Friday 4 December 2009

97. Over aanslagen en de Hunting Grounds

Ronardo
Hij zit met Jurt en Winona aan de thee. Zij is bloedmooi, maar blijkbaar is er toch een steekje aan haar los. Heeft zij nog een vraag? Nee, maar hij mag vertellen hoe het thuis is. Dat vindt ze wel leuk om te horen, maar het interesseert haar niets. Ronardo en Jurt hebben geen vragen meer, normaal komt Ronardo dan toch met een briljante vraag? Die heeft hij al gesteld. Zij heeft er ook wel eens last van dat ze iets niet weet. “Oh, dat is niet zo best,” zegt ze ineens. Niet best met zijn vader. Wat is er dan? Als hij hier blijft zal hij het natuurlijk niet uitvinden. Wat is er dan niet zo best? Dat zijn details, het gebeurt vaker. Dan hoeft hij zich geen zorgen te maken toch? Natuurlijk niet. Alleen kan zijn vader er niet zo goed tegen. Het is met jou ook vaker gebeurt denk ik, leuk. Dan wij, dan zij, dan jullie… van Jurt houdt ze het niet meer zo bij. Het is interessant om het een beetje te volgen. Wil je nog thee met een koekje? Waar het over gaat? Over koekjes natuurlijk. Ze heeft meerdere soorten, een doos met acht vakjes. Helaas zijn de chocoladekoekjes op.
Wil hij advies van haar hebben? Wat? Ja, dat gebeurt wel eens. Zijn vader is niet in die trommel, nee, gewoon in het ziekenhuis. Het is niet zo best. Nee, niet alleen zijn voet die er af is. Ze geeft dan wel wat advies. Ze kan hem de Logrus afraden, dat is niet zo gezond voor hem. Je kunt het beste, maar niet meteen, contact opnemen met je nichtje, want je moeder zal het niet weten. Het gaat niet vanzelf of misschien toch. Jurt eet eerst de koekjes op. Neem volgende keer iets mee, raadt ze aan.
Dan staan ze weer bij het koffertje en Ronardo heeft een dringend Troefcontact van zijn moeder die er wat huilerig uitziet en haar haar door de war heeft. Haar laboratoriumjas is verfomfaaid. Hij was helemaal niet te bereiken. Er is iets ergs gebeurd, kun je doorkomen?
Hij stopt de koffer weg, zegt tegen de anderen dat hij door de Troef gaat. Jeffree gaat mee, Jurt heeft iets anders te doen. Ze worden doorgehaald door Fiona die wat in de war is.
Ze zijn in een vrij modern ziekenhuis, Henry ligt in een zuurstoftent, er lekt overal bloed doorheen. Wat is er gebeurd? We hebben hem een aantal keer geopereerd, ze begint een hele medische uitleg over de splinters in zijn lichaam en dat ze hopen dat hij het haalt.
Hij is zwaargewond na die aanslag, ze heeft nog geen tijd gehad om dat uit te zoeken. Henry is opgeblazen. Ze heeft Martin getroefd die het aan het uitzoeken is. Ronardo is al dagen niet te bereiken. Nee, hij heeft zijn Troeven niet afgesloten gehad. Henry ziet er niet best uit, ze denkt dat ze hem moet verplaatsen naar een nog technischer wereld. Dan moet je dat doen, zegt hij. Het is gevaarlijk hem nu te vervoeren via Troef. Jeffree staat er een beetje huilerig bij, ze gaan even koffie drinken. Ze kaffert een dokter uit dat hij bij Henry moet blijven. Fiona is behoorlijk paniekerig en ze zit trillend koffie te drinken. Ronardo kijkt bezorgd, ze zijn al drie dagen bezig om Henry in leven te houden. Hij ademt niet zelf, zijn bloed stroomt niet zelf, zijn brein is niet te best, zijn nieren doen het niet. Eén van die kerels gaf het advies dat ze hem moest laten doodgaan. Ze begint te huilen, hij troost haar. Ze kunnen desnoods dat met die tanks doen en klonen. Ze kunnen geen goede kopie maken van Henry’s hersens nu. Die zijn te veel beschadigd. Hij wil nooit Patroon lopen, in plaats van dat hij nu een keer Patroon had gelopen! Er is maar één vader van Ronardo in het hele universum en ze wil geen nieuwe vent zoeken, ze wil deze. Ze heeft er de beste doktoren bijgehaald, allemaal prut. Hij moet verplaatst worden en dat kan funest zijn. Je weet hoe hij altijd op dat soort dingen tegen is.
Verzin jij nu eens iets? Jeffree kijkt treurig, misschien opa’s aantekeningen bekijken? Je hebt toch nog andere powers? We kunnen hem in een suit doen. Dit is de wereld waar Ronardo is geboren. Hij wil hem in stasis hangen en er een beschermende armour omheen doen. Heeft hij er ervaring mee? Ja, hij heeft dat wel eens op tv gezien. Ze moet eigenlijk slapen. Als Ronardo nu bij Henry blijft, dan kan zij slapen. Misschien dat mamma er even naar kan kijken, stelt Jeffree voor. Die heeft verstand van healing enzo. Fiona en Jeffree verdwijnen uit de kantine, Ronardo gaat weer naar zijn vader en troeft naar Moyra.

