Friday 4 September 2009

87. Bruiloft in Elysium, een nieuw Huis

Elysium, Ronardo
Ronardo spreekt met een wat sombere Random. Hij heeft nu toch tijd nu hij geen koning meer is? Ronardo wil wat vaker met hem optrekken. Of dat de stem in zijn binnenste is die dat zegt? Nee, gewoon als oom en neef. Omdat je met Rhexenor hebt gepraat? Daar verzint Random opdrachten voor zodat Rhexenor op alien planeten terecht komt, zijn losse eindjes oplost enzo… Dat kan Ronardo ook en zullen ze dat samen gaan doen. Dat is niet precies wat Ronardo bedoelt, hij hoorde dat hij goed was in Troef, dat zei hij zelf. Wil hij daar iets mee? Daar is Ronardo al heel lang mee bezig. Hij kan een schets maken in een uur ongeveer.Ronardo wil verder komen in Troef. Hij zou zijn eigen stijl kunnen ontwikkelen. Random wil hem wat tips geven als ze toch bezig zijn met die losse eindjes. Random’s stijl zit meer bij andermans Troeven. Ronardo’s moeder maakt leuk troeven voor anderen, maar het gaat erom dat je er dingen mee kunt. Eric heeft zijn eigen stijl, heeft het tot een kunst verheven, maar is saai. Random’s projectje is nog niet af, hij wil onderzoeken of het mogelijk is om iemand af te luisteren via zijn Troeven. Random wil van sommige mensen weten waar ze zijn, veel mensen hebben Troef bij zich. Na de oorlog zullen ze afspreken. Wil je iets met techniek of met draken? Er is een wereld waar Random een keer snel weg moest, nog voor hij Vialle kende. Daar heeft hij iets achter moeten laten en dat wil hij gaan halen. Er zitten nu inmiddels een paar draken.
Adventure met andere vrouwen is voorbij. Vialle is de enige in zijn leven. Bovendien weet ze het als Random vreemd gaat, ze is een zieneres. ‘Kun je haar niet gebruiken met je troefexperimenten?’ Zij is beeldhouwster, dan gaat Random toch niet zitten klooien met die beelden.
Ze spreken af, maar probeer wel van dat gedoe af te komen, vindt Random. Hoewel het handig kan zijn om die power te hebben. Ronardo heeft nog geen doel, Random weet wel iets te doen voor hem, tegen verveling.

Elysium, Morwenna
Morwenna doet een toespraakje, Jurt helpt haar de aandacht te krijgen door een glas kapot te tikken.
“Beste aanwezigen, allereerst wil ik mijn waardering uitspreken over het feit dat jullie allen gehoor hebben gegeven aan de uitnodiging om over de huidige situatie te praten en de algemene intentie hier iets aan te doen.
Er is echter iets dat ik hier nog niet voorbij heb horen komen dat volgens mij toch belangrijk is. De twee vorige aanvallen zijn afgeslagen doordat de bezetter gebruik maakt van bepaalde voorwerpen met macht. Deze voorwerpen of de macht daarachter is heel erg sterk, er is echter wel iets aan te doen door samen te werken. De ervaring die ik zelf heb met iemand die een dergelijk voorwerp gebruikte, was dat er twee Patroongebruikers, twee Logrusgebruikers en een goede magiër nodig waren om deze uit te schakelen en dat het alleen ging als die krachten tegelijkertijd gebruikt werden. Ik stel daarom voor dat er, naast de aanvallende legers, er enkele groepjes worden gevormd met een dergelijke samenstelling, die op deze manier de bezetters bezig kunnen houden. We weten dat er in ieder geval drie van hen een dergelijk voorwerp hebben, mogelijk zijn er meer.
Als er mensen zijn die op deze manier samen willen werken, ik denk dat het echt nodig is, meldt je dan even bij mij of wie er anders zich daarmee bezig wil houden.”
