Saturday 23 July 2011

2. Drie nieuwelingen

Seth
Seth is aangekomen in een hele grote hal. Wat hem opvalt is dat het heel kleurrijk is, zeker vergeleken met waar hij vandaan komt. Er lopen bedienden en die zien er allemaal levend uit. Hij merkt ook dat ineens al zijn spreuken weg zijn. Randal merkt op dat het blijkbaar overdag is, na de lunch en dat is wel positief. Dit hele kasteel heet Amber. De hoofdkleuren zijn oranje en geel en alles ziet er erg luxueus uit. Niemand vindt hun verschijning vreemd en het ruikt hier ook niet naar ondoden. Randal vraagt iets in een onbekende taal aan een bediende. Wil dadelijk met de koning spreken. Misschien moet Seth de familie taal gaan leren. Randal vraagt of hij mee moet naar de koning? Probeert iets uit te leggen over Lynchpins en dergelijke.
Komt een meisje naar hun toe met een uniform aan van de bediening en die vraagt iets. Randal bekijkt haar van top tot teen. Ze vraagt wat of ze willen drinken. Randal bestelt. 'Iets dat goed is'. Ze krijgen hele goeie wijn, heet Bayles en het is erg goed, de beste van alle werelden.
Het smaakt inderdaad erg goed. Er moet nog betere zijn dan deze rode wijn, Gouden Morgen.
Randal vertelt wat over het kasteel zelf, dat het hier veranderlijk is en dat er vaak feesten zijn. Dankzij die feesten komt Randal hier ook vaker. Hij is ook enthousiast over de koning.
Een mannelijke bediende komt hun halen.
Aantal gangen door en trappen op. Arriveren waar het nog duurder is ingericht, grote werkkamer.
Enorm bureau, kasten met boeken en drank. Er komt een man naar hun toe gelopen die vriendelijk kijkt. 1.82m lang, behoorlijk breed, gespierd, vrij kort donker haar en ijsblauwe ogen tamelijk vriendelijk gezicht ook. Draagt best wel sjieke kleding, pak met stropdas, gepoetste schoenen en alles keurig netjes. Zegt iets, Randal zegt iets. Koning knikt en doet dan een spreuk.
Hij stelt zich voor als Jeremy Ambrose, de koning. Aangenaam je te ontmoeten.
Randal legt uit waarvoor ze komen. Jeremy wil gewoon graag met Seth zelf praten.
Wordt karretje gebracht met thee, koffie en een complete lunch.
Jeremy legt uit dat het tegenwoordig wel goed gaat met de sandwiches, was vroeger minder.
Seth noemt zich Rafael. Jeremy probeert uit te leggen dat iedereen hier heel aardig is en kijkt gekwetst als Seth daarom schampert en zegt dat hij niemand kan vertrouwen die machtig is.
Jeremy ziet dat Seth van Amber afkomst is en wil nagaan van wie hij afstamt.
Wil hij iets vertellen over zijn ouders? Zijn moeder heet Noëmi en zijn vader kent hij niet. Randal weet zeker dat Jeremy ergens een Noëmi heeft gevonden, maar Jeremy weet even zeker van niet.
Randal denkt even na en vraagt dan aan Jeremy of hij of zijn vrouw bezig zijn met iemand te zoeken die ergens zit opgesloten? Ja maar hoe weet je dat? Randal reist veel en hoort wel eens wat.
Er is volgens Jeremy een familielid ergens verdwenen en zijn vrouw heeft hij daar op af gestuurd. Jeremy vond dat voor haar wel goed om die persoon te gaan zoeken. De mogelijkheden zijn wel beperkt, zoals je weet. Ja dat weet Randal.

