Sunday 19 February 2012

24. Reddingsteam/ Kamer in het Verleden/ Ardentraining

Mikhael
Mikhael heeft zijn vriendin gemist, Mikhael denkt dat hij veel meer moet leren, en vindt het gek dat Viktor hem niets heeft verteld tijdens zijn jeugd.
Mikhael en Viktor gaan naar een klein restaurant, het is in Israel er zitten ook erg veel mensen hier met wapens. Mikhael krijgt Israëlisch eten natuurlijk. Viktor legt uit dat er een soort van organisatie is die op jacht gaan op kinderen van Amberieten en Chaosieten die nog klein zijn en die dan opbrengen om tegen hun vijanden te vechten. Ze hebben ook een methode om te kunnen Schaduwreizen. Hij zegt ook dat ze soms testen op die kinderen. In Chaos zijn er constant conflicten onderling dus dat was eigenlijk nog erger, Viktor legt uit dat hij een Sawall is. Mikhael vindt de mensen van Amblerash wel aardig. De familie Amblerash heeft niet zo veel Logrusgebruikers, Bances is er wel één. Huis Sawall heeft de meeste Logrusgebruikers. Viktor vertelt dat Sawall misschien een andere soort oorsprong hebben dan de meeste Chaos families, hij zegt ook dat de oorsprong van Sawall niet alleen demonisch is maar ook duivels. Viktor vertelt dat Fiona ooit eens iets met een soort van projectje deed over engelen en zo, de moeder van Frans is enorm fanatiek over engelen en Frans vindt dit vreselijk.
Mikhael vraagt of hij genoeg voor nu heeft geleerd, Viktor denkt van wel maar dat hij onderweg steeds beter wordt, of dat hij Logrus nooit gaat gebruiken. Mikhael wil perse Elora mee gaat, dus dat hij liever wacht, Viktor vindt dit een stom idee, Lucia doet haar best om Elora op te leiden in Logrus. Mikhael troeft naar Elora, Emily, Rafael en Thierry. Rafael kan denkt hij niet mee, en Thierry wel, hij neemt misschien Hannah mee of iemand of zo. Mikhael is verontwaardigd dat het zo moeilijk gaat allemaal, ja dat die Rafael niet mee kan en dat die Thierry allemaal moeilijk doet. Viktor vindt het jammer dat Rafael niet mee kan.

Seth
Is net op het Patroon van Tir-na n'Oght gestapt. Er gebeurt iets met hem en dat voelt zo rot, dat gaat hij niet redden. Waarom had hij niet genoeg aan het patroon van Corwin? Hij zet een stap voor de andere en het gaat heel erg zwaar. Naar beneden kijken lijkt alsof hij pijnlijk gaat vallen. Al zijn magie is weg hier, dat gaat niet goed. Na een hele lange tijd van vermoeid afzien en aan hem getrokken werd, is er ineens een soort luwte bij een bocht. Er staat een jongeman met blauwe ogen, kort haar en een baardje, zwierige kleding met wit overhemd en rood jasje, roodachtige broek en een roze vlinderdasje. Hij kijkt verbaasd, nee maar jou ken ik niet. Hij heet Abel en geeft Seth een hand. Hij vindt dat Seth er goed uit ziet, strak kontje. Zeg, als je hier klaar bent dan denk ook aan mij, tenslotte zijn we familie en ik wil je beter leren kennen. Van wie ben je er eentje? Ja Connor is een neef van hem. Ja je moet me beslist opzoeken dan kunnen we gezellig winkelen etc.
Abel legt uit dat hij een patroon geest is, maar Tir-na n'Oght is wel gemakkelijk voor hem en Seth heeft er ook een binding mee, ziet hij. Abel geeft hem een prettig duwtje waardoor het begin van het tweede stuk iets gemakkelijker gaat maar dan wordt het afzien en sjouwen.
