Saturday 13 November 2010

114. Weer thuis/ Bances Amblerash/ Armour

Morwenna
Morwenna zegt dat ze dan het Oerpatroon wil lopen. Ze kan daar niet neergezet worden, maar voor haar wordt er een uitzondering gemaakt. Bij het Patroon is een rommeltje. Er is een grot met een stenen paal en ketting. Er komen geluiden uit de grot. Dworkin, die op zoek naar een krijtje.
Na een uur is er een krijtje gevonden. Hij stopt het in zijn rugzak en gaat weg. Hij is weer helemaal beter. Morwenna mag niet meer met het Patroon laten klooien. Ze kan het niet in de gaten houden. Ze loopt ernaar toen en knalt tegen een field aan. Hij heeft het beveiligd. Of ze de sleutel wil? Hij geeft haar een hangertje met een blauwe steen erin.
Met het hangertje om is er geen force field. Het is een mooi Patroon, stevig sterk en van Morwenna. Het reageert ook, het wil graag. Ze wordt verwelkomd en ze wandelt over het Patroon. Het omarmd haar en het vonkt met blauwe vlammen. Er verschijnt een dame, ze heeft wel heel bekende trekken en draagt wat ouderwetse kleding die niet netjes zit. Morwenna vindt zichzelf er vreselijk uitzien. Ze praten. Misschien loopt Mandor een keer Patroon en ze zal voorzichtig met hem zijn. Hij heeft eens een gebroken Patroon gelopen. Stukjes en beetjes zijn vernieuwd van het Patroon. Het is sterker, het klopt weer. Het houdt de Abyss op een afstand bijvoorbeeld. Amberieten zijn sterker en gezonder mits ze Patroon hebben gelopen. Het is gebonden aan Amberieten bloed. Er is een krachtveld waar niemand doorheen komt zonder Morwenna’s toestemming. Als iemand het krachtveld probeert zal ze het weten en ze kan hier altijd komen. Ze is de hoeder en anderen kunnen dat uitvinden. Ze wil naar huis en ze is wat moe. Ze is veranderd en het suist in haar hoofd.

Rhexenor
Hephaestos gaat aan het werk en gebruikt een fijn zilverdraad om de schubben aan elkaar te slaan. Hij is er wel even mee bezig. Dyenne is buiten op een bankje gaan zitten buiten de stinkgrot en nodigt Rhexenor uit om naast haar te gaan zitten.
Hoe is het met je zwaard? Zitten er veel spreuken in? Ik denk het niet. Je hebt er geen verstand van. Hij heeft nu immers machtige monsters verslagen? Er zitten er vast extra veel in. Zij heeft les gehad in magische spreuken. Ze wil het niet vast houden. Hij moet dat doen en zich op het zwaard concentreren. Gebruik de naam terwijl jij je concentreert. Helios. Hij voelt het zwaard, heeft er een band mee. Kan er een klauw van maken of een breed getand zwaard. Er is echter ook een reserve, het kan iets opslaan. Een soort holle ruimte in het zwaard die gevuld is met magie. Voor Rhexenor ziet het eruit als allerlei kleurtjes en hij denkt dat het werkt als de rest van het zwaard. Als hij wil dat het een bepaalde vorm krijgt, dan kan dat. Met het rode zou hij bijvoorbeeld een vuurbal kunnen maken. Er is heel veel van alles nu. Meteor is met rood en groen, geel is nep. Licht met geel en rood. In deze omgeving is wel heel veel magie. Dyenne schudt hem aan zijn arm, hij wordt weer ‘wakker’.
Hij wordt getroefd door een jongeman, 1.70, baard, donker haar en een rood gewaad met een zwarte slang. Sympathiek en hij staat met Rhexenor’s troef in zijn handen. Jij bent toch de zoon van Nicolas en Deirdre? Hij is niet zeker dat het zijn Troef was, Rhexenor is een tikje veranderd. Dit is Bances Amblerash. Je herkent me nog ? je ziet er zo anders uit. ben je helemaal hersteld van de klap? Allang. In de tussentijd is hij al weer drie benen verloren. Heeft hij even? Bances kan hier doorkomen, wat heb je daar een mooie vrouw.