Marek
Marek zit naar een kaart te staren, Oliver zegt dat je Tarot kan spelen met troef kaarten. Oliver legt uit dat je met troef kan communiceren maar dat het kan afgeluisterd kan worden en afgetapt ofzo, Marek zit wijsneuzerig te doen over wat je wel niet met een troef kan, Oliver en Marek praten over de troef dat het zo onveilig is. Marek vraagt waarom de jongere generatie wordt opgezocht, Oliver geeft hier niet direct andwoord op, Oliver vraagt of Marek even naar hem kan troeven en dit doet hij, hij komt in een omgeving wat volgens Oliver alleen mentaal gezien kan worden voor de veiligheid. Oliver verbreekt het troef contact en ze staan gewoon op de plek waar ze eerst stonden en er is geen tijd voorbij gegaan. Oliver komt weer naar Marek en begint uit te leggen waarom ze zoeken naar jonge amberieten, hij verteld dat de mensen die nieuw zijn bij Amber dat die niet herkend wordt door de vijand, alle groten machten zoals patroon markeerd Amberieten en daardoor kan de vijand weten wie er tegen hem/haar is. Bij chaos is dit de Logrus en blijkbaar kan de vijand ook dit zien aan de Chaosieten. Marek en Etiennne praten over dat de macht van de Amberiet niet misbruikt moet worden, Oliver vind dit gesprek maar niets. Uiteindelijk gaan ze met z´n 3en naar een herberg en laten de rest van Mareks manschappen achter, Marek merkt op dat ze de 3 musketiers zijn Etiennne vind dit wel leuk.

Mikhael
Mikhael zit in een klein kamertje, ik begrijp, zegt zijn moeder, dat je er niet blij mee bent, met het hele terug kom gedoe. Ze vind het intrigerend dat Mikhael ziek is geweest.
Ze heeft een tijdje al naar Mikhael gezocht, ze kan geen contact meer leggen met Mike´s vader. Mikhael zegt dat hij geen lange afstands communicatie spreuken heeft, ze wil hem meenemen naar haar vader, dat is dus Mike´s opa. Hij heet Bances, hij is het hoofd van haar familie, hij lijkt vrij veel. Mikhael vind het goed, ze gaan niet met de boot, niet met paard, niet met koets, ze gaan op een soort van teleport manier reizen. Ze strooit hier wat blauw achtige poeder, ze zegt dat het is om de reis manier te beveiligen, voor zover dat kan. Mikhael gaat mee met haar de cirkel in, ze heeft iets gebruikt, een soort magie, maar Mike weet niet precies wat ze heeft gebruikt, het valt hem wel op dat ze stabiel aanvoelt, heel echt eigenlijk. Een raar gevoel geeft dat hem. Ze pakt een kaart, een soort speelkaart, ze gaat erin staren, het figuur komt tot leven, even later kijkt hij in het gezicht van een vriendelijk kijkende man, donker haar, donkere baard, en donkere ogen. Hij kijkt met interesse naar Mikhael, hij steekt een hand uit en Mike´s moeder pakt die hand beet, Mikhael voelt zich opeens een beetje duizelend en hij staat opeens compleet ergens anders, al zijn magie is weg. Hij staat in een studeer kamer, er staat een groot bureau, er staan kasten met boeken...
Mikhael word begroet door de man in het zwart, hij heeft niks in zijn hand. De man stelt zich voor als Bances, hij vind het erg leuk om hem te ontmoeten. Mikhael kent de vent niet zegt hij, hij vind het een prachtige gelegenheid om de vent te leren kennen, niemand heeft het ooit over Bances gehad. Mikhael gaat zitten, hij wil graag wat shrimp noodles eten. De vent loopt weg, hij praat met iemand op de gang en komt weer terug, wat hij zei was onverstaanbaar. Niet veel later word er een complete Chinese maaltijd gehaald. De mensen aanwezig gaan eten, er zit geen gif in, het smaakt gewoon goed. Het valt Mikhael wel op dat de mensen hier ook behoorlijk hard kunnen eten. Ze zeggen dat ze vinden dat het gewoon smaken moet, hij heeft in het zuiden van China gewoond, zegt Mikhael, hij woonde er al lang. Hij woonde er sinds zijn dertiende, niet zo heel lang. Jasmin heeft weinig over Mikhael´s vader verteld, hij was het hoofd van de keizerlijke garde. Ze zijn gevlucht, en na een tijdje was de vader helemaal weg. Hij is