Maar Seth heeft gelukkig wel wilskracht en arriveert bij een donkerharig jochie met blauwe ogen van een jaar of twee, drie. Die wil spelen want hij heeft knikkers in zijn groezelige vuistje. Interessant, ziet Seth. Toverknikkers, beaamt het kind. Maar die zijn van mij. Wat kun je er mee? Mee knikkeren, hij heeft ze gepakt van de andere kinderen en nu zijn ze van mij. Jij wilt er zeker eentje hebben hè? We kunnen ruilen, heb je een knikker voor mij? Iets anders? Een papieren vliegtuigje? Seth scheurt een papier uit uit zijn notitieblok en vouwt een vliegtuigje ervan. Hij ruilt het voor een knikker en die stopt hij in zijn zak. Seth loopt door zonder te vragen wie het jochie is.
Na veel moeite en inspanning is er de derde bocht en daar is niemand. En dan na een hoop gedoe arriveert hij in het midden. Wat nu?
Seth aarzelt en hoort dan een vrouwenstem naast hem die vraagt of hij hulp nodig heeft? Donkerharige dame in wit gewaad en lijkt wat doorzichtig, blauwe ogen, wel knap en kijkt belangstellend. Familie, merkt ze op, dat gebeurt vaker hier. Amberieten lopen wel vaker hier, ja dat ook. Ze vindt de meeste mensen die dit patroon lopen erg nieuwsgierig. Seth vraagt hoeveel vragen hij heeft? Zoveel als er nodig zijn. Wie was dat jongetje? Dat zou mijn zoon Randal kunnen zijn.
Seth is wat verbaasd dat zij het is, want ze is nog jong toch? Had eerder Caine verwacht. Zij zegt dat Caine hier weinig komt en die vermijdt ook het patroon hier, wil geen tijd verliezen en dingen in de gaten blijven houden.
Morwenna denkt niet dat Lydia nog een kamer in Amber heeft. Ze denkt wel dat het zou kunnen als hij dit patroon gebruikt om op haar kamer in het verleden te komen. Je zou het punt moeten hebben vlak voordat haar kamer verdwijnt. Ze is daar dan niet. Sommige familieleden zijn gewoon uit alle archieven gehaald, zoals Lydia. Seth vraagt waarom ze dood moest? Morwenna denkt dat Lydia gewoon te goed gelukt is en juist niet mislukt. Oberon zocht een sterk leger van zichzelf en zocht daarvoor de ideale vrouwen uit om kinderen mee te maken, eentje ervan was een vampier. Ergens kort na Benedict waarschijnlijk. En ja het kind was inderdaad sterk maar helaas geen zoon. En hij dacht dat de vampier eigenschappen verzwakt zouden worden maar het werd niet teniet gedaan.
En dat ze zo sterk was vond Oberon erg vervelend. Ze is geen ondode, ze kan waarschijnlijk gewoon in daglicht rondlopen. Seth heeft alleen verhalen over zoiets gehoord.
Het Patroon van Tir-na n'Oght gaat over tijd dus je moet voorzichtig zijn. Die kamer is 1000 jaar geleden, minstens, verdwenen. Caine of Eric zou hij dan moeten hebben, maar je hebt ook een voorwerp bij je dat kan helpen. Misschien kan het je brengen naar waar je hoort.
Ze vraagt zich af waarom Seth geen goed wapen heeft, zelfs haar echtgenoot heeft er eentje.
Seth wil verplaatsen en voelt dan dat hij via de lichtkring van de maan reist, valt en is ineens in de kamer van Lydia denkt hij.

Ellis
Emily kletst veel, moppert Julian. Ze steekt haar neus in andermans zaken.
De lessen gaan verder, Ellis test een troefschets en komt zowaar thuis uit, hoewel er van de schets niet mee over is dan een vodje papier. Julian troeft haar en haalt haar terug en de lessen gaan verder. Ze heeft dagenlang les en na nog eens een week of twee is haar eerste echte troef af, van thuis.
