Thursday 15 March 2012

31. Hell Creek/ Demonen/ Ctulhu

Mikhael
Mikhael wordt getroefd door Viktor, Viktor houdt niet van vliegeren langs het strand. Viktor is dingen aan het regelen voor de bruiloft, Mikhael vertelt dat hij twee beste vrienden heeft: Iestyn en Thierry. Viktor wil graag alles meteen geregeld hebben met de bruiloft, maar Mikhael wil niet dat Viktor nu al iets voor de bruiloft doet omdat het toch pas over maanden gaat gebeuren.
Mikhael wil wachten tot Essilt en die andere gek genezen zijn en erbij kunnen zijn. Mikhael vertelt dat Viktor trouwplannen voor hen al heeft, Elora vindt dit leuk. Mikhael vertelt dat hij zijn vader had verteld over zijn beste vrienden, Elora denkt dat dat over het vrijgezellenfeest ging. Mikhael denkt dat hij Rafael heeft vergeten als vriend, maar hij denkt niet dat hij erg geschikt is om dat vrijgezellen feest te organiseren, Elora vindt hem misschien wel geschikt.
Mikhael en Elora bespreken dat het over drie maanden gaat gebeuren met dat trouwen. Ze troeven Viktor samen en vertellen hem dat het over drie maanden gaat gebeuren met trouwen, dit vindt hij goed. Mikhael vertelt dat Rafael ook zijn vriend is en dat hij ook op de lijst hoort. Viktor legt uit dat hij het vrijgezellenfeest aan het organiseren is en dat het ligt aan Mikhael's vrienden hoe dat feest gaat uitpakken. Ze verbreken het contact.
Elora denkt dat het pas erg zal zijn als Despil het feest zal organiseren, dan wordt het iets met Jab Yum, een hoerentent. Mikhael vindt dit maar raar, Elora vind Despil oud, hij is bovendien de broer van haar opa dus ze is nooit iets met hem begonnen.
Elora heeft een strikte jeugd gehad omdat ze van haar moeder niets mocht, maar haar vader heeft haar een keer naar de Zwarte Weg mee genomen, en daar heeft ze wel wat van geleerd.
Mikhael en Elora graven verder, ze vinden meer botten het blijft wel wat moeilijk. Het is geen gewone dino, het heeft een staart en het heeft op 2 benen gelopen. Mikhael wil wat met spreuken doen, maar Elora wil dit niet. Mikhael en Elora denken dat deze dino een nieuwe soort is of zo. Mikhael denkt dat hij een mooie naam weet voor de nieuwe soort, de “BiPedosaurus.” Elora legt uit waarom het een enorm foute naam is, iets met biseksuele pedofielen, Mikhael snapt het niet helemaal.
Mikhael en Elora halen een opzichter erbij die zegt dat ze misschien wel wat hebben gevonden en dat ze het nader moeten onderzoeken. John Smith heet hij. John Smit kan ook wat Chinees en houdt heel erg van Chinees eten.

Seth
De wapens zijn klaar. Seth heeft wat dingen te doen, Caine neemt hem mee uit eten om te vieren. Deze keer naar een andere Schaduw. Hij krijgt wat modernere kleding. Seth lust alles wat voedsel is. Soms is het nodig dat je hond eet.
Caine neemt hem mee naar een hele drukke stad met kleine mensen met spleetogen. De mensen zijn bruin. Ze lopen door een wijk, er wordt naar hen gekeken. Het is hier heel levendig, Seth vermoedt dat er hier geen undead zijn. Er zijn ook mensen die met brommertjes en fietsen dwars door het publiek heen rijden.
Hij gaat naar een straat met kraampjes voedsel. Hier heb je alles. Dit is Bangkok, een man gooit bruine dingen in een frituur. Even later krijgt Seth een bord voedsel en stokjes om mee te eten. Wat later een plastic vork. Caine vraagt hem of hij niet wil leren eten met stokjes. Niet logisch zegt Seth. Er kan geen voedsel tussen.
Hij wordt meegenomen naar een ander kraampje met soep. Zo gaan ze zeker 30 kraampjes langs. Seth heeft dan van alles gegeten, maden, rupsen, sprinkhanen en apenhersenen. Dan heeft Seth geen trek meer.
