Tuesday 6 December 2011

12. Troefles/ Gebroken Logrus

Marek
Hij zit in een grote zaal aan het ontbijt. Iedereen is nogal te spreken over de overwinning. Vespera, zijn moeder, komt bij hem zitten en vraagt of hij goed geslapen heeft? Ja. Zij ook.
Ze vraagt naar zijn plannen. Zijn mogelijkheden verkennen en wat trainen, zoals bij Benedict. En zijn familie wat beter leren kennen, zoals zijn moeder. Ze bloost als hij zegt dat zij hem wel aardig lijkt. Marek krijgt een troef van haar, die zit niet in de standaard set. Ze legt uit hoe het ding werkt, Marek mag het proberen. Dat lukt wel. Ze wil straks een troef van Marek maken in de tuin. Ze had niet gedacht dat ze zo'n stoere zoon zou krijgen. Ze vraagt of Marek van scheepvaart houdt? Nee, niet dat hij er verstand van heeft. Thorvald heeft het nooit erover gehad, ook niet met Vespera. Ze vindt hem wel een knappe jongen, maar zo te horen heeft ze weinig met Thorvald gesproken.
Marek begrijpt niet waarom andere mensen denken dat de Chaosieten zo evil zouden zijn. Ze legt wat uit over shapeshiften en Marek knikt, dat is inderdaad wel smerig. Vespera zegt dat het als vooroordeel klinkt. Marek zegt dat hij het zelf gezien heeft, het is wel ongepast vindt Vespera. Zulke kinderen worden al vroeg in de Abyss gegooid, vertelt Vespera. Marek heeft het nooit gehad en de verhalen van hem over zijn jeugd en de smerige kat vindt ze zielig voor hem. Marek zegt dat sommige mensen het veel erger hadden dan hij. Maar je bent een prins, je vader is dat ook. Vespera is er totaal niet over te spreken. Nou ja Marek zou zijn kind zelf niet achterlaten. Vespera ook niet maar dat ging dus mis. Marek wordt uitgenodigd om langs te komen bij haar, kunnen ze samen wat gaan eten en in de bergen wandelen. Dat lijkt Marek erg leuk. De magie die hij kan dat heeft hij waarschijnlijk van zijn moeder. Die vindt het wel een tikje jammer dat Thorvald getrouwd is met iemand anders. Tja hij denkt dat hij niet van Chaosieten houdt, zegt Marek. Vespera wil hem wel eens een keer voorstellen aan haar ouders. Marek zanikt over beren die zich lichamelijk gedragen. Duidelijk heeft hij een totaal verkeerde voorstelling van shapeshift. Ze gaat haastig over op een ander onderwerp, of Marel wel eens troeven maakt of wat voor magie hij heeft? Ze wil hem wel wat leren. Ze zal nu gaan om te zien of haar woning nog bestaat. Ze omhelst hem en neemt afscheid.
De laatste keer dat ze thuis was, was vlak voor Marek's geboorte. Ze pakt een troef, komt niet weg en gaat dan vragen of ze hier eruit mag.
Daarna komt Gregor bij Marek zitten, het was allemaal geweldig hè. En ze stonken wel en waren best wel met weinig. Marek vertelt over hoofden afslaan dat niet altijd handig hoeft te zijn.
Raoul ligt nog in het ziekenhuis maar Marek maakt zich niet zo'n zorgen.
Ze kaarten een beetje na over de afgelopen strijd. Marek vindt het wel gezellig hier.

Seth
Seth heeft een deur leren tekenen, hij heeft iets gehoord over een uitreiking van medailles.
Seth gaat eten, er is genoeg te eten, allemaal dingen die hij nog niet kent, gezelligheid interesseert Seth niet. Seth voelt iets raars in zijn achterhoofd, een soort gekriebel. Seth neemt het contact op, het is Gramble. Gramble heeft een boodschap voor Seth, zijn zoon heeft iets voor Seth gevonden.
