Friday 20 August 2010

111. De dood van Stargate Command/ Koning Jason/ Deal met SG1

Morwenna
Er zijn maar weinig sarcofagen, ze zijn ook gevaarlijk om te gebruiken. Tierna heeft geen lijk onderzocht, deze zijn verbrand vanwege besmetting. Daniel Jackson zegt dat er nog een lijk is, ergens in een vriezer gevonden. Hij neemt hen mee naar een ondergronds complex, met nummers in alle gangen en militairen. Ze maken kennis met een dikke man in een uniform. Daniel legt uit dat ze even naar het lab gaan vanwege dat lijk dat gevonden is op PI9 X….. de ingevroren Amberiet inderdaad.
Er worden voorzorgsmaatregelen genomen, Daniel is al eens doodgegaan. Ze worden nagekeken door de dokter, Tierna wordt herkend. Veel apparatuur en scan, er is een apparaat dat afgaat bij besmetting. Alles is goed.
Op weg naar het lijk worden ze aangesproken door een populair doende vent, Jack O’Neil, die opmerkingen maakt over de ‘lekkere dames’ en er wordt ene Teal’c bij gehaald die wat beleefder is. Deze hebben ze gevonden op een planeet waar het in stasis lag. Hij is een kenner van uitgestorven Goa’uld. Zelf had hij een symbioot om niet dood te gaan. Deze is dood en ze hebben hier een medicijn ontwikkeld dat hem in leven houdt. Ze hebben ook wel eens een onderzoek gedaan naar een kever van Uratis (een planeet), gevonden door team Atlantis. Deze heeft regeneratie-eigenschappen.
Jack vindt dit soort gezwets niet boeiend. Uratis was een saaie planeet, ze niet aangevallen, het was alleen interessant archeologisch gezien. Teal’c was de prime van Apophis ooit.
Het lab in. Ze krijgen pakken aan. Het lijk wordt herkend door Morwenna als dat van Ronardo, het is rimpelig en oud. Het tijdreisverhaal gebeurt vaker, Jack wordt dan vervelend, vertelt Daniel.
Ronardo is niet helemaal weg gekwijnd, er zijn onderzoeken gedaan eerder. Essilt vraagt naar de resultaten. Ronardo is niet zo heel snel verouderd, vermoedelijk was hij ‘patient zero’.
Er wordt gezocht of hij iets bij zich heeft, maar Tierna, Essilt en Morwenna zijn niet erg thuis met dit soort laboratoriumtechniek. Er wordt een Schot bijgehaald, een dokter. Het lijk heeft een kunstmatig virus. Het virus is te achterhalen, dat kost vooral tijd. Hun onderzoek stopt ergens. Het lijkt een klein virus dat cellen aanpakt en daarmee de klok vooruit zet. Het lijkt in beginsel op dat in het kristal, bij Ronardo is dat meer geëvalueerd. Het kristalvirus stopt als de patiënt dood is.
Dan wankelt de dokter, krijgt rimpels en valt om. Morwenna, Essilt en Tierna worden afgevoerd en gevangen gezet in quarantaine. Alles afgezet, code red.
In het begin krijgen ze nog te eten, maar dat wordt minder. Na enkele dagen zien ze niemand meer, er lijkt ook niemand meer te zijn. Dan gaat de deur open. Daniel Jackson in zo’n pak. Hij praat moeizaam en is zichtbaar verouderd. Hij maakt hen los. Overal in de basis liggen lui, dood. Heel SG1 is nu platgelegd.

