Sunday 4 December 2011

7. Kooien

We zijn nog steeds onderweg via de Zwarte Weg. En nog steeds gaan we er af en toe vanaf om te overnachten in herbergen. Blijkbaar is gaan via deze zwarte, vreemde weg een manier om door Schaduw te reizen. Elora, 1.74m lang, donkerblond haar, bruine ogen en vrij slank, is een dochter van Owen en Lucia en zij is degene met de meeste kennis van de Zwarte Weg. Essilt weet er wel wat van maar Elora is er verder mee dan zij.
De dorpjes onderweg doen allemaal een tikje ouderwets aan. Er is wel magie aanwezig, maar weinig technisch niveau. Wij zijn dit gewend en in feite loopt er niemand echte te klagen behalve Natascha die wel wat moderners gewend is. Of Elora niet wat moderners kan verzinnen.
Elora komt bij ons zitten, wij zijn wel viezer gewend hoor.
Wat vieze praatjes over eten en wat dood is.
Bij Elora thuis kopen ze gewoon vlees in de winkel. Ze gaan altijd in de supermarkt kopen.
Ze leggen uit wat het voor iets is, een supermarkt.
Dan gaat het over leren fietsen. We worden bij Elora uitgenodigd om te leren fietsen.
En nee, de weg kan niet wat meer perfect eigenlijk.
We verzinnen spontaan de badkuip races. In Amber hebben ze blijkbaar regelmatig toernooien op verschillende onderdelen. De vader van Nicolas heeft dat bedacht, Jeremy.
Elora is begin twintig, Caitlin zeker 25, Iestyn is zeker 26. David schat zichzelf op 24. Rainier is iets van dertig of 33. Mikhael is iets van 20 of 21.
Moordenaar is best een eerzaam beroep. En necromancer.
De Zwarte Weg is blijkbaar een soort van scheur tussen Schaduwen die een bepaalde substantie krijgt en dan kun je erop lopen.
Met de andere machten kun je ook reizen, maar dat gaat dan op een andere manier. We krijgen wat uitleg over die andere manieren. Zoals spiegels.
Marek heeft het over Etienne, die heel aardig is en blijkbaar door portalen kan reizen. Rainier vindt Etienne een beetje een uitslover. Inderdaad, heeft zijn vriendinnetje afgepakt. Ene Sandra. Oh die is gehad door al je broers! Rainier vindt dat niet zo prettig.
We hebben het over de spuug die ze dan heeft uitgewisseld met die andere lui.
Marek heeft een oogje op Cécile.
Elora gaat spontaan op Mikhael's schoot zitten en hij krijgt een tongzoen.
Volgens Essilt heeft Iestyn vroeger huisgehouden in Rebma.
De vader van Elora kan wel goed shapeshiften, dat is Owen.
Dan gaat er een stel naar buiten om te gaan sparren.

Volgens Raoul spelen Nicolas en Rainier altijd vals. En dan gaat het broertjes tegen broertjes.
Ze zijn zeker een half uur bezig maar Raoul en Marek winnen wel van die twee zonen van Jeremy.
Ze zijn wel lastig om tegen de grond te pinnen.

Ondertussen is er een soort orkestje opgebouwd in de herberg en er wordt behoorlijk gedronken.
Seth past zijn spreuken ondertussen weer aan. Lionel komt bij hem zitten, hij vindt het razend interessant met die ondoden. Waar begin je? Je hebt een lijk nodig en dan een enchantment erop en dan dat hij je begrijpt en doet wat je zegt, in combinatie. Lionel wil dat wel leren. Een snelle leerling is hij ook nog. Hij wil wel een keer echt oefenen. Dat kan nu wel, ze lopen de herberg uit en Seth gaat op onderzoek uit. Eentje maken kan ook. Seth conjured een lijk van een half ontbonden jonge vrouw. Niet echt fris. Seth doet er iets mee waardoor het nu lekker ruikt.
Lionel probeert de spreuk en Seth moet hem flink helpen, maar dan staat het lijk op. En ja het werkt wel maar volgt geen instructies op, Lionel moet dat nog leren hoe dat precies gaat. Ze zijn niet erg slim en je moet heel letterlijk zijn. En op een gegeven moment is het klaar en dan kan het lijk met een vuurbal worden opgeruimd. Lionel is enthousiast.
Seth vertelt over de andere magische mogelijkheden.
Mikhael vraagt ondertussen waarom Elora dat deed. Ze hebben een gesprek over aantrekkelijkheid.
Ze probeert uit vissen wie hij het leukste vind.
Ze vindt hem leuk en wil hem beter leren kennen. Hij zou niet weten hoe dat moet.
Ze neemt hem mee naar de dansvloer uiteindelijk.