Rhexenor
Ze hebben net een heleboel demonen ofzo afgeknald en er komt een vieze rotte geur vandaan. Flora verteld dat dit vierarmige lijkenvreters zijn en dat ze agressief zijn, ze eten elkaar op. Ze zijn met veel en ze fokken maar wat aan. Het is maar een deel van wat hier zit. Ze kunnen een atoombom gooien, maar ze willen hier ook basissen hebben. Veel natuur is er niet. Demoondingen zijn ook levend, zegt Rhexenor. Het heet hier de Hunting Grounds, het is hier echt extreem, mensen kunnen hier niet leven. Ze wil Corwin’s plannen wel laten zien. Vandaar haar rang, ze mag de hoogste niet zijn. Corwin weet niet dat ze er is. In de kaartenkamer laat ze zien hoe ze bezig zijn om een route te bouwen over deze planeet heen naar een ruïnecomplex waar een doorgang zou zijn naar een andere Schaduw. En als dat lukt is het een echte overwinning, dan komen ze bij een Schaduw die Pazoenia heet, genoemd naar de gevleugelde demonen die er wonen. Dat is een soort van kruispunt van de Hunting Grounds. En van daaruit willen ze Riau veroveren, dat is waar ze de rekruten voor de Chaoslegers vandaan halen. Corwin wil ze het liefst ombrengen, in ieder geval de legers afsnijden. Het is een militaire campagne die Corwin begonnen is om de Huizen de pas af te snijden. Hij had alleen nu iets belangrijks. Er is hier plenty te doen. Corwin is bang dat sommige Huizen de Hunting Grounds gebruiken om hun legers te versterken die door de oorlog verzwakt zijn. Zij van Amber kunnen nu niet meer overal legers vandaan halen. Klinkt als Koude Oorlog, zegt Rhexenor. Corwin brengt de oorlog liever naar de vijand dan de oorlog af te wachten. Leonidas vindt het gaaf, Chaosieten moeten op hun flikker hebben, dat zegt mam ook. Die komen Amber verkrachten en dergelijke.
Flora zegt dat die demonen hier geen lieve jongens zijn. Leonidas stelt vragen terwijl hij de kaarten bekijkt. Het is de bedoeling dat techniek na de doorgang ook nog blijft werken.
Er gaat ergens een alarm af en het blijkt dat ze onder aanval zijn. Ze kunnen hier alles zien, vanuit de bergen worden ze beschoten. Er rijdt iets groots de garage uit. Een grote tank met zware bewapening. De anti-berg artillerie. Een enorme dreun, een boem en het geschiet houdt op. Dat ding schiet een grote bom af die werkt. Ze hebben hier de technologische dingen al uitgeschakeld, ze hebben dat met vliegtuigjes gedaan. Nieuwe aanvoer komt uit de stad. Ze hebben nog geen totale controle. Altijd komen Amblerashes en Jesby’s weer om te proberen de boel te heroveren. Mamma heeft het altijd over zo’n Anastasia, zegt Leonidas. Dat schijnt tuig te zijn van Amblerash. Flora vindt haar een bitch. Ze is heel aardig, zegt Rhexenor. Anastasia is iemand die je vrouw uit de weg ruimt om jou te kunnen hebben, denkt Flora. Ze moeten allemaal oprotten, al die Chaosieten, roept Leonidas. Dat is allemaal tuig! Zoals Despil, dat is tuig, die staart mam in haar bloes en mam is getrouwd. Daar laat Despil zich niets aan gelegen liggen. Despil is knap, maar wat hardhandig in bed, vertelt Flora. Ehm ja… Rhexenor gaat mee helpen en dan moeten ze wachten tot Corwin er is.
Hij troeft Corwin die heel verbaasd is. Hoe gaat het? Rhexenor vertelt dat hij wat zat te denken en over de wereld, ze gaan Pazoenia veroveren. Daar was Corwin al mee bezig. Rhexenor gaat meedoen, nu zijn ze sterk. Hij is daar via tante Flora en bezig met Corwin’s campagne. Dat vindt Corwin wel goed, maar hij is dringend voor iets terug geroepen, dat duurt een weekje daar waar ze nu zijn. Ze kunnen de plannen voor de volgende basis gebruiken. Heeft Rhexenor contacten met Martin? Die krijgt Corwin niet bereikt. Maar misschien moeten we niet teveel over de Troef bespreken… Het contact wordt verbroken.
Corwin is een paar daagjes weg, vertelt Rhexenor aan zijn zoon en tante. Hij had Corwin niet moeten vertellen dat Flora hier is, moppert ze. Martin is goed met techniek en explosies. Hij kent Ronardo die daar goed mee is en Rhexenor zelf kan dat ook. Troef maar, haal er zoveel mogelijk specialisten bij.
Hij troeft Martin.

