Sunday 19 February 2012

28. Verlovingsfeest in British Columbia

Mikhael
Mikhael is op een eiland Jersey. Jeremy vraagt of Mikhael of hij iets aan zijn boeken heeft gehad, Mikhael zegt dat hij er maar 1 heeft gelezen. Jeremy beweert dat zijn boeken niet bedoeld waren om verslavend te zijn.
Mara heeft geen kleinkinderen, Mikhael wil weten of zij ook haar kleinkinderen zou opvoeden omdat de ouders dit niet zo goed hebben gedaan. Ja, maar wel subtiel zegt ze.
Mikhael vertelt dat hij gaat trouwen. Mara is maar 1 keer getrouwd, en Jeremy soort van 4 keer. Mara gaat met Jeremy slijmen, Mikhael ergert zich hier aan en laat dit ook weten, maar ze reageren hier niet zo op. Jeremy beweert dat het patroon best wel met shape-shifters heeft te maken, en dat hij best zelf kan shape-shiften. Mikhael vindt dat hij maar wat lult. Mikhael wil het niet steeds horen dat Jeremy allemaal dingen heeft lopen doen als het over Mikhael gaat. Jeremy vertelt over dat hij Logrus heeft gedaan. Jeremy had niet genoeg aan patroon omdat hij meer macht wou. Logrus is volgens hem niet om te slopen, dit vindt Mikhael raar, en dan had hij net zo goed gewoon niet Logrus kunnen doen. Patroon ligt Jeremy meer. Gramble is heel goed in Logrus en heeft zelfs zijn eigen Logrus bij zich.
Mikhael wil niet dat Flora de bruiloft regelt, ze bemoeit zich te veel. Jeremy denkt dat Yasmin teleurgesteld is in Mikhael's vader, dit vindt Mikhael onzin. Mikhael vindt niet dat hij een slechte jeugd had, en dat die ouders van Mikhael alleen maar ruzie hadden om hem. Mara vertelt dat Jeremy een jaar lang weg was om 20 jaar lang met een vrouw die Clarice heet te zijn. Dat is zijn eigen zus. Mikhael herkent dit wel als een koninklijke zaak.
Jeremy vraagt naar Mikhael's plannen, Mikhael wil graag de beste in van alles zijn. Mara wil wel dat Mikhael iets voor hun doet. Een huis uitmoorden, maar dit wil Jeremy niet. Mikhael vraagt wat strijden betekend voor Jeremy, hij probeert hier niet op te reageren. Mikhael vertelt hoe strijden er aan toe gaat, met stukken hakken en zo.

Seth
Hij is weg uit de kamer van de koning van Amber. Een wachter vraagt of hij Seth ergens mee kan helpen? Hoezo? Uw kamer weet u te vinden? Ja. Oh, de eetzaal of koffie dan? Iets anders dan? Nee, hoeft niet dank je. De man blijft aandringen maar Seth loopt door.
Noëmi legt uit dat het vroeger bij koning Random heel anders ging en dat Jeremy het goed geregeld heeft juist. Er schijnt een periode te zijn geweest met op het menu alleen brood met suiker en katten opeten en dergelijke.
Zijn moeder neemt afscheid van hem en daarna pakt Seth de troef van Faye en na even proberen krijgt hij contact met haar. Ze wil hem wel doorhalen.
Hij arriveert in haar werkkamer en krijgt koffie. Sterke koffie maar wel heel goed.
Faye vindt het leuk om Rafael weer eens te zien, zegt ze.
Seth wil gebruik maken van haar aanbod om met demonen te komen trainen. Hij mag hier wel blijven logeren, ze moet nog wel wat zaken regelen eerst. Zijn kamer is nog dezelfde.
Ze vraagt of hij de afgelopen tijd nog iets bijzonders heeft meegemaakt? Ja, iets uitgevonden over Arden en ook iets over een gevaar in verband met Oberon.
Seth noemt een graf dat hij wil gaan zoeken in Arden, dat van Finndo. Faye is erg verbaasd.
Ze vertelt wie er op dit moment allemaal thuis zijn, haar echtgenoten soms en twee van haar kinderen niet, eentje vanwege Logrus en de andere vanwege wonen in Arden. Caitlin en Jayden
En haar dochter Emily ligt ook in het ziekenhuis.
