Tuesday 6 December 2011

16. Sport/ Lakim/ Ellis

Seth
Rachel vindt het wel geweldig dat Seth zo dapper is, ze vindt die undead erg vies. Seth legt uit dat wat die undead doen alleen maar komt door degene die ze bestuurt.
Rachel legt uit dat die van Arden ook familie van haar zijn. Dara heeft gewoon een hekel aan haar zus Faye. En dat allemaal omdat ze ooit een keer is ontslagen. En Jeremy doet zo aardig steeds over Dara. Nou ja hij heeft wel als mening dat je beter Dara voor je kunt hebben werken dan tegen je. Volgens Rachel is Jeremy ook min of meer de koning van Chaos en Faye houdt er wel van hem te ondermijnen vaak.
Toch wel jammer dat het feest nu wel een beetje voorbij is eigenlijk. Morgen zal Jeremy de marathon wel weer winnen, dat doet hij vaker behalve die keer dat hij net een aanslag had gehad.
En valsspelers worden gediskwalificeerd, net als Gérard steeds bij het worstelen vanwege lompheid.
Rachel meldt dat ze naar haar kamer vertrekt, ze vraagt zich af wat Seth gaat doen? Hij mompelt wat over runen waarmee hij bezig is. Rachel kust hem op zijn wang en wenst hem welterusten.
Iemand van het personeel geeft Seth een briefje met een kamernummer en daaronder ook weer een nummer. Nummer 251 met daaronder nummer 9.
Seth negeert het verder en sleutelt aan zijn rune tot die goed zit. Hij loopt terug naar zijn kamer en ziet voor nummer 251 een hele rij mannen staan. Een van die mannen vraagt welk nummer Seth heeft? Ze staan blijkbaar in de rij voor ene Lorelei. Van Seth hoeft het niet zo, zelfs al wordt het aangeraden door de man.
Seth verzint dat hij morgen mee wil doen met de marathon maar dan met een soort kopie van hemzelf. Hij vraagt aan een bediende waar morgen de marathon zal zijn. Buiten ergens zegt de man. Seth wandelt door het paleis en gang na gang, hoort wel gegiebel etc. Hij gaat weer terug via de rune en vraagt dan aan iemand om de weg naar buiten. Ene Ricky heeft er niet zo'n zin in om te begeleiden maar goed. Uiteindelijk staat Seth buiten, in het pikkedonker op de berg Kolvir.
Seth vraagt hoeveel tijd de jongen heeft, die is aan hem toegewezen, Seth conjured eten voor hem. Het joch is helemaal enthousiast, niemand van de prinsen doet ooit zoiets.

Mikhael
Elora komt naar Mikhael toe en zegt dat hij haar nichtjes heeft verdedigd. Ja zegt Mikhael, Mikhael wil eigenlijk mee helpen met het personeel om op te ruimen, Elora vindt dit niets. Mikhael gaat naar Jeremy toe die verstoord opkijkt maar dan blij wordt als het Mikhael is. Mikhael wil mee helpen met het opruimen, dit hoeft niet, vindt Jeremy. Hun personeel wordt goed betaald.
Mikhael vraagt zich af hoe het met die undead is waar en hoe die ergens vandaan kwamen. Vast uit een kerkhof, zegt Jeremy en wuift het weg, ja praat er maar met Dara over. Mikhael merkt op dat Jeremy een slechte koning is omdat hij zijn gasten aan laat vallen, dit lijkt Jeremy niet zo'n probleem te vinden. De gasten rekenen er toch op?
Mikhael vraagt aan Jeremy wat hij moet doen aan het conflict tussen Arden en Amber. Hoezo? Ben jij van Arden dan? Ja, omdat Mikhael´s vriendin een Ardeniet is. Oh, zegt Jeremy, wij hebben ook knappe vrouwen hoor! Mikhael vraagt waarom het personeel niet geholpen mag worden. Omdat ze daarvoor betaald worden, zegt Jeremy, Mikhael wil toch niet de oorzaak zijn dat het personeel minder aan dit feest verdient dan anders?
Mikhael excuseert zich en gaat naar Elora zoeken, hij vraagt aan een personeelslid of hij de weg naar buiten kan wijzen. Ja, zegt de man en hij geeft ook een briefje met de nummer 33 van ene prinses Lorelei, Mikhael vind dit onsmakelijk. Mikhael loopt even rond om even rond te kijken. Elora troeft Mikhael en haalt hem door met een dikke zoen, ze is op haar eigen kamer, Mikhael wil eigenlijk naar zijn kamer omdat die groter en niet muf is.

