Saturday 3 March 2012

30. Caine/ Baby op komst/ Okanagan

Seth
Wat is hij van plan nu? Het wapen kan van alles zijn, niet perse een dolk. Het moet gebruikt worden om mee te bedreigen en fysiek mee te vermoorden en dat kan maar een keer. Het helpt om magie te hebben ook. Het kan ook zodanig misgaan dat ze hem mee sleuren, er zijn risico's en gevaren, vandaar deze rituelen. Demonen zijn nooit te vertrouwen, hij moet nooit het onderste uit de kan willen hebben. Ze weten niet wat ze willen, ze willen alles. Hij is de baas en dat moet hij ze laten weten. Faye zegt dat hij een wapen moet maken of laat maken en ze gaan verder als het af is. Goed, hij zal haar dan troeven, hij denkt dat ze nu immers tijd genoeg heeft sinds ze koningin af is.
Ze is erbij gelapt en nu is ze Hoofd van Huis Arden. Dus ze heeft wat te doen en dan ook nog een hoop kinderen al zorgen de meeste inmiddels voor zichzelf... dat kunnen ze tenminste, maar op Jayden na wonen ze allemaal thuis.
Hij wil een contract maken voor een demoon die macht opspoort en het hem rapporteert. Een spreuk kan ook, hij wil echter klein beginnen. Vaste contracten zijn het duurst, een tijdelijk contract is te verlengen. Hij moet ze nooit hun zin geven, ze zijn niet te vertrouwen, het zijn demonen. Undead zijn toch ook niet te vertrouwen? Je hebt niets aan ze, maar doordat je ze naar je toe haalt, krijgen ze een macht die dan beter werkt en dat maakt ze machtiger, dat werkt dan ook beter.
Hij wordt meegenomen de kelder uit en ze sluit de boel af. Arend is goed met magie en dingen maken, alleen maken is Marilyn goed in of misschien Emily. Hij gaat liever naar zijn opa.
Troeven lukt niet en hij vraagt of hij Caine mag troeven. Naar Caine is goed. Weer geprobeerd en daar is Caine. Hey opa. Kan Seth even doorkomen? Caine troeft zo even terug mits dat kan, vraag dat even. Caine fade uit. Faye zegt dat Caine niet hier naar toe kan troeven, maar ze kan dat wel regelen. Weer wordt er iets veranderd. Tijd voor koffie, zegt ze. De kan moet leeg. Dat duurt niet lang, er zijn meer koffiedrinkers hier. De koffie is zo sterk dat normale mensen er beverig van zouden worden.
Er wordt wat gekletst nog en hij wordt getroefd. Caine haalt hem door. Hij staat in een huiskamer, in deze Schaduw moet hij eerder zijn geweest. Caine stelt voor zijn spullen neer te zetten en mee te lopen. Er zijn wat mensen in de keuken bezig, er wordt opdracht gegeven voor een normale lunch. Nu wil hij thee drinken. Caine begrijpt dat wel, die koffie daar... Zelf wil hij wel koffie.
Ze gaan naar de werkkamer van Caine, als de koffie en thee is gebracht wordt de boel afgesloten door middel een combinatie van techniek en magie. Caine kijkt hem doordringend aan, Seth heeft het gevoel dat de man nu alles weet. Hoe gaat het? Wel goed, wat met Connor opgetrokken. Hij was wat gewond toch? Niet zo mooi van Connor dat deze Seth risico's heeft laten lopen, het is niet erg dat Connor zelf ook gedraind was.
Ze hebben de gezochte gevonden, kunnen nog niet zeggen wie. Hij moet inderdaad niets vertellen over Lydia, adviseert Caine. Connor is heel slecht in het bewaren van geheimen. Tegen Caine dan. Ze is niet dood, ze heeft gedraind vanwege haar vampierafkomst, denkt hij. Seth is dus nu een vampier?
