Sunday 19 February 2012

27. Cecile gedumpt/ Begin van een Relatie/ Trouwplannen

Seth
Connor vraagt hem wat hij gaat doen. Hij wil meteen bij Lydia in de leer. Deze vindt het geen haast hebben, het is prima om ook andere dingen te gaan doen, van hieruit kan hij gaan en staan waar hij wil. Seth wil liever eerst leren. Een echte mindblock.
Hij moet leren herkennen dat er met hem geklooid wordt. Daarvoor brengt zij een kunstmatige 'ik' aan. Zo komt ze erachter dat hij Seth heet, een kunstmatige Seth die het in de gaten houdt, zijn persoonlijkheid afsplitst en ommuurt. Er wordt een kopie van hemzelf ergens opgesloten, zodat wanneer er toch iets mis gaat, hij nooit totaal iemands slaafje kan worden. Dat is een week of twee dat hij daar mee bezig is. Ze test ook, hij denkt zo bijvoorbeeld een dag lang dat hij een klein meisje is. Ze wist niets van Brand, nu wel.
Dan moet hij beschermd worden tegen klooien. Iemand kan rondjes rennen in zijn hoofd, denkt dat het werkt, maar krijgt uiteindelijk onzin mee. Anderen verdwalen in de doolhof die zijn hoofd is. Dat kost ze een maand. Seth heeft dan een stabiele persoonlijkheid die achter meerdere lagen zit en als het gebeurt, dat hij er dan snel achterkomt. Hij is dus nog steeds te manipuleren, maar het zal niet lang duren. Seth heeft een sterke geest, Connor niet zo, al heeft diens vader er een begin mee gemaakt. Hij heeft geleerd muren te zetten, iets dat volgens Lydia juist een uitdaging is voor anderen om om te halen.
Seth zegt haar zijn naam niet te vertellen. Juist interessant, zegt ze grijnzend, vooral bij summoning rituelen.
Ze leert troef, er wordt troef getekend, ze nemen afscheid en ze gaan.
Lionel is op de bouwplaats, al maanden zit hij helemaal alleen. Het is hier elke dag rotweer. Waarom is dat eigenlijk zo? Hij heeft het koud, het is alle dagen regen, waarom zijn ze niet naar Hawaï gegaan? Er zijn hier niet eens lekkere halfnaakte wijven.
Zou zijn moeder hier willen wonen? Nee. Hij is Jersey gewend. Er is toch wel iets anders te verzinnen, moppert Lionel. Hij zit al maanden tot zijn enkels in het water en zij zijn op vakantie geweest.
Er zijn wel lui aan het werk, bezig met de funderingen, dat gaat een jaar kosten. Lionel stelt voor om voorlopig bij hem thuis te gaan wonen. De wijven zijn vervelend, lelijk en zuipen teveel. Ze hebben dikke benen en een snor.
Waar hebben ze gezeten? Iets met Patroon, doet Seth vaag. Daar neemt Lionel geen genoegen mee. Er wordt uitgelegd dat ze iemand hebben gezocht, een zij, maar dat ze verder niets willen onthullen. Het had te maken met undead, waarom mocht Lionel dan niet mee? Had best gemogen, zegt Connor, hij had er liever niet bij geweest. Maar dit was een vader-zoon moment. Dat kent Lionel en tracht dat zoveel mogelijk te voorkomen.
De moeder van Seth is wel erg knap hè, ze lacht zo leuk en is lang, heeft geen dikke benen en geen snor. Lionel blijft doorgaan over zijn tropisch eiland idee en thunderbirds in de garage. Hier krijgen ze de griep. Ze willen projecten doen zonder gestoord te worden, legt Seth zuchtend uit. Waarom moet die toren zo hoog worden? Dat is leuk. Het kan wat kleiner, zo gaat het een eeuwigheid duren.
Ze kunnen wat helpen met conjuration. De vergunningen zijn er en Lionel heeft van alles betaald.
