Saturday 30 January 2010

101. Iestyn/ Wat nu?/ Helena

Morwenna
Boudicca is geen paard. Die anderen, dat zijn paarden. Zij is een compagnon. De naam Boudicca is wel goed. Ze gaat niet meer jaren achter Morwenna aan in Schaduw, dat is niet leuk meer. Dus hoe is Boudicca dan te bereiken? Hoe doet Morwenna dat met die compagnon met wie ze steeds in bed ligt? Hoe doet Julian dat? Morgenstern zou dat niet allemaal pikken.
Mandor laat zich doorhalen en vraagt zich af sinds wanneer Morwenna dingen uitlegt aan haar paard, hoewel Owen al iets daarover tegen hem zei. Iets uitleggen aan zijn demonen? Deze geeft hij een opdracht en hij summoned ze. Hij troeft geen demonen, die moet je niet wijzer maken dan dat ze zijn. Hij wil best een Troef maken van Boudicca, pakt een stuk papier en maakt een schets. Boudicca gaat er helemaal voor staan.
Na een uurtje is hij klaar, thuis zal hij de schets in een Troef gaan omzetten. Hij gaat weer, Morwenna krijgt een kus ten afscheid.
Als hij weg is, zegt Boudicca dat zo’n Troef niet nodig is, ze wilde weten of Morwenna moeite voor haar zou doen, ze kan fatsoenlijk Shadow Shiften. Maar dat alles interesseert Morwenna immers toch niet, ze maakt een ritje en vergeet haar dan.
Morwenna stijgt weer op, Boudicca is weer groter, het opstijgen kost meer moeite. Ze gaat rennen langs het strand en steeds harder, Morwenna hoort haar stem dat het nog niets is, ze gaat nog harder en nog harder en dan flitst ze andere gebouwen langs. Morwenna staat ineens op een strand waar het licht groenig is. Boudicca’s vader kan dat ook, waarom zij niet? Ja, Morgenstern is haar vader. Natuurlijk. Ze kan dit al een tijdje, ze werd ongeduldig dat Morwenna haar nooit iets vraagt, ze kan ook vechten. Morwenna reist steeds naar andere Schaduwen en tijden, zij komt achter haar aan enzo.
Ze gaan weer terug naar Brighton, er flitsen allerlei werelden langs. Ze is er niet echt moe van. Het is erg snel, gevoelsmatig zijn ze hooguit een uurtje weg, maar ze zijn een dag weg geweest.
In die dag tijd heeft Mandor de Troef al af gekregen.

Ronardo
Caine troeft hem om zich door te laten halen en geeft hem nog een Troef. Het lijkt op deze, maar dit is een ander gebouw. Misschien renovatie. Die Ronardo heeft lijkt wat moderner.
De twee Troeven lijken heel veel op elkaar, maar hij weet niet zeker of het dezelfde plaats is.
Het plan is om uit te roeien, andere locaties te vinden, ze hebben een leger nodig. Hij heeft Gates en dan hoeft het geen probleem te zijn.
Caine zegt dat ze eerst info nodig hebben. ze hebben stealth spullen nodig en dan gaan kijken. Ronardo noemt het aanpassingsprobleem van andere werelden. Ronardo heeft iets waardoor hij op hen kan lijken. Caine zal eerst gaan verkennen en Troeft hem terug. Wacht een paar uur, heb ik niet getroefd, verzin dan iets anders, dan ben ik niet in staat geweest om te troeven. De meeste Troepen hebben bommen, zegt Random en hij denkt dat die idioten allemaal een self destruct hebben.
Caine neemt een Troef. Welke zou beter zijn? Die van Brand is meer een fort en die van Morwenna een kasteeltje. Het fort lijkt echter moderner.
Caine pakt de modernere en verdwijnt. Er komt een soort Troefcontact, iemand stapt door Troef. Hij stapte later pas door de Troef. Vreemd…
Random merkte dat ook. Deirdre vindt het een typisch iets. Ronardo wordt dan dringend getroefd, veel lawaai, veel geschiet. Shit! roept Caine. De drie passen hun EHBO toe, halen een kogel uit zijn been. Het is daar een grote schietpartij. Random, heb je geen verdoving? Random neemt het hele zootje mee naar een hospitaal en dan ligt Caine in een ziekenhuisbed.