Seth gaat uitrusten, hij voelt na een kwartier weer dat gekriebel in zijn hoofd, hij probeert het op te nemen, na een tijdje lukt het wel, het is Lionel, Lionel heeft iets gevonden zegt hij, hij vraagt of hij Seth kan doorhalen. Seth heeft geen troef van Lionel, wel van Simon. Seth laat zich doorhalen, Lionel heeft een patroon mogen lopen, en toen is hij op zoek gegaan, naar een beetje een interessante schaduw, en dat was nog wel behoorlijk moeilijk, hij is er uitgekomen. Seth ziet om zich heen een stadje met wat ouderwetse huizen, dit is een Amerikaanse stad, Seth heeft wel iets van aardse schaduwen gehoord, dit is Nebraska, een staat in Amerika. Het leuke is dat hier allerlei dingen loslopen, die amerikanen weten waarschijnlijk niet wat ze eraan moeten doen, het spookt hier, er lopen vampiers en dergelijke rond, dit is in de omgeving van Lincoln, hier zal vast wel wat in de hand zijn. Seth moet nog even leren hoe je troeven moet maken.
Lionel moet dat ook gaan leren, dat moet eigenlijk ook van zijn vader. Die is nogal oud en kan heel veel en die wil dat zijn kinderen dat ook allemaal kunnen. En zijn vader is een hele vervelende leraar. Jeremy vindt hem geweldig maar Lionel mag hem wel maar een beetje te pushy.
Zijn moeder is wel een beetje te gemakkelijk. Die vindt het leuk om ten alle tijden getroefd te kunnen worden, zelfs als ze in bad zit of erger. En Lionel krijgt dan altijd die opmerkingen dat hij zo'n leuke moeder heeft. Hij heeft er niks aan, maar zijn tante Llewellla zou hij willen aantreffen in bad, zegt Lionel nadenkend.
Deze wereld voelt niet helemaal gezellig aan, maar ook niet acuut vol gevaarlijke zaken.
En Seth moet maar even een schetsje maken van deze wereld. Dat zal wel even gaan duren.
Hij begint een schets te maken van een oude waterput die hier staat. Dat valt allemaal flink tegen. Lionel haalt ondertussen wat te eten. En na een paar uur heeft Seth een schets waarvan hij denkt dat die één keer kan werken.
Ze gaan naar Simon troeven en die kijkt verbaasd. Stond op het punt om naar bed te gaan.
Het is hier donker en stil. Ze gaan kijken of er nog eten over is ergens. Dat lukt.
Daarna gaan ze maar naar hun kamers en gaan slapen.
Seth wordt gewoon de volgende dag weer wakker. Er zijn al een aantal mensen op, zo te ruiken is er ontbijt. Er zijn wel weer wat minder mensen dan gisteren.
Simon is er ook en Seth geeft aan dat hij de komende tijd meer over troef wil gaan leren. Simon gaat niet hier blijven en Seth wil dan wel met hem mee. En wat ga jij doen Lionel? Die hoeft niet zo nodig troef te leren maar haast zich dan toch om te zeggen dat hij wel de basis wil leren dan.
Ook Lionel krijgt een basis set met Arden troeven en Simon neemt hun dan mee naar een vrij groot huis, houtwerk en vrij ruim opgezet. Dat is hun huis en niet in Arden.
Er wonen hier nog wat meer mensen, zijn echtgenote, zijn broer en hun kinderen. Seth en Lionel krijgen wat keus uit vrije kamers. Ze mogen gebruik maken van alle faciliteiten, er is ook een zwembad beneden. Er is inderdaad een groot meer hier en daar zitten inderdaad wel monsters. In gaan zwemmen mag Lionel zelf weten, midden in de winter is het hier buiten ook.

Mikhael
Mikhael en Elora hebben boodschappen gedaan, Mikhael en Elora zitten bij mekaar op de bank. Eten vond Mikhael wel leuk, Mikhael wil botten graven, Elora wil dit over 2 dagen doen, Mikhael wil iets doen, Mikhael wil een marchial arts kamer, Elora vat dit op alsof Mikhael een huis met Elora wil kopen. Mikhael heeft geen geld en weet niet precies hoe hij hier aan komt, misschien rijke mensen vermoorden of zo. Mikhael wil een kamer om te mediteren dan, dus Elora kiest een kamer voor hem, er staat een bed in de kamer, dus ze discussiëren over wat ze met dat bed gaan doen. Elora wil iets doen, maar Mikhael wil trainen. Elora wil dit niet, ze stelt voor dat hij dat met iemand anders doet, Mikhael wil dit niet en vindt dit vervelend.
