Saturday 25 October 2008

Captain Iglo/ Alexandrie

In de verte ziet Rhexenor iets groots en zwarts naar boven komen. Een onderzeeër. Er gaat een luik uit, er komen mannetjes uit die in een roeiboot naar hen toe komen. een van de mannen heeft een witte baard, blauwe pet. Boris Iglo, de anderen noemen hem Captain. Ze willen wel gered worden, captain Iglo heeft echter een probleem, daar zullen zij bij helpen. Op de boot staat met grote letters U-666, welkom op de Nautilus, zegt Captain Iglo. Bleys, Merlijn en Caine schijnen iets grappig te vinden met betrekking tot vissticks. Oh, nu snapt Corwin het ook, die heet hetzelfde als op die reclame van TV.
Ze wijzen Rhex aan als de leider. Iglo is verdwaalt met de Nautilus vanwege een onderzeese stroming, kwam hier door een soort van poort. Er is een eiland met een soort poort waardoor hij terug kan. Maar daar zitten allemaal beesten, als dingen van iemands nachtmerrie. De eerste keer lag er een kapot ruimteschip met eieren waar dingen uitkwamen die in je kropen… Zoals Aliens, herkent Bleys. Waarom doen ze dat hier? Ze bewaken dus een poort in het water. Caine zegt dat Rhexenor dat wel aankan, geen probleem.
Iglo heeft harpoengeweren en pistolen. Niets op gebied van Jaffa en ander materiaal. En zelfs geen vissticks voordeelpak, grinnikt Merlijn.
Als we nu Benedict hadden, zegt Rhex. Corwin kijkt hem vuil aan, we hebben Benedict helemaal niet nodig, die wil altijd eerlijk vechten. Bleys blijft liever op afstand, anders worden zijn kleren zo vies…
Merlijn heeft wel spreuken, zoals een visstick tornado.
In de wapenkamer blijkt dat de harpoengeweren met gas werken.
Caine en Bleys willen iets gaan conjuren en vragen Merlijn om hulp. Zoiets als een getling gun. Merlijn gaat aan de slag. Op een gegeven moment zijn er allemaal onderdelen. Ze gaan wat testen op een eiland. Het gaat niet echt goed in het begin, de buis ontploft en dergelijke. Rhex merkt dat zowel Merlijn en Bleys beiden vrij goed dingen uit het niets kunnen halen. Corwin en Caine zijn goed in het in elkaar zetten. Rhexenor en Julian weten vrij snel uit te vinden hoe het werkt. Na een paar dagen hebben ze alles in elkaar.
Na twee dagen visstick grappen van Merlijn is iedereen het aardig zat. Eigenlijk weet Rhex niet waar het allemaal op slaat, net zomin als captain Iglo.
Ze varen nu naar het eiland met de Aliens die trouwens heel erg agressief zijn en er zijn er ook veel van. Een beetje lullig als ze uit je ribbenkast springen, zegt Corwin, dat is nogal pijnlijk. En die uitschuifbare kaken en dat zuur zijn ook vervelend.

Ze komen aan bij een heel groot eiland. Inderdaad een kanaal. Julian vindt Captain Iglo een heel rare naam. Rhexenor pakt een minigun, de anderen pakken ook een wapen. Merlijn doet een aantal spreuken op zichzelf. Wat helpt eigenlijk wel, vraagt Merlijn, als hij begrijpt dat ze tegen vuur en zuur blijken te kunnen. Misschien koude?

Het ritueel van Salomo heeft William, hij moet het nog vertalen. Munt gaan we samen doen met Rex, die kent Orpheus. Niet persoonlijk, maar weet waar hij woont, bij Athene. Is wat met die man, wel erg beroemd.
Vraagt naar ene captain Iglo, Ronardo belooft hem een keer de reclame te laten zien.