Marek en zijn vechterbaasjes komen binnen en zien dat er een orkestje bezig is, er staat ook genoeg eten. Goh, zegt Raoul, ze zijn aan het dansen.
Rainier heeft een blauw oog en Nicolas heeft een bloedneus en Raoul en Marek niets. Nicolas heeft problemen ermee dat ze zo weinig vrouwen hebben meegestuurd, en die er mee zijn, zijn van de andere kant. De andere kant van de familie en hun eigen kant hebben ze wat meer kennis aan. Marek vindt het juist beter zo. Hij vindt Essilt wel erg knap, nou dan vraag je haar toch ten dans?
Marek gaat het toch proberen. Essilt denkt lang na, ach waarom niet. Ze staat op en ze laat zich door Marek leiden ook. Marek merkt dat ze erg goed kan dansen. Hij mist wat oefening.
Hij mag wel wat zeggen hoor. Ja je bent erg goed in dansen Essilt. Ze heeft er thuis behoorlijk veel les in gehad. Ze vindt dat hij het aardig doet met zijn achtergrond. Ze helpt hem wel en vraagt of hij het erg vindt als zij dan leidt? Nee hoor. Hij krijgt wat les en dat is wel leuk.
Ze vraag of Marek het wel bevalt om onder zijn eigen familie te zijn? Hij vindt ze aardig. Ze wil wel weten wat hij daarmee bedoelt? Dat ze hem niet zullen verraden en vrolijk tegen hem doen.
Voor haar is dit een andere kring mensen erbij dan anders, dat is wel leuk. Ze vindt het feit dat hij iets met magie doet wel interessant. Hij heeft stiekem les gehad, ze vindt zijn stiefouders gemeen maar hij houdt er geen rancune aan over. Zij is heel anders. Ze neemt ook gewoon wraak als dat nodig is. Marek is niet iemand die een ander in de rug zal steken. Hij vertelt dat die stiefouders wel dwangarbeid hebben gekregen en dat zal wel op een schip zijn dan van Gérard. Die is behoorlijk sterk en houdt zich veel bezig met schepen. Essilt zegt dat Gérard een volle broer is van haar opa Julian. En nee dat heet geen boswachter want Arden is geen bos.
Essilt noemt het een schaduw op zich met allerlei ingangen en uitgangen naar andere schaduwen, ietwat inderdaad verwant aan de zwarte weg. Ze kruisen elkaar wel soms ja. De zwarte weg is wat meer voorspelbaar dan Arden. Arden vergt veel werk en dat deed Julian heel lang alleen, nu heeft hij eindelijk wel hulp van zijn familie maar ze hebben hun handen vol, lijkt erger geworden.
Arden is niet vergelijkbaar met andere schaduwen. De problemen lijken niet iets met Amberieten te maken te hebben. Marek lijkt het wel interessant om een keer rond te kijken.
Essilt vindt haar Opa Julian wel sympathiek, maar zijn monsters zijn erg onaangenaam. Het zijn wel zijn ogen en oren maar echt niet aardig.
Zij houdt zich voornamelijk bezig met magie en alchemie ook vooral. En wat troef en zwarte weg.
Marek vraagt naar haar magie interesses, hem lijken machtswoorden wel wat vals spelen.
In Arden werkt magie niet zo lekker.

