Saturday 3 September 2011

6. Op weg

Ze zijn in een groot soort landhuis en hebben eigen kamers gekregen.
Marek heeft wat uitleg nodig rondom lynchpins en die legt Mikhael ik hem uit, ze bekijken ook elkaars spreuken. Hij doet veel met enchanting. Marek legt uit hoe zijn leven in elkaar zat. Mikhael ook zo'n beetje. Caitlin komt bij hen zitten en heeft het over de koningin die jaloers is.
Marek vertelt dat hij ook van de kant van Jesby is.
Blijkbaar vindt prinses Caitlin politiek interessant, vooral waarom mensen bepaalde dingen doen.
En dat ze beiden niet kunnen zwemmen. Blijkbaar moet Mikhael niet zomaar zichzelf hier veranderen als demonstratie ook niet.
Bij Caitlin thuis hebben ze dus geen personeel. Marek moet maar een keer spaghetti komen eten.
Ze vertelt dat ze maar liefst twee vaders heeft.
Over biologie en Caitlin zegt zowaar of Mikhael heeft uitgezocht hoe baby worden gemaakt ook? Mikhael is weg, hier wil hij het niet over hebben.
Caitlin gaat doodleuk verder tegen Marek maar wil niet hem alle voorlichting geven die hij duidelijk mist.

Seth is zijn spreuken aan het instuderen.
Er komt iemand bij Seth zitten, hij heet Lionel. Lionel vraagt of hij hulp kan aanbieden, Seth verteld niet graag over zijn spreuken, maar hij verteld wel hoe dat gaat met de doden oproepen. Seth heeft bij het oproepen geen voorkeur naar lijk, zo lang het heel is. Seth heeft ook detect magic spreuken. Bij Curses is dat wel handig. Een lijk kan gif verspreiden, maar dat is niet erg voorkomend. Seth komt van een plaats waar de doden rond lopen, Seth vond zijn jeugd heel interessant en heeft zich nooit verveeld, hij heeft nooit gezeur gehad over feestjes enzo. Met Undead vecht je niet, met undead werk je. Het is alleen een probleem als er een sterke magiër zich presenteert. Mensen vragen soms om Seth's diensten en dan maakt hij bijvoorbeeld personeel, of een soort leger. Seth heeft weinig training gehad in vechttechnieken, Lionel vind het maar gezeik, maar hij heeft het toch over gevechtstrainingen, het lukt Lionel niet echt om er aan te ontkomen. Lionel heeft er over gedacht om een fireball te gooien. Hij vind het wel leuk dat 'de nichtjes' het dan ook leren.
Seth verteld dat hij geen relaties heeft met undead. Er worden weinig kinderen gemaakt in de plaats waar Seth woonde. Lionel zou wel is een keertje vampier willen worden. Laatst, verteld Lionel, heeft hij met zijn oom Jurt gepraat, en hij is blijkbaar vampier geweest, dus dat wil Lionel ook een keer meemaken. Jurt is heel aardig, verteld Lionel, hij kan ook heel goed vechten.
Vampiersschap is terug te draaien, Seth heeft verder geen hulp nodig zegt hij, Lionel wil wel geholpen worden, hij is bezig met een spreuk te ontwikkelen die een muur van vuur om zich heen zou kunnen zetten, maar hij is op zoek naar de trigger daarvoor. Seth helpt wel met die ontwikkeling. Seth heeft al een rusting, een cloak. Ze raden Seth aan om leer aan te doen onder zijn cloak. Seth wil zwart leren rustingen, niet wit. Dus hij kleurt een witte rusting zwart.

Caitlin komt met nieuwe schoenen voor Mikhael, en geeft deze aan hem, dit zijn goede sluip schoenen en doen het goed. Mikhael wil dat kleuren mee verandert met de omgeving rond de schoenen soort van camouflage of zo, Caitlin denkt dat hij macht er in wil stoppen of zo. Caitlin bied ook een armor aan witte leren rusting maar die wil Mikhael niet want het is wit dit vind Caitlin niet leuk. Mikhael blijft beleeft en dit vind Caitlin vervelend. Mikhael gaat naar Jeremy, en vraagt hem om een fatsoenlijke rusting, die soepel is en opgaat in de achtergrond, camo pak dus. Het pak moet ook nog eens beschermen vindt Mikhael, Jeremy gaat dit regelen, en haalt een metalen vestje, het is Mithril chain beweert hij de schoenen moeten wel bij de chain, Jeremy en Mikhael gebruiken conjuration om het camo pak te pakken, Jeremy wil eigenlijk alles zelf doen en is enorm direct, dit merkt Mikhael ook op. Dit proces duurt wel lang uren of zo. Mikhael is uiteindelijk klaar, en stopt wat van zijn eigen bloed er in waardoor dit zijn eigen wordt.

