Wednesday 9 April 2014

42. Zwarte Weg/ Voorbereiden op een vrijgezellenfeest/ Chefren


Mikhael
Is bezig met naar Elora troeven. Mikhael heeft Elora gemist zegt hij, Elora mist Mikhael ook. Mikhael vertelt dat ze nog op weg zijn, Elora zegt hoopvol dat Mikhael misschien terug is voor de bruiloft. Ze nemen afscheid.
Mikhael is nu nog op de plee. Er komt nog een troefcontact op zetten, het is Emily (van Faye). Emily merkt op dat Mikhael in een deprimerende omgeving is. Emily wil weten wat typisch Elora is, Mikhael weet het niet zo. Emily wil iets voor Elora doen, iets speciaal op haar vrijgezellenfeest. Mikhael vindt dat Elora typisch naar Mikhael kijkt, Emily denkt dat ze hier niet veel mee kan. Elora heeft geduld, denkt Mikhael en is knap, slank en lang.
Emily wil ook weten wat Mikhael mooi vindt aan kleren voor Elora. Mikhael wil niet de kleren voor Elora kiezen, dat is niet zijn plaats. Emily dringt aan en Mikhael wil dat Elora een leren pak aan heeft, een zwart in plaats van dat domme groen. Emily is wat beledigd, ze vindt groen niet dom.
Emily heeft een geweldig idee gekregen dankzij Mikhael. Emily troeft misschien nog wel een keer. Mikhael vertelt dat hij een soort van vechtstijl wil doen die ook een spreuk is. Emily denkt dat dit niet haar gebied is. Ze heeft het wel eens geprobeerd zoiets, maar het lukte haar niet. Mikhael wil een dans doen met dit soort iets, Mikhael weet niet zo. Emily wenst Mikhael veel geluk. Emily kan niet veel advies geven. Emily vertelt dat 'speed' de spreuk is die iedereen al doet. Mikhael vindt dat hij zelf heel snel is.
Emily wil geen tips geven, omdat ze niet wijs is en dat mensen zich ergeren aan haar ideeën. Mikhael vindt dit onzin. Emily denkt dat Mikhael meer ervaring heeft dan zij, Emily is teruggehouden en Mikhael niet. Elora is tevredener dan Emily met haar jeugd.
Emily is het er niet eens met dat Elora alles goed staat, mensen die dat zeggen komen heel onverschillig over.
Ze nemen afscheid en Mikhael keert terug naar Sienna en ze hebben het over de smaak van het eten.
Jeremy heeft een boek met spreuk rijmpjes geschreven, die minder als een power word zijn. Mikhael vindt het erg knap dat Jeremy zo goed is met spreuken. Frans is een hele goede magiër, vertelt Sienna. Hij is pas met techniek begonnen toen hij niets meer leren kon op magiegebied en techniek is moeilijker voor Frans. Van Sienna's kleinkinderen is er geen een die veel techniek beheerst. Iestyn een beetje, maar ook meer magie, misschien Randal wat meer.
Mikhael heeft zijn magiekant van een aantal kanten, Die van Jesby zijn niet echt goede magiërs, hun talent wordt schromelijk overdreven. Ze zijn vooral theoretische nerds, je hebt er niets aan, vindt Sienna.
Mikhael let op gespuis, Sienna lijkt nergens iets om te geven. Mikhael vertelt dat hij Elora en Emily heeft gesproken, Mikhael vindt Emily wel aardig. Emily troefde over een vrijgezellenfeest. Sienna is ook uitgenodigd voor de bruiloft.
Sienna wil hier slapen, dit vindt Mikhael goed. Mikhael kijkt wat rond, en er is wel wat gespuis, maar Mikhael heeft het idee dat ze meer geïnteresseerd zijn in het feit dat er twee knappe mensen zijn dan in het feit dat ze mogelijk veel geld hebben.

Seth.
