Tuesday 29 December 2009

98. Brighton/ Feniks/ Aanslagen


Morwenna
Essilt maakt het niet uit wat ze gaan doen. Morwenna maakt de deur open en ze komen een hal binnen. Het ruikt een beetje antiek en het geheel ziet er duur uit. Marmer op de vloer, gepleisterde wanden. Via klapdeuren komen ze in een grote hal, er is een trap naar boven. Er zijn kastjes en er is een klok. Er is een grote keuken, een zitkamer en een bibliotheek. In de hal zelf staat een vrij grote plantenbak met uitheemse planten. Er is ook een eetkamer. Vanuit de keuken is de kelder bereikbaar met een trap naar beneden. In de kelder zit ook een luik naar boven toe en er is een voorraad houtblokken. Ergens staat een werkbank met gereedschap, lang geleden gebruikt.
Boven zijn vier slaapkamers en er is een centrale badkamer. Er is een klein naaikamertje, de slaapkamers zijn luxe. Twee hebben een wc en een bad, ze zijn allemaal voorzien van brede bedden. Het is redelijk sjiek ingericht en er ligt tapijt op de vloer.
Op één van de slaapkamers slingert iets meer rond, zoals parfummetjes en zeepjes en kleding. Alle kamers hebben een bureau met een stoel, twee hebben uitzicht op de zee, de kamer van Lenore op het duinengebied. We gaan een krakende trap op naar de zolder. Dakraampje met wat licht, er staan wat oude kisten, een oud bureau, oude kaptafel, oude kasten, kapotte stoelen. Er is iets met de woning, geen idee waar het vandaan komt. Morwenna onderzoekt of de vreemde sleutel ergens op past. Dat zou een apart slot moeten zijn.
Er is iets op de begane grond, misschien de kelder. Ze bekijken eerst de begane grond. De bibliotheek is interessant, er zijn rare kasten, interessante spullen en dingetjes. Er hangt een schets van de hal in de woonkamer. Op de schets geen plantenbak, maar een standbeeld. Een zuil met een danseres op een teen.
Terug in de hal bekijken ze de zware plantenbak. De bak staat in het midden van de hal. Ze beginnen de plantenbak te verschuiven, deze staat over een vierkant gat met een ijzeren ding dat in de grond zit. Het is een pin in de vloer op een ronde plaat, mogelijk gebruikt om het standbeeld te ankeren. Met veel kracht en behulp van een tang krijgt Morwenna het gedraaid. De pin kan een kant op gedraaid worden, ze draait een halve slag, horen ‘klonk’ en het gaat net verder. In de bieb is niets veranderd. Dan naar de kelder waar nu een deuropening te zien is. Er is een ronde trap naar beneden, ouderwets, zoals wel eens in oude kastelen. Het gevoel wordt sterker als ze de trap afdalen. Dan horen ze geklop, er staat iemand voor de deur. Met vereende krachten zetten moeder ern dochter de plantenbak terug. Deur open, er staat een vrouw voor de deur.

Rhexenor
Hij is in Corwin’s basis. Martin legt iets over fusie uit, maar het kan per Schaduw anders werken, op sommige Schaduwen zelfs helemaal niet of nauwelijks. Zoals Amber, terwijl daar toch bijvoorbeeld licht is van de zon. Martin heeft een slimmerd nodig die weet wat er gedaan moet worden. Hij troeft naar Ronardo. Hij krijgt de generator niet aan de gang. Zou je even kunnen wachten, ik kom dadelijk. Martin moppert omdat Ronardo de Troef zo lang vast houdt.
Rhexenor is niet erg te spreken over de munitie, Martin zegt dat deze wel goed is, helaas gaat het laden nogal langzaam. Hij kan er niets op bedenken. Hebben we die tank nodig? We hebben voldoende gewone tanks. Corwin heeft zitten klooien.
Flora komt weer terg, de manschappen hebben er zin in. Waar zin in? Aanvallen. Wat kijken jullie nu vreemd?
We gaan wachten op Ronardo, zegt Rhexenor. Hij moet de generator opvoeren. Hebben we het ding nodig? Nah… we kunnen vast beginnen. Laten we hem meenemen, stelt Rhexenor voor. Hij wil wel op Ronardo wachten, intussen maken ze een plan. Willen we het leger kwijt raken? Het is Corwin’s leger. Rhexenor wordt getroefd door Iolnthe. Gebruik jij troeven? Je neemt geen contact met me op, je bent nooit op de afgesproken plaatsen… we hebben toch een afspraak? Oh shit, we gingen een basis inpikken. Met tante Flora en Martin. Gezellig, met tanks, legers en schieten. Hoe doen we dat met die andere dingen? Bedoel je de training? Ja, dat is wel belangrijk, minstens zeven jaar lang ben ik dat al van plan… is er iemand die je tegen mij heeft opgestookt? Nee, maar je belt ongelegen. Hij wil het echt doen, In welk jaar? Wat dacht je van zes jaar geleden… misschien komt het mij straks niet uit en haal me door.
Ze kijkt rond, stelt zich voor aan Flora en Martin die haar herkennen van de bruiloft eerder.
Doet de Mark I het niet? Nee, we wachten op de nerd.
Ze vertelt dat Rhexenor een verplichting heeft aan haar en ze moet hem mee nemen. Dat kan niet, zegt Flora. Hoe lang gaat dit duren? Tot Corwin terug is of totdat de tank gerepareerd is. Hoe zit dat? Flora wil dat ik hier blijf. Nou ja, Flora zal niet in de weg staan… Goed, dan gaat hij wel mee. Tot ziens en zorg dat Leonidas veilig thuis komt. Daar zorgt Flora wel voor.