Caine pakt een crucifix, hangt het om Seth' nek. Niets aan de hand inderdaad. Seth vertelt dan wat Finndo en Osric hebben gedaan, over dat Patroon. Caine denkt dat het niet de bedoeling was van de broers om haar in leven te laten, Finndo en Osric waren de rechterhand van Oberon. Seth vertelt van Finndo. Een Patroongeest hoeft niet altijd eerlijk te zijn, je moet altijd oppassen met Amberieten. Caine is Seth' opa, dat scheelt, maar zelfs hij kan een plan met hem hebben. Seth zegt dat Finndo zich wel opblies voor hen. Dat kost hem niets, zegt Caine. Wilskracht, zegt Seth. Ja. Stel jezelf toch de vraag altijd of je voor iemands karretje wordt gespannen.
Caine herinnert zich een gevalletje van Benedict die Dalt had doorstoken, maar dat Dalt nog steeds rondloopt. Dus snel dood gaan Amberieten niet. Lydia loopt dus nog rond, Finndo is dood en Osric nog niet. Caine heeft Connor een versteviging mee gegeven die ervoor zorgt dat hij niet alles uitkraamt.
Dus de Ardenieten weten het allemaal al van Finndo en Osric. Die kletsen onderling erg veel, dat zijn vreselijke bemoeials. Hij zou het hen niet alleen laten zoeken. Ze weten waar het graf is, zegt Seth. Schandalig, dat hebben ze Caine niet verteld. Die lui hebben allemaal geheimen terwijl Caine dol is op geheimen. Ze hebben er niets mee gedaan, zegt Seth. Morwenna ook niet. Dat klopt niet, zegt Caine, als er iemand nieuwsgierig en nosy is, is het Morwenna wel. Caine lijkt er trots op te zijn. Morwenna die zegt dat ze er niets mee doet als archeoloog? Dan vertelt ze hem iets niet. Dat ze mee wil is om zelf iets te bereiken.

Mikhael
Mikhael omarmt Elora en zoent haar stevig. Hij is een beetje blij, omdat hij hij dit niet op dit feest kon doen. Elora wil naar het restaurant en pest Mikhael een beetje. Mikhael vertelt dat Faye commentaar op hem had, Elora reageert hier niet op. Mikhael en Elora gaan naar de douche, Elora heeft heel wat littekens. Ze hebben seks in de douche en daarna op bed. Mikhael slijmt over Elora. En dan vallen ze in elkaars armen in slaap.
Dan worden ze wakker, Elora vindt dat Mikhael lief slaapt.
Mikhael beweert dat hij niet weet wat een radio is, Mikhael beschrijft een grammofoonplaat, dit herkent Elora. Elora loopt in haar blootje naar beneden, dit vindt Mikhael niet zo leuk, Elora gaat toch bloot naar beneden.
Mikhael doet weer zielig over dat Elora wel iets heeft en hij niet, en hij beweert dat hij niet meer dan een matje en een kast nodig heeft. Elora zucht. Elora laat alles zien hoe alles hier werkt in haar huis, het is makkelijk te volgen, vindt Mikhael. Mikhael gaat manuals lezen over van alle apparatuur wat Elora heeft. Elora heeft het over een vibrator wat Mikhael niet zo geweldig vindt, ze legt uit dat mannen een opblaaspop hebben. Mikhael snapt het niet. Elora laat zien hoe het internet werkt, Mikhael krijgt veel pop ups van blote vrouwen, hij vindt dit niets. Elora laat zien hoe je die pop ups weg haalt, Mikhael kijkt naar vliegtuigen en auto's. Hij kijkt ook naar Zen meditaties, hij vindt wel veel dingen. Mikhael zoekt ook op hoe het opgraven van botten gaat. Elora wil naar de supermarkt, Mikhael wil ook best met de trein. Mikhael vertelt dat hij wel heeft gemerkt dat de Ardenlui verslaafd zijn aan koffie als Elora koffie wil drinken voor ze weggaan. Elora vind het normaal. Mikhael doet wel aan opium pijp, soms.