Marek krijgt een rusting net als alle anderen, Raoul praat met hem over rustingen, die daar zijn niks.
Raoul loopt naar Gramble, hey opa, we hebben rustingen nodig en die niet. Die hoeven ze niet.
Eigenlijk heeft Gramble geen verstand van rustingen, Jeremy is er nu even niet.
En ja ze willen er ook eigen macht in stoppen. Of Marek ook conjuration kan? Nee. En Raoul is helemaal niet zo'n tovenaar. Ze moeten dus een basis hebben en die betovert hebben. Kleur? Donker metaal bij voorkeur. Gramble gaat weg en komt na een poosje terug met een soort maliën die heel erg licht zitten. Het is een speciaal materiaal, Mithril.
Raoul wil iets met schokken en dat is niet zo handig.
Marek bespreekt met Gramble wat hij ongeveer wil en mag daar zelf met magie ook aan werken.
Gramble blijkt een geduldige leraar en neemt de tijd om alles aan Marek uit te leggen. Nadat hij er eigen macht in gestopt heeft veranderd de rusting en voelt beter.

Seth wil ook wel uitleg hoe hij eigen macht in zijn mantel kan stoppen etc. Hij blijkt er weinig uitleg over nodig te hebben.

Caitlin vindt het leuk om van alles wat te kunnen. Vechten is ze niet zo goed in.
Ze vertelt ook over haar familie en het meer met monsters erin.
Ze nodigt Mikhael uit om nog even mee te trainen.
Marek wordt ook gevraagd, door Maria Helgram in dit geval, om nog even mee te trainen.
Maria vertelt dat ze zelf van de wat minder eervolle tak van Helgram is weg gegaan.
Gregor is heel fanatiek iedereen aan het trainen en dat moet en zal.
Nicolas komt bij Seth en wil hem meenemen voor de training. Die heeft wel eens een stok. Nicolas heeft een broer die zo is, met spreuken gooien en dergelijke. Seth heeft wel wat vechten geleerd van Noëmi, de dochter van Corwin. Seth kan er niet tegen dat hij geduwd wordt. Nicolas vindt Seth maar een beetje een slappeling dat hij zich zo laat kennen en niet wil vechten.
Nicolas kent wel een machtswoord en dat werkt maar heel even op Seth. Die doet dan een 'smell nice' iets op Nicolas en die doet quasi beledigd en daagt hem uit. Seth zegt dat hij gewonnen heeft.
Nicolas vloert Seth en die doet dan een vuurbal op hem terug.
Er is wel een soort bescherming rond Nicolas en die gaat tegen de vlakte en ziet er geblakerd uit.
Mikhael traint tegen Gregor en zijn stijl is heel apart. Hij houdt het lang vol. Ook ongewapend vechten vindt Mikhael erg leuk om mee te trainen.
Mikhael vraagt aan Seth hoe die zijn ondoden aan vaardigheden moet helpen om te kunnen vechten.
Die luistert wel en vraagt dan of iemand hem de theorie over vechten kan leren, zodat zijn ondoden mogelijk beter kunnen vechten.
Voor Marek betekent de andere vechtstijl iets totaal anders dan bij Benedict, het is lomp, toesteken wanneer je kan en zelfs soms je verlies erkennen en wegwezen. Om te overleven.
Sommige mensen gaan niet lang door met vechten, waaronder Caitlin en David.
Ze geven ook wat demonstraties met magische spreuken.
Essilt wil best een demonstratie geven voor Mikhael, na wat aandringen, hij zit direct in de ketens.
Lionel laat wel een vurige zweep zien, waarmee je op afstand kan meppen.