Ze gaan even naar Leonidas, Iolanthe vertelt dat pappa lang genoeg heeft gespijbeld en nu mee gaat. Leoniodas zal mam zeggen dat hij niet voor het eten thuis is. En zo erg dat tante Flora op hem past….
Iolanthe pakt een Troef en ze staan in een woud. Dit lijkt wel een woud, merkt Rhexenor kien op, dit zijn bomen. Rhexenor voelt dat de Feniks hier sterk aanwezig is. Dat klopt, zegt Iolanthe. Dit is geen Dagobah.
Vertel wat je allemaal kunt met Feniks. Hij kan mensen genezen, veel met vuur, mensen beïnvloeden, mensen dromen sturen, reizen, aanvoelen hoe andere levende wezens aanvoelen.
Daar gaat ze het over hebben, dat heeft veel met genezen te maken. Ze gaat hem leren hoe hij kan zien aan personen die hij ontmoet wat ze mankeren, hij wil zowel psychisch als fysiek leren.
Ieder levend wezen heeft iets van Feniks in zich. Omdat een wezen leeft heeft deze dat in zich niet andersom. Hij kan contact maken op dat stukje Feniks wat in iemand zit. Naar de Feniks kijken door naar het wezen te kijken. Iedereen zou dat kunnen, niet iedereen heeft aanleg. In de wereld waar hij vandaan komt noemen ze dat aura. Je kunt aan het uiterlijk wel zien dat mensen ziek zijn, maar niet wat ze hebben.
Heeft een construct ook een band met Feniks? Zoals het monster van Frankenstein? Dat is zielig, deze bestaat uit levende wezens. Hoe zit het als iemand gekloond wordt? En als zijn origineel gewoon rond loopt? Dat is een moeilijke en daar weet ze niet precies het antwoord op. Als het potentieel levend kan zijn, zal het Feniks hebben. Als je een lijk opgraaft en je weet het met magie levend te krijgen, zou hij Feniks hebben. Je kunt met Feniks iemand die dood is, dusdanig repareren dat hij weer leeft. Het ligt eraan hoever ze dood zijn in hoeverre je ze terug roept en weer tot leven krijgt.
Rhexenor zou het potentieel hebben om alles van Feniks te voorzien. Een dag dood kost je veel moeite, maar je krijgt hem wel levend. Dat kun je ook met high tech en zware magie. Er bestaan werelden waar ze alleen maar iets hoeven te hebben van een wezen om hem weer terug te krijgen. het ligt alleen aan de situatie of dit ethisch is, dat ligt aan jou en aan de persoon die je terug wil kregen, je merkt het wel als de Feniks het er niet mee eens is. Ze is niet zo streng. De feniks is nu een jaar of acht uit de Abyss, heeft hard gewerkt haar invloed groot te maken, heeft zich geconcentreerd op de dode gebieden en moeilijke gebieden. Hij vertelt van de boom bij de Logrus. Dat is wel interessant. De boom van Dark End heeft gevolg gehad. Er is iets gebeurd waarvan we niet weten of het goed of slecht is. Ze heeft het idee dat er weinig mensen rond lopen nog die een band er mee hebben. Zijn kinderen hebben potentieel, die van Moyra en een dochter van Merlijn. Er is geen plek waar je heen kunt om even Feniks op te lopen. De hele familietak van zijn oom Julian zou aanleg kunnen hebben, die doen vrij veel met natuur. Heb het er eens met hen over. Die dochter van Julian bijvoorbeeld, maar ze is zo erg bezig met Patroon. En mogelijk die neef van hem, zijn vrouw is ook al Feniksachtig. William? Nee Ronardo. Die heeft planten ontwikkeld. Hij heeft er iets mee.
De Feniks is echter erg voorzichtig. Als hij Feniksmacht gebruikt, verzwakt de Feniks in een omgeving waar nauwelijks leven is. In een omgeving als deze, merkt ze dat niet eens. Zo’n zaadje maken is een investering.

Ronardo
Ronardo’s vader zit in een vat, Moyra wil nog wel wat les van Iolante om Feniks te leren, Fiona bedankt haar toch maar, Moyra zegt dat het geen probleem is. Fiona vind dit ook wel een interessante wereld, Ronardo gaat zo zijn vrienden helpen, Moyra en Fiona blijven hier op deze wereld, voor een tijdje tenminste. Ronardo bedankt Dalt en Dalt neemt afscheid en troeft weg.
Ronardo troeft Rhexenor, het is moeilijk, maar uiteindelijk lukt het, Rhex zit in een groene omgeving, Ronardo troeft na afloop naar Martin, Martin haalt hem meteen even door. Flora is met Leonidas aan het praten, Martin laat meteen de tank zien, Ronardo ziet meteen dat het een inferieur Bolo model is. De Fusiegenerator draait maar op 20% van zijn potentieel. Ronardo verteld dat hij van alles over Fusie en generatoren weet. Ronardo heeft de laatste tijd niet veel met de keep gedaan, de generator wordt gewoon niet heet genoeg, er moet gewoon een extra laser in gebouwd worden en samen gaan ze aan de slag om dat te gaan doen
Het kost hem een dag om gaten te boren, een extra laser te zetten, af te stellen, opnieuw te testen en dan heeft hij het op 95 %. Het zal een week kosten om deze naar 98% te krijgen. de tank kan nu 20 km per uur rijden. Het ionenkanon is met een generator te chargen en te laden. 1 schot per minuut, met een grotere zou dat meer zijn.
