Thursday 26 May 2011

9. De Blauwe Streep

Lucas
Iestyn sleurt Lucas mee naar Eternia, om precies te zijn naar Mandor die eigenlijk aan het lezen was. Iestyn is in alle staten, Mandor kalmeert hem en geeft hem wat te drinken. Lucas gaat dan zitten en vertelt over het gebouw, gestoord door uitroepen van Iestyn over dat gebouw met Zool en de koelkast. Mandor zegt hem zijn mond te houden en laat Lucas het gebouw beschrijven. Dan de binnenkomst bij de receptie met de dame die te knap was. Kan dat? Dan de binnenkomst van Oberon de Manager en het vage verhaal over het blussen van de brand. En het gaan met de trap. Iestyn mag dan ook vertellen, dat verhaal is net wat anders. Jurt komt de kamer binnen, klettert zowat door het tafeltje. Iestyn moet te drinken voor hem pakken, Jurt mag dat niet zelf.
Mandor vertelt dat Oberon een ellendeling is, de vader van de meeste Amberieten en koning van Amber. Hij heeft nogal wat kwaad bloed gezet bij zijn familie door te handelen als tiran. Hij heeft zijn eigen kinderen tegen elkaar opgestookt, oorlog gemaakt en hij is streng. Mandor heeft hem eens ontmoet toen hij op doorreis was in Chaos. Hij is iemand die je met zijn stem kan dwingen dingen te doen. Mandor denkt dat Mr B altijd zijn best heeft gedaan zo sterk en machtig te worden als zijn vader. Als dat inderdaad een boodschap was van Oberon, dan heeft B iets gedaan wat zijn vader kwaad heeft gemaakt. Randal kan waarschijnlijk meer zeggen over Brand op twee plaatsen tegelijk. Er zijn meerdere realiteiten, meer versies van iedereen dus ook van Brand. Brand lijkt steeds iedereen een stapje voor te zijn, mogelijk staat hij in contact met andere Brands en krijgt hij informatie van hen.
Lucas vindt dat het ingrijpen van Brand laat was. Mandor vermoedt dat wij iets nieuws hebben gedaan dat in de andere werelden niet gebeurd is. Die trap zegt Mandor iets, maar daarover gaat hij het hebben als Randal terug is. Wie is Randal eigenlijk, vraagt Lucas. Randal is Mandor’s zoon en vanaf zijn geboorte al bijzonder op dat gebied. Mandor gaat er niet te veel over zeggen, maar hij is speciaal en een doorn in het oog van Brand. Hij is trots op die zoon daarom, maar is ook zeer te spreken over zijn andere kinderen.
Er wordt opgeschreven wat Oberon gezegd heeft. Iestyn zegt dat het gebouw een grote antenne lijkt te zijn, zoals in ghostbusters. Misschien dat Oberon hen zo heeft kunnen bereiken. Mandor vindt het wel raar, maar het is allemaal niet toevallig. Deze Schaduw is goed afgeschermd, steeds beter en dat heeft te maken met de zeer slimme Viktor. Iestyn zou het niets verbazen als Viktor ook dat gebouw heeft gemaakt. Misschien is er meer, zegt Lucas. Klopt, zegt Mandor. Er is ook een Gebroken Logrus en Gebroken Patroon. Deze Schaduw is ideaal voor mensen die tegen Brand zijn. Misschien moeten ze de echte Viktor vinden. Of zijn projectie verder uithoren.

