Friday 11 September 2009

90. Kinderen/ Jaloezie/ Beneden Rebma

Amber, the Ancients. Een aantal jaar later.

Allereerst een woordje over de kinderen van…

Rhexenor en Dyenne
Cathrynn
Nu 14 jaar.
Uiterlijk: blond haar, blauwe ogen, lijkt qua lichaamsbouw op Rhexenor, qua gezicht op Dyenne. Ze is behoorlijk actief, bazig en druk, ze is een goede shapeshifter, is sterk en radicaal en doet dingen zonder nadenken. Men zegt dat ze in haar manier van doen ook veel van Nicolas Hendrake weg heeft.
Leonidas
Nu 12 jaar.
Uiterlijk: zwart haar, bruine ogen. Zijn bouw is meer die van Corwin (dus vrij lang), hij lijkt op Rhexenor qua uiterlijk. Hij lijkt ook wat op de vader van Dyenne qua bouw. Leonidas lijkt geen aanleg te hebben voor wat dan ook, maar is een oplettend iemand. Hij is heel sterk en heeft aanleg voor technics. Hij is stiller en meer een volgeling. Overigens luistert hij niet naar Rhexenor, Cathrynn ook niet. Hij slaat met liefde de exjes van Cathrynn in elkaar
Helena
Nu 8 jaar.
Uiterlijk: blond haar, bruine ogen, ze is ook vrij lang. Ze is wat stiller en wat gehoorzamer dan haar broer en zus. Ze heeft aanleg voor Patroon en Sorcery. Ze kan overweg met haar broer en zus. Alle kinderen hebben meer manieren dan Rhexenor.

Ronardo en Moyra
Shakira
Nu 15 jaar.
Uiterlijk: lichtgroen haar en bruine ogen. Ze is klein en redelijk stevig. Ze praat graag met mensen, is druk en doet veel. Ze heeft veel vriendjes en verslijt ze ook. Ze vindt mensen interessant, ze heeft aanleg voor magie, Troef en Feniks en veel bezig met planten en dieren.
Apollo
Nu 12 jaar en zes maanden.
Uiterlijk: blond haar en groene ogen. Hij is stevig gebouwd en breed in de schouders, is erg goed in het kapot maken van spullen. Hij houdt van sport, kan niet tegen zijn verlies. Apollo houdt van vechten en ziet in alles een wapen. Hij wil geen magie leren. Uiteindelijk hebben zijn ouders hem naar Bleys gestuurd en daar heeft hij toch wat magie geleerd omdat het ook destructief gebruikt kan worden.
Jeffree
Nu 10 jaar en zes maanden.
Uiterlijk: rossig haar, bruine ogen. Hij is lang, houdt van observeren, wil van alles in elkaar zetten en uit elkaar halen en verbeteren. Hij heeft interesse in powers, Patroon, en technics. Hij vormt een vervelende combinatie met Apollo
Leila
Nu 6 jaar.
Uiterlijk: rood haar, blauwe ogen, vrij lang en redelijk stevig. Ronardo en Moyra wisten niet wat ze met haar aan moesten, maar ze blijkt aanleg te hebben voor techniek. Ze vindt Kashfa stom, daar kan ze niets. Ze begrijpt niet hoe magie werkt. Het is niet logisch, volgens haar zou alles via internet moeten kunnen…