Ellis
Ellis is weer thuis, saai! Op een dag wordt er aangebeld, politie. Ze hebben niets gevonden en willen de zaak sluiten.
Ellis brengt de tijd daarna door met zoeken op internet, er is geen enkel huis dat overeen komt met wat ze gezien heeft in haar visioen. Dan uit verveling maar meer uitzoeken over het vergaan van de Titanic. Deze is niet zover van Newfoundland gezonken. Ooit hadden de Vikingen er een vestiging en in de buurt is er een belangrijke eerste wereldoorlog zeeslag uitgevochten in 1916.
Omdat ze niets belangrijkers te doen heeft, reist ze naar Newfoundland, huurt daar een auto en rijdt naar st Johns. Daar bekijkt ze de opgravingen van het Vikingdorpje en praat met een oude man die vraagt of ze het huis komt bezichtigen. Niet bepaald, maar omdat het huis iets interessants heeft, toch maar. De council wil het kwijt, het lijkt alleen onverkoopbaar. Ze krijgt de sleutel en gaat het huis bekijken.
Binnen zijn er wat opvallende zaken. Het huis zou verlaten zijn in 1916, het is echter erg modern qua comfort. Er zijn een aantal boekenkasten met boeken over zeeslagen bij Jutland en bij Grandbank, er zijn uniformen te vinden en kijkers. Oh ja, ook zeekaarten.

Seth
Het gaat buiten wel wat beter, maar het gaat nachtwerk worden, dat wel. Hij gaat aan de slag met een image van zichzelf dat gelukt is. Op een gegeven moment staat er iemand te kijken, die merkt op dat vals spelen niet getolereerd wordt. De man stelt zich voor als Caine, Seth kent hem wel. Hij vindt het erg interessant juist, heeft niet zo'n problemen met waarmee Seth bezig is.
Caine vertelt dat degenen die controleren wel wat weinig verstand hebben van magie. Ze letten vooral op shapeshift (trekt vies gezicht) en vals Patroongebruik. Flora en Benedict letten ook op, maar op andere zaken. Benedict let vooral op samenzweringen en doet de beveiliging eromheen. Caine zal Seth in vrede laten, hij gaat zijn gang maar.
Seth gaat verder met zijn simulacrum en tegen de ochtend is het eindelijk klaar. Ricky is in slaap gevallen en Seth is zelf ook wel erg moe. Seth bindt zijn image ergens aan voorlopig.
Gérard staat al bij het ontbijt buffet te bunkeren en te laden. Seth krijgt aanwijzingen en pakt van alles wat. Seth mag aan de tafel naast Gérard komen zitten, die moedigt hem aan meer te eten.
Boromir is de zoon van Gérard, die schudt Seth de hand en ook Gérard's jongste zoon Otmar. Seth vertelt wie zijn ouders zijn, blijkbaar is Noëmi bij de lijfwacht hier. Boromir heeft nog met haar gedanst. Een broer van Boromir, Thorvald, is een vriend van Connor. Otmar legt uit dat hij ook heel lang zoek geweest is.
Ja Gérard wil de marathon zelf wel winnen, maar die Jeremy wint steeds.
En dan komt Flora bij Seth aan tafel staan. Ze buigt zich verleidelijk voorover en giechelt als Rafael niet probeert te kijken. Ze noemt Seth zijn ouders als favoriete neefje en nichtje. Namens haar zoon koning Jeremy I geeft ze Seth iets aan vanwege zijn diensten als redder. En zoenen op zijn wangen en zelfs eentje op zijn mond. Het is een kistje. Boromir zegt dat hij er ook bij was en krijgt in elk geval dan wel wat zoenen. In het doosje ligt een gouden wijnbokaal, met drie ingegraveerde hoofden, van Jeremy en zijn twee vrouwen. Jaar 20 van Jeremy en op de voet staat 'Dit is onze dank aan Rafael die met gevaar voor eigen leven Amber en omstreken heeft gered van de vijand.' En er ligt ook nog een medaille. Nicolas heeft hem wel opgespeld.