Ronardo troeft Brand, deze lijkt vrij vriendelijk. Laat zich doorhalen.
Oh, William. En eh… Morwenna. Het lijkt hier de bieb van Alexandrie wel. Ronardo haalt een kruik wijn en stenen mokken tevoorschijn.
Ronardo vraagt of hij al succes heeft gehad. Natuurlijk was het bedoeld om hem op te blazen. Er is natuurlijk wel een spoor, iemand die ook een hekel heeft aan jullie. Geen Amberiet. Waarschijnlijk een Chaosiet die van jullie plannen weet en die het er niet mee eens is. Misschien dezelfde die ook bezig is met die spookvampieren. Die zanddemon zou door een Chaosiet kunnen zijn geweest. Hij is er van overtuigd dat het twee verschillende wezens zijn. Hij denkt niet dat Jurt er achter zit, die is te simpel. Eigenlijk mag hij hem wel, beetje een sukkel, slimmer dan je denkt, maar ook dommer.
Had het iets te maken met Abyss.
Er zit een Chaosiet achter, het was een soort Logrusexplosie. Iemand met verregaande Logruskennis en die dingen kan namaken.
Merlijn? Geen reden voor. Brand vindt het onwaarschijnlijk dat iemand Ronardo en William wil opblazen.
De vijand vind jou dus juist aardig? Nee, niet allemaal, zegt Brand. Tegenwoordig is Chaos niet meer evil en Brand ook niet. Zeggen ze dat ik evil ben? Ja, zoiets, zegt William.
Dara kent wel onze plannen, denkt Brand. Er zijn niet veel Chaosieten die iets tegen hem hebben. Hij zal eens aan Dara vragen…
Zo leuk, jongelui die bezig zijn Amber te redden, leuk en dapper.
Je weet nogal veel van Chaos, heb je niet iets wat ze gemakkelijker op spoort, zodat je weet dat ze in de buurt zijn, vraagt William.
En weet je iets Nefartari? Vraagt Ronardo. Dat is uit te zoeken, denkt Brand. Random weet veel van dat soort dingen, zegt Brand, die heeft zich daar wel eens mee bezig gehouden.
Hij vindt het belachelijk dat onze ouders ons maar wat laten aanrommelen. Dan verdwijnt hij.

Ronardo troeft naar Random die er piekfijn uitziet, met stropdas en dergelijke.
Nefertari is een koningin, een zwarte van Boven Nijl, de midden dynastie. Ze is getrouwd met een oude vent. Interessant, daar moet je heen reizen. Gewoon je voor de geest halen. Ga in jou tijd naar het museum in Cairo en dan patroon reizen. Wat zou je voor hapjes serveren op een modern feest? Is Tapas wat? Hoort dat op disco feestje? Nee, drugs, zegt Ronardo. Oh, pillen! Zegt hij verheugd. Hoewel, XTC aan Chaosieten….
Het wordt al lastig genoeg om de speakers aan te sluiten met blacklight en dergelijke.
Nodig geen Rebmanen uit op een disco-feest, raadt Ronardo. En wat nu zo leuk is: Martin komt dan ook.
Hij raadt Ronardo aan om iets aan zijn wassen en kleding te doen.

Julian heeft zijn beesten niet bij zich, die zijn in beslag genomen. Ze komen daar weer weg, zegt hij vol vertrouwen. Ze moeten ook op zoek naar de volgende sleutel, zegt Rhexenor.
Rhexenor en Julian willen het schip in. De anderen hebben we geen zin in, maar ook niet in alleen buiten blijven. Rhex kan opsporen waar ze zijn, als ze nu eerst de volwassenen opsporen. Ze zitten in de struiken, zeker 20.
Ze beginnen te schieten. Helemaal niets heeft echt effect, alleen de ijsschieter blijkt een alien te vertragen. Ze zijn zo bij hen en beginnen te slaan en proberen te bijten. Hun bloed is zo zuur dat ook de wapens er aan gaan. Bleys doet zijn best om geen zuur op zich te krijgen, Caine probeert om een granaat in een bek te duwen, Julian hakt met succes.
Het gaat allemaal niet lekker, er zijn er wel een paar dood dankzij zwaarden. Het Rebma kanon wordt tevoorschijn gehaald, Rhex stopt er een bundeltje pijlen in en knijpt. Met succes. Hij schiet nog wat door. De zwaarden zijn flink aan het roken door het zuur. Afspoelen helpt, maar de vissen gaan dood. Ook zijn ze flink verwond, hun wonden zijn vergiftigd. Rhexenor helpt met de Phoenix kracht. Ze denken dat er nog een aantal aliens het schip bewaken, ze besluiten om even terug te trekken. De rubber boot ligt er nog, Corwin vertrouwt het niet. De boot blijkt vol te zitten met die alien eieren aan de onderkant.
Merlijn en Rhexenor vliegen steeds een Amberiet naar de boot. Bij het schip wordt er zenuwachtig gedaan, wie weet zitten de aliens hier al. Rhex weet dat ze niet in het water zitten en loopt de onderzeer rond. Hij denkt dat de kok er 1 in zich heeft. Dat zal opereren worden. Rhex zal hem in leven houden, de anderen opereren. Ze pakken de kok beet met die intentie en dan komt er al een heel klein alientje uit.
Tijdens de pannenkoeken vertelt Caine dat het een experiment was van het leger om de ultieme soldaat te kweken. Caine is zijn kruisboog kwijt, in beslag genomen. Dat is een magische, nu moet die weer terug.
Daar weet Julian wel wat op.