Ze gaat nog eens mee op het paard om dat te vieren. Julian's paard galoppeert dwars door een tentenkamp dat midden op de weg staat. Er gaat een legertent om en een woedende Corwin schreeuwt hen na. Er wordt geroepen dat zij de vijand zijn, ten aanval!
Met honden en al bereiken ze Amberstad. Julian stopt pas voor een restaurant waar ze gaan eten. De wachters buiten bedreigen de honden, maar niemand komt dichtbij. Als de ruiters van Corwin en Corwin zelf arriveren, moeten ze gaan. Weer op het paard en in een zelfde gang de stad uit naar Arden, Corwin heeft het nakijken.
Weer thuis vertelt Julian haar dat hij de de zijnen zich hebben afgesplitst van Amber. Ooit heeft Corwin Arden in de fik gestoken met Julian erin, maar het enige dat Corwin zich nog herinnert is het glas wijn dat hij naar zijn hoofd kreeg toen hij niet wilde luisteren. Corwin is altijd het lievelingetje van Oberon geweest. Oberon is een vreselijke vader wiens wil wet was en macht had om je aan zijn wil te houden. Zijn wet was die van de jungle. Oberon is vertrokken, hij had ook een vies zaakje in Chaos mogelijk. De kinderen hebben een nieuwe koning gekozen, Eric. Was de beste. Volgens Oberon waren meisjes alleen belangrijk om uit te kunnen huwelijken, dus ze telden ook niet mee als troonopvolger. Corwin was trouwens tegen Eric als koning en de ruzies werden zo erger. Corwin heeft ook altijd Julian van van alles en nog wat de schuld gegeven.
Kinderen krijgen in de tijd van Oberon was fout. Benedict had een kind dat vermoord is door Oberon en Benedict is toen ontkend als zoon. Oberon zwamde altijd over de voorbereiding op moeilijke tijden en dan sterk moeten zijn.

Mikhael
Thierry neemt zijn vriendin mee. Viktor vertelt dat zijn vader op zoek was geweest op machten, vond ook wat maar liet het meestal gaan. Mikhael gelooft niet dat Logrus een gratis macht is. Viktor vertelt dat Ernest veel vijanden had omdat hij een reputatie had, en Ernest vond het leuk om die reputatie te hebben. Viktor heeft nooit een hekel gehad aan zijn vader. Gramble heeft ook veel vijanden. Viktor vindt Thierry wel aardig. Viktor zegt als hij een vrouw wil hebben dan gaat hij daar ook op in, Viktor vindt het gek dat de zoon van Julian, James die nu dood is, altijd met bonbons liep en bloemen om Faye voor zich te winnen. Mikhael zegt dat dit heel normaal is.
Mikhael gaat naar bed, en droomt niet. Mikhael wordt de volgende ochtend wakker, hij mediteert en wast zich zelf, Mikhael heeft blijkbaar lang geslapen. Viktor vindt het goed dat Mikhael iedereen hier eerst heen wil halen. Mikhael eet eerst. Mikhael troeft dan Elora die hem heel goed begroet. Dan wordt Rafael getroefd die zegt iets anders te hebben dat dringend is, dus hij zegt af. Mikhael troeft ook Thierry. Thierry heeft een dame mee. Hannah is een stevige vrouw, een dochter van Jeremiah, en die is een zoon van Joseph. Joseph is een zoon van Oberon. Viktor hoort Hannah uit, dit vindt Mikhael heel erg. Ze gaan dus met hun vijven zegt Mikhael, Mikhael is bang dat Emily alleen is of zoiets, dit valt wel mee denkt Elora.
Elora troeft Emily wat wel goed gaat, Viktor gaat ook mee door de troef. Mikhael vertelt aan Emily dat Rafael niet kon. Dat wist Emily al. Elora begint over dat Emily dan ze alleen is, hier wordt ze rood door en vindt zelf dat ze niet perse iemand mee wil nemen.