Morwenna
Ze troeft naar Mandor en vertelt hem wat er voorgevallen is. Hij weet van dat Hunting Grounds verhaal, doch het zijn alleen de Huizen die het van legers moeten hebben die daar last ven hebben. Ja, het kan heel goed zijn dat dat probleem bij Elysium terecht komt, alsof ze zo al geen problemen genoeg hebben. Hij stelt voor om Corwin te elimineren. Niet? Hij kan een demoon op hem af sturen, niets is teveel als die stomme Amberieten zijn vrouw en zijn dochter lastig vallen.
Maar Morwenna kan Mandor altijd troeven en hij kan hen een demoon mee sturen. Doe dat maar niet, demonen en de dieren gaan niet goed samen.
Ze vertelt dan over het onderzoek. Daarna nemen ze afscheid en wordt de verbinding verbroken. Hij leek het troeven leuk te vinden.
Ze tracht haar moeder te Troeven. Dat lukt niet. Dan troeft ze Bleys en vraagt of hij tijd heeft om iets voor haar te doen. Hij aarzelt, hij hoeft geen problemen met haar jaloerse echtgenoot. Ze wil alleen iets bespreken, zegt ze, verder niets. Niet op haar kamer, ze zal hem zo nog eens troeven.
Buiten in de buurt van de stal troeft ze hem opnieuw. Weer maakt hij een opmerking over haar echtgenoot die niet gemakkelijk is, maar ze kan hem doorhalen.
Hij draagt een zwart pak en zwarte hoed. Dat met Mirelle was een heel karwei, maar het is gelukt. Ah, is dit Engeland, stoomtijdperk? Dus stoommachines en geen motoren? Verwarmde zwembaden zou nog kunnen.
Morwenna vertelt hier te zijn met haar dochter. Welke? Oh, Essilt. Dat is die stille toch? Ze vertelt verder over de aanwezigheid van zijn broers. Ai. Als je Random tegen komt, is er altijd puinhoop, dan is hij bezig met een vies zaakje. Corwin is meestal wel serieus. Ze wil dat hij het tweetal uit haar nek haalt.
Dan hoort ze een ijselijke gil uit de herberg komen en ziet iemand uit het raam springen. Ze rent naar binnen, want dat gegil was van Essilt. Ze staat in haar nachthemd op de gang en is helemaal in paniek: “Er was iemand in mijn kamer!”
Random is er ook en stuurt iedereen weg. Dan wil hij gaan onderzoeken, Morwenna verbiedt hem dat vanwege een eerder onderzoek van hem waarbij hij alles heeft gewist. Random gaat gepikeerd weer naar beneden. Bleys wil Morwenna’s kamer onderzoeken, zij zegt dat ze dat liever aan Mandor overlaat. Hij vindt dat overdreven, maar belooft dat hij slechts zal kijken en niets zal veranderen. Hij wijst op het sleutelgat en er glipt iets naar binnen. Morwenna’s kamer is doorzocht nadat er eerder een slaapgasbommetje naar binnen is gegooid. Bij Essilt ligt ook zo’n ding, een magisch technisch voorwerp dat blijkbaar niet echt heeft gewerkt. Bleys gaat dan naar beneden. Essilt heeft hij met geen blik bekeken.

