Tuesday 6 December 2011

13. Nebraska/ Vortex oefenen

Seth
Hij gebruikt de ontzettend zwakke troefschets en merkt dat hij snel moet werken. Lionel vindt het geweldig dat Seth zo goed is. De schets is nu een vodje. Lionel vraagt hoe het gegaan is, hij begreep dat die Simon altijd zo'n watje is, maar Seth vindt het meevallen. Lionel vraagt zich af of Seth nog iets gescoord heeft? Hij knipoogt, er liepen wel knappe grieten rond toch? Niet zo op gelet.
Lionel heeft trouwens een nichtje die Seth wel eens wil ontmoeten, Lionel is haar oom. Oh.
Goed, wat gaan we doen dan hier?
Seth wil hier een groot fort bouwen, Lionel weet dat je daarvoor een stuk grond moet kopen. Maar verder moet Lionel dat dan maar aan zijn moeder vragen. En hij denkt dat hier geen koning is om een stuk land aan te vragen. Lionel stelt voor om eerst een tijdelijk verblijf te regelen. Huren of kopen. Eventueel zouden ze geld kunnen conjuren? Lionel had daar nog niet aan gedacht.
Ze arriveren verderop bij een motel, ziet er niet zo fris uit. Ze gaan de receptie binnen waar een slaperige man aan de balie zit. Lionel zegt dat ze gereserveerd hebben. De broertjes Heiliger. Ja zegt die man, John en Tom. Seth stelt zich voor als John. Ze zullen onbepaalde tijd blijven.
Ze krijgen dan een kaartje en gaan dan naar hun tweepersoonskamer. Lionel vindt het klein en het bed is doorgezakt, het behang is vlekkerig bruin. Seth is wel slechter gewend. Hij gaat naar de receptie en vraagt of de man iemand weet die grond verkoopt? Ja er zijn wel boeren die sinds het milieu schandaal van hun grond af willen. De man heet Bob. Hij zegt dat Seth een makelaar kan proberen anders? Hij laat de gele gids zien en geeft die aan John.
John belt iemand en krijgt een antwoord apparaat en hij begint te praten maar krijgt geen antwoord.
Lionel komt onder de douche vandaan en Seth vertelt wat hij gedaan heeft. Lionel weet hoe dat gaat en zal dadelijk even helpen.
Seth probeert het nog een keer met een andere makelaar. Volgens Lionel hebben ze misschien nummer herkenning en zullen ze morgen wel terugbellen. Volgens Bob is er hier een eet tent een 10 minuten rijden verderop. Bob weet iemand die auto's verhuurt. Maar Seth heeft een ander idee.
Ze gaan dan wel eten conjuren. Volgens Lionel houdt Seth niet zo van sociale dingen, lekker ergens eten en wat drinken en naar de mensen kijken bijvoorbeeld.
Met zijn nieuwe power erbij gaat dat conjuren voor Seth lekker simpel.
Ze bespreken hun plannen voor een fort waar ze hun projecten kunnen doen.
Seth wil ook dat zijn huis zoemt van de macht, net als dat van Simon. Die heeft dat vast wel laten doen. Faye zijn vrouw misschien?
Sinds dat Lionel hier zit is hij al drie keer getroefd. Twee keer door zijn moeder en ook door zijn vader. En prompt wordt Seth ook getroefd door iemand. Het is Connor, zijn vader. Die kijkt opgelucht en vraagt hem waar hij al die tijd zat? Bij Simon.