Seth
Hij staat in een luxe slaapkamer met een hemelbed van paars fluweel, donkere houten meubelen, kussens en het ruikt een tikje naar parfum. Er staat een bureau, een luie stoel, kussens en er is een deur naar de badkamer. Connor is er niet, hij is hier alleen. Het voelt ook raar. Er is Patroon in de buurt, maar het voelt alsof hij hier niet thuis hoort. Het spreuken studeren is moeizaam, iets deugt er niet aan de lynchpin, dit is een heel ander Amber lijkt het. Het is strenger, de regels van magie. Er is hier nauwelijks magie. De rune blijft niet zitten, studeren gaat dagen kosten. Hij heeft de rune nog niet uitgevonden. Hij kan hier om een reden wel zien, weet niet waarom, er is hier geen spiegel. In de badkamer is ook geen spiegel, wel een waskom en een kam en make-up spullen. Waarschijnlijk kon ze zichzelf niet zien in een spiegel als vampier zijnde. Het is hier vreselijk ouderwets. De badkamer is netjes schoon.
Alles zit op slot. Zijn demonencontract is geldig voor in de toekomst. Hij zou iets kunnen conjuren, dat kost tijd. Hij begint een knockspreuk… zijn macht is ook iets van de toekomst. Patroon heeft hij wel, maar hier is het zo streng.
Troef werkt wel, de meeste zijn dood… hij zit er maar niet aan. Hij zoekt in de boekenkast…. Hoe kan het zijn dat hij ziet? Hij heeft licht bij zich, dat is de knikker in zijn zak. Interessante titels, zoals Shakespeares. Hij zoekt naar de odds. Het gaat over kunst en literatuur. Dure antieke boeken, toch zonde als die gaan verdwijnen.
Hij kijkt onder het matras, daar blijkt een smerige getande dolk onder te liggen. Hij pakt hem, het blijkt een briefopener te zijn. Hij gebruikt de dolk om in een sleutelgat te stoppen, dat is dan kapot. Voorzichtig open, dat lukt. Inktpotjes en papier, netje opgeruimd, lege laatjes, pennen.
Hij vindt een roze dagboekje waar nooit in geschreven is. ook een beursje met een paar goudstukken. Dan zoeken naar dubbele bodems, helemaal niets, voelt ook niets.
Hij zoekt en voelt dan toch iets van troef, één van de schilderijen dat erg somber is. Daar is iets mee. Iets troefachtigs, de knikker gloeit harder op. Daar zou hij iets mee kunnen doen… maar is hier niet thuis immers. Hij pakt het schilderij, heeft iets te maken met troefmacht. Hij kan het uit de lijst halen en het oprollen. Eigenlijk past de lijst er niet helemaal bij. Hij vindt een tweede dolk onder een kussen, ook al vlijmscherp.
Misschien is de tekening wel een foto, heel realistisch. Zwart wit, heel donker en het lijkt op een kerkhof met volle maan.
In de knikker lijken spiegeltjes te zitten die draaien, misschien droomt hij. Hij valt, hij raakt de knikker ergens onderweg kwijt. Hij wordt wakker en ligt op bed op zijn kamer in Amber. Hij ziet zijn rune, zijn macht, de demoon komt naar hem toe. Hij heeft wel twee dolken en iets in zijn binnenzak. Ergens in Tir-na n'Oght is hij waarschijnlijk de knikker kwijt geraakt. De demoon is enthousiast, heeft hem gemist. Connor wordt getroefd.

Ellis
Ze blijft nog een poos bij Julian. Het is moeilijk uit hoofd te tekenen, maar een schets is uit te werken. Troef schetsen uit derde hand is moeilijk, daar moet ze veel voor oefenen. Julian zou dat zelf wel kunnen. Anderen doen trucjes, hij niet zo. Levende wezens in troef zetten is af te raden. Troef kan je kwetsbaar maken, je kunt geestelijk gedwongen worden tot dingen die je niet wilt. Sommigen zijn zo goed met troef, ze weten wie hun troef aanraakt, anderen kopiëren gemakkelijk en er zijn er die alleen maar afluisteren, zoals Random, iets dat een jarenlange studie moet zijn geweest en voor iemand als Random is het knap om dat zo lang vol te houden.
