Wednesday 7 December 2011

21. Laatste Dag/ Saskia Amblerash/ Sienna

Seth
Dan is de dans voorbij. Hij begeleidt Denise terug naar haar plaats zoals het hoort en hij wordt bedankt. Ze moeten contact houden. Seth zoekt Despil op die bij de drank staat met een paar dames. Hij is moppen aan het tappen, ze moeten hard lachen. Als hij in de buurt komt valt het stil. Despil heeft een hele reeks moppen staan vertellen over mensen die in een bar komen en de laatste ging over een necromancer.
Seth heeft een ideetje… ga in een hoekje zitten en wacht tot het over gaat. Over troef en magie… dit is een feest, maar Despil gaat wel met hem even zitten. Houdt Seth niet van feesten? Hij heeft hem niet zien zoenen met een grietje op de gang. Doet hij dat wel aan seks? Jawel, maar niet midden op het feest. Despil legt hem uit dat het feest is om mensen te leren kennen om te voorkomen dat je de nachten niet alleen bent. Is hem niet opgevallen hoeveel mooie vrouwen er zijn? En wordt hij niet zenuwachtig bij het besef dat hij ze niet allemaal gehad heeft? Despil zelf moet er nog een paar, er zijn wat dames die eenkennig zijn.
Despil haalt een whisky voor hem, necromancers zijn zo somber, mogelijk is Eric er ook een.
Seth legt uit dat hij had bedacht om spreuken in troef te doen. Waarom zou je? Omdat je op plekken bent waar geen magie is. Dan is het handig om spreuken ergens uit te halen, zoals uit troef. Eigenlijk wil Seth een hele pool maken om daar allerlei spullen in te duwen. Despil legt uit dat spreuken zouden kunnen, maar het effect niet. Het probleem is echter dat spreuken niet houden. Een spreuk is een verandering van de werkelijkheid en een troef legt deze vast. De Logrus zou zo kunnen werken. Maar ook met Gebroken Patroon, schijnt het. Je kunt ze echter spreuken kwijt raken.
Heeft hij een spreuk om spreuken terug te halen? Meta magie dus. Daar heeft Despil er een heleboel van. Die spreuk altijd, de andere hoeven dan niet dubbel. Hij heeft ook een lynchpin ontwikkeld om ze sneller terug te halen en Seth is daar ook ver mee. Powerwords zijn sneller, hij heeft ook een soort spreuken die tussen words en sorcery in zitten. Dan zijn er voorwerpen om ze in te stoppen. Despil heeft nog niet geprobeerd om een voorwerp met spreuken in een troef te stoppen Het doet mogelijk ook iets met Seth, dan zit er macht van Seth constant in de troef opgesloten. Troef is heel veel macht.
Fiona kwam eens met een idee aanzetten. Spreuken casten, deze ergens doorheen laten verdwijnen en weer opvangen onderweg in een soort tunnel. Misschien kan dat met een troef.
Het is de vraag of je iets hebt aan de spreuken, of daar precies de goede bij zit die je nodig hebt. Misschien dat Despil daarom ooit nog Logrus gaat doen. Seth zegt dat mensen met Logrus niet goed spreuken kunnen doen. Despil zegt dat Merlijn dat wel kan. De spreuken zijn dan niet af. Zijn die spreuken niet te jatten met Logrus? Mogelijk te dispellen met Patroon, daarmee zijn spreuken onderuit te trekken. Despil heeft daar magie tegen uiteraard. Je moet ook niet bescheiden zijn.
Seth legt zijn rituelen uit, Despil vindt dat te lang duren. Hij gaat echt niet naar Amber zonder spreuken, maar geen gedoe met rituelen. Hij danst, zuipt en versiert liever. Despil wil graag ideeën uitwisselen, hij is de expert met troef en magie, ook in de combinatie. Een spreuk kan verbonden worden met troef. Troef is macht, zoals een illusie neerzetten met een ontwerp in troef. Hij laat troeven zien van hellehonden en spoken.
