Wednesday 9 April 2014

41. Alleen thuis/ Terugkeer naar Amber/ De Zwarte Weg

Ellis
Essilt laat zich doorhalen. Ze zegt dat het geen geconjuurd bloed is, het mes is ook niet geconjuurd. Het komt niet uit deze Schaduw. Misschien is het mes ooit magisch geweest. Het bloed is van een man, compleet met bloedgroep en dergelijke. Ze cast wat spreuken en er ontstaat een vlek, een residu. Een gat dat dichttrekt. Een poort, zegt Essilt. Ellis moet met Faye praten over het gebeuren. Het gebeuren met de ijsschots was ook een gat. Waarom dat gebeurt weet Essilt niet, Ellis zal iets verkeerds hebben gegeten, een verandering hebben ondergaan of ziek zijn. Ze zegt Ellis een gat te maken, gecontroleerd dus. Dat lukt niet. Essilt zelf heeft plannen, onder andere wil ze de Logrus goed leren beheersen en er niet zo slordig mee zijn als haar zus. Na de koffie gaat ze weg.
Ellis rommelt verder die dag en troeft naar Iestyn. Hij ziet er wat beter uit en Essilt heeft hem al getroefd. Ellis zou met haar moeder moeten praten. Niet nodig, denkt Ellis.

Seth
Seya wil graag met Seth mee, haar hele familie (Osric, Muriël en kinderen) gaan met hem mee. De anderen, vooral de jongemannen, willen graag met Emily mee. Seth zet dan de poort aan en Emily mag als eerste door de poort met haar groepje. Seya zegt 'opgeruimd staat netjes' want Emily ziet ze graag gaan. Zij en haar moeder leggen een hand op Seth's middel en Osric en Silas op zijn schouder. Ze stappen door de poort en vallen langs het hele dunne lijntje, terwijl achter hun alles uiteen rafelt. Seth concentreert zich op het object dat hij van Jeremy gekregen heeft en dat gaat goed.
Een hele lange reis, hij meende eerst geroezemoes van stemmen te horen, en dan vallen ze over elkaar heen. Er staan wachters om hen heen met wapens in de aanslag, maar als ze Seth zien dan aarzelen ze. Ze zijn midden in de audiëntie zaal gearriveerd. Jeremy wuift iedereen weg met een handgebaar en Patroon gebruik ook. Jeremy is wel erg verbaasd om iedereen te zien. Hij schudt Seth de hand en kijkt met een bewonderende blik naar zowel Muriël als Seya. Jeremy begroet de dames zeer hartelijk en daarna de mannen. Hij hoopt dat het met iedereen in orde is? De val was nogal hardhandig namelijk, een volgende keer zal hij patroon vragen iedereen zachtjes te laten landen. De anderen zijn hier niet aangekomen, denkt Jeremy. Ze zijn hier in elk geval niet in het paleis. Dat kan hij weten want als koning heeft hij zich met het paleis verbonden. Ja hij, Jeremy D'Ambrose, is de koning van Amber maar is verder heel gewoon hoor. Hij nodigt iedereen uit om wat te drinken. Neemt hen mee naar vrij kleine eetkamer. Jeremy laat een paar flessen Bayles aanrukken en ondertussen wat brood en dergelijke. Jeremy vindt het geweldig dat Osric weer terug is, hij had niet zomaar verwacht dat deze missie zonder meer zou slagen. Hoelang ben je weg geweest? Hoe oud is Benedict. Osric is zo'n tweeduizend jaar weg geweest. Jeremy vertelt over de wapenstilstand met Chaos en legt wat uit over de huidige situatie. En dat hij probeert de cyclus van wraak op wraak te doorbreken. Dan vraagt Jeremy aan Seth hoe hij ze gevonden heeft? Ze vertellen iets, maar niet veel. Osric wil zich in elk geval als Amberiet komen melden, wat Jeremy betreft iedereen welkom. Seth vraagt wanneer dat feest is wat Jeremy wil gaan regelen? Nou dat kan morgen al. Ze spreken af dat ze morgen rond 12:00 uur hier een lunch gaan regelen. Osric wil eerst toch wel zijn broers Benedict en Alexander spreken. Die laatste kent Jeremy niet. Jeremy legt deze mensen ook het gebruik van Troef uit. Hun eigen type troeven die werken niet. Ze vragen zich af waar Emily en Padraig zijn gebleven? Ze krijgen ook een rondleiding door het paleis en er worden ook kamers geregeld. Seth gaat niet mee met de rondleiding, hij heeft dingen te regelen. Seya geeft hem een kus en bedankt hem.