Seth heeft het met Lionel over golems maken. Die weet dat het niet zo makkelijk te maken is.
Samen eens een keer een project ermee maken lijkt hen beiden wel wat. Zijn vader Gramble heeft er wel eens wat mee gedaan, ze kunnen wel wat materiaal van hem lenen. Een groot fort bouwen met allemaal van die golems en dat testen met undead. Goed idee van Seth en Lionel lijkt het wel wat want dan kan zijn moeder hem niet telkens lastig komen vallen als hij rustig wil studeren.
Waar Lionel vandaan komt is het wel zonnig, vertelt hij als Seth het over een duistere, afgelegen wereld heeft waar hij dat fort zou bouwen. Zijn moeder Flora is wel aardig maar wil alles van je weten en bemoeit zich overal mee. Ze valt zijn kamer zomaar binnen om hem te controleren.
Seth's moeder vond het alleen vervelend dat hij niet kon vechten.
Flora heeft ook vrij veel minnaars waar ze het druk mee heeft en dan veel met mensen praten en bezoeken en dan nog tijd besteden aan Gramble en allerlei organisaties. En ze bemoeit zich met de familie veel en gaat dan ook graag nog winkelen. Ze is niet zo heel leeghoofdig als dat klinkt, maar ze slaagt er toch in de familie wel enigszins bij elkaar te houden. Ze is nu bezig een introductie te regelen binnen Amber voor nieuwelingen.
En Gramble heeft Lionel wat les gegeven in troef en nu kan hij ook zijn moeder lekker negeren als hem dat beter uitkomt. Vindt Seth niet echt aardig.
Lionel vraagt op wat voor dames Seth eigenlijk valt? De knappe hè, hij vindt ze allemaal wel knap, de meest slimme die ook met alles goed is. Lionel denkt dat hij dan Caitlin of Essilt moet hebben, Elora eigenlijk ook wel. En Emily is erg slim. Wat Seth betreft moeten ze wel met magie overweg kunnen, nou zijn magie respecteren. Lionel heeft het over zijn zus Isabelle, die is wel eigenwijs maar wil ook wel luisteren. Ze is wel goed met macht enzo en erg slim.

Mikhael
Mikhael is aan het dansen met Elora, ze kan goed dansen. Mikhael is van z'n eerste tot zijn 12e door zijn ouders opgevoed. Elora is gewend om bij Faye thuis te eten en zo. Mikhael vindt het raar dat ze daar geen bedienden hadden, en vindt dit geen goed voorbeeld. Mikhael vindt het raar dat er gekookt wordt door de koning en koningin, alsof ze gewone mensen zijn. Mikhael heeft bij de keizer gewoond met zijn ouders die daar werkten. Mikhael is zijn vader kwijt, Mikhael merkt op dat Elora en hij best wel familie zijn. Mikhael zegt dat zijn moeder de koning en Sand niet aardig vindt. Elora wil wel met Mikhael slapen, Mikhael vind dit een vreemd idee, maar hij wil wel met haar naar bed. Ze dansen nog wat, en gaan naar boven. Mikhael gaat wat badderen en gaat dan slapen op een helft van het bed en Elora op de andere helft. Mikhael wil wel zoenen met Elora. Ze is mooi in het donker.

Marek
Essilt doet lijken onderzoeken hoe ze dood gaan en zo ze vindt dit leuk, de moeder van haar vindt dit ook wel leuk maar verdiepte zich hier niet zo in. Essilt heeft een demon kat dit vindt ze wel leuk, ze moest vechten leren van haar opa ook al vond ze dit niet zo geweldig, een andere Emily vindt Magie en vechten combineren leuk, Essilt merkt wel op dat ze stug en knap is. Essilt vraagt of Cecile iets voor Marek is maar hij vindt dat zij iets teveel kletst. Essilt noemt een hele tak op van Elora en Owen die best wel hoog op was. Sienna komt uit de Osiris tak, David is een neefje van Essilt die misschien wel iets weet over Marek zijn moeder.

