Wednesday 7 December 2011

17. De Spelen, tweede dag

Ellis
Er is iets gebeurd dat ze in het jaar 1912 uitkwam. Ze is door een gate geslingerd, haar moeder was goed in het maken van gates. Ze kwam uit op het verkeerde tijdstip in dezelfde schaduw als die haar ouders later bewoonden. Robert zelf is de expert in tijdreizen, Ellis was de bepalende factor, denkt hij. Ooit heeft hij in de tijd gereisd met een machine, voordat hij haar moeder leerde kennen. De machine was kapot en hij kwam verkeerd uit, maar alles beter dan waar hij vertrok. Hij kwam alleen ergens uit waar hij al was en dat maakt je ziek. Robert reist rond in Schaduwen, mensen die zijn verbonden met Amber zijn uniek. Chaosieten zijn ook uniek, worden hier gezien als de tegenpartij. De familie Amber rommelt met machtige mensen. Ellis’ moeder kwam uit een vechtersfamilie van huurlingen, dat heeft hij ook gedaan. Toch vreemd dat Ellis een bepaald talent mist... Haar moeder is natuurlijk dubbel, dochter van een fanatieke Helgram en een tovenaar. De tovenaar is weg of dood, ook Svedlana heeft hem niet gekend. Het zal een Jesby tovenaar zijn geweest die gevangen is genomen door de moeder van Sved en daarvan was Svedlana het gevolg. De moeder van Robert heet Jeanne, is ook dood. Zelf heeft hij ruzie met Benedict vanwege al dan niet je plicht doen voor Amber. Amberieten zijn allemaal bemoeials.
Vecht Ellis ook veel? Of heeft ze een andere functie in een leger? Ehh… de grote bekentenis: ze schildert voornamelijk momenteel. Ah, leuk. Hij heeft daar niet zoveel mee, behangen gaat hem trouwen ook slecht af. Ze bedoelt schilderijen. Oh… dus ze is artistiek? Eh.. wow! Zelf weet hij iets van techniek. Hij trekt rond, kijkt rond en vindt alles leuk op gebied van oorlog. Ja, Benedict ook, maar deze heeft zich gespecialiseerd in allerlei slagen. Hij heeft hem meegenomen toen hij jong was voor die zeeslag en daar heeft hij haar moeder ook mee naar toe genomen in 1916. Ze vond dat interessant. Ze waren weggelopen, Amber had indertijd ruzie met Chaos. Haar moeder vond Svedlana echter en vond dat het veiliger was ergens anders. Daar zijn ze gaan wonen en Robert had dingen te doen, dus hij heeft tijdelijk afscheid genomen. Toen was Ellis 6 maanden. Alles was weg toen hij terug kwam. Hij dacht niet dat hij zo lang was weg geweest, dat Ellis bijna een jaar was toen ze gevonden werd is misschien vreemd, maar ach… Hij heeft ergens een huis. Of ze veel talen spreekt? Behoorlijk veel. Dat heeft ze dan van hem, haar moeder had daar niet zoveel mee. Hij heeft na haar moeder een andere vriendin gehad, is ook dood. Voor hem geen relaties meer, alleen af en toe een vrouw voor de nacht.
Ze vraagt of ze terug kan komen in dat huis, ze heeft er een havik. Volgens hem redt dat beest zich wel. Hij kan haar terug brengen wanneer ze maar wil, ze zou ook even Patroon kunnen lopen in de kelder om terug te komen en geeft haar uitleg over die manifestatie.
Nu is er echter een dansavond en deze bijeenkomst is een tamelijk unieke gelegenheid om de meeste Amberfamilieleden te leren kennen.

Seth
Hij zit aan tafel met Cécile, er worden bitterballen neergezet door personeel. Cécile legt uit hoe die gegeten moeten worden. Best lekker. Heeft hij wel eens walvissen gezien? Dat zijn hele grote zoogdieren, geen vissen en hun jongen komen niet uit een ei. Walvissen zwemmen, maar het zijn geen vissen en ze zijn erg slim. Kunnen ze lopen? Ze denken dat in de evolutie alle leven op aarde is gekomen en sommige in zee zijn gebleven en sommige terug zijn gegaan, de walvissen dus. Ze maakt een schets, hij vindt het een vis. Er zijn gemene mensen die erop schieten met een kanon, zegt ze verontwaardigd. Omdat de beesten groot zijn en veel vlees bevatten. Terwijl gewone vissen toch geen hersens hebben. Aan de kleintjes zit niet genoeg vlees, zegt hij. Walvissen zijn blij en maken muziek. Er wordt op geschoten vanwege zogenaamd onderzoek en ze denkt dat het Seth niets zegt omdat hij ze niet kent.