Seth bekijkt wat er af is, er is van alles bedekt en de regen klettert op de tent. De werklui zijn lekker bezig met water pompen en beton storten. Er wordt kennis gemaakt met de voorman die ook wel eens met vakantie wil. Over een maand of tien zijn ze klaar met de fundering, afhankelijk van de winter die al dan niet streng is. Met kerst willen ze gewoon vakantie. Ze hebben speciaal staal besteld, maar dat komt maar niet. Connor kijkt wat zaken na, begint te bellen en na een half uurtje weet hij dat er wat aankomt. Ze leverden niet omdat ze ergens geen reactie op hadden gegeven. Het komt over een week.

Ellis
Ze zit met een netjes geklede Iestyn aan het ontbijt. Hij vond het erg leuk allemaal, jammer van de storende broer. Hij heeft ook zo'n zus, maar die is voorlopig onder de pannen. Ellis vraagt hem of hij geen Logrus heeft gedaan zodat hij even tijd voor zichzelf heeft en hij mompelt iets.
Wat nu? Hij bekijkt haar schilderijen en stelt voor om naar een concert te gaan waarin zij meespeelt. Ellis heeft echter alles afgezegd. Hmm, dat is jammer, maar ze kunnen ook niet zolang wegblijven thuis. Wat moeten ze zeggen thuis over hun twee? Voorlopig niets.
Iestyn wil iets ontdekken of iets meemaken dat niet iedereen al gedaan heeft. Zijn vader is vrij oud en hij en Iestyn's moeder bemoeien zich steeds met hem. Wat ouders betreft is het misschien een idee om te ruilen, die van haar lijken hem het andere uiterste toe. Lekker rustig.
Hij vertelt van alle aandacht die altijd naar Randal is gegaan, de brokkenmaker. Verder vertelt Iestyn heel veel bij zijn zus Faye te logeren. Hij zegt ook vele vriendinnen te hebben en te hebben gehad, ze heeft meteen door dat hij zwamt.
Ze ruimen op, doen een clean over alles en gaan terug. Op de binnenplaats staat Morwenna die zich afvraagt waarom ze zolang weggebleven zijn. Iestyn omhelst haar en vertelt meteen over Randal die ze zij tegengekomen... ze laat zich afleiden.
Ellis krijgt dan rijles en in de middag les in het maken van troeven.

Mikhael
Mikhael is in het ziekenhuis. Mikhael probeert de komende dagen naar Thierry te troeven wat niet lukt. Mikhael vraagt aan Viktor of hij misschien bij Thierry op bezoek mag, Viktor vindt van niet, het is niet goed om van Schaduw te veranderen als je herstellende bent, dat heeft weerslag op de verwondingen. Mikhael voelt zich schuldig dat hij Thierry mee heeft gesleept in de gevoelens van Thierry, Viktor denkt dat gevoelens niets uit maken.
Mikhael vertelt dat het huwelijk geen haast heeft. Mikhael vindt het niet leuk dat zijn vader en zijn moeder nooit getrouwd geweest zijn. Viktor had nooit liefde voor Mikhael's moeder. Viktor vind het onzin om een liefdes baby te maken. Mikhael merkt op dat hij misschien de mannen van Faye kan vermoorden, dit vindt Viktor wel een goed idee, Mikhael toch niet zo. Viktor wil misschien wel wat met de dochters van Faye wat doen. Mikhael vertelt dat zijn opa ook van onbereikbare liefde is. Viktor vind het wel een leuk idee om Jeremy te vermoorden. Mikhael denkt dat Viktor zich probeert uit te sloven voor Faye. Viktor wil weten of Elora echt te ware is van Mikhael, ja zegt Mikhael.
Mikhael wil graag iedereen helpen, Viktor gaat weg, en Mikhael vraagt een verpleegster of hij kan helpen met de vloer te vegen. Nee, maar ze wil best vertellen aan zijn vader dat Mikhael het had aangeboden. Mikhael gaat een boek van Jeremy lezen. Dat is best goed, maar de dood is blijkbaar iets moois in zijn ogen. Mikhael valt in slaap.
Mikhael vertelt aan Elora dat de boeken van Jeremy goed zijn. Elora merkt op dat ze zoveel training tegen beïnvloeding hebben gehad, en Mikhael niet en dat hij zich daarom zich laat beïnvloeden.
