Wednesday 7 December 2011

19. Rijdier?/ Patroon/ Moordopdracht

Seth
Het is tijd om te eten en te drinken, Emily vindt het leuk dat hij heeft meegedaan. Ze zwemmen wel eens in Arden. Haar nichtje annex schoonzusje Faye heeft een zwembad in huis, ze zwemmen er wel eens voor de lol, ze doen er dan ook zoiets als waterpolo. Emily is zelf wel fanatiek, houdt van winnen als ze speelt.
Ze vraagt naar zijn bouwplannen. Dat is hij nog steeds van plan, of een rijdier of compagnon. Hij zou ergens een dood paard kunnen pakken en dan is hij klaar. Hij heeft een voorkeur voor een gevaarlijk paard. Ze denkt dat een bottenskelet ook intimiderend is. Zelf bouwen is een optie. Ze heeft een neefje, Gerailt, die verstand heeft van zelf bouwen, al proberen ze dat te ontmoedigen. De vader van Mikhael kan dat ook en Geoff. Verder allicht Fiona en Bleys. Zij van Arden zijn meer van dieren vangen wanneer ze jong zijn en trainen ze dan. Ze hebben speciale paarden. Geen demonen? Ze is er niet blij mee maar er zijn er in haar familie die demonen hebben als rijdier. Faye bijvoorbeeld. Paarden schrikken van haar en nee, ze is echt niet aardig. Ze heeft nu het paard dat bij haar past. Emily heeft neven die ze vangen en haar broer Arend kan dat ook.
Waarom wil hij een monster in plaats van een dier? Haar paard is intelligenter dan dat van Faye. Het paard kan vechten en schrikt nergens van. De vroegere paarden van Amber kwamen van Arden. De paarden gaan lang mee, je moet ze natuurlijk goed verzorgen, en ze kunnen goed door Schaduw reizen.
Geoff heeft iets gebouwd dat op een paard lijkt, een beetje gruwelijk wat haar betreft. Hij heeft daar iets van magie bij gebruikt.
Geoff blijkt een oom te zijn, een volle broer van zijn moeder. Geoff weet meteen dat hij een van die engelennamen heeft, hij is gek op engelen. Zo gaaf wat hij heeft gehoord van Seth, dat met undead. Seth legt hem wat details uit, Geoff weet wel hoe dat gaat, door het offeren van maagden. Niet nodig. Oh dat is maar goed ook. Lef van hem dat hij dat tot beroep heeft gemaakt, heeft hij een level? Zoiets, als hij lang genoeg in zijn boek heeft gelezen. Hij kan dan undead aan elkaar plakken, een mount of flesh, denkt Geoff. Vast leuk zoals Seth is opgegroeid, de hele dag in een computerspel leven… is er een gilde? Nee, ze deden alles solo. Dan is het oppassen dat iemand niet je skills steelt. Geoff vraagt naar zijn moeilijkste spreuk om zijn level te kunnen bepalen. Dat wat je zelf verzint. Oh, crafting. Instuderen duurt wat langer. Geoff weet ook van magie, heeft ook spreuken zoals de meeste jongeren.
Seth begint over zijn paard, dat vindt Geoff erg kort door de bocht. Het is Speeder, een amorphous lifevorm en een motor in technische werelden. In het begin werkte het niet lekker, stond hij stil wanneer hij in een overgang kwam. Het is een blob die een bepaalde vorm krijgt en die moet gevoerd worden. Net als een echte motor of paard. Het zit lekker comfortabel, niet zo hobbelig als echte paarden. Geoff vindt paarden eigenlijk stom, dat motorgedeelte is het meest gaaf. Iedereen ziet dat het een echt paard is, alleen de Ardenlui mauwen erover. Ze bouwen echter niets zelf en ze vangen die paarden alleen maar. Geoff heeft moeite gedaan en zij doen gemakkelijk. Bovendien duurt het trainen jaren lang, dus… zijn paard poept niet en stinkt ook niet. Hij leeft wel, hij heeft meer gedaan met blobtechnologie. Leuk, je kunt er alles van maken, een biotechnischmagische dinges. Werkt goed en slijt niet. Zo handig! Het beest hoeft alleen maar geparkeerd te worden. Hij neemt het beest niet mee naar Amber, het is er sloom.