Dan gaat ze naar Julian die ze wil spreken. Ze gaan eerst de gevangene checken. Deze zit zo goed verzekerd, dat ze niet zomaar zal ontsnappen. Dan vindt Morwenna een vertrek waarvan ze weet dat ze niet worden afgeluisterd en vertelt Julian over het voornemen. Dan zal er geen feest zijn, zegt hij. Geeft niet, ze zijn geen feestfiguren. Julian begrijpt dit volkomen. Hij is benieuwd wat er veranderd als ze getrouwd zijn. Hij wil alleen Llewella erbij betrekken, dat is ook voor de familie. De anderen hoeven niet zo. Hij troeft naar Llewella, het kan gebeuren dat ze aanwezig zal zijn tijdens de ceremonie.

Elysium, Rhexenor
Rhexenor is erbij als ze het paleis laten zien, Gramble heeft een 3D plaatje getoverd. Het is groot, staat op een zwevende rots, een bergtop. Rhexenor maakt routes in zijn hoofd, actie zal rond de raadzaal en de koning zijn. Darius kan overal zijn. Het kan gevaarlijk zijn voor Amberieten, er zijn delen onstabiel. Je moet kunnen shape shiften. Ze begrijpen niet hoe Dalt dit doet, Rinaldo denkt dat hij speciale shapeshifters traint. In sommige kamers kun je doodgaan als je geen shapeshift hebt. Vanuit Elysium vertrekken is niet handig, dus dat zal gebeuren vanuit de poort naar Chaos, men moet daar zorgen dat alle magie op sterkte is en vertrekken. Hier kan niet voorbereid worden. En de luchtschepen moeten er nog heen. Rhex wenst zijn officieren succes.
Morwenna legt het Ardan probleem vooraan Rhex. Hij gaat naar diens ouders toe, hij heeft Kelder eens gezien. Ze zijn blij hem te zien, geven geen krimp als hij ze de hand schudt, zo leuk om hem te leren kennen, hij heeft iemand van hun familie gered, Mayna. Ze zijn zo blij dat hij dat gedaan heeft, of ze iets kunnen doen, wat hij maar wil.
Ardan is hun oudste zoon van hun tweeën. Lavina schrijft gruwelijke gedichten die soms uitkomen. Mayna en Lavina zijn dromerig. Mayna wil trouwen boven haar stand, ze zou haar plaats moeten weten. Jason is obstinaat, dat heeft hij van zijn moeders kant. Ardan heeft geprobeerd om met Jonas op te trekken, ze vermoeden dat Ardan daar is en bezig om Jonas op andere gedachten te brengen. Lavina zal er ook zijn… ze maken zich zorgen, iemand moet toch de boekhouding en het eten doen… er zaten ten tijde van de coup een aantal Masons in het paleis.
Ze zijn niet zo bang voor Jonas, maar de andere kinderen… ze houden wel van sport, daar zijn ze fanatiek in. Fanatiek zijn moet je uiten in sport en niet in politiek. Zij hadden Jonas koning moeten laten spelen, dan komt hij er wel van terug… Kelder kijkt pijnlijk, Jonas schijnt zichzelf Jason te noemen. Ze weten dat Rhex opkomt voor de hardwerkende mensen. Heeft Rhexenor wel eens gehoord van Dalt? Dat is ook iemand die opkomt voor de lagere mensen. Ze begrijpen niet dat al die mensen hier ruzie met hem hebben, onbegrijpelijk. Er is toch te praten met Dalt? Dat is geprobeerd, zegt Rhexenor. Het echtpaar Mason wil hun diensten aanbieden aan Rhexenor die zegt dat Dalt nog koppiger is dan hun Jonas.

Elysium, het huwelijk
Het huwelijk tussen Morwenna en Mandor gaat nu plaatsvinden. Corwin legt het uit, de tafels moeten langs de wanden worden gezet, dan staat alles klaar en is er een soort podium, de echtelieden moeten weg, Morwenna laat Flora haar haar te doen.
Corwin vraagt na een uur of ze nog komen. Ze gaan de trap af, er geen muziek en het wordt stil als Morwenna in bruidsjurk de grote zaal binnen komt, ze heeft zelfs een boeket.
Mandor komt iets later binnen, gekleed in een net pak en broek en hoge hoed, voor zich uit heeft hij twee jochies lopen die een kistje tussen hen in mee dragen. De jongetjes dragen ook nette pakjes, geen hoed. Julian komt binnen met naast zich een enorme hond en valken. Van de hond krijgt zelfs Rhex de rillingen.