Elora laat de kruidentuin zien, het is vrij netjes, Mikhael vindt het leuk, Elora heeft ook een kas. Elora vertelt over de planten. Elora vindt het niet erg dat Faye meer kan dan zij. Gwyn, een dochter van Faye, is net zoals Mikhael omdat zij het ook vervelend vind dat iedereen alles al kan en vooral dat ze de jongste is in het gezin.
Elora legt ook uit over kruiden, ze weet er wel veel van. Elora heeft alleen een persoonlijke spin, Mikhael vraagt welke spin? Ja deze spin zit bij haar vader. Ooit gevonden in Arden. Ze heeft van kinds af aan ook iets met schorpioenen gehad, die vindt ze leuk.

Ellis
Ze danst met Eamon. Zijn paard heet Bliksem en dat is een snel paard. De kat is een zij met de naam Felina. Niet echt een kat, maar een soort Siberische sneeuwluipaard. Owen heeft deze helpen vinden.
Trainen is belangrijk om te kunnen winnen. Ze voelt zich veilig in Eamon's armen. Om te vergelijken: Auryn komt wat meer tegemoet, Eamon biedt vastigheid en Iestyn is meer flexibel.
Eamon praat over Mikhael die zo snel is. Hij vraagt zich af waarom deze Elora inpikt en wat hij van haar wil. Hij noemt Iestyn een wegloper. Hij is dat zelf ook wel, maar hij heeft een broer die alles oplost voor hem. De tweelingzus van Iestyn doet dat vaak voor haar broer. Essilt is erg knap, een ijskouwe en onderkoeld. Hij vraagt wat ze van plan is met Iestyn. Ze zegt dat ze wel toekomst ziet wat hun twee betreft. Inclusief trouwen en kinderen, vraagt hij. Zelfs dat.
Ze danst weer met Iestyn die moppert over de adviezen van de nichtjes, ze zeggen dat hij haar niet moet laten lopen. Ze vraagt of hij dat heeft overwogen, hij kijkt haar wat eigenaardig aan. Hij vindt zijn neven trouwens wat opdringerig naar haar toe, als dat zo doorgaat krijgen Eamon en Auryn het met hem aan de stok.
Hij vraagt of ze wil dansen met Gerailt. Deze zou dat leuk vinden, maar is te verlegen om haar te vragen. Als ze instemt regelt hij dat meteen.
Gerailt is inderdaad verlegen, maar kan goed dansen. Hij heeft wel iets gehad aan die ogen die ze heeft geprepareerd voor hem. Erg interessant zelfs, want er is meer mee te zien. Hij heeft laatst een papieren golem gemaakt, die agressief werd. Gelukkig is papier gemakkelijk te vernietigen
Hij is nu zeventien en heeft er moeite mee dat anderen alles beter zeggen te weten wat golems betreft, want dat is namelijk niet het geval. Zo heeft Caitlin allang iets gedaan met golems, als kind al. Hij denkt dat het niet meer dan probeersels zijn geweest en dat haar interesse toen is vervaagd. Hij snapt niet waarom zijn familie hem zo terug houdt, Ellis vertelt dan dat er een toekomstvisie is geweest over hem toen hij nog in de wieg lag. Dat zijn golems op hol sloegen.
Ah, dat verklaart iets. Een koperen golem ramt alles kapot bijvoorbeeld als deze gek wordt. Het hele probleem is dat er hier en daar stukjes kennis zijn over golems, maar in feite is het onontgonnen gebied, er zijn maar weinig boeken. Viktor heeft alleen boeken van een bepaald type, Ernest heeft mogelijk meer boeken. Gerailt zal mogelijk een heel nieuw systeem moeten ontwikkelen voor golems, net als zijn vader heeft moeten doen voor demonen. Een hele uitdaging.
Hij vindt haar leuk als schoonzus, hij zegt dat ze moet aandringen als Iestyn terughoudend doet. Gerailt heeft niemand op het oog, zijn nichtjes zijn in het algemeen te vlot. Maar er is hoop, Iestyn heeft daarstraks gezegd dat je de ware ziet als je niet oplet.