Ellis
Het Patroon heeft iets bekends, doet haar denken aan de Isismacht. Robert is niet doorgegaan met Patroon. Hij vindt Amber niet nodig en andersom is dat ook het geval. Robert zegt dat het Patroon sterker wordt naarmate meer mensen het lopen. De meeste mensen zijn lui. In het midden kun je wensen waar je heen gaat.
Ellis zet een voet op Patroon en kan niet meer terug. Dit is definitief, dit is gemeen zwaar. Er tintelen vonkjes door haar heen, het heeft moeite met haar en tracht haar tot staan te dwingen, alsof ze door een wringer wordt gehaald. Er gebeurt iets wat ze niet wil, alles wordt nu helemaal weg gevaagd en het dwingt.
In de bocht is kalm en er staat iemand. Moment in tijd.
De vrouw heeft iets bekends, kort donkerblond haar in staartje, ovaal gezicht, grijze ogen, 1. 78 meter lang en ze draagt een rusting van leer, oranjig bruine kleur met gebrandmerkte symbolen die magisch zijn. Ze heeft een golvend zwaard en ringen aan haar vingers. Wat doet een dochter van haar op Patroon? Ze wist niet dat ze een dochter had. Ellis stelt zich voor, zij is Svedlana die nooit van haar leven iets met Robert zou beginnen, ze zou zich niet inlaten met een Amber. Ze droomt, dit is raar. Ze knijpt zichzelf en is weg.
Ellis loopt verder. Het waait en het regent, het is brandend heet en warm. De verschijning herinnert ze zich als één van haar ouders die haar een rammelaar probeerde aan te smeren en gezellig meenam in de jeep.
Toen moesten ze alweer verhuizen en was er ineens een enthousiaste oma. Ellis mocht haar meteen niet en haar moeder denkt dat Ellis een goede tovenaar gaat worden.
Bij de tweede bocht is er weer iemand.

Mikhael
Hij bedankt voor de troeven set, kleine moeite zegt Jeremy. Mikhael vertelt dat hij wat gaat doen met Ronardo en Fiona, hij vertelt ook dat Sand hem niet mag. Jeremy vindt dat vreemd, niets voor Sand.
Jeremy vindt het niet erg leuk dat Mikhael een moordenaar is. Jeremy zelf vermoordt geen mensen omdat hij goed kan praten en dat werkt wel vaak. Jeremy wil niet dat Mikhael moordt in Jeremy´s naam.
Jeremy vertelt dat hij veel moet doen voor het koninkrijk, Jeremy zegt dat hij heel wat macht heeft en dat hij daarom zo goed koning kan zijn. Mikhael denkt dat Jeremy een hersenspoeler is. Nee, dat is niet waar, zegt Jeremy, hij praat met mensen en daardoor krijgen die mensen een beter inzicht in bepaalde zaken.
Jeremy zegt dat hij geen macht nodig heeft voor de vrouwen van hem.
Hij nodigt Mikhael uit om te komen logeren, kan hij ook leuke meisjes leren kennen. Mikhael heeft al een vriendin. Oh ja. Jeremy vind het wel goed als Mikhael zijn vriendin mee neemt naar zijn huis, en hij zal haar niet afpakken. Het is natuurlijk wat anders als het meisje hem graag zal blijken te mogen.
Jeremy vertelt dat Faye als koningin zich terug gaat trekken., misschien moet hij dan keizer gaan worden en een zoon of zijn schoonvader op de troon van Amber zetten.
Eerst zal Jeremy er echter voor zorgen dat dan Bances koning van Chaos wordt omdat hij wel een goed man in die rol is.
Jeremy kan ook shapeshiften, hij snijdt zich open maar het lukt hem niet zo goed om de wond snel te laten genezen. Hij probeert het wel maar het lijkt wel moeilijk voor hem te zijn. Mikhael verandert intussen zichzelf in Jeremy en Jeremy kijkt verbaasd, maar begroet zich zelf met “heey hoe is het met jou en welke ben jij nou?”