Heeft Seth misschien geen bepaalde beschermde zombies en ghouls die met uitsterven bedreigd worden? Wat is dan een bedreigde diersoort? Alles wordt bedreigd, zoals wij mensen. Ze wil met hem mee terug om die wereld te redden. Hoe gaat het nu met die mensen? Die hebben genoeg magiërs. Waar is het land? Er zijn landen in de Gouden Cirkel waar zombies wonen en een soort vervloeking is. Gedaan door een paar oude Amberieten en Oberon. Haar vader heeft nooit tijd om daar iets aan te doen. Mensen worden er begraven en die staan weer op. Ze denkt dat hij er goede dingen kan doen. Het is een probleem omdat Cochis bij de Gouden Cirkel had moeten horen. Mensen met politiek zijn leuk, ze stellen zich aan als ze met haar vader praten. Pappa Jeremy is heel aardig en de ambassadeurs stellen zich alleen maar aan. Door de schuld van Amber is Cochis vervloekt geraakt. Eric of Corwin zitten er vast achter. Heeft hij een leuke vriendin wonen in Reign die nu snikkend zit te wachten? Nee.
Marek houdt wel van dansen, zegt ze. Isabelle heeft hem ingepikt. Mooi. Eigenlijk wel. En dat ene mannetje, die kleinzoon van haar vader, danst ook veel. Die zo raar vocht tegen de zombies gisteren met magie dat helemaal niet werkt in Amber. Dat zijn magie werkt is logisch, hij is gewoon goed. Haar oma moet natuurlijk ook weer dansen… iedereen danst, ze wil ook wel dansen. Kan hij dansen? Een beetje wel. Ja, hij heeft met Isabelle gedanst en met de moeders van Cécile. Ze wil nu wel dansen. Ze helpt hem beter dansen, maar zorgt ervoor dat hij kan leiden. Ze lacht naar hem, ook naar andere jongens die vragen naar Greenpeace en walvissen. Ze is best populair en wel knap en lief en ze ruikt lekker. Niet alle vrouwen zijn hetzelfde, wel knap en lekker ruikend. Ze heeft alle danscursussen dubbel gedaan, bij oma, vader en moeders, tantes en familie en ook les gehad van een leraar.
Cécile is tenger, 1.62 meter, niet zo broodmager als bijvoorbeeld Caitlin of Essilt. Ze lijkt op Flora qua uiterlijk, maar staat wat minder op de voorgrond en de jurken zijn niet zo bloot. Ze heeft lichtblauwe ogen en bruin haar. Ze is er één van een tweeling, ze wijst op Thierry die dansen niet leuk vindt en die liever kijkt, spelletjes doet en wandelt. Thierry heeft zwart haar, een andere kleur ogen en is gespierd, 1.79 meter lang. Megan en Eloise zijn haar oudere zussen, Adrienne is jonger. Ze heeft meer zussen, dat zijn halfzussen. Megan is goed met magie en vooral fanatiek. Die heeft haar broer Roland ingepikt vanaf haar tweede ongeveer en ze zijn getrouwd. Ze is een adoptiezusje. Ze is gevonden ergens… haar vader weet ook veel van enge dingen, die komt ze ook veel tegen. Wie niet? Zij niet. In het echt zou ze gillen en bang weg rennen. Ze houden niet van harde geluiden, zegt Seth, dus best goed van haar.
Hij kan wel dansen en leert snel, zegt ze. Straks is hij meester danser, zou hij niet een keer mee willen om walvissen te redden? Sommige jongens vinden haar stom omdat ze over dat soort dingen praat. Hij niet hoor… Hij vraagt geen anderen ten dans. Er zijn meisjes zat die hij ten dans zou kunnen vragen, Cécile blijft bij hem in de buurt. Hij vindt haar wel aardig, doch dat walvissengedoe is wat saai. In de spelletjesarea zitten er een aantal te spelen, Didier maakt plaats voor hem.