Hij kwam in een mijnenveld terecht, het alarm ging niet meteen af, hij sloop daar rond. Napalm, vliegtuigjes, radar, machinegeweren. Een grote valstrik. Het fort is dan ook nog een eind weg van daar waar je uitkomt. Die hele vlakte is op scherp gezet. Het waren hele moderne raketten. Ze hebben technologie en het ontploft. Als we daar met zijn allen waren geweest, zouden we doden hebben. Caine wil graag een paar dagen bijkomen. Ronardo gaat de andere kaart testen.
Jij kunt toch een gate maken, zegt Random. Caine kwam onzichtbaar aan, maar de hadden hem zo gevonden. Met warmte.. hij moet oppassen. Heb je geen fatsoenlijke rusting? Hij heeft een goede suit, maar die mech zal het niet doen. Als hij nu een gate maakt kunnen ze daar troepen doorheen gooien. De Troef is niet echt een gate.
Die dame die nu weg is, kan zomaar een gate maken. maar ze is er niet. Maar Ronardo kan een portal maken. Eric kan dat ook, er zijn andere mensen die dat kunnen en niet met Troef, zegt Caine. Die doet dat niet met Troef, dat mens. Caine had het niet over Celia, maar die kan dat ook.
Ronardo heeft wel eens gehoord over Troef met val.
Caine had geen tijd om uit te zoeken of magie daar werkt. Hij had gewoon een stealth apparaatje. Het was ooit techniek, hij heeft het een beetje veranderd. Ronardo herkent dat ook een tikje, dat zou niet moeten bestaan, wat doet hij ermee!
Ronardo vertelt over het krijtje van Dworkin en de deur. Henry kan met een apparaat naar de wereld waar hij heen wil. Dat ding heeft Ronardo bij zich. Shadow shift zou ook kunnen, dan kan Caine een leger mee nemen. Dat is de enige goede manier. We moeten een goed leger hebben en weten waar we uit komen. Aan de andere kant was een vlakte waar veel geschoten was. Ze hebben dus meerdere mensen nodig met veel Patroon, mensen die kunnen klooien met techniek en mensen die hard kunnen schieten. Ronardo moet dat bij elkaar vergaren.
Caine wordt achtergelaten, Random zegt dat ze goede koffie hebben.
Ze hebben Patroners, techneuten en schieters nodig. Rhexenor heeft een eigen leger. Morwenna heeft Patroon, maar die heeft veel andere dingen te doen, zegt Random.
Deirdre gaat terug naar Amber en regelt troepen, die mag Rhexenor mee nemen indien hij ja zegt. Ze heeft ze niet op stand by.
Ronardo zegt tegen Random dat ze veel tech hebben, maar als het vliegtuigen zijn, kunnen ze met een ruimteschip boven de planeet hangen om te scannen. Een cloaked schip. Hoe doen we dat? Ze weten niets van die plaats. Hij troeft Martin die wat verbaasd kijkt.

Rhexenor
Dyenne is een volleerde tovenares. Ze krijgt een kussel, knuffel en een aai. Nu kan ze hem in een varken veranderen. Marcia zegt dat ze kunnen gaan, Dara nodigt ze uit om te blijven eten. Leuk, eten! Ik nodig de jongens dan ook uit!
Rhexenor beweert een afspraakje te hebben met Dyenne, ze gaan naar huis.
Waarom wilde je ineens weg? Rhex wilde niet met haar zoons erbij eten. Volgens Dyenne zijn de kinderen niet thuis, ze willen romantisch eten… Waar de kinderen zijn? Eentje heeft hij ergens achter gelaten en de dochters zijn ergens heen, weet ik veel waar. Cathrynn is bij Shakira, Helena is niet thuis, ergens in Amber, geloof ik. Ze moet dan troeven naar Amber kasteel. Ze gaat daar ergens naar school. Het verwijt dat hij nooit thuis is komt weer. Hij kan weer getroefd worden natuurlijk. Hij wil gezellig eten. Was er niets iets met Flora wat je zou doen? Oh, seks… misschien moet je het doen, de zoon van Gérard komt best vaak langs, Rinaldo ook, die heeft smaak. Merlijn is ook al zo leuk en Despil… Of Odysseus. Volgens Rhexenor zijn het allemaal vrouwenverwaarlozers en hij doet dat niet. Hij is een hele goede vent en dat weet jij ook, ik kom vaak aan met kado’s. Hij hoeft niet iedere dag bij haar op de stoep te liggen en hij doet het nooit met een ander. Niet met Flora, zelfs niet met Morwenna. Die doet raar, ze is boos op mensen die het niet verdienen. Daar is iets aan te doen, neem een volgende keer een puppy mee. Ik kan haar een paardenstal geven. Die van Morwenna hebben heel veel stal, denkt Dyenne. Rhexenor ziet het probleem niet.