Ronardo
Hij troeft naar Moyra die zo blij is dat ze hem ziet, ze heeft net even tijd voor een vluggertje. Hoe is het met onze ontvoerde zoon? Hij is van slag. Ze heeft nu iets bloots aan. Ze moet iets gewoons aan trekken en ze troeft hem wat later terug. Tja, nog steeds is alles een beetje bloot en kort en ze laat zich doorhalen. Wie is dat? Dat is zijn vader. Oh, dit is een ziekenhuis vol met mensen waar iets engs mee is. Dit is je vader ofwel wat er van over is. Hij moet naar zo’n reparatiewereld. Het ziet er niet best uit, Ronardo. Ze begint een onderzoek, er hangt een gloed om haar heen. Hij heeft allemaal splinters in zich zitten, hier weten ze niet hoe het te behandelen. Heb je geen Troef die iemand in stases zet? Ze kan Henry misschien beschermen dat hij niet dood gaat, maar dan moet hij aan de andere kant meteen geholpen worden. Waar is je moeder? Die is gaan slapen. Waar is je zoon? Met Fiona mee. Hij moet de zoon onmiddellijk troeven, wat hij doet. Oma slaapt, Jeffree speelt een computerspel. Dan troeft Ronardo naar Dalt, die is een beetje verbaasd om Ronardo te zien. Hij draagt een uniform met een cape, net als zijn manschappen. Ze trekken wat rond. Deze wereld is niet zo geavanceerd. Ronardo zegt dat hij een wereld nodig heeft om te genezen. Ja, zijn vader is heel erg gewond, er zitten overal splinters. Dalt weet wel een wereld, Henry moet er zo snel mogelijk zijn. Hij troeft wel terug. Het kan ongeveer een dag duren.
Moyra gaat intussen onderzoeken wat ze kan doen en dan moet hij aan de doktoren uitleggen dat die alarmen uitslaan dadelijk. Dat is goed. Hij begint zijn uitleg, ze willen dat hij en Moyra zich uit de kamer verwijderen. De doktoren haalt er dadelijk security bij, de apparatuur slaat op hol. Hij moet iemand hebben die met Patroon en/ of Sorcery kan smijten. Hij begint met zijn zwamtechniek, zijn vrouw heeft geen zin om op hierop te wachten, er wordt security bij gehaald.
Hij sluit de deur en alles af. Security sommeert hem eruit te komen, ze gaan de politie erbij halen.
Ze blijven met hem praten en ze beginnen te dreigen. Hij denkt erover om zichzelf in een mech te troeven, dan moeten ze maar gewoon weg blijven.
Dan troeft hij naar Rinaldo, hij heeft even hulp nodig. Deze laat zich doorhalen, krijgt een korte uitleg, loopt naar buiten, klooit iets en kletst tegen al die lui. Iedereen is dan blij, vooral met de nieuwe beloofde vleugel voor het ziekenhuis. Rinaldo komt weer binnen. Hoe is het met je vader? Henry is ontploft. Ai, wie zoekt dat uit? Fiona slaapt. Hij heeft gehoord van de agenten dat zijn vader extra wordt bewaakt vanwege de bomaanslag. Nee, Ronardo had geen spreuken klaar, hij had alleen maar haast. Dat combineert niet lekker. Moyra heeft iets met Feniks gedaan. Om Henry hangt nog steeds een gloed.

Rhexenor
Troeft met wat moeite naar Martin. Deze heeft even geen tijd, hij is iets aan het uitzoeken. Een vies zaakje. Rhexenor laat zich doorhalen naar een kantoorgebouw. Martin laat een detonator zien, hij heeft uitgezocht hoe het met een aanslag zit. Op deze persoon wordt dat eigenlijk nooit gedaan. Rhexenor vraagt om hulp. Dan moet hij in de rij gaan staan. Rhexenor legt uit dat hij het vraagt namens Corwin. En Flora is er ook bij. Oh, doet die ook mee? Dat is een soort toverwoord. Dat zei Corwin er niet bij. Martin is even bezig voor Fiona.
Flora haalt Rhexenor dan door, Martin is bezig met een aanslag en nee, hij weet niet op wie deze was. Waar was hij? Natuurlijk kan hij niet vertellen waar Martin was en voor wie hij werkte. Dan kan hij het ook aan haar toch vertellen. Vertrouw je me niet? Misschien kan ze hem helpen. Dan troeft ze Martin zelf maar even. Dan vertelt Rhexenor waar hij was en dat Martin bezig was voor ehm Ronardo die er meer van af weet. Dan troeft ze hem toch even, op Ronardo is vaker een aanslag op gepleegd.
Ze gaan eerst naar de tank kijken. Het is een enorm gevaarte, een langzame bolo, ouderwets. Mark 1. Er is apparatuur binnen en stoelen, geen brein. Helaas werkt het hier niet helemaal goed. Leonidas gaat aan het sleutelen met wat technici. De loop wordt gebruikt als een mortier in plaats van met energie. Corwin heeft hier lopen prutsen, Bleys heeft verstand van dat soort dingen. Rhexenor ook een beetje.
Hij vraagt naar de uitleg en hij krijgt een uitleg over de bommen, er zit een springstof in die hier goed blijkt te werken en hebben een ontbrandbaar spul erin dat heel hard kan branden en dan expandeert. Het is net geen atoombom. Over een heel groot gebied maakt het een hele grote vuurzee.
De vliegtuigen met missiles doen het ook goed. En als de vijand nu gepantserde luchtafweer heeft? Tja. Technologie is een probleem, maar tot hun grote opluchting werkt magie nog veel minder. De generator doet het niet goed. Ze hebben van alles geprobeerd.
Rhexenor kijkt en denkt dat Leo er meer verstand van heeft, die is bezig met de motor. Het is een fusiegenerator, het heeft geen rendement. Misschien moeten ze iemand erbij halen die er verstand van heeft. Flora kan het gebruiken,ze weet niet hoe ze in dit gebied zou moeten tunen. Ronardo, diens vader of Fiona weten daar vast meer van. Ze troeft dan wel Ronardo.