Ellis
Ze wordt meegenomen, er is eten zat. Ze mag gewoon pakken. Ze eten en er komt een jongedame naar hun tafel toe die wat op Robert lijkt. Blossom. Ze zien elkaar één keer per jaar, tijdens het defilé op het Rode Plein. Fionn, Robert en zij en vaak een kind van Fionn, meestal Rowan of Shannon. Blossom schildert stillevens en landschappen, Robert wist hier niets van. Marcella is een andere zus en ze is een tank. Haar hersens heeft ze in een tank laten zetten, naar aanleiding van een aanbod met de belofte dat alles goed zal komen. Ze heeft er echter zelf voor gekozen om tank te blijven…
Robert en Blossom hebben geen van beiden veel te maken met Amber. Er zijn taken van Amber, Jeremy heeft taken voor iedereen. Patrouilles in de Gouden Cirkel, zegt Robert snerend. Zit hij niet op de wachten.. De koning is vreselijk goed met Patroon. Blossom vraagt of Ellis zich iets over haar jeugd kan herinneren, ze is nieuwsgierig naar de vrouw van Robert. Jammer dat ze dood is, Robert’s vrouw Inga is ook al dood. Ja Blossom dat is al een poosje geleden en nee Blossom, hij heeft niets nieuws op het oog. Heeft zij een relatie? Nee, maar vrienden heeft ze wel.
Zus en broer hebben onderling een zeer korte verhandeling over tekort komen bij schaduwmensen.
De moeder van Blossom heet Catherine, Robert zegt niets over de zijne. Robert tekent trouwens wel: met behulp van een computer maakt hij schema’s van machines.
Fionn heeft een andere moeder ook, Blossom heeft geen kinderen, Fionn heeft er minimaal drie. Blossom doet karaoke, Robert doet niet mee en dan zijn de dansen. Er komt een jongeman naar Ellis toe met blond krullend haar, een stevig postuur, sympathiek en ze mag hem meteen. Hij zwiert haar over de dansvloer, stelt zich voor als Etienne. Het dansen gaat goed. Hij praat over zijn vader die het goede met de mensen voorheeft, aardiger is dan andere koningen, dan de vijf hier en de paar honderd in Chaos. Hij is de oudste zoon, dus troonopvolger, denkt Ellis. Ach, niet echt en anders heeft hij veel tijd om op te volgen. Hij knapt dingen op, hij heeft taken, zoals praten met mensen. Hij moet zorgen aanwezig te zijn en dergelijke en hij reist wat rond. Hij houdt zich veel bezig met techniek en draait mee in roosters van leger en dienst. Hij biedt aan om haar te beschermen tegen mannen, hij heeft nogal lastige broers die zich mogelijk komen opdringen, zoals Nicolas en Lionel, al zijn ze allemaal aardig. Ze krijgt wat te drinken, hij voelt aan als een betrouwbaar iemand. Ze komen net met hapjes aan. Net de goede wijn, hij heeft alles mee.

Seth
Hij zit aan tafel met Didier, hij is toch die necromancer? Dat is wel gaaf, niemand kan dat hier. Dara ja, daar noem je ook wat. Lionel ook, die kent hij wel. Hij is een beetje te fanatiek alleen. Hij heeft aanleg, zegt Seth. Je moet dan toch kalm en beheerst zijn? Het zou niets voor Didier zijn. Hij is niet goed in poker spelen, dadelijk gaat hij roulette doen. Hij houdt zich bezig met techniek, met het geheime luchtschepen project, erg cool. Een soort ballonnen met aandrijving en om te besturen. Hij heeft iets met bepaalde soorten magie, beetje de occulte kant. Zeker niet met demonologie, rituele magie wel. Dat laatste doet Seth ook wel. Etienne is degene met mazzel, Didier heeft dat nooit. Hij tracht de kaarten te tellen, een roodharige jongeman aan hun tafel speelt niet vals, zegt deze. Rinaldo heeft dat niet nodig, de azen zijn er niet. Detects werken niet zo goed in Amber, zegt Didier. Hij heeft het occulte talent van zijn vader, qua uiterlijk lijkt hij ook als twee druppels water op Jeremy. Qua karakter is hij meer bescheiden, hij ziet meisjes niet en dergelijke. Hij danste toch met zijn zus? Klopt. Leuk en wel knap en luistert. Ja, ze luistert wel, doch kletst ook veel. Niemand luistert naar haar thuis en dat is een beetje sneu. Hij zit bij de marine, maar luistert wel naar Cécile als hij thuis is. Hij is wat gaan doen voordat ze iets voor hem verzonnen. Machines zijn leuker, wapens niet zo.