Ze kibbelen op romantische wijze de hele maaltijd door en dan komt Helena thuis. Ze is verontwaardigd dat ze zitten te eten. Ze is de favoriete dochter, zegt Rhexenor. Waarom gaat ze naar school? Mam zei dat ik dingen van jou moest leren.
Helena wil weten wat pap nu weer mee heeft gemaakt, welke mensen hij heeft afgeslacht. Hij heeft saaie dingen gedaan? Het spannende was dat hij Helena tegen kwam. Ze zijn romantisch aan het eten. Moet ik weg? Waar is Leo? Die zit bij Flora en Bleys. Dyenne vond dat echt niet goed hoor… Flora is best aardig, zegt Helena. Ze hebben het over seks gehad. Tante Flora heeft een paar dingen uitgelegd, toch ook aan jou, mam? Wat je wel en niet moet doen. Condooms? Ja, die zijn er ook voor meisjes, van die grote, legt Rhexenor uit. Hij wordt door een sterk iemand getroefd.
Deirdre die vraagt hoe het met hem is. Hij legt haar uit romantisch te eten nu. Ze wil hem alleen maar waarschuwen dat hij getroefd wordt door Nicolas, daar moet hij niet op ingaan. En hij gaat getroefd worden door Ronardo, jij kunt je legers voorbereiden. Heeft te maken met techniek en je hebt niet veel tijd. Ze verbreekt het contact.
Helena vertelt verder over school. Er zijn allemaal stomme jongens en een dikke pester Bart is door haar afgetimmerd. Ben je daarmee gestopt? Ja en ze heeft straf. Dat hoort erbij, zegt Rhex. Daar moet je iets van zeggen, zegt Helena boos. Ze heeft nog gedreigd met ouders, maar ze waren niet onder de indruk. Het joch bleef liggen. Doe het een volgende keer stiekem, jij krijgt geen straf dan, adviseert haar vader. Hij is dom, jij slim, er zijn allemaal ventjes die dom doen en onder je rok willen kijken en lopen te duwen. Rhexenor heeft het weer over zichzelf, het superkindje. Zo zijn kinderen en hij kan er niets aan doen. Je wordt vanzelf volwassen. Onderneem zelf iets tegen de leraar, hij gaat haar problemen niet oplossen. Wat ze vertelt, noemt hij geen pesters. Zitten er geen Griekse jochies? Die zijn aardig. Dat zijn geen pestventjes. Vraag maar eens aan oma hoe leuk pap was. Natuurlijk keek hij onder rokken, maar aan haren trekken… nooit!
Die kinderen moeten doen wat ik zeg, ze heeft iedereen gepest zodat ze respect krijgt. Het archief heeft ze in de fik gestoken. Doe dat stiekem! Ze hebben haar toen opgesloten. Jij moet met de schoolleiding gaan praten, pap. Ze is door het raam gesprongen, van twee hoog en raakte gewond. Zo vonden ze haar en nu heeft ze weer straf. Heb je geen magie geleerd? vraagt paps.
We zouden Helena geen magie leren, herinnert Dyenne hem. Ze is bezig met Patroon, Shapeshiften is vies. Oh ja, Patroon, daar kun je ook iets mee. Er worden rapporten gehaalt, alles is tienen. Dat kan beter, zegt Rhexenor.
Toen hij naar de krijgerschool ging…
Vertel over de vechtschool, pap! Jij ging naar de krijgerschool! Zijn lieve moeder zei dat ik moest gaan trainen toen ik toen was. Hij had wat ervaring, mensen in het dorp afgetimmerd. Het was allemaal zo gemakkelijk, zelfs de leraar kon hem niets leren (in het echt duurde het wat langer, maar goed…)
Hij had al ervaring, vanwege dat zwaard in zijn borst…
Misschien moet Helena naar een andere school, een krijgerschool, roept Rhex.
Hoe deden we dat met Cathrynn? Van school naar school etc. ze nam veel beesten mee in de klas, dat mocht niet. Bij de rangers is ze weg gestuurd, want ze kon niet tegen discipline.