Seth
Lionel krijgt als antwoord dat Lionel van knappe dames houdt, we hebben dus Natasha nog over zegt Lionel, Seth zegt dat hij geen uitslover is. Emily is ook nog over, als je van beesten houdt moet je die nemen, de beesten die Seth kent laat hij rond lopen. Dat is niks zegt Lionel, Caitlin is ook nog over, dat moet kunnen. Maria Helgram kan ook, die moet je dan eerst van haar vent losrukken. Je kan ook een schaduwmens nemen. Seth kan natuurlijk ook bij Lionel blijven zitten. Seth wil niks met Essilt te maken hebben, dat komt door familie problemen. Lionel legt uit dat Mandor veel met demonen doet, daardoor wil je natuurlijk ook niet bij zijn vrouw of dochters aan pappen. Het schijnt dat zijn oom alle vorige minnaars van zijn vrouw om heeft laten komen. Die zijn nu allemaal dood.
Die oom is natuurlijk ook erg extreem. Het is vervelend, als die vent ook zijn kleindochters beschermt kan je ook beter op passen met Elora en Caitlin, Lionel vraagt een willekeurig meisje te dans, Lionel kan dit heel natuurlijk. Seth gaat bij Caitlin zitten, hij wachtte op haar. Caitlin pakt het huisbier om op te drinken.
Seth vraagt Caitlin tot een dans, zij geeft hem een hand, ze kan erg goed dansen en ze leidt hem wel. Caitlin is het er wel mee eens dat Jeremy en zijn vrouwen een beetje flirts zijn. Jeremy vind het wel goed dat zijn vrouw een beetje vreemd gaat, hij doet het tenslotte zelf ook, niemand kan meer bijhouden hoeveel kinderen Jeremy heeft. Caitlin kan hem best wel wat vertellen roddelwijs. Seth denkt dat Elora weg is gelopen met Mikhael, Seth voelt zich beledigd.
Caitlin vind Seth een knappe jongen, en hij doet ook leuke dingen. Seth vertelt dat hij en Lionel een heel groot kasteel gaan maken met Golems enzo.

Mikhael
Mikhael kust Elora op haar mond, ze geven elkaar een uitgebreide tongzoen, ze speelt wel wat met Mikhael´s tong, ze ligt lekker tegen hem aan, en dat voelt wel prettig, maar Mikhael heeft niet het idee dat ze het vervelend vindt. Mikhael vind het niet walgelijk, hij vindt het wel een beetje vreemd. Mikhael zegt dan welterusten. Dan gaan ze proberen te slapen. Hij valt wel in slaap, hij word wel vaak wakker. Mikhael kijkt goed naar hoe ze eruit ziet als ze slaapt, ze lijkt alsof ze het wel naar haar zin heeft. Mikhael word wakker omdat Elora hem aan het aaien is, met een vinger die de lijnen op zijn gezicht volgt, hij krijgt een kusje. Hij vond het wel leuk zegt hij, hij heeft er wel wat van geleerd, ze zoenen nogmaals. Mikhael wil wel met haar gaan badderen, hij helpt haar wel een beetje. Mikhael gaat nooit met mensen in bad, ze zit nu in bad. Hij gaat er ook bij zitten. Mikhael heeft dit nog nooit gedaan, het is uniek voor hem. Ze zitten nu tegenover elkaar in bad, Mikhael heeft wel zin in vandaag. Het lijkt hem wel geinig om dat met die zwarte weg ook te leren, het lijkt hem zelfs leuker dan die andere dingen, die andere powers. Dat zoenen is voor Mikhael een beetje nieuw maar hij vind het wel leuk ja, Mikhael vraagt of het aan is tussen hun. Ze kunnen het ook geheim houden maar haar vader komt er gewoon achter, en anders doet haar nichtje het gewoon doorkletsen. Mikhael stapt haastig het bad uit, hij is bang dat ze zwanger zou worden. Elora wil wel uitleggen hoe dat in zijn gang gaat. Mikhael zegt stijlvol `Uhh´.