Ronardo gaat naar de priester om een boek over Nefertari. Hebben ze niet heel veel over. Tamelijk summier eigenlijk. Ze laten me de Known World zien, er is ook een bol die er vreemd uitziet, Australie zit op een rare plek, India ook. Ik geef ze wat kennis over de wereld van mij. Ronardo denkt dat de bol is van een aarde van een paar miljoen jaren terug. Ik vertel wat over handel en wandel van die nieuwe gebieden. Ze weten niet precies wat de herkomst is van de bol, kan overal vandaan zijn gekomen. Het is een curieus voorwerp, zo denk je dat de wereld rond is.
William gaat het uitleggen. Ronardo geeft ze de tip om naar boten op zee te kijken. Ze zeggen dat dat bulshitt is. Sprookjes vinden ze ook leuk. Niet waar natuurlijk, met al die magie… oproeping is ook wetenschap. Ze hebben veel informatie over bijvoorbeeld schimmels en bacterien. Virussen weten ze niet veel van en snappen ze ook niet. Ze weten iets van electriciteit, er is zelfs een priester die werkende batterijen kan laten zien.

Ze hebben wel veel werken van allerlei figuren, zoals werken van ons onbekende vrouwelijke apostelen.
Nog wat goud er bij en dan kunnen we vertrekken na een paar dagen. Ronardo heeft een troef van een huis in Nederland gemaakt. Hij past van alles aan.
Dat veranderd en het landhuis wordt echt, kleding verandert mee. Er staan nu een paar auto in plaats van paarden.
William weet best hoe hij moet tanken en er zijn niet veel auto’s op de weg. Ronardo laat ons via de ondergrondse garage binnen. Er staan nog veel meer van die voertuigen, ook een soort gepantserde boot. Hij heeft ook de troef aangepast voor de taal.
Het is een zeer luxe huis.
Er komt een man binnen die wat lijkt op Ronardo, Henry, met een soort overalletje aan. We stellen ons voor.
Ik krijg een glas appelsap.
Cairo is de vieste stad in de wereld, weet Henry. Ronardo vertelt wat we daar gaan doen. Fiona heeft wel een vliegtuig, je kunt het charteren. Dan ben je zo in Cairo.
“Ik wil het zelf ook leren,” zegt Ronardo. Zou je niet wat les nemen? Bleys doet dat. Ronardo wil meteen leren vliegen. Dalt kent hij ook, leuk dat er ook een keer een meisje mee is. Jij ligt niet zo goed bij de meisjes he, zegt Henry tegen Ronardo.
“Ik zou ook nog een landgoed van ome Random krijgen,” zegt hij. Henry raadt hem aan om pillen mee tegen diaree en malaria mee te nemen. Hij heeft meer adviezen.
“Eet niets uit een stalletje, boek een goed hotel. Er is er maar 1 goed. Geen boottochtjes op de Nijl, dat is link.” William vraagt waarom Henry in een stofjas loopt.
Ronardo laat kapitein Iglo zien. Dan een cowboy film zien. Dat is een boek dat visueel gemaakt is. En steeds wordt alles onderbroken door een waspoeder commercial.
Ik krijg uitleg over een netwerk met kennis en krijg daar informatie over. Ronardo deelt mobieltjes uit. Eigenlijk een troef, zegt hij.