Caine neemt hem mee naar een theehuis, het is hier lekker rustig. Seth vertelt dat hij wat gaat leren over demonen en troef en een training gaat doen in Arden. Caine vraagt waarom hij niet lekker een opdrachtje wil doen? Hoezo moet je eerst trainen, je hebt de vijand verslagen! Seth zeg dat hij niet alleen was en hij heeft opdrachten zat. Hij moet Osric zoeken en iets doen met een Gouden Cirkelland met undead, ook een zaakje van Arden. Dat is niet best, vindt Caine, wat moet Arden in de Gouden Cirkel? Dan gaat het vast om Cochis, een vervloekt land. Voor de mensen die er wonen is dat ellendig.
Caine heeft wel iets voor hem als hij om een opdracht verlegen zit. Caine heeft een aantal problemen, het is interessant iets te doen te hebben. Zo hebben ze elkaar beter leren kennen. Seth weet nu dat Caine een religieuze achtergrond heeft, religie levert voor sommige mensen motivatie op en als je je erin verdiept, krijg je mensen gemakkelijker mee met bepaalde zaken. Als je een legertje met fanatiekelingen nodig hebt, heb je veel aan godsdienstige lui. Seth denkt dat hij dan misbruikt van hun geloof. Als hij er mee zit, moet hij dat niet doen, maar hij zou ook iets terug kunnen geven in geval hij ze toch nodig heeft. Undead zijn handiger, zegt Seth, ze stellen geen vragen. Caine vindt ze niet erg slim, zombies kunnen niet echt koken. Een skelet is praktischer, zegt Seth. Hij kan roeren en iets brengen.
Caine vindt het niet echt prettig, ook niet als personeel. Ze moeten goed gecommandeerd worden, zegt Seth. Hij vindt dat Caine er niet zoveel verstand van heeft, hij kan hem wel eens wat leren in dat opzicht. Geesten kunnen scouten. Ze moeten rapporteren, zegt Caine. Je kunt met ze meekijken, zegt Seth en ze kunnen ook nog door muren heen.
Caine neemt hem mee naar de film 'ghostbusters,' slappe hap. Vier idioten die met apparatuur spoken te lijf gaan. Het zou humor moeten zijn, maar wat dat dan is? De man die de knop omzet, dat is humor.
Caine en Seth nemen dan afscheid, ze zien elkaar later nog een keer. Caine verdwijnt, lijkt op te lossen. Seth is dan een poosje bezig, een aantal uren, om Faye te troeven. Hij heeft wat hij moest hebben.
Ze haalt hem door, ze is nu bezig met iets. Nee, ze heeft er eigenlijk geen hulp bij nodig. Hij kan weer mee eten. Er is niets verandert behalve Auryn die wat fitter lijkt.
Hij komt bij hem zitten, Seth gaat dus iets doen met demonen doen? Hij krijgt ook les van zijn moeder. Auryn vindt magie en demonen interessant. Hij heeft al een demoon ook. Dieren vindt hij niets, hij heeft net de Logrus gedaan en is daar nu volop mee bezig. Wanneer hij daarmee klaar is gaat hij verder met demonen.
Auryn vindt dat Seth kind aan huis is, valt hij op een zus? Dat gebeurt soms...
Waarschijnlijk kookt zijn moeder vanavond, dat is Chinees of Zuid-Amerikaans.
De volgende morgen mag Seth mee naar de kelder, het mes hoeft niet geshowd te worden. Ook niet aan de demoon laten zien. Heeft hij erover nagedacht wat hij wil oproepen? Een verkenner of een scout.

Ellis
Iestyn vindt dat ze gedag moet zeggen. De dames Arden zijn erg enthousiast als ze afscheid nemen van Iestyn. Hij neemt Ellis dan mee via troef en ze komen aan bij dat sombere huis, het regent niet.
Er wordt troep gezocht, een gasmasker en een ding met wijzertje. Iestyn leidt haar af en ze hebben vervolgens uren seks. Daarna wordt er verder gezocht.
Ze hebben honger en Ellis troeft naar Robert om die etensafspraak een keer na te komen. Hij zal later terug troeven. Iestyn vindt dan wat hij zocht en vraagt waarmee Ellis normaal schiet. Ze heeft geleerd met een kruisboog om te gaan. Hij regelt er een via zijn moeder. Ellis haalt haar beesten hier, maar haar paard gaat weer terug naar Morwenna, dat voelt zich hier niet prettig.