Seth wil de echte Ardenieten spreken, Faye noemt Arend, Simon, Julian, Emily van Julian, Owen, Morwenna en tegenwoordig ook haar zoon Jayden. Ze wil Emily van Julian wil uitnodigen. Seth wil haar zelf ook troeven, daar heeft hij toestemming voor, als hij maar geen ongewenste lui hierheen haalt zoals Corwin. Seth vertelt dat Iestyn hem geholpen met zijn demoon oproepen.
Faye beschrijft dat ze een demoon heeft die gif eet, zodat ze niet vergiftigd wordt. Ze heeft een aantal contracten en wil Seth wel adviseren.
Faye vertelt dat ze op het moment bezig zijn met een Gouden Cirkel land waar een flink probleem is met allerlei ondoden en vervloekingen. Huis Arden is in Cochis bezig met een eigen doel.
Sinds ze zijn afgesplitst van Amber doen er allerlei Amberieten lastig tegen Arden. Ze denken dat als ze Cochis bij Arden gelieerd krijgen dan kunnen hun rangers daar misschien wonen met hun gezinnen. En nu moet er eerst wat worden opgeruimd want het is nog niet echt prettig wonen.
Seth wil dat wel doen om terug te betalen.
Faye vertelt hem ondertussen wel wat meer over contracten. Wat je eigenlijk doet is een demoon oproepen, afspraak mee maken en dan in perkament opstellen, je opent die rol en dan moet hij dat voor je doen. Zo heb je hem altijd bij de hand, vergelijkbaar met magie.
Je moet dan gaan bedenken wat voor soort demoon of bepaalde hoeveelheden demonen. Ze noemt gillende Banshee's die direct na de inzet weer weg zullen zijn. Seth wil wel van alles wat.
Ze vraagt of Seth kan koken en hij mag meehelpen.
Vanavond komen de klaplopers ook eten.

Ellis
De band met de valk is versterkt. Morwenna leert haar hoe via Jana te kijken, het is aan te leren om dat om de zoveel tellen te doen en beelden te krijgen als flitsen. Ze vertelt over Fillilpien's gewoonte om haar te laten zien hoe het eruit ziet hoe ze iemands ogen uitpikt en oppeuzelt.
Ze kan niet zonder Fillipien. Het achterlaten is ook een probleem. Ze heeft Fillipien leren Schaduwreizen, ze moet dat eerst zelf kunnen en dan de vogel leren haar te vinden. Ze kan haar ook om een boodschap ergens heen sturen. Morwenna zelf houdt niet van vechten, haar man ook niet.
Ze gaan terug en Mandor stelt voor dat ze gaan douchen. Als Ellis net klaar is met douchen komt Morwenna zeggen dat Iestyn bij Faye is en heeft gevraagd of ze ook komt eten. Ellis kleedt zich netjes aan en troeft Iestyn die haar doorhaalt en stevig zoent. Er wordt gejoeld.
Ze begroet de aanwezigen, ook Rafael is hier en Iestyn geeft haar een rondleiding door het huis. Eamon komt vragen of ze het leuk vindt om een tafelvoetbalspel te doen. Dom genoeg zegt ze ja en al snel blijkt dat Eamon niet tegen zijn verlies kan. Daarna bewondert ze zijn bekers en medailles die hij heeft gewonnen met allerlei takken van sport, de bekers en dergelijke die broer Auryn heeft gekregen met ballet moet ze overslaan. Hij zegt dan dat Ellis hem altijd kan troeven als het niet goed mocht gaan met Iestyn.

