Saturday 3 March 2012

29. Verloving, deel twee

Ellis
Ze wandelt met Iestyn, hij vertelt dat zijn oudste siblings veel ouder zijn dan hij. Faye is bijna net zo oud als Owen. Hij zegt dat iedereen altijd vond dat hij en zijn zus Essilt aan elkaar klitten. Middelste in het gezin zijn is niet gemakkelijk, hij wilde plaats voor zichzelf en is toen vaak en lang bij Faye gaan logeren. Daar liep hij tegen andere intriges aan, deze heeft ondernemende dochters met hem als doelwit. Wordt je op een ochtend wakker met die meiden in bed en die vertellen dan aan Faye dat Iestyn met ze naar bed is geweest.
Iestyn wil vrij zijn, geen ketenen hebben. Meisjes hebben altijd in de rij gestaan voor hem. Ellis heeft dat niet ervaren met jongens en Iestyn denkt dat ze te hooghartig is. Dat heeft te maken met haar Benedict afkomst, die zijn afstandelijk en berekenend en... hij zeurt er lange tijd over door tot ze zegt dat het irritant wordt.
Ze vertelt hem getrouwd geweest te zijn, iets van 70 jaar geleden was dat. Na 3 maanden was de echtgenoot dood vanwege de trap van een paard. Iestyn was bijna getrouwd, in Rebma was er een meisje zwanger van hem, hij beloofde met haar te trouwen. Het eindigde met een hoop gegil en demonen en hij is daar onmiddellijk vandaan gehaald door zijn woedende vader. Niet zozeer op hem boos, maar op de vuile Rebmanen die hem erin probeerden te luizen. Dat kind was niet van hem, dat heeft zijn vader uitgezocht. Iestyn had een interessante tijd in Rebma, hij was er populair en er waren veel halfnaakte vrouwen met groen haar, erg mooi. Gemakkelijk met seks en roddel en achterklap de orde van de dag. Had hij allemaal willen leren. Ook met homoseksualiteit zijn ze los in in Rebma. Martin, een oom, is er opgegroeid. De familie van het meisje heeft getracht om hem aan de afspraak te houden, zijn vader werd toen pas echt boos.

Seth
Hij is aan het wandelen met Emily. En zijn stemming is teleurgesteld, Emily merkt op dat hij niet zo blij kijkt en hij doet er wat laconiek over. Het verbaast haar, ze had hem iets anders ingeschat. Ze weet heus wel dat hij geen vechter is, maar hij komt juist wel over als serieus en verantwoordelijk en als iemand die wel nieuwe dingen wilde leren. Nee, niet alles. Hij wil niet ineens van vechten gaan houden en dat snapt ze heel goed want haar zus houdt ook niet van vechten. Ze vindt het jammer, ook voor haarzelf.
Ze draait het dan om en zegt tegen hem wat hij zou eisen van iemand in een wereld vol ondoden. Wat Seth betreft moet die magie hebben of kunnen vechten. Wat spoken betreft helpt vechten dan niet, denkt Emily. Ze is wel eens in Cochis geweest en zwaarden hielpen niet.
Ze gaat het hem niet opdringen maar kan hem dan helaas niet meenemen. En dat vindt ze zo zonde.
Ze vertelt dat je in Arden gewoon kunt verdwalen omdat hele stukken verschuiven daar.
Seth blijft op zijn standpunt, hij gaat niet doen wat Emily voorstelt. Ze zegt tegen hem dat hij dan misschien Owen zo gek kan krijgen, gewoon niet vertellen dat hij niet kan vechten. Trapt hij vast in.
Seth loopt weer terug naar het huis, er is muziek te horen en er brandt volop licht. Het valt hem wel op dat ze wat aan het dansen of kletsen zijn en niemand doet iets nuttigs.
Owen is blij dat hij niet met Lucia hoeft te dansen want Seth wil met hem praten.
Lucia waarschuwt beide heren dat Owen moet dansen met haar straks.