Morwenna en Mandor
Owen
Nu 17 jaar en drie maanden
Uiterlijk: donkerbruin warrig haar, blauwe ogen (als Morwenna). Wat duidelijke trekken van Mandor, lijkt ook wel op Julian en heeft dezelfde bouw en lengte (1.78 meter) als Julian. Gaat heel goed om met de valken, paarden en honden, veel beter dan Morwenna eigenlijk, meer zoals Julian. Kan ook met dieren praten. Hij is bezig met Patroon, een heel goede shapeshifter en goed met Conjuration. Mensen vinden hem aardig, maar hij is erg verlegen en hopeloos met vrouwen en meisjes.
Randal
Nu 17 jaar en zeven maanden
Uiterlijk: halflang donkerbruin warrig haar, blauwe ogen (als Mandor). Uiterlijk sprekend Mandor, tamelijk tenger, is 1.80 meter lang. Is erg ondernemend en actief, heel goede prater en heel aardig. Gaat gemakkelijk om met mensen en ligt goed bij de meisjes. Hij is het brekebeentje van de familie, onderneemt van alles, maar is erg onbesuisd. Shapeshiften is voor hem heel moeilijk. Hij is bezig met Logrus, is goed met Sorcery en Technics
Essilt
Nu 15 jaar
Uiterlijk: lang lichtblond haar, blauwe ogen (als Morwenna). Heeft qua uiterlijk het meest van Morwenna weg en ook dezelfde bouw.
Ze is de tweelingzus van Iestyn en heeft een heel sterke band met hem. Ze praat niet
als het niet moet, is erg stil, moeilijk hoogte van te krijgen. Zeer gereserveerd en afstandelijk. Heeft erg veel aanleg voor Troef, is een goede shapeshifter, en lijkt aanleg voor Logrus te hebben. Bezig met Sorcery en Power Words
Iestyn
Nu 15 jaar.
Uiterlijk: halflang witblond haar, blauwe ogen (als Mandor). Heeft qua uiterlijk erg veel weg van Mandor. Hij is vrij tenger.
Hij is de tweelingbroer van Essilt en heeft een heel sterke band met haar. Is vrij actief, maar tegelijkertijd ook lui. Hij is wat afstandelijk. Hij begon als peuter al met Machtswoorden en Sorcery, is nu ook bezig met Conjuration. Een echte Sawall, lijkt ook aanleg voor Logrus te hebben. Een goede shapeshifter.
Bryana
Nu 13 jaar en zes maanden
Uiterlijk: lang bruin haar, heel lichtbruine, bijna goudkleurige ogen. Schijnt qua uiterlijk heel veel op Lenore (de omgekomen tante van Morwenna) te lijken.
Bryana is erg vlot met alles, erg ondernemend en actief. Een heel open kind. Gaat erg veel om met vooral Essilt, maar kan het met iedereen goed vinden. Ze heeft wat aanleg voor magie en Patroon, ze is een goede shapeshifter.


Zes jaar na de slag om het paleis van Chaos
Deirde de Eerste is de koningin van Amber, men vindt dat ze maar eens moet trouwen. Van Corwin en Eric hoeft het niet zo. Er zijn wat conflicten geweest. Dat met die poorten is nooit goed opgelost, nieuwe poorten lopen gewoon leeg na een week. De poorten worden goed in de gaten gehouden, er worden steeds konvooien door Gérard, Caine en Bleys geleid. De luchtschepen komen niet in Amber zonder Amberiet. Amber stad komt niet zonder voedsel te zitten. Er zijn manieren ontwikkeld waarop de Gouden Cirkel landen via via via in Elysium terecht komen. Amber is steeds meer geïsoleerd en heeft betere banden met Chaos. De legers van Deirdre zijn dan ook geïsoleerd. Troeven werken wel, Random waarschuwt regelmatig dat deze worden afgeluisterd en dat er valse berichten door binnenkomen. De communicatielijnen zijn daardoor langer. Alsof het een vijand is die voor de langere termijn gaat. Er wordt gedacht aan Dalt, deze is eens een Gouden Cirkel land binnen gevallen en een paar keer Begma als ze op het punt stonden iets nieuws te ontwikkelen. Dalt schijnt een paar Schaduwen te bezitten en te bezetten in de buurt van de Gouden Cirkel. Benedict heeft steeds minder zin om dat recht te zetten.
De andere kant heeft toch vaak Dalt ingehuurd, deze biedt steeds zijn diensten aan tegenstanders van Amber. Toch schijnt hij ook zijn eigen problemen in zijn eigen Schaduwen te hebben.
Dara en Gramble zitten nog steeds op de troon van Chaos. De adviesraad doet het leuk, de militante jongeren zitten in Elysium. Jason blijft lastig, stookt regelmatig iemand op. De Hoofden van het Huis hebben gedreigd hem eruit te gooien. Mayna Mason en Rodney Amblerash doen het erg goed. Met name Rodney is slim, heeft powers en is behulpzaam. Ze zijn aardig en actief.
Xena heeft zich nog niet aangemeld, maar ze is er erg vaak te vinden.
Rhexenor en Ronardo komen regelmatig in aanraking met Xena, de oudere kinderen worden daar opstandig van, ze willen dan ineens aan de drank en dergelijke.