Elora vindt Thierry nors, Mikhael vindt dit stom, Elora vind het stom dat Mikhael haar ideeën afkraakt. Mikhael vertelt dat Viktor perse zijn opa wil vermoorden. Elora vindt dat Jeremy iets dwingends heeft, en zegt dat zij zich daar van kan afweren. Mikhael vind dat mensen die lichamelijk zijn vies. Mikhael en Elora praten over erotische dingen.

Seth
Lionel wil hen meenemen naar een meer gezellige plaats. Om wat te drinken en aan het strand te hangen. Hij woont alleen, zijn moeder woont aan de andere kant van de wereld. Ja, ze merkt het wanneer hij er aankomt. Connor gaat wat zaken regelen in Amber, Lionel heeft ook wat andere dingen te doen, maar wil vooral zijn botten verwarmen. Lionel wil feesten, bootje varen, vissen op zee, lekker eten in een restaurant. Hij vertrekt. Connor denkt dat Seth hem niet begrijpt vanwege het feit dat hij anders is opgegroeid. Connor gaat nu naar Amber, of Seth meegaat? Hij moet taken doen in Amber, dingen doen voor Jeremy. Zaken gladstrijken, hij is troubleshooter. Leuk om een poos samen geweest te zijn met Seth.
Seth gaat in zijn tentje zitten en troeft naar Cecile. Ze heeft hem zo gemist, hij heeft wel even tijd. Ze staat erop dat hij doorkomt. Ze draagt een vreemde jas, een glimmende met capuchon en ze draagt laarzen. Hij mag haar niet dumpen door troef. Ze haalt hem door, geeft hem een gele jas en laarzen. Hij zou immers kijken wat zij leuk vond en hij is toch iemand van zijn woord. Hij probeert het uit te maken, maar ze wil het niet horen.
Ze gaan in de rubber boten de zee op en varen de haven uit. Hotsen en botsen, zo mooi, dit is de zee! Seth wordt misselijk, hij heeft nog nooit de zee gezien. Zij vindt het geweldig, hij vooral groot. Zoveel water op een plek...
Ze varen naar walvissen. Ze zijn niet agressief, zegt Cecile. Ze wijst naar een boot waar ze die beesten dood mee gaan schieten en zij gaan ervoor varen. Deze beesten zijn vredelievend en ze hebben geen verweer. Hun manier is om er voor te gaan varen in rubber bootjes. Noren zijn wel zo'n tuig! Seth wil een fireball doen, dat is de bedoeling niet. Dan maar een fear en al die lui springen bang overboord. Cecile is vreselijk trots op hem. Dat is wat ze hem wilde laten zien, hij heeft immers ook die mensen thuis beschermd, ze hebben dus overeenkomsten. Er zijn ook lui... als ze terug komt zal ze wat laten zien.
De jagers worden opgevist en naar huis gebracht. Ze hebben ook problemen met Japanners, IJslanders etc.
De dolfijnen die ze onderweg zien zijn blij. Cecile legt uit hoe schandalig het is dat de beesten worden doodgeschoten omdat ze vis eten. De zee wordt leeggevist, ze maken de hele wereld kapot en ze vecht er tegen.
Ze komen aan in de haven, eten daar macaroni. Ze neemt hem dan mee naar ijskoud gebied, daar zijn een soort gladde katten met vinnen. Ze hebben baby's. Cecile vertelt dat men hier komt om de baby's dood te slaan vanwege de pels.
Ze geeft hem een spuitbus om verf op de pels te spuiten. Je kunt hier niet met magie gooien, hij stelt een defence voor. Ze heeft wel eens mensen in elkaar gemept en is toen opgepakt door de politie.
Ze begint x-en te spuiten op de vacht. Hij doet dat dan ook. Dit is een wereld vol met dieren, dat is Seth niet gewend. Cecile is rood van de kou, Seth ook.
Dan zegt ze naar huis te willen, Seth mag haar daar dumpen. Hij legt haar uit niet met haar te willen trouwen, hij wil geen vastigheid. Ze vindt dat ze best bij elkaar passen, hij vindt haar wel knap. Hij geeft om mensen en de meeste jongens die hij kent, geven om zichzelf. Ze vindt het wel jammer, hij ook, maar hij doet het toch.