Morwenna
Er was iemand op Essilt’s kamer, iemand in het zwart die haar spullen ging doorzoeken. Ze gaat na of er iets weg is, alles is er nog. Bij Morwenna lijkt alles er ook nog te zijn, het is haastig doorzocht. Ze krijgt dan wat wisselende beelden, er wordt iemand in het zwart achtervolgd en ze probeert deze aan te vallen. De dader roept iets en begint te schieten, ze valt gewoon aan, de kogels vliegen haar om de oren. Ze vliegt een eind weg en de persoon verdwijnt met een kaartje, ze is net te laat. Dus het is iemand met troef en deze wordt gemakkelijk gebruikt.
Morwenna troeft naar Mandor, hij kijkt rond en neemt een apparaatje mee. Het zijn rare voorwerpen voor deze Schaduw en dat is raar. Er ontbreekt iets aan, hij zal er iemand anders eens naar kijken. Er is verder niets aan de hand. Mooi dat Fillipien bloed getrokken heeft, als hij daar wat van kan hebben dan kan hij een demoon achter die persoon aan sturen. Ze hebben van zijn dochter vandaan te blijven. Fillipien keert terug, Morwenna haalt het bloed van haar poten af en geeft de doek aan Mandor. Mandor en Morwenna zoenen elkaar ten afscheid en hij vertrekt. Essilt ergert zich aan het geplak van haar ouders.
De Barghest gaat bij Essilt in de kamer, hij gaat bij het raam liggen, zo ver mogelijk van haar af.
Morwenna gaat nog even naar beneden, Bleys drinkt wat met Random.
Het kan er één van hem zijn, zegt Random. Morwenna zegt hem dat ze dat zo snel mogelijk wil weten. Random vertrekt daarop naar buiten.
De Schaduw voelt aan als echt druk, zegt Bleys. Morwenna merkt dat niet zo. Vreemd, vindt hij, zij met al haar Patroon zou dat moeten weten. Hij vraagt naar die apparaatjes en Morwenna laat hem de andere zien. Wat ontbreekt er? Het lijkt mechanisch. Het schuift open en er lijken losse draden in de zitten. Het lijkt op een soort halve kopie van iets en het doet hem ergens aan denken. Een apparaat dat lucht kan omzetten in slaapgas, maar het had hier nooit kunnen werken, het is niet af. Het is nep. Hij kan het ding niet aan de gang krijgen zonder het te reviseren. Morwenna zegt dat Mandor de andere mee heeft, iets dat Bleys lijkt te ergeren. Hij mag het apparaat houden om te onderzoeken.
Random komt weer binnen, van hem was hij niet. Bleys praat wat met hem, Morwenna gaat ook naar bed.
De volgende dag valt het op dat de herbergier doet of hij nergens last van heeft en dat het personeel van de stal is vervangen, heel andere mensen. Wat ouder ook. Alles is al betaald. De mensen van gisteren zijn ziek. Boudicca vindt die figuren verdacht. Morwenna rommelt met Patroon, ze waren er niet.
Met een wagen vertrekken ze naar Stockport. Er zijn regelmatig verdachte mensen te zien, een boer die in zijn veld staat en naar hen kijkt. Zij manipuleert en hij loopt verward rond. Dan loopt hij naar de stal en rijdt even later hij op een paard weg.
Ze komen langs een bankje waar een man een pijpje rookt die hen vriendelijk begroet. Morwenna rommelt weer en hij is in de war. Verder gebeurt er weinig, er passeert nog een koets. Iemand kijkt achterom naar hen.
Ze komen bij het station waar een man rond loopt die kaartjes verkoopt, al Morwenna’s dieren vinden hem verdacht. Ze vraagt om twee enkele reizen naar Birmingham. Ze krijgt een soort van kaartjes, hij schrijft en stempelt.
Op het perron zitten een aantal mensen die juist niet naar hen kijken, en is verdacht. Er staat een dame op die haar even moet spreken. Essilt gaat mee naar de restauratie.
De dame vertelt het nieuws dat ze in de gaten worden gehouden. Ik De stationschef doet hier normaal geen dienst. Ze geeft Morwenna een kaartje met een oranje bloem, ze is Fleur ‘d Orange en ze gaat weer weg.
Essilt en Morwenna gaan ook weer naar het perron en concluderen dat het best eens zou kunnen dat al die lui elkaar in de gaten lopen te houden.
Morwenna draagt haar dieren op om naar het eerstvolgende station te gaan, Boudicca draaft weg, de valken vliegen er achteraan. De lynx, de Barghest en de kat van Essilt gaan gewoon per trein mee.
Daar komt de trein en ze kunnen instappen. Nu gedraagt de stationschef weer raar.
Er komt een man bij hen in de coupé zitten die doet alsof hij zit te dutten met zijn hoed op. Corwin. Zowel Essilt als Morwenna vinden dit uitermate ergerlijk.
Bij het volgende station stappen ze uit. Helaas doet Corwin dat ook.