Mikhael
Mikhael vraagt aan Sienna of hij die zoon van Fionn even kan even ergens kan droppen wat niet op deze weg is. Sienna gaat niet naast Mikhael staan als hij troeft. Mikhael troeft Jeremy wat wel redelijk lukt, Jeremy nodigt Mikhael uit voor een lunch waar Mikhael niet op kan komen. Jeremy wil eigenlijk wel weten hoe en wat Mikhael doet op de zwarte weg, Mikhael geeft aan Rowan door de troef. Jeremy geeft het advies dat het heel gevaarlijk gaat worden, het is beter als Mikhael vertrekt van de Zwarte Weg.
Mikhael vertelt over wat Jeremy zei, Sienna troeft iemand om te waarschuwen, er is een enorme interesse van Jeremy in de Zwarte Weg. Benedict en Corwin zijn behoorlijk bezig met de Zwarte Weg legt Sienna uit. Ze gaan verder over de Zwarte Weg. Mikhael vraagt of Sienna over de Zwarte Weg kan uitleggen. Sienna legt uit dat je het niet precies kan uitleggen, dat is een bepaald talent of gevoel dat je nodig hebt. Ze neemt Mikhael mee naar zo'n herberg in zo'n ouderwets, somber aandoend dorpje en daar gaat ze eten, het menu van de dag. Mikhael vindt het rottig aanvoelen, Sienna zegt dat de Zwarte Weg uit de zwakke punten komt van schaduwen. Mikhael denkt dat hij geen talent heeft voor de Zwarte Weg, maar Sienna denkt dat hij wel misschien een talent voor de Weg zou kunnen hebben, vanwege zijn afkomst.
Sienna stelt voor als ze bezig is met concentreren op de Zwarte Weg dat Mikhael dan even zijn hand op haar schouder legt. Sienna vindt Mikhael's magiekunsten wel goed, verbazend goed. Sienna is ook verbaasd dat Mikhael al die zwakke plekken van een persoon gewoon weet terwijl hij zo jong is, terwijl zij ook nog eens 100 jaar training had gehad voordat ze goed was. Mikhael legt uit dat hij mediteert, en dan gaat hij zichzelf kennen. Mikhael is ook bezig met magie en vechten combineren, als een soort van danstechniek, dit vindt Sienna wel uniek. Ze denken allebei dat dit nog niet verzonnen is.
Sienna legt uit dat ze expres met haar rug naar gevaar zit, dan lijkt het net alsof ze van niets weet. Ze heeft ook een aantal gasten achter haar horen praten over dat ze haar en Mikhael willen bestelen, Mikhael hoorde dit zelf niet. Net als Mikhael en Sienna weg gaan, zijn die mannen allang weg. Mikhael verwacht ze buiten. De mannen komen inderdaad op Mikhael en Sienna af, dreigend met een mes. Ze worden uit elkaar gedreven en Lakim begint een van de overvallers te wurgen. Mikhael vermoordt ze allemaal maar hij vond het wel wat simpel.

