Sunday 4 December 2011

8/9. Eindspel

We hebben een plan.
We stormen erop af klinkt niet als een perfect plan eigenlijk. Mikhael vraagt zich hardop af wat dan het plan wordt. Nicolas, Raoul en Gregor vinden het een geweldig plan.
We gaan via de bergen reizen en hopen onderweg verlaten of uitgestorven dorpjes tegen te komen.
Misschien ook iets in de kooien doen zodat degene in de toren dat niet in de gaten heeft.
Terwijl we lopen vertelt Lionel dat er iemand is die Jurt heet en die komt als je zijn naam roept en overal een puinhoop van maakt. Die Jurt is een broer van Despil en dat is een broer van Lionel. Een oom van Seth, want Jurt is een zoon van Corwin.
Caitlin kan niet zo met haar opa overweg zegt ze, Gramble is dat.
Ze kennen Viktor wel want die dook ineens op ergens in een haven gebied.
Marek kent zijn ouders niet maar zijn pleegouders vond hij niet echt onaardig. Ze noemen de Gouden Cirkel en dat zijn geen opium landen maar een verzameling landen rondom Amber.
Er wordt ook wat gejaagd en we eten wat. Een paar mensen gaan dan de bossen in en komen met wild terug, geen idee hoe ze dat doen eigenlijk.
In de middag maant Emily ons tot staan en meldt dat er een aantal orken zijn gezien een half uur verderop. Nicolas gaat erop af rennen, gevolgd door de meeste vechters.
Marek haalt rustig Nicolas in en die vindt dat helemaal niet leuk. Gregor arriveert als eerste en valt ze aan. Marek trekt zijn zwaard en gaat ook het gevecht aan, maar bekijkt ook de situatie goed. De orken zijn nogal dom en hebben geen taktiek.
Nicolas begint enthousiast mee te doen, ook hij is behoorlijk berekenend maar dat helpt weinig tegen die orken. Maria en Raoul arriveren in het gevecht.
Mikhael pakt de achterste ork die het grootst en sterkst is. Natascha baalt wel maar pakt dan een andere.
Marek en Raoul zijn aan het tellen.
Uiteindelijk zijn ze alle twintig dood, Marek heeft er zeven, Nicolas en Raoul ieder vier.
Er worden wat verwondingen bekeken, met de roestige wapens is dat nodig. Mikhael probeert wat in te schatten wat we met zijn allen aan kunnen.
Van de lijken lukt het om er achttien op te wekken en twee zijn er door de demoon van Seth opgegeten. Niet iedereen vindt het even prettig gezicht, zoals Rainier en Emily en van Raoul hoefde het ook niet. De rest vindt het wel gaan, nou ja Lionel vindt het geweldig.
De zombies lopen achteraan en kunnen even snel als wij gaan.
Tegen de avond komen we ergens aan waar we overnachten. Tenten opgezet en eten etc.
De volgende reizen we verder en arriveren bij een riviertje. Iestyn meldt dat we tegen de avond bij de eerste kooi zullen arriveren. Er zijn er een aantal, waarvan zeven kooien ook bewoners hebben.
De rivier is diep en het water is zwart. We besluiten een brug te conjuren.
Dat gebeurt en dan breken we de brug weer af. Het was best lastig om de zombies eroverheen te krijgen want die wilden niet.
We horen dat er gevaar dreigt als we een eind verderop zijn en Mikhael probeert te verdwijnen en loopt regelrecht tegen een boogschutter op. Marek doet een schild spreuk en gaat vechten.
Seth geeft zijn zombies opdracht om aan te vallen. Ze vangen pijlen en dat scheelt. Seth vangt ook een pijl. Mikhael ook. Marek krijgt pijlen op zijn schild spreuk, steekt er eentje dood.
We hebben meer last met deze als met de orken, de vogels pakken deze elfachtige boogschutters ook flink. Het duurt meer dan een half uur om ze allemaal te pakken te krijgen. Het waren er zo'n vijfendertig. Ook aan onze kant zijn wel wat gewonden. De elfen worden ook zombies. Een ork is echt kapot maar twee andere zijn weer gerepareerd. Lionel lukt het om zeven elfen te laten staan.