Onder het eten kletsen ze wat. Seth geeft aan dat hij doden kan opwekken, mits het snel genoeg gebeurt.
Iestyn vraagt aan Seth of hij een eigen demoon heeft? Nee nog niet. Hij wil wel een soort bodyguard oproepen en Iestyn wil hem er wel mee helpen. Iets groots dat zal niet gaan, iets kleiners maar agressief wel. Die heeft hij zelf er ook twee. Hij kan ze zelf ook zien maar niet iedereen kan dat. Zelfs Mandor niet zomaar, dat is zijn vader.
Hij waarschuwt voor het zomaar vinden en gebruiken van namen, meestal werkt gewoon goed omschrijven van het soort dat je zoekt.
Na het eten gaan ze naar de kelder en daar is al een cirkel. Seth mag het zelf doen en Iestyn helpt hem, geeft hem de juiste kaarsen en zilverpoeder. Geeft dan een briefje waar tekst van achteren naar voren staat, moet hij straks zeggen. Soort van rijmpje, tegen de klok in lopen, met de klok mee, dan weer er tegenin, Langzaam verschijnt een redelijk gevaarlijk uitziende demoon.
Dun, redelijk lang, glanzend zwarte huid, magere kop met haakneus en spitse kin, slachttanden, groenige ogen, puntoren, stekels op achterhoofd en klauwen en punten. Het zegt iets dat Seth niet verstaat. Het wezen is zich niet bewust van Iestyn. Seth zegt dat hij verwacht beschermd te worden.
Het wezen spreekt een taal die hij niet kent, maar Seth heeft het idee dat het gewoon onzin is.
Praat nou maar gewoon Thari, zegt Seth.
Het wezen kan praten en vraagt zich af wat hij er beter van wordt? Het verwacht veel, beste vriend worden en veel eten. Seth wil hem wel vlees van koeien geven, het ding wil 4 koeien en 3 varkens op een dag. Op een gegeven moment wordt de deal dat het wezen alleen orken en trollen mag aanvallen, wat Seth zegt dat dood moet, als hij niet praat en hij wordt aangevallen en die dan ook opeten, hij krijgt een magische zwaard in ruil ook maar dat is in de deal vergeten uiteindelijk. De lengte van de deal is twee maanden dan uiteindelijk. Er wordt een contract ondertekend en dan ziet Seth het ding niet meer daarna. Het is een Ripper. Dan moet de cirkel worden afgesloten.
Seth bedankt Iestyn voor de moeite.

Marek wil spreuken leren, hij vraagt aan Jeremy hoe hij spreken moet maken en dat soort dingen, Jeremy kan goed illusion magie, Marek heeft van alles, hij is geïnteresseerd in de spreuk speed. Jeremy kan veel vind hij zelf, Jeremy laat een speed spreuk zien die je op je zelf doet, Marek krijgt een magie boek waar hij de spreuk in, Marek wil eigenlijk ook een offensieve spreuk, Jeremy stuurt Marek daar voor naar Faye of zijn vader, Jeremy wil nog wel dat Marek een keertje iets voor hem doet, Gramble bied Marek taart aan, Marek vraagt of Gramble iets direct offensief heeft voor spreuken, doel zoekende pijlen stelt Gramble voor en noemt een aantal soorten op en legt uit hoe dat moet, Jeremy legt het maar moeilijk uit vindt Marek en Gramble niet. Despil kan goed toveren en Lionel ook. Jeremy heeft volgens Gramble alles voor zich en is stiekem Gramble's favoriete zoon, Mandor en Despil kunnen niet vechten maar Despil kan wel goed toveren. Mandor kan goed Logrus en met demonen en zo, Merlijn kan van alles wat en is een zoon van Dara en Corwin, Dara is niet aardig, Marek vind Flora wel aardig. Marek studeert de spreuken in.