De tweede dag is Rhex redelijk genezen en wordt hij getroefd door Deirdre. Ze wil weten hoe het is. Hij vertelt waar ze zijn.
Ze vraagt of hij Space Marine wapens heeft. Je zwaard zou goed moeten zijn, vlammenwerpers werken niet goed. Ze wil hem troepen sturen, ze heeft de ideale met schurft aan die beesten. Dat wil hij toch niet.
Een uur later wordt hij weer getroefd. Ze geeft hem een megading en nog een aantal. Probeer maar uit. Wat koffertjes komen er achteraan. Je lijkt wel heel dichtbij te zitten, zegt ze. Zij zit aan de rand van Chaos. Hij noemt met wie hij is. Doe Corwin maar de groeten. Ze is minder enthousiast over de aanwezigheid van met name Julian en Caine.
Ze kan wat predators eventueel doorsturen.

Bleys is enthousiast, dat is wel cool. Hij legt uit hoe de wapens werken. Doe maar wat predators, zegt Caine. Al die straalwapens werken niet, soort bazooka wel. Rest niet.
Een valk van Julian komt aanvliegen met de kruisboog van Caine. Merlijn heeft een automatisch wapen en Caine en Bleys een Rocket Launcher.
Julian laat de valk niet mee vechten, dan gaat hij dood. Morgen zullen ze gaan.

Er zitten geen aliens buiten nu. Het ruimteschip is een enorm wrak. Het ruimteschip is van binnen raar gevormd. Ze beginnen te schieten op de handjes, de wapens gaan belachelijk snel leeg en dan moeten de groten nog.
In een enorme zaal staan een paar duizend eieren, ze zullen uren bezig zijn om dit kapot te schieten.
Ergens anders hangen ze aan het plafond en zijn bezig razendsnel naar beneden te komen. ze vermaken zich nu wel een poosje. Ze verschuilen zich, gaan stiekem achter dingen zitten. Dan vinden ze een groen steen, over een uurtje gaat het hier ontploffen, zegt Caine. Al schietend banen ze zich een weg naar buiten.

Dan gaan ze aan boord, Captain Iglo wil naar huis, zij moeten waarschijnlijk ergens anders naar toe. Hij neemt afscheid, vaart door het kanaal. De anderen wachten tot hij weg is, dan zwemt Rhex er heen, plaatst de steen en komt aan in de zesde hel. Hij ploft in het zand, niets dan zand. Ze zijn in een woestijn, ergens heeft Bleys een mooie tulband vandaan. Julian heeft zijn dieren weer.
Rhex schudt Pitfiend en flessen drank uit de hoorn.
Misschien moeten we naar een piramide, zegt Merlijn en wijst op een klauw die uit het zand tevoorschijn komt. De voorloper van een flink aantal skeletten. Zijn vrij snel afgetimmerd. De volgende groep komt er echter al weer aan, later ook kamelen en andere dier skeletten. Na een uur begint het vermoeiend te worden.
Julian zegt dat een valk een oase met een gebouw heeft gevonden. Ze banen zich een weg door vele agressieve skeletten.
Merlijn is hier eens geweest. Voor de avond valt, zijn ze bij een enorme piramide waar geen ingang te zien is.
Caine zoekt en vindt iets. Ze gaan door de deur de gang in, komen wat mummies tegen, waar de wormen uit kruipen. Verder leeft er hier helemaal niets, weet Rhex, er is ook iets met de wormen.
In een grote zaal worden ze aangevallen door skeletten met harnas en wapens. Rhex probeert een zaadje e gooien, maar dat wil hier niet groeien.
Ze komen in een zaal waar een grote sleutel aan het plafond hangt en er staan 4 sarcofagen. Daar stappen mummies uit die hen willen aanraken.
Corwin vindt het wel gemakkelijk, niemand heeft zich laten aanraken en de sleutel is weg. Ze gaan een andere gang in, podium in het midden met een sleutel er boven. Twaalf sarcofagen dit keer. Het hakken van de vorige keer pakte niet goed uit.
Rhex pakt de sleutel, de deksels van de tombes gaan open en er stappen 12 mummies uit met een stafje waar vuurballen uitkomen. Ze kunnen zelf niet goed tegen vuur.
Merlijn heeft zich laten aanraken, zijn arm begint te verschrompelen. Er af hakken, zegt Corwin. Julian smeert er zalf op. Het schrompelen stopt, het ziet er niet goed uit. Eigenlijk kijkt Merlijn een beetje raar, hij zegt dat hij zich raar voelt.
Iedereen gaat uit zijn buurt. Julian heeft zalf gesmeerd met blote handen, misschien is het met hem ook niet goed.
Caine zegt dat er een geheime deur zit, Bleys draait een fakkelhouder, er schuift een deur open.
Ze gaan in een gang die verder omlaag gaat en er staat 1 sarcofaag. Rhexenor denkt dat hij iets mist… de sleutel heeft hij nog.
Despil halen, zegt Rhex. Corwin kijkt vreemd. Rhexenor zegt dat hij ze door elkaar haalt.
Ze gaan terug hem te zoeken, hij is echt weg.
Rehexenor shaped naar zijn hondenfiguur, het lijkt of hij gewoon verdwenen is.
Dan komen ze bij de ene sarcofaag. Deksel kan er af, het gaat vanzelf open. Merlijn komt er uit met een rood licht in zijn ogen. Hij heeft een scepter in zijn hand en ze voelen zich zwakker worden. Ze worden steeds trager, Rhex probeert een zaadje te pakken, maar iedereen verlamd steeds verder. Ook het shapechangen lukt niet echt goed.
Rhex probeert naar de droomwereld te gaan, dat lukt. Ook lichamelijk. Hij concentreert zich en kan net het zaadje in zijn mond proppen. Hij begint vreselijk te hoesten, wordt overwoekerd door paarse planten. Het wordt een soort van overwoekering met paarse bladeren.
Men komt uit zijn verlamming.
Als hij planten weg hakt, vindt hij Merlijn, die toch wat op Despil lijkt. Corwin is ontzet, dat lijkt Despil wel! Die begint langzaam bij te komen, verandert snel naar Marlijn. Gelukkig, je bent jezelf weer, zegt Corwin opgelucht….
De scepter vindt hij wel interessant en is nu van hem.