Hij ziet dat er een aantal lege turrids op zitten, dat de anderen dat niet gezien hebben! Hij zoekt het op, daar zitten normaal infinite repeaters in, een soort blastertjes, kost geen ammo. Het rek met mortieren mist ook, Martin heeft geen idee waarom het er niet is en ook geen idee waar Corwin het ding vandaan heeft, dit is een wrak!. Leonidas helpt mee met de mortieren. Het ladersysteem is leeg en doet niets. Hij kan 180 graden schieten, het zijn zes lopen. Als je binnenin zit, kun je het type granaat kiezen, echt van alles. Ze hebben hier echter de goede wapens niet en de computer is kapot. Dat wordt een complete overall. Ze hebben nogal veel wapens niet. Zijn blaster doet het niet. Martin zegt dat het een elektrical charge afschiet. Uit de lucht halen ze gas en het wordt geïoniseerd. Misschien dat Rinaldo iets heeft. Even later komen er een aantal kisten door met wapens die hij nog had liggen.
Uit de atmosfeer halen deze wapens lucht die wordt bevroren en deze afschiet. Zo lang er atmosfeer is, zullen deze wapens werken. Deze bouwen ze in. Martin vermoedt dat Corwin het ding van de sloop vandaan heeft. Corwin heeft een soort bommen gemaakt die met dat kanon worden afgeschoten een soort vuilnisbakken. Hij gebruikt het als een soort mortier. Die vuilnisbak wordt met een takel in de loop gehesen, het kost minimaal een half uur om dat ding alleen al te laden.
Na drie dagen werk is hij klaar. Hij kan rijden, er moet nog wat aan de computer gesleuteld worden. Zou eigenlijk nieuwe software op moeten. Dan missen ze Rhexenor nog, Leonidas denkt dat tante Iolanthe hem niet eens laat gaan.

Morwenna
Er staat een in het zwart geklede dame in de gang. Zwarte jas met muts, donkerrode rand erlangs, lusjes, dure mantel, zwarte laarzen, zwarte jurk, hier en daar donkerrood. Ze is 1. 67 meter lang, heeft bruinzwart haar, een scherpe neus, mager, heeft schuinstaande bruine ogen en een bruinige tint.
Ze maakt een beleefde halve buiging. Een goedemiddag, ze is blij dat Morwenna thuis is. Er is een dressoir in de zitkamer. Ze doet haar mantel af. Essilt zegt dat we geen boodschappen hebben gedaan en haalt een fles wijn. Water wordt opgepompt om de glazen schoon te maken en ze nemen een glas wijn.
Zij is Celia. Morwenna stelt zichzelf en Essilt voor. Dus U heeft een dochter. Dat kan.
Ze wilde kennis maken en haar hulp aan bieden. Komt ze ongelegen? Essilt gaat zitten lezen.
Ze heet alleen Celia. Ze is ongeveer een jaar of 8 oud in Morwenna’s rekening. Ik ben eigenlijk niet van deze wereld. Ja en nee, dat weet ze niet zo precies.
Wat ze van Morwenna weet is dat ze bezig is met een aantal dingen en ze kan hulp gebruiken.
Ze is geboren als ze dat zo kan noemen vlak nadat Morwenna haar wereld bezocht heb met als doel om haar en de haren en haar metgezellen te helpen. Het is aan Morwenna te danken dat ze bestaat en haar levensdoel is om Morwenna en metgezellen te helpen. Misschien verbaast u dat. U heeft wel genoeg vijanden. Ze is van Dark End. Ze is gereisd naar hier. Geboren dankzij een metgezel die iets achter gelaten heeft op haar wereld. Ze heeft met haar vader gesproken, die heeft ook geprobeerd te helpen, er was een grote taalbarrière, ze begrepen elkaar niet goed.
Iets in die blik… de Ctulhu is haar vader. Ze heeft geen moeder.
Ze komt helpen omdat er anders dingen mis gaan. Het is niet goed dat Huis Amber geïsoleerd wordt. Morwenna is daar niet mee bezig, ze kent ons en die met ons waren en het is mogelijk om die te vinden.
Morwenna kan haar in contact met de anderen brengen, het kan zijn dat ze daar minder begrip voor hebben. Ook omdat ze tegen iets aangelopen ben waar Morwenna mee bezig was. Morwenna loopt heel ernstig gevaar.
De stap is logisch, haar vader heeft een vijand die bezig is geweest binnen te dringen met uw werelden die te vergelijken is met haar geboorte. Ze is speciaal gemaakt om de vijanden van vader te verslaan. Ze voelde Morwenna ineens opduiken hier, ze houdt haar in de gaten, Morwenna wordt in de gaten gehouden door een heleboel figuren en groeperingen, waaronder een paar gevaarlijke. Ze moet haar familie waarschuwen dat er meer ellende te verwachten is, ieder die zich daarmee bezig houdt loopt grote risico’s.
Hoe gaat ze hulp aan bieden? Morwenna ziet er niet uit of ze hulp nodig heeft, ze kan ingrijpen wanneer het nodig is, ze kan haar mensen mee geven.
Waarom worden ze in de gaten gehouden? Er is iets met deze wereld. Zij heeft een groepering opgericht die bezig zijn met het bouwen van poorten naar Gouden Cirkel landen. Alternatieve poorten zodat de sabotage opgeheven worden, het bouwen van poorten vanuit hier is heel gemakkelijk. Er is iets aan de hand, dat heeft iets met Morwenna te maken. Ze heeft mensen, geleend uit diverse werelden en die niets te verliezen hadden, voor zich werken. Ze worden tegen gewerkt door een aantal groeperingen, het meest hardhandig is een organisatie de Heilige Vlam heet. Deze saboteren en vermoorden.