Ronardo
Rinaldo gaat weer, wil zich er niet te veel mee bemoeien. Dan hoort hij het verhaal nog wel. Ronardo kan een poosje blijven zitten in het ziekenhuis. Fiona komt weer binnen met Jeffree en kijkt Moyra weg. Gelukkig is Jeffree wel blij om zijn moeder te zien. Ronardo zegt tegen zijn moeder hoe het is geregeld, het is echter moeilijk uit te leggen. Moyra houdt Henry goed met een Feniks veld en nu wachten ze op de persoon die de rest regelt.
Martin troeft. Hij heeft een pak aan, een hoed op, een koffertje bij zich, begroet iedereen. Het is een beetje een zooitje, zegt hij tegen Fiona. Hij heeft wat kunnen uitvinden, er is een bom gebruikt die nogal high tech is, niet uit deze Schaduw komt en banden heeft met waarschijnlijk Amber en Chaos allebei. Er zijn een aantal lui in dat gebouw geweest, die zich voordeden als het schoonmaakpersoneel. Het echte personeel is dood gevonden, dit zijn een soort godsdienstige fanatiekelingen. Ze hebben een als vlam symbool, er is een groepering die zich de Heilige Vlam noemt en Martin weet niet wat ze willen. Ze plegen aanslagen op bepaalde lui. Ze opereren in diverse Schaduwen.
Hij geeft de ontsteking aan Fiona, de ontsteker is vrij standaard die ze kunnen timen. Het is een vieze bom die splinters af schiet. Als deze organisatie het op hem heeft voorzien, lopen zij ook risico. Religieuze lui zien altijd wel een reden om iemand te vermoorden. Heb je geen eigen organisatie? Om nu weer naar Random te lopen… Martin weet niet of die actief zijn in deze Schaduw. Flora heeft hier ook een organisatie rond lopen. En dan heb je nog die lui van Eric die overal zitten.
Dan gaat Martin weg, hij moet nog naar Rhexenor, die vroeg nog naar jullie. Dan moet hij maar troeven. Dat zal hij wel doen. Hij heeft niet zo erg verteld dat hij voor hen werkte… Fiona is niet blij, Binnen vrij korte tijd wordt Ronardo door Flora getroefd. Hee, Ronardo. Ze kijkt een beetje bezorgd, hoe het nu is? Met haar wel goed, kan ze ergens mee helpen? Er is iets aan de hand, hij kan altijd op haar rekenen. Heeft hij tijd om hen te helpen? Ze krijgt een technisch apparaat niet aan de gang. Ronardo heeft geen tijd. Kan hij dan zijn vader of moeder niet vragen? Nee, hij heeft haar hulp niet nodig. Sta je in een ziekenhuis? Dit is een lab zegt hij. Okay dit is een ziekenhuis, daar hebben we apparatuur neer gezet. Flora vraagt hem het te laten weten als hij tijd heeft, ze moeten een grote tank aan de gang krijgen.
Wat later haalt Dalt hem door naar een groot centrum onder water ergens, waar wezens rond lopen. Hij staat in een ruimte met grote vaten. Dit is een water planeet, ze maken hier ook kloons van mensen. Ze lopen naar het laatste vat, daar is voldoende ruimte om iemand in dat vat te schuiven. Hoe en wat moet Ronardo zelf bedenken, hij is de Troefexpert. Hij gaat bij het vat staan waar vloeistof in borrelt en Ronardo troeft naar Fiona. Zij moet tegen Moyra zeggen dat ze Henry beschermd en dan kan hij in dat vat. Hij wil ze met Troef en al doorhalen en dan berekenen hoe hij niet en alleen Henry in het vat komt. Het contact wordt opengehouden en zo gaan ze dat doen. Ronardo concentreert zich heel diep en krijgt daardoor meer tijd. Millimeter voor millimeter dat bed doorhalen, Henry eraf halen en hij heeft tijd zat om hem in dat vat te laden. Henry krijgt er een enorme schok van die wordt opgevangen door Moyra. Dat veld botst een beetje behoorlijk met Troef. Als de Troef is afgesloten gaat de tijd weer snel. De robot is snel en sluit Henry onmiddellijk aan. Henry komt rechtop in dat vat. Fiona kijkt een beetje geërgerd dat hij Dalt erbij heeft gehad. Ze geven elkaar een hand. Sorry dat hij het is, maar Ronardo is een goede vriend van hem. Verzin een paar leuke wapens om Benedict te verslaan als ruil.
Jeffree stelt zich voor, die vindt de apparatuur wel leuk, waar is zijn ruimteschip? Buiten. Jeffree stelt veel vragen over ruimteschepen. Ze zijn hier een leger aan het klonen van onderwaterwezens. Henry wordt intussen uit het verband gehaald. Hij is behoorlijk gewond en geopereerd en dat zal meer moeten gebeuren nog. Het komt erop neer dat ze de scherven in zijn brein gaan oplossen door middel van nanobotjes. Ze stellen hem bloot aan straling waardoor het weefsel gestimuleerd wordt te groeien. Als service gaan ze een recording maken van deze man. Ze hebben ergere gevallen gezien. Fiona stelt Ronardo voor om ook een recording van zichzelf te laten maken. Bleys heeft er één. Die moet hij laten vernietigen, anders kan Bleys zo nog een Ronardo laten ontstaan. Moyra lijkt het wel wat.
Het is knap dat ze Henry in leven heeft gehouden, vindt zo’n wezen. Ze heeft een talent voor genezen, ze heeft de Force, die is heel sterk in haar. Ze willen graag een recording en een sample van haar. Ze vindt het hier wel leuk. Ze wil hier een poosje blijven, ze mag een kamer hebben naast Boba en Jango Fett. Ze wil ook helpen met de patiënten. Hoe behandelen ze de walvissen? Goed, ze schieten ze niet overhoop. Er is al heel lang vrede met de Republiek en nee, ahum, ze zijn niet bezig met het keizerrijk door kloons te maken