Troeven zijn macht, ze zijn ook te gebruiken als Tarot. Corwin en Flora hebben dat gedaan, Corwin is er goed mee, terwijl zowel Corwin als Flora hele zwakke troevers zijn. Caine maakt troeven indirect, ze moet dat van Julian testen. Inderdaad hoort ze alleen de stem van een secretaresse die vraagt om een boodschap achter te laten. Julian adviseert om één van de kinderen van Caine te troeven wanneer ze Caine eens dringend nodig heeft, die hebben directe troeven. Hij leert haar om troeven te blokkeren.
Als Robert troeft herkent ze dat voordat ze dat aanneemt. Hij zegt dat het goed gaat tussen hem en haar moeder en vraagt of ze eens met hen uit eten wil gaan als ze klaar is met dat troefgebeuren. Naderhand zegt Julian dat Robert een nuchter iemand is, hij mag hem wel. Julian zegt ook dat ze eens een Patroonexpert op moet zoeken, zijn dochter bijvoorbeeld.
Ze vraagt zelf om EHBO te mogen leren. Dat gaat tijd kosten, waarschuwt hij. Tijd heeft ze zat. Hij raadt aan om er dan toch een training bij te doen. EHBO in Arden betekent dat je je af en toe moet kunnen verdedigen. EHBO in Arden betekent ook dat je soms hard moet zijn.
Ze neemt het aanbod aan, ze krijgt een beginners EHBO set en leert haar de eerste beginselen. Hij vraagt haar om eens een officieel ArdenEHBO handboek te maken.
Na die eerste EHBO week verhuist ze naar een kamp met Arden rangers. Ze krijgt een passende witte Arden rusting en er wordt uitgezocht welk wapen het beste bij haar past. Een soort kromzwaard en een kleine kruisboog. Het gaat een training van ongeveer twee weken worden, dan kan ze zich ietwat verweren.
De eerste week is vooral conditie, dat valt erg tegen. En wennen aan de elementen van Arden, dus modder, rotweer, insecten en wat al niet meer.

Mikhael
Mikhael helpt met het dragen van drinken en eten. Viktor doet raar om Faye heen en wordt in de gaten gehouden door zowel Simon als Arend. Mikhael vraagt hoe het gaat met Auryn en zo. Auryn is bijna genezen, Caitlin niet en Essilt ook niet. Mikhael denkt dat het om domheid gaat, dit valt wel mee zeggen ze. Mikhael vertelt aan Thierry en Hannah dat ze dus Ernest gaan redden omdat hij veel vijanden heeft, Elora denkt dat het een aanwinst is om Ernest te helpen en Emily blijkbaar ook. Hannah zegt dat ze niets zal zeggen, en als je het blijkbaar aan ene Geoff zou vertellen deze het meteen zou door vertellen. Mikhael zegt ook dat er een soort van spiegel er bij gebruikt moet worden en Faye heeft zo'n spiegel heeft. Het is een oude en speciale spiegel, Frans is ook goed met spiegels. Je kan dingen in de spiegel zien, toekomst of zo of op sporen. Emily denkt dat Ernest iets van spiegels kan, Sienna heeft ook iets met spiegels. Viktor vindt het niet leuk dat hij niets met spiegels heeft.
Ze nemen afscheid, en ze krijgen overlevings spullen met overleving spullen. Iedereen die mee gaan heeft een rusting. Ze gaan naar de spiegel, Frans en Faye zijn eindeloos lang bezig de spiegel goed in te stellen en maken daarbij gebruik van een troef van Ernest, die dan aan Mikhael wordt gegeven als ze Mikhael en zijn compagnie door de spiegel duwen.