Seth
Caine raadt aan om zelf te gaan en niet de Ardenieten het geheim te laten vinden, hij heeft er meer aan als hij het zelf vindt. Hij zal dan een Arden training moeten volgen. Twee weken afzien en dan keuren ze hem goed, na een week al eigenlijk. Hij krijgt dan een rusting cadeau en moet dan blij kijken. Hij mag dan mee en dan mag hij ze inwrijven dat hij ook dingen kan.
Hij moet eerst een wapen hebben. Hij wil niet zomaar een wapen en begint de uitleg over de daggers. Moet dat meteen of wil hij tijd verspillen door wat te eten? Lunch is goed, Caine maakt tijd voor de kleinzoon, hij heeft er niet zoveel. De kinderen van Ronardo en Leani ziet hij niet zoveel, die worden van hem weg gehouden. Hij ziet ze wel, maar de ouders hè... ze gaan lunchen, niet over dat soort zaken praten, de muren hebben oren. Caine weet iemand die hem gaat helpen.
Ze lunchen, Caine praat over het leuke feest en de wedstrijden en wat hij ervan vond en of hij elk jaar aanwezig zal zijn en of hij zijn moeder nog heeft gesproken. Het personeel is uiterst beleefd, Caine bedankt de mensen, daarna gaan ze zelf eten.
Caine legt de hand op zijn schouder, doet iets en ze staan ergens anders. Ze staan aan de rand van een middeleeuws aandoend stadje. Er is wel magie, er spelen wat groezelige kinderen met een bal en een stok. Er rijden karren met ossen en ezels ervoor. Er staat een grote kerk in het midden van de stad die er wel rijk uitziet. Er komt een vette man langs in een pij. De kinderen zijn mager. Welkom in de middeleeuwen, zegt Caine. Dit is het goede leven, de kerk heeft het voor het zeggen en organiseert kruistochten.
Hun kleding is nu meer aangepast. Seth ziet er hetzelfde uit als die mensen hier. Hij loopt door het stadje, buiten de stad staat tegen een heuvel aan een huis, gedeeltelijk open, gedeelte in de heuvel en er zijn geluiden van metaalbewerking te horen. Een smid. De man is mager, heeft een kaalgeschoren hoofd en draagt een schort. Hij is wat gebogen, heeft wel flinke armspieren. Zijn haar is vet en zweterig, hij heeft een verweerd gezicht. 'Heer abt' zegt de man tegen Caine. Hij is incognito, fluistert Caine. Caine stelt Seth voor als neef Rafael. De man is Vincento Visuvio. Van Italiaanse komaf en een goede smid, heeft een glazen oog dankzij Caine. Het bier is op, Caine zal hem nieuw laten bezorgen. Ze gaan naar binnen, de man noemt Caine Kelvin.
Overal hangen wapens en schilden. Caine legt uit dat zijn neefje een heilig wapen wil waarmee de demonische invloeden van de Heidenen te verdrijven zijn. In het Heilige land zijn die wapens nodig, ze bedreigen daar hun troepen mee, die roepen demonen op en neef wil zich kunnen verdedigen. Caine heeft toevallig iets bij zich en geeft de man een stuk meteoriet. Caine komt dat soort dingen regelmatig tegen en het moet Heilig zijn, niet steken, geen bloed erbij... het zal koud gesmeed gaan worden.
Het moeten een aantal dolken worden, zegt Seth. Het meteorietijzer is maar genoeg voor 1 flinke dolk of 2 messen. Caine licht toe dat Seth ook magische messen wil hebben. Dat gaat extra kosten. Seth legt uit dat de messen moeten kunnen zweven en een verbinding moeten hebben met Seth. Er moet dan iets van Seth in zitten. Bloed. Iets lichts is zilver. Neef is ook magiër, hij kan er iets van zichzelf in doen en de messen mogen allemaal hetzelfde zjn. Hij wil ze later aanpassen. Vincento kan ze dusdanig anders maken dat er onderling een klein verschil is. Zoals ieder een andere inscriptie en een andere edelsteen. Heilige getallen gaan in 8, 12 of 4. De 12 apostelen en de aanvoerders van de engelen, 12 maanden van het jaar zijn er ook. Het worden dan 12 dolken.