Ze kent een heleboel jongens en hij springt eruit. Ze denkt dat hij niet geleerd heeft hoe met mensen om te gaan. Hij stelt voor dat zij het de tijd geeft, die heeft ze zat. Misschien dat hij over honderden jaren genoeg heeft van serieuze zaken. Nu zijn er hele gevaarlijke dingen die te gebeuren staan.
Ze zegt dat het leuk is om dingen te doen die maar klein zijn zonder dat het het hele universum bepaalt. Ze denkt dat ze Seth goed snapt, waarom denkt hij dat ze bij herhaling in bed komt liggen? Zij heeft er veel gehad, ze zijn allemaal saai. Ze geven alleen om zichzelf. Ze vindt zijn undead niet gezellig, hij zegt dat hij er niet constant mee bezig is. Hij zou de machtigste kunnen zijn in zijn wereld, waarom heeft hij dat niet gedaan? Hij heeft er geen slaven van gemaakt.
Ze is bang dat hij tegen iemand aanloopt dat hij tegen een machtswellusteling is. Dan krijgt hij een kind dat een harde opvoeding zal krijgen. Je kan ze ook beschermen, zegt zij. Ze heeft een leuke jeugd gehad, hij ook. Niet vrolijk. Hij weet niet beter en hij denkt dat dat voor een kind ook niet uitmaakt.
Ze denkt dat het mensen op zijn wereld zijn die het hebben verpest. Ze geeft hem dan een koude kus, ze mag altijd troeven. Ze zegt dat hij haar moet troeven, als hij haar niet wil... ze komen elkaar nog tegen.
Hij troeft naar Noemi die de troef aanneemt en hem door haalt. Ze draagt een uniform met een rusting. Een uniform van Amber, hij is ook in het paleis. Ze werkt hier. Hij geeft haar de troef van de armour. Een kadootje. Ze schenkt koffie in voor hem en hij vertelt wat hij en Connor hebben gedaan. Misschien kunnen ze een keer moeder-zoon momenten doen. Ze haalt de rusting eruit die niet meer holy is. Ze ziet wel wat het geweest is, dat is van een paladijn geweest. Lief dat hij aan haar heeft gedacht. Is ze een paladijn? Nee, ze is meer een warrior, vindt hij. Ze vecht immers niet voor een god. Dan krijgt ze de titel crusader paladin. Ze heeft nu een flatje, zijn vader voelt zich schuldig, de flierefluiter. Seth zegt dat Connor haar beter wil leren kennen en ook een kado voor haar heeft.
Ze hoort verhalen over hem, die heeft echt iedereen gehad. Hoe is het met zijn vriendin? Hij heeft haar gedumpt, hij wil niet vast zitten. Haar conclusie is dat hij op zijn vader lijkt. Nee, hij is alleen op zoek naar de goede baarmoeder voor een baby, zijn opvolger. Is hij niet wat te jong voor een baby? Daarom gaat hij eerst alleen maar op zoek naar de baarmoeder.
Hij heeft ook gemerkt dat mensen nogal verveeld zijn en niets doen van belang. Hij zegt dat hij verder wil gaan met de Oberon zaken. Zo raar dat hij heeft geheuld met de Chaosieten. Hij heeft de info van een ouwe. Haar zoon doet iets serieus, de zonen van de anderen lopen te flierefluiten. Hij zoekt macht om serieus iets op te lossen. De koning is ook al te lief.
Ze stelt voor om eens samen te gaan praten met Jeremy, hij is alleen maar bezig met goed en aardig te zijn. Oberon is ook zijn opa.

Ellis
De weken gaan voorbij. Af en toe gaan zij en Iestyn uit. Ze gaat mee naar plaatsen waar hij soms wel en soms niet bekend is. Hij neemt haar ook mee naar zijn huis in de Ctulhu Schaduw, waar een somber jaren '20 sfeertje hangt. Gaandeweg komt ze erachter dat hij helemaal geen andere vriendin heeft, ook al doet hij anders voorkomen.