Rhexenor
De volgende morgen wordt hij wakker van de lucht van ontbijt en kijkt naar zijn blote vrouw die zich staat te wassen. Deze baby gaan ze opvoeden, zegt Dyenne, net als Helena. Misschien is dit een meisje. Ze pakt een kussen en mept hem op zijn hoofd. Opstaan! Zij gluurt en bewondert zijn stevige stoere blote billen.
Ze trekt een Grieks gewaad aan en gaat naar beneden, Rhexenor haast zich mee, hij is bijna eerder beneden dan zij. De waard heeft een tafel vol eten staan. Dyenne merkt op dat de waard naar haar tieten staart. Rhexenor snapt dat wel en eet flink door. Hij betaalt met een gouden munt voor de maaltijd en ook het eten voor onderweg. Ze krijgen wat kleine muntjes terug.
Rhexenor en de waard praten over de Romeinen die hun technologie jatten. Ze moeten allemaal aan het kruis, de nieuwe manier van berechten.
Dyenne denkt dat ze de taal moet leren. Heeft ze daar geen magie voor? Nou eh… nee. Ze heeft fireballs, invisibility… geen vertalen. Leuk, dan kan je die spreuk zelf maken. Nou, dat is moeilijk. Ze heeft wel een detect magic. Ze trekt overigens haar eigen mantel aan, die beschermt tenminste. Rhexenor laat zien hoe hij zijn handen kan shiften. Ze cast een spreuk, er ontstaat een wolk met wespen en steekvliegen bij hem en hij maakt dat hij weg komt. Ja, hij kan zo hard lopen. Nu is wel de spreuk op. Rhexenor is geërgerd, ze hoort langer te casten. Ze heeft toen een fireball gecast toen ze ontvoerd werd. Die was heel slap, zegt hij. Hoe hard kun je rennen? Ze moet de spreuk instuderen, dat gaat een uur duren. Geeft niet, dan kan hij eten. Zij lust ook wel wat. Jammer voor haar, ze moet studeren. Amberieten zijn de hogere macht, zegt hij. Ze zijn aan het lopen naar Kreta. Dat hoort zo, dat is wel stoer. Hij voert haar wat te eten tijdens de studie.
Ze zegt powerwords te hebben. Ze heeft ook conjuration geleerd, weet hoe het moet, maar… ze hebben haar alle principes geleerd en het heeft haar 12 jaar gekost. Ze was op een school bij Jesby en daar wil ze niet over praten. 15 jaar sorcery en 12 jaar conjuration… maar dat gaat niet lekker. Als ze nu wil beginnen aan een vliegend paard… ze doet iets en na een uurtje komt er eentje. Oh, nu snap ik het. In Amber werkt dat niet lekker en in Antioch ook niet. Dara heeft betonnen schoenen om te trainen. Rhexenor gebruikt lood.
Ze heeft maar 1 paard geconjured, voor haar. Het doet ook aardig tegen haar. Iets minder dan een uur later komt er eentje voor Rhexenor die hem aardig vindt. Hij vraagt of ze willen vliegen met bemanning. Ze zijn Pegasus en willen ze wel naar Kreta vliegen. Dat gaat vlot en rustig.

