Tuesday 6 December 2011

15. Ondoden in Amber

Ze zitten aan tafel in de eetzaal van paleis Amber.
Mikhael heeft het er met Marissa over dat het niet netjes zou zijn om iets te proberen hier en ook dat zij jongeren toch niets te maken hebben met dat gedoe van vroeger? Ze zegt dat sommige jongeren wel degelijk iets hebben meegemaakt. Mikhael vindt het minder leuk dat je wordt afgerekend op je afkomst en niet op wie je bent, zeg maar.
Bryana schijnt altijd de verkeerde opmerkingen te maken.
Mikhael heeft het over de leer van Conficius en dat kennen ze wel een beetje.
Eamon en Auryn zijn verschillend qua manier van kijken. Eamon vindt het wel best en is meer naar binnen toe gericht en Auryn naar buiten toe meer.
Blijkbaar hebben ze een keer samen met Owen wat geprobeerd om op elkaar te lijken als experiment. Bryana lijkt Mikhael's beroep wel interessant, hij stelt voor dat ze een keer een kip slacht bij Jayden in het hok, dat lijkt haar toch wel minder. Jayden snapt niet helemaal wat Mikhael bedoelt.

Valeria vraagt aan Seth wat hij er tot nu toe van vindt? Ze heeft gehoord dat Seth nogal uitzonderlijk is en ja er wordt natuurlijk veel gekletst. Haar zus Cécile doet daar natuurlijk aan mee, ja zegt Leila er wordt wat gekletst. Doe jij het echt met zombies? Ja ik resurrect ze wel ja om ze te laten dienen.
Wat Leila betreft wil die weten of dat met techniek ook kan? Leila denkt dat magie niet bestaat en dat Seth blijkbaar onbewust iets van techniek gebruikt. Valeria doet dat aan iemand denken, dat ze denkt dat magie niet bestaat. Leila denkt dat alle magie te herleiden is tot een bepaalde vorm van techniek, ze vraagt Seth wanneer ze kunnen beginnen met zombies op te wekken? En wel nu?
Leila's moeder is opgestaan en duwt Leila terug in haar stoel, denk erom, geen laboratorium werk.
Cécile probeert uit te leggen dat ze erg hun best gedaan hebben om wat te organiseren voor iedereen. Leila baalt dat ze van haar ouders hier moet meedoen, meestal haar moeder. Haar vader is Ronardo, Seth vindt hem wel aardig. Haar vader begrijpt haar tenminste.
Seth zegt hier niet tegen zijn zin te zijn, hij kent hier nog niemand en wil graag weten wie er allemaal zijn.
Leila probeert weer het feest omlaag te brengen en krijgt een boze blik van haar moeder. Valeria vertelt dat Leila haar nichtje is want Ronardo is een broer van haar. Ze vertelt dat Leila's opa Henry ook denkt dat magie niet bestaat. Seth weet wel iets van techniek, Valeria wil dat wel weten, maar Seth vond het niet erg boeiend. Cécile's moeder is erg bezig met techniek en haar vader is er ook goed in, maar ze houdt zich meer met magie bezig. Seth's voorkeur ligt ook bij magie.
Valeria heeft her erover dat er weinig belangstelling vanuit Cécile is voor haar. Maar dat blijkt wederzijds. Valeria is ook bezig met een magie studie die gaan over animatie. Niet-levende voorwerpen wel laten bewegen zeg maar. Volgens haar is het heel anders als golems, het is zonder veel macht erin te stoppen het animeren van voorwerpen. Een zombie grenst er heel erg aan. Ze heeft wel belangstelling hoe Seth dat doet en wil het dan onderzoeken en haar bevindingen publiceren en met hem meegaan. Ze krijgt er dan studiepunten voor. Seth zegt dat het goed is.
Verder doet Valeria aan foto en films maken. Cécile merkt ineens op daar haar zus in de competitie zit met haar. Leila zegt dat Seth er niet zo op moet letten, zo zijn die wijven. Cécile vindt dat niet zo prettig. Ze heeft die uitdrukking van haar zus Shakira, die zit daarginds bij Corwin op schoot en even later zit ze bij Merlijn. Ronardo is er duidelijk erg boos om. Dan gaat Shakira terug naar Ronardo en windt die zichtbaar om haar vinger.
Volgens zowel Leila als Valeria heeft Fiona het altijd over Ronardo, de slimste man hier aanwezig.
Cécile heeft het erover dat Fiona en Jeremy ergens in een schaduw terug getrokken Valeria hebben opgevoed samen. Wat dat betreft boft Seth wel met zijn ouders, maar dat vindt hij niet.
Cécile heeft ook zo'n broer, die heeft wat moeite met zijn vader omdat hij die nooit gekend heeft. Valeria is wel nieuwsgierig wie dat is maar Cécile heeft het er niet over.
Seth weet gewoon niet wat hij ervan moet denken. Hij kent zijn biologische ouders gewoon niet.