De begroeting is erg hartelijk, leuk om de vrouw van Rhexenor te leren kennen. Ze hebben een probleempje binnen Amblerash, een projectje dat een tikje uit de hand gelopen is. Heb je wel eens gehoord van buitenaardse rassen? Een researcher heeft een project opgestart om te kijken of je een alien aan een Chaosiet kan koppelen. Dus ze hebben een hybrid gemaakt die is losgebroken en die moeten ze vangen. Bances dacht meteen aan hem, hij is immers expert in overleven. Misschien kun je hem lokken. Heb je tijd om te helpen? Het zit nu op 1 planeet en het kan zich voortplanten. Een vrouwtje. Ze hebben een ander soort alien genomen dan de vorige keren, het ziet er menselijk uit, maar ze zijn een tikje bezorgd. Bances is niet goed in het overleven. Bij een vorig experiment hebben ze de hele planeet opgeblazen, maar deze is nogal waardevol. Heb je zin om mee te doen?
Er zijn meer survivalists, zegt Rhexenor. Julian bijvoorbeeld. Rhexenor zegt toch zijn hulp toe, maar eerst zijn schild. Troef me als je klaar bent, ze hebben minder dan een week. Rhexenor vertelt iets over een film piranha. Bances vertrekt weer.
Dyenne vind hem zo aardig, zo knap en zo jong… en dan al hertog. Als Rhexenor haar eens dumpt, weet ze bij wie ze aanklopt. Ze wandelen weer terug naar de grot, dat wordt overnachten. Ze kunnen hier blijven, er liggen strozakken met huiden op de grond.

De volgende dag is er ontbijt, pap en stukken vlees. Het schild is klaar en ziet er mooi uit. Schubben met zilver dat het aan elkaar houdt. Twee riemen aan de binnenkant om het vast te houden. Het is rond en behoorlijk groot. Aan de binnenkant spiegelt het. Hephaestos is tevreden over zijn werk. Het is pap met brokken kaas en stukken brood van de afgelopen week. Je kunt het ook op brood smeren.
Rhexenor gaat zijn andere quests doen, maar eerst een vriend helpen. Dat was zo’n buitenlander, dat heeft Hephaestos wel gezien.

Ronardo
Hij krijgt een troefcontact, nogal sterk. Dat is Brand. Er is nog een doosje, zegt Ronardo. Daar is Brand niet mee bezig. Er is iets gebeurd dat hij aan het uitzoeken is en het project moet even stop gezet worden. Geeft niet, we doen intussen de invasie. De broers en zussen waren toch niet blij met zijn medewerking. Brand is een gedeelte van zijn geheugen kwijt en moet dat terug gaan krijgen en daarvoor gaat hij niet het Patroon lopen. Hij moet dat op een andere manier proberen. Hij is ergens geweest. Je was ergens met Morwenna, zegt Ronardo. Brand is iets gaan doen om haar te vinden. Kwam ook terug met haar en het moet met haar te maken hebben. Hij weet echter niet wat ze in de tussentijd gedaan hebben. Het was heel belangrijk. Hij had een knoop in zijn zakdoek liggen. Waarom heb je geen brief geschreven? Vast een versleutelde brief. Misschien heb je een doosje. Tir-na n’Oght? Lastig, zegt Brand. Er zijn daar teveel mensen die hem niet moeten en het Patroon moet me niet meer, sinds de reparatie. Ronardo oppert zijn eigen Patroon. Goed idee, zegt Brand. Als beloning mag je alles houden en vergeet niet dat Oberon er een heleboel had. Kristallen. Er was iets met sarcofagen, maar Brand weet niet meer wat. Hij gaat dan even zijn eigen Patroon opzoeken en verbreekt de verbinding.