Mikhael verandert weer in zichzelf en Jeremy doet snel alsof hij wist dat het Mikhael was. Jeremy wil dat Mikhael bij hem komt logeren en dat hij dan met zijn moeder hem alsnog kan op voeden, Mikhael is hier wel wat verontwaardigd over, alsof Jeremy op hem neerkijkt of zo... Nee, dat niet, maar Mikhael heeft duidelijk iets gemist in zijn jeugd en daar gaan Flora en hij wat aan doen. Mikhael wil eigenlijk niet dat die Flora mee gaat doen, ze plakt en ze ruikt te fel vind hij. Jeremy vindt dat hij overdrijft.

Seth
Geoff wil hem wel helpen. Seth wil iets speciaals, iets dat kan vliegen. Jeremy, de man die alles heeft, heeft een draak die eruit ziet als een grietje. Erg interessant, zegt Geoff. Hij vliegt ermee en kan vechten. Dat kan Speeder niet. Hij gaat harder dan die van anderen, voor snelheid. Geoff is tevens coureur en het paard van Julian gaat harder, maar dat is een monster. Hij heeft wel eens in een film gezien dat ze een zombie vulture hadden gemaakt, net iets voor Seth. Past goed bij zijn image… of een zombie mammoet. Of een bone dragon. Faye heeft een Shadow paard. Een demoon, zegt Seth.
Vindt een dooie draak die je opwekt, adviseert Geoff. Of een dragon graveyard met mooie spullen net als in Dungeons and Dragons. Sand woont in een wereld waar magische draken vandaan komen en daar heeft Jeremy dat grietje vandaan. Niet dat Sand aardig is… Geoff stelt voor om samen iets te doen. Hij heeft ooit een necromancer aangepakt.
Hij neemt Seth mee naar een flatje. Luxe en duur ingericht, dat is zijn huis. Plasma-tv langs de wand, dit is in Indianapolis. Hij gaat voor naar een kamer vol met technische troep. Hij haalt een staf uit een kast en geeft deze aan Seth. Was van een dooie necromancer die niet dood wilde en de boel had vervloekt. Op de staf is een kristal in een echte dooie hand geklemd. Een blauwe steen die zwak licht geeft. De staf doet het niet echt goed, deze staf werd gebruikt om legers te commanderen. Net iets voor Seth!
Het feest wordt wat saai, misschien zijn er vrouwen die wat aandacht willen. Hij troeft ze terug naar de ingang van Amber en Seth zet met behulp van de rune de staf op zijn kamer. Er wordt gedanst, er is muziek. Seth zoekt Owen die op het punt was om weg te gaan.
Seth zegt dat hij verstand heeft van beesten toch, monsters… er zitten genoeg monsters in Arden, in Schaduw zijn wel monsters die te temmen zijn. Hij is op zoek naar een wereld met dode draken. Het liefst een graveyard. Owen weet wel een dooie draak, ergens in Arden. Er is een gevecht geweest waarbij hij bovenop een kerkje is gestort. Hij is lek geschoten met allemaal pijlen. Dat stuk van die Schaduw kwam in Arden terecht en zo vond Owen het. De draak heeft de lui van het kerkje aangevallen, er moet iets zijn met die draak. Owen is bereid hem er een keer mee naar toe te nemen. Wil hij niet bij het feest blijven? Hij geeft Seth een troef, Owen moet nog wat werken. Het is niet dat hij geen zin heeft in dat feest, maar de Zwarte Weg moet beveiligd worden. Dat is de reden dat hij weg moet. Owen vertrekt dan richting stallen.
Emily zit al op hem te wachten en ze praat met haar neefjes en nichtjes. De meisjes kijken op als ze Seth zien. Ze hebben allemaal zin om te dansen. Elora is er, Katey, Caitlin, Mary en nog een paar. Hij vraagt Emily ten dans, ze had Owen iets gezegd over zijn belangstelling voor een compagnon.