Sleutelgat in de vloer, en een poort in de muur. Op naar Hel-7.


Ik hou me bezig met computerzooi, ook communiceren. Ik lees meningen en blogs. Meestal gebruiken mensen een andere naam en hebben vreemde avatars.
Ik kan William bellen.
De plaats van het schild is anders dan dat waar Grootvader heen is gegaan. Het is met hem verbonden, dat voelt hij, en hij weet het.
Hij denkt dat hij het zou kunnen vinden. Hij denkt dat we het moeten vinden. Hij heeft niets van Delwin gehoord. Hij denkt dat de vlieglessen va Ronardo even tijd nodig hebben.

Ronardo neemt prive lessen. Dat kost geld en leert met een propellervliegtuigje vliegen. Theorie kost een week, hij heeft vlieguren nodig om zijn brevet te halen. Dan pas mag hij in een groter vliegtuig. Er wordt bijgehouden hoeveel vlieguren hij heeft, er moeten medische keuringen worden gedaan. Het is vrij streng. En je mag niet zomaar in je vliegtuig gaan. Hij moet een vluchtplan maken en indienen. Je mag niet vliegen zoals hij wil, niet afwijken van corridor, hij kan neergeknald worden.
Eigenlijk mag hij niets zelf bepalen, hoe, afwijken van de route, zelf landen niet.
Met dat ruimteschip in zijn eigen wereld was eigenlijk spannender, hij mocht meer zelf.
In vier weken heet hij alles geleerd, iedereen is zeer onder de indruk van zijn leervermogen.

Als ik hem troef, heeft Bleys heeft een wat gejaagde blik, zijn kleding zit niet supernetjes. De altaren zijn er weer verdwenen, vertel ik. Klopt, heeft hij weg gehaald. Hij biedt 1 van de redheads aan om te helpen.
Ze moeten eerst al die andere hellen door, maar hij heeft een goed team om zich heen verzameld: Corwin, je vader, Caine, Despil en Rhex. Het stikt van demonen. Interessant wat ze naar hen toe gooien om hen van het pad af te krijgen. Ze zijn nu in zes of zeven. Anderen zijn blij met zijn hulp. Ze kunnen hun fatsoen niet houden, een goede kop koffie weten ze niet te waarderen.
Heet mijn paard Boudicca? Dat was een roodharige vrouw en een bitch.
Ze hebben niet alleen geschriften, maar ook voorwerpen in de bieb van Alexandrie.