Ze troeven dan naar Canada om te gaan eten en slapen. Dan weer terug, Iestyn activeert daar het ding met het metertje en er ontstaat een soort poort waar ze snel doorheen stappen. Een enorme druk op hun oren en een enorm gepiep en er is een schroeiplek waar ze uit zijn gekomen, in een steegje.
Qua omgeving is er niet veel veranderd. Een wat minder donkere lucht en er hangt een bepaalde sfeer. Ze gaan naar binnen in een jaren 20 koffieshop. Ze drinken koffie en de krant wordt bekeken, er is niets over meteoren. Ze gaan naar de sterrenwacht, het is er niet pluis, zegt de taxichauffeur en brengt ze niet verder dan in de buurt. De sterrenwacht staat op een rots, het weer is er nog slechter. Er hangt een rare sfeer en er hangt een zeelucht zonder dat er zee is.

Mikhael
Mikhael en John gaan aan de slag, Elora let op dat Mikhael niet te fanatiek bezig is. Uiteindelijk vinden ze wat schedels die bij de skeletten horen, meer humanoïde. Mikhael verzint een spreuk waardoor mensen dit gebied niet interessant vinden. Uiteindelijk vinden ze 3 humanoide lizardachtige skeletten, het is een paar duizend jaar oud die botten, dit is niet zo oud. Ze moeten de oudheid in het lab gaan bestuderen. Het zijn twee mannen en een vrouw, ze lijken bij elkaar te horen.
Ze gaan naar John Smit, en die vertelt dat er wel een lab is die dat kan onderzoeken, ze gaan naar het lab. Mikhael stelt voor Ellis en haar vriendje te troeven, Iestyn heeft niet zo'n tijd zegt hij, hij zal terug troeven. De dingen lijken niet van hier te zijn, het lijkt alsof ze niet van deze schaduw zijn. Mikhael gaat rond lopen met een metaaldetector, hij vindt alleen maar munten oud en niet oud. Ook een pistool, kogels en een lijk met kogels. Mikhael en Elora geven het dode lijk aan, iemand die 30 jaar geleden was neer geknald volgens de politie.
Elora vindt niet uit wat er met de botten is. Mikhael doet wel een detect magic die vrijwel niets vindt. Elora troeft Faye die denkt dat er een beter lab voor moet zijn en Faye gaat het er met Arend over hebben.
Essilt kan straks ook helpen als ze niet meer gek is. Mikhael ordert Lakim om de boel veilig te houden tegen rare dingen. Elora en Mikhael gaan naar huis om normale dingen te doen en uit te rusten.
Mikhael troeft Iestyn en haalt hem door. Mikhael laat zijn speelgoed zien. Mikhael vertelt over wat ze aan botten hebben gevonden, Iestyn komt met het idee om Owen er bij te halen die er ook bij wordt gehaald. Owen is in Ardenrusting. Owen denkt dat het een wezen is van de hunting grounds, Iestyn weet hier ook wel van. De wezens verveelden blijkbaar mensen van Amber. Dit ras heeft zich niet verder geëvolueerd, dus is het wel raar dat ze blijkbaar hier uitkwamen door iets. Owen heeft deze wezens naar Amber mee genomen, om wraak op de moeder van Jeremy te nemen. Ze is een bemoeizuchtig wijf, die het Owens moeder altijd lastig maakt, maar verder niets.

Seth
Seth mag alle voorbereidingen treffen, Faye gaat achter hem staan zodat zij niet gezien wordt. Hij moet het niet te machtig maken. Onderhandelen, erachter komen wat hij wil wat jij er voor terug wil en een termijn met eventuele verlenging en tenslotte binden.
Seth wil een geestige scoutachtige demoon oproepen. Hij loopt een aantal keer om, verweeft een rijm en er gebeurt iets. Er is dan een poort open en de vloer wordt zwart in het pentagram. Er stijgt een soort mist op uit het zwarte. Zwarte ogen, mond en neus, het maakt geluid. De ogen richten zich op hem. Meester... hij kan alles. Hij is heel machtig en kan alles. Natuurlijk ook verkennen en door muren heen, rapporteren kan ook... het gaat wel erg gemakkelijk. De eis is de eerstgeborene. Niet? 17 maagden dan. Seth wil hem eenmalig een contract bieden. Hij is Omnipotentia de Geweldige. Hij heeft interesse in maagden en baby's. Levenskracht en bloed. Dat kan, van een kip. Het moet ook nog intelligent wezen. Dat absorbeert hij en het gegil is het mooist. Kippen niet. Koeien zijn dom. Een varken dan, een mens is te veel, zegt Seth. Hij wil bij hem in dienst komen en Seth geeft hem dan een maagd op regelmatige basis. Spioneren kan ook. Hij krijgt geen maagden. Dan wil hij liters bloed hebben. Niet van dieren, maar van interessante wezens.