Remus
Hij komt even tot rust, hij moet zichzelf even aanpassen. Er is veel licht, goudgeel stuifzand en het is vlak zover als je kunt kijken. Er is niets te zien, zelfs geen trillingen in de lucht. De lucht is helder en rozig. Dit voelt een beetje als het oog van een storm. Hij loopt een eind en ziet dan de afdruk alsof er iemand is neergevallen. Hijzelf vermoedelijk. Dan de andere kant op en een uurtje later komt hij weer terug. Hij volgt zijn eigen voetstappen, geen verandering. Hij graaft met een paar klauwen een flink gat. Er komt een vrouw kijken, wat doet hij hier? Hij zoekt. Ze heeft een prettige stem, ze is vrij lang, 1,75 meter. Ze draagt een mantel, groen met witte symbolen erop gestikt en zachte laarzen. Wit haar, bruine ogen, een prettig gezicht heeft ze. En ja, ze is zijn moeder Elvira. Het is al even geleden dat ze elkaar hebben gezien. Dit is een zwakke Logrus en zij is daar ooit in geweest. Dat deel dat zich hem herinnert is hem op gaan zoeken. Ze denkt dat ze hem mist, hij is groot geworden. Hij mist haar niet. Oh. Dit was bedoeld als een tijdelijk iets, het was niet de bedoeling dat hij haar niet zou kennen. Hij is haar enige kind. Zijn vader kent hij ook niet. Vreemd, Alexander laat zijn kinderen ook niet in de steek. Ze heeft hem naar een veilige schaduw gebracht omdat er allemaal dingen met tijd fout zitten. De Sawall tak waar zij toe behoort is goed met reizen en ze is uit gaan zoeken wat er aan de hand is. Mogelijk is ze verdwenen in de Abyss en dat is niet best. Hij vertelt dat ze hebben gevist, maar niet tot het punt dat ze mensen vonden, behalve die gek. Abyss wordt gebruikt als een soort stasis. Hij lijkt op zijn vader, kan goed vechten zeker. Hun Sawall tak is goed met shapeshift, de andere Sawalls doen alsof ze het vies vinden. Maar Gramble lijkt het okay te vinden, zegt ze. Gramble zit in een zijtak, ze is een jonger nichtje van de moeder van Gramble. Ze vertelt niet wie haar ouders zijn. Ze zou gedacht hebben dat hij vragen zou hebben over haar. Ze ontmoette zijn vader terwijl hij bezig was met een militaire expeditie. Hij was van de vijand en nam haar gevangen. Hij vond haar leuk en dat is wederzijds. Hij heeft haar laten gaan en ze kwamen elkaar later tegen. Ze trokken met elkaar op, werden verliefd, hij was onderweg en dat gedoe speelde toen al. Hij zal zijn vader niet tegen komen in de Logrus, een echte Amberiet is deze. Hij had het alleen nooit over zijn ouders, diens vader is Benedict. Nee, Remus is geen druïde geworden. Oh, dat was namelijk wel de bedoeling. Onzin, zegt Remus, dat met de runen was saai. Hmm, hij lijkt toch wel op zijn vader.

Lilias
Het is een man met heel zwart haar, een snorretje, zwierige kleding, mooi en vooral duur. Hij ruikt fris, is zeker geen roker, lijkt uiterlijk ook wat op Deirdre. De man heeft allerlei zooi bij zich zoals pouches en een hanger met pentagram. Gawain zegt dat haar moeder wilde dat Lilias rustig op zou groeien, vandaar die familie. Dat hij haar niet heeft op zien groeien is vast de schuld van Brand die vals aan het spelen is. Lilias zegt dat ze hem en Selene zal zoeken.
Bij de derde bocht is er een twee meter lange man met rossig haar. Uiterst knap, erg tenger en vreselijk perfect. Desondanks heeft hij grote oren en een lange neus. Gekleed in shirt, tuniek, veel bruin en blauw. Gele sokken en schoenen met een rare krul. Zijn naam is Angel, zoon van Oberon. Volgens Angel heeft Oberon alleen maar zonen en hij is de mislukte zoon. Oberon had hem eigenlijk Rodney willen noemen. Angel zegt Patroonexpert te zijn.