niet meer terug gekomen, Jasmin kan hem ook niet meer vinden. In de tussentijd heeft Mikhael zich gewoon gered. Het valt hem wel op dat er geen bediende de kamer binnenkomt, Mikhael is het helemaal niet gewend en verandert zich voortdurend. Bances vond het erg onbeleefd om er iets over te zeggen, Mikhael verteld dat hij een koorts is opgelopen en er bijna dood aan is gegaan, als kind was hij opvallend onstabiel. Een jaar geleden werd Mikhael ziek, hij denkt dat er iets goed mis is gegaan. Het veranderen is sinds dien erger, hij kan zijn vorm niet goed vasthouden. Het kost hem heel erg veel moeite. Ja, zegt Jasmin, kan jij er niets aan doen Bances? Bances vind het interessant, hij wil weten hoe dit zo is gebeurt, Jasmin zegt dat er niks vreemds is gebeurt. Dus dat het compleet vreemd is. Mikhael heeft er veel last van om het vast te houden, dat hoort eigenlijk goed te zijn. Mikhael vind het handig omdat het goed bij zijn werk past, hij heeft het eerzame beroep waarbij hij mensen uit de weg ruimt, daar is het dus wel handig bij, hier in de hoven zijn de beste moordenaars de beste shapeshifters. Jasmin bedoeld het niet zo zegt ze, het is een eigenschap van haar soort mensen dat ze makkelijk veranderen. Bances ziet er eigenlijk vaak hetzelfde uit, dit is dus als het waren 'zijn' vorm. Ze kunnen die andere vormen niet zo lang volhouden. Bances wil het wel onderzoeken voor Mikhael. Jasmin wil hem niet op het patroon hebben, Bances heeft verschillende ideeën zegt hij.

Seth
Seth krijgt het idee dat die Jeremy inderdaad gewoon echt aardig is. Randal zou ook best wel gemeen kunnen zijn. Jeremy vertelt dat zijn vrouw wel iets gevonden heeft, maar er niet binnen komt of iets dergelijks. Seth heeft het over de super machten die ze allemaal hebben. Dan kun je toch overal binnen? Jeremy vindt dat Randal flink heeft overdreven wat die super macht betreft.
Jeremy kijkt wat geërgerd. Ondoden kent Jeremy ook niet, hij heeft gewoon mensen in dienst en is koning van mensen en niet van ondoden.
Seth noemt wat voordelen van undead gebruiken voor allerlei taken. Jeremy begrijpt dat Seth uit een land (schaduw) komt waarbij het stikt van de ondoden. Ook interessant dat Seth vampieren kent, vindt Jeremy. Randal heeft wel wat boeken en strips over vampieren, die kan Seth wel lenen. Hij heeft ook een zus die ook ooit een vampier is geweest. Dat was een soort vervloeking en die is eraf en nu is ze geen vampier meer. Randal vertelt dat er zelfs een hele familie is die vampier is, een oom van hem is er zelfs met eentje getrouwd. Dat zijn vampieren die niet dood zijn. En nee, niet gemakkelijk dood te krijgen. En ja die die er gewoon als bleke mensen uit met zonnebrillen.
Jeremy wil wel vragen of zijn vrouw wat hulp nodig heeft, misschien dat Seth kan helpen?
Seth begrijpt niet helemaal wat de bedoeling is en hoe hij er moet komen.
Jeremy wijst naar een portret in de kamer en zegt dat dit zijn vrouw is. Heeft lichtbruine ogen, lange donkere haren, tamelijk getraind postuur en koninklijke jurk. Ze heet Irsa en Jeremy is duidelijk trots op haar. En nee ze heeft hem niet betoverd of eigenlijk wel want hij is nogal gek op haar. Seth is inderdaad bezorgd over dat soort zaken. Jeremy heeft zelf wel verstand van vervloekingen, vertelt hij wel.
Wat Seth betreft heeft Jeremy wel iets bekends ja. Randal ook wel een beetje. Jeremy is wel goed in om te bepalen van wie Seth er eentje is. Door omstandigheden gaat dat soms mis namelijk met hun ouders en dat soort dingen.
Jeremy haalt een Tarot deck tevoorschijn en Seth herkent het als een soort Voodoo.
Eén kaart stelt dan Seth voor, volgens Jeremy. Bepaalt dan Amber of Chaos en dat blijkt allebei.
Dan gaat Jeremy kijken van welke tak Seth dan is. Het resultaat is verwarrend, twee mannelijke kaarten en dat zijn dan twee Amberieten. Corwin en Caine. Hij zegt dat die beide ooms zijn van hem en Caine noemt hij aardig.