Er komt een jongedame naar Mikhael toe. Ze stelt zich voor als Isabelle. Ze zegt dat ze hier is in verband met de kamers die blijkbaar tekort zijn. Mikhael schrijft zijn naam in haar balboekje op de eerste plaats.
Hij laat wel even zien dat hij zich in een bedelaar kan verander en ze vindt het geweldig. Zijn kamer bekijkt hij ook even, die is wel groot.
Isabel is behoorlijk dominant.
Hij maakt daarna kennis met Fiona, die is blijkbaar een wetenschapper die nogal trots is met haar zoon Ronardo en nauwelijks iets van Viktor af weet.

Op een gegeven moment zit Seth naast een vrij lange dame met bruin haar en bruine ogen. Ze heet Dara en ze is het hoofd van de lijfwacht, ze is de ex van Gramble. Ze vindt het erg interessant om Seth te leren kennen want dat is een kleinzoon van haar die behoorlijk op haar lijkt en dat had ze niet verwacht. Dat hij iets met ondoden doet vindt ze geweldig. Ze wil wel samen wat projectjes doen met Seth samen, maar ze heeft nog een verrassing maar daar moet hij niets over zeggen.
Ze vraagt wel wapen Seth prefereert, hij zegt zijn zombie leger. Daar kan wel iets aan gedaan worden, zegt ze. Seth moet maar eens met Jeremy praten die heeft een oplossing over met wapens sjouwen gevonden. Dara vertelt over haar zondagse familie bijeenkomsten. Dan drinken ze thee, babbelen en eten bonbonnetjes. Mag hij ook iets voor zijn oma meebrengen. Ze beweert dat Seth's moeder ook die zondagen erg leuk vindt. En Despil, Merlijn en Jurt zijn er dan ook. Seth vindt het niet zo interessant, maar Dara wil het wel opleuken dan. Merlijn neemt dan zijn dochter ook mee, hoopt ze, Sarita heet die. Ze gaat meteen Merlijn zoeken en vist die ergens vandaan.
Seth gaat ondertussen werken aan een soort teleport rune naar zijn kamer want hij heeft niet zo'n zin om steeds die kamer te zoeken. Er komt iemand naast hem zitten die niet stoort.
Donkerharige vrouw, vrij lang met bruine ogen en een vriendelijke glimlach, haar naam is Adrienne. Rafael vindt ze een aparte naam, met een soort engel te vergelijken. Ze merkt op dat Seth wel goed is met runen enzo, hij is zelf niet zo tevreden. Seth wil gewoon snel op zijn kamer kunnen zijn. Adrienne vermoedt dat deze rune dan nog verbonden moet worden met iets op zijn kamer, ze vindt dat interessant. Haar broer is Didier is ook erg over Bleys te spreken, net als Seth. Adrienne heeft zelf zo haar bedenkingen, maar ze denkt wel dat hij goed is met troef. Ze vraagt zich af waarom Seth niet naar Caine zou gaan met troef, want die is er erg goed in. Loopt er alleen niet zo mee te koop. Zelf is Adrienne er niet zo goed in, schetsen kan ze wel. Seth wil wel van meerdere personen iets leren. Ronardo is ook erg goed maar is veel meer bescheiden ermee. Ze denkt erover om zichzelf ook meer te specialiseren in troef. Seth heeft wel veel met magie gedaan, niet alle scholen gehad in de GC, maar wel alle takken bestudeerd.
Seth vindt het maar gek dat ze in Arden geen personeel willen. Maar je hebt toch wel iets beters te doen dan je tijd verspillen aan koken en onderhoud. Zombies als personeel is wel een soort oplossing voor het meeste werk.
Adrienne zegt dan los je toch niet hun personele probleem op? Tja ze hebben hem toch ook geholpen, vandaar. Dat begrijpt ze wel dan. Adrienne's ouders hebben heel normaal personeel, zo kun je er natuurlijk ook mee omgaan. Maar het kan wel bewerkelijk zijn uiteraard.
Adrienne is wel benieuwd naar waar Seth nu woont? In een schaduw met magie en techniek. Amerika heet het daar. Het is niet zijn voorkeur maar ze dachten dat het interessant zou zijn.
Hoewel een oude begraafplaats ergens erop bouwen is niet handig. Seth vertelt over dat soort dingen in zijn thuis schaduw. Adrienne denkt dat zijn jeugd wel zwaar was. De hare was wel prettig, het was juist leuk om de familie vlakbij te hebben en vanuit die warmte ergens heen te gaan en dan weer terug te keren. Seth ontkent dat hij praktisch zonder ouders is opgegroeid. Zijn meester was zijn vervangende ouder. Daar zijn er wel meer van zegt Adrienne.