Ze praten wat, Connor en hij en Seth zegt dat hij die lunch nog moet gaan doen. Ze vragen aan de voorman hoelang de bouw gaat duren en het stuk dat hij doet gaat een jaar duren, dat is tot de eerste drie verdiepingen. De rest dan nog drie jaar. Seth en Connor krijgen het kaartje van een nicht van de man die binnenhuis architecte is, de man heet John en de nicht heet Ophelia Johnsen.
Ze bespreken andere alternatieven voor het inrichten.
Iemand probeert troef contact met Seth te maken, hij neemt het aan en ziet het gezicht van een breed geschouderde jongeman die moeite gedaan heeft om hem te bereiken. Het is Thierry en die wil met Seth overleggen vanwege het vrijgezellenfeest voor Mikhael. Hij kan wat ideeën gebruiken.
En ze zijn het eens dat het niet als andere feesten moet zijn, niet al die wijven enzo. Seth probeert om te kijken naar Connor, dat lukt zelfs en dan probeert Seth te praten tegen hem en dat lukt ook nog. Seth laat zich doorhalen. Thierry kijkt vol bewondering dat hij tijdens het contact met iemand kan praten ook nog. Thierry is trouwens de tweelingbroer van Cécile.
Ze staan in een steegje en Thierry neemt hem mee naar een vis restaurant hier. Seth stelt voor om Iestyn erbij te halen en hij komt er niet doorheen met troeven. Dan naar restaurant.
Thierry legt uit dat ze hier wel vaker komen, zijn ouders ook en dit is een heel goed restaurant. De bediening kent hem en noemen hem jonker Thierry en met name het vrouwvolk vindt hem leuk. Dat lijkt hij dan niet in de gaten te hebben.
Thierry vertelt dat vlak na het huwelijk van Mikhael ook zijn huwelijk met Hannah zal zijn.
Thierry vertelt dat zijn vriendin Hannah een kleindochter is van ene Jozef, die ooit eerder met Osric en Padraig is meegegaan maar eerder terug kwam.
Ze hebben het over vrijgezellenfeesten in het algemeen. Meestal nemen ze degene mee die gaat trouwen en dan worden er dingen gedaan. Hij noemt wat voorbeelden. Soms zijn het meerdere dingen die georganiseerd worden en daarna is er meestal toch wel een soort diner en daarna wordt degene die gaat trouwen met allerlei vrouwen geconfronteerd en die moet hij dan van zijn lijf zien te houden. Misschien moet dat op een bepaalde manier.
Seth stelt voor om een echte succubus in te zetten, als hij daar zich tegen kan verweren dan tegen alles. Van Thierry hoeft dat met die demonen niet zo, maar er zit een goed idee in.
Op een gegeven moment lukt het om Iestyn aan de troef te krijgen. Die is erg verbaasd. Seth vertelt wat over het bespreken van de party voor Mikhael. Iestyn kan daar even niet weg want hij is in behandeling. Hij vindt het zelf ook vreselijk onhandig. Hij kan er pas over een week bij zijn, nu even niet mogelijk. Thierry is niet verbaasd, zo gaat dat altijd hè.
Thierry vertelt dat Cécile er best wel moeite mee had, hij had wel medelijden want normaal heeft ze er niet zo erg last van. Thierry zegt dat soms je wel weet dat je tegen de juiste aan loopt, kan ook wel eens heel laat zijn. Hij vertelt hoe anderen je dan willen helpen en vertellen hoe zij dat zelf hebben aangepakt en dat wil je dan helemaal niet weten, zeker niet van je eigen ouders.

Ellis
Ze kijkt wat reruns. Dan troeft ze Morwenna die haar adviseert troefmacht in haar paard te stoppen. Even later stuurt Morwenna haar het paard door troef. Ellis hernieuwt de banden met het paard en een eindje rijden doet goed, al vindt de vogel het laat om te jagen.