Ronardo

SG-1 heeft geen rode kristallen, maar Heru’ur wel. En of ze mogen komen praten met hem. Jack O’Neil is arrogant en de first prime Apollo vraagt of hij hem moet doodmaken. Jack denkt hem eerder gezien te hebben. Heru’ur is een rotventje, maar samen, hun troopers en zijn troopers, kunnen ze hem wel aan. Ze hebben wel heel goede fighters, veel beter dan die van hem. Apollo bemoeit zich, Jack zegt dat rotventje weg te sturen en Apollo geeft hem een knal. Het is een belediging om zo te praten tegen Ramses over diens Jaffa.
Ze hebben een gate address van zijn thuis, dus ze kunnen er heen. Schepen in orbit brengen, gate dialen en troepen erheen sturen. Hij is altijd bezig met expedities.
Ramses heeft ring transporters. Zij hebben superieure technologie, geheim. Ah, beamen. Dat werkt niet als hun schilden op zijn. ik bedoel, dat werkt niet. Shit, ik verklap alles.
Er worden coördinaten uitgewisseld, eindelijk gaan ze de oorlog tegen de oude system lords winnen. Ronardo ziet een image verschijnen van een donkere Goa’Uld. Dit is Anubis, hij waarschuwt hem ernstig, het ondermijnen van de system lords zal hem duur komen te staan. Dat was geen Goa’Uld, zegt Brand. Geen Amberiet, mogelijk een Chaosiet. Daar moeten we van af, zegt Brand. Dat is een klootzak en waarschijnlijk heeft hij ook kristallen. Brand denkt niet dat de anderen mee willen werken.
Hij lijkt op Oberon qua manieren, dat bevalt Brand niets. Daar krijgen we last mee, hij projecteert dwars door alles heen. Brand gaat dat uitzoeken. Zou Ronardo kunnen navragen bij Benedict wat hij weet van Anubis? Brand troeft weg
Benedict wordt getroefd. Je bent bezig met de Goa’Uld? Hij is al een maand of twee, drie weg. Hij laat zich doorhalen. Heeft hij spreuken tegen afluisteren. Hij zoekt in wat boeken, cast en activeert. Apollo en Benedict kletsen onderling wat over schieten en wapens.
Hij kent Anubis wel, dat is geen gewone system lord. Goa’Uld tech is niet tegen hem opgewassen. In dit universum is hij een half goddelijk wezen. Was ooit Goa’uld en werd machtig door iets. Weet niet of het een Chaosiet is. Hij is op eigen terrein en daardoor machtig. Een smeerlap eerste klas. Ze kunnen niet zo goed tegen pure magie. Hij bevindt zich half op een ander vlak. Eén van die mensen van een aard team weet van Anubis meer. Jack O’Neil is een etter, zegt Benedict. Hij gaat achteloos met wapens om, hij is mogelijk een Hendrake of Helgram, maar weet dat zelf niet. Arrogant, wil niet luisteren. Je gaat toch niet allerlei Goa’Uld aanvallen? Nee, niet allemaal. Waarschijnlijk alleen Anubis, zegt Ronardo. Het kan gevaarlijk zijn om ze allemaal aan te pakken, zegt Benedict, dan moet je je ooms en tantes erbij halen. Eén voor één duurt te lang. Het zal hem niet lukken om alleen Anubis aan te pakken, ze moeten hem pakken op zijn zwakke plek. Dan hebben de die Daniel nodig en Ramses stuurt een message dat hij Daniel Jackson wil spreken. Alleen als zijn maten mee mogen komen.
Dan komt er een dial inn. Een blonde dame, een Jaffa, Johnson, Jack en Daniel. Ze kijken raar als Ramses hen de hand ook geeft. Benedict is ook Jaffa nu en staat naast Apollo met zijn strakke gezicht.
Het gesprek vindt plaats in zijn zaal en Ronardo doet de spreuk. Jack wil wat drinken en eten, dus daar wordt eerst voor gezorgd.
Jackson is serieus, gevaarlijk, zegt Teal’c, Apollo fluistert’ Sholva’.