Seth schermt het gesprek af en Owen is verbaasd dat hij dat steeds zo makkelijk doet. Seth legt uit dat hij iemand zoekt die thuis is in Arden. Die verwijst hem in eerste instantie naar Julian. Seth heeft het over het graf van Finndo dat ergens in Arden zou staan. Seth legt uit dat hij Osric wil zoeken en dat zou via het graf moeten kunnen. Nee hij gaat de ouwe Finndo niet opwekken in eerste instantie. Owen vindt die lui vreselijk gevaarlijk en als ondode natuurlijk helemaal.
Seth stelt voor dat Owen gaat zoeken en hem dan troeft. Waarom ga je niet zelf? Nou Arden is heel gevaarlijk. Kun je paardrijden, vraagt Owen. De zoektocht kan vanaf een paar dagen tot een paar jaar duren. Owen vindt het wat vreemd dat Seth niet zelf gaat zoeken.
Owen denkt dat er meer plaatsen zijn in Arden die voor Seth interessant kunnen zijn. Monsters natuurlijk maar ook ondoden. Seth heeft geen training gehad en er ook geen tijd voor eigenlijk.
Owen leek het wel leuk om met Seth door Arden te reizen, hij doet dat wel eens met Margrit maar die zegt zo weinig en Emily eigenlijk ook.
Volgens Owen is het niet echt nodig om een Arden training te volgen maar je moet wel op jezelf kunnen terug vallen. Waarom zou Emily dat zeggen? Misschien is ze verliefd op Seth? Verbazend.
Lucia troeft hem en hij moet weer terug, ze is toch een leuke vrouw en ze doen graag samen dingen.

Mikhael
Faye zegt dat Mikhael niet van feestjes houd, ja zegt hij. Mikhael houdt meer van actie, hij vindt feesten geplak, maar hij mag iedereen wel. Faye vind het irritant dat Mikhael steeds hapjes klaar maakt, ze zegt dat anderen dat ook vinden. Faye vindt dat ze zelf veel irritante gewoontes heeft.
Iedereen op dit feest is best wel zelfstandig, Mikhael vindt dat als je zelfstandig bent dan heb je niemand nodig, dit klopt niet zegt Faye. Zelf is ze zelfstandig, maar ze heeft haar echtgenoten echt nodig.
Mikhael vindt het nog steeds raar dat ze geen personeel hebben. Faye vindt personeel vervelend. Mikhael vindt dat Faye en haar generatie alles beter weten dan anderen. Mikhael denkt dat niemand hier ook niets over heeft voor iemand anders, Faye vindt dit niet zo, Faye vertelt dat Mikhael misschien maar iets anders moet doen. Ze gaat weg. Viktor komt naar Mikhael toe, en Mikhael vertelt ook dat Viktor en zijn generatie zo alles weten en zo, Viktor lijkt er niets om te geven wat Mikhael zegt en denkt dat hij in de pubertijd zit. Mikhael vertelt dat hij denkt dat hij als boertje bekeken wordt en zegt dat hij niet van feestjes houdt, dan moet je maar gaan zegt Viktor. Viktor legt uit dat je gewoon moet gaan en niet wachten tot er iets gebeurt. Viktor voelt zich schuldig maar dit wil Mikhael niet. Mikhael wil iets zelf bereiken, dit vindt Viktor geweldig, maar Mikhael bedoelt dat hij het niet zo bedoelt als Viktor denkt, want Viktor denkt dat hij niet iets voor anderen zou doen.
Viktor zegt dat hij met Faye heeft gepraat over Mikhael, Mikhael vind dit triest en zegt dat Viktor hem maar beter had moeten trainen. Viktor vindt het goed om nu te doen. Mikhael wil niet nu meer dingen van hem leren. Viktor en Mikhael beginnen een discussie over dat Mikhael maar dingen moet leren, maar dit wil Mikhael niet. Mikhael heeft het over ervaring met powers die hij heeft gemist. Mikhael vindt zich zelf niet zielig en wil gewoon zijn verplichtingen aan gaan. Mikhael wil niet trainen, Viktor snapt hem niet. Mikhael kan niet goed uit leggen wat zijn probleem nou is, hij voelt zich niet thuis en het boertje, en hij vindt zich dus minderwaardig. Viktor heeft 1 zoon en geen dochters. Viktor vond het namelijk tijd worden voor een kind. Dus kreeg hij Mikhael. Viktor droomt nog steeds over Faye.