Seth legt het idee van zijn legers uit, ze zijn niet echt. Conjuration en troef gaat ook wel en om grenzen kun je heen. Spoken werken trouwens heel goed als illusie.
Despil nodigt hem uit om een andere keer verder te praten. Hoe zit het met Cécile? Een vriendin, hij kent haar nog niet zo lang. Hij gaat toch niet Cécile van de markt afhalen? Despil zou dat erg vervelend vinden, hij vindt haar leuk en er zijn ook andere meisjes. Waarom gaat hij daar niet mee? Je moet weg wezen voor het serieus wordt. Dat is goede raad waar hij echt iets aan heeft. Despil heeft het idee dat hij zo’n ‘serieuzer’ is en dat is niet handig. Seth heeft gehoord dat Jeremy heel veel dochters heeft. Afwisseling is belangrijk, zegt Despil. Je eet ook niet elke dag hetzelfde. Andere kleding is niet goed genoeg. Is hij Cécile niet al een beetje zat? Moet dat dan? Hij is jong, hij kan iedereen krijgen en hij kan wat rond kijken. Bovendien is Cécile meer van zeehondjes. Ze vindt alles leuk wat Seth zegt. Ze zou toch niet verliefd zijn? Dat kan wel een week duren!
Despil struikelt dan naar Isabel die naar hem zwaait en Seth zit alleen met zijn whisky. Hij gaat naar de kaarttafel, Thorvald vraagt of hij blackjack kan en legt hem de regels uit.

Ellis
Ze eten nu bij een Italiaan. Robert kan wel koken, soep en stamp. Hij is eens in een Israel geweest, eigenlijk nooit in Egypte. Hij komt terug op het uniform dat Svedlana droeg op het Patroon, dat is modern en van Amblerash Space Marines.
Ellis klaagt dat het Patroon haar als het ware op slot heeft gezet, hij zegt dat het juist een gevoel van vrijheid geeft, maar ze moet eens met een patroonexpert praten. Ze vliegen dan naar nieuw Zeeland met een dagje Johannesburg als tussenstop waar ze nog een groepje baldadige jongeren mores leren.
Als ze net bij Ellis thuis zijn, arriveert de truck met de contrabas en banjo.
Robert brengt wat dagen bij Ellis door en neemt dat afscheid. Een buurvrouw komt op bezoek met nieuwsgierige vragen en om sherry te drinken.

Mikhael
Nadat hij Nathalie terug heeft gebracht naar haar plaats, gaat hij naar zijn directe oom Silvanus. Die kijkt wel vriendelijk en geeft hem een hand. Zijn zus Laverna en hij en zijn broer Evander zijn een drieling. Zij wisten niet dat ze een jonger zusje hadden en zeker niet dat er nog een neef was. Laverna heeft ook een zoontje, die is nog jong en die kent hij wel. Zijn moeder was vast wat overbluft met zoveel kinderen ineens.
In feite zijn ze bastaard kinderen maar hij zelf is wel een goeie magiër. Hij is vast het meest geschikte kind van Jeremy. Nee, die Etienne is meer het lievelingetje van Flora.
Volgens hem zitten er allemaal lui die dood moeten in de bak. Ze zitten er al jaren en zijn vader weet niet wat hij er mee aan moet. Zijn moeder heeft het behoorlijk achter de ellebogen. Silvanus denkt dat zijn moeder bezig om zijn vader de enige te maken naar wie hij wil omkijken.
Sand heeft blijkbaar een tweelingbroer en die staat wel achter dat gedoe. En die gaat de schuld wel op zich nemen en ook wel terecht. Er zullen wel wat minnaressen gaan verdwijnen.
Hij zegt dat zijn specialisme Illusies is en dat hij er echt heel erg goed in is.