Seth wekt 23 elfen op en een van de twee orken.
Nog een patrouille van orken. Dat lukt wel om die uit te schakelen.
Tegen het vallen van de avond arriveren we ergens waar het flink mis aanvoelt. Mistig en naargeestig. De gaten voelen zo naar. De kooien zijn beveiligd.
Essilt heeft het over een cirkel, het voelt aan als zoiets? Eventueel zouden we een andere kooi kunnen conjuren en deze vervangen ermee.
We stoppen er dan drie elf zombies in en dan moeten we ze gaan verschuiven en vervangen.
Daarna worden er vliegende demonen geregeld en die zullen de kooien gaan verschuiven.
En dan hebben we de kooi die daarginds hing hier bij ons.
Mikhael doet dan een Knock (na studeren), haalt er drie mannen uit (voelt niet lekker).
Het zijn Ronardo, Emilio en Gawain. De een is blond, eentje roodharig en andere rossig bruin.
Ze zien er ondervoed uit en zijn bewusteloos.
Rainier onderzoekt de drie lui. Hij kent ze, Ronardo en Emilio zijn broers, laatste kwam vroeger veel bij hun thuis. Gawain is de jongste zoon van Rinaldo en Coral, niemand kent hem goed.
Die drie zijn mogelijk tegelijk verdwenen want die waren naar de verdwenen Fiona op zoek. Dat is blijkbaar mijn oma en de moeder van Viktor.
Zo te horen kent Jeremy die Fiona ook beter. Caitlin doet er wat schamper over en dat vindt Nicolas niet leuk. Mikhael vraagt aan Caitlin hoe dat zit met ruzie tussen die twee families.
We hebben het erover en ze vraagt wat hij met Elora heeft en dat probeert hij te ontwijken.
We maken kamp op, wel een eind van de kooien vandaan.

Marek oefent met Raoul.
Raoul vraagt aan Marek wat hij van die andere lui vindt die zo'n ruzie maken steeds met hun? Marek weet niet wat hij ervan moet denken. Niemand legt hem ook iets uit en dan begrijpt hij de helft er niet van. Raoul zegt dat hij het dan aan hem moet vragen. Marek wil die vrouwen geen bitch noemen, hij vindt ze wel aardig eigenlijk. Ze zijn wel knap maar hij kent ze verder niet. Raoul dacht dat Marek wel op Cécil viel? Marek geeft dat wel toe ja. Raoul vertelt dat ze gewoon een nichtje is, dus het valt wel mee als Marek haar aardig vindt. Raoul zegt dat als ze terug zijn er die barbecue zal zijn toch nog. Marek moet minstens een keer met Flora gaan winkelen, vertelt Raoul. Raoul vindt dat Flora ook de oma van Marek is. Hij heeft ook wel een oogje op iemand maar weet niet of het ooit iets gaat worden. Die heet Valeria, is heel erg knap en altijd met andere dingen bezig. Ze is misschien wel bij de barbecue aanwezig, hoopt hij.
Raoul laat een foto zien van een roodharig meisje en zegt een beetje dromerig, dat is ze dan.

Seth studeert zijn spreuken in en gaat de kooi nader bestuderen. Het is een soort onbekende magie, er is echt iets vreemds mee. Het lijkt een soort metaal te zijn, maar dan iets dat hier speciaal vandaan komt en gemakkelijk te betoveren is. Er is ook iets in de kooi dat mensen duizelig maakt, waar ze schade van krijgen, mentaal dan. Hij overlegt met Lionel nadat zijn zombie plat gaat als hij die een stukje eraf wil laten hakken. Met behulp van conjuration hebben ze wel een stukje van het metaal in handen kunnen krijgen. Vrij vlot wordt de kooi weer gerepareerd trouwens. Het metaal is donker, bijna zwart en voelt inderdaad als metaal maar raar. Gemakkelijk te betoveren.
Misschien meer van meenemen als we hier klaar zijn.

Mikhael praat met Elora over wat ze nu hebben. Blijkbaar valt ze wel op donkerharige jongens. Niet op Iestyn dus, ze heeft wel eens wat met Randal gehad. Mikhael legt uit wat zijn smaak is, hyperslank.

De volgende ochtend is het koud en mistig. Geen incidenten geweest.