Viktor vertelt dat Mikhael maar gewoon aan zich zelf moet denken en een beetje aan Elora. Mikhael wil dit niet doen. Mikhael wil bij een wijze man leren, Mikhael wil ook over zich zelf denken. Hoe zou Mikhael het vinden als Mikhael werd gespiegeld wat niet kan omdat hij zich niet kent volgens Viktor. Elora komt Mikhael opzoeken.

Ellis
Het spijt hem van Karl. Hij vertelt dat zijn zus weeskinderen heeft gevonden. Hij is eens mee geweest op zo'n expeditie. Ze gaat dan naar Schaduwen waar lui kinderen hebben ontvoerd om met die ontvoerders een deal te sluiten. Ze gebruiken kinderen voor eigen doeleinden. Faye pikt er de kinderen met Chaos of Amberachtergrond uit, de andere kinderen wordt niets mee gedaan, Iestyn vindt dat een beetje zielig. Nou ja, er worden er wel eens teruggebracht naar ouders, maar soms hebben de ouders de kinderen zelf verkocht en vaak zijn ze niet eens te vinden.
Je kunt anderen minachten, helpen of negeren of alles af en toe doen.
Dat Ellis kunstenares is vindt hij leuk, ze is iets speciaals. Emily schildert en maakt muziek en danst.
Ellis weet niet wat ze wil, hij zegt dat dat voor de meesten van hen geldt. Zijn broer Gerailt weet dat trouwens wel. Faye heeft echter een toekomstvisioen van hem gezien die niet leuk was toen Gerailt nog in de wieg lag en sindsdien wordt het Gerailt ontmoedigd iets met golems te gaan doen. Met zijn jonge oom James is hetzelfde aan de hand, hij is genoemd naar zijn oudere, overleden broer en dat was de minnaar van Faye en nu willen Arend en Simon uit alle macht voorkomen dat zoiets nog eens zal gebeuren.
Men weet dat op een goede dag Gerailt's golems losbreken en dat weet Gerailt niet. Gerailt kijkt tegen hem op, misschien een beetje teveel. Hij is wel knap, vindt Ellis.
Ze geeft toe niet zo van horrorfilms te houden, zeker niet van de zinloze met zagen en dergelijke. Hij houdt niet van de buren in Nieuw Zeeland, dat geloer... Hij kan ze ook nachtmerries geven. Demoontjes die op het bed gaan zitten 's nachts en alle positieve energie absorberen. Zijn vader roept ze niet eens meer op, hij kan dat wel. Iestyn vindt alles leuk, maar het moet niet te lang duren. Rondreizen vindt hij wel wat. Een Patroonvriendin is handig, dan hoeft hij de Logrus niet in.
Mikhael kan zich veranderen. Iestyn kan zich ook veranderen. Ellis misschien ook beweert hij en legt iets uit over shapeshift. Taboe binnen de Sawalls, zijn moeder kan dat niet. Er is kans dat een baby zich niet kan beheersen, die moeten dat nog leren. Ze zien er soms dan anders uit. Of je droomt dat je iemand anders bent en je wordt wakker in een gebrast bed. Iedereen komt voort uit de oertijd van Chaos waarin men zich door de extreme omstandigheden aan moet kunnen passen. Hij legt wat uit over Logrus, je moet dan kunnen shapeshiften en Patroon dat stabiel houdt. Maar Amberieten en Chaosieten komen voort uit dezelfde wezens, ze kunnen kinderen krijgen van elkaar. Demonen worden ze wel genoemd.