Helena, heb je de stelling van Iglesias al geleerd? Niet gehad. Tot en met de tafels is ze nu. Ze stelt voor om thuis te leren, we hebben goede boeken. Ze gaat niet iets met boeken doen, roept Dyenne.
Ze gaan naar de bieb, alles is netjes afgestoft, de kast met boeken kan niet open. Mam heeft de sleutel. De bieb is niet om boeken uit te halen, alleen om aan gasten te laten zien dat ze een bieb hebben! We gaan toch niet de boel overhoop halen. Ga maar wat boeken kopen. Tja, dat is nu ook weer zoiets. Weet je wat: het ene boek onder de tafelpoot moet dan maar gebruikt worden.
Morgen gaan ze naar Amber… ze wil vechten leren. Ze heeft gehoord over Helena van Troje, de huilende prinses. Het ging over haar. De mooiste vrouw. Rhexenor kon zelfs Achilles aan, niet dood.

Ze gaan morgen naar Amber en hij gaat haar nu leren trainen. Zij pakt een enorme bijl. Hij pakt deze af en pakt twee houten zwaarden.
Ze slaat hem op zijn voet, ogenblikkelijk, Hij zag het niet aankomen. Hij denkt dat ze vals speelt. Hoe moet het dan, pap. Val aan. Hij verdedigt alles en slaat haar het zwaard uit de hand. Dit was heel slecht. Je mag niet meer vals spelen. In een eervol gevecht mag dat niet.

Morwenna
Zij en Mandor hebben ook kinderen op school. Bryana doet het redelijk, Iestyn niet zo. Mandor weet dat er problemen zijn, blijkbaar heeft de schoolleiding deze niet weten op te lossen. In dat geval moet Iestyn daar weg, ze zijn niet in staat om de jongen les te geven. Iestyn is erg goed in magie, veel beter dan Morwenna en Mandor, zij kunnen hem niets leren op dat gebied. Mandor kan hij zijn broer onderhanden nemen, dan zorgt die een poosje voor zijn opleiding, kan hem persoonlijk aandacht geven. Iestyn heeft jarenlang persoonlijk les gehad van Mandor om basis demonologie te leren. Op die school leert hij echter niets nieuws, hangt er alleen de beest uit en het ergert Mandor dat, ondanks het eerdere gesprek daar, de school niets heeft weten te veranderen. Er wordt overeengekomen dat Morwenna naar de school gaat om te praten, vraagt aan Iestyn of hij verder wil in magie of demonologie en dat ze hem in ieder geval daar van school weg haalt, tenzij hij wil blijven. Zij zal Owen dan mee nemen, terwijl Mandor zich zal ontfermen over Essilt, die vervolglessen in Troef nodig heeft.
Hij raadt Morwenna aan om haar Troef bij het plaatsvervangend hoofd achter te laten zolang Bryana daar nog zit. Hij geeft haar een zestal Troeven, waarop Morwenna met een wat vastberaden trek op haar gezicht is afgebeeld, op de achtergrond is Boudicca en ook de andere dieren. Ze spreekt haar verwondering uit over het feit dat hij in betrekkelijk korte tijd zoveel Troeven weet te maken. Ja, hij kan dat vrij snel, maar dat moet ze niemand zeggen. Straks gaan ze hem zien als een soort Fiona en daar zit hij niet op te wachten.
Op de achterkant is een Yin en Yang symbool te zien, dat symboliseert heel goed waar Huis Elysium voor staat.
Ze nemen zeer uitgebreid afscheid, dan worden Essilt en Owen op de hoogte gesteld van alle plannen. Essilt is verontwaardigd, maar gaat dan toch met Mandor mee.
Morwenna en Owen worden door Boudicca in no time naar de toren gereden. Rondom is het wat groter nu, er is een park bij, een roeivijver en er zijn wat meer gebouwen waar leerlingen kunnen wonen.

Voor ze bij de trappen zijn komt Julia naar buiten. Leuk dat ze er zijn! Ze begroet Owen, de meisjes zullen wel achter je aan zitten. Owen klapt totaal dicht. Julia weet nog wel dat haar zoon 17 was. Morwenna vraagt naar de zoon, Julia wil er echter niets over zeggen. Morwenna vraagt Owen of hij vast met Bryana wil gaan praten en Owen gaat naar binnen.