Er zijn nog acht organisaties: Penta 64, doen weinig en geheimzinnig, sluipen rond in de buurt van plaatsen waar poorten gemakkelijk werken. Amra. Heel actief, komt ze overal tegen, ze weten niet waar ze mee bezig zijn. Het Mc Donalds instituut is op zoek naar mensen van de Heilige Vlam. Fleur ‘d Orange, proberen te infiltreren, de Firm is in te huren. Door iedereen. Die van haar noemt zich de Dageraad, dan is er de organisatie zonder naam, kom je nauwelijks tegen, ze spioneren, ze heeft geen naam kunnen achterhalen. Dan nog de Zoekers naar het Licht, geen idee waar ze voor werken, allerlei soorten mensen. Ze zijn heel erg geïnteresseerd waar andere agentschappen in geïnteresseerd zijn.
Haar organisatie is te herkennen, ze krijgen van haar voorwerpen waar ze iets mee kunnen. Ze laat Morwenna een soort wapen zien, een onaf pistool waar iets aan mankeert. Ze kan ze een macht mee geven waardoor het werkt.
Waar zijn ze dan naar op zoek geweest in de herberg waar Essilt en Morwenna overnacht hebben? Ze zouden afgeluisterd worden. Het was haar beste agent die trachtte de afluisterapparaten weg te halen zonder het te merken en die troefgebruik had. Niet zo goed, zegt ze. Naar hier in de buurt. Niet zo goed als die van ons. Haar macht is heel beperkt.
Ze laat een onaffe Troef zien. Haar vaders plannen komen op veel mensen bizar over. De meest geschikte medewerkers zijn die zelfmoord hebben geprobeerd te plegen en dergelijke.
Wat zo leuk is dat er een aantal huizen hier zijn waar heel veel geschikte kandidaten zitten, geschikter dan elders.
Celia wil hier in het huis het hoofdkwartier van haar organisatie inrichten, Morwenna voelt daar niets voor. Ze wil later nog wel eens praten. Nee, er moet hier een kantoor komen, zo handig, dan is Celia in de buurt als Morwenna vragen heeft.
Nee. Morwenna zoekt haar nog wel op als ze vragen heeft. Waar is Celia te bereiken? U zult van mij geen last hebben. Ze zit in een pensionnetje een eindje verderop, maar het hoeft al niet meer. Misschien dat Morwenna’s metgezellen meer interesse hebben. Celia voelt zich niet welkom, weet ook zeker dat Morwenna haar niet wil bereiken en vertelt niet waar dat pensionnetje zit. Ze gaat daarop weg.

Rhexenor
Hij is een snelle leerling. Iolanthe heeft een huisje in de bossen, blokhut achtig, wel vrij luxe. Met open haard, goed ingericht. Ze neemt hem elke dag mee naar buiten. Als het vrij rustig is neemt ze de tijd en legt hem dingen uit en vertelt hem ook andere dingen. Fase twee is hoe Feniks te gebruiken. Brute kracht gebruiken kost tijd en energie. Hij leert te zoeken in de natuur naar iets dat kan helpen. Iets wat qua uitstraling past bij dat ziektebeeld. Hij zou in de leer moeten gaan bij iemand die daar verstand van heeft. Bij iemand die verstand heeft van kruiden en planten. Hij kan dat leren en dan kan hij een hele goede worden. Ze vindt planten stom en heeft ook een hekel aan dieren. Het is de moeite om mensen te helpen.
De kracht is ook te gebruiken tegen machten. Zoals ze bij Mandor hebben gedaan om dat been te genezen, iemand die een rotte gemene ziekte heeft, ze moeten dus sterker zijn. Tijd helpt ook, maar ze moeten sterker zijn. Er bestaan intelligente ziektes. Dat zijn ook levende wezens. Die moeten ze overtuigen om op te rotten.
Het reizen: ze weet dat er een aantal machten bestaan om te reizen. Shadow shiften met Patroon is het gemakkelijkst. Dat kan Feniks niet. Logrus werkt ook met zoeken. Met Troeven moet je er geweest zijn en de essentie van een persoon of plaats vast leggen. Iets dergelijks kan de Feniks alleen met plaatsen, ga fysiek de droomwereld in, zoek de essentie van een bepaalde plaats en kom er weer uit. In principe ben je dan op die plaats. Je weet niet welke levende wezens op die plaats zitten.
Er zijn mensen die dromen, het kan heel gevaarlijk zijn in die wereld. Op die manier kun je vermoord worden, de ander heeft dat gedroomd. Fiona is te sterk voor haar en voor hem, dat heeft iets met wilskracht te maken. Fiona heeft Feniks, maar ze doet er niets mee. Ze heeft zowel Feniks als allerlei andere powers. Ze doet het minst met Feniks. Vroeger vond ze het interessant, maar er was geen Feniks. Ze ziet er het nut niet meer van in nu. Misschien voelt ze zich in de steek gelaten door Feniks.
Hij leert dus reizen, meer betrouwbaarheid en hoe hij iemand op kan zoeken in een droom. Het is een manier om de communiceren en hij kan immers geen Troeven maken.
Hij oefent, kan dan met Dyenne praten. Hij komt in de badkamer terecht, Dyenne staat voor de spiegel met lange grijze haren en rimpels en kijkt verschrikt in de spiegel. Hij mag haar zo niet zien, ze is oud. Ze heeft geen weerstand en dan is ze weer jong. Hij heeft haar weer beter gemaakt. Zo fijn hem te zien, ze mist hem zo, het stomme personeel… hij is lekker aan het trainen. Zij niet, ze is toch dood over een paar jaar, waarom zou ze gaan trainen? Gewoon wilskracht gebruiken, dan gaat ze niet dood. Ze hugt hem, alleen jammer dat dit een droom is. Hij is dus een gluurder? Hoe is het met Leonidas, onze zoon? Die is bij Flora. Heeft zij haar klauwen in hem? Die arme jongen, hij is nog veel te jong voor zo’n oud wijf! Hij is nu 12! En Martin is die agressieveling en die lomperd. Rhexenor tracht haar gerust te stellen, ze zijn gewoon bezig met schieten en kampen over te nemen. En ja, hij heeft hem in de steek gelaten. Leonidas vond het niet erg om te blijven, het is ook goed voor hem, zo’n tijd zonder zijn familie. Hij is al een grote jongen, vindt zijn vader en Flora laat hem niet in de steek, Flora zal hem helpen. Nee, ze is niet zomaar weg als ze een of andere vent ziet. Jaja.. dat moeten we dan maar geloven.