Mikhael
Mikhael neemt Elora mee naar zijn kamer en onderweg komen ze een rij mannen tegen die voor Lorelei in de rij staan Mikhael vind dit niet fatsoenlijk. Elora vindt dit grappig. Ze komen bij zijn kamer. Mikhael vraagt een mannetje van 13 of hij een wijn kan halen, hij kijkt naar Elora, en Mikhael doet jaloers. Het mannetje rent weg, Mikhael zegt boos dat hij bijna zijn hoofd eraf hakte, Elora vind dit wat triest, en vindt een heel hoofd er af wat veel rommel even, iemand vermoorden kan toch ook netjes gebeuren? Ze gaan uiteindelijk naar binnen en gaan in bad zitten, en gaan er in klooien. Daarna gaan ze in het bed klooien, ze heeft ervaring.
De volgende dag is er ontbijt op bed, wat Elora niet gewend is. Elora wil de echte Logrus doen maar ze suggereert om dat niet nu te doen. Ze gaan na het eten naar Owen, die bij de stallen met een stalknecht in een verhit gesprek verwikkeld is over de behandeling van de paarden (natuurlijk). Owen heeft tijd en troeft hen naar een ander huis, in hun thuis wereld. Mikhael zoekt een monster een soort schaduw ding, een soort van schaduw van Mikhael maar niet helemaal. Owen zegt dat hij wel veel verstand heeft van monsters en vooral van dieren en ook wat van demonen. Owen heeft gehoord dat je wezens kan maken uit je eigen bloed, met een ritueel of zo. Intussen zorgt Owen voor zijn beesten ondertussen en die van de buren, grote paarden, rotvogels en rothonden.
Ze gaan naar een bieb van Lucia en Owen pakt een boek daar, Mikhael vraagt of Logrus een probleem is om te doen, maar hij wil liever dat monster eerst, maar Owen zegt dat hij beter dan Logrus kan doen omdat het lang duurt om te recoveren van de gekte jaren.