Mikhael
Jeremy en Mara hebben een enorme tafel hier, de kinderen komen ook weer binnen, ze hebben hele nette kleren. Jeremy en Mara hebben ook wat anders aan. Iedereen drinkt wijn, er komen een aantal voorgerechten. Armand en Natalie vechten over wie het meest kan praten. Er wordt van alles op tafel gezet, het etentje heeft uren geduurd. Jeremy vraagt of Mikhael hier wil slapen, hij weet het nog niet, en het ligt aan zijn vriendin. Mikhael vraagt naar de trainingszaal. Jeremy brengt hem naar een trainingszaal, Mikhael traint weer zonder wapens. Jeremy kan wel goed vechten, maar kent een aantal moves niet die Mikhael wel kent. Mikhael en Jeremy leren moves van mekaar. Mara en Thomas kunnen ook wel vechten. Renee en Natalie vechten ook goed. Armand houdt niet van vechten, maar doet uiteindelijk wel mee. Mikhael demonstreert hoe hij snel iemand vermoord, ze lijken het wel interessant te vinden, maar vinden het behoorlijk goor. Mikhael vind niet dat vechten over uitdaging gaat. Jeremy is altijd voorbereid omdat hij een enorm goeie rusting heeft en altijd alert is. Mikhael denkt dat moorden altijd werkt tegen iedereen, Jeremy denkt dat hij wel aantal hier aan kan doen. Mikhael wil wel eens Benedict ontmoeten. Mikhael is geen persoon die in legers rond loopt. Jeremy vertelt dat hij ook nog een wapensmid is, en dat hij voor een aantal van zijn vrouwen een zwaard heeft gemaakt, Mikhael laat zijn katana zien. Jeremy vind een wapen als kado geven romantisch.
Jeremy geeft 2 troeven aan Mikhael, 1 is van een vissers dorpje, en die andere is van deze schaduw. Mikhael wil weten hoe hij zijn eigen vriendin mee kan nemen naar deze schaduw, dit gaat niet volgens Jeremy maar hij zal hier over troeven. Jeremy en Mikhael nemen afscheid.
Elora troeft Mikhael en haalt hem door. Elora en Emily mogen weg uit het ziekenhuis, Mikhael vertelt aan Elora dat hij daar heeft mogen logeren. Emily zegt dat Jeremy erg aardig is. Ze houdt niet van de modder in Arden, en als zij niet haar moeder had zou ze niet in Arden blijven. Emily vind haar moeder bemoeizuchtig, Mikhael vindt dat van eigen moeder ook. Elora vertelt dat ze een feest thuis hebben, omdat Mikhael en zij verloofd zijn. Ze troeven naar Owen die vertelt dat ze bij Faye gaan eten. Lucia vertelt dat Faye kookt, ze vind het leuk dat ze een schoonzoon heeft. De zonen van Owen en Lucia begroeten Mikhael ook.

Seth.
Faye probeert erachter te komen of Seth koken wel leuk vindt en of hij ergens goed in is. Maar die vindt er weinig leuks aan. Hij mag dan gaan, gaat dus naar zijn kamer.
Echt rustig is het hier niet. Seth doet iets met een afschermingsspreuk, in elk geval afstemmen hier.
Seth troeft naar Emily en ze vraagt hoe het met hem en zijn vriendin is. Wel goed maar wil het niet over haar hebben. Ze zegt dat ze straks ook zal komen eten bij Faye. Ze kan nu niet doorkomen en hij ook niet bij haar. En nee ze stopt haar paard nooit in een troef en zelfs haar vader doet zoiets niet. Ze zal wel een kortere weg nemen, dan is ze er zo.
Seth gaat dan toch zijn hulp bij Faye aanbieden.
Faye vraagt zich af of Seth ooit wel eens lol maakt in zijn vrije tijd. Zoals paintball bijvoorbeeld? Ze zal het Jayden eens vragen. Die komt net binnen, stelt zijn vrouw Nicole voor. Zij heeft veel over Rafael gehoord. Je hebt niets met dieren hè? Nee. Hij laat de troef van zijn draak zien.
Nicole vraagt zich af waarover ze kan praten met Seth. Over van alles wel, qua boeken noemt Seth een hele reeks magische zaken. Jayden en Nicole gaan ook meehelpen met iets bereiden.
Seth mag dan de ketel soep koken. Tessa zegt tegen Seth dat hij iets met demonen gaat doen hè? Ja, hij weet al wat basis dingen. Tessa vindt demonen leuk en noemt haar broer en haar opa (Mandor) die beter is in demonen.
Seth maakt kennis met Ellis en op een gegeven moment komen de buren ook binnen, inclusief Mikhael. Even later komen beide Emily's binnen en ook Simon. Emily van Julian komt ook binnen en staat een beetje beteuterd te kijken. Wat later Julian zelf ook, die wat eten heeft meegenomen.
Imelda, de echtgenote van Julian, komt ook wat eten extra bereiden. Seth mag zijn soep blijven doen. Morag is nieuwsgierig wat Emily en Seth na het eten gaan doen.