Seth
De tijd gaat voorbij, hij wint en verliest, er wordt flink gelachen en het is gezellig. Niet wat Seth gewend is, meestal is er een hoop gegil immers. Dara komt naast hem zitten, hoe is het nu? Hij heeft het volgehouden. Meer zombies komen er niet immers. Ze vraagt wat zich af: hij heeft geen zwaard hè! Ze heeft een zoon, Despil. Die heeft geen wapens. Die jongen komt altijd in de problemen doordat hij dat niet heeft, wordt watje genoemd, op zijn bek geslagen en uitgelachen. Dat gunt ze hem niet. Seth hoeft geen wapen. Ze stelt voor om een training te volgen om iets te grijpen wat bij de hand is.
Na zombies regelt hij skeletten, dan een demoon, dan spreuken, dan troeven… alles gaat op en werkt niet. Een triest einde van Rafael. Er staat dan op zijn grafsteen dat hij te eigenwijs was om met wapens om te gaan. Seth heeft het dan over de engel Rafael, de sukkel. Waarom neemt hij geen goede raad aan van oma? Wapens zitten in de weg. Hij legt haar de meest onhandige situaties met wapens uit. Heeft hij Mikhael zien vechten, die heeft spreuken en een zwaard. Haar zwaard zit haar nooit in de weg, bij andere mensen ook niet. Al haar andere zonen hebben een zwaard. Zoon Geoff kan ook toveren en die zit ook nooit in zijn zwaard. Hij kan een zwaard ook een andere vorm geven zoals een armband.
Hij moet dan tijd nemen om een brainless iets te gaan trainen. Dat is alleen het begin. Hij ziet er het nut niet van. Ze wijst hem op een meisje met 2 kromzwaarden dat ook kan toveren. Het is alleen een Ardenietje. Dara kan ook toveren. Hij denkt geen tijd te hebben, ze komt met de oplossing snelle schaduw. Hij wil eigenlijk niet. Hij is dus koppig. En vond zijn eigen argumentatie beter. Hij is haar zoon ook niet. Nee, hij is de zoon van haar dochter. Hij kent haar niet, ze heeft hem nooit opgezocht. Ze is bezig met zijn bestwil, hij ziet het als door zijn strot duwen. Hij houdt het liever op zondagsbezoekjes. Ze dringt hem geen dingen op, zegt ze en ze helpt hem zelfs met argumenten. Dwingen zou vastbinden zijn en dat doet ze niet. Dat hielp namelijk ook niet bij Despil, die is echt hopeloos. Hij is echt niet de beste magiër. Op een goede dag is ze haar zoon Despil kwijt omdat hij geen zwaard wilde trainen. Hij zegt haar om te kijken naar zijn andere kwaliteiten. Kijkt ze soms neer op Despil? Hij kan tijd rekken door een zwaard vast te houden, zegt ze. Ze heeft een zoon die een zwaard uit de lucht tovert en daarmee vecht. Despil laat zwaarden voor hem vechten, ze zegt dat dat niet kan werken omdat hij niet kan zwaard vechten. Ze zegt dat haar zombies en skeletten beter kunnen vechten met wapens dan die van Seth.
Seth vindt het opdringen vervelend en houdt niet van zinloos geweld. Zij wel. hoe zinlozer, hier beter. Despil is een lui varken die moe is voor hij spieren krijgt en zich tegen zijn moeder afzet. De enige activiteit die hij heeft is in bed met vriendinnetjes. Hij is een mislukte vechter, van haar kinderen is eigenlijk alleen Noemi goed gelukt. Zonde dat ze zo denkt, zegt Seth, hij is dan ook mislukt. Geoff is ook best goed, houdt zich alleen wat te veel bezig met magie, Merlijn teveel met niks, maar Despil met niets waar iemand iets aan heeft. Troef is handig, net als personeel… hij heeft nooit in een leger gevochten, weet niet wat het is met afgerukte ledematen, het gevoel van leven en verlies en winst. De dood kijkt in je ogen en je lacht hem uit. doorgaan ondanks je uit elkaar geslagen leger… hij is meer voor het opblazen van iedereen.

Ellis
Ze gaat weer aan het werk. Een mr Smith van National Bank belt haar over het regelen van rekeningen. Na een maand gaat ze eens met hem praten. De geldzaken worden dan geregeld. Ze koopt een ander huis in Nieuw Zeeland en een groot huis met zwembad in Winnipeg, Canada.