Ze gaat laat slapen, ziet er ook tegenop. De droom van die nacht brengt haar naar een zandvlakte, links is een vieze vlek die er niet hoort, ze kijkt er niet naar. Een man in een ouderwetse witte mantel nadert haar, hij heeft een sikkelachtige korte staf in zijn hand. Hij heeft een baardje en heldere bruine ogen en ruikt schoon.
Hij is wat verbaasd dat ze hem kan zien, welkom in het land waar hij geboren is. Het is niet meer zoals het was. Chefren is van oude stam, ouder dan het land bestaat. Door zijn voorouders gesticht toen ze vluchtten van ander land. Ze hebben hun kennis aan hem overgeleverd, er zijn geheimen die niet in verkeerde handen mogen vallen. Dat is Ellis' zaak niet, maar wel van haar wereld. Er zullen mensen zijn die misbruik maken van macht. Hij neemt haar mee om te zien.
Hij wijst haar op de stenen sfinx, daaronder is iets opgeborgen. Er is iemand die veel mensen heeft omgekocht en vermoord om zijn zin te krijgen, nu mag hij hier gaan graven. De persoon mag de geheimen niet hebben. Ellis is van een zuster, ze draagt het teken van Isis.
Er zijn een aantal tenten in buurt van de sfinx. In de duurste tent ziet ze man aan tafel, een rijke man, ze herkent hem vaag van foto's. Een Amerikaanse bankier. Erwin Rockefeller. Heeft een baardje, grijzend haar , 40 jaar en verzamelt kunstschatten. Chefren wijst op een dame naast de man. Veel jonger, bloedmooi en rossig haar. Sproeten en mager. Ze beïnvloedt hem en hoort hier niet. Hij weet haar naam niet. In de tijd dat Ellis de tenten en de mensen ziet, leek de tijd als het ware bevroren te zijn.
Ellis wordt wakker, staat op en zoekt wat info op over Rockefeller. Genereuze man, miljonair met huizen in meerdere landen, aldus internet. Niets over de vrouw.
Ze gaat weer slapen.

Mikhael
Ze gaan slapen. De kamer is wel schoon. Mikhael gaat liggen en valt al snel in slaap. Hij droomt dat er mensen zijn die bezig zijn met apparaten en ze hebben maskers op. Ze zijn aan het graven en dit geeft Mikhael een naar gevoel. Het is op een rode wereld, en ze hebben ook dus pakken aan. Op een gegeven moment is er iets gevonden en dan zien ze iets gouds, degene die het had opgeschept verstard en begon te schreeuwen. Mikhael dacht dat dit te verwachten was.
Mikhael droomt daarna over moorden en dat soort dingen. De volgende ochtend wordt Mikhael wakker van geklop op de deur. Er wordt ontbijt geroepen door iemand die Mikhael niet kent. Mikhael staat op en gaat beneden eten, Sienna komt er even later bij zitten.
Mikhael vertelt over zijn droom, Sienna wil weten wat Mikhael er mee gaat doen. Mikhael zegt dat hij er met Elora over gaat hebben en misschien Amblerash.
Na het ontbijt troeft Mikhael Bances op zijn kamer. Mikhael vertelt over zijn droom. Mikhael vertelt dit als een soort van waarschuwing. Bances zal nagaan bij zijn mensen of ze bezig zijn met zo'n project of dat dit in de planning staat. Bij Amblerash hebben ze heel veel projecten. Mikhael beschrijft ook de droom in detail, Bances denkt dat het om een Mars planeet gaat. Bances bedankt Mikhael voor de waarschuwing en Mikhael moet het contact verbreken.
Mikhael troeft daarna naar Elora, het lukt wel een beetje. Mikhael vertelt over de droom en dat hij dit aan Bances heeft verteld.