Randal is een keer thuis. Of ze al naar haar opa heeft gezocht? Nee. Morwenna is enthousiast over zijn thuiskomst, maar ze waarschuwt hem wel dat Ellis de vriendin is van Iestyn en ze geen gekkigheid van Randal wenst te merken. Hij begint dan over Caitlin, een vriendin van Iestyn blijkbaar.
Aan tafel heeft hij het hoogste woord, hij is verbaasd over de afwezigheid van Bryana. Dan neemt hij weer afscheid.
Iestyn komt de volgende dag thuis en fronst als hij hoort van het bezoek van Randal. Ellis vraagt hem naar Caitlin. Dat is zijn nichtje, wordt ook al verpleegd vanwege haar Logrusgang momenteel. Ze hebben een goede band, verder niets. Hij kan ook overweg met nichtje Mary. Beiden dochters van Faye, alwaar hij de afgelopen dagen weer is geweest. Caitlin is van jongs af aan gek op hem geweest en ja, er is wel iets gebeurd, maar niets van belang.
Hij vraagt haar dan mee uit. Deze keer gaan ze alleen eten en dan meteen naar hem thuis om een horrorfilm te kijken. Ze mag blijven logeren en ze brengen de nacht samen door. De volgende dag besluiten ze dat ze officieel iets hebben samen, al moppert hij quasi dat zijn reputatie nu echt naar de maan is...
Eenmaal terug komen ze Mandor tegen. Hij zegt dat Ellis een vrije dag heeft vandaag, dat betekent dat Morwenna in Arden is en tijd voor zichzelf nodig heeft. Hij vindt het een mooie gelegenheid om wat troeflessen extra te geven, Iestyn moppert. Dan zegt hij tegen zijn vader dat het aan is tussen Ellis en hem. Mandor grijnst, iedereen wist dat al hoor Iestyn!

Mikhael
Mikhael wordt getroefd door Jeremy, Mikhael reageert blij op Jeremy en vertelt dat hij de boeken van hem goed gedaan heeft, Jeremy vindt dit geweldig. Jeremy vertelt dat Thierry het wel goed doet, Jeremy vertelt over de moeder van Mikhael dat ze al wat contact met mekaar hebben. Mikhael vertelt dat Elora en hij verloofd zijn, Mikhael legt uit hoe dat ging en zelfs Jeremy vindt het geweldig.
Jeremy vindt het jammer dat Viktor dingen gaat regelen voor de bruiloft, want dan wordt het zo'n Mandor bruiloft. Mikhael vertelt dat er rotte appels in de samenleving zijn en dat Mikhael dan de rotte appels eruit haalt. Jeremy snapt dit wel. Mikhael wil niet door komen want dat zou zijn vader niets vinden, Mikhael wil wel eens op bezoek wil. Mikhael vertelt dat hij zijn oma Flora een beetje vind plakken, Jeremy wil dit wel oplossen.
Er gaan een aantal dagen voorbij. Mikhael vraagt of Elora het erg vind dat hij naar Jeremy gaat voor thee. Dit vind ze goed. Mikhael neemt afscheid van Elora en dan troeft hij naar Jeremy, die Mikhael doorhaalt. Jeremy vindt het niet echt nodig dat Mikhael steeds voor hem buigt, Mikhael vindt dit normaal. Mikhael vindt het erg leuk dat Jeremy zich zo bescheiden gedraagt. Mikhael vertelt dat hij wel op de thee wil bij Jeremy. Jeremy vertelt over Irsa, dat Jeremy was neer gestoken en dat hij haar toen in de ziekenboeg zag, en toen wist hij dat zij de ware was, maar dat hij wel ook de zus had gemaakt tot vrouw. Jeremy vertelt dat hij de vrouwen niet kan dumpen of teleurstellen, maar dat hij zelf wel moeite heeft met andere mannen die aan zijn vrouwen zitten. Mikhael vermoordt de mannen die zijn vrouw aanraken. Mandor vermoorde volgens Jeremy zelf al de voorgangers van Morwenna, dat is behoorlijk drastisch volgens Mikhael en Jeremy, maar Mikhael kan het wel snappen.
