Monday 3 November 2008

Voorbereidingen voor de Bruiloft/ Op zoek naar het schild/ De Spin

We zitten nog in de kamer met Caine. Je gaat naar de tombe, houdt de deksel eraf, doet het blad in zijn mond. Hij zal mee gaan dan.

William en Ronardo gaan samen op weg. Rhexenor gaat naar Gérard. Wordt de kamer uitgerukt. Rebma is geheim. Rhex vraagt niets te vertellen, waarschijnlijk wordt hij bespioneerd. Dat dacht Gérard al, en anders flapt Rhex er alles uit tegen anderen.

Ronardo regelt het eten, William de paarden. Ik ga ook naar paarden, maar beland in een oud en stoffig gedeelte van het paleis. Daar zie ik een stoffig wandtapijt. Het lijkt op een vrouw die blootsvoets in een jurk loopt en haar hand uitstrekt naar iets zwarts met veel poten. In een woud. Dan kom ik uit in de hal en ga naar de stallen.

Rhex en Gérard gaan naar het diner. Rhex is nu dus kroonprins, dat kan toch gevaarlijk zijn, zegt Lucia. Troonopvolgers bij jullie in Chaos worden toch vermoord? Merlijn is niet de troonopvolger hoor, dat is Mandor, weet Gérard.

Rhex regelt beveiliging (via moeder), eten, en zijn speech. Hij heeft een best man nodig en troeft Random. Deze vindt het veel te veel eer voor een ex-koning, maar het feit dat er Chaosieten zullen zijn, spreekt hem bijzonder aan.
Maar er zijn nog geen uitnodigingen aangekomen, Random zal er Corwin op aanspreken. Hij krijgt een troefcontact van Dierdre. Zijn er dingen die je belangrijk vindt om mee te nemen in het beleid? Hij vindt dat er wat aan de oorlogen gedaan moet worden en de relatie met Chaos beter moet worden.

Ronardo regelt het eten in de keuken en als hij terug loopt, komt hij Dierdre tegen. Ze wil van hem weten wat hij belangrijk vindt in het beleid. Naar andermans ideeën luisteren, zegt hij, en wat met Chaos regelen. En het probleem van Begma en Eregnor oplossen. Ze kunnen Eregnor onder Amber claimen, dan hebben ze ruzie met Begma en Kashfa. Ronardo heeft een half jaar tijd om het probleem op te lossen, anders gaan er troepen heen en zijn ze hun zelfbestuur kwijt.

De ambassadeur van Begma heet Gerda. Ze biedt iets te drinken aan, hij hoeft niet. Ze vraagt of hij iets weet van Begma. Ze pakt een boek over Begma met plaatjes van middeleeuwse stadjes. Er is niet goed metaal te vinden daar, maar ze handelen vooral in stoffen. Eregnor ligt in Begma en niet in Kashfa. Die hebben de bergen bezet, maar het is niet van hen.
Ze bekijkt het voorstel van Kashfa, ze zegt dat het pure afpersing is. Ze mogen hun eigen gebied leasen, alle moeite doen en 25% afstaan? Als hij dat hele gebied terug geeft, zijn ze bereid om metalen te verkopen aan Kashfa.
Ze zegt dat Rinaldo onrechtmatig het stuk Begma heeft ingepikt. Ze willen het gebied terug en in ruil daarvoor hen de eerste keus geven in de metalen om de verhandelen.

De staljongen loopt met zijn arm in het verband en krassen in het gezicht. De stalmeester legt uit dat de staljongen probeerde te roskammen met de verkeerde borstel en werd aangevallen door de valk.
Ik krijg troefcontact van de koningin. Over het beleid. Ik begin over de paarden die teveel worden versleten.

Rhex wordt getroefd door Corwin. Wat moest hij ook weer doen? Wanneer was die bruiloft ook weer? Over 3 weken al?! Hij laat de plaats zien waar hij wil trouwen, Corwin begint over de beveiliging, hij smokkelt er een paar mannetjes tussen die niet opvallen, dronken Chaosieten zijn lastig. Hij zal regelen dat het mooi weer wordt. Hij gaat nu alleen de bruiloft even regelen. Als hij iets paars ziet en wervelt kun je hem troeven of wegwezen… Muziek wordt geregeld, eten en drinken. Dyenne wil dat alle gasten iets speciaals aan trekken. Vrouwen groen, mannen wit. Alle vrouwen een stukje stof van haar bruidsjurk aan een polsbandje en alle mannen een zelfde hoedje of strikje. Ze krijgen daar een soort van ruzie over en ze heeft ook geen bruidsjurk. Ze willen mannen en vrouwen apart. Hij roept dat het een leuk idee is en ze wil een lichtgroene trouwjurk, maar van Dara moet ze paars. En die demon vind ze eng. Die wil alleen maar paars zijn. Dara wil dat iedereen in het paars komt, zegt ze.

Ronardo en William vertrekken. Ronardo troeft Rinaldo en vertelt hoe het gesprek met de ambassadeur is verlopen en geeft hem het andere voorstel. Hij is het daar niet mee eens. Ronardo vertelt dat hij nu een half jaar heeft om het op te lossen. Ze kunnen half Eregnor leasen voor 20% met ingerichte mijnen. Ronardo wil het op papier. Mijn vader heeft ook nog invloed, ik ben niet bang voor dreigementen van Dierdre.
Achter wie sta jij eigenlijk? Natuurlijk achter Kashfa, maar dit moet wel netjes worden opgelost, vindt Ronardo. Rinaldo lijkt wat teleurgesteld.