Julia vertel hier vaak te zijn, er moeten mensen worden opgeleid. Ze gaan wat wandelen in het park, bomen en dergelijke en Julia vertelt over Iestyn. Hij verveelt zich, ze heeft zelden een leerling gehad die beter was. Maar hij gedraagt zich vreselijk, enzovoort enzovoort. Ja, hij heeft vaak en veel straf gehad en nu willen ze hem een assistentschap aanbieden. Hij is alleen zo koppig, speelt eigen rechter, doet alles wat tegen de regels in gaat, kent zijn grenzen niet, maar die horen zijn ouders aan te geven. Eigenlijk zijn ouders vaak de oorzaak van dergelijke problemen, Iestyn is dan ook nog eens de middelste… dat wordt tegengesproken door Morwenna, die sowieso niet accepteert hoe er over haar zoon wordt gesproken. Ze vindt het beleid van de school slap. Regels zijn er als richtlijnen en niet vanwege de regels. Hierover is Julia verontwaardigd. Ook dat zowel Morwenna als Mandor (met wie eerder een gesprek is geweest) de zoon steunen in plaats van het beleid. Met zulke ouders zijn dergelijke kinderen niet te handhaven. Je verandert een leerling niet in Klein Duimpje, hij heeft een magiesoort gebruikt die ze hier niet kennen. Ze had verwacht dat Mandor het probleem zou oplossen, maar hij scheen het vermakelijk te vinden. Dus nu proberen ze het maar via Morwenna.
Het probleem is dat Morwenna hier directrice is. Of ze er rekening mee houdt dat jongens van 15 ze achter de ellebogen hebben? Iestyn is stiekem.
Met Morwenna valt op dat punt niet meer redelijk te praten, zeker niet als de verwijtenreeks blijft doorgaan. Ze komt hier nooit en is er al lang niet geweest.
De tijd draait hier heel snel. Kan niet, zegt Morwenna. Jawel, er wordt voortdurend mee geklooid. Wat voor Morwenna een tweetal weken is geweest is hier al een tweetal maanden.
Julia dacht dat Iestyn zou leren met andere mensen omgaan. Hij sluit zich aan bij de verkeerde lui. Hij maakt geen vrienden. Morwenna zegt dat Iestyn hier alleen naar toe wilde om iets nieuws te leren, om zich verder te verdiepen, maar dat de school hem dat niet heeft kunnen bieden. Ze is hier om hem weg te halen, iets waar Julia verontwaardigd op reageert, zo zal de jongen nooit leren om met anderen om te gaan. Maar wat kun je anders verwachten met zulke ouders…
Morwenna zegt dat ze nu met Iestyn gaat praten, deze discussie leidt nergens toe. Ze gaat naar haar kamer en Julia zal Iestyn naar haar toe sturen.
In de toren hebben ze soort magisch lift systeem gebouwd, ze hoeven niet meer alle trappen op. Op haar kamer hoeft ze geen administratie meer te doen, dat heeft iemand voor haar gedaan. Er is slechts een stapeltje ‘uit’ met brieven om te ondertekenen. Verzoeken om geld van bepaalde Schaduwen. Er wordt om budget gevraagd en er zijn bedankbrieven. Ook zijn er afwijzingen. Een rijkeluiszoontje wordt geschorst, het zoontje van de hertog.
Er wordt op de deur geklopt, dat is Iestyn. Hij draagt gewone kleding. Hij geeft haar vormelijk een hand, zij omhelst hem. Dat blijkt hij heel prettig te vinden.
Hij heeft niet veel op met mevrouw Barnes. Ze is wel eens in Elsyium geweest, ze doet bazig.
Hij wil limonade drinken. Zijn haar zit zo netjes, zoals Mandor. Zeldzaam, de jongens van Mandor en Morwenna hebben hun haar meestal redelijk warrig. Hij zit met kindjes in de klas die met propjes schieten, stoer doen, meisjes willen versieren of oppikken, die noemen ze dan kippen. Geen zinnig woord kom eruit en Iestyn ergert zich mateloos.