Het gaat goed met Elora, beetje hangerig en soms misselijk. Elora voelt zich wat alleen. Mikhael zegt haar om bij iemand te gaan logeren. Elora zegt het leuk te vinden om alleen te zijn. Mikhael neemt afscheid. Mikhael en Sienna gaan weer, terwijl ze worden nagekeken met bewondering. Ze gaan weer op weg. Onderweg horen ze iets, Sienna voelt ook wat. Mikhael weet niet zeker wat het is, Sienna en Mikhael gaan van de weg een beetje af. Er komt een legerdivisie voorbij. Het zijn mensen met een uniform, oranje met goud. Mikhael denkt dat het Amber is met een letter B op het embleem waarop ook een eenhoorn te zien is. Een leger van Benedict, zegt Sienna. De leider is een kleinkind van Benedict, Shannon. Ze lijkt er in ieder geval op. Mikhael merkt op dat het een zus van Rowan is. Mikhael weet niet waar ze heen gaan.
Ze trekken verder, Sienna zegt na een poosje dat er ver achter hen een gevecht plaats aan het vinden is. Onderweg komen ze weer een een divisie tegen, Sienna doet iets waardoor ze de weg oversteken. Lorenzo, zoon van Jeremy en oom van Mikhael is de aanvoerder. Mikhael wil eigenlijk wel weten waar ze mee bezig zijn. Mikhael verandert in zichzelf en gaat achter Lorenzo aan.
Lorenzo schudt Mikhael de hand, en biedt hem drinken aan. De opdracht was een aanval op een aantal fronten tegen Arden, met orders van Jeremy, geregeld tijdens een besloten bijeenkomst waarbij een aantal generaals aanwezig waren. Mikhael is stomverbaasd en gelooft niet wat hij hoort.

Seth
Ze zijn de hele middag bezig met de plannen en komen er uiteindelijk wel uit. Seth heeft verder geen gespreksstof meer. Thierry vraagt waar Seth zich mee bezig houdt tegenwoordig, hij heeft wel iets gezien destijds bij het feest in Amber. Seth vertelt dat hij bezig is met helpen en Thierry stelt er vragen over. Mensen in nood helpen, dat doet zijn zus met dieren feitelijk. Ze spreken af om contact te houden en Thierry zal op een aantal plaatsen vast een aantal zaken gaan regelen.
Seth troeft dan naar Amber maar komt er niet door. Hij probeert het harder maar krijgt enorme hoofdpijn. Ook bij het troeven naar Jeremy krijgt hij hoofdpijn maar het lukt uiteindelijk wel.
Hij toont Seth een beetje doorzichtige oranjige muur die lui in pakken tegenhoudt. Het zijn een soort asymmetrische rustingen die ze hebben. Jeremy kan wel wat hulp gebruiken, ze worden van alle kanten tegelijk aangevallen. Mogelijk zijn het Chaos troepen, hoewel minder dan hij verwachtte. De muur is het resultaat van overleg tussen Jeremy en het kasteel en het patroon.
Het kan misschien wel wat versterkt worden, Jeremy kan zich voorstellen dat Seth het griezeliger zou kunnen maken. Gelukkig was Jeremy gewaarschuwd, maar het probleem is dat hij zijn meeste legers verspreid heeft. Het is dan het goeie moment want hij heeft zijn legers op Arden en de Zwarte Weg af gestuurd. Wel toevallig dat ze nu net aanvallen terwijl hij zoveel mensen kwijt is.
Er wordt buiten een poos met magie aangevallen en dan maakt eentje een poort en de ene na de ander verdwijnt er dan doorheen. Jeremy vindt dat ze het snel opgeven, ze zijn helemaal weg.
De legers van Amber hebben een tijdslimiet gekregen en komen vanzelf wel terug.
Jeremy doet een beetje laconiek maar dit is toch allemaal net iets te makkelijk.