Hij wil voor 1 keer spioneren 1 maagd. Een koe, zegt Seth. Hij heeft niets aan voorwerpen. Mensenbloed, 10000 liter. 5000 dan... 10 liter is net genoeg om de honger te stillen. In deze omgeving zijn maagden genoeg en kippen ook. 1000 liter dan. Dan een liter van Seth' eigen bloed... Faye lijkt dat niet handig te vinden. Dan drie levende mensenbaby's. Hij mag de vijand hebben als beloning, zegt Seth. Goedkoop, vindt het. Hij moet ze vangen en vastbinden en aan hem geven. Een mensenleven dan. Een vijand. Het moet onschuldig zijn, vindt het. Nee, zegt Seth, Ja, zegt het, dan komen ze dichter bij elkaar, goed voor de samenwerking. Hij wil geen spreuken leren. Levendige maagdelijke baby's wil hij of zwangere vrouwen. Het gegil... Seth kan hem ook zijn eigen lichaam geven en het zorgt er dan voor dat hij de machtigste magiër ooit is. Hij wil op voorhand betaald worden met 20 liter mensenbloed. Voor 1 opdracht die niet te lang duurt. Er is niets bezegeld.
20 liter mensenbloed om 1 keer te helpen in welke situatie? Een dag in Seth' tijd op dat moment, 24 uur voor 15 liter, probeert Seth. Opnieuw onderhandelingen. Ze worden het eens niet snel eens. Opnieuw de voorwaarden voor 20. 25 zegt Seth. Voor 50 wordt er ook nog gerapporteerd. Voor 30 dan. Van het type O+, bloederziekte of AIDS. Hij wil de beloning van tevoren. Op het moment dat hij hem oproept.
Dan wordt het contract opgesteld, hij tekent met de naam die hij noemde. Meester Rafael tekent ook. Omnipotentia verdwijnt dan. Hij verdwijnt niet, zegt Faye achter hem. Het gat is zwart en dan wordt het terug gestuurd. Faye zegt dat ze altijd wurmen en graag terug komen op gemaakte afspraken. Als hij deze langer wil gebruiken is er een soort band met hem nodig, deze is niet te vertrouwen met zijn rapportages. Ze denkt dat hij traag is, waarom moet hij anders vastgebonden mensen hebben?
Aan bloed is gemakkelijk aan te komen, zeker met Patroon. Dit was een grote demoon, zegt ze. Deze leek wel redelijk sterk, ze kreeg er de rillingen van. Dat is mooi. De oproeping was meteen goed, alleen was dit een zeikerd.

Ellis
Er zijn slijmsporen en het ruikt vies. Iemand springt gillend naar beneden, dood. Op zijn hoofd een rare afdruk als een zuigzoen. Een zuignap mogelijk.
Ellis wordt getroefd door Robert, nu komen eten is goed. Nu even niet, zegt Ellis, ze troeft later terug.
Ze gaan naar binnen, er beweegt iets en Iestyn begint te schieten. Ellis roept bugs op die het wezen achterna gaan, even later vinden ze de bugs dood. Niet fris. Overal zijn vieze bubbelende spatten en de vloer wordt weggevreten.
Iestyn noemt het wezen een 'deep one'. Hij bladert in een boekje en laat een tekening zien. Het is mensachtig, heeft 1 oog, een vissenkam en zijn armen zijn tentakels met zuignap aan het uiteinde. Ze vinden nog een lijk van een vrouw, ook met een afdruk. Ze is angstig gestorven.
Ze volgen het spoor verder, naar beneden. In de kelder is het bezig een deksel van een put te lichten. Ellis haalt dan Patroon naar voren, het deksel zit klem. Het wezen richt zich naar hen om aan te vallen. Iestyn en Ellis knallen flink met pistool en machinegeweer, veel vieze geluiden en er blijft een vetvlek over.