Na een half jaar troeft ze Robert, een moeizaam iets. Ja, het gaat goed met hem en hij zal haar troeven om eens uit eten te gaan. Dat gebeurt ergens in een Italie. Hij heeft een troef van haar laten maken.
Hij heeft een afspraak geregeld met een Hardy Amblerash over dat uniform van moeder Svedlana. Hardy heeft rossig haar, draagt een uniform en is ergens in een kantoor op een zeer moderne Schaduw. Het uniform wordt herkent als zijnde 3 jaar oud en van de 8e Royal Space Marines divisie.
Informatie over de dame zelf is misschien te verkrijgen via Bances die zo goed als koning is van Chaos nu.

Mikhael
Mikhael ziet dat het feest zo'n beetje ten einde is en zoekt Lucia op. Hij vertelt haar over het Logrus plan. Lucia denkt dat Elora naar huis is gegaan. Mikhael wil afscheid nemen van de gastheer en -vrouwen, hiervoor moet hij een anderhalf uur in de rij staan. Elora troeft ook even dat ze op Mikhael wacht, ze is op zijn kamer om haar spullen te pakken. Nee, ze hoeft niet zo nodig persoonlijk afscheid te nemen. Irsa praat met Mikhael om afscheid te nemen, ze vindt het leuk dat hij er was en geeft Mikhael een koek of zo. Mara neemt daarna afscheid en geeft een Amberse kaas als aandenken.
Flora neemt ook afscheid, Flora wil ook eens iets doen met winkelen of zo iets. Mikhael heeft er nu al zin in, Flora geeft een fles wijn met een kaartje er aan heel gedetailleerd, Flora slijmt over Mikhael's postuur. Mikhael neemt ook afscheid van koning Jeremy en hij geeft een foto van Mikhael in een lijstje als aandenken aan het kogel stoten, hij geeft Mikhael ook een gedicht dat hij speciaal voor Mikhael geschreven heeft.
Mikhael komt Elora op de gang tegen, hij vertelt dat hij spullen kreeg van de Royalty. Elora vind het “geweldig”. Elora neemt Mikhael naar hun huis, Elora doet wat cleans en dan doet ze wat kaarsen aan en haalt een fles Bayles ergens vandaan. Haar vader Owen heeft wat rond gezocht in Amber en heeft een aantal flessen daar gevonden in de kelder en deze aan de Ardenfamilie uitgedeeld. Hun vorige voorraad is namelijk op. Dit is de allerbeste wijn die Mikhael ooit geproefd heeft, ‘Gouden Morgen.’
Elora vertelt dat ze op aandringen van haar oma, Morwenna, het patroon in Tir-na n’Oght heeft moeten lopen voordat ze de Logrus in zou gaan. Dat heeft ze gedaan en er een dochter van haar en Mikhael heeft ontmoet. De dochter leek een jaar of zestien te zijn. Elora maakt een schets van haar, de dochter heeft grijsblauwe ogen als Mikhael en lijkt verder veel op Elora en Morwenna. Ze wou niet zeggen hoe ze heette en vond Annabel stom als naam.
Ze hebben dan uren seks en Mikhael moppert dat het gedoe tussen de families niet ophoudt. Elora vindt dat wel interessant juist. Ze gaan dan slapen. Elora zegt dat deze dochter niet erg lang op zich zal laten wachten. Het is echter heel slecht om zwanger de Logrus in te gaan, je krijgt dan een spontane abortus of het kind wordt onstabiel en in ieder geval knettergek geboren terwijl de moeder dan ook geestelijk helemaal van de wereld is.
De volgende morgen gaat Elora gaat naar haar moeder en Mikhael troeft naar Sienna. Sienna haalt hem door Mikhael geeft haar een kistje met shurikens. Sienna lijkt dit leuk te vinden, ze lagen bij de vijand volgens Mikhael. Mikhael krijgt bier, Mikhael vertelt dat hij tijdens het feest gevraagd is om een familielid te vermoorden, namelijk Faye. Sienna is boos en probeert erachter te komen van wie hij die opdracht kreeg, Mikhael wil dit niet vertellen. Mikhael vertelt dat dit vermoorden van familie niet leuk is en geen nut heeft.