Morwenna
Tierna vraagt of ze alien tech hebben, nu moeten ze alles zelf uitzoeken. Essilt gaat mee naar de voorraadruimte met artefacten. Ze hebben het lijk gevonden in een
onderzoekerslab, vertelt Daniel. Ze zetten een nieuw lab op. Ze vinden Cd’tjes, met daarop een aantal Amberieten die ze kennen die vertellen hoe ze bezig zijn met iets te vinden, ze weten niet waaraan Ronardo gestorven is. Fiona bijvoorbeeld. Mogelijk een virus gebaseerd op nanobots. Ze missen iets, ze zoeken alles na. Ronardo kwam terug van expeditie en al het personeel ging dood. Aan het virus klopt iets niet. Het andere virus is anders, dat is gewoon machteloos.
Dat in het kristal is nanobot achtig. Alsof er magie ontbreekt. Met sarcofagen s er te regeneren. Misschien werd het virus actief van een Amberiet in sarcofaag. Misschien is Ronardo in een sarcofaag gelegd en het kristal gebruikt.
Morwenna kan een sarcofaag hierheen krijgen, die in Amber. Want Tierna moet iets controleren. Ze prutst aan haar eigen amulet. Dat amulet werkt heel goed, er is zelfs niets aan de hand met Tierna, Essilt en Morwenna. Gebruiken ze geen magie in Amber? De ouderen nauwelijks.
Morwenna wordt ontsmet en ze gaat naar het museum in Amber. Met het beetje Patroon zorgt ze ervoor dat er even niemand belangstelling toont in dit gedeelte van de expositie. Dan gaat ze door middel van datzelfde Patroon met sarcofaag en al terug naar het lab. Dat kost veel moeite en veel tijd en ze valt om zodra ze aangekomen is.
Tierna onderzoekt deze sarcofaag. Het heeft een ander kristal, deze is geperfectioneerd. Een gemoderniseerde versie, nieuw. Oorspronkelijk losgelaten op een Amberiet, dat nieuwe virus. Dit is af, er zit een timer in. Na tien dagen, houdt elk virusdingetje op.
Ze halen het kristal eruit, doen een niet besmette erin en Daniel gaat in de sarcofaag. Ondertussen gaan de onderzoeken verder. Het virus is bijna oorspronkelijk en het kost erg veel moeite om een tegenvirus te maken. Er wordt bloed bij gebruikt, dat van Essilt blijkt meer geschikt. Daniel houden ze op het randje van de dood en het virus houdt op. Maar wanneer hij eruit is, wordt hij kwaadaardig en arrogant. Hij is de enige overlevende hier.
De basis hebben ze ontruimd van alle lijken, deze zijn verbrand en de boel is ontsmet. Ze maken een aantal files om mee te nemen voor thuis, al weet Tierna weet niet hoe ze terug moeten, Daniel wil mee.
Deze onderzoeken hebben overigens een paar maanden in beslag genomen.

Rhexenor
Ze vliegen over de Middellandse zee en komen bij een eiland. Ze landen bij het paleis, ze worden respectvol begroet. Men dacht dat hij, Rhexenor, dood was. Hij stelt Dyenne voor, ze maken buigingen voor haar.
Ze komen voor de gouden beker, zegt Rhexenor. Dan moet u met de koning spreken en ze worden voorgegaan. Ze komen in een zaal, een man met een kroon op zijn hoofd komt naar hen toe. Rhexenor krijgt een zoen van de koning en Dyenne een hand. Zo leuk dat hij er weer is. Herinner je je nog dat banket van 12 jaar geleden toen we deden wie het meest kwam eten. Oh ja, hij is hier al eens geweest.
Ze hebben een probleem. De koning spaart goud, zoek een beker uit.
Vroeger zat er een betoverde man die een minotaur werd en ze moesten hem jonge mensen sturen. Zij hebben hem overhoop gestoken, Hercules om precies te zijn. Ze dachten ervan af te zijn, maar er zit er sinds twee maanden een nieuwe. Die rode draad is een trucje dat hij had om de weg terug te vinden. Labyrint is toch links volgen of rechts volgen, zegt Dyenne. Deze taal vindt ze op Italiaans lijken. Dit is Grieks.
Twee bloedmooie vrouwen komen ergens vandaan, van de koning. Hij heeft ook heel veel mooie kinderen. Hij heeft de wet aangepast en kan dat nog eens doen zodat hij drie vrouwen heeft. Die van jou is mooi, een Germaanse? Dat zijn geile wijven! Rhex is met een heks getrouwd. Goed zeg, een heks getemd.
De koning blijft boven, Rhexenor krijgt een klosje rood garen. Veel plezier. Veel gegrom, gestank en gestamp beneden. Rhexenor heeft honger.
De minotaur ook. Dyenne zegt: je laat me toch geen lokaas zijn? Dan niet. Uit zijn hoorn haalt hij een lekker stukje beef.