Ronardo spreekt Martin erop aan. Deze vindt dat Xena volwassen is. Alle kinderen gaan door zo’n fase heen. Hij zal een keer praten met Sientje. Ronardo heeft Xena ooit een keer geholpen, ze moet maar eens dankbaar zijn… Rhexenor en Despil hadden het er ook al over, moppert Martin.
Een paar dagen later komt Xena haar excuses aanbieden, ze neemt zelfs een doosje chocola mee. Vlak na Xena’s vertrek komt Shakira vragen of zo’n heroïnespuit lekker is. Ronardo raadt het af. Xena zei dat Shakira dat niet moest proberen. Haar vader deed dat nogal veel. Shakira denkt dat ze daar dingen van kan leren als ze dat doet. Alcohol is ook niet goed, vertelt haar vader haar meteen. Wel als Moyra en Ronardo het drinken uiteraard.

Cathrynn wordt dronken met Xena en ze zitten op het dak van het landhuis. Rhexenor is boos op zijn dochter en stuurt Xena naar huis. Cathrynn is behoorlijk tipsy. Rhex vindt dat ze gesobert moet worden en naar bed moet gaan. Ze heeft nog nooit veel gedronken, protesteert ze. En het is niet Xena’s schuld, deze zei dat ze pas mocht gaan drinken als ze 21 is en kreeg vervolgens een kratje met inhoud om 7 jaar lang naar te mogen kijken. Ze verwijt haar vader dat deze op zijn vader lijkt. Dat is niet waar, zegt Rhexenor, zijn vader is nooit serieus. Maar hij wel: pas vanaf haar 16e mag ze drinken. Ze struikelt de trap op, ze is toch niet helemaal ladderzat. Op haar kamer staat een kratje met lege flesjes. Dan wordt alles uitgekotst, maar daar is het personeel voor.
Later spreekt Rhexenor Xena rop aan. Deze is heel verbaasd, ze had nog zo gezegd dat ze er niet aan mocht komen. Het was geen bier, het waren mixjes, breezertjes. Ze heeft haar lesje goed geleerd nu toch? En Rhexenor vindt ze een ouwe lul (in leeftijd schelen Xena en Rhexenor nagenoeg niets…)
Hij leest haar flink de les, geen drugs, geen tabak, geen alcohol. Ze mag helemaal niets meenemen als ze hier komt. Ze steekt de gek met hem als hij iets zegt over pijpen.
Xena vindt het een slechte zaak dat Cathrynn nooit met andere kinderen in aanraking komt, ze moet wat meer tussen andere kinderen komen.

Xena heeft ook invloed op de jongens van Morwenna en Mandor, op een avond komen Randal en Owen stomdronken en waggelend binnen, ruikend naar stickies. Morwenna stuurt ze linea recta naar hun kamer om hun roes uit te slapen en neemt ze, zodra ze ontnuchterd zijn, mee op een tour in Schaduw. Afkickcentra bezoeken en ze alles, maar dan ook alles te laten zien en meemaken wat met een teveel van verslavende middelen of verslavingen daaraan betreft. De jongens zijn onder de indruk, mensen die in hun eigen kots liggen, helemaal van de wereld af zijn…
Tijdens een etentje vraagt Randal of Morwenna misschien probeert om hen dergelijke middelen te verbieden? Nee, zegt Morwenna. Jullie mogen natuurlijk doen wat jullie willen, het is jullie leven. Randal vraagt of ze dat meent? Uiteraard meent ze dat, het enige wat ze heeft gedaan is hen laten zien wat de gevolgen zijn en vooral hoe het er voor een ander uitziet.
Oh. Morwenna merkt dat de lol er voor Randal na die uitleg af is. Voor Owen was dat al wat langer het geval. Vanaf die tijd gaan ze zich niet meer te buiten, al drinken ze zo nu en dan bier.
Morwenna spreekt ook Xena erop aan die de onschuld zelve speelt. Ze had nog zo tegen de jongens gezegd hoe slecht het was en dat het beter was het niet te doen en dergelijke. Morwenna zegt dat Xena haar kinderen niet hoeft op te voeden. En als ze nog een keer zoiets merkt, ook alvast wat de jongere drie kinderen betreft, zal Xena de toegang tot Elysium ontzegt worden. Xena heeft een grote mond, Morwenna is niet modern genoeg en dergelijke.
Xena blijft op een bepaalde manier irritant. Totdat Mandor zich er een keer mee bemoeit. Xena is dan woedend en vertrekt voor een poos.

Vraag aan de spelers van de GM:
Schrijf op waarom je na zoveel jaar denkt nog steeds bij dezelfde partner te zijn. De GM zal dan ook iets schrijven over je partner.