Seth
Dara is generaal en erg trots op Seth dat hij dingen kan met legers van ondoden. Zijn talent komt immers ergens vandaan. Hij wil graag een keer op de thee komen met Corwin die ook aardig is. Hij gaat nu iets met een bonedragon doen. Ze raadt hem aan uit te kijken wat deze geweest is. Alles wat hij al had is te stimuleren.
Hoezo weet Owen er één te vinden. Dat ettertje? Owen is één van de meest misselijke mannetjes die zij kent. Hij heeft het achter zijn ellebogen, hij is een ruggensteker en een Helgram hater. Oh ja, hij heeft vast veel verstand van monsters, hij is er zelf één. Dara vindt het niet aan te raden met hem om te gaan. Hoewel… eigenlijk goed bedacht van Rafael. Laat Owen helpen en breng hem daarna om. Owen heeft altijd kwade plannen gehad, hij komt uit de verkeerde familie. Seth zegt dat ze wel aardig zijn geweest voor hem. Het is heel goed dat hij heeft geprofiteerd van die familie, zegt Dara. Want als ze straks zijn uitgemoord, heeft Rafael die kennis. Ze ziet hem straks en anders morgen.
Thorvald heeft medelijden met hem, is dat zijn oma? Hij dacht dat hij erg af was met vader Gérard, maar het kan dus erger. Thorvald wordt moe van Dara, die gaat maar door. Hij heeft zelfs medelijden met Corwin. Er wordt van haar gezegd dat er geen betere moeder is dan Dara, al haar kinderen leven nog en dat is een prestatie in Chaos. Dara is altijd wel een doelwit geweest. Raar dat ze Hoofd is van de wacht hier. Dara is vast een minnares van de koning, zegt Seth. Thorvald heeft een vrouw, Anna. Dat is een zus van Jeremy die Jeremy heel aardig vindt en hopelijk blijft het daarbij.
Ineens komt Cécile bij hem op schoot zitten, het dansen is al afgelopen. Ze heeft gedanst met een paar van haar broers. Thorvald heeft ze ook niet gezien op de dansvloer. Verder heeft ze met Despil, Merlijn en Lionel gedanst. Toch ook maar met een jongen van Arden gedanst en gesproken over dieren. Maar dat viel tegen. Ten eerste was Iestyn nogal verlegen, terwijl hij een player is… toch? En hij had ook niet zoveel op met dieren. Uiteraard heeft ze toen ook met Randal gedanst, veel minder verlegen dan zijn broer, maar heeft ook al niets met dieren.
Desondanks heeft ze veel handtekeningen, Thorvald zet er ook wel één. Welke functie Thorvald? Nu moet je een boot beschikbaar stellen voor zeehonden. Dit is van het milieucomité van Amber.
Thorvald krijgt het ineens druk, hij zal zijn vrouw eens ten dans vragen. Waar is ze eigenlijk? Vast bij Jeremy, zegt Seth. Thorvald gaat meteen woedend op zoek. Hij lijkt wel wat op zijn vader zo…
Cécile draait wat op Seth’ schoot. Ze heeft hem met Despil zien praten die bij haar aankwam met adviezen en om Seth te dumpen.
Ze gaan dan maar. Cécile wil ook met hem kaarten, maar hij gaat liever naar bed met haar. Deze keer op haar uiterst luxe kamer met een fles wijn. Uren seks, ze is leuk en ook goed en zegt zelfs hem lief te vinden. Zeker voor een necromancer.