Jeremy kent de Chaos families niet goed, maar Seth is niet van de Sawall kant daar. Jeremy en Randal zijn zelf ook van Sawall.
Randal zegt dat hij denkt dat de moeder van Seth een dochter is van Corwin. Niet van Dara en Corwin. Jeremy legt uit wie Dara is en dat ze een vechter is die hij aardig vindt en die vroeger ooit de koningin van Chaos was. Tegenwoordig krijgen alle nieuwkomers een vecht training aangeboden. Seth is dan waarschijnlijk een direct kleinkind van zowel Caine als Corwin.
Caine heeft een vloot en eventueel kan Seth daar van alles van leren ook.
Waarschijnlijk is de vader van Seth dan een zoon van Caine in dit geval.
Jeremy vindt het heel belangrijk dat iemand zijn achtergrond leert kennen, dat je jarenlang in onwetendheid bent opgegroeid en dom gehouden is heel vervelend.

Marek
Marek merkt op dat ze met geld strooien. Marek vraagt of hij ook veel geld krijgt Oliver zegt dat hij inderdaad geld krijgt en een landgoed. Marek vraagt of ze niet kunnen teleporteren direct, Oli zegt dat ze niet direct kunnen teleporten maar wel door de poorten, Etienne zegt dat ze gele wijn hebben in de kelder van Bills, witte pis wijn is van Bills en die is goor en moet je dus nooit nemen. Marek vraagt hoe ver Dega is en dat is ongeveer een halve dag rijden. Marek is bescheiden omdat hij anders onbeleefd is, de hele Amber familie eet veel vergeleken met de mens, Marek heeft een vent gezien die heel veel eet en die heet blijkbaar Rexhanor. Marek zegt dat hij bescheiden moest eten van zijn peet ouders en bij de bediende moest eten, Etienne vind dit heel erg dat hij dit moest van zijn ouders en belooft Marek een goed leven vanaf nu. Marek krijgt een mooie kamer wat hij niet verwacht hij vind dit geweldig maar ook raar dus vraagt ook na of dit echt zijn kamer is, wat ook echt zo is, Marek gaat in bad en gaat eten en drinken en dan naar bed, hij let wel op of er iets gebeurt. Marek wordt vroeg op en gaat aan het ontbijt en pakt de eieren, Etienne is het laatste beneden aan het ontbijt.

Mikhael
Mikhael heeft lekker met Bances en Jasmin gegeten, hij moet zijn magie opnieuw leren zegt Bances. Jasmin wil wel wat over de magie uitleggen. Ze willen niemand dood hebben, zegt Bances, ze zien eruit als europeanen zegt Mike. Bances legt uit dat ze niet uit Europa komen, Mikhael is europees, hij weet niet waar hij precies van afkomstig is. Dit is Hongarije verteld Bances, dat is in Europa, ze zitten in de buurt van Budapest, de hoofdstad van dit land, Mikhael wil weten wat een schaduw is, een schaduw is een reflectie van wereld(en). Mikhael vind het concept van schaduwen raar, het zijn eigenlijk afspiegelingen en geen schaduwen, de schaduw compositie waar Mike vandaan kwam heet 'Aarde'. Ze zitten nu dus ook op een aarde, voor 'hun' soort mensen is het niet moeilijk om schaduwen te reizen. Mike laat zijn echte vorm zien, Bances zegt dat hij op een Sawall lijkt, in de hoven zijn verschillende families en Bances is van de familie Amblerash. Er zijn veel verschillende families, Amber is niet een familie uit de hoven, Bances is benieuwt wie Mike's vader is. De vader van Mike is de kleinzoon van Gramble, Mike zegt dat Jasmin het misschien moet vertellen. Mike zal zijn vader nadoen zegt hij. Mike ziet er nu uit als zijn vader, hij heeft zwart haar, grijs blauwe ogen, is 1m83, en heeft een tamelijk getraint postuur. Bances zegt: 'Goeie genade...' hij schrikt zich te pletter. Mike is de zoon van Victor, en dat is de zoon van Ernest. Bances is erg teleurgesteld, maar ook belangstellend, Mike is niet de reden dat ze uit elkaar gegaan, zegt Jasmin althans. Jasmin zegt dat ze wel getrouwd zijn, hoewel het huwelijk misschien niet perfect is. Victor zou nog terug komen. Bances zegt dat Gramble absoluut niet aardig is, het kan wel zijn dat hij aardig is tegen zijn aanverwanten, maar hij is echt niet aardig. Jasmin zegt dat Bances niet zo moet zeuren. Mike schat Bances in de 30, nee, toch 50? Bances zegt dat hij meer in de buurt van 500 zit. Mike wil die spreuken graag leren, hij wil weten hoe Bances het doet. Mike krijgt te horen dat hij van demonen afkomstig is. Maar, dat is niet waar, zegt Mike, Bances denkt dat Mike ziek is geworden omdat ze geprobeerd hebben om de demonen in Mike te verjagen.