Rhexenor gaat vooruit en doet dan iets met de draad. Het is hier echt goor en stinkt naar mensenstront. De muren trillen en er liggen overal botten. Hij vertelt zijn vrouw graag over de mensen die zijn opgegeten. Ze nemen een paar keer een andere combinatie en dan is het draad op.
De minotaur is groot, heeft een brede kop en dikke billen. Dyenne moet bescherming zoeken en vuurballen doen. Rhexenor trekt zijn zwaard. Het wezen slaat erg hard, als hij geraakt wordt, is hij zijn kop kwijt. Hij is veel sterker dan in de verhalen. Hij is wel erg sloom.
Hij hakt met dat zwaard door hem heen. De rode kleine vuurballetjes vindt hij niet zo fijn. Zijn haren branden en zijn ballen ook. Rhexenor slaat zijn hoofd eraf. Het lichaam valt dan ook om en de bijl gaat in 10.000 stukken. Hij heeft een ring aan zijn neus waar iets mee is, het zit vast. Een soort koker. Daarin een stukje papier. Next clue: het moeras van het beest.
Haar vuurballen zijn op, geen beker dus, wel een nieuwe clue.
Ze gaan kijken of de koning gastvrij is. Ja hoor, er is een grote bankettafel, van harte welkom. Rhexenor heeft erg veel moeite zijn gyros te delen met haar. Rhexenor vertelt over het wedervaren met de minotaur. De koning heet Jason. Er komen bedienden om de poep weg te schrobben van hun benen en schoenen. Er wordt gesteggeld of Jason al dan niet een Griekse naam is. Achilles loopt op te scheppen dat hij Rhexenor gemakkelijk aan kan. Met één vinger nog. Hij ziet er vrij jong uit, is tenslotte een godenzoon. Net als Rhexenor. Hoewel deze er soms anders uit zag. Langer, zwart haar… Dyenne verstaat het niet allemaal. Rhexenor beweert dat hij bewierookt wordt. Dyenne gelooft het niet zo. Krispos is een lekkere vent. Jason is niet blij met hun geklets onderling. Maar als Dyenne in de keuken wil werken… Ze zegt een aantal lelijke woorden in Amberiets.