Zij dansen, hij mag leiden. Het gaat. Ze vindt het leuk om te doen. Hij vertelt dat hij een bonedragon gaat regelen als compagnon. Interessant en fascinerend. Owen wist er eentje. Owen komt overal, zegt ze. Als je er veel macht in stopt, kun je ervan maken wat je wil. Geen zelfbouwpakket inderdaad.
Waarom geen paard? Die lopen… draken ook, maar niet comfortabel. Het woord ‘gemakkelijk’ kennen ze niet in Arden. De servants die hij voorstelde vond Faye niet leuk. Emily lacht, dat is inderdaad bij hen van Arden niet erg gangbaar. Robots niet en undead niet en bedienden hoeven ze niet, die zijn lastig.

Ellis
Deze keer is het Benedict. Kleindochter op het patroon. Hij legt iets uit over echo’s van hen die ooit Patroon hebben gelopen en die soms een wijsheid uiten. Zo goed dat ze het Patroon loopt. Ze moet zich niets aantrekken van zijn stoïcijnse houding, veel trainen, alert zijn en geen situaties accepteren. Op instincten vertrouwen.
Ze gaat verder, het is loodzwaar, het wil niet. Ze wordt een beetje geduwd. Uitgeput komt ze bij de derde bocht en er is weer iemand. Morwenna die vriendelijk kijkt en zegt dat ze aanleg heeft. Ze gaat het redden, ze is een vechter. Ellis moet naar haar toekomen straks. Ze geeft haar een armband van een kleurrijke stof en zegt dat haar leven interessant wordt.
Vooralsnog is het zwaar. Nu loopt ze verwondingen op, ze heeft pijn, hoofdpijn en oorpijn. Bocht vier voelt aan als een rubberen deken. Ze komt er doorheen. Fiona is daar en noemt Ellis een tovenares. Ze moet niet meer omkijken naar het Patroon en ook de magie laten voor wat het is. Succes met haar leventje.
Het laatste stuk komt uit op het midden. Ze voelt zich gewenst en er is een man op een krukje met coltrui en ongeschoren gezicht, bruine vingers, hij ruikt naar drank. Jeremy die er verwaarloosd uitziet. Hij kreeg geen contact bij de eerste bocht. Hij is het Patroon, hij ziet eruit als zijn held, waarover zullen ze praten? Ellis vraagt wat ze het Patroon nu verplicht is. Hij is verbaast over de vraag. Ja, er is een catch. Bij gebruik van Patroon heeft ze de kant gekozen in een kosmische strijd, in de eeuwige strijd. Ze heeft gekozen voor orde in chaos, licht boven duister, opbouw in plaats van afbraak. De goede kant en dat is nu haar gezichtspunt. Patronen zijn er meer, ze hebben te maken met Amber en de familie van Amber en door Patroon te lopen heeft Ellis nu de kant van Amber gekozen. Er tegenin gaan zal haar slecht gaan bevallen.
Ellis besluit om naar naar slaapkamer te willen, waar ze ook uitkomt. Die in haar huis in Nieuw Zeeland. Ze is doodmoe, ploft op haar bed en slaapt urenlang. Ze droomt van haar kindertijd, de gelukkige kindertijd in de eerste tien maanden van haar leven. Met vader en moeder op het strand en dergelijke.
Als ze wakker wordt merkt ze dat er iets in haar hoofd zit. Patroon dus.

Mikhael
Mikhael wil niet opgevoed worden. Mikhael gaat naar Elora. Elora is blij om Mikhael te zien. Mikhael heeft de troeven vertelt hij.
Elora vraagt of Mikhael al weg wil om naar botten te gaan graven. Eigenlijk wel. Hij vertelt dat Jeremy vindt dat hij mislukt is. Elora vind dit maar raar, wat zij ervan weet is dat Jeremy iedereen aardig schijnt te vinden, dus mogelijk heeft Mikhael dat verkeerd begrepen. Mikhael vertelt dat hij denkt dat zijn opa dingen in zijn boeken schrijft waarmee vrouwen gemakkelijk te verleiden zijn. Elora beaamt dat Jeremy een rokkenjager is, hij is dan ook een zoon van Flora en Gramble, een zeer ongelukkige combinatie in dat opzicht.