Seth’s moeder houdt zich toch ook bezig met undead? Zijn vader heeft daar een heilig ontzag voor. Seth is minder onder de indruk.
Er gebeurt iets. Op de dansvloer is een opstootje bezig. Ze gaan kijken, Rinaldo staat pas op nadat hij wat kaarten heeft gepakt. Iestyn wordt in elkaar geslagen door Mikhael en is duidelijk aan het verliezen. Hij begint vals te spelen, de twee worden uit elkaar gehaald en weg gebracht door de wachters. Cécile vertelt hoe gaaf het is dat Mikhael, die aan het dansen was met dat magere kreng, zomaar opeens naar die kwal, die misselijke vent toe stapte en hem op zijn walgelijke gezicht heeft geslagen. Namens Caitlin nog wel en dat terwijl hij met een ander gaat! Spannend! Dit is gaver dan zombies! Didier vindt het stom om iemand voor een meisje af te timmeren, hij ziet daar echt de romantiek niet van. Cécile legt uit hoe interessant het is om aandacht te krijgen. Er is niemand die Didier leuk vindt, zegt hij. Ook niet als hij wordt gewezen op de grieten die naar hem keken. Hij heeft zo het hele gevecht gemist.
Ze wil wel dansen en een aantal lui gaan weg, de Ardenieten zijn of weg of opgepakt. De twee zonen van Thorvald ook trouwens, Marek en Raoul die namens Mikhael begonnen te knokken met andere Ardenieten. Mikhael komt weer terug wanneer het dansen bijna afgelopen is, Benedict kijkt streng. Cécile vindt het feest leuk. Thuis hebben ze alleen feesten als er een lich is verslagen. Heeft hij ook echte hobby’s, vraagt ze. Dat wat hij opsomt is allemaal werk. Hij vangt zelfs geen vlinders. Rond trekken om mensen te helpen doet hij ook wel, daar liet hij zich voor betalen. Ze stelt voor om een schooltje te beginnen om kinderen te leren lezen en schrijven. Of hij ooit lacht? Nee, hij komt uit een harde wereld. Iets als een circus is niets voor hem. Sterke drank maken kan ook. Dat deed het daar best goed, zegt hij nadenkend. Dat is een leuke hobby, dan kun je dat verkopen als je er goed in bent. Hij kan dus mensen best blij maken en dan hebben ze er allebei lol van. Hij vindt dat met de undead ook leuk en niet omdat het moet.
Didier komt weer bij ze staan en zegt dat het niet waar is, ze hebben niets gezien. De vrouwen dus. Hij is gaan vragen of er iets was met zijn kleding. Cécile vindt hem een sukkel. Hij heeft het gevraagd aan een paar van die grieten die daar zaten. Hij wil ze niet aanwijzen, dat zijn die dochters van Fionn en Ronardo. Oh, Shakira, die bij iedereen op schoot zit. Zelfs bij Corwin, dat is een vieze oude man. Zijn opa, zegt hij. Oh ja. Zijn vader is heel aardig en hoffelijk. Een leuke jongen die ze al heel lang kent en die wat verloren is omdat hij geen leuke vrouw kan vinden. Er is iets gezegd over Connor en Rachel, zegt hij. Rachel is geschift, haar vader lijkt wel gek… Rachel is zijn minnares, zegt Cécile verontwaardigd. De helft van de volwassen vrouwen zijn zijn minnares, denkt Seth. Cécile kijkt niet blij, maar noemt er toch een aantal. Fiona, Sand, Rachel, Meredith, Coral en de rest. Ze heeft veel halfbroertjes en zusjes.
Julian is hetzelfde, zegt hij. Nee, zegt ze, die heeft niet zoveel kinderen. Het klopt wel dat er in die tak nogal veel zitten, maar daar zijn Julian’s kinderen voornamelijk verantwoordelijk voor. De koningin is niet aardig, die heeft haar vader behekst, ziek gemaakt, ze snauwt hem af en heeft haar broers een paar keer bedreigd. Didier zegt voorzichtig Emily knap te vinden. Er zijn er twee, zegt Cécile. Klopt, hij vindt ze allebei erg knap. De Emily van Julian is aardig, zegt Seth. Cécile is het er niet mee eens, maar er is niet één vrouwelijke Ardeniet waar ze positief over denkt. Didier denk dat Seth gelijk heeft. Er wordt gepraat over leuke jongens. Seth vertelt over het briefje en het kamernummer, Lorelei is dan ook nog familie.