Mikhael wisselt wat woorden met Seth, dat het wel wat druk is naar zijn zin, maar ze zijn net terug uit het ziekenhuis.
Het jongste kind hier heet Gwynn, die pakt gerust wel zelf.
Aan het begin van de maaltijd wordt er eerst champagne geschonken en toast op het voorgenomen huwelijk van Elora en Mikhael.
Iedereen praat wel door elkaar. Emily van Faye vraagt aan Seth waar hij mee bezig geweest is? Iemand redden, zegt hij. Seth let erop dat zijn geest is afgeschermd, want hij wil niet dat anderen erin rommelen. Emily zegt dat het interessant is, ze gokt erop dat het een ouwe is. Seth spant zich nog meer in en zij zegt dat hij niet dat hoeft te doen want ze weet soms gewoon dingen.
Emily vertelt dat haar moeder soms dingen ziet en dat mensen dan gaan lopen afschermen. Seth wil liever niet dat er gevist wordt, tja zegt Emily, deze familie is nogal van nieuwsgierigheid. Ze denkt dat oude lui wel informatie hebben die interessant kan zijn voor iedereen, maar kan soms gedateerd zijn en dan weet je niet wat je eraan hebt.
Seth wil het nog verder gaan uitzoeken. Moet je maar doen, zegt ze.
Emily zegt dat zij ook iemand gevonden hebben, een oudere Chaosiet. Het gaat op dit moment nog niet zo goed met hem. Zelf hebben ze ook in het ziekenhuis gelegen met stralingsproblemen en honger en dergelijke. Hij heeft er nog meer last van gehad. Hij heet Ernest, zegt Emily, maar nee hij is geen hoofd van een Huis. Ernest is een zoon van Gramble. Seth noemt ene Herdotus waar hij iets over wil gaan uitzoeken.

Ellis
Wat een heksenketel. Ze mag meehelpen met koken, Iestyn is meer een kletser.
Deze bijeenkomst is anders dan in Amber, niet formeel en men kan hier goed met elkaar overweg. Er wordt gevraagd wie ze is en wat ze doet met Iestyn, arme Caitlin die nu in het ziekenhuis ligt. Jayden wil een hartig woordje spreken met Iestyn, maar zijn vriendin Nicole zegt dat hij zich er niet mee moet bemoeien.
Van Morag en Tessa krijgt Ellis te horen dat Iestyn enkele weken geleden ineens thuis moest zijn, hij zei iets over 'Randal voor zijn.' Morag maakt een opmerking over 'arme Mary,' Mary vraagt zich af wie Iestyn niet heeft gehad. Een heleboel niet, zegt Morag, bijvoorbeeld haar en Tessa niet.
Nicole vraagt naar de valk en heeft wat advies over het voer van zo'n beest. Ze heeft verstand van dieren verzorgen.
Elora en Mikhael komen binnen en Ellis praat een poosje met Mikhael over hun kennismaking met hun ware roots.
Tijdens het eten zitten op een bepaald moment Morag en Alanna naast Ellis en ze wordt uitgehoord over Iestyn. Als ze zegt dat het 'aan' is, schreeuwt Morag rond dat Iestyn en Ellis verkering hebben. Er wordt haar gevraagd of er al een baby op komst is. Emily die net langs komt, merkt op dat dat niet zo lang hoeft te duren. Morag adviseert Ellis om naar Faye te gaan in dat geval, ze kan uitvinden hoe kinderen eruit zien als ze volwassen zijn op het moment dat ze nog maar net zwanger is. Hartstikke leuk!

Mikhael.
Owen komt naast Mikhael zitten. Mikhael vind dat het geen haast heeft met de bruiloft en zo, Owen snapt dit. Owen vond het geweldig om een kind te hebben. Mikhael vind het niet netjes om over kinderen krijgen zo in het openbaar te praten. Mikhael wil het rustig aan doen. Mikhael wil het eerst met Elora over hebben, over die bruiloft en zo, Owen wil wel helpen.
Elora wil best uit de familie stappen met Mikhael, Elora vindt het best leuk om het met 2 mannen te hebben. Eamon komt ook even Elora en Mikhael pesten, over dat hij ook best wel eens wil vervangen met een lachje. Mikhael zit Eamon te bedreigen over hem te vermoorden. Eamon daagt Mikhael wel uit, dit wil Elora niet en Auryn ook niet dus die neemt Eamon mee.