Delwin probeer ik te troeven, geen contact. Een paar keer, dan laat ik het.

Amber loop ik in mijn hoofd en ik kom er wel. Erg vermoeiend.
Het paard is blij me te zien. We gaan jagen in de omgeving van Amber. Aan de andere kant van Kolvir is een goed terrein. Ik kom te logeren in luxe kamers, ik kom tijdens de diners naast ‘zonen van’ te zitten. Van eentje krijg ik de groeten van Herman.
Ik vraag waarom ik al die huwelijkskandidaten naast me krijg aan Random. Vialle doet de tafelarrangementen, zegt hij.

Als ik weer uit rijden ga, komt een ruiter me tegemoet. Gérard. Hij geeft me een mandje met picknick spullen. Hij wil laten merken dat ik erbij hoor enzo. De piraten verstoppen zich. Ik krijg de groeten van Boromir. Er was een grote vuurtoren met ook zo’n soort naam. Ook een haven met een groot standbeeld, vlakbij Alexandrie. Hij heeft heel veel vrouwen gered. Angelique heette er 1. Van goud gemaakt, de bol. Ik kan een keer met hem meegaan. Vechten tegen de Jappen ofzo. Hij vertelt over vliegdekschepen. Ik vind de oude, compleet met piraten leuker en dat vindt hij prachtig. Zilvervloot van de Spanjaarden, leuk om te doen. Met Piet Heyn. Oh, ben ik dan geen dochter van Benedict?
De Deep Ones zijn vervelend, die kom je wel eens tegen en ze trekken je naar beneden. Maar soms hebben ze een schat. The undead. Er is een ding dat minder is dan anders, verdronken undead zien er slechter uit. Hij vind het verbazend dat ik als dochter van Julian toch nog in Amber wil komen. Julian staat bekend als een van de minst vrolijke en is veel te serieus. Ik had beter een dochter van hem kunnen zijn.

Ronardo wordt getroefd door Fiona, ze kijkt hem onderzoekend aan. Ik zal jou maar troeven, je was toch thuis? Ik ben bezig met onderzoek.
Haal me even door. Ze ziet er goed uit vandaag. Hoe is het met project, wil ze van hem weten. Je weet toch van mijn organisatie. Ze geeft hem een hand en hij komt in een groot flatgebouw. Ze zijn in London. Dit is het gebouw, ze denken een verzekeringsmaatschappij en dit is het hoofdkantoor. Mee in de lift waar wordt gevraagd om een password. Area 51 dan gaat de lift heel snel heel lang naar beneden en stopt. Er lopen mensen met witte jassen en zwarte pakjes. Welkom. Hij komt bij een kantoortje waar mensen zitten te praten. Ze noemen haar Baas. Zij stelt hem voor en geef Ronardo een overview. 3-D hologram. Een bol met kleine lichtjes. Dit is het universum, onze schaduw. Dan een aantal andere zwarte bollen, de schaduwen die naast ons zitten. Er komt een lichtpuntje dat op alle bollen valt. Is het patroon. Heeft effect op schaduwen, maar ook de gebeurtenissen in schaduwen hebben effect op de andere en uiteindelijk op Patroon.
Wat heb je er aan, wil Ronardo weten. Denk er maar eens goed over na, zegt Fiona. Wat wil je drinken.
Tijdproject kan niet meer, dat is wel een onderdeel van het project. Wat wil je er mee doen? Stel ik doe iets op deze schaduw dat effect heeft. Hoeveel veranderingen zijn er nodig om echt het patroon te beïnvloeden. Hoe machtig kun je worden, kun je het foutje in het patroon eruit halen, iemand helemaal weghalen.
Ronardo raadt aan om de security aan te scherpen, vorige keer ging het mis. Er zijn Chaosieten geïnteresseerd in het project en af en toe krijgen ze een kruimeltje. Weet je hoe Corwin zijn geheugen is kwijt geraakt?
Ze brengt hem terug. Bescherm het tegen troeven, zegt hij. Hij en zij kunnen er binnen, niemand anders, zegt ze.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!