Ellis
Etienne wijst haar op een jongeman die blij doet op de dansvloer, ze vindt hem wel knap. Etienne is het niet met haar eens, zegt dat die jongen een zeikerd is die Iestyn heet. Iedere keer weer wordt die familie van hem weer uitgenodigd, iedere keer weer hopen ze dat ze geen gehoor zullen geven aan de uitnodiging, maar Etienne's vader is ervan overtuigd dat het nog eens goed gaat komen, terwijl iedereen beter weet. De hele familietak van Iestyn is fout. Ellis blijft erbij dat ze niets fouts heeft gemerkt aan Iestyn.
Iestyn krijgt dan klappen, er worden wat mensen afgevoerd en de ouders maken dan ruzie. Ellis heeft er ineens genoeg van voor vandaag, ze poeiert Etienne af en wil weg. Robert staat al op haar te wachten. Flora regelt kamers, ze doet gemaakt blij als ze Robert ziet. Ze heeft geen kamer geregeld voor Ellis. Moet ze op de stoep slapen? Robert is boos. Er wordt alsnog iets geregeld en ze krijgt een mooie kamer. Robert is mee gegaan om te inspecteren of de kamer netjes is, hij legt haar uit dat er onderscheid wordt gemaakt tussen diverse familieleden. Ellis is tevreden over de kamer, Robert vindt deze er net mee door kunnen, er zijn er die slechter zijn.
Hij legt uit dat Flora ‘gemakkelijk’ is. Tijdens een trouwpartij kwam ze naast hem zitten met haar hand in zijn kruis. Hij is daar boos over geworden, dat was erg gênant. Nu moet ze hem niet meer.
Ze vraagt hoe ze hem moet noemen. Robert is goed genoeg, hij heeft geen recht op meer, vindt hij. Ze wensen elkaar een goede nacht met een handdruk en hij gaat weg.
Ze gaat in bad en dan naar bed. Het slapen is onrustig, op de rand van slaap merkt ze dat hier ergens beneden iets is, een machtig iets dat ze herkent. Het hele paleis is ervan doordrenkt.

Seth
Een groepje Amberjongeren blijf hangen bij Mikheal, hij is stoer en de held van de dag. Hij gaat op zoek naar Dara en noemt haar oma. Raar idee dat hij de kleinzoon die zomaar is komen opdagen. Hij vertelt dat hij niet zo blij is met haar actie. Goed dat ze dat kan, maar niet dat ze het zo doet. De bemoeienis en zijn magie vindt ze leuk en ze is niet boos. Militaire operatie was een probleem geweest. Nu is er alleen een verschil van inzicht. Erg knap om zo’n sterke fear te doen in kasteel Amber, ze weet hele enge dingen en die ziet ze dan… er zijn mensen die er dood aan gaan. Het werkte behoorlijk goed, ze ziet dat hij met een machtsbron zeult, daar is ze gek op. Ze heeft een manier gevonden om Logrus en Patroon tegelijk te gebruiken, ze krijgt dan wel hoofdpijn en dat werkt heel goed, je hele hoofd wordt alleen leeg geveegd. Het moet niet ingewikkeld worden, het moet wel naar believen gebruikt kunnen worden. Een helm, zegt hij. Geoff zou dat kunnen, ze wil er alleen haar kinderen niet mee lastig vallen. Ze had de ghouls een beetje opgevoerd, ze waren sneller dan normaal en niet zo poisonous om het leuk te houden. Gaaf hè! Ze kan dat een beetje tunen, het type bepalen. Ze kan iets met ghosts doen, dan gaat iedereen dood. Ardenieten zien dingen, zegt ze. Die hebben een lesje nodig, maar hoeven niet dood. Er zitten knappe jongens tussen, maar niemand van die lui vindt haar aardig. Niet dat ze dat erg vindt, dat is haar reputatie. Undead is fascinerend, ze hebben niet door hoe knap het is, die undead te animeren. Ze heeft sukkels zonder eigen wil en dan een slimmerd als aanvoerder aangesteld. Zo heb je een aantal legers tegelijk. Sommige liches kunnen zelf undead controleren. Je kunt ze ook voor de gek houden. Ze heeft iets met demonen omdat sommige een talent hebben met undead, ze heeft eigenlijk alleen die die geen lichaam hebben. Ze vond het een leuke tijd als koningin van Chaos en ze heeft die tijd gebruikt om aan kennis te komen, dat weet alleen niemand. Logrus kan niet iedereen lopen, ze heeft ook Patroon, dat kan niemand. Zoon Merlijn kan dat een beetje. Hij is een generalist, haar dochter Noemi is meer zoals zij. Ze is goed met undead maar gebruikt het verkeerd. Haar dochter is haar vijand, ze is trots op haar. Hij weet niet wat hij met Noemi moet en leugens heeft geleerd. Ze wordt behandeld en wil dingen zelf uitvinden, legt Dara uit.