Mikhael wist eigenlijk wel dat Elora ooit iets met Eamon had, maar zegt dat hij er niets over wil horen. Lucia praat met Mikhael en vraagt of hij zijn moeder hier niet wil hebben, dus Lucia regelt dat Viktor de moeder van Mikhael haalt. Yasmin staar er in eens, Mikhael begroet haar. Mikhael laat Yasmin zijn pittige dumplings proeven. Yasmin stelt zich voor aan wat mensen en ook aan Rafael, ze lijkt geïnteresseerd te zijn in hem. Rafael reageert alsof het hem niet zo uit maakt. Ze maakt ook kennis met Ellis.
Iestyn is erg blij om Mikhael te zien. Mikhael vind het leuk dat Iestyn een vriendin heeft, hij wil ook weer eens iets doen met Mikhael. Mikhael nodigt Iestyn en Ellis uit om botten te graven, dit vinden ze wel leuk. Elora vindt dit ook goed. Mikhael vertelt dat Elora een auto heeft, Elora lacht hier om. Elora vindt het op zich wel goed om met die troeven wat te doen van Jeremy.
Faye gaat bij Mikhael staan en vertelt dat hij misschien naar zijn oma moet. Faye neemt Mikhael apart en verteld dat hij zich met de zaken van Arden gaat mixen als hij met Sienna meegaat. Mikhael beweert dat hij geen last gaat hebben van politiek, Faye zegt dat Mikhael een keer contact moet zoeken met Caine, dit lijkt Mikhael een goed idee.

Seth.
Dit feestje is wat meer informeel, redelijk spontaan allemaal.
Uiteindelijk komt Emily van Julian bij Seth zitten. Leuk hè, zegt ze. Ze vindt dit soort bijeenkomsten wel erg leuk. En we kunnen zelfs straks gaan dansen hier boven in de zaal. Ze vertelt dat Auryn erg goed kan dansen, die heeft ook jarenlang op ballet gezeten. Seth kent het niet, ze zegt dat er soms ook dans uitvoeringen zijn. En de andere Emily speelt ook muziek, ze hoopt straks misschien nog iets voor iedereen hier.
Ze vraagt of Seth ook zoiets kan, nou ja hij danst wel maar hij houdt zich meer met praktische zaken bezig, zoals een troef maken waar een harnas voor zijn moeder in zit. Ze vindt het echt een lief gebaar van hem aan zijn moeder. Zelf heeft ze geen moeder mee, wel een stiefmoeder, Imelda.
Ze vertelt dat ze een redelijke band met Imelda heeft nu, in het begin was het niet zo geweldig. Arend en Morwenna hebben veel meer moeite met haar vanwege hun moeders.
Ze vertelt over de overval waarbij ze haar moeder gedood zag worden, dat ze op zoek was naar haar vader en na veel omzwervingen in Corilaine belandde. In de zeven jaar dat Emily dwaalde waren er iets van honderdvijftig jaar voorbij gegaan, heel raar.
Corilaine is het land waar de moeder van Yasmin, Sand de koningin is en Emily praatte niet en toen haalde Sand er Jeremy bij en die kwam erachter dat Julian haar vader zou moeten zijn.
Dan neemt Emily Seth mee naar buiten, hij moet wel een jas meenemen. Ze denkt dat het binnenkort weer zal gaan vriezen en sneeuwen hier. Het is bergachtig en er is veel bos. Donker bos en met het water daar is iets mee. Emily lacht, er zitten daar de Ogopogo's.
Emily schermt het gesprek af en Seth nog eens eroverheen. Die van hem is sterker.
Seth vertelt dat hij een oude Amberiet gevonden heeft op zijn laatste expeditie en hoorde toen van alles van die persoon. Hij kwam ook een zoon van Oberon tegen, Finndo, die hem vroeg zijn graf te gaan zoeken want dan kon zijn broer Osric worden gevonden. En blijkbaar is dat graf in Arden.
Seth maakt duidelijk dat hij niet wil gaan trainen in Arden. Emily zegt dat het heel link kan zijn in Arden om hem daarheen te halen, zelfs met de meest veilige route zal Seth zich toch moeten kunnen verweren. Wat trainingen betreft, die hij niet wil gaan doen, zou het toch handig zijn om misschien een basis training te volgen, kan zelfs handig zijn voor je magie.