We zijn van elkaars kinderen op de hoogte. Shakira is een beetje verliefd op Randal en Owen. Randal is populair, Owen is ontzettend verlegen. Owen heeft soms wel aansluiting met de meiden vanwege zijn liefde voor dieren. Morwenna’s tweeling trekt niet zo erg op met de kinderen van de neven, maar klitten op dergelijke bijeenkomsten bij elkaar. Bryana kan met iedereen goed overweg.
Leonidas en Apollo kunnen het samen heel goed vinden, ze vinden beiden haaien interessant. Of met krokodillen worstelen met ome Gérard.
Met 14 is een Amberiet/ Chaosiet toch al behoorlijk volwassen.

William is getrouwd met Amalia en ze hebben twee kinderen. Tijdens de bruiloft heeft Morwenna Amalia aangesproken over haar aandacht voor Mandor. Amalia vindt dat Morwenna zich gedraagt als een jaloers kreng, ze heeft er geen reden voor. Mandor lijkt haar een interessant iemand om mee samen te werken en dat heeft ze tegen hem gezegd, want Mandor kwam niet uit zichzelf naar haar toe. En ze gaan inderdaad iets samen doen. Morwenna zegt dat daar niets van inkomt, Mandor heeft Amalia niet nodig. En als Amalia ooit aan haar man zit, dan is ze dood. Amalia noemt Morwenna dan een jaloers kreng, ze moet iets doen aan haar psychische probleem.
Jaren later, na het ontvangen van het tweede geboortekaartje, vraagt Mandor zich hardop af wat er loos is met die Amalia. Ze ontloopt hem al heel lang en ze zouden samen een project gaan doen op de magiërschool. Morwenna is hels, dat is hun gezamenlijke project, hij hoeft daar geen anderen bij te betrekken. Die Amalia is er alleen op uit om hem in bed te krijgen. Mandor is laaiend, vertrouwt ze hem soms niet? Hem wel, maar die wijven niet. Ze zijn allemaal knap en willen hem allemaal hebben. Mandor zegt dat hij toch zo ook niet doet. Of heeft ze misschien ergens een vriendje? Heeft ze iets met die William? Natuurlijk niet. Mandor werkt vaker met vrouwen samen, moet ze een lijst hebben, het is of ze hem niet vertrouwd. Het wordt een knallende ruzie. Als hij niet mag samen werken met wie hij wil, mag zij niet met die neven op pad gaan. Dat vooruitzicht is hem overigens al jaren een doorn in het oog. En die mannelijke wachters in Elysium moeten maar eens verdwijnen, ze lopen allemaal achter Morwenna aan. Zij schreeuwt dat hij maar lekker naar zijn magiërsproject moet gaan en lol moet hebben met dat wijf. Zij zal zich wel terug trekken. Mandor denkt dat het niet handig is om op kraamvisite te gaan, maar William en Amalia zijn ook nooit bij hun baby’s wezen kijken.

Mandor heeft Amalia uit het project gegooid en heeft tegen Morwenna gezegd dat ze niet op pad mag gaan met haar neven. En dat meent hij.
Dyenne en Rhexenor gaan wel op visite. Het hele huis hangt vol met eenhoornafbeelingen en heiligen. Ze zijn beiden actief lid van de kerk van de Eenhoorn. Rot dat Rhexenor twee keer een Eenhoorn heeft gezien. Hij had vast last van Chaoskant toen hij deze zag. Mensen die niet bij het één of ander horen, horen dus bij het serpent. De één verwelkomde ons als kinderen en was bereid tot vergeven, de ander claimde ons als zijn kinderen. Nu weet William weer dat er echt wit en zwart is… Hij vertelt dat als Rhexenor van de Feniks is, hij een beetje misleid is. Maar William bedoelt het positief: Rhexenor is de brug zodat de Chaosieten het licht zien. Morwenna gaat echter een beetje de duistere kant op de laatste tijd. Ze wordt helemaal opgezogen door die duistere demonenaanbidder. Ze heeft Amalia bedreigd. Ze is jaloers, ze is evil, zegt William. Mandor en Amalia zouden samen iets gaan doen aan die magiërschool, maar Mandor mag niet van Morwenna.
Rhex is toch kroonprins? Dat kan hem niet schelen, zonder Patroon mag hij daar toch niet op de troon. Dat snappen Amalia en William niet, hij neemt toch meteen de kans waar om koning te worden? Deirdre staat heel vaak in de krant met haar goede daden. Rhexenor vindt de krant niet objectief.
Ook Ronardo en Moyra gaan op bezoek, gezellig zo met zijn allen. William heeft veel gestudeerd op magie, Ronardo heeft ook een paar goeie magiërs tussen zijn kinderen. Die van William en Amalia zijn laatbloeiers waarschijnlijk. Er is een ingelijst haarlokje van de Eenhoorn zelfs…
Er wordt weer over Morwenna gekletst, deze is nogal jaloers. Moyra wordt gewaarschuwd niet te lachen naar Mandor. Amalia zegt dat Mandor haar leuk vindt, maar die jongen mag helemaal niets van Morwenna. Homofielen zijn ook evil, zegt William. Ronardo praat een beetje mee. De hel ligt vast in Chaos. Corwin zat daar ook vast, dus deze is vast en zeker een homo nu…
Rhexenor vertelt over zijn reis door de hellen. Jurt schijnt al geweest te zijn op kraamvisite. Dan komt het gesprek op Xena. Dat is een demoon, die komt er hier niet in. Halfdemonen kunnen er wel in. Mandor is een hele demoon, hij en Morwenna hebben wijselijk alleen een kaartje gestuurd. De laatste keer dat ze Mandor en Morwenna zagen was op hun bruiloft en heeft Morwenna ruzie staan maken met Amalia. Ze is met de dood bedreigd en alles. Morwenna stond aan de witte kant. Misschien heeft Mandor een oogje op mij, denkt Amalia. William wil hem de waarheid gaan zeggen. Moyra zegt dat Morwenna altijd raar doet tegen haar. Vond haar meteen lastig toen ze daar was. Ja, Ronardo weet ook nog wel wat rare dingen van Morwenna, zoals hoe ze deed op die asteroïde. Dyenne denkt dat een dochter van Julian vast de nare eigenschappen van haar vader mee heeft gekregen. Rhexenor neemt het voor Morwenna op.