Lucas
Ze babbelen wat en Randal staat ineens in de kamer. Is hij verkeerd? Niemand zegt iets. Hij is op zoek naar hen en laat de ring zien die hij gevonden heeft. Mandor raadt af om hem de ring om te doen. Waar is iedereen? Hij is toch wel in de goede tijd? Het verhaal van Oberon wordt verteld, dat zegt Randal iets. Dus niet de 14e verdieping. Als dit de 13e is, kan hij wel de 14e en 12e vinden. En shit, dan moeten ze met de trap. Dan moeten ze naar een plaats zodat ze in een andere wereld komen. Waar zijn de anderen? Die moeten dan mee. Lucas heeft geen idee waar ze zijn. Mandor legt uit dat Remus in de Logrus zit en de twee dames zijn bezig een Gebroken Patroon te onderzoeken.
Randal is ongedurig en stelt voor om naar de magiërschool te gaan om een kijkje te nemen. Iestyn is niet zo heel blij met de terugkeer van Randal, maar Lucas vindt ook dat ze iets moeten gaan doen. Er wordt een kar geregeld met paarden en Lucas ment. Randal zit naast hem op de bok, Iestyn en Jurt zitten in de kar.
Na een halve dag rijden komen ze bij een school die eruit ziet als een kasteel. Er zijn leerlingen met ouderwetse hoeden en mantels. Het is gewoon lachwekkend. Randal noemt dit ‘Harry Potter.’ Er lopen twee giechelende meisjes langs.
Ze gaan zich aanmelden, Jurt valt de kar uit en ligt languit in het zand. Ze zetten de kar neer en binden de paarden vast. Ze duwen Lucas naar voren, hij moet alles doen. Er wordt dus rondgelopen en gekeken. Ze gaan naar administratie en komen bij een balie waar een jonge dame zit. Ze spreekt zeer geaffecteerd. Ze willen zich inschrijven en hebben geloofsbrieven. Ja, ze geloven alles, zegt Jurt. Randal duwt iedereen opzij en geeft de dame papieren. Ze zijn allemaal van adel. Moeder is hertogin en vader een baron. Jurt wil hertog zijn en begint opmerkingen te maken. De dame zegt dat ze een assessment moeten doen. Wat moet er in de fik, vraagt Jurt. Dat is niet wat ze bedoelen, legt Iestyn uit.
Ze krijgen een formulier waar ze hun naam op moeten schrijven. Jurt doet tegendraads. Hij is jonker Jurt, ze zijn allemaal jonkers, zucht Iestyn. Lucas is George Lucas. Randal begint over Star Wars en Indiana Jones. Er zijn nogal wat vragen over magie.
Er komt dan een klein kaal mannetje met een grote neus aan, gekleed in mantel en puntschoenen. Jurt doet brutaal, het mannetje blijft rustig. Ze gaan kijken in hoeverre ze aanleg hebben voor magie, desnoods gaan ze de keukens in. Jurt heeft honger inderdaad. Lucas mag als eerste mee. Het formulier wordt afgegeven en dan begint het te waaien, hij krijgt water, wind, vlammen en zand over zich heen. Hij heeft veel talent en ziet er vreselijk uit. De man is opgetogen, hij heeft zeer veel talent. Geweldig! Wat een ontdekking. Hij maakt hem weer schoon. Hij mag meteen mee, vuurballen schieten met een stafje. Hij heeft echt talent, geweldig! Ze hebben zelden leerlingen die zo goed zijn. Hij heeft er eentje gehad ooit, maar die heeft hier niet lang gezeten.
De andere drie wil hij niet meer testen, die ene ziet er dom uit. Het talent van de dag is immers al ontdekt. Lucas raadt aan ze toch te testen. Een tweede stafje summoned monsters, een minotaur die kwaad kijkt en snel wordt afgemaakt. Een andere staf kan het weer controleren en hij maakt een blizzard. Snel uitgezet, geen testen meer nodig. Hun school gaat heel veel subsidie krijgen dankzij hem.
De man regelt alles voor Lucas, tot en met slaapvertrekken en pasje en kleding. Dan worden de anderen getest. Randal haalt geintjes uit, hij heeft wel wat talent, voor hem is het vast mogelijk om spreuken te leren met aanmoediging. Iestyn blijkt hopeloos te zijn, wel goed met summonen trouwens.
Jurt en de elemententest gaat mis, de man wordt vies. Jurt mag dan de fireballstaf doen. De staf doet het niet. Jurt vindt hem zwak, pakt er nog een paar en gebruikt alles bij elkaar. Alles wordt gesloopt… was dat iets te veel misschien? Zijn vader de hertog vindt niet dat hij talent heeft. Jurt mag leerling worden. Jurt wil repareren. Oh ja, hoe dan? Hij zegt tegen Iestyn even een demoon op te roepen. Deze weigert. Dan zelf maar. Hij concentreert zich en laat een heg groeien waar eerder de muur stond.