Ellis
Ze vindt geen foto’s, geen persoonlijke spullen. Ze denkt dat er een man en vrouw geweest zijn. In de kelder is een werkbank en er zijn wapens zoals pistolen. Ouderwets vooral.
Ze wil weer vertrekken en vraagt zich af wat er dan aan het huis is dat haar aantrekt. Niet de inrichting, niet de wapens, noch de boeken.
Ze bekijkt alles nog eens. Boeken gedrukt in 1960 met een terugblik op zeeslagen horen niet in een huis waar niemand meer is geweest sinds 1916. Ook lijken er een aantal boeken dubbel te zijn, waar óf de slag bij Jutland óf de slag bij Grandbank wordt beschreven. Ellis interesseert zich geen snars voor slagen van welke strekking dan ook, toch weet ze zeker dat er nooit een slag om Jutland is geweest.
In de papieren is er slechts melding van een eigenaar, Ron Smith en vrouw. Heel lang geleden is er hier iets van magie gebruikt, ze weet zo niet wat.
Ze leent de macht van Isis en weet dan dat er een tegel los is in de open haard, er is daar iets verstopt voor haar om te vinden. Ze zoekt en ze vindt een speelkaart. Geen gewone, maar van metaal en deze voelt koud aan. Het is anders dan magie, ze ziet op één kant een afbeelding van een steigerende eenhoorn en op de andere kant een berg met een paleis. Dit is wat haar betreft het interessante van dat huis. Het restje macht van Isis ebt weg. Ellis bestudeert de kaart, ze ziet veel detail. Niet eerder heeft ze zo’n gedetailleerd werk gezien.
Het is of het dichterbij komt en dan staat ze voor het paleis. Alle magie is weg, de armband is uit. Mensen zijn er bezig met een feest, er zijn fakkels aangestoken. Het is hier warm, in tegenstelling tot het koude Newfoundland.
Er komt een ouderwets geklede wachter naar haar toe in een maliënkolder, met een gouden eenhoorn als embleem op zijn mantel, oranje in het uniform en ze ziet dat ook terug in de vlaggen. De wachter wil weten wat ze hier doet, ze weet het zelf ook niet. Ze wordt dan naar een wachtlokaal gebracht alwaar even later een lange man met bruin haar naar binnen komt. Hij kijkt vreselijk serieus, heeft bruine ogen. Ze moet hem volgen en hij gaat haar voor naar een spreekkamer alwaar ze koffie krijgt.
Hij hoort haar uit en ze vertelt wat ze weet, laat de speelkaart zien die hij troefkaart noemt. Ze vertelt dat ze op zoek was naar het verleden van haar overgrootmoeder, hij gelooft haar niet. Goed, dan was ze het zelf die 95 jaar geleden werd opgevist bij de wateren van Newfoundland. Gek genoeg gelooft hij dat wel en zegt dat Grandbank een interessante plaats is en begint een heel verhaal over zeeslagen, hij heeft broers die bij de marine van Amber zitten - dit is het kasteel van Amber en de Amberfamilie - en dat hij gaat over veiligheid. Zijn naam is Benedict en hij is een paar duizend jaar oud. Natuurlijk, knikt ze. Ze is zo melig dat ze alles gelooft wat er gezegd wordt, straks wordt ze weer wakker immers…

Seth
Hij laat zijn image voor zich rennen en daarna staat hij er dan zelf uiteindelijk.
Grote verrassing, Jeremy heeft de marathon gewonnen. Hij wordt door vele vrouwen gefeliciteerd en hij verklaart dat hij al lang van te voren begint met oefenen.
Het onderdeel handboogschieten doet Seth niet aan mee, Caine wint het, niemand is verrast.
Het onderdeel roeien gaat in teamverband en Seth mag een team uitzoeken. Cécile vraagt of hij wil meedoen met haar? Ze is er vlot mee en sommige andere vrouwen vinden het niks. Ze stelt Seth voor aan haar tweelingbroer Thierry, die heeft een stevige handdruk. Etienne, haar oudste broer, doet ook mee met hun team. Het valt Seth op dat Etienne erg door de dames wordt nagelopen. En dat weet hij ook, vindt het normaal maar hij is wel erg aardig.
Seth doet zijn best, hij merkt ook dat Cécile erg verbeten is, Etienne is erg goed, stuurt perfect en weet perfect ook het juiste vaarwater te vinden. Ze winnen de roeiwedstrijd nipt.
En dan is het de beurt aan Seth om meer dan hartelijk door Flora te worden gefeliciteerd. Cécile vindt het erg leuk dat Seth met hen heeft gewonnen. Ze dringt aan dat Seth wel mee moet doen met het zwemmen straks, dat is een hele happening altijd.
Een aantal van de dames hebben nauwelijks iets aan, zoals Llewella waarvan je alles ziet. En Leanie, Meredith (die loopt gewoon topless). Noëmi heeft gewoon een badpak, ook Dara gaat niet naakt. Bleys en Random zien er ook opschepperig uit in zogenaamd goedgevulde zwembroeken. Van alles en nog wat qua kleding. En dan natuurlijk zijn er nog een heleboel mensen die niet mee zwemmen. Seth is niet zo'n goeie zwemmer als sommige anderen. Leanie wint de wedstrijd en Ronardo is erg trots.
Hierna is er weer een grote maaltijd, want dit was het programma voor vandaag. Er wordt druk nagepraat over de wedstrijd. Een groenharige jongeman praat met Seth, hij wil weten wat Seth het leukste vond. De jongeman had nog wat geregeld, maar ook Seth heeft niets opgelopen. Ook nergens over gestruikeld en niets in zijn voeten gekregen en zelfs niet uitgegleden. Shit, volgend jaar moet ik dat beter doen. De jongeman heet Driscoll en is een zoon van Random.
Er wordt weer volop gedanst en er wordt ook een karaoke georganiseerd. Seth zingt niet mee, er zijn er meer van die niet kunnen zingen maar het is erg vals. Martin, Random en ook Mikhael kunnen erg goed zingen. En Viktor ook behoorlijk, maar Gramble niet. David en Auryn en ook Elora kan goed zingen. De arme Cécile heeft de stem van haar vader en ook diens ritmegevoel.