Mikhael
Mikhael zegt dat hij niet zo'n wetenschapper is, maar dat hij het wel interessant vind dat iedereen rond hem heen wel een wetenschapper zoals zijn vader en Fiona, Fiona is een beetje verward over het feit dat Sand een aantal kinderen heeft. Ze pakt een boekje en zegt oh ja Sand heeft 3 kinderen. Fiona heeft een aantal projecten en zo en ze kan wel magie. Fiona begint weer over Ronardo dat hij zo veel weet. Mikhael vertelt dat hij het probleem had opgelost met die dwerg, die met machten aan het klooien was, Fiona wist niet echt dat er een probleem was, maar ze zegt dat hij het goed gedaan heeft dan.
Ronardo en Fiona hebben echt een goeie band vind Fiona omdat hij zo vertrouwd is en zo. Mikhael zegt oh ik moet even weg, en schrijft zijn naam in het boekje van Fiona op haar request. Elora komt Mikhael tegen en ze zegt dat ze zo gaan dansen, ja zegt Mikhael en ik heb blijkbaar de eerste dans met Isabel. Elora kijkt verontwaardigt, want zij heeft geen boekje. Maar ze hoeft ook geen boekje, ze vindt het leuker om te onthouden.
Mikhael wil zijn tuin wel laten zien aan Elora, ze vind zijn kamer geweldig en het bad al helemaal. Elora laat ook de kamer van haar zien die met een krakende deur open gaat en muf ruikt. Elora gaat vanwege haar kamer naar haar eigen huis denkt ze, Mikhael stelt voor dat zij bij hem komt slapen op de kamer, dit vindt Elora ook wel goed. Elora zegt dat Isabel niet met mensen van lagere stand wil omgaan, zoals David en zo, dat ze het daarom zo raar vond dat Mikhael zo tegen haar deed. Mikhael vind het wel muf ruiken hier en zet het raam verder open, Elora deelt blijkbaar een bad met haar zus, ze vind dit echter niet zo enorm erg.