Hoe gaat het met de dochters? Die klooien, wat anders. Nou ja, vooral Cathrynn dan en die trekt nu op met Shakira, die heeft zo’n slechte invloed. Volgens Moyra is Cathrynn de slechte invloed, volgens Dyenne andersom. En ze trekken op met die Sientje. Ze rommelen met jongens en die Shakira, zeg jij eens iets tegen Ronardo, hij moet zijn vrouw en dochter tot de orde roepen. Dat nerdje! Denk je nu dat onze dochter niet gaat testen hoe het als prostituee is?. Onze dochter is geen Rebmaanse, ze is wel netjes opgevoed. Niet door jou, je was er bijna nooit en anders was je vliegen met je draak. Meestal was ik voor het eten thuis, verdedigt Rhexenor zich.
Niets aan te doen dat Shakira en Cathrynn samen optrekken. Ze hebben allebei iets met Feniks. Nee, iets met jongens, kattenkwaad en vriendjes!
Je kunt ze niet verbieden. Random zal echt niet tegen Martin gezegd hebben: probeer maar eens drugs uit…
Dyenne heeft Cathrynn al eens een week grounded, dan weet ze dat ze straft heeft. En Rhex is zo weekhartig, hij is zo toegeeflijk…
Dan staat hij daar in zijn onderbroek, staat je leuk, die leren onderbroek. Hij wil niet, maar dan toch weer leer.
Hij heeft met zijn vrouw gepraat. Hij gaat dan Catrynns droom binnen, ze heeft een sterke geest. Ze loopt ergens over water en hij ziet vissen zwemmen. Pap? Wat doe jij hier en waarom zijn we in een aquarium? Geen idee, zij woont hier en ze wijst naar een huis. Wat gezellig dat je op bezoek komt. Je kunt meteen kennis maken met mijn vriend de dolfijn. Is dat je vader, zegt de dolfijn. Wat een lelijkerd. De stem is een tikje bekend… Bleys ofzo? Ronardo? Hij weet het niet. Ze deelt haar huis met de dolfijn. Wat doe je in mijn droom? Waarom ben je niet thuis? Hij traint bij Iolanthe. Om dochters lastig vallen in een droom? De dolfijn vindt haar vader nog steeds lelijk. Ze zijn niet getrouwd, ga maar eten halen. Hoe heet de dolfijn? Hij heet dolfijn, misschien heb je hem vaker gezien. Wat woon je leuk! Ja, maar maak die kast niet open. Het mag niet.

Ronardo
Gaat hij meedoen met de overval? Eigenlijk heeft hij andere dingen te doen. Hij wordt bedankt. Hij troeft weer naar Moyra, er zijn twee dagen voorbij. Ze is blij hem te zien, het bed en zij zijn zo alleen geweest. Wat zal ze eens met hem doen voor straf. Blijf maar liggen, ze bindt hem met handboeien aan het bed vast en begint hem uit te kleden. Het is heel apart om niets te kunnen doen, hij hoeft ook niets te doen. Naderhand is ze de sleutels kwijt, dan moet hij zo de hele week blijven liggen. Ze kan er zijn moeder bij halen of Jango Fett, een hele aardige vent. Ze moet weer terug naar de kinderen natuurlijk. We kunnen ze hierheen halen. Terwijl jij daar zo ligt? Dat is interessant. Hij kan een goocheltruukje doen. Ja, hij kan het haar heel lief vragen. Hij komt er liever zelf uit. Er wordt op de deur geklopt, Ronardo wordt toegedekt. Dat was Fiona. Dan worden de sloten toch open gemaakt.
Kleed je aan, ze komt vast terug. Dan is hij aangekleed als zijn moeder weer aankomt. Ze gaan op weg naar Henry. Alle splinters zijn uit diens hoofd, hij wordt kunstmatig bewusteloos gehouden. Het gaat lichamelijk steeds beter, Moyra heeft wat behandelingen gedaan. Toch wel handig dat Feniks. Dat kan Fiona ook, maar ze heeft het al lang opgegeven. Fiona heeft een verzoek, hij vindt het vast vervelend. Random belde haar gisteren. Zijn mensen hebben een spoor gevonden van degenen die een aanslag op Henry hebben gepleegd. Zou jij met hem kunnen praten? Zij blijft dan bij vader, ze vindt het niet zo’n fijn idee om alles aan anderen over te laten.
Het gaat beter met Henry dan eerder, hij heeft sterke hartslag en hersengolven. Hij is kapot en de onderkant van zijn been is weg waar hij nu een prothese heeft. Ze hebben er een nieuw bot aangezet, waarlangs het vlees weer moet gaan groeien. Zijn eigen been is toch het beste. Het gaat een maand duren voor hij zijn eigen been weer heeft en dan moet hij gaan revalideren. Met High Tech kun je van alles. Het been heeft een doorzichtige vorm. Adertjes die erlangs lopen. Een soort doorzichtige laag met vloeistof.
Hij heeft een gehoorbeschadiging opgelopen. Alles is niet best, maar er is vooruitgang in. Moyra is bezig geweest met de gehoor en hersenbeschadiging. Dat is nog best moeilijk.