Hij heeft begrepen dat er bepaalde Huizen van Chaos zich tegen Jeremy zelf aan het keren zijn en ze willen een vergeldingsactie tegen Amber. De wapenstilstand duurt voor hen toch iets te lang. Seth vraagt welke Huizen en Jeremy weet het niet precies, hij heeft hier wel Helgrams en Hendrakes en mogelijk wat Rhodiens en zeker ook Amblerashes.
Waarom val je Arden aan? Dat is om mijn standpunt duidelijk te maken, onlangs is er een divisie van Benedict in Arden gelokt en niets van vernomen, ze saboteren Benedict en ook geven ze geen antwoorden op vragen. Huis Arden moet weten dat het ze ernst is en Jeremy is wel tegen hun gesloten politiek en dat wil hij duidelijk maken.
Heb je zin om wat te eten? Die muur zal Jeremy laten staan. Nee, geen honger nu.
Jeremy vraagt zich af waarom Seth zich niet echt betrokken voelt? Ach wat Chaos betreft die zijn altijd bezig met een strijd om het leiderschap, ze willen van Jeremy af. Hij is nu iets van 15 jaar koning en voor Chaos is dat langer. Hij heeft veel moeite gedaan en veel bereikt, zoals de vrede tussen Amber en Chaos. En daarvoor is er een aantal jaren geleden die coup geweest en hij vindt het vreselijk dat ze zich ook tegen elkaar keren. En hij heeft juist het beste met de Chaosieten voor.
Bances zal dit wel niet geregeld hebben en dat is toch vervelend want hij is wel verantwoordelijk.
Seth vindt het zaakje stinken. En Jeremy heeft ook een slechte timing, vindt hij.
Jeremy ziet wel wat in de ondoden legers. Lijkt hem geweldig.
Tja Dara is inmiddels een Amberiet en die heeft niets met die legers van Chaos te maken.
Jeremy noemt wat Tir-na n'Oght betreft dat die wat aan het afdrijven is, waarschijnlijk in de richting van Arden en misschien kan Seth daar iets aan doen?
Seth zal mee dineren want hij moet toch in de avond pas in Tir-na n'Oght zijn natuurlijk.
Er zijn wel wat familieleden binnen, zoals Geoff en ook Dara die meteen bij Seth komt zitten.
Dara baalt wel dat ze niet mee heeft mogen vechten. Noëmi komt ook binnen en bij haar zoon zitten. Padraig vindt het allemaal erg leuk, Osric ook wel, al begrijpt hij niet hoe dat met die muur zit om Amber heen.
Tijdens het eten komt er weer een aanval ineens en Seth merkt wel dat die heftig is.

Ellis
De volgende morgen wordt ze weer wakker, misselijk als steeds. Ze rommelt wat rond, pas als de ergste misselijkheid weg is eet ze wat toast met jam en drinkt een kopje slappe thee. Dan douchen en aankleden. Ze bekijkt daarna de newsflashes en ziet een bericht over een wetenschappelijke expeditie met een robot bij de piramides. Rockefeller subsidieert en de dame wordt nergens genoemd.
Ellis maakt een troefschets van een plaats in de buurt van Cairo en reist erheen met paard en valk. Dan reist ze naar de plaats van de expeditie. Aan de blikken van de bevolking te zien, vinden ze een vrouw te paard drie keer niets.
Met perspas wordt ze doorgelaten. Er is een tent met journalisten en fotografen. De rossige jongedame komt het podium op met een mededeling dat er uitstel is vanwege een storing aan de robot.
Jana gaat in de buurt van de sfinx kijken, de boel daar is afgedekt. Bij de piramide ziet ze koffiedrinkende lui, de robot staat stil.
Intussen gaat Ellis te paard een eind van de site weg, andere journalisten vertrekken ook. Jana spioneert verder, ze gebruiken een boor bij de sfinx. Ellis gebruikt Patroon om de boor kapot te laten gaan. Dat werkt, uitstel bereikt. Ze regelt nog wat ander overlast zoals een summon bugs waardoor het hele kamp in rep en roer raakt. Ineens houdt dat op en men gaat aan het werk.