Hij gaat er ook met Caine over praten. Zijn vader is wel een leuke vent, leuker dan Caine. Ze zou best een avondje willen stappen met Connor. Hij vindt dat een raar idee. Ze is nog lang geen 1000. Ze trekt een walgelijk Chaoszwaard, daar zit veel macht in. Hij vertelt over zijn cloack, hij heeft geen wapen.
Ze gaat nu naar bed, ze is haar ronde aan het doen. Er is kans op indringers, doch Benedict heeft niet alles in de gaten. Ze zijn allemaal familie van Benedict. Ze komen wat lui tegen die wat rondhangen, er gebeurt hier ’s nachts van alles. Iemand schrikt enorm van Dara, Despil is weg. Ze grijpt hem nu niet bij de kladden, dan wordt hij boos. Haar zonen zijn bang voor haar. Ze kletsen wat over undead, kom eens op de koffie om samen boeken te lezen met je moeder. Ze is zo niet echt, maar haar kinderen willen gezelligheid. Ze nemen afscheid. Hij kan dan naar zijn kamer met behulp van de rune. Ook hij merkt dat er beneden ergens veel macht is.
Hij gaat in bad, hij leest nog wat en er wordt aangeklopt. Hij roept binnen en loopt naar de deur. Het is niet netjes om iemand’s kamer op te lopen. Stoort ze? Nee en hij wil wat drinken. Ze heeft whisky bij zich, hij heeft een luxe kamer, dat heeft ze geregeld met haar moeder en oma en Isabelle die wel een goede vriendin is. Ze zijn samen opgegroeid. Hij heeft nog gepraat met Dara, een beetje een gevaarlijk mens, denkt ze. Haar oma is ook aardig tegen haar, niet iedereen vindt haar aardig, er zijn zussen die haar kunnen schieten. Flora is los. Zij ook? Ze komt bij jongens op hun kamer kloppen. Oma heeft een routine. Ze is wel knap. Er zijn echter een aantal jongere dames die knapper zijn, ze heeft concurrentie. Lorelei doet het expres met die rij. Niet als slet of succubus. Haar vader kwam moeder tegen op een intro feest. Indertijd werden kinderen veel verstopt. Kinderen kwamen tevoorschijn, oma Flora meende een feest te moeten geven om kinderen van te introduceren en Jeremy kwam Irsa tegen en Lorelei die toen heel jong was en verliefd. Ze denkt dat Lorelei dit doet om aandacht te trekken van Jeremy en ze vindt het gemeen dat Irsa haar voor was. Haar vader wijst haar niet af, maar zegt dat hij haar aardig en leuk vindt zodat ze denkt dat er nog steeds hoop is. Hij zal met haar praten. Niet vannacht. Dan denkt iedereen dat ze met je naar bed wil. De meeste jongens willen gewoon, dat is normaal in de familie, denkt ze. Er zijn meisjes alleen op hun kamer nu en niemand komt ze bezoeken. Wat de bosmensen doen weet ze niet, maar er zijn ook andere meisjes zoals Adrienne of Shakira. Hij denkt niet dat Shakira zit te smachten. Cécile wil geen jongen die eerst bij Lorelei langs is geweest. Ze wil een jongen voor zichzelf. Hoe zou hij dat doen? Rachel is de minnares van zijn vader en nu willen ze Connor voor haar regelen. Cécile heeft jongens gehad, ze gaat ze niet in de rij laten staan. Als ze ergens komt voor het milieu zijn er jongens die haar leuk vinden. Aardige jongens wel, maar van die knulletjes en niet zo slim.