Iets erdoor weven dat ontvankelijk is voor magie kan Caine wel aankomen, mitril. Daar is niet aan te komen, dat komt uit de diepste mijnen van Ierland, zegt Vincento. Seth voelt Patroon en zowaar heeft Caine drie staven mitril in de tas. Dat was een geschenk van een dankbare handelaar wiens vrouw Caine heeft genezen, een Ier. Vincento denkt eerder dat Caine het gestolen heeft.
Vincento wil de namen weten en die gaan erop in Latijn. Seth mag kiezen hoe de dolken eruit gaan zien. Ze zien eruit als werpdolken. Caine en Seth zullen helpen en logeren in de dure herberg alhier.
Seth zit er een paar weken, de tijd gaat een keer of drie zo snel als in Amber. Uiteindelijk zit hij er ruim vijf weken, tien dagen Ambertijd. In 12 dolken zit dan bloed van Seth waardoor ze veel sterker worden.

Mikhael
Mikhael rijdt met de auto. Elora neemt Mikhael mee naar een koffiehuis als tussenstop. Mikhael vraagt naar ginger ale, hij vind dit best okay. Mikhael kan niet zo tegen alcohol, Elora's familie ook niet, dus ze drinkt koffie. Margrit en Mikhael's vader kunnen wel veel zuipen. Mikhael wil root bier kopen, Elora koopt gewoon van alles qua drank. Mikhael denkt dat Fanta voor kinderen is, Elora denkt dit niet. Elora legt uit wat een reclame is en waarom het zo overdreven is, dit is nieuw voor Mikhael.
Dan rijdt Elora en ze parkeert de auto bij een enorme mall. Er is daar van alles, Mikhael vindt het leuk. Mikhael merkt de films op met katana's, animatie en gewone films. Ze kopen ginger ale en slechte films over katana's. Ze kijken ook nog naar laarzen en werkkleding voor het graven. Ze kopen veel werkkleding, Elora legt uit wat ze moeten halen. Mikhael haalt ook een zonnebril, hij vind het wel cool maar vindt het wel raar. Elora koopt ook veel water. Ze gaan wel meer shoppen als het nodig is voor Iestyn en dat vriendinnetje. Misschien vinden ze het wel leuk om mee te gaan shoppen.
Mikhael koopt speelgoed voor zich zelf, met schieten en zo. Ze kopen ook een mp4 speler. Mikhael vindt die mp4 maar onhandig want het leidt af. Mikhael koopt van alles qua eten. Ze hebben wel veel rommel na het shoppen, het past maar net in de auto. Ze gaan daarna naar de food court waar je van alles kan halen, wat ze ook doen.
Elora laat ook de gokhallen zien, Mikhael wint veel. Elora neemt Mikhael mee naar een heel groot gebouw vol met speelgoed. Mikhael koopt een tafel voetbal en hockeytafel. Hij koopt heel veel dingen om Eamon te kunnen verslaan, maar ook bestuurbare rommel. Mikhael koopt nog een PS3 om schiet spellen te kunnen spelen.
Elora gaat daarna met Mikhael naar de babywinkel en ze koopt heel veel babyspullen. Ze kopen ook een aanhanger voor de auto en kopen wat meubels. Ze kunnen niet alles meenemen, dus de grote stukken zullen worden nabezorgd.

Ellis
Ze hoort hoe Mikhael, Emily, Auryn en Tessa een kleine muziekuitvoering geven, het klinkt fantastisch.