Het volk vindt hem echter geweldig, er wordt gezegd dat Jeremy veel deelt met zijn koninkrijk, zoals de geboorte van zijn kinderen, nieuwe boeken, huwelijken binnen zijn directe familie enzo.
Mikhael vraagt aan Elora wat zij wil doen, ze wil nog wat dansen of wat gaan wandelen samen. Mikhael wil eigenlijk weg. Elora begrijpt dat heel goed, zij ook. Maar juist hij kan niet zomaar weg, want dat zou Jeremy erg teleurstellen. Elora blijft hier vanwege Mikhael.
Mikhael is bang dat hij dan opgevoed moet worden of zo. Dat laat Elora niet toe zegt ze boos. Jeremy is ook heel erg geneigd om anderen zijn wil op te leggen. Ze denkt ook dat die Flora en Jeremy het met hun eigen familie doen. Mikhael vind dit onzin en vindt dat geroddel van haar familie maar raar. Elora vraagt waar jongens die hij kent het dan over hebben, Mikhael vertelt dat ze het dan over moorden en zo hebben en hoe ze dat dan deden, de laatste uitdrukking op iemands gezicht… over moord en doodslag en afgerukte ledematen wordt bij Elora thuis ook over gepraat, maar nu wil ze met hem dansen. Hij wil eigenlijk ook dat ze met andere jongens danst, dit vindt ze goed. Tijdens het dansen vertelt ze dat Flora geen integriteit heeft en dat Jeremy kinderen heeft met zijn zuster Clarice. Mikhael vindt dit wel vies. Elora geeft hem een zoen, maar hij wendt zijn hoofd af omdat hij het beeld van Jeremy met zijn zus in zijn hoofd heeft…. Elora moppert.
Na hun dans wordt Elora gevraagd door Eamon en komt Flora op Mikhael af om te vragen of hij komt dansen. Hij wil eigenlijk niet maar kan geen nee zeggen. Mikhael vraagt wat haar hobby’s zijn. Ze houdt van kleding en zo, shoppen en iets met bloemen ofzo. Ze danst dicht tegen hem aan en Mikhael probeert afstand te houden en haar niet aan te kijken. Hij blijft maar doorpraten over het bloemschikken.
Flora is bang dat Mikhael haar stom vindt. Ze begint zielig te vertellen dat haar huis was afgebrand en haar honden zijn vermoord en dat ze zoveel vijanden heeft.
Flora neemt Mikhael mee naar Jeremy’s zakenkamer om even privé te kunnen praten. Ze heeft een opdracht voor hem en ze schrijft deze op een stuk perkament, met zegel en al.
Hij opent direct de brief en leest dat hij de opdracht heeft om de koningin van Chaos te vermoorden. Hij legt uit dat dit niet gaat omdat Faye hem vertrouwt. Perfect, vindt ze. Hij bedoelt dat hij haar dus een kans moet geven om hem een opdracht te geven om Flora te vermoorden. Dat doet hij vaker als hij opdrachten krijgt, de opdrachtgevers tegen elkaar uitspelen. Dit vind Flora wat minder. Dan neemt ze de opdracht weer terug.
Mikhael verbrandt het papiertje. Flora is wel wat teleurgesteld dat hij Faye niet wou vermoorden, dat is een enorme heks en ze is gevaarlijk voor iedereen.

Seth
Ze schitteren niet op de dansvloer, maar ze is lekker warm, ze ruikt fris en ze is warm en vlot. Ze is directer dan andere meisjes. Ze vertelt over haar leven thuis, over beren en problemen in het woud. De beren zijn groot, lastig en agressief. Owen en Simon praten wel eens met die beesten, maar ze zijn zo snel boos… de beren dan.
Nee, ze leggen hun problemen nooit voor aan de koning, die gaan hem niets aan.