Morwenna moet dat mens de mantel uitvegen die doet of ze de baas is en mam’s plaats heeft ingepikt. Ze moet maar weg, ze had eerst geen wrat. De schoolleiding is corrupt, de schoolleiding is de vijand. Julia is wel knap, ze geeft af en toe les aan speciale klassen. Dat is dan een half uur interessant en dan wordt het saai, gaat ze populair lopen doen. Ze is gewoon saai. Hij haalt precies de onhebbelijkheden eruit, ze stelt steeds stomme vragen. Hij heeft een lijst gemaakt met leerkrachten die eruit kunnen en Morwenna vraagt om deze lijst. Hij geeft een lijstje van 33 leraren. Annette Berenburg staat met stip bovenaan, een groot aantal turfjes en op het papier zijn overal poppetjes getekend. Het bewijs dat Iestyn zich inderdaad rot verveelt tijdens de lessen. Onderaan staat Barnes pas, een aantal vrouwen staat onderaan. Alles mag, zegt Iestyn monter. Ontslaan of vermoorden… wat mam maar wil. Morwenna zegt dat ze in ieder geval eens de leerkrachten zal bekijken en met ze zal praten. Ze vraagt dan naar de kabouter leerling. Oh, Bas, Iestyn noemt hem Bassie’tje. Hij heeft wat ideetjes en geeft Morwenna een groot schrift waarvan alle blaadjes ook volgekrabbeld zijn. Niet alleen tekeningen, maar ook een flink aantal formules. Mandor is daar ook mee bezig, zegt Iestyn. Morwenna vraagt of het zo is dat de persoon die de spreuk heeft gedaan dit ook ongedaan kan maken? Dat weten ze hier niet, grijnst Iestyn, maar dat zou kunnen. Hij heeft een combinatie van sorcery, conjuration en demonologie gebruikt. Ze zeggen tegen de ouders van Bas dat hij ziek is. De situatie is nu al twee maanden zo. Morwenna zegt dat de jongen dan lang genoeg gestraft is. Iestyn aarzelt wat, Morwenna heeft een punt. Goed, misschien heeft hij inderdaad een oplossing. En nee, hij hoeft hier zeker niet langer op school te blijven, hoe eerder hij weg is hoe beter. Hij weet alleen niet of hij het wel zo geweldig vindt om met Despil op te gaan trekken.

Ronardo
Martin: wat kan ik voor je doen. We gaan een leuke quest doen. Hij heeft genoeg van Rebma. Fort is leuk, hij gaat zijn spullen halen en troef me maar. Het geheel lijkt op jaren 90 Koreaanse grens, weet hij van Caine. Ronardo troeft naar Rhexenor. Je hebt legers nodig? In ieder geval een vechter. 1990 achtig. Hij is even bezig, doe je mee als ik klaar ben, over een paar dagen. Ja, dan is hij wel klaar. Neem de legers van Deirdre mee, dat wordt gezellig. Je mag met een zwaard, een tank… jaja, hij komt heus wel.
Rhexenor en Martin komen, dat is minder. Random had gehoopt dat Martin niet wilde. Schieten is schieten, zo simpel is Martin niet. Zoiets kunnen jullie bij Gerard en Rhexenor proberen, maar niet bij Martin.
Morwenna wordt getroefd. Hij zegt niet tegen wie het is, maar het is belangrijk. Een techno wereld, magie werkt niet, zo sneu als iemand met magie mee zou komen. Morwenna zegt toe om te helpen, al heeft ze niet echt tijd. Er mag een kind mee, Mandor niet. Contact verbroken.
Morwenna helpt ook, zegt hij tegen Random. Dat is een vriendin. Heb je iets met Morwenna? Je krijgt last met Mandor, waarschuwt Random hem.
De soep gaat nu geprobeerd worden. Dalt hebben ze nog niet. We vragen Benedict maar niet.
Bleys heeft iets met ruimteschepen, maar ze hebben gebrek aan tijd. Tanks en geweren aan de gang krijgen is al lastig genoeg. Corwin heeft al die lui die daar goed in zijn bij zich. Je kunt het Eric vragen of je moeder… die zit zielig bij zijn vader. Moyra is ook een mogelijkheid, veel Feniks, geen tech. Hij troeft Bleys. Hij is ergens mee bezig, jij was goed in Troef. Hij is bezig met van alles, voor Corwin, dat van hem leek hem ook interessant, hij kan twee van de readheads sturen. Cedric is techno en Edward is meer van magie . Alleen Cedric wordt door de verbinding gestuurd en daardoor wordt de verbinding verbroken. Cedric geeft hem netjes een hand. Hij heeft een net pakje aan en rood haar. Blauwe ogen en lijkt op Bleys. Random geeft hem een aarzelende hand, of hij iets raars voelt. Ook een kopje soep? Random heeft Dennis ontmoet, een engerd. Dat is de sneakerd van ons drieën. Er is groentesoep. Doe maar koffie. Kunnen beter Dennis vooruit sturen, handig als hij niet terug komt. Caine lijkt hij niet te mogen. Hij is vervelend en bemoeit zich overal mee.