Zij en Iestyn blijven logeren, bij elkaar op de kamer van Iestyn. Hij heeft alles goed afgeschermd tegen nieuwsgierige oren en ze hebben veel seks. Ze slapen nog wat en worden heel vroeg wakker om half zeven vanwege het lopen door het huis en de etenslucht. Na een half uur worden ze echt wakker door de gong. Eerst onder de douche, weer seks. Iestyn is ervan overtuigd dat ze niet de laatsten aan tafel zullen zijn en dat klopt inderdaad blijkt wat later.
Aan tafel wordt flink veel gekletst, over afwezigen en aanwezigen. Emily vraagt aan Ellis of ze straks wat tijd heeft om naar de muziekkamer te komen kijken. Dat gebeurt na het afruimen. Emily zegt dat ze niet helemaal in orde is en de vorige dag niet echt in de stemming was om uitgebreid met Ellis te babbelen, hoewel Iestyn haar meerdere malen gevraagd heeft dat te doen.
Emily vraagt Ellis wat te spelen en deze speelt een paar deuntjes op verschillende instrumenten en Emily luistert. Daarna wordt Ellis meegenomen naar een atelier met veel licht. Emily laat zien waar ze van houdt: abstracte schilderijen voor stemming en ze schildert graag landschappen met nadruk op een bepaald detail. Het zijn razend goede schilderijen. Emily maakt ook etsen, ze is van plan om eens een ets te maken die een troef kan zetten. Er zijn mensen die bewegende troeven maken.
Hier en daar slingert een wapen rond tussen de schilderijen.

Seth
Seth vertelt waar hij het boek heeft gevonden en welke spreuken erin staan. Chaosieten en demonen hebben er last van. Dat is geen gewoon boek, het komt uit een andere Schaduw en het is nog steeds Heilig. Het is mee geweest op dat Patroon, zegt Seth. Caine zegt dat er dus Macht in zit. Degene die de macht erin heeft gestopt zal mogelijk nog in leven zijn. Caine zegt dat macht vaak blijft, ook al is de persoon dood.
Seth bladert in het boek, interessant. Het is verwant aan de eenhoorn geworden, mogelijk door dat Patroon. Het kan dat, wanneer je in aanraking komt met een dergelijk boek en Patroon, de eenhoorn besluit dat het boek behouden moet blijven. Seth vraagt zich af waarom het niet geclaimd is, misschien is het ook niet voor Seth.
Het boek heeft spreuken met macht. Het zijn een soort wapens of beschermingen tegen engerds. De protection from evil spreuk is niet standaard. Met deze spreuken kun je om je heen een soort muur zetten, een cirkel en daarbinnen kunnen wezens niet komen. Heel anders dan de spreuken die Caine daarvoor heeft. Het is een kostbaar boek, Seth zou het een juiste plaats moeten geven bij zichzelf of iemand anders. Er zou macht in moeten, anders kan het worden afgenomen. Seth heeft al spreuken gekopieerd, Caine vermoedt dat de spreuken rechtstreeks uit het boek sterker zijn. Seth heeft het boek meegenomen omdat het heilig was. Hij is niet van plan het in de kast te zetten, maar om het bij zich te houden. Caine denkt dat dit een van de weinige spreuken is die gebruikt kan worden tegen demonen. Handig voor als je het aanlegt met een dochter van Mandor of diens vrouw.