Seth
Owen vertelt dat hij weg moet om niet alleen met zijn vrouw, maar ook met zijn dochter te gaan dansen straks. En hij gaat niet 'maar een keer zoeken' want anders dan Amberieten gaan ze in Arden wel recht op hun doel af. Luie Harry de Amberiet is ook zo iemand. Owen zegt toe dat hij erop zal letten of er een graf is van Finndo.
Seth komt Arend binnen tegen en spreekt hem aan. Seth begint met zijn vraag en wordt meegenomen naar een werkkamer die is afgeschermd. Arend geeft hem bier en neemt er zelf ook een. Seth vertelt over Osric en het graf van Finndo.
Arend weet dat Simon en Julian wel eens geweest zijn bij het graf van Finndo. Het is niet bij de andere graven van Arden die er een aantal zijn. De grafplaats zelf ligt in een redelijk stabiel gebied maar het is vrij moeilijk te vinden. Arend wil Simon er wel even bij halen en dat doet hij.
Arend legt uit dat Seth het graf van Finndo wil vinden. Simon vindt dat mooi en vraagt wanneer Seth er klaar voor is? Seth legt uit dat hij niet Arden proof is en dat hij er niet teveel tijd in wil steken. Hij wil zich met zijn doel bezighouden en niet met Arden. Ze plagen Seth een beetje dat er minstens tien jaar training in Arden nodig is. Maar afhankelijk van de verschuivingen ben je een paar dagen tot een paar weken bezig het graf te vinden.
Simon is er geweest daarginds maar weet het niet meer precies wat er allemaal was. Er is iets met dat gebied waardoor je niet alles onthoudt.
Zowel Simon als Arend willen niet precies Julian erbij halen maar het is toch nodig. Beiden hadden trouwens Faye een dans beloofd. Ze sturen Julian wel en die arriveert en vraagt hoe het gaat.
Seth vertelt wat over de zaken van Oberon en de patroongeest van Finndo. Julian zegt dat de zaakjes van Oberon nogal smerig zijn meestal.
Seth moet Finndo's graf vinden om zijn broer te kunnen redden. Julian vraagt zich af of dat bij het graf iets te vinden is. Volgens Julian werkt Troef, Patroon en ook magie er niet. Hij denkt dat Morwenna zich met die plaats heeft bezig gehouden en die vertelde over het graf, een interessante plaats, een heel erg oude plaats. En je kunt er ook met niemand zomaar over praten die plaats. Seth weet dat nu ook, dat kan niet. Seth krijgt toestemming van Julian en hij mag met een van zijn Ardenieten regelen dat hij er heen gaat.
Julian haalt er Morwenna bij en lijkt dat te kunnen zonder een troef aan te raken. Morwenna kijkt wat verbaasd. Ze vindt het leuk nieuws dat Seth op zoek is naar het graf van Finndo.
Op die plaats werkt er niet veel, haar valk en paard wel en dat scheelde alweer. Ook demonen konden er niet komen. Ze weet niet of er ook vervelende beesten zaten, niet zo op gelet.
Er is een tombe in een soort grafkamer. Ze heeft het wel uitgezocht en hij is daar vermoedelijk begraven door Osric en dan nog een of andere dame waarvan zij denkt dat het een voormoeder van Julian is. Er ligt daar ook ergens een stuk Patroon, geen gebroken patroon maar iets heel ouds dat vernietigd is. Ze heeft niet alles daarna kunnen uitzoeken. Ruzie met een paar Chaos families kwamen tussendoor en ook een baby.
Ze wil wel met Seth mee maar die ziet de bemoeienis van Mandor niet zo zitten. Tja, die zou ook mee kunnen, hij heeft een training gedaan ooit, zegt Julian.

Mikhael
Elora wil dansen, omdat ze verloofd zijn. Mikhael heeft er geen zin in. Elora vindt haar vader het meest vervelend. Elora wil best eerder weg met Mikhael maar dat is eigenlijk niet zo netjes. Mikhael wil eerder weg, en dit zou wel kunnen. Elora vraagt aan Mikhael of hij zich ergert aan de mensen hier. Ja zegt hij, maar niet iedereen. Mikhael moet wel met de moeder van Elora dansen, omdat het moet.