Seth kan misschien helpen. Magie werkt te pas en te onpas niet, zegt ze. Er zijn ook andere beesten in Arden en niet alleen insecten en wormen. Er is een uitgebreide training om Arden te kunnen overleven. Haar vader zegt altijd dat ze tijdens het dansen over oppervlakkigheden moeten hebben, dat is vast de reden dat Julian zelf maar zelden danst. Ze vindt het leuk aan Seth dat hij van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt, hij is net als zij.
Sommige mensen vinden dat nerderig, zegt hij. Hij houdt niet van bloemen plukken in zijn vrije tijd. Ze zegt dat haar vader kruiden plukt. Hij vindt postzegels verzamelen niet nuttig, dat zegt haar niets. Of bedoelt hij origami? Niet precies, maar ook dat is niet nuttig. Haar beroep is jagen en dingen bewaken en omgaan met dieren.
De dans is voorbij en daar is Cécile die hem komt halen en Emily compleet negeert. Ze vraagt Seth ten dans. Emily probeert hem in te pikken, zegt Cécile, dat is niet leuk. Laat haar zelf een vriendje vinden! Deed ze niet. Ze denkt wel eens dat het leuk zou zijn om een aantal lui van Arden beter te leren kennen, maar dan herinnert ze zich meteen weer hoe ze haar vader te pakken hebben genomen.
Ze legt uit dat er een bruiloft was waar haar vader was uitgenodigd en ze hebben hem vervloekt en ziek gemaakt vlak voor hij er weg ging. Een wraakactie. Hij had Cécile daarmee kunnen besmetten en de hele familie en ze konden er dood aan gaan. Haar vader had die Ardenlui in de bak gezet en ze kregen gewoon te eten. Een paar maanden in de cel, wat een gezeur! Haar vader heeft geen wraakactie terug ondernomen, hij is zo aardig. Cécile is er boos over. Die Ardenieten zijn heksen. Emily niet, denkt Seth. Cécile is het daar niet mee eens. Van een afstand zien die Ardengrieten er heel lief uit, maar intussen… De heksen zitten allemaal op een rijtje en er is niemand die met ze wil dansen omdat ze dan een curse of een schimmel oplopen, legt ze uit.
Heeft hij een setje troeven gehad? Ze zijn heel ijverig bezig geweest voor iedereen, hij krijgt een pakje en ze gaat dat onmiddellijk regelen. Jeremy is in gesprek met een hele knappe dame. Cécile zegt dat Rafael heel erg teleurgesteld is en dergelijke, ‘toe nou pap’. Jeremy overhandigt hem dan officieel de troeven en glimlacht naar Cécile.
Er speelt net een langzaam nummer op de dansvloer. Ze danst dicht tegen hem aan. Dit is zo fijn, hij is zo stoer, zo sterk en straalt iets rustigs uit. Ze is helemaal niet bang voor hem. Ze dromen samen weg op de dansvloer en ze ruikt wel lekker. Hij kan zo goed dansen, zegt ze en ze krijgt er zin van.
Door middel van de rune neemt hij haar mee naar zijn kamer en vanaf dat punt gaan ze verder. Uren later is hij uitgeput.
Hoe gaan ze nu verder? Hij gaat een aantal dingen doen, zij gaat verder met walvissen en dolfijnen. Hij gaat iets doen met Bleys, dat gaan ze samen doen immers. Eerst een bone-dragon regelen. Dat vindt ze nu zo leuk van hem, dat hij tenminste geen levende dieren lastig valt en tot slaaf maakt zoals Ardenieten doen, hij is geen zeikerd die een beest uit het bos sleurt en dan… hij ontziet de natuur en ze vindt het een goede afspraak. Dus ze gaan weer naar het feest na het douchen en aankleden.
Een aantal mensen zijn dan al weg, Gérard staat nog steeds bij het buffet met Rhexenor en een paar van zijn zonen. Ze dansen nog wel, er is een poppenspel, schaduwen, de koninklijke figuren worden op de hak genomen. De blije koning Jeremy waarvoor iedereen gaat liggen, man, vrouw of zus. Cécile is hier niet zo blij mee, hij vraagt of dit humor is. Random is de puppeteer. Hij heeft nog geen reclame gemaakt voor mac. De man die ze hadden geregeld voor het spel ligt ergens vastgebonden.