Mikhael
Mikhael wil wel boog schieten maar die marathon hoeft niet. Owen neemt Mikhael naar een cirkel waar hij niet uit kan. Mikhael gaat zitten en gaat op zijn schaduw concentreren en laat dan druppels bloed op zijn schaduw druppen en het lijkt makkelijk te zijn, maar het kost wel veel tijd, Owen zet kaarsen neer zodat het sterker word. Mikhael geeft maar een half liter bloed van zichzelf en langzaamaan komt er een open iets van een vorm. Mikhael geeft het de naam Lakim en het ding wacht af, Mikhael geeft hem van alles, slimheid kracht en zo. Mikhael word ook wat zwakker hierdoor, en uiteindelijk ziet hij een wezen dat op hem lijkt, Mikhael weet dat hij de baas is. De schaduw staat los en daarom bindt Mikhael hem aan zichzelf, en de schaduw zit op zijn rug nu, het is niet zichtbaar voor andere mensen, en dan is het klaar. Het lijkt alsof hij ogen in zijn rug heeft. Owen laat Mikhael uit de cirkel. Mikhael maakt een grap over hem vermoorden, wat Owen serieus neemt en Mikhael bedreigt over zijn dochter.
Ze troeven terug naar Elora die hun hartelijk begroet. Elora wil ook wel schieten, Mikhael kan best goed boogschieten, Caine wint natuurlijk. Mikhael merkt dat sommige mensen niet echt hun best doen. Elora en Mikhael gaan in het team met Eamon en zo en ze worden gediskwalificeerd. Mikhael gaat ook zwemmen, de familie van Jeremy kan wel goed zwemmen.
Mikhael gaat ook zingen Yasmin merkt dit op en vraagt of hij ook een instrument wil spelen. Yasmin vond het wel goed dat hij zo'n ogre had gemaakt, Yasmin wil wel even dansen met Mikhael. Mikhael vertelt dat Owen hem heeft geholpen met een monster te maken, Yasmin vind dit wel interessant. Yasmin vind Owen een beetje verlegen. Mikhael begint weer over de opscheppers Eamon, David en Iestyn en zegt dat ze maar met hun moet dansen, ze vindt ze best knap.