Elora vindt het zielig voor Rafael dat hij zo eenzaam is opgegroeid. Elora vind het verdacht dat Ellis met Iestyn gaat en ze vindt het zielig voor Caitlin, Mikhael vind dit maar stom van Elora dat ze dat vindt. Mikhael legt uit waarom hij hun heeft meegevraagd naar de botten opgraving.
Mikhael weet niet eens wat trouwen inhoudt, en Elora vindt het wat jammer en zegt dat ze maar langer moeten wachten met trouwen ofzo tot hij er wel aan toe is. Een trouwerij is best wel uitgebreid namelijk. Elora denkt dat Mikhael eerst wat meer van dingen zoals de familie moet gaan houden en feestjes, Mikhael weet het nog niet.
Lucia danst nu met Mikhael, ze merkt op dat Mikhael niet naar Lucia kijkt, ja dit vind hij onbeleefd, maar Lucia houd niet van niet aangekeken worden. Bovendien is het bij hen onbeleefd om de danspartner niet aan te kijken. Mikhael probeert wat haar aan te kijken. Lucia vertelt wat haar taak als heks is, ze is bezig met Arden zaken vertelt ze. Lucia zegt dat ze dus middelen aan het ontwikkelen zijn voor dingen tegen wormen en teken en dergelijke. Dit doet ze samen met de vrouw van Julian, soms krijgen ze verrassende input van de heks Morwenna en ze doen sommige dingen samen met Faye. Elora is nog in de leer.
Mikhael weet het niet hoor. Mikhael vindt het een interessant probleem om op te lossen. Lucia wil meer weten over Mikhael zijn dumplings en hij verteld hoe hij het maakt met pikante smaak.
Dan wil Mikhael met Emily van Faye dansen, Emily merkt op dat Mikhael het feest niet leuk vindt en zij eigenlijk ook niet. Emily denkt dat Mikhael een soort van kluizenaar is. Emily vertelt dat Viktor aardig is en dat haar moeder zegt dat ze mannen eerder aardiger vindt dan vrouwen en dit klopt. Emily gaat nooit zomaar zelf vechten, ook niet als ze boos is, ze laat dit anderen op lossen. Oh ja, ze kan wel vechten. Emily maakt muziek om dingen daar in af te laten reageren. Mikhael vertelt dat hij ook wat speelt, een Clavicord en dit was rustgevend voor hem. En Mikhael heeft ook dansen geleerd, en hij kan ook zingen. Mikhael wil Emily horen spelen. Straks, belooft ze.
Auryn wil andere dingen dan Eamon denkt Mikhael. Auryn heeft Eamon altijd gevolgd en deed daarnaast ook zijn eigen dingen. Emily en Auryn kunnen heel goed overweg, en dit vindt ze leuk. Auryn deed altijd dingen voor Emily.
Mikhael gaat met Yasmin dansen, Yasmin vindt die Arden lui best wel mee vallen. Ze kent ook niemand van Arden. Ze kent Frans niet echt, want hij was al meteen naar het huis Arden gegaan. Frans is een goede magiër, al denkt iedereen dat hij techneut is vanwege zijn Amblerash afstamming. Hij heeft wel technische kennis hoor, maar schijnt veel beter te zijn met magie.
Mikhael weet niet wanneer hij gaat trouwen, en Viktor wil het organiseren en Yasmin vindt dit niet erg. Mikhael vertelt dat hij bij Jeremy was, en dat hij Mara zo geschikt vindt. Mikhael vertelt over Thomas wiens naam ze uitspreken als 'Tomaa' en dat er geen oma Flora was. Flora doet altijd vieze dingen vindt Mikhael, Yasmin ongeveer ook. Despil is ook zo, zegt Yasmin, en Merlijn ook.