Dennis mag Caine niet en daar is hij eerlijk in. Of Ronardo nog sport? Net nog gedaan. Als ze daar nu shields aan de gang krijgen, hebben ze er niet zoveel last van. Met een technologisch voordeel ben je een heel eind. Hoe kom je in een wereld er vlak naast als je niet weet waar deze is? Ze hebben troeven en de verkenner was Caine, je hebt gefaald in je verkenning. Goed in stiekem zijn en niet in sneaken. Shadow Shiften is ook handig. Bouw een gate naar een plek die je goed kunt verdedigen.
Cedric, je zwamt. Bleys zei dat iemand mee moest denken. Iemand troeft erheen met een dikke atoombom en weer terug. We hebben informatie nodig.
Iemand met een virus dan? Breken en wegkomen. Gewoon, de hele wereld gaat er dan aan. Gifgas werkt niet. Of een bom… nee, dat is ook niets. Hij heeft die Troef gekregen, komt hem bekend voor. Het lijkt wel een Troef van Brand. Het is typisch de achterkant die Brand maakt met een nepeenhoorn. Als je die lijnen volgt, is het net geen eenhoorn.
Die met de vlam is ook van Brand, een echte Heilige Brandtroef. We moeten er op een andere manier komen. Cedric denkt dat ze er wat op verzinnen, dat gaat even duren. Misschien niet iedereen laten Shadow Shiften. Je kunt niet zomaar tanks door Troeven heen halen. Dat kan wel, zegt Ronardo. Die laat hij door een Troef heen rijden. Dit is gevaarlijk, dadelijk explodeert de Troef.
Het kost dus tijd. Hij kan een paar tanks tekenen. Dus de tanks door de troeven heen. Vliegtuigen dan? Ruimteschepen, zegt Ronardo.
Natuurwetten werken anders, de enige die dat kan is dat rare mens. Wat ze doet is precies andersom als normaal zou moeten.

Rhexenor
Hij merkt dat, als Helena niet vals speelt, ze er aanleg voor heeft. Ze kan er niets van. Ze heeft talent. Haar stijl van vechten, Patroongebruik, haar allereerste hit kwam aan. Dat doet hem denken aan een oom. Gerard komt hier best vaak. Oh. Maar hij heeft het over Corwin. Dat is een rotzak, zegt mam, die heeft de oude koning vermoord. Koning Eric de Rechtvaardige die altijd aardig is voor het personeel.
Zo was het niet helemaal, zegt Rhexenor. Helena weet te vertellen dat diens dood vlak buiten Amber stad was. Misschien was Opa er wel bij, opa de wachter. Het was allemaal Corwins schuld. Nee, hoor.
Ze is niet blij om het feit dat ze op Corwin lijkt. Ze hoeft niet zo nodig met grote wapens. Houten zwaard vindt ze ook niets. Waarom zeg je niet tegen Leonidas dat hij anders moet staan? Hij legt haar iets over tactieken en vechtstijlen uit en geeft voorbeelden. Helena voelt zich verwaarloosd omdat zij de jongste is. Leo en Cathrynn krijgen alles en zij moet naar die stomme school. Leo hoefde niet, zeker omdat hij een jongen is. Cathrynn is zeker de slimmerd. Nee, dat is Helena juist.
Hij leidt de boel af en hij vindt dat ze beter Corwin’s stijl kan aanleren. Hij wil haar een basistraining geven, maar dan moet ze naar Corwin. En naar school gaan. Is er geen andere school? Met oudere ventjes? Ze gaat niet bij die rare lui op school. Ze is te jong voor alcohol en sigaretten, deze school is stom. Dyenne die vindt dat ze met stomme Amberkinderen naar school moet. Ze heeft nu twee scholen gehad, ze zijn allebei stom.
Hij wil dat ze daar blijft en niet steeds switched. Cathrynn is lastig en Helena verveelt zich rot.
Ze wil wel leren vechten en Patroon is ook wel leuk. Er is geen school voor Patroon, maar Rhexenor geeft haar les.
Dyenne is een beetje boos, je laat je altijd inpikken door Helena. Eindelijk gaat het kind naar bed en ze vraagt hem wat hij studeert. Wat? Ja, hij heeft zijn studie af. Oh ja, ik moet nog iets regelen. Hij moet een medische en druïdische opleiding volgen. Hij kan het aan Julian vragen. Hij vindt hem aardig, zij niet.