Remus
Of hij van vechten houdt? Oh ja, heel veel. Zijn vader houdt van legers aanvoeren, schijnt. Hij wint vaak. Hij heeft geen magie, maar kan wel met dieren omgaan. Weet hij ook iets van plantjes? Zijn vader wilde hem bij een roofridder hebben, maar dat vond ze niets. Zo onbeschaafd. Hij heeft ook leren schieten en vechten van de elfen. Iets van de kunsten geleerd? Huh? Hij kan wel wapens maken. Leuk… Ja hè! Hij heeft een robot die kan vechten, slaan en schieten. Tja… zijn vader zal trots zijn. Ze heeft wel iets verstand van techniek.
Ze heeft een idee voor hem, hij kan op zoek gaan naar zichzelf. Hij is hier toch al? Ze wil een eindje met hem mee lopen, hij moet weten wat hij wil, anders komt hij er niet uit. Hij weet het doel niet van dit. Hij vindt Logrus leuk vanwege de powers. Hij verbindt zich met een macht, hij moet weten wie hij is en wat hij wil. Hij zal sterker moeten zijn dan Logrus en die is nu de baas. Hij moet omgaan met de Logrus door hetzelfde te doen als wanneer hij moet vechten.
Hij is de baas van de zandvlakte en wil het middelpunt vinden. Dat is de kuil die hij zelf gemaakt heeft. Elvira zegt dat hij ook iets moet willen. Je moet wel zeggen wat er moet gebeuren. Hij claimt de macht, er gebeurt niets. Hij wil er mee door schaduw, het gaat de goede kant op. Ze laat hem dan alleen.
Hij wil hier niet zijn, er gebeurt iets, even een waas in de lucht. Hij wil dan naar Mandor toe, er verschijnt een vertroebeling in de lucht en hij springt er naar toe. Het blijft niet. Hij zal zich moeten concentreren. Hij krijgt zich niet geconcentreerd op Mandor, de vertroebeling is meer als een uitgang. Hij concentreert zich op het landhuis en dat is blijvend. Nou ja, hij ziet eerst iets anders. Een roodharige man op de bok van een kar die over een landweggetje rijdt. De man lijkt sympathiek, is klein, heeft kort vuurrood haar en draagt nette kleren. Dan komt hij in de stad. Hij stopt bij een gebouw dat ze aan het bouwen zijn, een grote kerk. Hij maakt de klep los en sjort aan iets in dekens. Hij spant zich in, sjouwt het het gebouw binnen met een gouden beeld dat behoorlijk zwaar is.
Dat beeld verdwijnt, het landhuis verschijnt, het tocht en Remus stapt er doorheen. Hij krijgt een klap, alles wordt zwart en hij wordt wakker in zijn bed. Mandor grijnst hem aan, hij krijgt iets te drinken. Je ziet soms dingen, soms toekomstvisies. Hij is een aantal dagen bewusteloos geweest en heeft een enorme klap gehad geestelijk. Hij moet aansterken nu en dan mag hij naar beneden.