Ellis
Ze lopen weer terug, hij slaat een arm om haar heen en doet een spreuk om warm te blijven. Hij vertelt over de Huizen van Chaos. Het huis van tovenaars heet Jesby, Huis Sawall is klein, maar machtig en heeft veel invloed. Amblerash is technisch en een grote familie met wel duizenden mensen en veel macht. Leveren meestal de koningen van Chaos. Dan is er Rhodien van handel en diplomatie en een Huis Xenoban dat op zichzelf is, nare lui, rancuneus en vervelend met zelfmoordneigingen. Dan is er het vampierhuis vond Draco, een Huis met negroide mensen. Ook een Huis van Indianen, Clouddancer en de Japannertjes van Katana. Huis Mason is een lager huis dat personeel levert, Huis Anotonis het kanonnenvoer. Anotonis wil trouwens samengaan met een gedeelte van Helgram. Huis Hendrake, een vechtershuis is trots en eerlijk en zeggen af te stammen van Benedict. Helgram is minder trots, meer individualistisch en vechters. Chanicut is van alles wat en Archens zijn verzamelaars, vinden het heel normaal om zaken achterover te drukken en depots te plunderen. Hebben veel invloed en indertijd Faye behoorlijk tegengewerkt.
Zij van Arden hebben veel ruzie met diverse Huizen zoals Helgram, Clouddancer en mogelijk Anotonis. Daarnaast zijn er problemen met in ieder geval Corwin van Amber. Een en ander is geïnitieerd door Faye in de tijd dat zij koningin was.
Er is in het verleden veel ruzie geweest om de troon, er was een lijst met mogelijke troonopvolgers en die moesten dood. Mandor heeft er nummer 1 op gestaan in de tijd dat Gramble de troon had. Mandor heeft in het openbaar afstand gedaan, dat was nog niet eerder vertoond. Mogelijk heeft hij daarmee een begin gemaakt van een nieuw Chaos, waarin de strijd om de troon niet meer zo belangrijk is.
Iestyn heeft trouwens wel een doel en als Ellis wil, mag ze daarmee helpen. Het is eigenlijk een overnemen van iets waar zijn moeder mee bezig is geweest en als ze zich daarmee bezig gaan houden, kunnen er dingen mis gaan, het kan ook echt griezelig worden.
Het gaan om wezens van buiten die voet proberen te krijgen hier. Ze zijn heel machtig en in meerdere Schaduwen is er een spoor van te vinden, ze kunnen dus mogelijk Schaduwreizen.
Ze zijn ergens opgesloten, mogelijk door Amberieten en Chaosieten. Het zijn geen mensen, noch demonen of duivels. Ze verspreiden boeken met daarin de mogelijkheid een poort te creëren waardoor ze toegang zullen krijgen. Ook is er sprake van een geheim project, ergens op een wereld zal een grote meteoor neerstorten waarmee ze fysiek de wereld in kunnen. Iestyn heeft nog geen neergestorte meteoor gevonden, misschien is dit alleen mogelijk als tegelijkertijd de hele wereld is vernietigd. Normaal reist Iestyn naar mogelijke werelden via zijn moeder, ook hebben zij als Huis iets gejat van die kinderontvoerders, een soort apparaat waarmee je doorgangen kunt creëren naar nabijgelegen Schaduwen.
Ze gaan het huis binnen, inmiddels wordt er gedanst. Ze dansen samen en negeren de opmerkingen van de aanwezigen over rode wangen en dergelijke. Na een dans wordt Iestyn afgetikt door Auryn, iets dat Iestyn niet echt leuk vindt.
Auryn is een goede danser, hij vertelt Ellis dat hij jaren op ballet heeft gezeten. Hij is een knappe jongeman met heel goede manieren. Hij zegt dat Iestyn aardig is. Zelf heeft Auryn wel vriendinnen en ook wat op het oog, ze weet alleen niet dat dat zo is. Heeft Iestyn haar iets verteld over zijn Rebma tijd? Vast niet alles, suggereert hij. Hij heeft gehoord dat Ellis schildert, maakt ze portretten? Geweldig, hij stelt voor dat ze portretten gaat maken van de familie, zowel individueel als een familieportret. Nee, zoiets hebben ze niet allang.