Jeremy vertelt verder dat hij soms wel een minnares heeft en dat zijn vrouwen ook wel eens een 1 night stand hebben, behalve Sand, die is nog nooit vreemd gegaan. Mikhael vertelt dat er misschien een keer een minnares is die de vrouwen van Jeremy vermoord. Dan zou het uit zijn tussen hem en haar, hij waardeert dit moorden niet. Mikhael vind het cheaten, maar Jeremy beweerd dat de wet al verandert is, en dat hij dus twee vrouwen mag hebben.
Jeremy vertelt over Despil dat hij altijd zijn vrouwen bedriegt, dat hij zelf nooit zou doen. Mikhael en Jeremy vertrekken naar Jersey waar ze de vrouw van Jeremy, Mara, tegen komen, Mikhael begroet haar met een buiging, en hij begroet ook de dochter van hun die Nathalie heet, die kent Mikhael wel.

Seth
Hij is in Amber. Ze denkt erover om de koning daar in te betrekken. Hij ziet inderdaad alleen het goede van alles. Ze gaat de rusting op haar kamer zitten, hij loopt mee. Ze roept iemand van het personeel om een standaard te zoeken. Zo leuk dat hij aan zijn moeder denkt...
Jeremy zit in de werkkamer te werken en geeft Noemi en Rafael een hand. Hij is altijd serieus te spreken, laat eten en drinken brengen
Seth vertelt iemand gezocht te hebben, hij doet dat ook wel eens. Dit is er eentje die iets wist van opa. Niet aardig voor kinderen en kleinkinderen. De favoriete zoon luistert ook niet naar Seth.
Jeremy legt uit dat er al heel lang een concurrentiestrijd is tussen Julian en Corwin en dat is erger geworden in de laatste jaren. Corwin luistert niet naar de voorstellen van Jeremy. Julian heeft zich afgesplitst van Amber en dat is nooit eerder gebeurd. Niet dat een van de serieuze mensen zich afscheidt, er is niemand die dat doet. Ze weten nu helemaal niet meer wat Julian doet. Hij heeft een hele tak van Amberieten meegenomen plus een hele tak van Chaosieten waar hij zich door laat beïnvloeden. Corwin en Jeremy voelen zich verraden, voelen zich in de steek gelaten en Corwin is zijn concurrent kwijt. Het zou fijn zijn als Corwin een keer over zijn gevoelens wil praten.
Seth vertelt over de vijand en de vijanden die erbij betrokken zijn. Sawall, Amblerash en Archens. Destijds waarschijnlijk Swayvill en dan moet Oberon met zijn ergste vijanden hebben geheuld, dan moet de vijand nog erger zijn. Jeremy zegt dat Oberon altijd in het groot dacht en op de lange termijn. Het zal nog steeds spelen. Misschien is het een idee, dan hoeft het niet zo te zijn. Sawall was toen Herdotus, ook Jeremy's opa. Herdotus is verdwenen, Swayvill is dood. Hij was lang hoofd van Amblerash en toen ook koning en heeft de oorlog gestart. Ten tijde van de dood van Oberon is Herdotus ook verdwenen. Er zijn op dezelfde tijd een aantal figuren doodgegaan of verdwenen. Ook het hoofd van Archens. De huizen van Chaos hadden een hekel aan Oberon en dat is wederzijds. Seth wil nu wat oude lui op sporen. Hij heeft toestemming om naar de kamer van Oberon te gaan nu. Naar sporen zoeken van Oberon kan gevaarlijk zijn. Herdotus behandelde zijn kinderen beter dan Oberon, hij was wel verschrikkelijk gevaarlijk.
Jeremy heeft een dochter die zich bezig houdt met de plannen van Oberon, Silvie. Ze kunnen eens kennis maken dan. Zijn dochter Silvie is een van de mooiste vrouwen die er bestaan. Tja, die is van zijn zus Clarice... daar wil Jeremy het nu niet over hebben.