Lilias
Dit Gebroken Patroon heeft nadelen, zegt Angel. Deze fout is interessant. Hij wil niet zeggen wat de fout is. Lilias gaat verder en doet de binnenste ring die te soepel gaat. Het voelt fout, er gaat iets mis. Ook loopt ze naakt. Net voor het midden staat een doorzichtige vrouw met blauwig haar en holle ogen. Ze is het patroon. Ze is kapot, gesloopt en ze doen haar pijn. Ze heeft een jonger zusje of broertje dat hulpeloos is. Als Lilias de kans krijgt moet ze die opzoeken. Een jongere versie daar kan ze zichzelf mee versterken. Dat Patroon is afgeschermd voordat ze aangetast werd. Van alle andere Patronen raken mensen onder de invloed, ook die in Tir-na n’Oght Het is gevaarlijk wat daar gebeurd. De eerste afspiegelingen zijn sterk en ze hebben haar verziekt, ook de afspiegelingen. Lilias kan de zus of broer lopen, gemaakt door Corwin. Dat is de enige versie die niet is aangetast. Daar is iets verstopt dat niemand weet. Daar is iets verstopt dat helpt tegen de vijand. Degene die daar iets verstopt heeft weet dat niet meer. Ze vertelt niet door wie het is verstopt. Er is iets mis gegaan. Zo voelt het ook.
Lilias komt uit buiten de steencirkel. Essilt loopt nog, is dan in het midden en staat dan naast haar. Ze zegt dat er iets met haar wilde praten in het midden, maar verdween. Lilias vertelt wat zij gezien heeft. Dan gaan ze terug naar het landhuis.

Lucas
De school is erg gemoedelijk. Pesterige leerlingen, kinderen die denken dat ze beter zijn en leerlingen die trachten aan te pappen. Lucas heeft er snel ruzie met één.
Het is een school voor nette mensen, ze geven keurig les. Het is alleen niet erg moeilijk. Ze hebben allerlei soorten magie, wel een beetje erg de basis en een laag tempo. Ze stotteren en hakkelen in Latijn. De beginselen van illusiemagie zijn interessant. De pure vorm is om het met magische energie te creëren. Dat kan ook uit water en stof. Je kunt niet winnen uit niks en het kan je pijn doen.
Randal heeft geëxperimenteerd met illusies maar het werkt helaas niet goed bij Chaosieten en Amberieten. Je kunt meisjes laten denken dat ze verliefd zijn op je en je kunt dan met ze naar bed, ze vinden dat nog leuk ook. Dan hoef je niet te dumpen achteraf. Maar het werkt niet op meisjes die de moeite waard zijn en hij heeft dat opgegeven. Iestyn valt het op dat er weinig boeken zijn over necromantie, er staan er in de bieb in de kast die is afgesloten. Jurt speelt met kaarten. Hij heeft ze vast gelijmd met een spreuk die hij heeft geleerd. Lucas vertelt dat er weinig valt te leren. Van illusies heeft Jurt wel eens iets gemerkt, hij kon gewoon door de illusie van het kasteel heen lopen, je kon niet eens de trap op. Merlijn heeft een illusie van een mooie dame voor hem gemaakt, Jurt keek er zo doorheen. Vuurballen mocht hij nooit leren van zijn vader Gramble. Randal zegt dat Corwin Jurt’s vader is en Jurt begint weer over de staf waar hij niet eens aan mag komen. Je kunt een vuurbal leren uit de boeken, zegt Lucas. Jurt heeft een interessant boek als onderzetter gebruikt over metamagie. Zijns inziens is het hele boek leeg. Randal geeft hem een schriftje met een vuurbalspreuk. Dat is helemaal niet moeilijk, zegt Jurt. Niet in de bieb oefenen, Jurt! Hij wordt naar de baan gestuurd, Lucas kijkt mee. Iedereen rent weg wanneer ze Jurt zien komen. Jurt maakt theatrale gebaren en er gebeurt niets… dan is hij iets vergeten. Hij leest steeds de helft en creëert dan een ijsbal door alle doelen heen en er komt weer een gat in de muur. Iedereen klapt, Jurt mokt. Er wordt hem aangeraden goed te lezen en te verbeteren.
Na een paar dagen worden ze door Mandor getroefd. Randal heeft geflirt met meisjes, Jurt heeft een vuurbal geleerd, Lucas metamagie en Iestyn necromantie.