Als Ellis ziet dat het rossige mens de valk in de gaten heeft, laat ze Jana onmiddellijk terug komen en vertrekt daarna na een dorpje in de buurt bij Cairo om daar te eten en te drinken.
Tegen de avond keert ze weer terug en meldt zich bij de poort als zijnde observant van het Smithsonian, met de benodigde papieren.

Mikhael
Mikhael vraagt wat wat Lorenzo aan het doen is. Mikhael flipt uit over wat ze nou aan het doen zijn. Lorenzo legt uit dat dit een reactie was op een iets van Arden.
Mikhael denkt dat het om hem gaat, nu kan zijn bruiloft niet doorgaan en is verontwaardigd dat er iets tegen Arden is. Mikhael heeft alleen over zijn vrouw en zegt dat er dan koppen gaan rollen.
Lorenzo probeert iets uit te legen over wat er is gebeurd. Dat er aanvallen zijn geweest op Corwin zijn troepen, legers van Benedict zijn Arden in gelokt en er zijn een kind en kleinkinderen vermoord van Benedict.
Mikhael lijkt hier niet echt om te geven en blijft boos doen over het feit dat ze nog steeds van plan aan gaan vallen.
Mikhael dreigt weer over dat hij iedereen vermoordt van Amber. Mikhael beledigt ook Lorenzo's moeder en vader. Hij noemt Jeremy dom omdat hij het dom vindt dat hij hun aanvalt. Mikhael blijft Lorenzo beledigen. Lorenzo probeert uit te leggen dat hij er niet persoonlijk met de moralen eens is, maar hij is tenslotte prins van Amber. Mikhael vindt het jammer dat Arden bedreigd wordt en Lorenzo vind het jammer dat Mikhael geen bruiloft kan hebben.
Er is besloten om een kortdurende guerrilla oorlog te voeren tegen Arden om verschillende redenen. Het belangrijkste is dat Arden geen antwoorden geeft op vragen, dat ze een gesloten politiek voeren, dat de bedrijvigheid van Arden op de Zwarte Weg en bij de grenzen bijzonder hoog is, dat ze Gouden Cirkellanden in hebben gepikt, dat er een divisie van Benedict Arden is ingelokt, dat er nazaten van Benedict zijn gedood aan diens Helgram kant en ook Helgram vecht samen met Benedict nu.
Lorenzo zegt dat er gepraat is door Oliver en Frans, zonder enig resultaat en dat zijn vader heeft besloten om een duidelijk standpunt in te nemen. Het is niet de bedoeling dat er doden vallen, maar er moeten zoveel mogelijk gevangenen worden genomen. Huis Amber laat niet met zich sollen.
Lorenzo denkt dat als 1 van zijn zonen of dochters dood gaan door een oorlog dat hij dit dan zichzelf verwijt. Mikhael gaat tekeer over zijn conclusie dat Amber fout zit met hun moralen en hun acties, en dat Jeremy dan niet zijn legers moet sturen. Lorenzo zegt dat alle andere pogingen om het probleem op te lossen gefaald hebben.
Lorenzo was op weg naar een dorp van een zooi rangers met de bedoeling deze gevangen te nemen. Mikhael vindt dit in je eigen voet steken. Mikhael kibbelt langdradig door tegen Lorenzo.

Seth
Het paleis trilt op zijn grondvesten en Jeremy vloekt behoorlijk. Dara en Noëmi zijn enthousiast en trekken hun wapens en rennen weg. Seth voelt buiten een misselijk makende aanwezigheid.
Seth loopt naar de muren en vraag zich af wie er aan de kant van Chaos meedoen. Hij is op zoek naar Sawalls en ziet wel personen met wit haar. Hij kent er niemand van. Dames met zwart haar ook, er zijn een aantal Sawalls mogelijk bij. De muur trilt en er verschijnen gaten in.