Je hebt dus heel wat troeven gemaakt? Maak je ze nog steeds? Zit alles in een grote stapel? Hoe hou je al die troeven uit elkaar? Essilt heeft veel vragen.Ronardo denkt aan een troevenopslagtroef. Oh, een subdimensional pocket. En dan een paar daarvan. Is een plaats in Schaduw niet eenvoudiger? Iedereen met troefmacht kan dat vinden, zegt Ronardo. Je kunt alles in een troef stoppen, zegt hij. Oh ja, je kunt iets tekenen en dan bestaat het? Volgens haar vader niet en die weet echt veel van troef. Ronardo denkt dat alles wat je kunt verzinnen kan bestaan. Zoals bepaalde boeken en series. Dan heeft iemand gedroomd van iets dat bestaat, zegt ze. Ook daarover heeft ze het met haar vader over gehad en die heeft eens gehoord van iemand die dat gedaan heeft, Merlijn. Maar in principe kan dat. Oh, dat is dat dronkenschap verhaal. Ze denkt dat het niet kan. Hij zegt dat een stad te verplaatsen is met troef. Ja, compleet met mensen. En waarom zou je een hele Schaduw in een troef stoppen? Dan maak je er een troefje van en je haalt die troef als Gouden Cirkelland te voorschijn. Haar vader zegt dat zijn moeder dat kan. Dat Elysium is immers ook van haar, die weet veel. Lastig als je een moeder hebt die alles kan. Met magie zijn haar vader en moeder heel slecht, haar moeder is waardeloos met troef, haar vader is erg goed. Haar vader is expert in veel dingen, moeder is goed in Patroon. Ze hebben alles gedaan, maar Essilt verzint wat andere dingen om te gaan doen. Ze vindt een heleboel dingen leuk, zeker als het iets met macht te maken heeft. Ze houdt niet van kruiden en beesten. Ze heeft een demonische kat. Demonen zijn interessant, maar ook vies. Werken in een lab vindt ze leuk. Ze is een beetje thuis is techniek, maar magie is leuker. Ze heeft wel eens magie en techniek gecombineerd zien worden. Weet alleen niet waar. Ze is een stuk geheugen kwijt. Vraag het Eric, zegt hij. Ze vraagt zulke dingen liever aan haar vader en moeder, die vertrouwt ze meer. Haar moeder is ook geheugen kwijt. Ze kan altijd terecht bij hem met vragen. Ze gaat kijken waar haar broer is, die vindt het echt niet leuk om met Shakira te zitten. Vindt hij dat een goed stel? Ja, omdat ze wild is en dan wordt dat minder. Ze denkt niet dat ze bij elkaar passen, zij vindt Shakira niet echt aardig.
Zij heeft een broer Randal die nooit serieus wordt, die is veel meer geschikt voor Shakira. Dan is het een kwestie van kijken wie wie het eerste dumpt. Waarom is Shakira zo? Essilt zou het heel erg vinden als Owen wordt gedumpt. Dan wordt het nog erger met zijn verlegenheid. Ze denkt dat haar moeder dat ook vindt. Shakira zat toch in Arden? Ja, dat was saai. Owen doet daar ook veel, daar kan ze van leren, zegt Ronardo. Ze denkt dat ze hem leuk vindt vanwege zijn verlegenheid. Als ze hem dumpt, zal Essilt wraak moeten nemen. Koppel haar aan Randal, is haar advies.
Ze gaan terug naar de huiskamer. Mandor is opgelucht als Essilt binnen komt. Owen en Shakira komen binnen. Iedereen kijkt maar er is een neutrale blik terug. Essilt zegt tegen Owen dat ze naar huis gaan, tot ziens en de hele meute verdwijnt.
Shakira vindt Owen heel verlegen, ze praatte over beesten en heeft boeken laten zien. Hij heeft iets verteld, hij weet hoe beesten denken. Maar echt vlot gaat het niet, je kunt niet eens in zijn buurt gaan staan. Essilt bemoeit zich teveel. Natuurlijk is zijn hart niet gebroken als ze hem dumpt, het is maar de vraag of het ooit aan komt. Geef het de tijd, zegt Ronardo. Het heeft lang genoeg geduurd, zegt Shakira. Heb je iets afgesproken? Dat moet Owen doen en dat doet hij niet. Ik weet zo niet of hij het leuk vind. Hij houdt niet van dansen. Misschien moet je een bal organiseren, jij en mam. Regel dat met de koningin. Hij gedraagt zich als een oude lul. En ze gaat niet praten met Deirdre, dat is een raar wijf.