Mikhael
Mikhael omhelst Elora en vertelt dat hij in een 1 of andere vieze krot was met vieze Chineesjes. Elora vertelt dat ze in een spookhuis was, ze heeft al die spoken uitgemoord.
Ineens komt de moeder van Elora binnen. Ze stelt zich voor als Lucia, en gaat wat tekeer tegen Elora omdat deze zonder haar in de Logrus ging. Uiteindelijk draait zij zich naar Mikhael en ze vraagt hoe het ging op de Logrus, ze stuurt Elora weg om wat drinken te halen. Mikhael vertelt over wat hij mee heeft gemaakt op de gebroken Logrus, Lucia zegt dat ze ook veel gebroken Logrussen heeft gelopen en dus een aantal wanhopige momenten mee heeft gemaakt. Lucia vertelt dat een van haar wanhopige momenten een keer buiten was gezet door haar moeder, Lucia vraagt aan Elora wat haar wanhopige moment was, Elora wil het niet vertellen en Mikhael ook niet omdat hij Lucia's moment niet echt wanhopig vindt. Lucia vind het niet echt leuk dat Mikhael zo over haar moment denkt, Lucia vraagt wiens idee het was om gebroken Logrus te lopen, Mikhael zegt dat hij dat was, Elora zegt dat zij dat was. Lucia hoort Elora uit over de gebroken Logrus. Lucia vraagt wie Elora de troef had gegeven. Elora vertelt na wat liegen dat het van haar vader was, Owen. Lucia is hier erg boos over.
Mikhael haalt Lucia over om mee te gaan naar de Chinees in plaats van haar echtgenoot af te gaan ranselen. Vooruit dan. Elora trekt wat anders aan en Mikhael ook. Ze gaan naar de Chinees, Lucia wil rijden, maar Elora ook dus Elora rijdt. Ze gaan eten, Mikhael merkt op dat iedereen altijd zo aardig is want die Chinezen zijn dat nooit. Elora vertelt dat Mikhael en zij aan het oefenen zijn.
Lucia vraagt wat de plannen zijn voor de toekomst, Elora wil dit niet vertellen.
Waar ze woont is bij de Hell Creek formation, er wordt veel gevonden uit oertijden en daar gaan Elora en Mikhael dus iets mee doen. Lucia vindt dit wel boeiend, Lucia heeft dit ook met haar kinderen gedaan. Mikhael vertelt dat hij wel eens naar school geweest was, en daarna was hij afgebrand, dus kreeg hij privé les van leraren dus Mikhael heeft niet echt eens rond getrokken of zo. Dus dat vindt Elora wel leuk. Elora is geen prinses omdat ze daar niet meer bij hoort, Lucia zegt dat Bances het koningschap wil gaan overnemen. Lucia vindt het best leuk dat Mikhael behoorlijk koninklijk wordt, Mikhael is niet zo enorm enthousiast hierover, Lucia vind Jeremy niet aardig.

Seth
Connor vertelt dat zijn troef door zijn vader gemaakt is, dus veilig om even te praten. Seth heeft in elk geval een troef nu van Connor, hij zal hem terug troeven. Dan maakt Seth een schets van deze omgeving, dat kost een half uur tot drie kwartier. Die zijn een keer of twee à drie te maken. En nog eentje voor zichzelf. Dan troeft Seth naar Connor en laat zich doorhalen. Hij is in de flat waar hij eerst was. Connor miste hem wel, het probleem was allang opgelost, maar Seth bleef maar weg.
Connor wil graag meer horen hoe het met de opdracht is gegaan. De redding van chaos en amber.
Seth vertelt zo ongeveer over hoe het gegaan is, over de bemoeienis van Julian en Mandor. En Seth had nog wel resurrect willen casten op degenen die dood gegaan waren, maar Mandor nam ze mee. En Seth vond dat minder want hij had ze nog gewaarschuwd dat hij het kon repareren.
Seth vertelt dat erna ze alles wilden opblazen, Connor begrijpt dat want er is altijd wel iemand die graag zo'n plaats nog even wil inpikken. Merlijn wordt genoemd als zo iemand. Connor legt uit wie dat is, maar er zijn wel meer van dat soort opportunisten en bemoeials.
Maar Seth is in elk geval bezig geweest om troef te leren van Simon. Connor's vader Caine is ook heel goed met troeven. Connor vraagt zich hardop waarom Seth met die rare Simon omging, die moest zeker zijn dochters kwijt? Nee hoor. En ook niks met die rare beesten? Nee, die liepen buiten. Ok, Connor is wel wat opgelucht. Die Simon is raar want hij schijnt met beesten te praten. Ach dat kan Seth ook met een spreuk. En of Seth nog gewond geraakt is? Nee dat viel wel mee.
Seth vertelt wel dat Rainier flink geholpen heeft met de gewonden. David niet want die ging ook dood. En ja Seth heeft een heel leger van die lijken opgeroepen. En ook demonen. Connor is verbaasd en vindt dat erg interessant dat Seth dat kan. Van Faye en Iestyn geleerd. Connor vraagt zich af wat ze er voor terug moeten hebben. Misschien vragen ze dat nog eens. Seth heeft ze voorgesteld om ondood personeel voor ze te maken, maar dat leek ze niks.
Connor denkt dat die mensen een soort terug naar de natuur types zijn. Seth knikt, daar heeft hij wel iets van gemerkt.
Connor biedt aan dat Seth hier ten alle tijden welkom is. Hij krijgt sleutels en ook een eigen auto. Connor wil ook regelen dat Seth eigen geld heeft. Bijvoorbeeld op die schaduw waar Seth woont kan hij wel wat regelen met een bank hoor.
Connor heeft een Lotus sportwagen voor Seth geregeld.