Seth
Morwenna vraagt wat Seth nu precies wil, ze raadt aan om het niet te lang met dit soort zaken te wachten. In haar ervaring krijg je die tips niet voor niets en niet te lang laten slepen. En anders lost iemand anders het dan op. Je hebt het zeker over Harry, zegt Julian.
Morwenna vertelt dat onder andere het terughalen van zijn oma Fiona op Harry's lijst stond. En die kwam hij jaren later op een feestje tegen en die was al door Jeremy en Ronardo inmiddels gevonden. Daar was Harry nog verontwaardigd ook over.
Morwenna gaat dan waarschijnlijk niet mee. Ze gaat de kamer uit en even later Julian ook. En dan voelt Seth zich ineens niet meer op zijn gemak hier.
Seth besluit om naar zijn kamer te gaan, zijn spreuken in te studeren en dan te gaan slapen. Hij trekt een barrière op om het geluid buiten te houden en er is een meisje aan zijn deur, Gwyn. Die wilde eigenlijk met Seth dansen en hij vindt haar zeker te klein. Ze vraagt of Seth ook een hovercraft heeft? Haar zus wel. Wat bouwt hij dan? Undead, oh van die lijken. Ze noemt hem net als al die anderen en gaat dan weg.
Seth valt in slaap en wordt 's morgens wakker. Hij doet clean op zichzelf en smell nice. Klaar.
Seth kamt zijn haar en merkt dat er een of ander vreemd laagje op de spiegel hier zit. Hij haalt zijn geluidsscherm weg en het is stil in huis. Het is buiten donker en het is begonnen te sneeuwen.
Hij komt in de keuken en het ziet er allemaal netjes uit, geen feestlucht en resten meer.
Het is nu zes uur in de ochtend maar er is niemand. Er staan nog wel wat etensresten in de koelkast.
Seth pakt voldoende en gaat eten. Tegen half zeven, zeven uur komt een blonde jongen naar beneden, het is Iain. Wat doe jij hier? Eten. Oh, waarom dan niet het ontbijt voor iedereen maken? Oh. Het is een beetje ongeschreven wet dat de eerste die op is dat doet, dus Iain doet dat meestal en begint het ontbijt klaar te maken. Seth mag de wafels doen, gebruiksaanwijzing op de achterkant van het pak.
Arend komt er ook bij en vraagt wat Seth van de muziek vond? Emily speelt heel goed. Seth heeft alles gemist want hij is naar bed gegaan.
Eamon komt er ook bij, die vindt iedereen nogal vroeg en dan arriveren de anderen in groepjes.
Als de gong geslagen wordt, wordt er door de overigen stevig gevloekt en dan zijn de anderen ook wakker. De volgende lading wafels gaat wel goed.
Het is behoorlijk druk aan het ontbijt en iedereen is wakker en praat door elkaar. De buren zijn blijven slapen, maar Elora en Mikhael zijn er niet langer.
Faye is een van de laatsten die beneden komt. Seth bestudeert zijn boeken, waaronder zijn Heilige Boek in de huiskamer. Maar dat boek lokt kreten uit van de mensen in de keuken dus dat stopt hij dan weer weg. Er zijn hier ook magische boeken maar niet die verzameling Ambrose boeken die elders overal staan.
Andere mensen mogen afruimen dan degenen die gekookt hebben. Koffie wordt er gezet en uiteindelijk komt Faye er dan aan, neemt koffie mee en Seth naar de kelder.
Er staat hier cirkels op de grond met kaarsen eromheen die nu nog uit zijn. Het is de bedoeling dat Seth zelf aan de slag gaat met een contract. Ze geeft hem een stuk perkament van demonenhuid.
Seth moet heel goed bedenken wat hij precies wilt. Dat gaat dan pas in als hij het document opent.
Seth zoekt nog een verkenner, iets dat machtsbronnen kan vinden.
Seth mag laten zien wat hij geleerd heeft als basis van haar broer.
Dan vraagt ze of Seth een speciaal wapen heeft tegen demonen om zich te kunnen beschermen? Het moet een soort maagdelijk wapen zijn, moet vreselijk voor ze aanvoelen en alleen in het uiterste geval moet je de demoon ermee doden en dan is het wapen verpest.