Praat er dan over met Flora, die regelt dat zo. Die hoort me altijd uit, wil dan weten hoe vaak en met wie en waarom. Ronardo vindt dat hij genoeg geregeld hebt. Ja, met Owen’s vader erbij, die lacht niet eens. Zij durft het niet te vragen van dat bal, hij ook niet. Vraag het aan mam. Die komt uit Rebma, op een naaktbal komt Owen helemaal niet opdagen. Ronardo moest alles zelf regelen vroeger. Omdat oma altijd in een lab zit. Asjeblieft, smeek, ik ben zoveel tijd kwijt met jurk en schoenen uitkiezen. Ze wil hem best helpen met de rusting. Er zijn meer kinderen die op het bal moeten worden geïntroduceerd. De Goa’Uld wachten wel even.

Morwenna
Ze komt thuis en begroet Randal. Deze vertelt dat Owen tegenwoordig op zichzelf
woont, in een blokhut bij opa in de buurt. Morwenna geeft hem de Sawall spikard, hij zal er iets aan gaan hebben. Randal is de afgelopen maanden een beetje met niks bezig geweest. Morwenna zou een hekel aan Gramble hebben, daar heeft hij een poosje gezeten. Deze heeft interessante boeken en kent veel mensen. Morwenna zegt dat ze een introductiebal wil regelen in Elysium. Dat lijkt Randal een slecht idee vanwege de demonen. Daar kan Mandor iets aan doen, zegt Morwenna.
Dan naar Bryana die haar omhelst. Ik dacht dat je dood was. Ze heeft van Morwenna gedroomd die ergens lag met een ingeslagen hoofd. Pap zei dat ze niet dood was, maar kon haar niet vinden. Een volgende keer moet ze Bryana mee nemen. Iestyn, zij en Randal zijn de verwaarloosde kinderen. Ze is verliefd geweest op Peter, ze hebben handen vast gehouden en gekust. En op Jack, van een familie Duranthe die wel eens op het kasteel komt met handel. Maar Jack kan zijn vorige liefde niet loslaten. Pap vond het niet goed en is naar de mensen gegaan waar Peter bij woont en nu mag hij haar niet meer zien. Ze heeft een kettinkje met een Jezusbeeldje van Jack gekregen. Ze heeft zelf geen idee wat dat voorstelt.
Iestyn komt thuis en omarmt Morwenna, hij legt zijn hoofd op haar schouder en blijft heel lang zo staan. Hij straalt rust uit, hij ruikt naar parfum. Hij heeft wat lokjes groenig haar, gedaan met gel. Hij dacht ook al dat Morwenna dood was. Groene gel is mode hier en daar, Llewella heeft dat zo gedaan. Hij doet een spreuk en Morwenna heeft een schoteltje op haar hand met een groenig puddinkje. Een mint en zeewierpuddinkje. Hij zit nu in Rebma om magie te leren.
Tijd om te eten, de andere arriveren dan ook. Tijdens het eten is het stil, Essilt krijgt broedende blikken van Iestyn en Mandor kijkt naar Morwenna die uiteindelijk iets verteld. Randal zegt dat de ooms in Chaos zijn bezig met een invasie tegen de Goa’Uld.