Marek zit met Essilt te praten, Ze wil zijn interesses wel weten. Hij weet het nog niet allemaal, maar techniek lijkt hem wel leuk, magie ook. Tot nu was het sorcery maar hij wil er verder mee. En vechten kan hij ook wel. Dat vindt ze wel bij een kleinzoon van Gérard passen. Essilt vertelt dat Gérard dingen met de zee kan die niemand anders kan.
Essilt is wel eens bij Gramble in opleiding geweest, hij is een goeie leraar maar ze vindt hem te omslachtig en hij denkt te vaak dat hij grappig is. Ze kan niet zo goed met hem overweg en met Iestyn ging het ook niet lekker met Gramble. Diens studie in Rebma was ook een fiasco en toen de studie bij Gramble feitelijk ook. Daarna ging de demonen opleiding van Mandor bij Iestyn wel goed. Morwenna is wel goed met Patroon en kan de aanleg van Marek ermee ook goed inschatten.
Zij zelf zal waarschijnlijk ooit Logrus gaan doen en haar broer Owen doet Patroon. Ze heeft ook nog een zus Bryana die zal ook wel de Patroon kant opgaan.
Wat familie betreft noemt Marek Anna die hij wel aardig vindt, ze heet eigenlijk Appolonia.
En ja zij heet gewoon Essilt en hij gewoon Marek.
Essilt wil wat rode wijn en er wordt soms wat gepraat. Marek verteld over zijn jeugd, Randal had altijd iets wat waardoor Essilt vaak in het ziekenhuis zat. Essilt kan wonden verzorgen, Marek niet. Ze vindt wel dat veel aandacht naar Randal ging. Marek kreeg nooit aandacht. Marek wil nog wel een keer dansen met Essilt en blijkbaar ook Natasha Amblerash. Marek vertelt over de vuurwapens van Benedict.

Seth en Caitlin, zij vindt zijn obsessie met lijken wel interessant. Ze vraagt hem wat hij er tot nu toe van vindt, van ons? Nou ze leven en inderdaad vergelijkt hij de doden met de levenden.
Praten en dergelijke heeft hij geleerd van de boeren en dergelijke maar die zijn ook niet erg slim. En ze stinken, aldus Caitlin. Het lijkt haar zo raar om opgesloten te zijn in een schaduw met allemaal domme mensen. Nou ja Seth heeft wel van een tovenaar geleerd en die had wel hersens.
Caitlin zegt dat hij zijn kleding moet aanpassen als hij eruit wil zien als een indrukwekkende magiër. Ze biedt aan om voor hem eens iets te ontwerpen. Meerder stijlen voor meerdere dagen. Hij dacht aan iets donkers en duisters. Tja dat moet je ook zelf weten, zij is meer voor sprekende kleuren, unieke stijl van hier ben ik. Iets wat uitstraalt, warmte ook een een kleuren geheel. Hij heeft het over duister en zij noemt dat saai. Hij heeft het over spikes en zij verwijst hem dan naar iemand anders, ene Martin heeft wel iets met spikes of Corwin met zijn donkere kleding. Spikes is ook iets voor de familie Hendrake. Ja maar hij wil er niet als een vechter uitzien. Als een echte necromancer eigenlijk. Hij heeft ook wel wat talen gestudeerd, maar meer de lokale rondom doden.
En dan wil hij ook met golems iets gaan doen. Zij heeft er verstand van, ze houdt zich met heel veel zaken bezig, motoren ontwikkelen, een death ray heeft ze ooit gemaakt en ook golems.
Ze heeft toen wat gemengd met wat Logrus, magie en techniek en haar vader vond het gevaarlijk. En toen werd het saai om het aan te passen. Tja conjuration doet ze ook. Seth ook.
Caitlin heeft nog nooit iets met ondoden gedaan, maar ze wil dat wel.
En ja Seth kan al beter dansen, hij leert graag. Alles wat hij maar kan. Ja troef lijkt hem wel wat. Volgens Caitlin is klooien met troef een van de gevaarlijkste dingen die je kan doen. Haar moeder en opa hebben heel veel verstand van troef en een van haar vaders ook. Bij hen thuis is veel kennis van troef dus als hij wil moet hij ben hen maar eens langs komen.
Caitlin zegt dat haar opa Mandor niet zo goed is in magie, maar dus wel in demonen. Dat leeft ook wel in hun familie eigenlijk. Iestyn is er ook goed in, zegt ze trots.
Seth vindt Faye wel aardig en ook heel goed in demonen, Caitlin is verbaasd dat Seth die aardig vindt. Haar voorliefde ligt niet zo bij demonen want er is nog zoveel dat ze allemaal wil doen. Koken kan ze ook bijvoorbeeld. Seth conjured liever of een spreuk er tegenaan. Caitlin denkt dat mannen dat leuk vinden als een vrouw voor ze kan koken. Het lijkt haar wel wat om te koken voor een beperkter gezelschap, bij hun thuis was het altijd voor grote groepen tegelijk.
Ze neemt afscheid want ze gaat maar eens slapen. Ze bedankt Seth voor de dans en vertrekt. Hij gaat ook naar bed.