Ronardo
Anubis is een soort van Higher Power. Er zijn wezens die hun lichaam hebben los gelaten en zijn goden geworden. Anubis heeft dat ook gedaan, loopt nog steeds rond. Daniel is er ooit één geweest en mocht zich niet bemoeien. Hij heeft straf gehad en loopt dus nu weer rond.
Benedict vraagt naar zijn zwakke plek. Hij heeft veel macht zitten in een basis planeet die zwaar bewaakt wordt door een soort rare robots. Altijd bezig met alle system lords samen.
Daniel vindt het raar dat Anubis zich bemoeit, dat kan alleen als hij denkt dat hij aangepakt gaat worden. Ze vinden het wat vreemd dat Benedict af en toe mee praat of Apollo.
Samantha praat te veel. Ze kunnen Anubis pakken en alle system lords onderuit halen. Dan moeten ze alles tegelijk gaan doen. Teal’c wil dat alle Jaffa vrj zijn. Niet handig, vindt Jack. Ze zijn zo eigenwijs…
Ramses praat niet als een Goa’Uld. Hij is niet hetzelfde als Anubis, zegt Daniel. Er is een bepaalde macht en die hebben Apollo en Benedict ook
Ze beginnen toch met Heru’ur.
Ramses verzoekt ze niet te babbelen over dit gesprek.
Ze gaan. Benedict stelt voor om gewoon Corwin, Caine, Bleys en neven erbij te halen en gelijk alle system lords op te ruimen. Hij gaat dat voorbereiden, Ramses concentreert zich op Heru’ur. Brand baalt, dadelijk hebben de broers de kristallen. Morwenna is er niet. Brand baalt harder, hoe lang is ze al weg? Dit is totaal verkeerd! Toch niet zolang we hier al bezig zijn? Hij moet iets gaan doen. hij moet wat dringend gaan doen.
Hij wordt getroefd door Moyra, hij blijft erg lang weg. Waarom troeft hij nooit? Ze kan zelfs op bezoek komen en laat zich doorhalen. Piekfijn. Netjes gekleed en niet te bloot. Waarom ze niet mee mag? Hij heeft haar niets gevraagd. Ze hebben blauwvintonijn gered in de Middellandse zeer die niet meer gevangen mogen worden op een aantal Aardes tegelijk. Ze begroet Apollo en vraagt of ze soldaatje aan het spelen zijn. Ze gaan Goa’Uld uitroeien. Daar is niets aan te redden. Wat precies? Ze droomde dat ze met iets heel gevaarlijks bezig waren. Hij vertelt van Anubis. Gevaarlijk, machtig. Ze zag dat hij dood was. Ze zag hem in een vrieskist, hij zag er oud uit en was dood. Ze droeg een pak.
Hij vraagt details. Misschien toch iets om op te letten. Morwenna stond in een ander pak te kijken.
Laten we wat gaan eten ergens. Hier, want hij kan niet zomaar weg zijn. Ze vindt de omgeving niet zo geweldig, creepy. Deze hele Schaduw is dat. Apollo wil mee en het bevalt hem goed om de Prime te zijn. Ze is niet te spreken over de contactlenzen. Ze zijn eng, ze kan hem niet in de ogen kijken. Ach dat stelt niets voor, vindt hij, hij is nu eenmaal veel met techniek bezig. De Prime heeft het niet nodig en heeft zelfs niet eens een Goa’Uld in zijn buik. Ze verpest hun spel, vinden vader en zoon.

Morwenna
Tierna heeft de spiegel en vertelt over het punt van samenkomst van Patronen. Alleen te bereiken vanuit Rebma, maar dat is mogelijk niet meer. Ze kunnen er alleen met duikerpakken komen. Dus duikerpakken aan, ook de lynx. Met zijn allen troeven ze naar de plaats van de Leeuw. De poort is er weg en er zijn geen andere punten, er is geen verankering. Er is een Oerpatroon nodig. Morwenna denkt dat te kunnen vinden, de plaats dan. Vanuit Kolvir is dat inderdaad te bereiken met heel veel moeite. Ze staan dan op de vlakte, waar nog minder van over is dan eerst. Resten van alles. Tierna en Morwenna voelen een schok en het Patroon is een stuk sterker. Brand komt helpen. Tierna hoort aan dat hij de meest geniale Amberiet is die er bestaan heeft. Morwenna denkt dat er een mogelijkheid is om te herschrijven, daar werd het juweel bij gebruikt. Brand heeft Coral een normaal oog gegeven en een deal gesloten. Brand weet een manier om een stuk Patroon te schrijven en terug te komen naar huis. Morwenna zit niet op zijn hulp te wachten.
Brand kent Tierna niet, ze is zoiets als van hen. Er zijn andere manieren om terug te komen, doch niet veel.
Brand is niet van plan iets te doen als Morwenna geen info geeft. Geen Patroon betekent dat alle Amberieten dood zijn en dat bevalt hem niet. Morwenna probeert met haar bloed het Patroon meer actief te krijgen. Maar dat zakt weg en dat gaat lang duren. Een klein lijntje dat actief wordt en zwakker wordt. Dat gaat zo niet werken, ook al zeggen Essilt en Tierna hun bloed toe.
Essilt doet erg stug tegen Brand, zij is opgestookt door haar ouders, vindt hij.