Rhexenor
Wat nu? Hij kan de twee broertje Ge-Drocht en Mor-mel in elkaar gaan rossen. En dan Ashra, de godin uit het oosten met haar vliegende strijdwagen. Moet ik je er heen roeien? Hoe kom ik er anders? Je vriend Odysseus heeft naar je gevraagd. Eigenlijk ga ik eerst die Bances helpen. Dyenne vond het niet gezellig klinken en gaat daar niet helpen. Dan gaat ze naar huis. Rhexenor gaat dat doen, mag zij thuis met haar boog oefenen. Of met Benedict gaan oefenen. Ze gaat naar huis, dan ziet ze de kinderen nog eens. Je had Bances in elkaar moeten timmeren, die vond me wel leuk. Hepheastos geeft haar een jurk, speciaal voor haar gemaakt. Ze is zeer vereerd. Ze gaat op de tenen staan en geeft hem een kus en ze is verlegen. Ze troeven naar huis, met hun tweeën. Dan staan ze voor het huis en Rhexenor heeft honger. Regel dat maar, zegt Rhexenor. Ze heeft geen honger, ondanks de vieze pap. Laten we naar binnen gaan voordat dat beest zo met je wil spelen. Hij is er al en erg blij om Rhexenor te zien. Hij had wel mee gewild. Hij verveelt zich hier, wanneer gaan ze weer? Je gaat nooit met me uit rijden. Het schild wordt getest, het help heel goed tegen drakenadem. De draak sjokt weer terug naar zijn weitje. Dyenne is niet blij met dit soort testen. De hoorn werkt niet en ze gaan samen in bad. Dan worden de nieuwe spullen allemaal op hun plaats gelegd en gezet… bekers en dergelijke. De bekers staan nu bij de boeken, is het niet geweldig! Leuk om de visite te vertellen over een paar monsters. Ze begint alweer over Krispos.
Cathrynn is thuis, zo blijkt. Ze omhelst hem en ze heeft hen zo gemist. Ze had wat spullen nodig, had met Shakira afgesproken. Dat bij Deirdre heeft geen haast. Ze heeft gehoord dat de vader van Shakira allerlei dingen voor haar regelt, echt van alles en hij doet dat nooit. Hij moet samen met Ronardo een bal regelen en regel dat er afgesproken wordt met die ene leuke jongen die zo moeilijk te bereiken is. Ze heeft niets aan haar tocht naar Deirdre gehad, oma is duf en een nerd. Dan moet je met Iolanthe mee. Owen heeft een broer Iestyn die zo moeilijk te bereiken is. Randal kent ze al. Ze wil een formele afspraak. Doe dat via Morwenna of Mandor, raadt Rhexenor aan… Cathrynn begint in afgrijzen te gillen. Neef William vindt Mandor evil en hij heeft gelijk. Regel dat even, Ronardo heeft dat ook geregeld. Owen kwam trouwens met zijn vader, erg vervelend. Over de troef is alles verteld. Owen is een stom ventje trouwens. Hij raadt Apollo aan in plaats van een zoon van…. Regel een bal, dan ontmoet ik er een paar. Ronardo durft dat niet, hij is bang voor Deirdre. Dat doe je wel voor mij. Ik ben je dochter! Dyenne zegt dat haar dochter een liefdesprobleem heeft. Ga zelf met Iestyn praten, zegt Rhexenor. Ik pakte dat ook zelf aan met je moeder indertijd. Zij gaat niet naar Rebma om af te spreken met Iestyn. Idioten onder water. Iestyn’s ouders alleen al zijn van die enge mensen. De moeder van Morwenna is aardig, zegt Rhexenor. We vragen het gewoon even aan Morwenna en vergeet vooral het bal niet.
Hij troeft Morwenna met de vraag over Iestyn. Morwenna zegt dat ze een introductiebal gaat regelen en verbreekt de verbinding. Ze gaat een introductiebal regelen, zegt Rhexenor tegen zijn dochter.
Dan aandacht voor het schild, ze is teleurgesteld.