Er komen nog wat ooms en tantes met kinderen op de proppen.

Rhexenor wil zijn broers en zussen opzoeken. Morwenna heeft een zus die ze ook wil gaan opzoeken. Ronardo krijgt regelmatig bezoek van Sandra. Arthur van Coral is inmiddels een jaar of 20. Coral en Rinaldo zijn getrouwd vanwege de relatie tussen Kashfa en Begma.
Ronardo probeert Sandra aan Dalt of Rinaldo te koppelen.
Rhexenor blijkt een zus te hebben die Cassiopeia heet en een broer die Alexander heet. Deirdre vertelt dat Alexander kort donker haar heeft, hij is gladgeschoren, heeft grijze ogen, is gespierd en doet iets in een high tech leger.
Cassiopeia heeft lang bruin haar, bruine ogen, 1,75 en werkt als een reisleidster in een modern Griekenland.
Elsa is Morwenna’s zus, een boerin met twee zonen. Ze leven in een wat Zweedse omgeving, net na middeleeuws.

Ze horen soms iets over Heather en Boromir. Heather heeft aangepapt met iemand in Chaos en heeft zich kort geleden aangesloten bij Huis Elysium. Dat alles tot grote onvrede van Caine. Boromir doet iets met konvooien.
Oleg lijkt het leuk om een stoommachine in Amber werkende te krijgen. Ronardo en Rhexenor helpen mee. Het lukt uiteindelijk, maar blijft alleen aan de gang door middel van wat magie erbij (waar Oleg inmiddels ook iets mee kan). Er worden ook wat derde generatie kinderen bij dit project betrokken, Randal, Jeffree en Leonidas. Met een combinatie van magie en techniek krijgen ze een werkende stoommachine. Daarmee kun je iets laten rijden. Ze kunnen een tramlijn openen in Amber stad en stoomboten maken, het stukje elektriciteit wil echt niet. Reizen naar Gouden Cirkel landen blijft moeilijk, ook door middel van Schaduwreizen. Men verplaatst zich meestal via Troef.

Ronardo werkt verder aan de vliegtuigjes en heeft vleugelflapperaars

Mandor en Morwenna praten hun problemen uit, ze komen er zo achter dat ze allebei stikjaloers zijn. Mandor heeft een paar keer ruzie gemaakt met diverse mannen vanwege dat probleem. Onder andere met Rinaldo en hij heeft zelfs een demoon op hem afgestuurd.
Naar veel praten besluiten ze in Schaduw in therapie te gaan en zoeken dingen uit over jaloezie. Het laat zich niet echt wegnemen, maar ze komen tot de conclusie dat ze elkaar heel simpel in de gaten kunnen houden vanwege die ringen. Dan zouden ze het weten als er echt iets aan de hand is. Zij zou het kunnen merken als hij onder de indruk is van iemand. Dat gebeurt wel eens overigens, maar dat is altijd van haar of hun kinderen.