Seth
Seth vraagt wat Adrienne zoal doet zelf, ze denkt even na hoe ze dat kan uitleggen. Ze is dus een dochter van Jeremy en Irsa en ze is het achtste kind in dat gezin. Ze had een rustige jeugd en het was thuis inderdaad redelijk perfect, maar haar ouders waren natuurlijk ook nogal druk met het koningschap. Personeel en grootouders hebben haar ook gedeeltelijk opgevangen. Ze heeft een eigenschap die niet iedereen heeft. Nee, niet met dieren praten schrikt ze. Ze kan reizen, maar dan op een bijzonder manier. Kruispunten, ongebaande wegen waar niet zomaar iemand kan komen. Ze komt dan uit in een andere tijd of realiteit. Ze hoort wel hier en komt soms uit ergens anders, ze probeert niet teveel te klooien maar leert wel veel ervan. Op dit moment is ze bezig om iets met Corwin uit te zoeken, die heeft heel veel geklooid tegen Eric in allerlei realiteiten en daar bemoeit ze zich wat mee. Ze heeft nu liever dat Corwin zich richt tegen Julian en niet tegen Eric.
Ze is ook bezig de activiteiten van een ras van aliens die Goa'uld heten na te gaan. Zijn een soort parasieten die iemand overnemen. Wormachtige wezens die je lichaam en geest overnemen, zeer intelligent en echt kwaadaardig. Ze hebben de neiging om andermans goeie ideeën te gebruiken en groeien daardoor snel, verspreiden zich blijkbaar ook door diverse schaduwen.
Ze kan ook redelijk goed vechten en dat is soms ook nodig als je ergens terecht komt waar niets meer werkt en dan kan ze verder nog wat magie en patroon. Ze houdt echt veel van reizen, ook in haar eigen schaduw rond trekken.
Seth bekent dat hij zich moeilijk kan verplaatsen in haar situatie. Hij weet zelfs niet of hij het interessant vindt, hij is hier maar net en macht interesseert hem wel. Volgens Adrienne zijn zowel Gramble als Eric erg goed met Troef. Ze heeft wel gehoord van de missie die was uitgestuurd en ze had zelf graag mee gegaan. Seth legt uit dat ze niet mee kon omdat ze Patroon beheerst.
Ze vraagt nog naar de gevangenen die bevrijd zijn, die staan dus allemaal in de schuld bij hem ook. Seth vertelt over de arrogante houding van Mandor en Julian die niet zo dankbaar waren.
Ze vraagt naar Seth's plannen en die gaat verder studeren en aan een project werken.
Adrienne vraagt of Seth straks ook gaat dansen en geeft hem haar boekje.
Als de deuren opengaan dan gaat een grote groep vrouwen naar de danszaal, een grote groep mannen bij de spellen en een groepje mannen bij het buffet.
Irsa is een stukje verrast en blij dat Seth inderdaad komt opdagen. Jeremy is er niet zo blij mee, hoewel hij zelf al iemand anders had geregeld. Irsa helpt Seth wel een beetje dat het goed gaat.
Ze is wel aardig en ze ruikt erg prettig. Veel mensen hè, zegt ze. Seth babbelt wat, veel van de koningen daarginds gaan steeds dood. Zelfs al regelt hij alles steeds voor ze. Duikt er dan weer een vampier op ofzo.
Tja dat gebeurt hier ook wel eens met feesten zegt Irsa. Jeremy zegt dat ze zich er niet over druk hoeft te maken, ze vallen meestal niet de koninklijke familie aan.