Elora was verliefd op David vroeger maar het is nooit meer geworden. Mikhael plaagt haar hier mee, Elora wil naar bed, Mikhael pakt haar op en ze hebben seks.
Mikhael gaat de volgende ochtend mediteren, Elora heeft heel veel eten gemaakt voor het ontbijt. Mikhael krijgt wat boeken van Elora over fossielen en zo. Mikhael kijkt over hoe je botten moet opgraven, dat staat er niet zo in, Elora zegt dat je dit in een boek niet zo kan vinden. Elora vertelt over druidische magie wat blijkbaar alles uit het hoofd moet doen, Mikhael vindt dit apart. Elora vertelt dat het een Europese vorm van magie is, Elora lijkt het leuk om iets te doen met Mikhael. Mikhael wil de Logrus doen, Elora is er wel eens geweest. Elora gebruikt een troef, ze komen uit in een andere wereld met een regenboog, Elora legt uit dat ze op de rand van de wereld dat komt door de gebroken Logrus die op deze wereld zit. Er werd geofferd hier, Elora's grootvader heeft geforceerd met een demon dat de regels van het offeren niet zo heftig zijn meer.

Seth
Hij hoort dat dit huis ergens in Canada staat, wat hem echter niets zegt maar dat wordt hem dan uitgelegd. Lionel kijkt wat rond. Seth ziet dat er hier best wel veel mensen zijn, nogal wat kinderen.
Zeker wel een stuk of tien, maar ze zijn niet allemaal van hun. Ook van de buren of van Mandor en Morwenna. Hij treft ook wel eens die Owen en zijn vrouw Lucia hier bij het ontbijt.
Een van de jochies hier wil ook wel meedoen met les krijgen. Hij is er nogal ver mee. Ook een lief meisje dat veel naar Seth glimlacht is er goed in. Ze is een jaar of acht, vrij klein en erg lief, ze gaat bij Seth op de kamer tekenen. Simon is alleen thuis en probeert voor al die kinderen te zorgen.
Het troeven maken is vooral een kwestie van veel oefenen en niet snel tevreden zijn.
En dan vraagt Simon op een middag of zijn ouders het niet vervelend vinden dat hij hier is? Nou ja ze hebben niks gevraagd aan hem, dan hoeft hij hen ook niks te vragen. Ze kennen elkaar niet en het maakt Seth dan ook weinig uit. Simon is ook zonder ouders opgegroeid en dat is eigenlijk wel vervelend. Hij heeft zijn vader wel leren kennen, zijn moeder is allang dood. Zijn vader is wel degelijk op zoek gegaan maar hij was ontvoerd. Seth zijn vader dacht niet dat hij een kind had. Connor heeft niet zoveel andere kinderen denkt Simon. Blijkbaar gebeuren die dingen, Simon denkt dat Connor best wel sympathiek is. Noëmi kent hij niet.
Wat Simon bedoelt, zegt hij weer een paar dagen later, dat als zijn ouders Seth proberen te bereiken dat het hier niet zo goed zal gaan.
Seth ziet buiten rare beesten wel maar die kat is van Eamon die wel eens bij Seth op de kamer komt tekenen. Het is de beste vriend van Eamon, een demonische kat. Die is door Morwenna geregeld voor Eamon, die ook vertelt dat zijn moeder een demonisch paard heeft.
Eamon vindt paardrijden wel leuk, Lionel niet. Arend is de vader van Eamon, nou ja Simon ook want hij heeft eigenlijk twee vaders. Ze doen hier alles met zijn tweeën, hij zelf ook zegt Eamon trots. Ja dat ging bij zijn geboorte helemaal mis. Hij had een soort schaduw die zich net als hij ging gedragen, denkt dat hij mij is en hij is minder slim en snel. Het lieve meisje vindt het niet zo aardig van Eamon om dat te zeggen. Nee, zijn schaduw heeft Seth nog niet lastig gevallen. Eamon zal eens tegen zijn schaduw zeggen dat die met Seth praat. Alanna moet zich erbuiten houden, vindt Eamon.