Mikhael.
Uit het bad en 's morgens is het ontbijt.

Marek heeft met Natascha gedanst en iedereen begint zo'n beetje naar boven te vertrekken. Hij gaat ook dan naar boven en deelt een kamer met Raoul. Ze kletsen wat na over dit feestje. Hun oma organiseert dat echt heel goed. Doet ze vaker namens de koning. Marek denkt dat Flora een vrouw is die graag alles onder controle heeft. Uiteindelijk gaan ze slapen.
Marek is altijd vroeg wakker en merkt dat er ontbijt is. Raoul is wat langzamer met opstaan.

Elora vertelt iedereen dat ze vermoedt dat we vandaag zullen gaan aankomen. Dan ongezien de schaduw in gaan, verkennen, de voorwerpen binden zodat engerd niet ontsnapt.
We verlaten deze schaduw en reizen nog een eind over de zwarte weg en dan zegt Elora dat we hier er weer af moeten. We zien niets bijzonders maar volgen haar wel.
Het is hier duister en koud. Seth voelt zich meteen thuis.
We gaan met de voorwerpen aan de slag ook meteen. Er worden ook dieren losgelaten etc.
We zijn nu aan elkaar gebonden en zowel wij als de vijand komen hier niet zomaar weg. Natascha krijgt haar vuurwapen niet aan de gang. Ze heeft wel een kruisboog ook, dat scheelt.
We blijven even zitten waar we zitten. Na een dag komen de eerste dieren terug en ook een demoon. We krijgen een beeld van deze wereld: er is één continent en de schaduw is ook niet zo groot. In het midden ervan is een soort bos dat zwart is. Niet gezond. En daar staat een toren en daar straalt nogal wat macht vanuit. Er is een stuk toendra en daar zitten nogal wat legers van elfachtige wezens, darkelves die gebruik maken van magie en die hebben ook onfrisse beesten, soort ondoden. En aan de andere kant is een vulkanisch gebied met één grote vulkaan en daar zijn behoorlijke grote orkenlegers met allerlei hulpjes die ook ondood zijn. Er wordt ook melding gemaakt dat er her en der een soort gaten zijn, putten of afgronden, zwarte gaten met daarin kooien waar mensen in zitten en die zijn wel lastig waar te nemen geweest. Ze lijken nog wel te leven. De kooien hangen in het luchtledige en als de macht ophoudt vallen ze naar beneden. We zullen mogelijk moeten gaan splitsen, zegt Elora. Nicolas vraagt zich af wie haar de leider heeft gemaakt?
Mikhael gaat dan wel de toren binnen om de leider om zeep te helpen. Marek wil mee afleiden en Seth ook. Raoul gaat met Marek mee.

Het schijnt dat de kooien in de buurt zitten van de toren.
Mikhael wil graag weten hoe die dark elves eruit zien en ook de orken.
We horen ook meer details over de mensen in de kooien. Sommige zitten bij elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld Mandor en Julian bij elkaar in de kooi gezet. Despil is er ook en vermoedelijk ook Viktor want Mandor denkt het. Nog een paar Jesby's.


Drie ploegen:

Toren:
Natascha
Mikhael
Iestyn
Elora

Kooien:
Lionel
David
Caitlin
Essilt
Emily

Afleiding legers:
Seth
Marek
Raoul
Nicolas
Rainier
Maria
Gregor

Iedereen krijgt een spoedcursus EHBO van Rainier. David laat hem dat doen maar heeft er ook verstand van, maar op aandringen van Essilt helpt hij dan mee.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!