De splinters zijn eruit gehaald door middel van magneten. Het vloeibaar maken is niet helemaal gelukt. Ze zijn aan het vergruizen geweest voordat ze dat deden. Ze werken snel en netjes.
Er is niets geraakt dat vitaal is, hij heeft wel wat geluk gehad.
Moyra blijft nog even en zal later naar huis gaan, Ronardo gaat naar Random. Ze gaan eerst afscheid nemen. Zoenen voor Moyra, een knuffel voor Fiona en Random getroefd, die is erg goed met Troef. Hij kijkt serieus doch vriendelijk.
Goed dat hij troeft en hij wordt doorgehaald. Hij zit in een kantoor, hij klikt snel wat weg op zijn laptop. Vindt je het goed dat ik er even iemand bijhaal? En bedien jezelf. Hij drukt op een knopje en verzoekt om James. In de ijskast is chocomel, tesco value en pepsi.
Er komt een man binnen met jasje en stropdasje. Het prototype van een geheim agent, bruin haar, blauwe ogen. Hij is 1.82 lang, keurig gekleed, draagt een ring en hij heet James.
Random vertelt dat James ook voor het Mac Donalds institute werkt, een geheime organisatie. Ze houden zich bezig met andere agentschappen in de gaten te houden. Iedere agent heeft dus dit, een gekke Troef. Het ziet eruit als een klaverboer, op de achterkant een cirkel met streepjes zoals een klok. Is een beetje koel. Hou vast, met de klok. Hij concentreert op de troef, er licht een streepje op riching Random. Er is Troefgebruik te controleren in dezelfde Schaduw. Ze hebben allemaal hetzelfde pistool. Een enorm zwart pistool, niet gewoon. Best modern. Het ziet er gewoon uit, maar het zijn geen gewone kogels. Speciale kogels die werken tegen allerlei wezens ook goed tegen Chaosieten.
Er zit een gyro in om beter te richten, net even wat beter.
Een aanstormende olifant is met twee kogels te stoppen. James had liever een granaatwerper. Dit instituut maakt er niet zo’n puinhoop van. Oh nee, maar laatst? Nee, deze keer laten we het goed verlopen.
We zijn geen moordenaars, deze wapens zijn voor zelfverdediging voor als je wordt aangevallen, hè James…
James vertelt over het onderzoek: Henry was in een algemeen onderzoeksgebouw, ze hebben adviezen over de beveiliging nog wel opgevolgd. Nee, vader is nog niet dood.
Ze hebben onderzocht dat er een schoonmaakploeg binnen is gedrongen. Een bom geplaatst en remote tot ontploffing gebracht toen Henry in de buurt was. Ja, de aanslag was op zijn vader gericht. Ze hebben een aantal lui gevonden, die hebben zich verzet en ze zijn allemaal dood. Random’s agenten zijn soms wat schietgraag, maar ze hadden ook cyanidepillen. Het is een religieuze sekte, ze hebben ergens een basis op deze wereld. Ze vermoeden in Tibet, in een klooster geïnfiltreerd. Of in Afghanistan, ergens in de bergen. Ze hebben vermoedens en ze kunnen wat hulp gebruiken. Ze hebben geen Troef gebruikt, ze weten niet hoe ze communiceren.
Het enige interessante is dit, zegt Random en gaat naar een kluis achter een schilderij. Ronardo krijgt een zwart apparaat, een soort tafeltennisbetje maar dan van metaal, gevonden bij die lui met dat busje. Als je het aan zet, is het ronde vlak een soort scherm. Niets op het scherm te zien, ook niet bij aanraking. Je zet het aan of uit, het is niet te tunen. Ronardo denkt dat het geen communicatiedevice is. Er zit wat in, Ronardo schroeft het ding open. James kijkt mee. Er zit detectie-elektronica in, veel hoger dan hier is. Het is aan te zetten in deze Schaduw, maar wat dan? Het zijn een soort buisjes met kristallen van verschillende grootte. Het zou iets kunnen opsporen, maar wat? Of wie? Ze zouden wat tests kunnen doen. Random heeft geen lab, niet voor dit. Ronardo wel. James hoeft niet zo nodig mee. Nee, zoek jij maar verder, zet meer mensen in.
Ronardo krijgt ook een communicatiehorloge.
Hij troeft naar zijn eigen lab, dat is ook van zijn vader. De computer gaat aan. High tech. Hij onderzoekt het ding eerst terwijl het aanstaat en het scherm licht op, er staan een aantal punten op. Het beweegt als Ronardo loopt, het geeft de plaats aan van iets.
Zit er iets boven of iets onder? Beneden is het lab van zijn vader. Codes en dergelijke. Beneden bliept het apparaat feller, dat is een soort armband. Een ander punt is een soort boog, een halve cirkel die rond kan draaien, een soort van gate. Derde punt is een klein horloge dat daar ligt. Niet gewoon, zegt Random. Een portal, denkt Ronardo. Dat is waar zijn vader mee bezig is.
Dit is een portaldetector, merkt trillingen op van gates en verstoringen in tijd en ruimte. Er is geen Troef mee te vinden. Ronardo zet alle beveiligingen weer aan. Het log geeft aan dat er in de buurt van het huis mensen aan het rond sluipen zijn geweest en dat ze niet gelukt is om binnen te komen.