Tijdens het eten zit Seth naast Eamon. En die zegt 'ik ben het'. Ik ben Eamon zijn wraakschaduw en nu zit jij in de problemen. Seth is inderdaad niet bang genoeg uitgevallen. Seth wordt gewaarschuwd, want vannacht komt het dan. Seth maakt een serie wards op zijn kamer uit voorzorg, om iemand vast te zetten tegen de muur etc. Hij gaat slapen en midden in de nacht wordt hij wakker want er is een vreselijk gevecht gaande. De demoon van Seth is bezig met een jochie van een jaar of twaalf uit elkaar te rijten. Seth commandeert zijn demoon om te stoppen. Het jochie schreeuwt heel erg hard en Seth hoort dan gegiebel op de gang, hij hoort Eamon tegen zichzelf praten dat hij zijn schuld is. Blijkt dat een demoon van Eamon uit elkaar gehaald is. Simon komt eraan, noemt de demonenbezitter 'Auryn,' dat is de andere helft van de tweeling. Degene die komt tekenen bij Seth is Eamon meestal.
Simon heeft geen verstand van demonen. Auryn is degene die verstand van demonen heeft. En nee, de jongens markeren lukt niet, dat is al geprobeerd. Maar hoe meer je erop let hoe minder je ze uit elkaar kunt houden.

Mikhael
Mikhael en Elora moeten naar het begin van de regenboog, de wind staat alle kanten op. Mikhael en Elora gaan naar het begin van de regenboog, dit duurt 3 dagen met paard en wagen.
Mikhael krijgt onderweg een aantal keer gekriebel in zijn hooft en vraagt zich af wat dit is, Elora zegt dat dit komt door dat iemand hem probeert te bereiken met troef, uiteindelijk concentreert Mikhael hierop en krijgt een troef contact van zijn moeder. Zijn moeder vraagt wie dat is die bij hem zit, dat is mijn vriendin legt Mikhael uit, dit lijkt Yasmin niet zo geweldig te vinden. Met Yasmin is het wel goed, de moeder van Yasmin wil met Mikhael spreken. Mikhael haalt Yasmin door, Elora en Yasmin stellen zichzelf aan elkaar voor. Mikhael vertelt aan Yasmin wat er is gebeurd met de vijand en met zijn vader. Yasmin geeft een troef van haarzelf.
Sand had uitgezocht of Delwin iets wist over het virus van Mikhael. Mikhael vindt Sand maar een bitch dus hoeft het van hem niet zo, omdat ze zo gemeen deed tegen Yasmin enzo, Yasmin vindt dit maar relatief omdat ze altijd zo doet tegen haar.
Mikhael vertelt over hoe Elora en hij elkaar hebben ontmoet, Mikhael zegt dat Elora haar ouders dankbaar moet zijn, omdat ze voor haar hadden gezorgd, Elora vindt dat niet hoeft omdat ze toch zelf kinderen wilden. Yasmin wil wel mee met Mikhael, ze stelt voor dat Yasmin de boze en strikte moeder gaat spelen, gescheiden bedden en zo. Maar dat vinden Mikhael en Elora niet goed dus dat moet ze maar niet doen, ze vind het goed en ze wil best even mee om even te babbelen. Mikhael vind het goed, Elora niet, maar zegt dit niet.
Yasmin merkt op dat het ouderwets is hier dus dat Elora geen smaak heeft, ze voelt zich beledigd. Mikhael merkt op dat zij dit ook altijd deed bij zijn vader en dat ze daarom zoveel ruzie hadden, Yasmin denkt van niet.

Seth
Lionel meldt dat er hier niks te doen is in de omgeving. Het is koud en je kunt nergens heen. Hij noemt Zweden als land waar leuke dames wonen. Simon geeft hem een troef van Stockholm. Lionel gaat daar dan eens kijken.
Na een dag of wat vraagt Simon aan Seth hoelang hij nog wil blijven leren, het meeste is nu praktijk toch. Simon vraagt waar de voorkeur van Seth ligt, personen, plaatsen en voorwerpen zegt Seth.
Dan mag Seth zijn eerste troef gaan maken, dat zal wel even tijd kosten. Hij stelt voor om te beginnen met een plaats. Seth gaat buiten tekenen en merkt bij het doen van spreuken om zich warm te houden dat het hier behoorlijk voorzien is van magie. Het werkt goed om buiten een schets te maken en dan binnen verder uitwerken.