De familie
Remus is een paar dagen kwijt. Het verhaal van Oberon wordt verteld en de conclusies. Lilias vertelt over de waarschuwing over het patroon in Tir-na n’Oght. Vervelend, zegt Mandor, dat wordt nog een beetje gebruikt. Dan het nieuws over Corwin’s Patroon. Dat van Randal lag daar niet, dus wat er is zal iets anders zijn. Het patroon zelf zal te zwak zijn. Jurt heeft wel eens gehoord dat Corwin groot, goed, stoer en sterk is.
Remus zag zijn moeder, best interessant. Hij vertelt over Brand die iets naar zijn kerk bracht, een gouden standbeeld.
Randal heeft gezocht naar een goede actie om Brand aan te pakken. Dat over het beeld komt hem bekend voor, hij heeft zoiets meegemaakt van een Brand die probeerde macht te verzamelen met tempels en beelden. Een ‘voor de zekerheid projectje,’ dat had hij begrepen van iemand. Mogelijk is mr. B te grazen nemen op zo’n wereld. Misschien is er een wereld die voorloopt, maar niet met alles. Met de trap gaan is gevaarlijk en er is kans op verdwalen. Natuurlijk is het de vraag of ze dan terug kunnen. Randal heeft meerdere manieren om door realiteiten te reizen.
Essilt heeft haar moeder gezien op dat Patroon. Volgens Mandor kan dat zonder dat ze hier ooit is geweest. Patronen staan in verbinding met elkaar en heel lang geleden heeft Morwenna een steencirkelachtig Patroon gelopen toen ze verkeerd zat.
Randal noemt een hele lijst van dames die daar nog op school zit. Lilias ergert zich en hij reageert jaloers als ze vraagt of die blaaskaak van een Archie Mc Miller er nog is.
Jurt neemt hen mee naar het Patroon van Corwin, ze zijn zo weg uit het landhuis. Zelfs Randal is stomverbaasd. Ze staan op een zandvlakte, er is een paarsige lucht en geen zon. Er staat een witte boom vlakbij, met een drie meter dikke stam. Er zitten twee raven in de boom. De raven liegen allebei, zegt Randal. Er zijn ruines, dit lijkt op een oude plaats. Het Patroon, een streep, voelt erg machtig, het ziet er niet uit als moeilijk.
Lilias gaat eerst. Een jochie met een kaalgeschoren hoofd verschijnt. Hij draagt een oorbel en heeft tatoeages. Ze moet de naam raden van het joch. Dat is Martin, zegt Mandor met een zucht. Ze moet dan de naam noemen uit Martin’s kindertijd. Martientje, gokt Lilias. Het joch kijkt boos en verdwijnt.
Het Patroon is enthousiast, dit is zo gemakkelijk. Patroongeest Corwin wacht haar aan het einde op. Hij staat ergens op en ze zegt hem opzij te gaan. Er is wat aarde losgewoeld en daarin ligt een blauwige ring. Die heeft Corwin er niet neergelegd, de ring lijkt van Rinaldo te zijn. Die loopt hier wel eens.
Dan loopt Lucas de lijn. Corwin is enthousiast, hij kan hem macht geven als hij tijd en moeite in hem stopt. Dit Patroon heeft macht. Nee, de ring is er niet. Hij staat ergens op. En ja hoor, er ligt iets in het zand, een blauwe ring. Randal loopt het dan ook, ook al een ring. Jurt ook, heeft ook een ring. Essilt en Iestyn lopen het , Mandor ook, maar deze heeft al eens Gebroken Patroon gelopen. Allemaal een ring. Dan Remus. Appeltje eitje. Corwin spreekt hem aan. Hij is onbekend en wil macht, Corwin heeft een betere, gemakkelijkere en leukere macht, hij is het Patroon van de jeugd, zij willen nieuwe dingen. Mr B weet dat dit bestaat, maar hij is een ouwe. Hij vindt dit Patroon niet de moeite. Corwin is ondoorgrondelijke en geheimzinnig, iets dat vrouwen aantrekkelijk vinden, zegt hij zelf. Hij verslaat zelfs Benedict. Er is geen ring, nooit geweest. Ook daar ligt een blauwe ring. Het is typisch dat ze allemaal z’n ding hebben. Het heeft iets Patroonachtigs en is heel fel blauw.