Seth
Jeremy gaat vol enthousiasme de kaarten leggen om na te gaan wie de moeder is van Seth hier. Hij begint bij ene Lorelei, die schijnt de grootste fan te zijn van de boeken die Jeremy schrijft, aldus Randal. Blijkbaar weet Randal iets meer, maar het zegt Jeremy niets. Jeremy kent een zoon van Caine die Connor heet en die zou de vader van Seth zijn. En volgens Randal is Noëmi dan een dochter van Corwin. Jeremy denkt dat het even niet handig is om Corwin hierbij te betrekken.
Zowel Caine als Connor zijn niet echt goed te bereiken. Geen idee waar Connor is, die zou aan het rondzwerven door de Gouden Cirkel zijn. Jeremy kan wel een koerier sturen, die troeven daar zijn ze tegenwoordig heel voorzichtig mee omdat alleen een hele goeie het nog kan beveiligen.
Seth is wel benieuwd wat Connor voor iemand is. Jeremy zal wel iets gaan regelen, zegt hij en hij loopt dan de werkkamer uit. Randal vraagt of Seth nog iets van hem nodig heeft? Ja hij heeft interesse in demonen oproepen en mogelijk kan Randal een goed woordje doen bij zijn vader? Hij wil het wel vragen dan, demonen werken inderdaad beter tegen de vijand.
Dan geeft Randal aan Seth een troef van zichzelf voor noodgevallen. De kaart voelt koel aan en Randal staat er wat ondeugend kijkend op. Het is gewoon getekend maar zeer goed gelijkend. Randal's vader heeft die gemaakt en die is er goed in. Seth test de kaart meteen. Hij staat in een soort tuin en tegenover hem staat Randal, die uitlegt dat ze er niet echt staan. Verbroken snel en Randal neemt afscheid en loopt gewoon weg.
Seth kijkt even rond hier in deze werkkamer. Er hangen een paar zwaarden aan de muur van een onbekend metaal. Een paar portretten, zo te zien van knappe jongemannen en vrouwen. Ondertussen komt Jeremy al weer terug en die wijst zijn kinderen aan op de portretten. De zwaarden zijn van Mithril en dat kan nogal dodelijk voor bepaalde wezens zijn. Ach, Seth is niet zo geïnteresseerd in vechten en wapens, zeker niet van dichtbij.
Volgens Jeremy zou Seth met zijn ondoden gepraat best wel eens kunnen opschieten met Dara, zijn ex-stiefmoeder. Die is onlangs gescheiden van zijn vader Gramble. Kan hij best Seth mee in contact brengen, zijn vader dan ook.
Hij bevestigt dat er nu naar Connor wordt gezocht en dat hij net gesproken heeft met zijn vrouw Irsa, die schijnt nog steeds op zoek te zijn naar een manier om binnen te komen bij waar de moeder van Seth zou zitten. Irsa is bezig met iets te ontwikkelen en eigen te maken, een soort macht. Dat heet Het Patroon. Seth mag het wel even zien. Het is alleen vermoeiend om er even heen te lopen want het zit nogal diep in de kelders. Ze hebben alles geprobeerd maar sneller gaat het gewoon niet. Met Patroon kun je wel dingen naar je hand zetten maar bereikbaarder maken gaat niet.
Jeremy legt uit dat beneden vanuit het Patroon je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Terug is dan ook niet zo'n probleem daardoor. Seth begint over glijbanen.