Mikhael
Als het dansen begint gaat hij gewoon naar Isabelle. Zij kan echt goed dansen. Hij merkt dat op en ze zegt dat ze dat allemaal hebben moeten leren. Vond ze ook leuk.
Ze hebben het over de Ardenieten die vervelend zijn volgens Isabelle.
Volgens Isabelle is Jeremy eigenlijk ook de koning van Chaos want die Faye is een soort onderkoning van hem. Hij heeft een coup in chaos gepleegd en ze een poos gevangen gezet en ze onder zijn voorwaarden laten gaan. Sindsdien is hij eigenlijk degene die de koers bepaald die Chaos moet volgen. En de stichting van een Huis Arden valt niet onder de plannen van Jeremy. Zo valt alles uit elkaar. En vanwege hem is er juist nu vrede. Het is hem gelukt wat niemand anders ooit lukte en dan zonder al te veel bloedvergieten. Er is maar één Chaosiet hier eigenlijk, een dochter van Despil die Elayne ofzo heet. Despil zelf is hier mogelijk ook, meestal laat hij feesten niet aan zijn neus voorbijgaan, bovendien is hij een broer van de koning. Ook van Isabelle ja.
Daarna is er een dans met Fiona, die beweert dat haar ene man Henry er niets van weet dat ze ook met Jeremy getrouwd is.
Dan kan hij met Elora dansen, hij vertelt haar dat de spelen hem niets lijken. Daarna danst hij met Essilt, die niet zo lichamelijk is gelukkig.

Seth
Seth danst ook met Mara. Ze vraagt of hij niet vindt dat het allemaal lang duurt? Een van haar zonen vond dat blijkbaar. Seth klaagt niet zo graag zegt hij. Ze noemt Connor een van haar aardigste neven. En intelligent vindt ze hem ook. Alleen is hij misschien een tikje teveel achter de vrouwen aan, zij en Irsa hebben wel eens geprobeerd om Connor aan Rachel, de minnares van Jeremy, te koppelen. Ze vonden dat Jeremy maar eens wat moest minderen. Ze vraagt zich af of Seth iemand op het oog heeft? Hij is niet echt op zoek maar valt op slimme vrouwen. En houdt niet van wapen gedoe, ze moet het er niet steeds over hebben. Maar zo kieskeurig is hij niet, maar hoeft ook niet zo gekoppeld te worden. Haar dochter Nathalie is erg slim maar heeft zich al met iemand gekoppeld, ze kijkt dan naar de beste partij en gaat daarvoor.
De sporten morgen zijn inderdaad wel lichamelijk. Geen magie want dat hebben ze wel geprobeerd.
Ze hebben wel een ideeën bus maar niemand levert er wat in als alleen Random over een frituur en van Bleys over meer sexy uniformen voor het personeel. Mara vindt het eigenlijk wel leuk dat Jeremy ook jaloers is. Maar koppelen aan Rachel vindt Seth niks, ze is lastig en hij hoort dat over haar allemaal. Mara wil Seth wel even voorstellen aan Rachel, zodat hij zelf een oordeel kan vormen. Het is een dame die verderop staat te lachen met een jongeman. Blonde dame met groenige ogen, vrij gemiddelde lengte, niet zo stevig als Mara. Rachel danst graag, zij kan het ook niet zo goed namelijk, is helemaal niet erg.
Seth kent haar zoon Nicolas wel, die heeft hij opgeblazen toen hij lastig deed. Vindt ze niet zo erg eigenlijk, daar leert hij van maar hij was gewoon enthousiast denkt ze.
Ze gaan wat te drinken halen en vraagt wat hij wil. Thee dus.
Ze babbelt gezellig met Seth, die probeert uit te leggen dat hij heel gewoon is. Seth ruikt ineens iets bekend, de gronderige lucht van rottende bladeren en vlees. Rachel heeft niets in de gaten en Seth denkt dat de geur ergens uit de muren komt.
Rachel vertelt over haar twee ondeugden van zonen, die ze steeds maar moet waarschuwen dat ze zich niet moeten misdragen. Seth ziet twee jongens rustig een spel spelen. Niets aan de hand.
Dan komen vanachter de schilderijen en wand tapijten ineens allerlei ondoden de ruimtes binnen. Er wordt gegild en een verontwaardigde reactie van Flora die het hele feest verpest ziet.
Diverse mensen grijpen naar wapens. Er zitten ook anderen tussen als alleen zombies, maar die hebben bepaalde specifieke doelwitten. Het zijn er wel erg veel en het blijft maar doorstromen.
De demoon van Seth vraagt om toestemming en dat gaat niet echt netjes. Rachel moppert dat het altijd hetzelfde gaat op die stomme introducties. Ze heeft haar rusting niet maar Seth doet een shield op haar dat helpt tegen de ondoden.
Ze trekt dan een of ander zwaard dat vervelend aanvoelt. Seth doet een spreuk om er een aantal onder controle te krijgen. Ze staan blijkbaar al onder controle van iemand blijkbaar. Het hoofd van de lijfwacht is behoorlijk opgetogen en die begint met een zwaard om zich heen te zwaaien.