Ellis
Ze vertelt Iestyn dat ze ziek is, hij baalt. Hij zegt dat zijn moeder wel eens iets heeft gezegd over de lusten voor de man en de lasten voor de vrouw. Zelf krijgt hij morgen, zijn been dan, een modderbad met wormen. Hij vraagt naar de rotary club, zegt dat het raar is dat Ellis die opdracht heeft gekregen. Ze nemen afscheid.
Ellis gaat eten bij CFC, dan naar huis om te slapen. Ze droomt van Iestyn die achterna wordt gezeten door drie mooie vrouwen, eentje lijkt op Caitlin, de jongste. Dan een van middelbare leeftijd die wat weg heeft van zijn moeder en de derde is rimpelig. Ze dragen vreemde hoofddeksels en hebben een haakneus. Dan zit Ellis op een bezem bij Iestyn, hij draagt een brilletje. Ze valt en wordt wakker, het is de volgende ochtend. Bij het aankleden ziet ze een bezem in de kast staan, Nimbus 6000. Een mooie oude bezem. Ellis maakt een schets van de vrouwen, ze hadden alle drie een andere leeftijd. Ze zoekt op internet naar informatie over de drie heksen. Er is was Noorse mythologie van en Griekse. Iets dat met macht en Lotsbestemming te maken heeft en de wereldboom. Ze spinnen iemands Lot. Ze heeft nu een goede dag, geen misselijkheid. Ze slaat boodschappen in, in de supermarkt zijn er allemaal vriendelijke mannen die haar helpen. Een van hen nodigt haar zelfs uit voor het eten, een film en een goed vervolg, maar ze slaat dat af.
Tijdens het eten koken troeft Iestyn, het wormenbad heeft hij gehad. Volgens Julian is deze barbaarse methode de enige die voorkomt dat zijn been eraf gaat, het schijnt dat het van binnen vol zat met proppen en afsluitingen. Morgen wordt zijn been ingesmeerd met honing en dan mag hij dat in een mierenhoop steken, mierenzuur zou ook helpen de boel te stimuleren. Ze vindt dat het allemaal lang duurt, hij mist haar ook.
Daarna troeft Benedict, geen idee waarom. Hij wil een afspraak om een keer koffie te drinken. Dat kan, ze wil nog geen datum vast leggen. Benedict zegt het druk te hebben met noodzakelijke dingen voor Amber te doen.

Seth
Seth troeft naar Emily en dat lukt ook nog. Ze vraagt wat ze met die lui moet doen eigenlijk, ze heeft ze nu in Arden. Geef maar door naar hier, zegt Seth. Even later troeft ze terug en Padraig en zonen worden er doorheen gestuurd. Ze waren neergekomen onzacht in een bloemenweide. Ze vinden dit best wel een grote eetzaal (is een kleine). Padraig ziet de halflege fles Bayles en die wordt meteen soldaat gemaakt. Ondertussen komen er weer wat wachters binnen gerend en houden iedereen onder schot. Er is een vrouwelijke jonge wachter die erg ijverig is. Ze blijft hardnekkig. Padraig en zijn zonen vinden dit wel erg leuk, het liefst zouden ze deze wachters een lesje leren. Jeremy komt terug en legt de overijverige Rosalie uit dat alles in orde is en dat die alertheid wel goed is met straks een soort invasie op komst.
Jeremy vertelt over de huidige problemen en dat Baron Bayle niet meer leeft en dat hij orde op zaken wil gaan stellen. Padraig wil maar wat graag overvallen worden en meldt zich meteen als vrijwilliger. Jeremy vertelt dat zijn moeder de anderen een rondleiding aan het geven is en ondertussen komt er Kashfaanse wijn omdat alle Bayles nu op is. En nee, Seth gaat weer niet mee met de rondleiding. Jeremy legt uit dat er morgen een familie lunch zal zijn er dat Seth daar dan ook zal zijn.
Ze nemen afscheid en dan is Seth weer alleen. Die troeft Connor en dat lukt vrij snel. Hij is gekleed in een soort uniform, hij heeft zwarte vegen op zijn wangen en het lijkt erop dat hij net door de modder aan het kruipen is geweest. Connor heeft hem gemist, Seth is een paar dagen weg geweest. Hij nodigt zijn pa ook uit voor de lunch. Connor is het een beetje zat, maar wil toch niet zomaar weg open tijdens deze operatie. Daarna gaat Seth naar de plaats waar ze met de toren bezig zijn. De voorman ziet hem meteen en komt direct met hem praten over de materialen en de kosten. Eén ding is in elk geval goed geregeld, alle werklui worden goed en op tijd betaald. Er is nu leidingwater, meestal elektriciteit en ook liggen de fundamenten er al, met zelfs een keuken en wat kamers om te kunnen overnachten.
Wat Seth betreft hangt hier een bijzondere atmosfeer. Op een gegeven moment komt er een troef contact van Lionel, die hoopt dat Seth morgen ook op de lunch zal zijn. Lionel informeert naar de knappe vrouwen of Seth die gevonden heeft? Dan wordt hij door Connor getroefd en die komt de toren inspecteren. Hij vindt dat het niet opschiet. Maar Seth had daar toch ideetjes over? En de koning kwam toch helpen? En Gramble als die komt helpen dat wil Seth niet en ook Despil niet. Connor mag Despil ook niet zo, want hij kijkt zo naar Noëmi. Connor wil wel weten of Seth erover denkt om hier ook 'speciaal' personeel in te zetten? Hij moet er niet aan denken dat je bedienden hebt waar van alles vanaf komt en die stinken. Nee Seth denkt aan skeletten die serveren en dergelijke, die knoeien niet met rottend vlees. Connor vertelt dat er een zoon van Fiona schijnt te zijn die ook doden opwekt, ene Viktor. Seth noemt Dara die er ook wat mee heeft. Connor vindt haar niet bepaald geschikt gezelschap.