Ze belanden in een tunnel, Mikhael denkt aan Ernest en loopt dan door. De omgeving lijkt op mist en er komen monsters uit de muur of zo iets die van mist lijken. Mikhael pakt zijn wapen, en ieder ander persoon ook. De monsters zijn te verslaan. Ze lopen wel heel lang, op een bepaald moment komen ze bij een deur van mist waar ze doorheen lopen, opeens is er een heel fel licht. Het is niet zonlicht, er is alleen maar magie en geen major powers. Ze horen een soort van Schotel met poten stampen, deze wereld lijkt op een Fallout scenario. Mikhael vindt uit dat Conjuration wel werkt, Elora vind een grot waar ze even in schuilen. Elora en Emily gaan een middel maken tegen straling. Mikhael, Thierry en Hannah gaan dingen conjuren voor een stralingsdetector, die ook nog eens werkt. Thierry en Hannah verzinnen ook wat voor een beter pak. Dit duurt een dag lang. Emily en Elora hebben ook voor eten gezorgd.

Seth
Connor is verbaasd en loopt in een rare omgeving, op zoek naar Seth. Hij vroeg om naar hem te gaan in Tir-na n'Oght en kwam in de kelders van paleis Amber en is nu verdwaald. Hij wordt doorgehaald. Seth zegt dat hij ver terug gegaan is in de tijd, dat gelooft Connor niet. Hij heeft geen Morwenna gezien, in het midden heeft hij zich naar Seth gewenst. Hij heeft wel een fles whisky.
Seth vertelt dat hij terug is gegaan in de tijd, Connor zegt dat het gevaarlijk is. Seth is voorzichtig geweest. Connor vindt hem heel verstandig en hij heeft een stel interessante dolken. Seth vertelt wat hij weet van Lydia. Een vampier, waarom gaan zij daar naar op zoek? Connor gaat wel mee, maar houdt niet van vampiers. Vertel even een goede reden waarom we dit gaan doen? Oberon had een hekel aan haar? Dat is een goede reden. Weet hij zeker dat hij Connor mee wil hebben? Moeder is niet handig, zet Seth, deze zou Lydia onmiddellijk ombrengen.
Connor vindt het ook vervelend dat Seth niet kan vechten. Seth laat zien hoe goed zijn cloack is. Dat werkt mogelijk niet overal, macht is niet alles. En dan is de draak er nog. Hij laat de troef zien. Connor is verbaasd over de troef, knap van Seth. De troef is van Caine. Wat? Die doet voor niemand iets. Ook niet voor Connor, al heeft hij hem er nooit om gevraagd. Oh ja, hij vraagt wel eens iets, bijvoorbeeld om bier te leren brouwen, zijn vader brouwt heel goed bier, Maar het antwoord alleen al! 'Zoon, om daarop het antwoord te vinden moeten we een tijdje doorbrengen in een klooster.' Connor is niet gek. In een klooster zijn geen vrouwen en je loopt met een geschoren hoofd, draagt een pij en een touw rond het middel.
Seth laat het schilderij zien dat na uitrollen niet om krult. Er is iets mee, dat ziet Connor ook. Is ze begraven op dat kerkhof? En wie heeft er een foto van zijn eigen graf? Dit wordt steeds creepyer. Benedict weet mogelijk meer, maar die gaan we er niet bij halen. Het zou leuk zijn als Noëmi mee ging, maar ze is niet verliefd op Connor. Ze hebben niets. Hij heeft wat geprobeerd, maar ze vindt hem een versierder en dat is hij niet. Hij valt wel op mooie dames. Hoe komt Connor van het image versierder af. Connor kan wel vechten, het zou prettig zijn als Seth dat ook kon.
Oberon zit niet in het Oerpatroon, zegt Connor. Seth wil weten of hij magie kan daar, maar hoe? Connor is geen expert. Hij kan iemand troeven en schetsen maken, Caine wel. Weet hij dat hij dit gaat doen en wat zou hij ervan vinden? Hmm, ze kunnen eerst zelf kijken wat ze er mee kunnen doen. Connor blijft het creepy vinden, Seth vindt het meer gezellig en hij heeft het zeker niet koud als hij naar de foto kijkt.