Rhexenor

Martin is gearriveerd en vindt de tank erg mooi. Was Rhexenor er ook zo één? Nee, veel moderner, deze hebben geen hersens. Maar daar is wel iets aan te doen. Een zaag gaat niet helpen bij jou… Flora maakt hij uit voor weinig hersens en vrouw… had ze maar niet blond moeten zijn. Waar is Corwin eigenlijk? Wat doe ik hier? Hij bekijkt de bommen, hebben ze niets anders? Dit is een soort van fusion beam. Hij gaat met Leonidas kijken naar de motor, er komt niet genoeg energie uit de energie bron. Al zijn technics zitten niet in fusiegeneratoren.
Misschien dat Corwin het weet, hoe komt hij hier aan die tank? Corwin is een onbenul met Troef, zo kan hij de tank niet hier naar toe hebben gehaald. Misschien door Bleys geholpen inderdaad. Nee, geen Bleys nu hierheen halen! Wat doet Flora hier? Ze was hier gewoon met Rhexenor. Ze gingen romantisch naar deze basis. Ze valt op hem, hij niet op haar, liegt Rhexenor. Leonidas vraagt wat ze met zijn pappa wil? Hij kan geen nee zeggen, grijnst Flora en ze haalt een hand onder zijn shirt vandaan. Dat zal mam leuk vinden, je valt op blonde vrouwen immers... niet op domme blonde vrouwen… zegt Rhexenor. Flora vindt dat niet leuk. Dat was een grapje. Ze wil best iets anders af schieten dan vuilnisbakken alleen...
Ze gaan terug naar de plannenkamer. Er zijn niet echt plannen voor de nieuwe basis, alleen waar deze moet komen. Een soort versterking tegen de vijand. Hoe krijgt Corwin al die elektriciteit hier? Corwin neemt zijn Troeven niet aan, zegt bezig te zijn met iets. Corwin zeurt altijd zo, hij troeft altijd naar Flora als ze met haar nieuwe liefde in bed ligt. Random geeft Corwin rare troeven, weet Rhexenor. Het plan is nogal nul. Er wordt weer geschoten, weer vanuit de bergen. Het anti berg geschut vuurt weer en het knalt, het schieten houdt op.
Martin wil kapitein zijn en Rhex is dan Yomen . Flora heeft een paar knappe jongens van Jesby op het oog. Jesby’s zijn niet allemaal tuig, Martin heeft gehoord van het korte rokje Ultima. Despil is heel erg weg van haar, vorige week ging hij met haar. Nu vindt Flora het onderwerp van gesprek ineens niet meer interessant.
Ze maken wat plannen en ze gaan toch aanvallen. Eerst een barrage, dan iets met tanks. Martin vermoedt dat die ene tank te high tech is. er hoort hier niets te werken. Ze kunnen moeilijk de Amblerashes aan deze tank laten sleutelen. Rhexenor heeft geen stage daar gelopen, het was straf. Ze waren heel aardig, met name Anastasia, die is best goed in bed. Was dat niet dat mens dat om je heen hing met die verloving? Zij is een veel leukere minnares. Flora is slechts zijn tante, te oud hè. Martin vindt haar niet te oud en wil best met haar uit. Vorige keer stond hij iedereen van het podium af te meppen, moppert Flora. Dat waren motorrijders. Het is altijd knokken als ze met Martin mee gaat. Flora denkt dat Gérard slimmer is dan hij laat zien. Het woordje ‘oeps’ is wat je ook vaak hoort bij Amberieten. Ook bij Chaosieten ja, zeker bepaalde lieden... Tegen wie zijn we eigenlijk bezig en waarom doen we dit allemaal?