Ronardo en Rhexenor en William gaan in bespreking over hoe nu verder. Morwenna komt erbij (ze mag weg van haar echtgenoot).
Ze zouden iets kunnen doen aan die doorgangen. De Old Ones zijn echter een gevaar. De afgelopen jaren heeft niemand ‘Radius’ meer gezien, Rhexenor vertelt hoe hij is gedood.
Wat weten we? We kunnen praten met de vijand van de Old Ones. Onder Rebma zou een toegang zijn.
Ronardo ontwijkt de poortvragen, de anderen denken nu dat hij er meer van weet. Hij vindt de poorten niet belangrijk.

(uit sessie 65, gesprek van Ronardo met Gérard)
“Ken je de Deep Ones, wat weet je daarvan? Wat doen ze, waar zijn ze van?” vraagt Ronardo.
“Hun knechtjes hebben een soort van lijf en zwemvlies- poten en -voeten. En een inktvissen-kop. Dat zijn eigenlijk hun boodschappers, het zijn echte engerds. Ze terroriseren dan zo’n dorpje aan de kust. Het zijn een soort knechtjes die hier wel zijn. De Deep Ones zijn niet helemaal hier, dat zijn meer een soort wandelende octopus-achtigen. Dan heb ook wezens met hondachtige lijven en een staart, meer een soort zee-annemoon. Die rukt je hoofd eraf en je wordt leeggezogen. De Deep Ones zijn daaraan verwant, het zijn gewoon monsters die je moet bevechten. Ze stinken nogal hard, omdat ze van heel diep komen.
De Deep Ones zitten in een stad onder water die niet hier is. Het is wel bereikbaar vanaf Rebma, maar daar wil je niet naar toe. De stad is van koper gemaakt, dat gaat roesten. Ook glas. Het wordt wel de koperen stad genoemd. Je komt er niet zomaar, dan wordt je afgeknald. Met die boodschappers kun je alleen maar vechten. Ze stinken naar weken van rotte vis en ze zijn nog sterk ook. Die vangarmen… die moet je echt losscheuren. Nee, er is niet mee te praten. Je weet niet wat ze gegeten hebben. Je kunt een boodschapper naar ze sturen, er staat een soort altaar in Rebma. Onder de stad is al die zooi van vroeger te vinden. Er komt nooit iemand, het is ook niet interessant. Allemaal ouwe zooi.
Die Deep Ones zwemmen wel eens rond, ik heb gehoord dat er iemand wel eens eentje gevangen heeft. Met een boor en elektrostoten. Die hebben ze in een of andere tempel opgeborgen.”
“Oh die…” zegt Ronardo.
“Ga eens kijken in die tempel.”
“Iemand heeft hem vrijgelaten…”
“WAT!! Hartstikke gevaarlijk! Die blazen zo een hele Schaduw op. Had hij ruzie met je?”
“Nee, ik heb alleen geprobeerd met hem te praten, maar wilde hem niet vrijlaten.”
---
“Oberon zat altijd in Rebma, zat iedere keer te zeuren over dat stomme Rebma. Maar ik denk ik dat het voor jou interessant zal zijn daar beneden met al die machines enzo.
Je hebt een kelder en dan een geheime gang, dat vindt je vast wel als je weet waar het zit. En anders vraag je het gewoon aan Llewella, die komt er ook steeds.”
“Ik wil met een Deep One gaan praten,” zegt Ronardo. “Die zou Neutraal moeten zijn.”
“Evil bedoel je.”
“Nee, neutraal. Ze moeten ons helpen die wezens te stoppen die het einde van de wereld willen veroorzaken.”
“Ach, er is altijd wel een einde van een wereld ergens.”
“Van onze realiteit bedoel ik. Ze hebben blijkbaar de mogelijkheid ergens in te grijpen.”
“Praat er eens over met die lui die de Old Ones hebben vervangen. Een aantal machtige lui van vroeger of machtige wezens. Je hebt er één van de Zee, een Spin, een Draak, een Vogel, een Schildpad, een Dryade, een Sater, een Griffioen en een Lampje dat aan en uit knippert (de Whisp?). En dan die Eenhoorn en het Serpent nog. Er zijn er vast nog meer. Meestal vinden die lui jou. Die Vogel is toch net vrij? Vraag het anders aan Rhexenor. Hoe heet dat beest ook weer, de Rocket ofzo…”