Emily beschrijft het feit dat haar zus Morwenna gewoon erg weinig vecht en er ook niet goed in is.
Seth zegt dat hij er gewoonweg geen tijd voor heeft, hij heeft zaken grondig voorbereid. Zij geeft aan dat als hij wat training heeft dan kan zij hem wel meenemen en dat lijkt haar erg leuk.
Er zijn een paar plaatsen in Arden mogelijk waar ze kunnen gaan zoeken en ze zou het een eer vinden als hij met haar mee wilde gaan. Ze zegt het niet om hem te pesten, je komt niet zomaar op dat soort plaatsen. En wat moet ze dan aan Connor zeggen als Seth dood is?
Seth wil niet Caine benaderen want hij denkt dat alleen een Ardeniet hem kan helpen. Seth denkt dat Emily er vanuit gaat dat hij zich niet kan verweren en zij legt uit dat dit echt zo niet zit.
Ze gaat het onderzoek zeker ook niet in haar eentje doen.
Ze stelt voor dat Seth eens met iemand anders praat, maar ze gaat liever met hem samen. Denk er maar eens over, ik bedoel het echt goed zegt ze.
Anders vraag het eens aan Mandor, of vindt je die niet aardig (zij ook niet).

Ellis
Halverwege zijn Morwenna, Mandor, Randal, Kristina, Gerailt en Judith gearriveerd vanwege de verloving.
Iestyn vindt ze hier erg bemoeizuchtig, al is hij er aan gewend. Hij is samen met de kinderen hier opgegroeid. Hij stelt voor om samen te gaan wandelen, maar dat hoort Faye. Iestyn moet afruimen in plaats van wandelen en intussen praat Faye met Ellis. Het is best bijzonder dat ze les in troef heeft gehad van Mandor en Julian. Het is hier altijd zo druk, zeker wanneer haar broers en zussen hier ook nog zijn en dat is best vaak het geval. Ze vindt het verbazend dat Iestyn iets met Ellis is begonnen, normaal doet hij niets zonder zijn zus. Het wil iets zeggen dat hij dat nu wel heeft gedaan. Ze vindt Ellis een typische Jesby. Die zijn er meer in Huis Arden, zoals Margrit. Heeft Julian haar al gevraagd of ze toe wil treden tot Huis Arden? Nee.
Vlak na het eten komen Margrit en Frans binnen met hun kinderen en Bryana. Nog meer mensen. Iestyn is klaar met opruimen en sleept Ellis zowat de deur uit. Hij moppert over iedereen die tegen hem aan zeurt over zijn relatie met Ellis, hij heeft wel tien keer de vraag gehad of er al een baby onderweg is.
Hij zit een beetje met de uitnodiging van Mikhael in zijn maag, ze zegt dat het wel okay is wat haar betreft. Hij vertelt dat zijn training met demonen hem heeft geleerd om alert te zijn op mensen die hem om de tuin leiden. Faye heeft hetzelfde, vandaar haar vragen van eerder. Ze wilde weten of Ellis serieus is met haar broer of van plan is hem ertussen te nemen.
Hij zegt dat hij weinig van haar weet, het is hem opgevallen dat ze alles met betrekking tot haar jeugd ontwijkt en soms vreemd reageert als deze ter sprake komt. Ze zegt dat er niets te vertellen is, van 1 tot 12 in een kindertehuis en toen werd ze geadopteerd door een ouder boerenechtpaar.
Hij vindt het lelijk zoals zij haar ouders behandeld. Ze konden tenslotte niets doen aan alles wat er is gebeurd. Wat hun relatie betreft: dat is wat hij wil, maar hij hoopt wel dat Essilt haar goedkeuring zal geven ten zijner tijd. Haar mening is voor hem belangrijk.
Zijn vader schijnt Ellis trouwens te mogen, hij geeft echt nooit troefles aan buitenstaanders. Alleen zijn eigen kinderen en zijn vrouw hebben tot nog toe van hem les gehad. Mandor is goed met troef, maar Iestyn denkt dat Faye hem voorbij aan het gaan is. Ooit is er een probleem geweest met troef, troeven was helemaal niet meer mogelijk. Zij heeft dat in haar eentje op weten te lossen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!