Mikhael
Na het eten wil Lucia weer weg, Mikhael wil Lucia ook best wel eens uitnodigen om mee te eten als hij zelf heeft gekookt. Owen eet heel erg veel volgens Elora, dit vindt Mikhael niet netjes. Lucia gaat weg, en Elora en Mikhael praten wat over jaloezie van haar familie die zo ziekelijk extreem is. Mikhael is niet zo.
Mikhael en Elora gaan naar bed, de volgende ochtend is Elora al lang op om het ontbijt te maken, Mikhael gaat mediteren en eten met Elora. Mikhael wil Viktor troeven maar dit geeft hem alleen maar hoofdpijn, dit komt omdat het op deze schaduw afgeschermd is. Elora troeft Frans om te vragen om de barrière op te heffen. Uiteindelijk kan Mikhael Viktor troeven, Mikhael haalt hem door. Hij biedt Viktor thee aan. Viktor vraagt zich af waarom dit huis van Elora zo gewoon is, ze vertelt dat ze gewoon wat nodig had om in te wonen dus dit was wel passend. Elora vertrekt om wat boodschappen te doen.
Viktor vraagt wat Mikhael heeft gedaan, Mikhael zegt dat hij het gebroken Logrus hier heeft gelopen, een regenboog, en dit kent Viktor niet.
Viktor vertelt dat er veel te veel lui zich voortplanten binnen de familie Sawall, dit vindt Viktor zorgelijk. Nog veel zorgelijker is dat het niet alleen Sawall is, maar ook de Juliantak, zeker nu ze samengaan in een Huis Arden.
Viktor vertelt wat je ongeveer kan doen met de Logrus, reizen met de Logrus moet niet moeilijk zijn voor Mikhael omdat hij goeie shapeshift heeft, je kan ook een Vortex maken om een schaduw te slopen of zo. Je kan ook met veel oefenen kan je de mogelijkheid van iets manipuleren maar dit is wel heel lastig, als je verder wil in Logrus kan je het originele lopen en dan kan je ook spreuken in de Logrus hangen, dit lijkt Mikhael wel handig.

Seth
Connor vraagt of dit de goeie kleur is en hij hoopt dat Seth dit model wel goed vindt. Seth mag achter het stuur gaan zitten en krijgt instructies. Connor kan het vrij goed allemaal uitleggen.
En op een gegeven moment zijn ze ergens op de snelweg en eigenlijk is autorijden wel simpel.
Wat later stoppen ze ergens en gaan ze wat eten en drinken, Seth krijgt een rijbewijs van Connor, er staat Rafael Connors op.
Het is de vraag van wie Seth zijn talent voor magie heeft, niet van Connor of Noëmi in elk geval.
Connor vraagt zich af wat voor een relatie Seth met zijn vader wil? Seth weet het niet. Het lijkt Connor wel leuk om dingen samen te doen, Seth ook wel.
Seth zegt wacht even en troef dan naar Lionel. Die kijkt geschokt want Seth komt nogal hard door. En Lionel heeft er geen bezwaar tegen als Connor van hun schaduw weet. Seth hangt op en Lionel schrikt wel even. Seth komt tot de conclusie dat hij blijkbaar lomp en hard met troef is.
Connor legt uit hoe Simon samen met zijn broer Arend een vrouw deelt, ja dat is wel raar inderdaad, denkt Seth. Connor vindt het een stel sukkels en wie weet is het erger dan je denkt. Connor vraagt zich af hoe ze weten van wie welk kind is.
Seth vertelt dat hij een schaduw gevonden heeft samen met Lionel en ze willen het gaan afschermen van Lionel's vader en moeder. Daar willen ze een lab gaan opzetten voor experimenten.
Seth denkt dat Lionel mogelijk wat advies en hulp kan gebruiken met Patroon.
Volgens Connor kan die ene zoon van Flora en Gramble, Jeremy, ook alles heel erg goed zoals Patroon, Logrus, Magie en zelfs troef ook. En zijn boeken zijn ook erg goed.
Seth nodigt Connor uit om mee te helpen iets op te bouwen daarginds in die schaduw. Die wil dat wel. Seth vertelt dat ze een groot afgeschermd en indrukwekkend gebouw willen maken.
Connor vertelt dat hij vroeger wel goed overweg kon met Arend, maar sinds die feeks er tussen zit gaat dan niet meer zo goed. Seth vindt Faye wel aardig, tenslotte heeft ze hem wel iets geleerd.
Connor zal aan Jeremy wel gaan vragen hoe hij Noëmi kan bereiken. Hij troeft hem en Jeremy zal dat gaan regelen. Binnenkort krijgen ze dan een troef van haar.
Ze laten de auto hier en parkeren die beneden bij de flat. Connor pakt wat kleding, boeken en andere spullen in een koffer en dan kunnen ze gaan. Seth gebruikt zijn troefschets en dan staan ze in de kamer van het motel.