Rhexenor gaat praten met de Feniks en gaat in de Droomwereld. Hij zoekt de aandacht van de Feniks en komt de roodharige vrouw tegen. Wat weet ze over de Old Ones? Wat weet hij nog niet?
Wat er gebeurd is weet ze niet. Vroeger was er een andere wereld waaruit alle andere werelden zijn ontstaan, een Oerwereld. Het was een compleet universum met machtige wezens, de keepers van dat universum en zij was er één. Ze zijn ontstaan als bewaarders doordat er wezens probeerden binnen te vallen die er niet thuis hoorden. Ze trachtten mensen te beïnvloeden door ze op te roepen met bepaalde krachten. De bewaarders slaagde er iedere keer weer in dat te verijdelen. Die wezens waren er in geslaagd, door een kristal te vinden of te late bouwen. Ze waren bezig zichzelf naar onze wereld te converteren, ze zaten er gevangen. Doordat ze er te laat achter kwamen hadden ze geen tijd meer, een soort machine stond op een plaats en die werd verdedigd door de Old Ones. Zij hoort in die oorspronkelijke wereld, de machine werd gesloopt. Kapot gemaakt en boem. Het was niet de bedoeling, het was bezig de wereld te converteren waardoor hun eigen wereld versplinterde in een aantal stukjes. De tijd is anders gaan lopen en zij is min of meer opnieuw geboren. Ze was bijna al haar macht kwijt. Ze weten bijna zeker dat hun wereld was vernietigd als het ze gelukt was. Ze zijn niet normaal, ze bestaan niet uit 1 wezen. Zij zag een machine, een soort fabriek. Anderen zeggen dat het een groot kristal was. Een stukje van die wereld vermengde zich door een botsing met de onze en nu hebben we een versplinterde wereld die voor een deel ook die van hun is. Ze weten niet hoever ze waren met hun convertie, zijn versplinterd geraakt en nog steeds niet hier. ze weet niet wat ze nu aan het doen zijn, er valt niet met ze te praten. Rhexenor heeft met een halve geconverteerde gepraat. De anderen kennen hem, het is een moordenaar en krankzinnig. Vroeger werkten ze met agenten, een soort tussenpersonen. Die dingen die we niet kunnen zien. De zwakke plek die ze hebben is dat ze altijd door een gate of convertie moeten komen, ze hebben iemand anders nodig om hier te komen. ze zijn bang voor die Ctulhu en de Deep Ones. Die horen hier ook niet. Ze weet niet wat er onder Rebma ligt. Rhexenor troeft Ronardo en gaat naar een van ons toe.
We gaan naar Gérard, worden goed ontvangen, we zijn weer op pad. Daar krijgt hij zo’n idee van, wilden bezig gaan met waar we mee bezig waren, de Old Ones.
Of hij ons mee kan nemen naar die plek? Nah, we hebben toestemming nodig van zijn zus. Het is recht onder het paleis de diepste kelder te vinden. Daar zit ook een hek en dergelijke, ze vinden het niet leuk als het open gaat. En neem een bijl mee of motorzaag.
Ronardo troeft Llewella en gaat erheen. Daarna mogen de anderen ook komen. Llewella gaat gekleed in een half doorzichtige kamerjas. Rhexenor wil wijn en Llewella schenkt iedereen wijn in. Het is wel goed met haar. Ronardo legt uit wat we aan het doen zijn. Amberieten zie je niet veel in een groep. Ze gaat niet mee. Nee, we vragen alleen om toestemming. Toch niet dat verhaal? Daar zit iets dat de Rebmanen liever laten zitten. Llewella wil de moeite nemen het hek open te doen en ons binnen te laten. Het zit er vol met tentakeldingen. Het was vroeger niet goed afgesloten, na jullie moeten ze het weer afsluiten. Bijlen en zwaarden werken leuk, ze hebben niet veel last van magie. William en Ronardo gaan studeren en dan gaan zij zich beraden hoe dit te gaan doen. Ronardo wil er Martin bij halen. William kan magie en vechten. Morwenna stelt de zoon van Ronardo voor, Apollo, maar Ronardo vindt hem te jong. Rhexenor vindt zijn zoon Leonidas ook te jong. De zonen van Morwenna zijn alle drie ouder, maar geen van drieën vechters. Nee, haar dochters ook niet.