Mikhael zit wat te socialisen. De koningin bied hem wat te drinken aan, Mike wil wel een kop koffie. Mikhael vind het hier wel een beetje vreemd, iedereen doet aardig, en het is een beetje druk, Faye wist al dat Jeremy de opa van Mike is. Mikhael verteld de verhalen over Jeremy de slavendrijver, hij had blijkbaar een foute conclusie getrokken, Caitlin heeft Mike's schoenen gemaakt, ze verwacht alleen niets terug. Mikhael weet niet waarom mensen hem zomaar helpen, zonder er iets voor terug te verwachten. Mikhael wil graag weten wat Katy leuk vind, van alles eigenlijk. Mike heeft wel zin in morgen het karweitje op te lossen. Mikhael verteld dat hij nu een goede rusting heeft. Er zal wel opgelet worden zodat niemand dood gaat. Faye vraagt of Mikhael gewend is aan zijn moeder, en ja dat is wel gelukt, ze hebben allerlei dingen samen gedaan, lynchpins, techniek etcetera. Mikhael vond het wel apart dat er overal schone kleren zijn, een bad bij elke kamer, een grote ruimte om in te slapen. Mikhael is een prins, volgens Faye, financieel gezien zou Mikhael geen problemen moeten hebben. Mikhael wil wel eens optrekken met een dame die hem geholpen heeft, Sienna. Faye is blij dat Mike wel zin heeft in morgen, ze vind het vervelend dat ze zelf niet mee kan gaan. Ze is ongerust over haar kinderen, die zouden wel eens niet terug kunnen keren, helaas is het noodzakelijk.
De twee babbelen nog wat en dan gaat Mike verder, hij haalt wat te drinken, hij gaat ergens gewoon zitten een beetje kijken. Mikhael kijkt goed rond en let goed op de mooie vrouwen. Hij valt vooral op lang en dun, en klein en dun kan ook wel. Af en toe kijkt hij rond en op een gegeven moment gaat hij naar zijn kamer, hij heeft een grote kamer met een groot bed en een badkamer, hij gaat zich wassen met warm water, dat is even genieten, schone voeten en al.
Seth gaat ook een beetje bijtijds naar bed. Er is wel een aanwezigheid te voelen van zijn demoon.
Ook Marek gaat nog even wat mensen bekijken en ergens zitten. Hij loopt wel even naar Emily, die wil hij wel leren kennen en ze vraagt zich wel af op wat voor een manier. Oh je wilt gewoon praten?Ja natuurlijk. Ze kijkt een beetje opgelucht.
Ze vertelt wel wat details over zichzelf en leren overleven als training. Hun stijl past inderdaad niet bij die van Benedict. Ze proberen het wel eens.
Marek heeft het erover dat morgen de tovenaars wel beschermd moeten worden.
Hij kletst wat met Emily over van alles en nog wat en gaat dan naar zijn kamer om te slapen.
Mooie schone kamer met schoon water en netjes.

De volgende morgen worden ze allemaal wakker, goed ontbijt in de eetzaal.
Iedereen is wel enthousiast en draagt nu een rusting ook, afscheid nemen etc.
En dan mogen ze op weg.
Ze gaan naar buiten, Elora en Essilt nemen het een beetje over en we moeten bij elkaar blijven, vooral niet te schrikken (van de beesten die aankomen zetten). Vooral de honden zijn enorm en kijken woest, de vogels zijn eigenlijk nog erger, die loeren op hun ogen.
Dan komen ze bij de bosrand hier en vandaar uit stappen ze op een zwarte weg. Ze moeten een paar weken reizen, wordt verteld. De weg is zwart en voelt levend aan, zieke uitstraling.
Met name Elora weet waar we zo'n beetje heen moeten en Essilt helpt haar.
Ze hebben hier minder tijdsbesef en ze blijven zoveel mogelijk bij elkaar, de beesten zorgen er ook voor dat er niemand afdwaalt. Ze waarschuwen ook voor andere reizigers, dan gaan ze van te voren even de weg af. Ze overnachten gewoon in herbergen, ze gaan dan van de weg af.
Zijn altijd sinistere plaatsen waar wze de weg af gaan, zoals kerkhoven, Seth vindt dat interessant.
Er zijn ook geen stelletjes, tikje apart wel.
Wat Mikhael opvalt is dat die Caitlin en Iestyn elkaar wel wat vaak opzoeken. De rest van de mannen kijken wel naar Caitlin maar durven haar ook niet zo te benaderen. Elora is wat makkelijker te benaderen en daar kun je wel gezellig mee keuvelen en ze legt wel eens een arm om iemand heen.
Essilt is nog het meest afstandelijk van alle dames. Ook die Emily lijkt niet erg beschikbaar.
Alleen Maria en Gregor zijn een stel.
Raoul en Rainier zijn wel vriendelijk naar de dames toe en Lionel ook, Nicolas ook, ziet Marek.
Het gedoe en uitdagen van Nicolas gaat Mikhael op in. Marek heeft ook niet zoveel moeite met Nicolas, die is behoorlijk wat gewend maar Marek is veel sneller. En dan wil hij vaker wat sparren.
Hij en Mikhael zijn even snel ongeveer, maar Mike is sterker en Nicolas heeft meer uithoudings­vermogen. Rainier moet het ook ontgelden en Raoul wordt een tikje ontlopen.
Ze leren elkaar goed kennen, ook is dit een hele goeie oefening voor hun Lynchpins, die moeten steeds worden aangepast. Seth kan behoorlijk zijn magie verfijnen want langs de zwarte weg is het vaak niet pluis.
Na een aantal dagen reizen krijgen ze toch het vermoeden dat Elora ook stukken weg zelf maakt, nieuwe aftakkingen en dergelijke.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!