Seth vertelt het uitgemaakt te hebben met Cecile, hij kan haar niet laten wachten. Hij werd door haar verleid. Seth vraagt naar Caine's relaties. Daar wil hij het niet over hebben. Seth heeft ook niets anders op oog. Hij heeft Cecile niet gedumpt omdat hij een ander had. Ze had niet de skills waarnaar Seth op zoek is, ze is totaal met andere dingen bezig als hij. Caine vindt dat eigenaardig. Ze is een mooie spontane meid die aan de kant wordt gezet omdat ze niet dezelfde hobby's en ambities heeft als Seth. Dat is juist mooi, zegt Caine, dat is iemand die ervoor zorgt dat je niet eenzelvig wordt. Caine is dat heel lang geweest, ook alleen. Waarom zou hij zich druk maken over een doel. Veel mensen doen niets, zegt Seth. Caine vindt dat hij zich niet druk moet maken, hij heeft echt de tijd. Hij hoeft niet de zorgen van de wereld op zijn dak te nemen. Caine is geneigd om meisjes niet te vertrouwen, maar haar eerst helemaal na te trekken en haar skills en dergelijke, en dan kun je nog tegen een Chaosiet aanlopen. Caine dacht ooit altijd meteen door te hebben als het om een Chaosiet zou gaan, maar die keer dus niet. De meeste Chaosieten zijn evil en hebben slechte bedoelingen. Seth is gelukkig een zuivere Amberiet, dat geeft hem ook kans op de troon. Hij zou gesteund worden door zowel Caine als Corwin. Voor iemand met zijn serieusheid is dat wel wat. Ze huwelijken hem dan uit, er moet iemand zijn die de praktische zaken regelt... Seth is minder geïnteresseerd, waarom doet Caine het zelf niet? Te oud. Jeremy doet het leuk, maar ook daar zal hij mee stoppen. Diens zoon Etienne is een flierefluiter, misschien is Didier naar voren te duwen. Jeremy is een goede koning, maar gedeeltelijk Chaosiet, voor de helft maar liefst en Seth is dat niet.
Na die paar weken heeft hij 13 dolken waarvan hij er eentje niet mag gebruiken. Eentje is Holy. Caine legt uit dat je ermee kunt dreigen, maar beter niet gebruiken. Hij kan er waarschijnlijk ook een sterke demoon mee dood krijgen, maar dan is de dolk echt verpest en moet hij vernietigd worden.
Twaalf dolken in holster met hun eigen macht. Voor elk dierenriemteken heeft hij een eigen edelsteen. Caine raadt aan om te kijken of ze werken in Amber, dan werken ze overal. Arden blijft een probleem.
Ze doen het wel in Amber, maar zijn minder goed en sterk.
Hij heeft nu overal holsters zitten, hij ziet er nu uit als een zwaar bewapend iemand. De dolken reageren op wat hij wil, de opdrachten moeten wel simpel zijn.

Mikhael
Mikhael vraagt of Elora zwanger is. Ja, zegt ze. Net pas. Elora denkt dat de straling wel weg is. Ze rijden terug naar huis. Elora vraagt of Mikhael iemand voor Emily weet. Nee, zegt hij. Ze hopen dat Emily iemand krijgt. Mikhael vindt Emily wel knap, maar hij vindt Elora knapper. Mikhael vind Caitlin wel knap.
Elora vindt haar nichtjes vervelend omdat ze steeds proberen Mikhael van haar in te pikken, maar hij ziet dit niet. Hij vindt Faye ook knap maar erg vervelend.
Elora laat zien hoe je PS3 aansluit, en ze sjouwen ook alle spullen opbergen en halen. Elora doet bazig terwijl ze alles opbergen. Dit vindt Mikhael vervelend. Daarna laat Elora zien hoe je de PS3 aansluit en dan speelt Mikhael voor een tijdje. Al snel wordt het een beetje saai en gaat Elora met Mikhael spelen. Elora is niet zo goed, maar dat doet ze expres. Mikhael doet vervelend over dat ze zo slecht speelt en ze stopt er ook mee.
Elora gaat naar bed, en Mikhael ook. Elora en Mikhael hebben seks. Op een gegeven moment wordt Mikhael weer wakker. Mikhael gaat weer mediteren en gaat dan het ontbijt eten dat Elora heeft klaargemaakt. Mikhael en Elora gaan met de auto naar de plek om botten te graven. De plek is rots- en heuvelachtig en er zijn veel mensen aan het werk. Er is ook van alles af gezet. Er is niet alleen dino rommel hier maar vissen ook en allemaal andere dingen, hier ligt enorm veel blijkt, het gebied is erg groot.