Dan is er een leuk verhaal over vreemdelingen met geschenken. Random heeft serieus een probleem aangekaart waar iedereen mee zit, vindt hij zelf. Hij had helaas het publiek niet helemaal op zijn hand.

Ellis
Ze heeft gedroomd van haar kindertijd en wordt wakker. Ze gaat het huis uit om brood en beleg te kopen. Er zijn stapels post, waaronder een aanvraag om een huis in te richten.
Ze onderdrukt de neiging om één van haar instrumenten te gaan spelen of gewoon eens lekker te schilderen. Ze pakt wat kleding in die gewoon eigen is en troeft naar Robert die haar doorhaalt.
Het feest is zowat afgelopen, een enkele jongere is aanwezig. Etienne komt haar ten dans vragen met de bedoeling haar te koppelen aan zijn broer Didier die te verlegen is haar zelf te vragen. Dat is iets waarvoor ze bedankt, ze zit niet verlegen om jongens.
Niet dat er ook maar iemand anders is die haar vraagt… ze praat met Robert over het Patroon. Hij heeft het ook gelopen en kwam een dwerg tegen, Dworkin die zei dat hij op moest passen voor de gesluierde dame. Hij geeft haar twee setjes troeven, hij heeft er naast de standaard Amber set ook één van Arden geregeld, want die zitten niet in het Amberdeck.
Hij vraagt of hij haar kan helpen die vogel waar ze het over had op te halen. Hij heeft een troef van het huis in Newfoundland en neemt haar mee.
Luna lijkt blij te zijn met haar komst, is aanhankelijk en heeft honger. Terwijl Ellis voor het beest zorgt, kijkt Robert rond in het huis. Mooie boeken en wapens, zegt hij tevreden en laat haar een foto zien van zichzelf en Svedlana samen. Ellis vertelt van haar strandherinnering en ook over de vreselijke oma, voor wie Robert geen goed woord over heeft en een hernieuwde kennismaking zal zoveel mogelijk ontlopen worden.
Hij onderhoudt haar over haar gedrag naar Etienne toe, men komt naar die feesten onder andere om een passende metgezel te vinden, Schaduwpartners zijn niet erg geschikt.
Ze vertelt van de verplichting die je nu hebt aan Patroon. Onzin, zegt hij. Hij gelooft ook niet in het goede van Patroon.

Mikhael
Mikhael vindt het moeilijk om familie te vermoorden, Flora vertelt dat ze een moordenaars organisatie heeft. Dit vind Mikhael wel erg leuk, verbazend leuk zelfs en dit vind Flora leuk. Mikhael lijkt trots op Flora te zijn, dit vind Flora wel fijn. Mikhael flapt er uit dat nou allebei zijn oma's moordenaar zijn. Flora is verbaasd, heeft hij het nu over de moeder van Viktor? Nee, hij heeft het over diens oma. Aha, eindelijk informatie over de moeder van Ernest! Ze vindt dit interessante info en loopt weg naar haar man Gramble.
Etienne komt dan de kamer binnen en Mikhael vertelt hem dat hij moet worden opgevoed door Flora. Interessant, vindt Etienne. Mikhael vertelt ook dat Jeremy hersenspoelt, dit gelooft Etienne niet. Zijn vader is gewoon heel aardig en heeft goede bedoelingen en men weet gewoon dat hij het goed met hen voorheeft. Ja, nu Etienne dat zo zegt, ziet Mikhael dat ook in.
Etienne heeft opgemerkt dat Elora Mikhael’s vriendinnetje is, er zijn anders ook veel andere meisjes hoor! Hij vraagt door over zijn seksleven, Mikhael vind dit beledigend. Etienne vertelt dat hij beter af is met een prinses of iemand van stand. Die van Arden hebben geen titel, Julian is Hoofd van een zelfstandig Huis Arden en derhalve zijn hij en zijn kinderen en kleinkinderen ook geen prinsen en prinsessen van Amber meer.