De koningin van Chaos en Amber laten Morwenna en Mandor om beurten trouw aan elkaar beloven. Dan pas komt Random komt binnen met de ouders en broer van Morwenna, ze zien er gehaast uit. Mandor duwt de jochies naar voren, maar het is nog niet klaar. Coral staat plotseling tussen hen in en laat hen de handen op elkaar leggen. Coral draagt een mooie jurk aangetrokken, halfdoorzichtig, ondergoed is te zien. Ze zou sexy zijn zonder dat ding in haar oog. Dan zegt ze: “De Eenhoorn staat voor verbondenheid, voor opbouw en liefde. Hierbij geef ik haar zegen aan deze verbintenis, laat het voor eeuwig een toekomst hebben.”
Een gedaante van een wit glanzende Eenhoorn verschijnt, samen met de geur van vele bloemen in een frisse zomermorgen, iedereen hoort een vriendelijke en zachte vrouwelijke stem in het hoofd: Mijn Kinderen, hoe gaat het mij aan het hart om jullie allen weer bijeen te zien. Laat deze verbintenis een symbool zijn van jullie verbondenheid, laat deze plaats voor altijd een plek zijn waar jullie vredig kunnen spreken en elkaar leren kennen. Mijn geschenk zal zijn dat deze plaats hiertoe is versterkt, het Nieuwe Huis Elysium zal dit geschenk in hun hart dragen.
Daarna staat Bances er, gekleed in rode mantel met een zwarte bies en straalt sterkte uit. Hij zegt: “Het Serpent staat voor vernieuwing, voor daadkracht en passie. Hierbij geef ik zijn zegen aan deze wezens, laat hen voor eeuwig een toekomst hebben.”
Een gedaante van een zwart glimmende reuzenslang verschijnt, met een rood oog dat doordringend iedereen lijkt aan te kijken, de scherpe geur van schroeiende dingen doordringt ieders neusgaten, iedereen hoort een sterke, mannelijke stem in het hoofd: Mijn Kinderen, het is goed om te zien hoe jullie ieder je eigen weg gaat, maar toch de stem van het bloed volgt en elkaar nodig hebt. Laat deze brandende passie een leidraad zijn voor allen die op zoek zijn naar hun wederhelft, deze plaats heb ik gesigneerd om het Nieuwe Huis Elysium hun eigen speciale plaats te geven. De toekomst begint hier.
Iolanthe is de volgende en zegt: “De Feniks staat voor leven en stemt volledig in met de keuze van deze twee personen. Zij en hun nazaten zullen hier een veilig onderkomen hebben en deze luxe ook kunnen bieden aan ieder die hun wensen respecteert. De verbintenis is hierbij gezegend door Feniks.”
Llewella komt binnen, ze lijkt in trance te zijn en gaat op het podium staan: “Namens Heiron wil ik alleen maar dit nog zeggen: De Cirkel is compleet.” Dan gaat ze ergens zitten.
Vier keer een speciale zegening, alle vier de keren veranderde er iets in de Schaduw.
Dan mogen de kinderen eindelijk het kistje opendoen. Daarin liggen twee vrijwel identieke ringen, de kinderen schuiven de ringen aan de vingers van hun ouders, Randal doet de ring bij Mandor om, Owen bij Morwenna.
Op het moment dat ze de ring omheeft, weet Morwenna dat deze verbonden is met de andere ring. Mandor vertelt haar dat het patroon op de ringen de eeuwige liefde symboliseert die onsterfelijk is. Bovendien zijn de ringen aan elkaar verbonden, waardoor in bepaalde situaties de ene drager geestelijke steun kan krijgen van de ander.

Iedereen klapt, iedereen roept hoera, iedereen moet zijn naam schrijven als getuige. Het echtpaar wordt gefeliciteerd. Dara en Deirdre willen weten wie die twee kinderen eigenlijk zijn, waarop Mandor hun zonen voorstelt en bij deze onmiddellijk erkent. Morwenna doet dat ook. De koninginnen zijn niet echt blij, Gramble Sawall vindt dit geweldig.

Serpent en Eenhoorn vinden dus zowel Chaosieten als Amberieten hun kinderen. William snapt niet dat die Chaos-lui niet verdampt zijn toen de Eenhoorn verscheen. Misschien omdat Gilva er niet bij was, denkt hij. Morwenna herinnert zich dat de blik van het Serpent voor Iolanthe was, hij leek niet blij met haar te zijn.