De drie bevrijdde mensen zijn inmiddels bijgekomen, Rainier doet zijn best om hen wat te laten eten. Lionel wil alles van ze weten maar wordt afgeschermd.
Ergens tegen de middag mogen er vragen gesteld worden aan het drietal. Ronardo en Emilio waren met een project bezig om te onderzoeken waar dat gedoe met Troef vandaan kwam. Daarbij gebruikten ze een laboratorium van Fiona waar interessante apparatuur was. Gawain troefde naar hen terwijl ze bezig waren met een grote troef versterker en toen waren ze ineens hier. Ronardo vindt het fascinerend. Van de kooien herinneren ze zich weinig behalve dat er een cirkel op de vloer loopt die iets met hen geestelijk deed. Een magische cirkel die deed iets, hun tijdsbesef werd aangetast met soms heldere momenten en ze werden wel gevoed maar niet genoeg. Het pakt je macht aan en het dwong je tot iets. Dat je een nieuwe baas hebt. En daar is Ronardo op tegen.
Blijkbaar heeft Emilio een soort schild over die cirkel gemaakt en dat hielp ze.
De drie wordt verteld dat ze hier niet mogen weg troeven. Ronardo voelt zich de oudste hier.
De volgende kooi is een halve dag verderop. We vechten tegen een orken patrouille die wat zwaarder is uitgerust. Ze schrikken behoorlijk van de zombies en dat scheelt alweer.
En dan hebben we meer zombies. Lionel vindt het geweldig.
We behandelen deze kooi hetzelfde. Er zitten twee mensen in, dat zijn vrouwen en die zijn ook bewusteloos als Mikhael ze eruit haalt. Die zijn knap, worden herkend als Ultima en Margrit Jesby.
Ze zijn wat minder lang onder zeil als de andere drie gevangenen. Die waren met een magisch onderzoek bezig, Margrit gebruikte Logrus erbij en toen waren ze hier.
Margrit heeft het over meditatie technieken die ze heeft geleerd in een klooster in Tibet.
De patrouilles worden steeds vervelender naarmate we verder gaan.
De volgende kooi heeft twee mannen, eentje heet Despil en de andere heet Joshua Amblerash.
Joshua is er slecht aan toe, Despil heeft wel geprobeerd hem te beschermen maar zijn geest is zwak.
We nemen Joshua op een brancard mee. Despil is een hele goeie magier.
De kooi daarop zitten drie vrouwen in. Marek herkent er eentje van als zijn moeder. Het zijn Bethany Jesby, Vespera Jesby en Marcia Sawall. Marek herkent Vespera, ze heeft goudbruin, golvend haar, groenbruine ogen, 1.63m lengte, tikje stevige bouw. Ze heeft iets liefs of vriendelijks in haar gezicht, meer dan de andere twee vrouwen. Ze zijn ook weer bewusteloos maar vrij snel bij kennis. Vespera is heel verbaasd als ze Marek ziet. Ze zegt hmmm en wordt een beetje rood en verlegen. Ze weet niet zo goed raad met haar houding. Marek vraagt of het tegenvalt? Ze vraagt of hij even naast haar komt zitten? Ze weet niet goed wat ze moet zeggen, hij is zo groot geworden. Zo lang is het toch niet geleden? Twintig jaar! Wat? Dat was helemaal haar bedoeling niet. Hij zal wel een hekel aan haar hebben. Nou ja hij weet niet waarom. Hij noemt zijn fijne pleegouders. Zij had verzocht of ze hem naar Amber wilden brengen waar hij hoorde. Ze snapt niet wat er mis is gegaan.