Zij studeert magie, daar ben je nooit mee klaar. Nee, je kunt spreuken niet ter plekke bedenken.
Ze vertelt waar ze mee bezig is. Ze tracht haar staf onder controle te krijgen, een vuurbal te leren en ontdekken wat die armband kan. Er kunnen twee dingen mee. Hij doet iets duisters. Ze moet uitzoeken wat de armband nog meer doet. Hij heeft nu een probleem, hij moet kruiden studeren. Loop door het bos en pluk kruiden. Nee, hij gaat naar Julian. Ha, wat zeg je dan? “Julian, ik heb gehoord dat jij de treehugger bent van Amber, kun je een boswandeling met me doen?”
Dat brengt haar op een idee, ze loopt naar buiten en er begint iets duisters van de armband af te duiken, dikke zwarte stroop… hè, net niet. Alles is weg. Hij deed toch iets hè… wat was dat voor een macht? Nou moeilijk… ze denkt niet dat ze iets heeft opgeroepen. Denk je dat het een demoon was? Die geeft haar een andere vorm, niet logisch, dan zit er toch geen demoon in. Hij heeft het vast door Mandor laten doen. Ik moet het toch uit zien te vinden. Roep een pitfiend op… nee, ze weet niet waar ze mee bezig is. Ze moet nog een aantal detect magiscs doen.
Dan wordt hij getroefd door zijn vader. Zwakjes, hij kan gewoon door blijven kletsen. Nicolas troeft hem even, het is een tijdje geleden dat hij troefde. Voor een vader en zoon avontuur. Hij wil hem niet verwaarlozen. We gaan gewoon samen… ik heb het al afgesproken, wil je niet horen wat we van plan zijn.
Is het in een avondje gedaan? Er is ergens een fort, dat verdedigd gaat worden, want zijn moeder is daar mee bezig. Als jij nu Corwin erbij kan krijgen aan de andere kant? Die doet heel vervelend en moeten we erbij lappen. Je mag dan schieten en bommen gooien. Ik troef terug, belooft Rhex. Het is een Yes of No aanbod. Dan vraag ik het een andere zoon als ik die kan vinden. Wie zegt dat je niet allang een broer hebt? Dan moet je weer met Deirdre, zegt Rhexenor. Ja, natuurlijk zoon. Het zal nog een weekje duren. Toevallig heb ik het druk. Nicolas is wat teleurgesteld. Dat was pap, hij wil dat ik een leger van mam in de prak ga slaan. Ik heb er zin in. Ik moet binnenkort met Ronardo mee. Was Ronardo met je moeder samen? Mam zou troepen sturen. Shit! Moet je Gérard niet even verraden of Dalt? Je praat er wel eens over in je slaap. Nietes, ik heb geen regrets. Gérard is altijd treurig als Rhexenor hier niet is en denkt dan aan zijn luchtschepen, beweert Dyenne.
Dyenne en Dara doen samen alsof ze voorname dames zijn. In Chaos is ze DE tovenares, hier is ze het sloofje van Rhexenor. Ze kan de draak nog in een muis veranderen. Ze begint over lynchpins, hij kijkt wazig… ze legt uit wat het is, een connectie met de wereld. Magie is echt onhandig, meent hij.
Hij heeft liever tech, je hoeft dat niet voor iedere wereld aan te passen, zoals zijn kanon van Rebma. Hij vertelt enthousiast, het heeft hem niets gekost om het zover te krijgen. Hij heeft er tijd in gestopt.
Je kunt overal macht in stoppen. Je zou een zwaard voor je dochter kunnen maken. Hij is moe. Wanneer ben je lui geworden? Waarom ben jij niet moe? Dat ben ik. Hij draagt haar naar bed om haar de mond te snoeren. Zo romantisch sterk, hij rost lui in elkaar en draagt haar naar bed!


Quotes:

“Je hoeft Morwenna geen paardenstal te geven hoor, daar in Elysium is genoeg stal.” -- Dyenne
“Luister. Ik hou van zwaarden, ik verzamel ze en ik zal er nooit genoeg hebben. En zo kan iemand anders behoefte hebben aan nog meer stallen.” -- Rhexenor

“Tante Flora heeft me alles uitgelegd over seks, de Grieken kunnen er wat van.” -- Helena
“In Griekenland doen we niet aan seks.” -- Rhexenor

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!