Mandor en Morwenna vormen dus een nieuw Huis, Rhexenor vindt het interessant, maar hoeft er niet zo nodig bij te horen. Jurt is nog op zoek, zegt hij. Jurt moet maar bij de Sawalls blijven, anders zijn er maar zo weinig, grinnikt Mandor. Rhex vindt dat ‘kinderen van’ wat onzin, het zijn manifestaties.
Er wordt van alles rondgedeeld. Hapjes, bitterballen en frikandellen, Rhex en Jurt worden op dieet gezet. Rhexenor maakt ruzie over het eten. Random verpest de kinderen door ze frikandellen te bieden. Randal vraagt wie hij is. Random. Ja, maar wie ben je nu? Random. Owen zegt dat ze zijn naam willen weten. Dat is Random, dat is zijn naam. De jochies vinden dit maar vreemd. Mandor pakt zijn zonen bij de hand en gaat iedereen met ze langs om hen voor te stellen.
Rhexenor vraagt aan Benedict wat hij vond van Eenhoorn. Geweldige ervaring, dit was de tweede keer voor Rhex. Dan past hij in het plan van de Eenhoorn, denkt Benedict. Hij wist niet dat het Serpent maar een oog had. Het zit voorin. Misschien is het zo gemaakt met shapeshift, vermoedt Rhexenor. Het was typisch dat ze ons beiden kinderen noemden van…
Julia is boos op Jurt en deze heeft het even lastig, ze is duidelijk boos op hem. ‘Dus jij wist allang dat, en had je niet…’
Uiteindelijk is het echtpaar even alleen met de jongens en praten even na. Ze zijn niet in de gelegenheid geweest om de huwelijkskus uit te wisselen en doen dit alsnog. Hun zonen kijken met vieze gezichten toe: “Doen ze dat alweer! Gats!” Het is vreemd om hem te kussen met die ring om, Morwenna vangt iets op, ze heeft een beetje het gevoel alsof ze zichzelf kust. Dan vertelt Mandor dat hij een plan wat de ringen betrof, maar het nog niet had uitgevoerd. Dus vandaar dat hij ineens haast had. Hij wilde dat gedaan hebben voor het huwelijk, niet alleen vanwege het gezeur van Merlijn daarover. De magie versterkt elkaars ring, via hem heeft Morwenna een soort band, daar kan ze iets mee doen. Als ze ooit heel bang is, zal ze zich gesteund voelen. Toen moest hij dat ook nog met de jochies gaan regelen, vond het beter om alles in één keer te doen, dan zijn ze meteen van dat gezeik af. Het interesseert hem niets dat de ooms van Morwenna andere plannen hadden, hij heeft het gewoon zelf in de hand genomen. Er wordt weer gekust en Corwin komt ze storen, de poort naar Chaos moet open.
Dat doen ze dan en iedereen gaat naar de kant waar zij of hij moet zijn.
Rhexenor gaat naar Caine, ze moeten timen, Caine gaat studeren en gaat aan de Chaoskant naar buiten. Er wordt niemand opgewacht bij die poort. Ronardo vraagt Fiona om een voorwerp. Dat kan ze regelen. Er zitten geen punten in. Ze geeft hem een hanger en een spreukenboekje. Altijd handig, haar reserveboekje. Hij studeert er vier in. Er komen steeds meer mensen bij. Rhexenor begroet een aantal Hendrakes, die zich de overval nog herinneren met hem. Ze hebben er zin in en maken typische Hendrake grappen.
Sommige hebben troepen demoontjes bij zich, van die sukkeltjes met puntoren en drietandjes. Imps. Huis Chanicut heeft ze waarschijnlijk meegenomen, er zitten magiërs ijverig te studeren, af en toe krijgt een klooiend demoontje een draai om zijn oren. Huis Amblerash heeft rare spullen bij zich, beesten en dergelijke.
Morwenna zal straks de kinderen thuis brengen, Mandor heeft een heleboel te doen. Als ze zegt eerst even met haar ouders te gaan praten, gaat hij toch maar even mee. De twee lui van Mason zijn bij haar ouders, ze zijn druk in gesprek over kinderen die groot worden en dergelijke. De Masons gaan weg, Mandor en Morwenna gaan met hun kinderen bij haar ouders zitten.