Seth prepareert zijn spreuken, ondertussen breekt de vijand de muur af.
Aan de Chaos kant trekken ze steeds meer poorten open en er komen meer en meer troepen.
Noëmi vertelt dat Benedict en Bleys in elk geval onbereikbaar zijn. Seth probeert Bleys te bereiken en hij kijkt niet erg blij want hij zit tot aan zijn middel in het moeras. Seth zegt tegen hem dat hij zijn troepen bij elkaar moet halen en naar Amber komen.
Dan gaat Seth Jeremy helpen met het versterken van de muur.
In de verte ziet Seth een aantal schepen aankomen, mogelijk komen die ook te hulp.
Seth roept met een spreuk een Aartsengel op die hij dan op de Logrus gebruikers afstuurt. De opgeroepen engel wordt door een andere Logrus gebruiker weg gezapt.
Op een bepaald moment knalt het Patroon schild kapot en ook een stuk van de muur. Gejuich van de Chaos troepen, de Sawalls gaan weg en de anderen stormen op het paleis af onder geroep dat ze zich moeten overgeven en dat dit een coup is. De schepen zijn inmiddels een heel stuk dichterbij.
Dan wordt Seth door Bleys getroefd. Die ziet er netjes uit maar zijn manschappen zitten onder de modder. Seth haalt ze door, maar niet iedereen lukt het want het contact valt halverwege weg.
Uit zijn ooghoek ziet Seth dat er een aantal sluipers achter de Chaos legers aanvallen. De legers uit de schepen vallen ook aan, maar iets meer lawaaierig. En een zooitje ongeregeld van Random ook.
De legers van Benedict blijven weg.
Seth doet vuurballen en meteoren en ergens in de Chaos legers blijken ook tovenaars te zitten.
Een verblindende Sunburst hebben er heel veel last van, ook eigen manschappen.
Als Seth dan lijken animeert dan komt Dara langs rennen en helpt ook met een legertje undead.
Caine heeft heel wat troepen en zijn dochter Denise heeft ook een hele troep assassins.
Seth troeft Caine en vraagt hem om de magiërs te gaan aanpakken.
Dan wordt Seth wel geraakt door een paar magische vuurpijlen, want hij wordt mikpunt. Dan richten ze nog meer spreuken op hem. Hij zorgt uit het zicht te blijven maar raakt toch nog wel een paar keer gewond door van alles en nog wat.
Dan komt er van bovenaan een Eenhoorn gegaloppeerd en daardoor is ineens het gevecht voorbij, iedereen behalve de meest vastberaden Chaosieten gaan weg.
Er zijn heel veel gewonden en flink wat doden gevallen.
Dan laat Seth zijn overgebleven ondoden omvallen. Een enorm slagveld was dit. Lucht van bloed.
Jeremy trekt dit zich ontzettend aan. Seth haalt iemand uit de dood weg en dat gaat niet goed. Als hij het dan op Artemis doet, die schijnt net dood te zijn en dat lukt wel heel goed. En er is nog wel iemand die hij op die manier kan helpen, de bibliothecaris.

Ellis
De liaison komt binnen, het rossige mens. Sarah heet ze en ze gelooft niet dat Ellis van Smithsonian is. Er is informatie onder de sfinx en iets anders, een voorwerp van Sarah's moeder. Haar moeder is in de war, ziek geweest en dergelijke en ze heeft een aantal zaken veilig gesteld.
Ellis is op de opgraving tegen. Uiteindelijk komen ze overeen dat Rockefeller weg gaat en dat Sarah haar voorwerp krijgt. Sarah regelt dat Rockefeller en consorten vertrekken, Ellis merkt Patroongebruik op.
Iedereen is weg, ze hebben alleen deze nacht om onder de sfinx te komen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!