Rhexenor
Het eten is op. Wat is er met het beest van het moeras? Niet hier op Kreta. Deirdre wordt getroefd. Ze is blij. Heeft hij ‘clash of de titans’ niet gelezen? In het verhaal is sprake van een moeras waarin een beest leeft. Vlakbij Kreta in de buurt. De held bevecht het beest en er is een paleis. Succes.
Veel plezier kinders. Op verzoek verbreekt ze het contact. Koning Jason heeft een kaart. In de buurt van Kreta is een paleis met een moeras. Er woonde een mooie prinses die steeds ontvoerd werd en werd vastgebonden. Gered door een held met mooie spullen.
Rhexenor zegt dat ze wel wat slaven hebben. Waarom hebben hij en Deirdre daar nooit iets aan gedaan, wil Dyenne weten. Hoeveel slavinnetjes heeft hij gehad? Hij heeft nooit iemand verkracht. Ze weet van Grieken over herenliefde. Hij is echt zo vies, die Krispos. Komt iedere keer eten wanneer Rhexenor er niet is.
Ze vliegt weg op haar paard, hij ook en hij haalt haar niet in. Hij gaat sneller met Feniks, zij gebruikt magie en gaat harder, hij probeert het paard met Feniks te beïnvloeden en het helpt. Ze vindt dat hij vals speelt. Hij krijgt een web om zich heen. hij stort naar beneden, hij snijdt het web open en dat herstelt zich. Hij laat vleugels groeien en ze vallen in zee. Dan lost het web op en op de kust wacht een pegasus. Ze studeert. Wat heb je er lang over gedaan, valsspeler. Waarom wil je van me winnen, je wint altijd. Hij ontvangt wat kussen en ze lopen naar het kasteel. Ze had het paard weg kunnen conjuren, dan zou hij geen paard gehad hebben. Hij praat over Odysseus, zijn vriend met wie hij aardig gelijk om kon gaan. Ze hadden Cathrynn en Shakira mee moeten nemen, die hadden hem helemaal weg gepest, denkt ze. Het paleis ziet er verlaten uit, een wachter begroet hen. Rhexenor kent hij, hmm. Komt u de prinses redden? Ja. ‘Und dat monsjter in dat muhrassj versjlaan.’
Een oude man is de koning, Phileas en geeft hem een vermoeide handdruk. Zijn dochter is ontvoerd door Boscos, het beest in het moeras. Hij kan magie, betoverde iedereen en nam haar mee.