Ellis
Hij geeft haar over aan Flora van Amber, een blonde dame die zo wondermooi is dat iedereen daarbij vergeleken nooit verder komt dan ‘wel aardig.’ Ze doet druk, is enthousiast over Ellis als vers ontdekt familielid. Ze wordt meegenomen naar een kleedkamer en geacht om haar kleding, die zeer geschikt is voor het koude Canada, om te wisselen met meer stijlvolle kleding die beter bij het warme Amber past. Ze kleedt zich in een lichtblauwe avondjurk die overduidelijk niet de goedkeuring van Flora weg kan dragen en ze merkt op dat Ellis niet uit haar tak is of die van Bleys, wie dat dan ook moge wezen.
In een feestzaal maakt ze kennis met een jonge knappe vent, breed in de schouders en een enorme charmeur. Koning Jeremy, jawel. Hij wordt omringd door een aantal vrouwen, met sommige is hij getrouwd. Hij heeft een opvallend Frans accent, denkt ook dat haar naam eigenlijk Alice is en doet teleurgesteld als ze zegt dat het een Zweedse naam is met een Zweedse of Noord-Europese schrijfwijze: Ellis (Ana Maria Andersson, maar hij vindt dat te lang). Ze wordt bekeken, ze heeft geen spieren of wapens, dus de meeste familieleden vallen af als ouder. Qua kleding zou ze van Random moeten zijn. Of ze van schepen en zee houdt? Nee? Dan is ze niet van Gérard. Of ze van beesten houdt? Ze willen haar antwoord over de havik niet horen. Eigenlijk komt het erop neer dat ze het zielig zouden vinden als ze tot bepaalde takken zou behoren, Ellis begrijpt niet waarom.

Seth
Seth heeft geluisterd en gekeken naar de karaoke, Cécile is niet zo tevreden over haar zingen. Hij probeert het niet eens. Allebei haar ouders zingen niet, zo gemeen… Mannen vallen op zang. Ze zou het leuk vinden als ze op haar vallen en dan niet op haar uiterlijk zoals bij oma en Isabelle pikt haar vriendjes in. Seth had niet zoveel vrienden. De mensen waren niet zo vrolijk bij hem thuis. Er wordt teruggeblikt naar het gevecht van de vorige avond, de ghouls zijn de andere dingen die veel sneller waren, legt hij uit. Dara werkt met emoties, hij met command. Ze weet iets van ondoden via computerspellen. Die hebben ze thuis. Hij heeft daar wel iets van gezien dankzij Connor. Ze heeft het al een paar keer voor hem opgenomen, zegt ze. Er zijn er veel slecht in magie. Heeft hij het Patroon al eens gelopen? Dat mocht niet vanwege de vijand verslaan. Ze was daar niet mee bezig, ze mocht niet meedoen en zich alleen maar inhouden. Hij heeft alles verslagen toch? Niet gezwaaid met een zwaard. Hij doet 10.000 zombies tegelijk! Lionel is een broer van haar vader en jonger dan zij, maar toch een oom van haar. Seth heeft een stiefbroer en die is wel aardig. Seth was beter. Cécile vindt boeken een beetje saai. Ze houdt van dieren zoals konijnen, puppy's en jonge katten. Voor ze zorgen zoals voor de vogel met het zieke pootje.
Hij vindt het feest zeker apart? Ze heeft een zus Eloise die meer empatisch is. Hij mist zijn wereld niet, hij denkt dat hij zijn wereld al gered heeft. Ja, hij is twee keer een held. Wat vindt zijn vriendin ervan dat hij zo lang weg is? Die had hij niet zoveel. Ter ontspanning is hij liever bezig met magie. Zij snapt niets van runen die uit Scandinavië komen. Hotdogs zijn beter te eten. Noorwegen vindt ze een naar land, die schieten op walvissen en die zijn juist zo aardig en slim. Ze sterven een gore dood. Niemand komt voor ze op, zij wel. Je kunt immers ook samenleven… zo’n dolfijnenbaby gaat dood omdat de moeder dood is. Hij vindt dat ze wel leuk babbelt, ze kunnen eens wat gaan dansen samen. Jeremy heeft Dara ernstig toegesproken en Jeremy is aardig. Haar vader heeft een groot hart, hij houdt van heel veel mensen. Daar geeft hij zoveel om. Zoals nu, dan staat met dat slecht geklede vrouwtje te praten met een medelijdende blik, dat is zeker zo’n laatkomer. Zo’n zoekgeraakt familielid. Het is niet de schuld van zijn moeder dat hij verloren is geraakt.
Dat is de schuld van Eric, zegt ze. Nee. Corwin dan? Die speelt wel een rol, opgestookt door Oberon. Door iemand hier is zijn moeder mogelijk gevangen geraakt. Hij kan het tegen haar zeggen. Het is een vrouw en ze heet Adrienne. Dat is haar zus. Dat moet hij uitzoeken, ze is juist aardig en heeft vast een foutje gemaakt… ze doet wel eens rare dingen en ze is geheimzinnig. Maar ze heeft geen hekel aan hem. Hij denkt dat ze Corwin heeft geziekt. Wat vindt Caine ervan? Dat is een wijs man die nooit iets drastisch doet en anders is het te laat. Hij is wijzer dan Connor. Die is nog jong, al vindt zij hem best oud.