De volgende dag wordt hij wakker, hij gaat douchen en aankleden en ze ontbijten. Noemi komt erbij zitten, ze heeft hem niet echt gezien en gesproken deze dagen. Leuk dat Rafael en Cécile samen iets hebben. Cécile vertelt dat ze erg is geïnteresseerd in het lief en leed van dieren. Is dat belangrijk? Cecile begint uit te leggen waarom, het belangrijk dat iemand voor ze opkomt. Noemi zou niet weten waar paarden en koeien mensen voor nodig hebben die voor hen opkomen. Nee, het gaat om zeehondjes, maar ook over de behandeling van koeien is er nogal wat te zeggen.
Noemi is het zat, een dochter van koning Jeremy gaat zich toch niet met allemaal onzin bezig houden! Cécile loopt weg een gaat een eind verderop gillen.
De dochters van de koning vervelen zich dood, zegt Seth. De koning regelt alles voor ze en ze worden verschrikkelijk verwend. Je krijgt flink wat met haar te stellen, zegt Noemi. Maar als ze een zwaard kan vast houden, kan ze bij de wacht. Noemi heeft zich aangemeld, paleis Amber wordt regelmatig overvallen. Dat wordt geen saaie baan. Zo leert ze het paleis en de mensen beter kennen. Ze heeft al gepraat met opa en hij lijkt wel op de rotzak die ze kende en hij is ook gemeen. Hij heeft het beste met Seth voor, want dat is een jongen. Haar moeder doet echter verbazend aardig, ze is de dochter die ze altijd al had willen hebben. Ze wil haar ook verder gaan trainen.
Seth zou ook een pistool kunnen nemen of iets anders dat gemakkelijk is voor het geval de magie op is. Conjuration duurt te lang. Ze kan wat conjuren, ze beheerst een beetje Patroon van haar vader, dat moest en zou. Dat Patroon is zo enthousiast. Het had gemaakt kunnen worden door Dara.
Dat aardige gedoe hier vindt ze verdacht. De koning is zo aardig. En dan zijn zoon… ‘Het is niet helemaal dat ik bedoel dat ik met je naar bed wil…’ en later het verbaasde: ‘niemand slaat me in mijn gezicht…’ Etienne was heel verbaasd. Er was niemand die hem ooit in zijn gezicht heeft geslagen. Etienne gebruikt Patroon om iemand in zijn bed te krijgen.
Despil, jawel haar halfbroer, heeft haar van alles beloofd, over feesten waar ze interesse in moest hebben. Ook Connor heeft zich misdragen, ze heeft erop gelet. Seth zegt dat Connor minder erg is.
Die lui die nu allang weg zijn, zijn geen huichelaars, maar hebben het achter hun ellebogen. Ardenieten worden ze genoemd en Noemi mag ze geen van allen. Ze hebben allemaal demonen bij zich, dan al die heksen…
De demoon van Seth is een kleintje, zegt ze. Hij moet gewoon beter worden en dan komen ze niet meer bij hem huichelen, maar nederig doen om hem hun problemen op te laten lossen. Ze heeft een ander talent met undead, ze weet precies hoe ze dood te krijgen, zwakke plekken en dergelijke. Hij heeft zich langs de magiekant ontwikkeld en zij langs de wapenkant. Haar moeder is inderdaad agressief, ze heeft hele veldslagen meegemaakt, erg leuk. Hij raadt Noemi aan eens met Dara mee te gaan.

Ellis
Meteen wordt Bances geregeld. Dan staan ze in paleis Chaos in zijn werkkamer. Een aardige man, hij komt sympathiek over. Ze krijgen koffie. Het personeel is anders dan in Amber, meer onderdanig. Bances legt Ellis uit over Huis Mason dat alle ondersteunende diensten levert.
Over naar waar ze voor komen, dan gaat ze naar een huis van Bances om verder te praten.
Ellis concentreert zich op het nummer van het uniform en herinnert het zich gedeeltelijk. Daarop begint de troeverij, twintig mensen later worden Robert en Ellis genodigd voor het eten.
Bances zegt dat er al tientallen jaren een wapenstilstand is tussen Chaos en Amber en dat is vervelend. Hij vertelt haar iets over de Huizen en samenstellingen van de families.