Dan moet ze maar gaan… Hij nodigt haar uit voor de nacht. En ze heeft niet eens een nummertje getrokken. Ze wil wel eerst even in bad en hij gaat mee. Ze geneert zich niet, is vrij netjes met haar kleding. Ze is wel heel knap. Ze is jong en niet zo gebruikt als oma. Met seks is ze goed, ze gaat lang door, dat vindt ze wel leuk. Hij komt erachter dat ze beter is dan mensenmeisjes. Hij hoeft ook niet voorzichtig te zijn en ze gaan maar door met allerlei standjes. Voor het eerst in jaren hebben ze beiden voldoening en kunnen ze gaan slapen. Ze is onder de indruk van zijn prestaties, hij van die van haar. Best romantisch.
’s Morgens is ze nog steeds knap en ze gaan douchen. Ze trekt haar oude kleren aan en gaat dan naar haar eigen kamer. Dan ziet hij haar weer aan het ontbijt.

Ellis
Robert komt haar halen voor het ontbijt en stelt voor naar de kelder te gaan voor het Patroon, ze wil toch niet meedoen aan de spelen? Nee, ze is niet sportief, maar kijken moet toch kunnen? Hij gaat haar in ieder geval voorstellen aan iemand met veel kennis van troef, hij denkt dat ze aanleg heeft.
In de eetzaal gaat hij haar voor naar een tafel waar een man zit met lang donker haar. Julian, gisteren al kennis gemaakt. Hij zegt dat hij net terug is van thuis, hij overnacht hier nooit, niet in één van die benauwde kleine kamertjes die ze voor hem en zijn familie steeds reserveren. Zijn hele familie overnacht hier eigenlijk nooit.
Hij weet alles van verdwenen dochters. Van één heeft hij gedacht dat ze dood gegaan was als kleuter en pas honderd jaar later ontmoette hij haar weer… zij was toen een jaar of tien.
Hij is bereid om Ellis iets bij te brengen van troef, ook hij vermoedt dat ze talent heeft en ze krijgt uitleg over verfijning, detail en essentie. Dat ze portretten schildert verbaast hem een beetje, dat zou erg moeilijk zijn. Hij weet trouwens wel dat de zus van Robert ook schilderijen maakt en verkoopt.
Hij vraagt aan Robert hoe zeker hij is dat dit zijn dochter is. Vergissen kan namelijk, in dat opzicht heeft hij van alles meegemaakt. Ook heeft hij meegemaakt dat een moeder hem niets vertelde en dat hij ineens een volwassen dochter op de stoep had staan… niet echt leuk om de jeugd niet mee te maken van een kind.
Hij heeft ook een dochter die niets van Amber wil weten en in een eigen wereld woont.

Seth
Hij gebruikt de rune en is in de eetzaal. Mikhael biedt hem een plaats naast hem aan. Hij is laat, Gérard is alles aan het weggraaien. Er wordt net nieuw eten gebracht. Seth mag voor van Gérard en duwt Thorvald naar achteren. Hij pakt eten en gaat weer zitten. Of hij mee wil doen aan de zeepkistenrace en uit wil leggen wat het is? Cécile legt uit dat het karren zijn met snelle wielen, een bobslee. Iemand stuurt, iemand remt en iemand doet de balans. Heel gevaarlijk, er zijn beschermingen. Owen en team hebben de vorige keer gewonnen, die waren roekeloos. Ze zijn niet betrapt op vals spelen. Het is altijd een Arden die dat wint. Mikhael vraagt of hij niets gehoord heeft over hem? Hij ziet wat tegen de bobslee op om redenen. Je kunt zomaar doodvallen. Elora komt dan binnen met Emily, wenkt Mikhael en hij gaat naar hen toe om ergens apart met ze aan tafeltje te gaan zitten.
Cécile hangt tegen Seth aan, ze delen natuurlijk een geheimpje. Lorelei zit met een aantal mannen verderop. Seth wil er eerst even met Jeremy praten, met haar vader erover praten.
Zij gaan naar Jeremy, wie eet daar van zijn bord… Thorvald. Seth kijkt en neemt het bord mee.