Mikhael
Mikhael wil wat vertellen, Viktor schermt het huis af. Mikhael vertelt dat hij iemand in het moment van wanhoop zag, Mikhael zegt dat het Ernest was, Viktor heeft bijna nooit Fiona gezien de laatste keer was 100 jaar geleden, Frans heeft ongeveer hetzelfde probleem. Viktor is ook zeer geïnteresseerd in Faye, Viktor wil nog eens kletsen met Bances, die wel aardig deed tegen Mikhael. Viktor is anders dan zijn moeder omdat hij veel voorzichtiger is dan haar. Elora verwacht dingen van Mikhael maar Mikhael weet niet wat hij hier aan moet doen. Viktor zegt dat je gewoon jezelf moet zijn, ook wat zelf doen voor haar. Mikhael zit over kinderen te denken, dit vind Viktor niet zo erg.
Mikhael en Viktor denken dat de Julian en de Sawall tak veel kinderen hebben om op te offeren aan het woud of zo.
Viktor gebruikt de Logrus om naar een stadje te gaan, dit is de hoofdstad van Montana. Viktor regelt het geld en bankaccount voor Mikhael. Viktor regelt van alles. Viktor gebruikt weer Logrus en gaan naar hun huis, Elora is al thuis en heeft al het eten klaar gemaakt, en ze laten dit zich smaken. Mikhael zegt dat Viktor wel bij hun kan overnachten, Viktor toont wat interesse in Elora. Mikhael vraagt of Elora's familie hun kinderen offeren, Elora zegt van niet, Viktor vind dit raar.
Ouwe lui van tegenwoordig hebben heel wat vijanden, Julian en Mandor zeker. In ieder geval zijn er problemen met Helgram, Anotonis en Clouddancer, en nog een aantal zoals een vampier familie. Daarnaast heeft Julian problemen met Corwin en Benedict. Dus hun tak hebben heel wat vijanden.

Seth
Lionel komt binnen als hij Connor aantreft. Seth legt uit dat Connor komt helpen.
Nog wat kletsen en dergelijke en de volgende morgen gaan ze ontbijten. Bob verblikt of verbloosd niet, hij is wel wat gewend maar drie jonge mannen die uit die kamer komen ach ja.
Daarna gaan ze naar een makelaar een eindje rijden met hun auto die afgeleverd is.
En dan arriveren ze bij de makelaar waar een of ander Miepje haar nagels zit te lakken. John, Tom en Carl Heiliger zijn het die een afspraak hebben met meneer Banshie. Ze geven aan hem op wat de eisen zijn aan het stuk grond. Wel afgelegen maar wel met hoofdwegen in de buurt.
De man zoekt het een en ander op via de computer. Sommige stukken land moeten ze eventueel van de staat Nebraska kopen. Daarna moeten ze overal gaan kijken.
Connor vraagt aan Lionel of hij kan autorijden? Nou ja die heeft wel eens zo'n ouderwetse auto gereden. Connor vindt dat niks. Die moet je opdraaien. Hij leert het ook aan Lionel en regelt daarna rijbewijzen, mobieltjes en bankrekeningen voor de beide jongens.
Ze komen uiteindelijk uit bij een flink stuk land, bosrijk vlakbij een spookstad. De hele stad staat leeg en het blijkt dat er nogal wat van die spookstadjes zijn in Nebraska. Een ander stuk land is wat meer heuvelachtig en daar is geen stad vlakbij. Seth wil graag meer strategisch geplaatst, die heuvels zijn wel wat. Via de makelaar vragen ze deze plaats aan om te kopen en daarvoor moeten ze dan allerlei vergunningen en dergelijke krijgen.
Connor regelt dat allemaal best wel vlot, al die saaie en toch praktische zaken als water, elektriciteit, riolering en telefoon, een weg erheen. Seth wil een woon fort of iets dergelijks. En hij wil van scratch af aan beginnen met zomaar wat stukken te conjuren. Lionel heeft een laptop gekocht en laat Seth allemaal voorbeelden van kastelen en forten zien. Er hoeven geen turrets op, althans niet zichtbaar wat Seth betreft. Lionel's schets kwaliteiten zijn niet zo geweldig. Seth plakt van alles wat aan elkaar en dan een muur eromheen. Terwijl ze er mee bezig zijn wordt Seth getroefd door koning Jeremy. Die hoopt dat Seth morgen bij de introductie zal zijn? Daar zijn ze nu druk mee bezig, allemaal rondlopende vrouwen die zich over de koekjes en dergelijke druk maken. Jeremy geeft Seth een troef van Noëmi, die is door Gramble gemaakt en hij vraagt ook of Seth al een troef heeft van Gramble? Ja. De basis Amber troevenset krijgt Seth als de introductie begint. Seth vraagt of Jeremy dan hem troeft als alles begint.
Connor vindt dat Noëmi best wel goed op die troef staat eigenlijk.
Seth gebruikt het meteen en zijn moeder is heel verbaasd, het is een echt troef contact. Ze is wel blij om hem te zien en heeft er iets over gehoord dat de wereld gered is en dergelijke. Ze is nog van alles aan het leren en heeft ook haar vader ontmoet. Seth vertelt dat hij inderdaad op de introductie zal zijn, Noemi is daar dan ook, Seth mag haar ook eerder proberen te bereiken als hij dat wil.
Ze wil graag ook een troef van Seth zelf maar die heeft hij nog niet. Wel leuk om hem te zien!
Dan verbreekt Seth voorzichtig de verbinding.