Ze gaan snel de berg af, een stukje van Arden door en William gaat stukjes veranderen.

Er verschijnt troep waar we doorheen rijden. Er is een aanwezigheid van iets groots. Dan zie ik rode lichtjes boven me. Het komt naar me toe, ik probeer me eruit te werken. Een stem wil weten wat het gevangen heeft. Een prikding en beestjes. Het is niet de juiste. Het is een enorme zwarte spin, alleen de ogen zijn rood, die glans heb ik meer gezien. Er is niet veel keus, anderen komen bemoeien. Niet links, niet rechts, niet rechtdoor, niet achteruit.
Het wordt helemaal zwart, het uitlegt. Bomen voelen akelig aan, het paard en Fillipien zijn er ook. Fillipien heeft het eerder mee gemaakt, het ruikt hier goor en muf. Er zit een enorme zwarte spin verderop. De spin verandert moeizaam in een jonge zwarte dame. Er wordt een soort magie gedaan, zodat de communicatie een tikje duidelijker is.
Magie werkt daar niet zo goed.

Rhexenor krijgt een dag later troefcontact. Corwin laat zich doorhalen, heeft een koffer bij zich. In zijn werkkamer laat hij Rhex en Dyenne kaartjes zien. Welke zijn leuk? En dat lichtgroen komt in orde. De bruidsjurk is lichtgroen met wit en Rhex heeft rood met zwart. Mannen krijgen een rode strik en de vrouwen een bandje met groene zijde. Hoe weet hij dat? Maakt niet uit. Hij heeft een band gevonden, Random regelt een versterker. Mengsel tussen punk en Grieks. Ze hebben de bruiloft al geoefend en hij gaat weer verder.

Er moet nog veel gebeuren. Na een paar dagen krijgen ze de kaartjes te zien. De postbode komt ze bezorgen. Officiële ondertekende kaartjes. Dara wordt getroefd, Corwin zou daar de kaartjes regelen. Ook de bruidskleding. Ook bij haar kwam de postbode de kaartjes leveren. Want paars is de kleur van Chaos. Over kleding dus, ze wil in paars. Ook zij gaat wat mannetjes tussen de gasten stoppen, als Amberieten zich misdragen, worden ze in elkaar geklopt. En heeft hij iets gehoord van dat ene mens. In zijn dromen. Ze wil haar spreken, kan Rhex dat regelen?

Ronardo en William reizen. William is nogal geconcentreerd bezig. Dan stopt hij, ze zijn in een bosrijke omgeving en de herberg komt eraan. William zegt dat er hier een demoon verslagen moet worden die vervelend is. Hij weet alleen niet wie de demoon is.
Het is een gewone herberg. De waard heet Marcel. William vraagt waarom er niemand zit iets te eten, doet zeer wantrouwig.
Het is lastig een demoon te vinden, de waard praat zo raar… Hij loopt wat rond, buigt zich naar ze toe. Mensen vinden hem steeds vreemder, misschien is het de verkeerde herberg. Ronardo haalt het Patroon voor zich, er klinkt gerinkel vanuit de keuken. Daar is een dienstmeisje dat vaatwerk heeft laten vallen. En ja hoor, dat is de demoon, ze breekt door het dak. Ze maken dat ze buiten komen, de demoon heeft een vlammend zwaard bij zich. Er worden bomen afgesneden door het zwaard. Uiteindelijk wordt de demoon steeds kleiner, met zijn tweeën en een spreuk kunnen ze hem wel aan. Ze krijgen wat klappen, uiteindelijk krijgen ze hem dood. De demoon schreeuwt en verandert in een vieze vetvlek. In de walm ligt een rode sleutel. De herbergier is ontzet, ze hebben het dienstmeisje betoverd. Ronardo geeft een grote zak met geld, niets aan de hand…

In een grot gaan ze gaan in de spiegel kijken, het idee van Harry Potter. Ronardo wil William helpen. Hij laat de sleutel zien, de andere William (in het spiegelbeeld) zegt het allemaal niets. Het spiegelbeeld pakt de sleutel aan en loopt weg . De ander komt weer terug met een kistje en de sleutel. Er zit een rol papier in, er staat een beschrijving in van een soort wereld, het schild kan alleen door de juiste William worden opgehaald. Een raar soort wereld. Het is een heel fysieke wereld, je kunt er geen Patroon gebruiken. Het schild is daar goed opgeborgen.

Ik kies die weg omdat ik dat zo geleerd heb. Zij zegt de reden te weten waarom ik dat doe, misschien dat het beter is een andere weg te nemen. Als ik wil kiezen moet ik geen Patroon gebruiken. Ze heeft verstand om wegen te volgen. Ik moet mijn eigen weg kiezen. Ze staat niet voor het 1, noch voor het ander.
Ik neem haar aanbo aan en sta op een soort zwarte weg, die van nergens naar nergens gaat. Chaos zou hier gebruik van maken. Dit valt in ieder geval niet onder Patroon. Dit heeft toch iets bekends, het gevoel van onbehagen. De zwarte weg gaat ergens langs, je verandert de berm meer. Het gebied verandert sneller. Chaoslegers maken hier ook gebruik van, het is een grensgebied. Het gaat niet door de gezelligste gebieden.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!