Jeremy zit met een stapel mappen voor zijn neus en is aan het ondertekenen. Ze worden begroet. Ze moeten hem spreken, privé. Dat regelt Jeremy zonder op te staan, alle geluid van buiten valt ook weg. Seth vertelt dat hij daar runen voor gebruikt. Tante Lorelei is verliefd op Jeremy. Weet hij, al jaren. Weet hij dan ook dat ze dingen met andere mannen doet? Dat doet ze niet meer, zegt hij naïef. Gisteren nog. Seth zegt dat hij moet zeggen dat hij niet verliefd is op haar. Dat komt hard aan, hij kan niet liegen. Hij gaat niet met haar trouwen, maar ze is wel leuk. Maar als zijn vrouw er niet was geweest… En ze is ook nog zijn grootste fan, sommige boeken zijn speciaal voor haar geschreven. Men denkt dat ze aandacht wil van Jeremy. Het is toch niet zijn schuld? Hij vindt haar aardig, hij kan niet met haar trouwen. Eén nacht wilde ze dan hebben en toen ook nog een kind. Heel vleiend, maar kunnen ze beter niet doen. Jeremy heeft al een paar minnaressen en meer kinderen bij meer vrouwen. Hij snapt niet dat ze niet een leuke jongeman kan vinden. Dus Lorelei moet zijn minnares worden? Nu heeft ze een mooie leeftijd, maar hij wil niet met haar trouwen, dat vinden zijn vrouwen niet leuk. Er is wel iets tussen hen. Hij kan toch niet hard zijn, misschien pleegt ze dan zelfmoord. Er zijn psychologische gevolgen en Lorelei is speciaal en waarschijnlijk gelukkig. Dus ze moet ook minnares worden. Nee. Hij kan haar toch niet dumpen? Hij heeft het geprobeerd. Met Rachel, maar die vroeg toen om een dochter… dan had hij haar teleur moeten stellen… de wet is dat hij maar twee vrouwen mag. Deze wet is er omdat deze is aangepast door hem. Mara of Irsa vindt het niet fijn dat hij iets doet met Lorelei. Ze is zijn grootste fan en zal het zo laten en wachten tot ze de juiste jongeman tegenkomt. Hij heeft liever dat ze hem dumpt, niet andersom. Ze waren dan niet voor elkaar bestemd. Ze is obsessed en ze is blij aan het praten. Dat klopt. Af en toe is er een blik richting Jeremy. Ze stalkt hem niet. Het is privé. Ze is een fantastische vrouw en als hij Irsa niet tegen was gekomen, was hij met haar gegaan en dat hij hoopt dat ze gelukkig wordt met een ander. Ze wil een baby en daar begint Jeremy niet aan. Hij gaat haar geen verdriet doen. Het is alleen maar een kalverliefde en dergelijke. Een crush van 40 jaar ofzo? Och… al die vrouwen hebben dat effect met hem. Meredith heeft dat ook. De donkere dames van die tak, dat donkere… daar valt hij op. Hij zou ze graag allemaal tot vrouw maken, maar dat gaat niet. Er is haar nooit iets beloofd, hij is zijn broer niet.
Jeremy kijkt Cécile scherp aan. Niemand kan iets met Despil hebben, zegt ze. Hij gaat van de een naar de ander. Hij zal eens met Lorelei praten. Dat met die rij is raar en niet discreet en hij heeft er toen iets van gezegd. Hij heeft toen ook het één en ander tegen zijn moeder gezegd. Corwin is Lorlei’s vader, laat het hem oplossen. Corwin let niet op zijn kinderen, zegt Seth. Iemand anders is verliefd op hem en dan krijgt hij de schuld, moppert Jeremy. Zo’n meisje is gevoelig en hij geeft om andere mensen.
Maar goed, hij gaat dan met haar praten. Hij gaat niet zeggen dat hij haar niet leuk vindt en nooit iets met haar wil. Cécile zegt dat zij en Seth dit gisteren hebben besproken. Jeremy vraagt zich dan ineens iets af en Cécile doet onschuldig. Waarom overleg je dat niet met de moeder van Lorelei.. oh ja, die is dood. Misschien moet zijn moeder dat oplossen en dan gaat het goed komen. Seth gaat er zelf over praten met Flora, dat is goed.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!