Dus ze hebben kinderen al, merkt haar moeder op. Ze lijkt niet blij te zijn. Morwenna probeert een soort uitleg. Aildith begint daarop over Corwin die zo anders is dan die broers van hem, veel leuker. Al heeft dat tweetal (Gérard en Random) zich nu ingehouden. Morwenna heeft wel aardig personeel hier. ze doen hun best om af en toe een goedkeurend woordje te krijgen. En hun zonen zijn best dappere ventjes, zo met die ringen. Randal begint mee te praten, hij heeft de ring aan pappa gegeven. En ook een monster gezien. Jahaa, een grote slang, zegt Owen. Nee, die andere, zegt Randal. Owen heeft ook monsters. Niet waar, zegt deze. Jawel, zegt Randal. We hebben een paard, zegt Owen trots. Dan kijkt hij zijn vader aan, zou hij mogen tekenen? Mandor regelt tekenspullen met Logrus en beide jongens beginnen verwoed monsters te tekenen. Slangen, dinosaurussen, eenhoorns…
Morwenna’s ouders hebben nu een eigen landgoed, niet zo heel ver reizen van dat van Rhexenor. Ze zijn er zo als Dyenne ze nodig heeft. Oleg snapt er niets van. Dit kan helemaal niet. Die Random legde niets uit, maar deed iets. Een soort wagen die vanzelf reed, niet op stoom, er waren er een heleboel van. Hij is er slordig mee, vindt Oleg.
Aildith vraagt of Julian het wel wist van de kinderen? Ja. Dit vindt ze helemaal niets, waarom hebben ze haar dan niet ingelicht. Mandor legt het uit, een zwakke geest. Niet getraind, iedereen weet dan zo dat er kinderen zijn en dat was de bedoeling niet. Oleg informeert naar magie. Morwenna krijgt het niet zo goed uitgelegd omdat hij er niet in gelooft. Ze biedt hem een opleiding aan, Mandor en zij hebben een instituut voor magie, tamelijk breed van opzet. Zowel theorie als praktijk en nog meer. Moet Oleg wel tijd voor nemen, zegt Mandor, dat gaat niet in vier dagen tijd. Maar hij nodigt ze uit om een paar dagen te blijven, met een aantal mensen hebben ze afgesproken een paleis te gaan ontzetten. Het is daar een gevaarlijke omgeving, alleen mensen met bepaalde eigenschappen kunnen overleven. Hij neemt dan afscheid, heeft nog een hoop te doen. Tegen Morwenna zegt hij dat ze misschien haar ouders beter in Gormenghast kan brengen, kunnen ze hun kleinzonen een beetje leren kennen.
Beide jongens accepteren ook dit stuk familie, een heleboel wachters zijn al weg, Julian is nog bezig om zijn manschappen hierheen te brengen.
Morwenna spreekt met Peter, het hoofd van de huishouding. Alles is prima, hij zal een lijst maken over wat er nog moet gebeuren. Ze vraagt hem of er kamers gereed gemaakt kunnen worden voor de Masons, hij zal erop toezien. Daarna spreekt ze het echtpaar Mason nog, biedt ze verblijf aan. Ze zijn dankbaar maar begrijpen niet waarom Mandor en Morwenna zich, gezien hun neutrale positie, zich met het probleem gaan bemoeien. Tja…
Daarna brengt ze haar ouders, haar broer en haar zonen naar Gormenghast. Haar moeder heeft iets van herkenning als ze Mary Ann ziet.