Jeremy vraagt of Seth geen zin heeft om wat te gaan eten? Tja heeft niet zo'n honger nu.
Seth wil wel graag mensen ontmoeten, maar wie dan is wel moeilijk. Iemand kan de vijand zijn. Er zijn een aantal oudere amberieten een poos geleden verdwenen en die hadden destijds alle touwtjes in handen. Toen is het gedoe van de vijand begonnen. Jeremy's opa was een van die oude amberieten. Een dienstmeisje komt binnen en Seth's vader schijnt er al te zijn. Als het zijn vader is.
Hij mag naar Connor toe en Jeremy vraagt of Seth hem mee wil, hoopvol vraagt hij dat. Ja hoor.
Wordt naar de kamer van prins Connor gebracht en daar doet iemand open. Jongeman, 1.80m lang, vrij trenger, wel getrained, groene ogen, kort blond haar en tamelijk scherpe trekken. Heel netjes gekleed. Hij neemt Seth taxerend op met een doordringende blik. Hij stuurt Jeremy weg.
Seth mag de grote kamer binnen en merkt dat het niet zo overdadig is ingericht.
Connor herkent Seth wel als zoon van hem. De vraag is of die dat ook ziet. Kijk eens goed. Seth kijkt en ziet iets heel erg bekends maar heeft hem verder nooit gezien.

Marek
Marek gaat met z'n nieuwe matties door de poort en het is ineens kouder en het is ineens avond, Marek verteld dat zijn broer bang is in het donker en dat hij nooit op zijn kamer mocht komen en dat hij zelf in de bezemkast mocht slapen. Etienne verteld dat je gek wordt van Logrus, Marek vind dit raar. Oli legt uit dat je voorwerpen nodig hebt om spreuken in te stoppen zodat je er meer kan op een dag, Etienne heeft veel verstand van electriciteit, en hij kan ook goed powerwords, zoals clean. Marek verteld dat hij altijd opneemt voor zijn eigen broer. Marek vind het vreemt dat bij shakespear de jaartallen tellen. Volgens Etienne is het de jaar 20. Het begint te regenen Etienne vind dat ze moeten stoppen bij de herberg maar Marek en Oli niet ze willen minstens de poort halen. Er wordt besloten dat ze gewoon door gaan ze gaan door de poort. Ze komen uit in Kashfa, Etienne stelt voor dat ze bij de locale koning gaan kijken die Rinaldo heet, Marek lijkt het wel leuk maar voor een andere keer. Ze komen bij de laatste poort en ze komen bij het kasteel Amber die er uitziet als een zooitje want er zijn een hele zooi bouwstijlen gebruikt, groot maar raar kasteel. Etienne zegt dat hij een grote kamer krijgt met een persoonlijke bediende en alles er op en er aan. Ze gaan naar binnen en maken kennis met de koning van Etienne hij heet Jeremy die zich voorstelt, Jeremy neemt Marek naar zijn koning´s kamer, Jeremy zegt hij wel naar geiga wil gaan, Marek merkt op dat Jeremy frans is. Jeremy legt uit dat hij uit Frankrijk komt en zo, en legt van alles uit over frankrijk.