Mikhael vindt dit onderscheid niet zo leuk. Etienne vertelt over Cécile dat ze Mikhael wel leuk vond en Marek, maar uiteindelijk weg was van Rafael. Hij mag Rafael wel omdat hij een kleinzoon van Caine is. Etienne vertelt verder dat hij met Lorelei een kind heeft en een ander kind met ene Shannon, een kleindochter van Benedict.
Ze praten wat verder over welke vrouwen Etienne nou leuk vind en dat zijn er heel veel. Uiteindelijk wil Etienne weer dansen. Marissa wil met Mikhael dansen, ze kan wel wat dansen. Ze hoort van Mikhael over wat hij leuk vind aan organisaties en vertelt dat Lucia, de moeder van Elora een eigen organisatie heeft.
Ze heeft van Elora gehoord dat ze samen gaan botten graven, dit vindt zij zelf op zich wel leuk, ze heeft dat eens gedaan in haar jeugd tijdens een kampeervakantie. Hell Creek toch?
De meeste Amberieten zullen Patroon gebruiken om botten te vinden, maar het is veel meer uitdaging om geen machten te gebruiken.
Elora komt naar Mikhael, ze dansen even en dan gaan ze naar zijn kamer. Ze neemt hem mee onder de douche en wast hem. Mikhael vertelt wat er besproken is met Flora. Mikhael wordt getroefd door Gramble en deze vertelt dat het opgelost is. Hij had dat niet moeten vertellen over Sienna, gelukkig is Flora dit weer helemaal vergeten. En Mikheal moet nu niet denken dat Flora een moordenares is.
De troef wordt verbroken, Mikhael vertelt over het troefcontact met Gramble en Elora vertelt hoe haar vader een keer gedrugged en ontvoerd is door Gramble voor informatie, dit vond Mikhael wel erg leuk. Elora niet. Ze gaan uiteindelijk naar bed.
De volgende ochtend gaan ze eten en Elora vertelt dat er nog wat onderdelen zijn om aan mee te doen. Worstelen, volleybal en atletiek.

Mikhael en Seth
Mikhael doet mee met worstelen. Hij wint van Marek en verliest van Etienne en ook van Gérard. Gérard wint en Brigid wint het vrouwen worstelen.
Seth wint de atletiek omdat hij een ‘haste’ spreuk heeft gebruikt en vooral omdat Eamon gediskwalificeerd werd vanwege vals spelen en de scheidsrechter, Rowan in elkaar begon te slaan. Zijn broer Auryn trachtte te bemiddelen, liep echter een klap op van Geoff, waarop Owen zich ermee begon te bemoeien. Er is een gevecht ontstaan tussen de meeste jongeren, die gewoon door is gegaan ondanks het feit dat Seth een ‘darkness’ op het gebied heeft gedaan. De Ardienieten zijn flink onderhanden genomen en Benedict heeft pas vrij laat besloten om de vechtenden te scheiden. Randal is naar een ziekenhuis gebracht en verder zijn er een flink aantal gewond geraakt. Mikhael heeft volop meegedaan en Iestyn heeft zich erbuiten gehouden, hij heeft nog steeds last van zijn kaak.
Seth heeft dus gewonnen volgens Noemi die één van de scheidsrechters is. Iemand bezwaar? Men kijkt naar Noemi… nee, ze zijn het er allemaal mee eens. Mikhael eigelijk niet en roept iets over voortrekken, waarop Elora hem een beetje weet te sussen voordat er een nieuw gevecht losbarst.
Tijd voor lunch en daarna het laatste sportonderdeel: volleybal.
Mikhael zit in het team met Elora, Katey, Connal, Marilynn, David, Jayden en als reserve Caitlin. Seth zit in het team met Lionel, Cécile en zeer fanatieke lui als Nicolas, Alain, Lorenzo en Thierry. Bleys en Geoff hadden liever strandvolleybal gehad.
Eamon, Owen, Morag, Iain, Bryana en Gerailt gaan in een ander team. Het gaat heel fanatiek en er wordt flink gescholden in allerlei talen. Hard tegen hard. Seth´s team wint uiteindelijk. Dan worden de voorbereidingen getroffen voor de afsluiting: een barbecue, muziek en dansen en een toneelstuk.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!