Ronardo
Moyra vertelt. Shakira heeft de eerste twee dagen getroefd dat ze er weg wilde en ze zei Nee. Ze heeft het uiteindelijk een week volgehouden, ze zit er nog steeds. Apollo vindt Shakira aardig. Jeffree is nu steeds bij opa die is opgeknapt, en Leila is daar ook. Die moet naar Rebma, ook al vindt ze dat niet leuk. Ze moet wat van de gewoontes van Rebma weten. Er is een museum met spullen daar.
Apollo heeft nog steeds geen troef geleerd of fatsoenlijk magie. Hij houdt zich bezig met schieten en commanderen en techniek. Moyra is niet erg onder de indruk, erg eenzijdig. Pap leert hem dat niet, ook niet nodig. Apollo heeft wel Patroon, maar er niet veel mee gedaan, dat wil hij wel gaan doen. Ook met magie, ooit. Hij heeft een bijl en een zwaard. Ze zou hem mee naar Rebma mee moeten nemen. Waar is zijn partner in crime? Niet hier. Zijn Troef voelt ook warm, dit heeft vast met Morwenna iets te maken.
Nu kun je tot zinnen komen en verstandige dingen doen, zegt Moyra streng. Ze denkt dat Brand hem betoverd heeft, hij doet alles wat hij zegt. Dit is een waaninnig plan. Hij noemt het liever interessant. Hij krijgt kennis, ze hebben robots en alles en Goa’uld. Jaffa training is best zwaar, voegt Apollo er aan toe. Moyra vertrouwt het niet, die droom was een waarschuwing van de feniks. Dat is bemoeien, zegt hij. Dat doet Brand, zegt Moyra. Hij is zielig, want niemand bemoeit zich met hem. Hij is slim. Waarom die voorkeur? Nou ja, Bleys was ook aardig geweest. Hij heeft verhalen gehoord en gaat liever om met Brand dan met een van de anderen.
Ze vindt Ronardo alle macht zo gemakkelijk af gaan. Het is oneerlijk, bevestigd hij, mogelijk komt het Brand nog meer aanwaaien. Fiona is wel aardig, maar altijd met foute dingen bezig. Dat geldt ook voor Corwin. Er is ook iets met Caine, hij doet altijd zo aardig tegen hem. Niemand weet iets over hem. Iedereen in de familie is eng, vindt Moyra.
Hij was met dingen bezig die niemand begrijpt, bepleit Ronardo voor Brand. Apollo krijgt geen hoogte van hem, hij zegt nooit iets tegen hem. Typisch iemand. Een paar weken geleden vroeg hij hoe het ging en zijn ze wat gaan drinken. Apollo vindt Ronardo een goede vader, bemoeit zich niet zo. Dat is in Rebma ook heel gewoon. Shakira gaat te ver. Dat komt door Sientje, die is echt knap, zegt Apollo. Dat is wel iets voor jou, zegt Moyra dan. Ze wil graag tatoeages en piercings op je kwijt. Sientje is wel zo, ze is net als haar vader. Apollo vindt hem cool.
Jaffa met een boodschap: alles staat voor morgen gepland, dus morgen moet er vertrokken worden. Wat te doen met dat schip van Brand? Dat moet immers mee. Moyra gaat mee, de robots vindt ze eng. Ze zien haar als indringer, maar ze is vriend.
Hij vliegt het schip van Brand, Moyra vindt het kaal. Er leeft hier niets. Eng. Ze zijn snel daar en dan is Apollo’s schip er.
De planeet heeft een paleis met defences tegen ruimteschepen, er hangt er één in orbit. De vloot is net weg. Het SG schip komt er morgenochtend aan. Er is een Chapa’ai en een ringtransporter en Ronardo kraakt wat codes. Het schip van Ra heeft geen zuivere motoren, dat van hem is veel sneller.

SEASON ONE
General Hammond: You ever think of writing a book about your military exploits?
Jack O'Neill: I've thought about it. But then I'd have to shoot anybody that actually read it.
pause... That's a joke, sir.

O'Neill: Oh, c'mon, Samuels. Let me be the cynic around here, okay?

Carter: You know you really will like me when you get to know me.
O'Neill: Oh, I adore you already.

O'Neill: Permission to barge in, Sir?

O'Neill: No, she tried to seduce me.
Jackson: Oh.
pause... You poor man.

O'Neill: No, sir? Does it say "colonel" anywhere on my uniform?

O'Neill: Perfect. If any little rocks sneak up on us, we will have plenty of warning.

O'Neill: I thought you said it was Greek.
Jackson: Oh, um, Mycenae was an ancient city in the southern Peloponnesus region.
O'Neill: Where's that?
Jackson: Greece.
O'Neill: Why do I do that?

O'Neill: We'll just have to cross that bridge when we come to it.
Bra'tac: No, the bridge is too well guarded.
O'Neill: No, actually, there I was using a cliche.

Hammond: You know that's my car, don't you?
O'Neill: You should get that window fixed.

O'Neill: Sorry to drop in on you like this, but we were... dead.

Jackson: Hathor was the Egyptian goddess of fertility, inebriety, and music.
O'Neill: Sex, drugs, and rock and roll?

Carter: You didn't think the Colonel had a telescope on his roof just to look at the neighbors, did you?
O'Neill: Not... initially.

O'Neill: You wouldn't think jagged bone digging into raw nerves would hurt, but it does.

O'Neill: I think I cracked a rib, too.
Carter: Why didn't you say something?
O'Neill: I was afraid you'd try to put a splint on it.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!