Marek vertelt over zijn opgroeien en ze is verontwaardigd. Marek vertelt hoe hij Oliver en Etienne tegenkwam. Etienne kent ze niet, nou ja van horen zeggen. En die namen hem mee, hij vertelt verder over dat hij zijn vader tegenkwam. Volgens haar had zijn vader het moeten kunnen weten, nou ja zij dacht dat hij het wist. En nee wat haar betreft was Marek juist geen ongelukje. Ze heeft hem achtergelaten omdat ze op dat moment een aantal dingen moest doen. Er waren problemen en ze is met Bethany samen dat gaan onderzoeken. En ze heeft bewust Marek daar afgegeven vanwege dat Jeremy dan zou weten wie zijn vader was. Ze heeft Thorvald bericht laten sturen voor de zekerheid dat hij binnenkort zijn zoon op bezoek zou krijgen. Marek vertelt over de reactie van Thorvald over Jesby afkomst. Tja. En ze kon Thorvald op dat moment niet zo bereiken en Amber is niet zo vriendelijk voor Chaosieten. Ze heeft hem niet gedropt maar gewoon afgegeven en ook nog flink voor betaald ook nog. Ze snapt ook niet dat er zoveel tijd voorbij gegaan is.
Marek vertelt dat Thorvald en Gérard zo'n beetje het kasteel verbouwd hebben en dat ze nu dienst doen ergens op een boot. Ze wil het graag goed maken, al die verloren jaren inhalen.
De magie heeft Marek duidelijk van haar kant. Ze vindt hem wel veel op Thorvald lijken verder.
De volgende kooi zitten twee mannen in, ene Fionn en Harry Amblerash. Die zijn er slecht aan toe.
En heel in de verte zien we een toren met een rond draaiende bal. Inderdaad het alziende oog, denkt men. Er worden grapjes over clichés gemaakt. Dat wordt wel uitgelegd.
We gaan gewoon verder en we schermen ons wel af voor het oog. De legers in de vallei rondom de toren zijn wel groter en met veel meer man.
Discussie of we er meteen heen gaan of wat later nog. Wordt later nog.
In de volgende kooi zitten ene Boromir en Viktor. Eerste is er slecht aan toe.
Viktor stelt zich voor aan iedereen, heeft zwart haar halflang in staart, grijsblauwe ogen, 1.84m lengte, tamelijk tenger, komt redelijk sympathiek over, stevige handdruk. Hij lijkt wel op Mikhael, maar ook Iestyn heeft wel soortgelijke trekken en David ook.
Hij was alleen maar even bij zijn familie op bezoek gegaan en die hadden het over dit probleem en dat dacht hij wel even op te lossen. Boromir is een oom van Thorvald.
Inderdaad vindt Victor de zombies wel interessant, hij is meer zelf in techniek met energie gecombineerd geïnteresseerd.
We trekken verder, maken weer een flinke veldslag mee en komen bij de volgende kooi.
De bewusteloze mensen beginnen nu ook eindelijk bij te komen.
Uiteindelijk komen we bij de laatste bergtop bij Julian en Mandor. Beetje opschepperig doen ze wel. Ze hebben het ook over de opleiding van hun kinderen die dan tegen voltooiing aanzit.
Hun eigen kinderen en kleinkinderen zijn wel een beetje verontwaardigd.
Julian haalt een paar monsters tevoorschijn. Mandor neemt zijn zoon en kleinzoon even apart.
Viktor en Lionel gaan apart zitten met Seth.
Mikhael overlegt de magie wel met Despil.
Vespera vertelt aan Marek dat Mandor de vader is van de koningin van Chaos en Julian de vader van de koning van Chaos is. Tja, het gedrag van Julian roept vele vragen op.
Er wordt voor de afleiding van de legers gezorgd en ondertussen gaan wij naar de toren.
De trollen zijn behoorlijk vervelend en die komen we nu pas tegen.
Marek wordt niet genegeerd door de trollen, maar zijn vuurzwaard helpt heel goed en ook zijn andere magie zoals speed etc.
Nicolas heeft ineens de laatste ork en net eentje meer dan Marek. Gelukkig komen er meer.
Despil baalt als hij Seth bezig ziet met een demoon, dat wil hij ook leren.
Wij sluipen de toren binnen en een aantal beelden met vier armen vechten tegen ons.
Vuurbal, insecten. Fear. Amberieten die we tegen komen gaan met stun en sleep tegen de vlakte. Dat zijn Anita Hendrake, Serge Rhodien, Helena Amber, Driscoll (groen haar), Yoshimo Amblerash en Apollo Amber.
Uiteindelijk komt Mikhale bij een troon met een grote brede man die hem streng aankijkt.
Roetsj, hoofd eraf en dan blijkt het een verschrompeld dwergje te zijn zonder hoofd.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!