Seth gaat eerst zoeken naar het graf van Finndo om diens broer te vinden en daarvoor moet hij Arden in. Je weet hoe die zijn... Seth is niet van zins om vijanden te maken. Ze zijn erg stug, Jeremy is al jarenlange bezig om vriendelijke relaties aan te knopen. Erg onvriendelijk zijn ze. Jeremy kent halfbroer Mandor, Seth is niet over hem te spreken, die is fout bezig. Demonenexpert.
Jeremy raadt hem de kamer van Oberon aan. Er zijn wat flierefluiters die hier rondlopen. Connor doet van alles, Oliver ook en af en toe Ronardo, neef William, Rinaldo en Lorelei. Thorvald helpt zijn vader, de anderen sturen alleen maar rekeningen. Ze hebben zakgeld. Stuur een rekening terug en laat ze iets doen, raadt Seth aan. Of ze doen wedstrijden waarmee de boten worden beschadigd, gaat Jeremy somber verder. Ronardo heeft zich bezig gehouden met Eregnor.
Misschien moet Jeremy strenger worden, zegt Seth. Dat is moeilijk, er is geld zat. Jeremy weet niet precies wat ze kunnen en Flora doet al veel. Maar als Seth ze wil benaderen? Seth wil even niets doen, hij gaat zich met andere dingen bezig houden. Hij kan gaan praten met de medejongeren om te vragen wat ze willen, stelt de koning voor. Hij zou het ook aan Cecile kunnen vragen, die kan dat. Ze loopt zich toch maar te vervelen met zeehondjes. Hij had toch iets met Cecile? Seth gaat die relatie op hold zetten. Jeremy fronst, zegt dat hij dringend iemand moet troeven nu.

Ellis
Iestyn blijkt behoorlijk goed te zijn met troef.
's Avonds komt Iestyn haar kamer op om de nacht met haar door te brengen. Dat is erg leuk, ze gaan door tot de vroege ochtend. Ze heeft misschien twee uurtjes slaap gehad als ze alweer op moet, Morwenna is weer terug. Iestyn draait zich nog een keer om.
Morwenna neemt haar een eind mee uit rijden, houdt dan koffiepauze en begint over Ellis en Iestyn. Ze waarschuwt Ellis dat ze niet met Iestyn mag spelen en als ze hem pijn doet, weet Morwenna haar te vinden al denkt ze dat Mandor haar dan voor is. Ellis zegt dat ze het meent met Iestyn, Morwenna kijkt haar doordringend aan en knikt dan.
Morwenna vertelt dan over het doen van de Logrus en hoe knettergek je de eerste keer dan wordt. Haar kinderen zijn Sawalls en die hebben een grotere kans dan anderen om het te overleven, maar blijven langer gek. Essilt is de tweede dochter die Logrus heeft gedaan, Faye was haar voor en dat werd een debacle. Morwenna zegt dat Iestyn zeker de Logrus nog gaat doen.
Drie van haar kleinkinderen hebben ook Logrus gedaan, Elora en Auryn zijn er inmiddels weer bovenop, maar met Caitlin gaat het niet zo best en zal het lang gaan duren eer ze beter is.
Morwenna zelf is erg actief met allerlei, ze is ook op zoek naar dingen van betekenis of de betekenis van bepaalde zaken. Ze heeft een heel goede band met haar valk, beter dan met het paard. Haar vader heeft ook een sterke band met zijn dieren, haar zoon Owen ook. Naast Arden is ze ook Hoedster van het Oerpatroon en dat van Tir-na n'Oght inmiddels. Ellis vraagt over de strijd tussen goed en kwaad waar het Patroon over sprak. Onzin, zegt Morwenna, maar als het Patroon zich manifesteerde als Jeremy verklaart het veel. Morwenna zelf is met een pure Chaosiet getrouwd, dat zou dus dan heel erg fout zijn.
Ze heeft eens een Schaduw gered door deze te herbouwen en Mandor heeft daar geholpen door wat Logrusdingen in te weven. Behoorlijk in evenwicht en daar heeft ze een goed gevoel bij. Ze kijkt Ellis scherp aan en zegt dat ze potentieel heeft om goed te worden met Patroon, maar dat ze ook Logrus zou kunnen. Patroon is in het belang van Amber. Julian heeft zich om verschillende redenen van Amber afgesplitst en daarin is ze haar vader gevolgd. De Julian tak is erg vermengd geraakt met Sawalls en Arden grenst aan zowel Chaos als aan Amber.