Iestyn zegt dat ze normaal uit een riool kunnen komen. Ze kijken wat rond in de toren. Dit zijn een aantal labs, hebben ze beiden weinig verstand van. Ze vinden foto's van een groenige komeet en berekeningen die niet af zijn. Ze houden zich daar een poosje mee bezig en komen tot de conclusie dat de komeet deze aarde niet zal raken. Wat de deep one hier dan deed? Het zijn gezanten, zegt Iestyn, het is wellicht hier gekomen via een poort.
Ze maken beiden een troefschets van deze plaats en gaan naar Iestyn's huis om zich te douchen en om te kleden.
Daarna troeft Ellis weer naar Robert en ze laten zich doorhalen. Ze komen uit op een koude, winderige plaats bij een soort visrestaurant. Nova Scotia, Halifax op een andere Schaduw dan waar Ellis woont. Ze wordt omhelst door Robert en Svedlana, Iestyn stelt zich voor en wordt ook begroet.
Ze dachten dat Ellis dit leuk zou vinden, ze is hier in de buurt geboren. Oh.

Mikhael
Die lizards horen hier blijkbaar niet te zijn, volgens Owen. Iedereen eet mee, ze gaan naar een restaurant. Mikhael wil graag naar dat ene restaurant die hij zo geweldig vond, Elora zucht maar vindt het goed. Ze brengen veel eten, Owen eet heel erg veel, niet zo veel als Gerard en Rhexenor. Iestyn vertelt over meteoren die niet aan komen en dat ze een beetje op zoek zijn naar wezens die niet van hier zijn. Owen weet wel wat over die wezens ja, via mam.
Iestyn vertelt dat ze ook over dat ze waren eten bij een restaurant, hij is blij dat dit geen visrestaurant is. Ellis vertelt dat haar ouders weer terecht zijn en ook weer bij elkaar zijn. Mikhael zegt dat zijn ouders niet bij elkaar zijn, Ellis maakt het niet zo uit dat haar ouders bij elkaar zijn. Mikhael vindt dit belangrijk.
Mikhael vraagt wanneer zij gaan trouwen aan Iestyn die rood wordt samen met Ellis. Mikhael vertelt dat de bruiloft over ongeveer twee maanden nu is, wat Owen niet zo enorm fijn vindt, hem is niets gevraagd over de bruiloft door Viktor want Viktor doet alles zelf. Dit vindt Owen vervelend. Iestyn zegt dat hij wel is ingelicht, hem is iets gevraagd door Viktor. Owen ergert zich.
Mikhael vraagt weer of Iestyn gaat trouwen, die hier niet op wil antwoorden. Heeft hij haar al gevraagd dan? Elora en Iestyn plagen dan Owen over dat Owen niet echt Elora's moeder heeft gevraagd om haar hand, maar dat zij dat had gedaan in plaats van hem. Owen zegt dat ze verkeerd zijn ingelicht. Elora vertelt over de aankomende baby waar Owen best trots op blijkt te zijn.
Owen laat min of meer weten dat hij niet altijd erg betrokken was bij de zwangerschappen van zijn vrouw, Lucia is dan nogal moeilijk. Zijn zus heeft hem daar eens over onderhouden en vanaf toen ging het beter.
De eerste paar jaar had Owen regelmatig ruzie met zijn vrouw, het blijkt dat zowel Owen als Lucia erg veel moeite hadden om een leven samen op te bouwen, daar ze beiden erg gewend waren op zichzelf te zijn. Mikhael vertelt dat hij nooit veel heeft gehad, 1 matje en een kommetje water. Elora zegt dat ze zich niet kan voorstellen dat Viktor en Yasmin hem zo op lieten groeien. Nee, toen was het alles luxe. Hij heeft het over de tijd dat hij alleen was.
Als kind was hij nogal stout, is ooit geslagen door een leraar, waarna de school afbrandde. Owen en Iestyn kunnen zich niet voorstellen dat de leraar overleefde als ze denken aan hoe hun ouders zijn, maar dat was ook niet het geval. Het was alleen weer een nieuwe ruzie tussen vader en moeder, want normaal regelde Viktor dat soort zaken en deze keer was Yasmin sneller.
Vanaf die tijd kreeg hij privéles. Hij kreeg als les een aantal talen en allerlei Chinese letters en les in muziek maken. Ellis vindt dat Mikhael heel erg goed kan spelen. Dit vindt Mikhael zelf niet. Mikhael heeft ook wapen training gehad, magie, techniek, wetenschap en dan meer de theorie, maar niet veel van praktijk. Mikhael heeft ook op het platteland geholpen, zoals oude mannetjes helpen.