Paleis van Chaos, Ronardo
Ronardo heeft de lay outs gezien, aan de anderen vraagt hij waar ze het beste uit kunnen komen. Despil weet de personeelsverblijven. Dat zijn geen goede plekken, zegt William, met al die Masons. Despil weet een voorraadkamer waar bedden staan die bijna nooit gebruikt worden… nu komen er geen dienstmeisjes, daar Despil er niet is. Hij maakt een schetsje. Ze houden elkaar vast en ze zouden moeten verschijnen in die ruimte, maar dat lukt niet. Ronardo gebruikt zijn macht en ze zijn er. Alsof hij met Jurt mee is. Nee, hoor, zegt Jurt. Jij zou toch de brug bouwen, zegt Despil. De Macht hangt hier Troef te blokkeren, weet Ronardo. De kaartjes van Eric hebben er geen last van. Ronardo legt ze neer op strategische plaatsen. In een gang zijn wat rondere kamers, links, rechts en een andere gang in. Ze gaan rechts, na tiental meters, ze zijn in een stabiel gedeelte van het paleis. Rechts komen ze bij trappen, links ook. Ze staan dan oog in oog met lui in uniform. Grijs, gele insignes, helm op. Voorop een leeuw die een eenhoorn opvreet. Helm op met doorzichtige plaat, wapen onder hun arm, plastic schild, het wapen lijkt een supersoaker, raar. De voorste twee laten zich op de grond vallen en gaan op de knieën zitten en beginnen te klooien aan hun wapen. Ronardo pakt een zwaard, Despil een schild, William ook, Nicolas trekt zijn zwaard. De vijandelijke soldaten richten de soakers en halen de trekker over. Er komen witte stralen uit en ze kijken verbaasd, ze hadden niet verwacht dat ze iets doen. Het schild van Despil ketst het op af en er staat een dikke laag ijs op. Ronardo teleport achter hen met Jurt en Nicolas. Jurt roept oh sorry, ze vallen op de grond, die lui rennen. Aan de andere kant horen ze een hoop gehengst op de ijslaag.

Paleis van Chaos, Rhexenor
Rhexenor ziet dat er een paar mensen deze devices hebben. Is de plaats al gekozen? Een willekeurige plaats waar geen licht brandt. De troeven graag op een niet te onstabiele plaats graag. Hij doet zijn helm op, laadt zijn Rebma kanon en drukt op de knop. Hij voelt zich raar, tevens heeft het iets bekends en dan staat hij ergens in het donker en concentreert zich op de Feniks. Hier vlakbij is iemand die een beetje verdrietig is. Hij is in een stabiele omgeving. Hij plant een troef en kijkt waar hij is. Hij shapeshift zijn ogen, dat is heel gemakkelijk hier. Er is een deur naar rechts en eentje rechtdoor. Hij kijkt een kamer in waar een meisje zit. Ze heeft kort donker haar, is 1.59 m lang en tenger, heeft groene ogen, een lief gezichtje en is sexy. Ze heeft zitten huilen. Vlak bij haar ligt een wit zwaard waar Rhex last van heeft. Als hij nu Feniks had zou hij een probleem hebben gehad. Ze loopt naar hem toe, hij slaat zijn hand voor haar mond en ze hangt als een slappe pop in zijn armen. Ze weet niet eens hoe ze zich los moet worstelen. Van het zwaard moet hij niets hebben. Hij begint hoofdpijn te krijgen als hij aan Feniks denkt en hoort voetstappen. Livina wordt meegesleept en een bekende stem, van Dalt, vraagt: ‘Livina!’ Rhex hoort dat de deur weer dicht wordt gedaan.

Paleis van Chaos: Morwenna, Mandor, Flora en Ditweiler Amblerash
Ditweiler Amblerash, Flora en Morwenna (Fillipien gaat mee) wachten tot er kaartjes in positie zijn en krijgen een kaartje dat werkt van Eric. Mandor staat ineens bij Morwenna, hij laat haar niet in de steek, bovendien is er nog een Logrusgebruiker nodig. Ze komen uit in een voorraadkamer. Er is een deur, daardoor komen ze in een verlichte gang. Dit is de tweede verdieping. Beneden is het officiële gedeelte. Of dit is de verdieping waar meetings gehouden worden. Ze gaan naar rechts en naar beneden, er lopen en aantal lui die en opmerken in grijze uniformen. Ze hebben wapens. Morwenna ‘blinkt’, Mandor begint iets met Logrus, de Amblerash mompelt een spreuk, Flora trekt haar wapen. De grijze lui schieten, er klinkt een hoge toon en er is een schokgolf. Flora, Mandor en de Amblerash tuimelen naar achteren en die lui kijken verbaasd naar hun wapen. Morwenna is achter ze geblinkt en trekt haar zwaard en steekt er eentje in zijn rug. Er druipt allemaal drab uit, hij schreeuwt alsof hij pijn heeft, dan wordt zij weggeblazen door de wapens en knalt tegen de muur achter haar.