Mikhael
Sienna legt uit dat de Zwarte Weg een soort van Oerchaos is. Volgens Sienna kan je wel een troef maken van plaatsen die je niet kent. Soms reizen Chaosieten ook met poorten, soorten van scheuren. Mikhael legt zijn hand op Sienna's schouder. Mikhael voelt een beetje Logrus, en hij vindt uit dat hij niet iets van Logrus hoeft te kunnen om iets met de Zwarte Weg te kunnen doen. Mikhael vindt het een raar gevoel, een chaotisch gevoel. Ze vindt een aantal punten, links rechts etc, en als ze dan een zwak punt vindt dan gebruikt ze dat in de Zwarte Weg, om het te vormen. Er zijn punten waarop je geen Zwarte Weg kan maken.
Arden heeft wel wat te maken met de Zwarte Weg, en dat je daar ook terecht kan komen. Mikhael heeft het gevoel dat je snel mensen hier kwijt kan raken, hij weet ook dat hij bij Sienna blijft omdat zij daar iets voor doet. Sienna legt uit dat je magie wel instant kan houden, Zwarte Weg is wel sterker dan magie.
Er zijn diverse Huizen die veel met de Zwarte Weg klooien. Het probleem met de Zwarte Weg is dat je het niet zomaar kan opheffen achter je. Mikhael probeert de Zwarte Weg voor te stellen als een chaotisch geheel, dit vind Sienna niet goed.
Sienna vraagt of het Mikhael aanspreekt, hij vindt het wel wat, maar iedereen kan het al. Mikhael wil niet iets doen dat iedereen al beter kan, Mikhael probeert dit uit te leggen, Sienna vind het jammer zoals Mikhael erover denkt. Maar Mikhael vind het wel interessant op zich.
Wat Mikhael doet met magie vind Sienna best wel uniek en zegt dat Gramble dat niet allemaal kan. Sienna vertelt dat haar zoon Ernest steeds naar macht op zoek was, maar hij offerde steeds wat op en dat wil Mikhael niet.
Mikhael beweert dat mannen allemaal aan seks denken, dit vindt hij tijd verknoeien. Maar Mikhael wil wel de basis weten (van Zwarte Weg dus, niet van seks :-)), dit vindt Sienna wel leuk.
Mikhael wordt getroefd maar hij neemt het niet aan.
Even later gaan ze weer van de weg af. Ze komen uit in een moderne aandoende stad, een Gothic sfeer en ze gaan naar een typisch Amerikaans restaurant met rechte tafels en plastic stoelen. Mikhael gaat even naar de wc.
Mikhael doet eerst een clean en dan troeft hij Elora. Elora neemt aan en ze zegt dat ze een dag of twee bezig is geweest om Mikhael te troeven. Elora droomde dat Mikhael aan het vechten was met iemand, Mikhael vertelt over dat hij Rowan bijna dood heeft gemaakt, Elora geeft er niets om. Mikhael wil Rowan niet dood hebben.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!