Faye laat zien wat voor een wapen ze zelf heeft, een kristallen dolk waar iets mee is en die ze zelf gemaakt heeft om het te versterken er macht in gestopt heeft.

Mikhael
Yasmin heeft nog met niemand anders gedanst, want die mannen hier zijn van die hillbilly's.
Mikhael gaat met Faye dansen. Faye is boos dat haar mannen weg zijn. Faye vind dat Mikhael kan dansen, Faye vind botten graven ook leuk. Faye zegt dat zij zich niet gaat vervelen ook al is zij geen koningin meer. Mikhael was blij dat Faye er was om Mikhael op te vangen, Mikhael vond de kleine meisjes heel leuk, maar nu zijn ze wel wat ouder. Faye vertelt dat ze zelf de schaduw hier kunnen versnellen, dit komt omdat iedereen hier zowat er macht in heeft gedaan. Soms gaan ze dus hier de tijd versnellen om een aantal jaar rustig door te kunnen brengen met het eigen gezin en tijd genoeg te hebben voor elkaar en de kinderen. Faye vindt dat Elora en Mikhael goed samen gaan, Faye kan uitvinden hoe hun kind er uit zal zien. Mikhael vindt dit apart. Faye dacht vroeger dat iedereen de toekomst kon zien vroeger maar nu weet ze wel beter. Mikhael denkt dat hij alleen als vaardigheid heeft dat hij het verschil tussen mensen kan zien. Mikhael vindt wijze lui interessant, Faye kent dat soort lui wel, vinden vaak alleen zichzelf de moeite waard.
Mikhael vindt de vecht technieken ook interessant, ook met dieren vechttechnieken, Faye lijkt dit niet zo interessant te vinden. Mikhael kent hier een aantal van.
Arend vindt het niet zo leuk dat Mikhael met Faye aan het dansen was.
Morag wil ook dansen met Mikhael, ze is wat wild. Morag is al 19, Mikhael is niet zo veel ouder. Morag vind wel dat Mikhael oud is. Mikhael vond de gekte van de Logrus niets, maar Morag denkt dat dit nodig was, ook daar leer je van, goed voor je geestelijke ontwikkeling. Morag wil geen Logrus niet doen, omdat ze geen shapeshift heeft. Ze wil ook geen Patroon doen. Morag kan wel goed vechten, ook nog van Jeremy geleerd en iets met draken, de draken van Amber. Mikhael kan ook een draak oproepen. De trainer vond Morag niet leuk omdat Morag beter dan de trainer was, maar na een tijdje werd het saai.
Morag was ook een keer in een hel geweest door een cirkel van Owen omdat hij niet oplette. Toen was ze zeven. Mikhael heeft nooit in een hel gezeten. Morag wil Ernest wel leren kennen. Ze vindt hoe Mikhael vecht saai. Morag vindt snel alles saai. Morag vindt zichzelf niet slim, Mikhael denkt van wel. Mikhael verveelt zich ook snel, beweert hij. Maar Mikhael is meer een doener. Morag heeft snelle reflexen. Morag stelt voor dat Mikhael mee naar Elora's huis moet gaan.
Emily, Auryn en Tessa spelen een mooi stuk, het klinkt heel zuiver. Emily is heel erg goed denkt Mikhael. Mikhael voelt zich prettig met deze muziek. Na het stuk wordt er niet geklapt. Mikhael wil mee spelen maar daar gaan ze niet meteen op in, ze spelen eerst wat anders. Daarna mag Mikhael ook mee spelen, ze geven Mikhael ook een instrument. Mikhael speelt wat en de rest valt in, hij merkt dat het pianospel van Emily zo goed is als begeleiding dat hij daardoor zelf veel beter speelt.
Elora vindt wel dat Mikhael het goed kan, Mikhael vind het zelf niet zo goed. Op een gegeven moment gaan Mikhael en Elora naar haar huis.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!