De armband is een nieuwe die Ronardo niet kent. Beetje grof, iets dat tussen Schaduw zou kunnen reizen. Random vindt het erg knap, als ze dit in de GC kunnen laten werken, is het probleem opgelost. Dit onderzoek zal de reden zijn dat ze hem hebben opgeblazen. Hoe komen ze aan een gate detector? Die Flame lui zijn toch tegen Amberieten? Random weet dat ze fanatiek zijn, ze hebben Ronardo wel eens lastig gevallen om te ontvoeren en het al langer op zijn ouders gemunt. Maar een gate detector is verontrustend. Hij betwijfelt of Bleys die dingen heeft. Misschien dat Bleys het kan of zijn moeder of Brand, misschien één of twee mensen in Chaos. Handig, zo’n gate detector. Eens kijken of deze te boosten valt. De gevoeligheid zit in de kristallen, dat is te versterken. Als hij het richt is het te detecteren en nu beter dus. Hij weet nu zelfs of het ver weg is of dichtbij. Het is niet zo high tech. Die kristallen zijn de high tech.
Het kost hem een dagje, ze zijn ergens gaan eten en partyen, erg gezellig, Random houdt van Nederland. Goedkoop bier en geweldig eten. Het Engelse bier is eigenlijk beter, maar hier hebben ze bocht. Brouwmeester Euroshopper! Ze bezoeken de disco aan te Duitse grens met harde muziek. Hij haalt ergens een auto vandaan. Een soort Porsche. In Nederland hebben ze speciale rijbanen voor Random gemaakt (de vluchtstrook). Hij wordt niet eens aangehouden. Ze dreunen gezellig weg in de discotheek en daar zijn ook lekkere wijven. Moyra vindt dit vast niet erg en er hangen mooie wijven om zijn nek. Dan scheuren ze terug, hij kan daar logeren. Hij parkeert de auto, er is iets niet goed.
Hij trekt een wapen en rolt ut de auto. Ronardo gaat eruit en troeft zijn mech en het ding is online. Hij ziet targets met vuurwapens. De mech moet zich aanpassen aan de omgeving. Iemand schiet, er gaat een lampje uit. Hij cloacked en verdwijnt en neemt al die Arabieren te grazen. Eén heeft een rocketlauncher en dat was de Porsche. Random is goed, ze ruimen twaalf man op.
Ze hebben weer tafeltennisbatjes waar 3 puntjes opgroeien. Wat doe je met die mech? Best klein, de hele omgeving is gebrast. De Porsche is schroot, de gewonden hebben zelfmoord gepleegd, dit was de Jihad.

Rhexenor
Hij zit bij zijn dochter thuis in een hutje op de hei onder water. Als hij de kast open doet, gebeurt er iets heel slechts, het is haar droom. Dan moet ze maar wakker worden. Dat gaat zo niet. Hij is haar droom binnen gekomen terwijl ze ligt te slapen. Hij krijgt een omhelzing van Cathrynn, mamma vindt ook dat je me vaker op moet voeden. Ze vindt je omgang met Shakira niet leuk. Ik ben een heel braaf meisje, ze zegt ook vaak tegen mamma dat pappa haar wel gelooft. En fijn dat hij thuis kwam toen zij een week geground was en zoveel drinkt ze niet. En ze had maar een paar shotjes. Hij kan ook behoorlijk drinken? Ze heeft met Sientje alles geprobeerd om erachter te komen welke ze niet mochten hebben, en Sientje zei nog dat haar ouders niet willen dat ze als zij wordt. Rhex gooit met Natuurwetten en wat kennis en zijn dochter verbetert het. Hij is nooit naar school geweest?
Geladen deeltjes… hij is immers meer een Hercules type. We rammen het in elkaar. Ik ben Gérard niet. Jij bent niet verfijnd, pap, je hebt een draak als huisdier. In Rebma zijn hele leuke jongens met groen haar. Later zal ze hem bedanken, zegt hij. Ze denkt het niet, ze mag ook nooit shapeshiften. Zij vindt het leuk, iedereen vindt haar raar. Waarom doen we dat niet eens wat vaker? Wat voor vorm heb ik dan eigenlijk. Shakira zegt dat wij demonen evil zijn en evil vormen hebben. Mijn eigen moeder vindt me evil! Ze wil naar Rebma, dat mag niet van hem, dus ze moet evil blijven. Hij is aan het trainen met een evil mens dat ook nooit in Rebma komt. Shakira zegt dat het zo leuk is onder water en ze kan niet eens shapeshiften. Dan weet ze dus ook minder, ze weet veel van vissen en jij niet. Ik wil naar Rebma en dan gaat mam niet mee. Hij gooit met zijn kennis over vissen, blowvissen zijn niet te eten. Shakira zegt dat je blowvissen niet moet opeten. En ze hebben geen koekjes in Rebma. Waarom kan mamma niet bakken? Ze is een nachtmerrie in de keuken. De moeder van Shakira is dat trouwens ook. Cathrynn wil naar Rebma. Ga mijn droom uit en ik wil naar Rebma!
Hij vertrekt en hij geeft toestemming.

Morwenna
“Goed gedaan mam, opgerot staat netjes,” zegt Essilt tevreden.
Ze gaan weer naar de kelder, de trap af, de wenteltrap af.
Na een aantal omwentelingen komen ze in een heel muf gedeelte en daar zien ze kaarsenhouders.
Het is een ondergrondse ruimte, een soort kapel. Vanwege de kandelaars die er staan en een altaar. Een grote rechthoek voor het altaar. Een half leesbare tekst.
Morwenna kan er niet veel van maken, het lijkt wel Latijn, maar dan half, de linkerhelft wel en de rechterhelft niet. Alle letters zijn de helft. Er is niets van te maken. Kandelaars met kaarsje op altaar en laken. Er zit ook een vreemd sleutelgat, het ziet er apart uit. De sleutel wil er niet in. Er zit een naad omheen.
De rechthoek ziet eruit als een verzonken doodskist. Er hangt hier behoorlijk wat macht, zo simpel is het niet, wel vrij eenzijdig. Het heeft met de rechthoek te maken, met het altaar en de ruimte en het is verwant aan Patroon.