Uiteindelijk is er een lijst met foto’s van de 8e divisie waarvan de nummers ongeveer overeen komen en Ellis ziet een foto die erop lijkt, Saskia Amblerash.
Ze worden dan doorgegeven aan iemand op een ruimtebasis en naar een kamer geleid. Even later komt er een dame binnen die de moeder van Ellis is. Ze ziet aan Ellis wel iets bekends, maar ze heeft geen dochter en kent de naam Svedlana ook niet. Ze gaat weg en komt na een kwartier weer terug. Robert zegt tegen Ellis dat dat zijn vrouw is.
Saskia heeft gegevens gehaald. Ze is ooit gevonden, ze had geen geheugen meer, niets meer. Ze is Saskia genoemd en er is een kunstmatig leven bedacht voor haar. Volgens de medische gegevens kan ze een kind hebben gehad ooit.
Een jaar of twee geleden was ze in een vreemde tempel met licht op de grond waar ze overheen heeft gelopen. Ze was er op zoek naar collega’s die er waren verdwenen. Sindsdien heeft ze dromen van een ander leven.
Ze herinnert zich echter geen poorten, geen magie, geen kind, geen echtgenoot.

Mikhael
Sienna kookt voor Mikhael. Hij wil helpen maar Sienna wil dit niet. Mikhael vertelt dat hij de vijand heeft verslagen, en daarna was er een soort van feest. Mikhael vond het wel leuk zegt hij en vertelt wat hij ongeveer heeft gedaan. Mikhael vertelt ook over Elora en dat hij gelukkig met haar wil worden, dit vindt Sienna leuk om te horen. Mikhael denkt niet dat Jeremy dit goed vind maar hier geeft hij blijkbaar niet zo enorm veel om.
Sienna vertelt dat zowel Ernest als Mandor geen flierefluiters zijn. Voor Ernest waren er niet veel vrouwen en dat met zowel Fiona als Adelia was van korte duur. Mandor heeft er een paar honderd jaar over gedaan om de ware te vinden en dat moest er dan één van Julian zijn. Eigenlijk vindt Sienna Morwenna niet aardig en niet geschikt als schoondochter.
Sienna vertelt dat ze enorm eenzaam is geweest voor honderden jaren en pas sinds kort wat meer contact heeft met haar kleinkinderen en dankzij hen ook met Mandor, die altijd heeft gedacht dat ze dood was.
Mikhael vertelt over zijn demoon. Sienna vindt dit erg interessant. Mikhael wil de Logrus hierna gaan lopen omdat hij vindt dat hij achter loopt.
Mikhael vindt ook dat hij kan zingen, zijn vader ook en blijkbaar Sienna ook. Zingen wil Mikhael wel wat meer gaan doen. Mikhael vertelt dat hij won met kogelstoten. Sienna vind Amberieten niet leuk en wil ook nooit meer naar een feest van die lui. Mikhael begint over het gevecht met de undead, Sienna begint weer over schade recht zetten of zo. Sienna vind Dara onsmakelijk en gevaarlijk, Mikhael begint over wie hij heeft lopen beschermen. Mikhael vindt al die meisjes knap en daar kan Mikhael niet tegen of zo iets. Mikhael vertelt dat hij met Fiona heeft lopen praten en dat hij dan met Lorenzo, Ronardo en Fiona een project gaat doen. Mikhael begint op te noemen dat hij zo veel meisjes leuk vindt, maar dat hij niet zo veel er aan kan doen. Essilt vind Mikhael ook leuk en andersom denkt Mikhael ook. Sienna vindt bij liefde dat gevoel beter is dan verstand. Sienna stelt voor dat Mikhael misschien Elora om haar hand vraagt. Sienna zegt ook dat Mikhael misschien wat eerder klaar moet zijn met gek zijn zodat ze wat op kunnen trekken. Sienna omhelst Mikhael en vind de werpsterren erg leuk, Mikhael troeft naar Viktor. Mikhael vertelt over zijn oma, Viktor vraagt of Mikhael al kan mediteren, en geeft hem nog wat standaard advies. Viktor troeft met Mikhael naar een grot.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!