Elora en Mikhael zoeken naar een goede plek en zij vindt het goede plekje. Er zijn niet veel mensen in de nabijheid. Elora zet de tent op en Mikhael haalt dingen op uit de auto en ze richten samen de tent in. Ze gaan zoeken naar dingen, ze vinden snel al botten van benen en zo. Mikhael probeert te tekenen, maar het lukt hem niet zo, Elora maakt gewoon foto´s. Elora zoekt soms wat op de computer, maar ze weet nog niet wat ze nu al hebben op gegraven. Mikhael stelt voor om een spreuk te doen om de grond te kunnen scannen, Elora wil dit niet omdat ze dit vals spelen vind. Er zijn veel verschillende soorten dingen in de grond, ze vind een haaien tand van een uit gestorven soort. Het heeft wel wat om met haar te graven, Elora is enorm goed geconcentreerd, en Mikhael leert wel hoe je graven moet.
Elora is eens een keer naar een schaduw geweest waar ze rond liepen, maar dit vond ze niet zo enorm interessant. Het mystieke is er dan eigenlijk af. Elora heeft ook een keer een schaduw gezien waar de mensen daar dino´s hebben gecloned.
Elora en Mikhael gaan wat eten, ravioli uit blik. Elora doet vaak dingen met haar familie waar ze geen magie bij gebruiken. Mikhael vertelt dat hij wel eens naar een circus was geweest. De keizer moet altijd vermaakt worden, dus gaf hij vaak voorstellingen.

Ellis
Emily stelt voor een een keer samen muziek te maken, ze zou ook eens de schilderijen van Ellis willen zien. Emily traint met wapens en magie en is op zoek naar een macht die haar meer ligt dan de bestaande machten, iets waarmee je iets kunt maken. Een realiserende macht. Dit is de tijd echter nog niet. Dus houdt ze zich bezig met muziek, een beetje dansen en magie en troef. Abstract spreekt haar aan en haar muziek is country en western. Daarnaast gaat ze graag naar toneelstukken met muziek.
Haar vader speelt Han Solo in de drie Star Wars films. Dat acteurschap kwam voort omdat hij zowat te laat was bij een bevalling en in de kamer stond in Arden rusting, bloedend en wel. De vroedvrouw had nogal wat vragen en toen heeft Arend uitgelegd dat hij mee speelde in een film.
Met robotjes houdt een andere zus, Marilynn, zich bezig. Ze is hier de techneut. Tessa en Auryn zijn het meest muzikaal van haar siblings. Haar moeder kan ook goed spelen, maar geeft helaas nooit voorstellingen.
Iestyn is aardig, vindt Emily, hij wordt geplaagd door haar zussen. Hij komt niet uit de verf bij zichzelf thuis, daarom woont hij meestal hier. Iestyn heeft wat over voor een ander. Hij heeft een natuurlijk talent met demonen.
Gerailt heeft het juk van de voorspelling op zich. Hij loopt binnenkort tegen de goeie vrouw aan. Ze weten al wie, maar ook die moet wordt in de gaten gehouden gaan worden. Wat haar moeder heeft gezien is dat de vrouw met een kind aan het wandelen is en bedreigd wordt door zo'n losgeslagen golem. Haar moeder voorziet, haar broer David min of meer ook en Emily heeft er ook iets mee, vooral wanneer het gaat om dingen met macht.
Ze raadt Ellis aan meer te doen met de armband. Ze moet er macht in stoppen. Iestyn is er goed in, ze moet hem om hulp vragen. De armband heeft iets Patroonachtigs, iets beschermends.
Ze denkt dat Ellis een bepaald talent heeft met kruisboogschieten. Emily is er niet goed mee, ze moet dat combineren met magie.
Als ze teruggaan naar de woonkamer, is alleen Iestyn daar die zit te lezen. Ellis gaat naast hem zitten, het is al bijna middag, zegt hij. Koffie?
Ze spreken af dat ze binnenkort gaan beginnen met het zoeken naar al dan niet een meteoor vanaf zijn Ctulhu Schaduw. Ze mag haar beesten mee nemen, ze zal met Morwenna kortsluiten hoeveel training er nog nodig is en mogelijk een begin maken met leren Schaduwreizen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!