Ze gaan terug en thuis zullen ze onderzoeken. Eigenlijk had Mandor deze ringen willen laten onderzoeken door Morwenna, maar Essilt vraagt hem om eerst zelf wat testen te mogen doen.
Met een Gebroken Logrus Vortex krijgt Remus hen weer thuis. Het heeft hem veel inspanning gekost en hij heeft hoofdpijn.

Lilias
Ze doet een detect magic op de ring, de spreuk wordt als het ware opgelost. Door middel van een troef gaat ze naar de steencirkel. In de buurt ervan is de ring sterker. De ring is van een blauwe steen en doet iets met Patroon of andersom. Ze doet de ring om. De ring zit perfect en ze kan er zo mee het Gebroken Patroon op. Kriskras, jawel. Het Patroon doet helemaal niets, licht niet eens op.

Remus
Remus komt erachter dat de ring niets met techniek te maken heeft, deze lijkt wel uit steen gesneden met een laser. De ring is ook niet van magie gemaakt. Perfect rond, perfect glad, uit een blauwe rots gesneden. Geen krassen, heel hard. Straling wordt geabsorbeerd. Zuiver blauw. Wordt niet warm of koud.

Lucas
Lucas oefent wat magie. Hij is de beste van allemaal, hij is de opperpimp. Randal blijft hem ‘batman’ noemen en oefent graag magie op hem.
Iedere ochtend valt Jurt zijn bed uit, struikelt als hij de trap afloopt, brandt zich aan het ontbijt. Met Lucas praat hij over zijn pech: zijn fietsje viel in de Abyss, zo zielig… Despil is niet echt aardig tegen hem, een opschepper. Al zijn broers zijn dat wel. Lucas weet niet of hij broers heeft. Jurt denkt dat hij ze heeft, anders maken ze er toch gewoon een paar! Leuk is het niet, Jurt is de baby thuis. Zijn oog is eens uitgestoken dankzij Merlijn, toen had hij een cybereye. Het was heel pijnlijk, zijn oog hing in de tak. Despil en Merlijn spannen samen, twee handen op een buik. Merlijn is jaloers omdat Jurt knapper is denkt hij. Merlijn’s vriendin had liever hem. Er is ook een broer Geoff die een player is en wel aardig is tegen hem. Houdt van sporten en daar wordt Jurt dus moe van. Geoff wil ook altijd winnen en is zielig als hij dan verliest. Geoff is de oudste en vindt zichzelf zielig dat hij bij zijn vader is opgegroeid. Geoff is dus een volle broer, ook al vindt Jurt van niet. Hij lijkt op Gramble… Lucas schiet in de lach. Mandor discrimineert, moppert Jurt. Hij doet nooit alsof hij zijn halfbroer is.

Allen
De ring werkt tegen beïnvloeding met Patroon. Lilias vertelt de anderen hoe. Essilt vindt nog uit dat de ring sterker wordt naarmate er meer Patroon gebruikt wordt. Mogelijk is er een nadeel, je moet de ring binden, er moet macht in. Het heeft iets te maken met Corwin’s Patroon. Misschien heeft Rinaldo iets gevonden en daar verstopt en heeft dat de macht van dat Patroon geabsorbeerd.
Dan het plan: Randal stelt voor om bij elkaar te blijven, hij neemt hen dan mee naar de trap. Daar moeten ze dicht bij elkaar blijven. Het is een spiralende trap en er zijn deuren die dan verschijnen. Ze moeten er eentje nemen, ze moeten ergens naar toe. Randal zal zelf de echte doorgang dan moeten maken en dat moet snel gebeuren, ze moeten er met hem meteen doorheen als deze klaar is. Ze komen dan ergens en zullen zich eerst moeten oriënteren. Waarschijnlijk zal Remus zijn Vortex moeten toepassen. Het kan zijn dat ze slecht terecht komen en dan moeten ze terug of juist verder. Ze moeten er vooral vanuit gaan dat er niets zal werken daar wanneer ze aankomen, alles moet opnieuw worden afgestemd. Hij zegt dat het een realiteit zal zijn die vlakbij de van henzelf ligt. Misschien gaan ze hulp krijgen, Randal komt vaak mensen tegen die wel aardig zijn.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!