Ellis
Ellis wordt gewezen op een kleine sympathieke jongeman met afwijkende kleding, groene en een blauwe sok, krulschoenen en gestipt vlinderdasje. Dat is Random. Komt haar niet bekend voor. Ze wordt op sommige andere ‘mogelijke en ook vreselijke’ ouders gewezen. Gérard, van de zee, Julian, Caine. Ze zou toch niet van Mirelle zijn? Die is immers blond. Flora gokt op Gérard die vreet en wiens bulderende lach tot in Amber stad te horen is. Zo grappig als Thorvald er eentje kwijt is nog... Ellis gaat met iedereen kennis maken en schudt handen. Ze hoort bij niemand, maar veel mensen zijn eigenlijk veel aardiger dan de koning en zijn moeder doen overkomen. Het lijkt haar best leuk om zus te zijn van Marek en Raoul. Of van Geoff en Merlijn. Of tot de vele kleindochters van Julian te behoren. Ze maakt kennis met een blonde jongeman, genaamd Oliver, ook hier geen herkenning.
Goed, er is iemand die minder geschikt lijkt als pater familias en dat is de sombere Eric. Hij zegt meteen dat ze een Chaosiet is, waar de koning en zijn moeder een beetje van schrikken en beweren dat ze dat dan wel gemerkt zouden hebben. Chaosiet zijn is niet zo gunstig namelijk. Jeremy besluit tot een andere oplossing en legt kaarten rondom de kaart van Irsa die nu Ellis voorstelt. Een hoop gewelddadige kaarten eromheen, haar komaf lijkt toch militaristisch te zijn. Dan moet ze een kaart trekken, Benedict. Ze is niet verbaasd als deze een tweede keer naar boven komt. Benedict zelf komt erbij. Ja, dat is zijn kleindochter en dat wist hij al. Hij weet alleen niet van wie. Hij haalt Fionn en Blossom erbij die dit kind niet kwijt zijn. Dan is er nog ene Robert die niet zo van feestjes houdt, maar voor deze gelegenheid er toch maar bij wordt gehaald. En ja, hij is haar vader. Duidelijk een militair. Hij dacht dat ze dood was, ten tijde van de overval was ze zes maanden. Hij heeft nooit een lijk van een baby gevonden echter. Haar moeder is er wel bij omgekomen, Svedlana Helgram. Ja, ook uit een vechtersfamilie. Ze had echter de talenten van haar vader, dat is een magiër en geen Helgram. Het huis waar Ellis is geweest, is daar waar hij en Svetlana zelf een poos gewoond hebben, tot de moeder van Sved het daar te gevaarlijk vond en ze ergens anders heen heeft gestuurd waar het veiliger wonen was. Zoals wel gebleken is…

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!