Na een halve week denkt Seth dat het niet gaat lukken. En het wordt ook vervelend.
Alles bij elkaar na een week of drie is ineens toch de troef af. Het is hem echt gelukt! Alanna vindt het heel mooi. Dan hebben we zeker vandaag chocoladetaart hè? Simon aait haar over de bol.
Simon vertelt dat het haalbaar wordt om in een dag of twee een troef te maken, maar dan moet Seth wel flink blijven oefenen.
Die avond is het hele gezin aanwezig en er is een flinke rijstmaaltijd. En er is iets te vieren!
Faye vraagt wat Seth's verdere plannen zijn? Hij wil verder gaan met over demonen leren, dan troeven gaan maken van mensen. Faye herinnert zich wel wat ze beloofd heeft aan Seth, wanneer hij tijd heeft? Ze heeft het alleen op dit moment wel wat druk. Haar broer of zoon kan hem wel helpen. Ze deelt uitnodigingen uit van een soort introductie feest dat over een dag of twee in Amber gehouden gaat worden, waarschijnlijk met wedstrijden en toernooien. Eamon vindt dat geweldig, maar dan wil hij wel met de volwassenen meedoen. Seth mag hier blijven maar ze denkt dat Seth's ouders hem wel willen introduceren, zij kan dat niet doen eigenlijk.
Ze vraagt waar Lionel is en Simon troeft hem en even later staat die in de keuken. Lionel heeft flinke honger. Hij was wat zuidelijker gegaan, de Rivièra is ook gezellig. Lionel heeft weinig zin om naar de introductie te gaan. En met zijn eigen ouders.
Caitlin lijkt de introductie wel leuk, misschien is die Viktor er wel weer. En nee, zij en Iestyn hebben niks met elkaar. Maar Viktor weet veel en die is leuk.
Drukke maaltijd zoals altijd.
Na de maaltijd wordt er afscheid genomen en gaan Lionel en Seth weg, na toestemming gekregen te hebben van Faye. Seth gebruikt de troefschets van de Amerikaanse schaduw naar Lincoln, Nebraska.

Mikhael
Mikhael kletst met allebei de vrouwen, Elora vindt het vervelend dat Yasmin er is, Yasmin vindt dit grappig. Ze eten wat in een herberg, Yasmin wil hier best blijven slapen en dat Mikhael niet bij Elora slaapt. Yasmin denkt dan maar toch dat ze niet niet hier wil blijven slapen, en loopt de herberg uit. Elora denkt dat Yasmin haar niet zo geweldig vindt. Mikhael wil wat trainen, buiten of zo.
Elora is behoorlijk lui en is enorm laat uit haar bed. De herbergier is behoorlijk vriendelijk, Elora niet tegen hem. Mikhael en Elora gaan naar de Logrus, uiteindelijk komen ze daar aan, Elora stuurt de paarden weg, en ze gaan samen de regenboog in. Elora vertelt over de Logrus tegen haar moeder via Troef, en ze gaan samen op de regenboog. Mikhael gaat op de oranje lijn en Elora op de blauwe ze houden elkaars hand vast. Het voelt raar op de regenboog, Nat en elektrisch en zo. Op een gegeven moment raakt Mikhael ook Elora kwijt, uiteindelijk komt Mikhael in een goudpot. Mikhael komt uit in een kleine mensjes vieze mensjes tent om te gokken, een gok tent dus. Mikhael kijkt waarop ze gokken vooral Russische roulette. Mikhael doet gewone roulette. Hier wint hij niet omdat er veel pech is, Mikhael gaat uiteindelijk weg maar kan niet weg omdat hij steeds in de zelfde ruimte komt. Mikhael concentreert op de draaikolk buiten, en doet met die gedachte de deur open. Mikhael komt uit in de draaikolk, en herinnert zich allemaal zielige dingen uit zijn jeugd en hij is heel droevig.
Ineens komt er een witharige man die hem iets geeft waardoor hij zich een stuk beter voelt, de man zegt dat hij geen tijd heeft en ging weg. Mikhael beseft dat hij nou iets kan, Mikhael wenst om naar huis te gaan bij Elora, Elora zit al in de woonkamer en is blij dat Mikhael er weer is.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!