Ze vertelt over Iestyn dat hij en zijn zus Essilt vroeger ontzettend aan elkaar vastklampten, vanaf hun geboorte wilden ze alleen maar bij elkaar zijn. Het werd iets minder toen Bryana een peuter was, zij en Essilt konden goed met elkaar overweg, nog steeds trouwens en Iestyn begon zijn broer Randal te volgen. Niet erg gunstig, zegt Morwenna, want Randal volgde Owen, maar maakte nogal wat brokken. Hij is verbrand geweest, half opgegeten door een hond, van een rots naar beneden gestort waarbij hij zowat alle botten in zijn lichaam brak. Ze hebben zijn jeugd voor een groot deel in een ziekenhuis doorgebracht, de andere kinderen ook. Iestyn heeft ook eens in het ziekenhuis gelegen, het was geen goed idee hem te laten paard rijden. Ze zegt dat Iestyn heel erg in de verdrukking zat binnen hun gezin, daarom is hij naar Faye gegaan. Morwenna stelt voor dat Ellis de babyfoto's van Iestyn eens bekijkt, een schattige baby die vrijwel altijd met zijn zusje op de foto staat.

Mikhael
Nathalie wil eigenlijk dat Mikhael en zij arm en arm lopen, maar Mikhael gaat er niet op in. Mikhael vertelt dat zijn vriendin in het ziekenhuis ligt. Jeremy en Natalie zitten te arguen over Thierry dat Jeremy niets van hem weet. Armand, de zoon van Jeremy probeert Mikhael uit te horen over waar hij vandaan komt, met veel te veel woorden, Mikhael vind dit wel wat vervelend. Mikhael probeert wel wat te antwoorden met zo'n min mogelijk woorden. Armand lult behoorlijk veel maar meestal met zoveel mogelijk woorden, het klinkt wel allemaal logisch.
Mikhael merkt op dat het huis van Jeremy enorm groot is, Jeremy vind het wel meevallen. Jeremy laat een enorme klok zien die kei duur is. Mikhael vind het wel wat overdreven. Antieke klokwerken is Jeremy's passie geworden. Mikhael vertelt dat zijn vader golems maakt, Jeremy vind Mikhael's vader apart. Het is een enorme achtertuin die Jeremy's familie heeft, en hij lijkt het erg normaal te vinden. Mikhael voelt een verlammende omgeving rond zich heen, het ligt niet aan Jeremy maar het is wel erger rond hem heen. Jeremy wou eigenlijk dat zijn moeder Flora hier ook was, maar dit wil Mara niet, en Mikhael ook niet. Jeremy wil allerlei lui erbij halen, maar dit wil Mara niet. Jeremy wil dat Mikhael meer mensen leert kennen, maar dit gaat niet werken voor Mikhael vindt Mara, Mikhael knikt.
Armand vindt het vervelend dat hij zich moet gedragen zoals zijn vader zich gedraagt. Didier vindt het bijvoorbeeld ook niet leuk om met anderen te praten steeds, Armand kan wel goed overweg met Didier. Renee vertelt dat ze 9 is en dat ze een klein zusje heeft nog. Renee vraagt of Mikhael een broertje of zusje heeft, die heeft hij niet.
Mikhael vertelt over wat hij deed toen hij klein was, hij legt uit dat hij een zakkenroller was, dit vind Renee stout. Mikhael demonstreert hoe hij dat deed, hier reageert zij agressief op.
Thomas en Renee en Mikhael gaan voetballen. Armand doet niet mee. Mikhael schrijft na het voetballen een Chinees versje in Renee's poesiealbum, Jeremy vindt het een leuk versje. Het is een versje over hoofden afhakken. Renee vindt dit vies, Armand vindt dit wel interessant. Armand gaat iets anders doen en Renee ook, en Thomas was al weg. Natalie gaat met een Orlando praten.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!