Dan merkt Mikhael iets op van Lakim, de site wordt gesaboteerd door iets met een sterke dispel magic. Mikhael haalt Lakim naar zich toe, vertelt de anderen wat er aan de hand is. Geweldig, vindt Owen en stuurt alvast een valk die richting uit. Ze rekenen af en stappen dan in de auto, Owen rijdt.

Seth
Hij krijgt koffie, Faye raadt aan dit vaker te doen. Het beste is demonen op te roepen op een plek die daarvoor geschikt is gemaakt. Een plaats omringd door Aarde zodat ze niet kunnen ontsnappen.
Er kunnen meer dingen worden opgeroepen of contracten worden gemaakt, er kan ook iets gevaarlijks worden opgeroepen. Ze haalt haar vader erbij, die is meer op de hoogte van wat er mogelijk is. Hij wordt door de troef heen geduwd, Mandor geeft hem een hand. Goed als hij de naam Rafael gebruikt, maar je echte naam boezemt ook schrik in. Hij heeft twee namen, de andere gebruikt hij niet. Ja, hij heet gewoon Mandor.
Als hij iets gevaarlijks gaat oproepen is misschien nodig om te dreigen met het wapen. Wat voor soort demonen vindt hij interessant? Iets groots en gevaarlijks. Iets groots past niet in de kelder. Ze kunnen proberen er 1 op te roepen, ze moeten wel iets bieden. Ze kunnen iets maken als een magische zweep of drietand, als het maar pijn doet. Het beste is een materiaal waar ze zelf niet goed aan kunnen komen.
Iets maken kan Seth wel. Sommige opzichters zijn redelijk betrouwbaar, minder chaotisch dan de andere demonen.
Weer naar de kelder met een soortgelijke inrichting als bij Faye met veel meer magie. Er hangt hier een bewaker rond. Als hier demonen uit dreigen te breken is de bewaker er. De demoon die normaal bij Seth is, is ook bang voor Mandor. Hij is natuurlijk zelf een demoon.
Verder is het hetzelfde ritueel als bij Faye, Mandor staat achter hem. Het is een manier om leerlingen op te leiden. Mochten ze je de hel in meesleuren, komt hij hem wel zoeken. Ze minachten mensen, zorg dat je sterker bent en pik geen onzin.
Er staat dan een lelijke kerel met een pokdalig gezicht, gelige ogen, een kaal hoofd en zwarte staart. 2.5 meter groot, breed, zweep, pak met metalen doppen en gelige slagtanden en vuurrode tong. Bulten op zijn voorhoofd. Een jonkie, zegt hij. Seth wil een deal maken. Wie is hij? Rafael. Toevallig, zo heet demoon ook, Seth mag Rafe zeggen. Rafe the Whip, een paingiver. Demo? Nee. Hij wil bescherming, extra is wel handig, zegt Seth. Rafe kan hem een poosje beschermen en aan het einde laat Rafael hem vrij om te gaan waar hij wil. Kan hij dat nu niet? Hij weet weinig van demonen hè. Hij is zelf geen demoon, is hij soms een Amberiet? Dat is tuig. Ze staan er niet om bekend dat ze zich aan hun afspraken houden. Dus hij gaat hem vrijmaken. Seth voelt een duw in zijn rug. Seth kan een wapen voor hem smeden van zilver zodanig dat hij geen last heeft. Daarvoor in ruil moet hij hem een jaar lang beschermen, daarna met eventuele verlenging. Te gemakkelijk vindt Rafe. Hij is zo jong hè, geen uitdaging. Rafe kan hem gewoon aan en zijn ziel opvreten. Zijn familie wil ook een wapen. Die worden niet gesummoned en een jaar is lang voor 1 wapen. Hij heeft er niets aan omdat hij niets weet. Hij heeft wel iets met extra pijn en harder laten bloeden. Het is van mitril? Mitril met zilver dan. Een logrusbom wil hij ook wel. Seth kan niets met de Logrus. Dan een Amberprinses als bruid. Voor 1 zo'n wapen doet hij 3 maanden. 6 maanden voor dat wapen dan. Hij maakt demonen bang, kijkt ze aan en gaat ze dan bedreigen. Pijn doen op afstand, anders gebruikt hij zijn wapen. Een zweep met weerhaakjes, de huid wordt zo losgetrokken. Een kattenzweep. Dat geeft hem genot.