Mikhael
Viktor vraagt wat Mikhael wil weten over Logrus, iets met de Vortex, dit wil Elora ook wel leren. Viktor neemt ze mee naar een een of ander kasteel dat er als een Dracula creepy achtige omgeving lijkt. Caitlin houdt zich bezig met golems, dit vindt Viktor interessant.
Viktor neemt Mikhael en Elora mee naar een andere plek met magie. Viktor begint uit te leggen over hoe je een Vortex moet maken, Mikhael probeert heel hard een kolk te creëren. Dit lukt hem maar kan het niet onder controle houden. Na heel veel moeite kan hij de kolk op heffen. Elora probeert dit ook en het lukt haar om een kleurige kolk te creëren, maar zij heeft het al eens eerder gedaan, Elora lukt het om de kolk aan te laten vallen die een boerderij vernietigt.
Mikhael probeert weer een kolk op te roepen en krijgt een rotsblok kapot, maar de kolk loopt erna uit de hand en Viktor haalt hen snel daar weg voordat ze onder het puin zitten. De rest van de dag leert Viktor aan de twee hoe je de kolk moet op lossen en controleren en ondertussen stoort Viktor ze zodat ze wat beter leren zich te concentreren. Aan het eind van de dag gaan ze wat uitrusten en wat eten, Viktor vertelt wat over de ontmoeting tussen hem en Yasmin.
Viktor is trots op zijn zoon, Elora vertelt dat Mikhael een school wil oprichten voor Martial arts, Viktor en Mikhael gaan ineens sparren, Elora gaat kijken, Mikhael laat zien wat hij kan, Viktor en Mikhael zijn wel aan elkaar gewend, Viktor is meer ervaren dan Mikhael en kan wat meer klappen opvangen. Mikhael vindt dit wel goed voor zich. Viktor heeft een kamer voor Elora en Mikhael samen geregeld, Mikhael zegt dat hij hoofdpijn kreeg, Elora ook. Ze masseren elkaar en slijmen en hebben weer seks.
De komende dagen leren ze hoe ze moeten reizen met de gebroken Logrus, dit lukt hen in een aantal dagen, manipuleren leren ze ook maar dit lukt ze niet zo enorm goed. Elora is hier beter in dan Mikhael.
Jeremy troeft Mikhael en vertelt over de introductie die komt en wat dit inhoud, Mikhael vraagt of dit perse moet, Jeremy vindt dit wel belangrijk, Jeremy legt uit waarom hij het belangrijk vind dat Mikhael komt. Mikhael vraagt of Jeremy zich voor hem schaamt, Jeremy zegt van niet. Mikhael zegt dat Sand met Mikhael wil praten, dit vindt Jeremy prachtig nieuws. Mikhael vraagt of zijn vader is uitgenodigd, dit moet Mikhael maar doen voor hem. Yasmin is natuurlijk uitgenodigd en Bances is niet uitgenodigd. Mikhael zegt dat hij ook al wat troeven heeft, Jeremy kijkt treurig omdat hij wat hij troeven wou geven.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!