Morwenna vraagt aan Essilt of de macht met magie te maken heeft. Het lijkt er wel wat op. Ze krijgt daverende koppijn als ze met Patroon rommelt. Het trillen gaat weer weg. alsof ze iets aan het forceren was dat dan breekt. Ze houdt een spiegel boven de tekst, daar ook weer halve letters. Ze tracht de halve letters te passen, dat lukt niet, het overtrekken gaat wel. Morwenna heeft hier twee keer halve letters, Essilt ziet het verband wel. Doe het nog eens, mam. Vanuit die spiegel zijn ze ook over te schrijven.
Het zijn een aantal Latijnse woorden, de tekst eindigt met ‘amen’. Morwenna zegt de hele tekst op.
Dan komt er een tombe naar boven en dat stopt. Erop een stenen deksel. Morwenna tracht de deksel weg te schuiven en vraagt hulp aan Essilt. Deze merkt op dat Pap het niet leuk zal vinden dat ze al dat zware werk moet doen, maar helpt wel. In de tombe ligt het geraamte van een vrouw, een hoop botten, de rafels van een soort van jurk. Ze heeft iets in haar handen geklemd, een zwart ovalen voorwerp. Morwenna wrikt het los en de botten krakken. Het is een zilveren spiegel. Hier is iets mee. Het doet Morwenna heel erg denken aan de spiegelzaal, het voelt ook alsof er heel veel oude macht in zit. Ze kijkt erin, er verschijnt een vrouwengezicht die roept ‘help me’. Dat was Lorrayne

Ronardo
Verbetert ook dat andere ding. Random geeft een apparaat aan James, deze gaat kijken in Tiibet. Ze gaan naar vliegveld Eindhoven, zij zitten wat later in een Hercules, ze krijgen pakken aan, nachtkijkers en wapens. Dit zijn geen pistolen. Dan moeten ze eruit springen, ze komen terecht in de bergen Afghanistan.
Het apparaat detecteert niets in de lucht en ook niet als ze beneden zijn. Random vermoedt dat ze niet helemaal in de buurt zijn. Ze trekken een paar dagen door de bergen en komen dan in een dorpje. Random kent ook geen Afghaans. Ze vertellen over bergen verderop in de vallei dat ze daar een trainingskamp hebben. Dit zijn een soort Arabieren. Ze reizen een aantal dagen die kant uit. Ronardo maakt een Troefje van de device, aan het einde van de tweede dag heeft hij een stipje,
Het stipje zit niet in het kamp, het wijst naar een vrij grote berg. Geen ambushes of niets. Dankzij het apparaat komen ze bij een oude mijningang. Ze komen dan bij een deur die er een stuk nieuwer uitziet dan te verwachten. Met wat zuur in het slot krijgen ze het ding open. Dan komen ze in een vrij grote, brede gang met zoemende apparatuur. Er is niemand, doch alles staat aan. Er komen twee lui met witte jassen de hoek om lopen die overhoop worden geschoten. Ze komen dan in een ruimte waar meer van die lui bezig zijn. Deze worden overvallen, de poging tot capture mislukt, ook deze plegen zelfmoord. In deze ruimte zijn ze bezig met een enorme bom. Verderop liggen de stukken van een Russische raket, er is een ronde cilinder uitgehaald, het lijkt een atoombom. Daar blaas je een hele stad mee op. Er is iemand die binnen komt, weg gaat en het alarm gaat. Er wordt flink geschoten met handgranaten gegooid en geschreeuwd, ze dragen kogelvrije pakken en ze kunnen goed schieten. Ronardo mag ook zelf schieten. Ze volgen het puntje, al die lui plegen zelfmoord. Ze zijn gevaarlijk en niet goed snik. Dan komen ze bij een soort Stargate. Wat kleiner dan die van SG1 en deze staat tegen een muur aan en is niet aan. Er zijn geen datalogs. Op de poort zit een aan/uit schakelaar.
Dan vinden ze een ruimte met terminals waar iemand een koffer heeft neergezet waar een dikke bom staat af te tikken. Ze duiken er door de gate en ze zijn ergens anders, ze hebben het vermoeden dat de andere kant niet helemaal heel meer is, aangezien de poort kapot is.
Ze zijn ergens in een steencirkel, zo’n kapotte. Zo’n Stonehenge. Geen snelweg, geen barrière en daar komt een mannetje aan met een kruiwagen die iets roept. De man begint te graven bij een steen. Hij is amateur archeoloog op zoek naar de schatten bij dit soort stenen, tenslotte is het oude troep, ze komen uit Londen met hun rare accent.
Waarom komt de poort hier uit? Random heeft geen idee. Hij is hier wel meer geweest, Corwin heeft hier ergens een huis en Morwenna ook. Wacht, zegt Random en pakt een Troef uit de stapel, de Troef van Morwenna en troeft haar. Even contact, Random is in de buurt, Morwenna kan hem altijd troeven. Verbinding verbroken.
Die lui zitten hier ook. Dat ding is uitgevallen. Het zal een aantal dagen geleden zijn, is hij hier alweer! Typisch dat ik hier alweer ben. Dat is toch opvallend. De manschappen willen weten wat ze moeten. Een man komt erachter dat zijn superpistool niet werkt. Shit. Geen contact met de horloges. Sliders kent er één wel, domme serie. Hier zijn geen tv’s en hier komt Morwenna vandaan, legt Random uit. Geen wonder… Hij heeft hier geen lab. Hier zijn alleen maar paarden en honden, net als in die serie My Little Pony. Oh ja, ze hebben hier wat ontwikkeling: stoomtreinen. Misschien kunnen we Corwin er even bij halen, hij heeft honger. Dus Corwin erbij, hou elkaar vast en dan komen ze uit bij een soort van herberg.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!