Ronardo troeft Martin. Het gaat redelijk met hem, hij is lekker relaxed. Hij heeft altijd iets te doen. Zoals een kaartje leggen of naar de kroeg. Gaan we iets spannends doen? Moet ik mijn motor meenemen? Laat die maar thuis en je blaster zal waarschijnlijk niet werken. Uiteindelijk troeft Martin terug, hij heeft een hakbijl, een rusting, een motorzaag, enzovoort. Martin heeft nu geen spreuken meer, dankzij het doorhalen, hij is een beetje boos dat Ronardo niet gezegd had dat het in Rebma te doen was. In het paleis nog wel, hij heeft hier vijanden. Er wordt uitgelegd wat er gedaan gaat worden. Martin’s vader heeft het een beetje verprutst hier in Rebma.
Llewella komt ons halen. We gaan allemaal trappen af, het lijkt bijna Amber. We zitten een paar 100 meter onder het paleis en komen bij een hek met een aantal bange wachters ervoor. We gaan erdoor en we mogen de put in. En het deksel wordt er weer op gedaan. Rhexenor heeft vuur dankzij de Feniks aan zijn vinger. We zien een slijmspoor op de tegels. Er zijn aan aantal antieke oude fakkels, daar krijgen we meer licht van. Het slijmspoor loopt een eind de zaal in. Het ziet er oud uit. De motorzaag werkt niet en Martin trekt zijn zwaard. Rhexenor pakt het kanon van Rebma. We glibberen de wenteltrap af, het lijkt een soort vet dat niet gestold is. Onderaan de trap staan we oog in oog met een reuzenslak. Er komt een vette slijmstraal uit, Rhexenor en Martin maken er al vechtend een grote smerige debberzooi van.
We staan in een grote gang met standbeelden, een soort koningen van lui met een scepter in de hand en een kroontje. Daar tegenover staat steeds een beeld van een vrouw met een appel in de hand en een kroontje op haar hoofd. De beelden zijn een paar 1000 jaar oud. Geen idee waarom ze hier staan. Er is een slijmspoor te zien op de tegelvloer die naar houten dubbele deuren leidt. Daarachter een heel oude zaal uit hetzelfde tijdperk met een podium en een troon met twee zitplaatsen. Alles is onder geslijmd, alsof de slak dat gedaan heeft. De troon heeft bruine spetters. Er ligt een bruine plas rond de troon, een beetje bruinrood als van oud bloed. Ronardo doet er iets van in een buisje.
Hier hebben schilderijen gehangen. Het plafond is beschilderd, best mooi. Ergens in een nis hangt een wapenschild van rood koper met sporen van een rode verfstof met een afbeelding van een toeter en een mensvis, een Heiron. Er hangt een zwaard onder in een beugel. Van de slak voelde Rhexenor eigenlijk helemaal niets, dat was dus geen gewone slak, deze voelde niet levend of eng aan. Rhexenor pakt het zwaard, het voelt prettig aan, het is niet zo goed als zijn huidige zwaard. William ziet niets aan het schild, Ronardo vindt achter het schild een blauw kristal op een sokkeltje. Daar is wat mee. William onderzoekt het, begint een spreuk te casten, het voelt niet lekker aan. Het is magisch en het kan power opslaan, dat wordt geabsorbeerd. Het kristal is nu behoorlijk opgeladen, een krachtbron voor magie. Er komt blauw licht vanaf. Ronardo stopt het weg.
Er zit een knopje bij troon, bij de bloedvlek, Morwenna drukt het in. Er gaat een klepje open. Er ligt een gouden dolk in waar iets mee is. Dat kan verwant zijn met wat ze beheerst, het doet iets met conjuration. Het handvat ziet er vreemd uit, nogal onhandig. Een beetje een sleutelidee. Morwenna doet het in haar rugzak.

“Alcohol is heel slecht voor je.” -- Ronardo
“Wat is dat dan wat jij en mam (Moyra) drinken tijdens het eten?” -- Shakira
“Wijn. Daar zit een percentage alcohol in, maar voor je moeder en mij is het niet slecht.” -- Ronardo

“Jij hebt Amalia met de dood bedreigd als ze zich in mijn buurt waagt, ik heb onlangs een demoon op Rinaldo afgestuurd omdat hij zich aan je opdringt. Misschien dat onze jaloezie een probleem aan het worden is?” -- Mandor tegen Morwenna

“Hoe kun jij vijanden hebben in Rebma? Je bent er geboren!” -- Ronardo
“Ik heb ze toch. Boze vaders, kwaaie echtgenoten en nijdige vriendjes. En Random is mijn vader.” -- Martin

“Ik heb iets met de Feniks. En niet iets met een wezen met vangarmen.” -- Rhexenor tegen de groep over Heiron.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!