Veel demonen gaan een tijdje mee. Hij kan Seth beschermen tegen demonen die hem aan willen vallen en ook tegen andere lui. Hij heeft al een demoon en ook iets met undead en die kan hij versterken. Hij kan ze langer op de been houden met de macht van pijn. Hij laat zich alleen maar zien als hij hem roept. Hij kan dan zijn naam zeggen, Rafe the Whip mag hij dan roepen. Hij maakt alleen lui bang waar dat nodig is.
Waar is dit hier? De cirkel heeft iets bekends. Kom maar even in de cirkel staan voor het contract. Nee. Hij heeft les gehad. Hij kan hem zijn thuis wel laten zien... het is thuis saai en koud.
Rafe zet echt zijn naam neer, alsof hij dat voor het eerst schrijft. Dan Rafael's naam erop. Rafe gaat maar, hij kent het hier wel.
Dit is raar, zegt Mandor. Hij heeft echter niets vreemds kunnen ontdekken, Rafael wordt geadviseerd hem in de gaten te houden. Waarschijnlijk heeft hij thuis problemen, opzichters zijn niet populair.

Ellis
Tijdens het eten vertellen Sved en Rob dat ze bij elkaar blijven en dat het zo jammer is dat ze de kindertijd van Ellis hebben gemist. Misschien leuk om dat weer op te bouwen.
Iestyn en Ellis zijn ergens mee bezig, Sved vraagt naar Iestyn's vader. Mandor. De naam heeft ze wel eens gehoord, weinig positief. Rotzak enzo. Iestyn grijnst en knikt, hij is trots op de reputatie van zijn vader. Robert vindt het hele Huis Arden een bedenkelijk iets, waarom is Ellis daar in training gegaan in plaats van bij vader of moeder. Arden wil niets te maken meer hebben met Amber. Iestyn zegt dat ze het afsplitsen expres doen en schijnt het allemaal erg grappig te vinden. Ellis zegt er EHBO te hebben geleerd en vandaar de gevechtstraining. Dat hadden zij haar ook kunnen leren.
Svedlana begint over magie, haar specialiteit is tekens en poorten. Hoe je die kunt maken en ontsluiten tussen Schaduwen. Het is onbekend hoe ze aan het talent komt. Tijd hoort niet verandert te worden, met een andere macht werd de ring geraakt zegt ze, dus dat is de oorzaak van de verschuiving in tijd. Daar waar ze was zijn grotten die naar een bepaalde wereld leiden en ze wilden dat onder controle krijgen.
Iestyn vraagt of ze dat weer gaat oppakken, zo kan ze overal aan de slag. Van ways weet ze niet zoveel, dat is niet wat zij doet. Tijdelijke doorgangen maakt ze. Die kosten macht en energie om open te houden.
Ten tijde van Ellis' verdwijning was er de oorlog. Robert is een poos ziek geweest. Hij heeft vrienden geholpen die in de knoei zaten, toen werd zijn eigen hachje bedreigd. Hij vertelt over de machine waar hij werd ingeduwd, in het verleden is hij toen bijgekomen en voelde zich beroerd omdat hij daar al bestond. Randal weet veel van verleden en doet rare dingen, zegt Iestyn.
Robert is gered door Jeremy, die nu wil dat hij zich met Amber bemoeit. Dat kan zoiets inhouden als generaal worden van Amber en Ardenieten jagen. Mooi, zegt Iestyn, dat vinden we leuk.
Sved en Robert willen weten of ze gaan trouwen, kinderen willen? Ellis en Iestyn ontwijken, dat is hun zaak. Robert zegt dat Iestyn een reputatie heeft, zoals Despil. Iestyn is verontwaardigd. Een reputatie als flierefluiter als Randal wil hij wel hebben, maar hij wenst niet vergeleken te worden met Despil. Robert vraagt zich af of dit wel klopt, Iestyn is in zijn geheugen altijd een rustige jongen geweest. Maar als hij ooit zijn dochter te na komt, dan krijgt hij met Robert te maken. Dit vindt Iestyn geweldig.
Sved en Robert houden zich bezig met een conflict tussen het midden oosten en het westen. Ze willen Ellis ook vaker zien dan eens in het half jaar. Ze krijgt de indruk dat haar moeder haar veel wil vertellen.
Ze nemen afscheid en laten zich doorhalen naar Jordan, Montana.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!