Mikhael
Mikhael vraagt zich af hoe hij weer thuis komt, Mikhael zegt dat hij nog hoofd zou worden van een vechtschool. Jasmin zegt dat ze Mikhael weer naar huis kan brengen wanneer hij dat wil. Mike ziet er vaak uit als een chinees. Mikhael zegt dat hij weer wil gaan, Bances vraagt of Mike goed slaapt, Mikhael zegt van niet, hij word steeds wakker, Jasmin zegt dat Mike wel een oma heeft, ze kent haar moeder haast niet, Jasmin was bij Bances opgegroeid. Bances heeft het met de koningin van Corrilane gedaan, met ene Sand, en daaruit kwam Jasmin. Jasmin kent haar eigen moeder niet eens, Sand heeft haar meteen afgestaan. Mike heeft ook een opa en oma aan de andere kant, Ernest is al heel lang onvindbaar, en zijn oma, Fiona, is wel te bereiken. Fiona is van de Amber familie, waar Sand ook van is. Fiona staat bekend als de slimmerd van de Amber familie, hij heeft een dochter met Fiona. Een zus van Jasmin is dus dochter van Fiona. Mike wil graag weten wat de behandeling, of onderzoek inhoudt. Ze beginnen met een onderzoekje in een van de klinieken. In de achtertuin staat een grote metalen ring, met allerlei symbolen erop. De ring is een soort van Gate, je kan er erg gemakkelijk mee ergens naartoe reizen, Bances mompelt iets tegen de Gate en er lichten symbolen op, vervolgens gaat hij door de gate heen, het geeft Mike het idee dat hij heel lang valt, en hij komt uit in een soort hal, waar allerlei mensen heen en weer lopen. Ze komen bij een arts uit. Ze worden even later naar Jonas gebracht. De mensen hier gebruiken een communicator, dat is een technische manier van communiceren. Mike vindt het interessant, communicatie op afstand zonder magie. In China hadden ze dat niet. Er word verklaard dat deze kliniek erop gebouwd is om ongewenste veranderingen te behandelen. Mike kan het moeilijk beheersen. Hij begroet Jonas Amblerash.
Jonas begrijpt dat Mike de patiënt is, hij wil graag even weten wat het probleem is, Jasmin verteld dat haar zoon moeite heeft met zijn vorm vast te houden. Hij was doodziek, hij had een een of andere koorts, de meeste mensen gaan er dood aan. Mikhael word erg veel ondervraagd, hij werd behandeld in een klooster. Hij was niet bij kennissen. Hij had ook dromen in die tijd, hij had een droom dat hij iedereen achterna zat en dat hij mensen bang gemaakt had.
Ze gaan Mike scannen, ze willen zijn hele lichaam in beeld brengen, Mike hoeft zich niet uit te kleden. Ze gaan kijken of er een residu in de weg zit, of dat er lichamelijke oorzaken zijn. Mike word naar een kamer gebracht waar er een smal bedje zit, ze schuiven een apparaat over hem heen en daarmee word een full body scan gemaakt. Zo krijgt Mike zijn lichaam te zien, hij vind het wel interessant, hij probeert zichzelf niet meer vast te houden. Alles word opgenomen, alle veranderingen. Er word bloed afgenomen, zijn hersenen worden gescand, er word van alles gedaan, het word allemaal even aan hem uitgelegd. Het is dus allemaal techniek en geen magie. Mikhael word ook naar een kamer gebracht waar hij de nacht mag doorbrengen. Mikhael gaat dan wel slapen. Dat lukt hem niet echt, want hij slaapt slecht, hij word niet zo wakker van allerlei gegil, het is er nog wel maar het is wel minder, dus voor het eerst in tijden heeft Mikhael een redelijk rustige nacht gehad. Er worden allerlei onderzoeken gedaan, er worden een paart conclusies gevormd: mikhael heeft een enorm shapeshifters talent maar dat is nooit goede begeleid, er was mogelijk de invloed van zijn ziekte, maar ze weten niet precies hoe ze ertegen zouden moeten behandelen. Ze weten zeker dat er bij Mikhael is geprobeerd demonen uit Mike's hoofd te halen, en dat heeft mogelijk nog restanten over gelaten.
De schubben hadden te maken met zijn shapeshift overgangen, er werd wat van zijn oervorm getoond, de grote vraag is wat ze ertegen gaan doen. Er is geen duidelijke oorzaak dus het kan niet zomaar behandelt kan worden. Bances zegt dat je niet zomaar de curse uit zijn hoofd kan halen. Het is een combinatie van een psychisch en lichamelijk probleem. Jasmin zegt dat Mike als kind helemaal geen shapeshift trekken had laten zien. Victor heeft niks over Mike's shapeshift methodes verteld. Ze willen Faye, de koningin er eigenlijk niet bijhalen. Mike heeft een fobie voor vrouwen, hij vind de manier waarop ze kijken echt eng, alsof ze iets moeten. Hij heeft ook een erge afkeur voor seks, hij vind het echt vies. Mike verteld een verhaal over een een of ander vies wijf...
Mikhael verteld dat er een schoon meisje in China was, zij zat in een paleis ofzoiets, in het paleis van de Hoven woont ook wel eens een knap meisje.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!