Rhexenor troeft naar Bances, hij is er klaar voor. Hij heeft zelfs een schild. Het monster is een zij en als je van het type houdt, ook knap. Ze is blond. Een foto laat een knappe dame zien, een jonge vrouw. Er wordt bediscussieerd wat ‘evil’ is. Hij neemt hem mee naar de wereld waar ze moeten zijn, daar is een unit van mensen die op jacht zijn naar dat wezen. Ze verandert en dan ziet ze eruit als een gepansterd wezen met klauwen. De code voor het DNA is verkregen in de ruimte met een ontvangen boodschap. In elkaar gezet, wezens waren afschuwelijk en hebben ze af moeten maken. toen de hypothese om het te combineren met ChaosietenDNA. Hetzelfde scenario. Dit is een hele goede shapeshifter. In het begin was er goed mee te praten. Hij neemt hem mee naar het centrum om de interviews te zien. Er is een James, een Roger en een Hannah, deze zijn nog over van het opsporingsteam. Ze vinden hem ouderwets gekleed, maar ze hebben kleding voor hem. In een zaaltje hebben ze een viewer. Een boodschap uit de ruimte, een genetische code die niet goed werkt. Het wezen werd echt gek, heeft mensen opgegeten en dergelijke. Er zit een dame in een glazen hok waar mee gepraat wordt en wordt opgevoed door elektrische schokken te geven. De leider van het project geeft haar extra schokken, ze wordt kwaad, breekt uit en vermoord hem. De jagers vinden dit een logische reactie. Ze is dus ontsnapt en de stad ingevlucht en ze is heel slim. Ze vermoord mannen om daar materiaal van te verzamelen en die te spawnen. Tot nog toe hebben ze de sporen van lijken gevolgd, voornamelijk mannen. Ze had een tracker, maar die heeft ze er uit gehaald. Ze hebben geen manieren om haar op te sporen, wel satellieten maar daar worden ze niet wijzer van. Ze weten niet of ze er altijd uit ziet als dat blonde mens. Ze heeft Chaosietenbloed. Als ze dichterbij komt, kunnen ze een signatuur zien. Hij denkt met Feniks iets te kunnen doen en dan slachten ze haar en haar baby’s allemaal af.

Ronardo
Hij gaat op zoek naar andere mensen in huis, die zijn er niet. Apollo blijkt er toch wel te zijn, maar heeft dat gedoe van eerder ontlopen. Hij wil graag mee helpen met de armour. Hij wil hem graag aan kunnen houden, zowel in koude als in hitte. Waarom heeft hij er zelf niet één? Ze moeten naar het laboratorium in Nederland en er is een biolab. Ze gaan dan daarheen. Allemaal apparatuur waar Apollo niet zo’n verstand van heeft. Ze moeten iets hebben dat heel erg sterk is. in principe de eigenschap dat het soepel zit maar verstard als het wordt geraakt. Hij combineert wat met een blob. Het druipt, maar blijft toch in die vorm zitten. Het is beter dan een emmer snot, nu is het meer een berg stront. Het mist vastigheid. Planten hebben heel veel vastigheid. Er zijn ook dieren die dat hebben. Mam en Shakira hebben verstand van beesten. Apollo niet. Er zijn insecten die veranderen. Die hebben een zachte binnenkant en een harde buitenkant. Het wordt een insect. Dan hebben ze een armour die niet goed is. Ze klooien wat met apparatuur en dat kost tijd. Uiteindelijk doen ze ook iets met een plant, een tuniek als ondergrond met een soort slijmlaag. Het blijft soepel, regenereert en leeft. Het moet af en toe te eten hebben: eens in de zoveel tijd in een voedingsbad zetten. Er worden pokon pilletjes ontworpen om in een bak water te kunnen werpen voor dat doel. Feitelijk is het een blob met een geïsoleerde laag. Het is een mooi pak waar een helm aangegroeid kan worden. Hij kan ingesteld worden qua kleur zoals ze willen. Ze zijn een paar weken bezig met dat project en hij maakt ook een pak voor zichzelf. Apollo vindt het testen het leukst, de rest vindt hij wat saai. Er worden ook troeven gemaakt voor dat pak. Het pak past zich aan aan Ronardo. Er zijn ook zwakke plekken, mogelijk undead. Of druïdische magie. Kogels komen er niet door, worden zelfs naar buiten gewerkt. Het pak raakt gewond en het moet eten hebben om de kunnen leven. Het is uit 1 stuk, zo praktisch.
Het ziet er wel uit als armour. Het gaat open op de naad. De zoon is er blij mee, het is stoer genoeg. Apollo is nu bijna 14. Ze gaan dan verder met de Goa’Uld.
Tussendoor is hij door Morwenna getroefd die hem vertelt niet in een sarcofaag te gaan liggen. Ze laat hem een foto zien van Ronardo als lijk. Niet fijn. Er zal nog een bijeenkomst worden geregeld waarbij de resultaten van het onderzoek bekend worden gemaakt.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!