Paleis van Chaos: Ronardo, Despil, William, Nicolas en Jurt
Hij teleporteert achter ze en begint te vechten. Een maatje komt hem te hulp en het wordt rep en roer, het wezen lijkt vloeibaar, het doet Ronardo aan Odo denken, van een ras van shapeshifters. William en Despil hebben om hem heen lopen blasten. Uiteindelijk hebben ze helmen en wapens. Straalwapens horen niet te werken, Nicolas wil er wel één. Hij richt hem naar beneden en er komt een vieze bruine walm uit, ze moeten maken dat ze wegkomen. Ze horen mensen die aan het braken zijn.

Paleis van Chaos, Rhexenor
Hij teleport naar de kast, dat gaat best lekker. Hij heeft een Livina die bij begint te komen. Ze wordt op een stoel gezet, hij doet zijn helm af. Hij stelt zich voor. Ja, dat heeft hij gedaan, Dalt kwam haar opzoeken. Natuurlijk komt Dalt haar opzoeken, ze zouden samen gedichten gaan lezen, Dalt is een heel gevoelige man hoor… Weet zij waar ene Darius zich bevindt? Wat doet hij hier, waarom heeft hij haar geslagen? Hij komt natuurlijk een boodschap brengen. De wond genezen met Feniks gaat niet echt, hij krijgt hoofdpijn.
Het zwaard heeft ze nog maar pas, ze kan zich niet herinneren dat hij met hen heeft gepraat op die asteroïde. Ardan loopt ook ergens rond maar is vervelend bezig. Koning Jason heeft een coup gepleegd. Dat is normaal in Chaos. Hij is op zoek naar iemand met paarse kleding. Er zijn meer mensen met een slechte smaak hier aan het hof. Oh, hij bedoelt Radius. Die zit niet op deze verdieping, die hangt rond in het onstabiele gedeelte. Ze kunnen niet bij de Logrus komen, dat is dicht. Wat kom je doen? Kun je niet beter even met Dalt praten? Daar is hij al. De blik op het gezicht van Dalt is niet blij. ‘Wat doe jij met mijn vriendin en wat doe jij met hem?’ Hij heeft haar geslagen. Wat moet dat? Dalt trekt zijn gouden zwaard. Waar heb je pijn, schat? Waarom sla jij mensen? Hij verscheen zomaar in de kamer net. Hij is alleen maar op zoek naar Radius en Ardan. Dan ben je dus een indringer. Dat is vervelend, Rhexenor… Ardan komt er net aan. Goed dat ik jullie allemaal tref. Laten we er even over praten als intelligente mensen onder elkaar. Wat doe jij hier? Je hebt Jason Jonas nooit gevonden he? Koning Jason heeft allemaal ja- knikkers om zich heen verzamelt. Komt Rhexenor het paleis overvallen? Maar waar zijn zijn vriendjes dan? Dalt concentreert zich, de vriendjes vallen al aan, hij heeft een verrassing voor ze en klopt op een plastic ding op zijn rug. Rhexenor zegt dat hij Radius moet vinden. Benedict komt ook nog, zegt Rhexenor. Mooi zo, dit is Dalt’s terrein, eerder ging het om Amber. Hoe vaak heb je gewonnen van Benedict? Telt psychologisch ook? Heb je ruzie met je familie, zegt Livinia verbaasd. Nee, Dalt komt op voor de zwakkeren die door zijn familie wordt onderdrukt. En voor haar ondersteunt hij Jason. Op alle strategische punten hebben ze goede wapens. Het loopt uit de hand, we zouden niet gaan knokken, zegt Livinia zorgelijk. Dit was een vreedzame revolutie. Amber dat meedoet is leuker, vindt Dalt. Betekent dat dat ons avondje met gedichten niet doorgaat? Een andere keer, belooft Dalt. Rhex neemt Ardan dan mee en zal op zoek gaan naar Radius. Om hem heen klinkt een hoop geschiet. Er klinken geluiden van vlammenwerpers en alles. Dalt heeft allemaal straalwapens ingezet blijkbaar.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!