Morwenna
Corwin zegt hier niet te zijn, hij houdt alleen een oogje in het zeil. Ja, dit is een beetje om, geen probleem. Morwenna zegt zich niet met hen te bemoeien en gaat het dorp in om daar een koets te huren. Deze wordt onderweg overvallen, begint gevaarlijk te slingeren. Er zijn ruiters met geweren, lastig om uit de koets te klimmen en dergelijke. De koetsiers zijn dood. Morwenna klimt op de bok om de koets onder controle te krijgen. Essilt doet een spreuk, een soort sissende slangen en de aanvallers worstelen met een soort zwarte slangen. Intussen gebruikt Morwenna wat machtswoorden. De valken en de Barghest zijn ter plaatse en die vallen aan. Dat is teveel, de aanvallers gaan dood. De vogels keren weer terug, de Barghest komt naast de koets wandelen.
Ze gaan terug, er lopen wat losse paarden. Essilt en Morwenna lopen tussen de lichamen door, ze zijn allemaal dood, een paar zitten onder de slangenbeten. Sissende slangen, zegt Essilt trots. Zelf ontwikkeld. Ze onderzoeken de lijken.Ze hebben allemaal een tatoeage van een vlam op de binnenkant van hun pols. Ze zien er wat Arabisch uit, snorren, wenkbrauwen en dergelijke. Dit zijn echt andere lui dan die eerder de kamers heeft doorzocht. Ze hebben een soort geweren, net iets moderner als ze hier hebben. Essilt gaat de spreuk weer instuderen.
De ‘baas’ heeft een Troef bij zich. Er staat een kasteeltje op. Op de achterkant staat ook een vlam en dat is raar. Een zwart vlak met een witte vlam. Ze hebben koordjes om de polsen, ze hebben allemaal een valse tand en kromme dolken met gif, niet van die bommen. Ze ruiken ook anders, denkt Fillipien.
Misschien weet Corwin er iets van, typisch dat hij er nu niet is, zegt Essilt. Of hij heeft het geregeld.
Morwenna troeft haar echtgenoot weer, vertelt van het voorval en geeft hem de Troef om te onderzoeken.
Ze besluiten om de rest van de reis per koets te doen. Alles gaat lekker voorspoedig, Morwenna tracht een route te vinden die niet vanzelfsprekend is en niet rechtstreeks naar Brighton leidt. Af en toe vinden ze lijken, ook al met zo’n vlam. Op verschillende manieren aan hun eind gekomen. Ook boeren die met messen gedood zijn of door kogels. In andere dorpjes zijn er ook vreemde dingen gebeurd. Morwenna vindt uit dat er iemand is die het op hen heeft voorzien en er is iemand die hen helpt. Het aantal doden bedraagt zeker zestig. Er is zeker met Patroon gezooid, maar meer zijdelings.
Na een paar dagen komen ze aan in Brighton. Morwenna ontdekt met Patroon dat er iets is in deze omgeving is dat anders is dan anders. Opvallend anders. In de richting van een aantal huizen, richting duinengebied. Eén ervan is een heel mooi huis en daar is iets. Het valt Morwenna op en ze weet dat het niemand anders kan opvallen. Dan zegt Essilt dat er iets is met dat huis. “Ja hè, mam?!”
Hmm, Essilt heeft absoluut niets met Patroon. Familiegebonden dan misschien?

Ergens onderweg hebben ze wat DNA van Morwenna op kweek gezet en dat vergeleken met dat van Lenore en wat andere familieleden. De uitslag was dat het lijk verwant is aan Morwenna, zeer waarschijnlijk toch Lenore. Ook dat Donnal niet verwant is aan Morwenna ook en Judith wel.

Om het huis is een niet zo grote tuin, het ziet er onderhouden uit. Een oudere man is in de tuin bezig. Morwenna spreekt hem aan. De bewoners zijn niet thuis, hij wacht tot ze thuis komen. Zijn vader was hier tuinman en diens vader ook al. Morwenna laat het bewijs zien dat ze familie is, het familiewapen is hetzelfde. Hij geeft Morwenna een houten doosje, waarin een rare sleutel en een gewone ligt. De vreemde sleutel heeft een schedeltje, de andere is van de voor- en achterdeur.
Morwenna is de tweede deze week die naar de bewoners vraagt. Eerder was er een dame, maar ze had geen papieren. Haar naam was Cilia, 1 meter 67 lang, halflang bruin haar, een oosters type. Mager en smal, bruine ogen, hele dure zwarte jurk met donkerrood en ze keek hem doordringend aan. Hij heeft haar de sleutel niet gegeven. Ze is richting de stad gegaan. Ze sprak goed Engels.


Quotables:

“We kunnen Henry in een speciale suit doen en een bescherming om hem heen hangen.” -- Ronardo
“Heb jij daar ervaring mee?” -- Fiona
“Jawel, ik heb dat wel eens op televisie gezien.” -- Ronardo

“Dat geplak van jou en pappa altijd… get a room!” -- Essilt
“Dit is een kamer.” -- Morwenna
“Ja, dit is mijn kamer.” -- Essilt

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!