Seth kijkt in de troef. Alsof de troef niet af is. Connor heeft een uitrusting gehaald en spullen bij zich. Er gaat ook een zilveren kruis in zijn rugzak. Connor heeft het gevoel dat zijn moeder… deze troef activeert niet vanzelf. Seth gaat af op zijn gevoel, het is beveiligd. Het is een soort troef die niet aan staat. Er is wat mee. Hoe langer hij er naar kijkt, hoe meer het doet. Het haalt iets uit hem. Seth schat dat het zo weken gaat duren. Connor vraagt zich af of het te versnellen is. Seth laat er bloed op druppelen, dat wordt in de foto gezogen en zo komt de troef tot leven. Ze staan er, terwijl de troef op zijn kamer ligt.
Het is volle maan, ze staan op een kerkhof en dit voelt als thuis. Connor heeft het koud, het is hier helemaal niet pluis. Er komt witte mist uit grafstenen en Seth past zijn spreuken aan. Necromantie werkt hier uitstekend, Seth is opgetogen. Hij voelt dat deze hele wereld vol zit met necromantie. Hij heeft concurrenten die weten dat hij hier is en deze wereld zit tjokvol met undead.

Ellis
Ze traint, het is zwaar en begint spieren te krijgen. Emily neemt haar mee naar een Schaduw met een zwembad, ook om te trainen om haar adem in te houden, ze moet te water met stenen aan haar voeten. Veel blauwe plekken en niet kunnen zitten. Dan wordt er gezegd dat het zonde is om nu te stoppen en als ze een volledige basistraining wil, het twee maanden moet duren. Goed.
Ze krijgt een soort degen als wapen, ze leert ook paard rijden, patrouilleren, ze ziet mensen omkomen. Ze vindt nesten met wormen in haar oksels, er wordt haar geleerd om niet te plassen in de buurt van water. Ze krijgt ook per ongeluk te maken met een gevecht tegen beren die vier tot vijf meter hoog zijn. De sergeant blaast de aftocht, ze komen ternauwernood weg en hebben dan pas tijd om gewonden te verzorgen. Dat wordt ziekenhuiswerk. Zelf heeft Ellis een rib gebroken. Behalve EHBO leert ze ook dat men hier leert te overleven in plaats van winnen en dat spreekt haar aan.
Arden laat zich niet in kaart brengen. Het is boeiend en dodelijk, ook als je wel oplet. En dan worden ze ook nog gepest door Corwin.
Na twee maanden heeft ze flink getraind. De betere rangers zijn de echte Ardenieten. Er zijn Chaosieten van Huis Amblerash, vreselijke techneuten. Een fatje Fitzgerald. Hij vindt zichzelf de leider. De rest vindt dat hij niets kan. Simone, groot en blond met zware wapens die ze poetst en koestert. Jennifer is tenger en heeft verstand van spullen. Ze is chemicus. Peter die na iedere opmerking zeg 'dan weet je dat.' Groot, blond en blozend. Een verkenner. Armundo geeft les over vechten met wapen. Hij is gedrongen, gespierd en kaal. Schakelt vijanden uit van dichtbij. Patricia is van de explosies. Diederik is zwijgzaam, heeft zwart haar en een snorretje en is een troever. Gebruikt vooral afstandswapens. Raakt wat hij wil, een goede schutter. John heeft een voertuig, een tankje waar hij mee rond wil rijden. Hij noemt het 'zijn liefje.' Sander kan alles bouwen en heeft een zoontje Karl. Dan is er Natasha die iets heeft met magie. Gabrielle is spierwit en men blijft uit de buurt en ze eet veel rauw vlees, het is altijd bloederig in haar bord. Morwenna, Julian, Emily en Jayden gaan soms bij haar zitten. Dan is er een Ariane Hendrake die magie en troef kan, een jonge meid.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!