Mikhael
Tijdens het dansen met Essilt ruikt hij al snel een vieze lucht. En dan komt er een horde ondoden aanzetten. Onsmakelijk en ze komen direct op hen af ook.
Essilt doet een soort schild op de ondoden en schiet magische koude pijlen af.
Mikhael doet een speed en beschermt Essilt met een zwaarddans spreuk. Hij hoort dat het erger is dan anders.
Seth probeert een Fear op Dara te doen en versterkt het ook. Daarna probeert hij alweer de ondoden onder controle te krijgen. De Fear lijkt wel te lukken, Dara wordt erg bang. De vechtkracht die ze heeft valt dan ook weg maar de ondoden gaan gewoon door. Er zijn ook meer demonen bezig met ondoden kapot scheuren en er komen ook vogels binnen, blijkbaar was iedereen voorbereid.
Seth krijgt ongeveer de helft onder controle, roept ook iets over een vuurbal als hij ze in de tuin stuurt en Rachel helpt hem daarbij. Alle Ardenieten zijn een doelwit maar Mikhael valt erbuiten. Met name ook Faye is een doelwit maar blijkbaar zijn haar echtgenoten daarop voorbereid.
Seth krijgt de halve groep wel weg met vuurballen en over de rand.
Zij binnen hakken de rest weg die het op hier speciaal gemunt heeft.

Niet iedereen vindt het zo leuk dat Seth's en Mikhael's spreuken zo goed gingen. Ze hebben zich wel wat meer moeten concentreren op hun spreuken dan anders.
Seth gaat kijken waar Dara is en die komt op een gegeven moment wel weer terug met een smoes.
Niemand gaat Dara boos maken.
Jeremy loopt zich te verontschuldigen, er is echter niemand naar het ziekenhuis gemoeten. Hij wordt apart genomen en stevig door Mandor uitgefoeterd, die is echt heel boos. Seth gaat er zich mee bemoeien, Mandor vindt dat het Jeremy's hoofd van de lijfwacht is die dit doet. En dat is dus een verantwoordelijkheid van Jeremy.

Mikhael vraagt aan Essilt waarom alleen Ardenieten het doelwit waren. Het schijnt dat jaren geleden Faye die Dara heeft ontslagen als hoofd van de lijfwacht en die zint nog steeds op wraak. Jeremy heeft haar meteen na dat ontslag aangenomen als hoofd van de wacht in Amber en vindt haar geweldig.
Randal heeft wel eens verteld dat elders in andere realiteiten de Ambers wel gebrast zijn door magie.

Rachel vindt het heel knap van Seth dat hij Dara bang gemaakt heeft op zo'n sterke manier. Seth vindt het immoreel dat Dara het op zo'n manier het feest verpest. Rachel zegt dat het een goede les is voor haar tweeling zus Faye die hierdoor steeds beter leert zich te verweren. Van Jeremy mag het niet meer gebeuren met kleine kinderen erbij.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!