Wednesday 7 December 2011

18. Skelterraces en Paardenraces

Seth
Hij schat dat een heel groot gedeelte van de familie niet bij het ontbijt aanwezig is.
Dan gaat buiten Het Grote Evenement plaatsvinden, de skelter races. Het heeft wel iets te maken met het bobslee idee, maar zelfs Despil kreeg dat toch niet voor elkaar om er een echte ijsbaan in Amber neer te leggen. Het is de bedoeling dat er via de slingerende weg vanaf de Kolvir omlaag wordt gestunt.
Iedereen is erg enthousiast. Er zitten drie mensen in zo'n karretje steeds en twee teams racen tegen elkaar. Er staan bij sommige bochten wel mensen klaar met magie en dergelijke. Sommige mensen lopen met helmen maar er zijn er ook die gewoon eruit zien.
Cécile wil weten of Seth ook meedoet? Hij weet ook nog niet in welk team. Cécile gaat niet meedoen. Lionel vraagt aan Seth of hij wil meedoen? Hij wil Connor erbij halen. Seth vindt dat prima en het lijkt Connor ook leuk samen met hen. Seth wil een failsafe spreuk kunnen doen voor het geval ze de bocht uit vliegen. Connor wil dat niet, want hij kent Seth nog maar net.
Er worden bij de jury protesten aangetekend want er blijken mensen te zijn die hebben geoefend.
Seth's team is een van de eersten die mogen vertrekken, tegen Marek, Raoul en Thorvald. Ze doen behoorlijk stoer en Connor waarschuwt ze dat ze gisteren ook al zijn opgepakt. Cécile vindt het leuk dat ze een rode kar hebben, ze geeft Seth een zakdoekje van haar. Lionel vraagt of het aan is tussen Seth en Cécile? Ja hoor. Connor gaat sturen en vindt dat Lionel zich met zijn eigen zaken moet bemoeien.
Na de nodige beschermende kleding gaan ze van start en dit gaat hard!!! Het wordt spannend en ze worden van de weg gedrukt door de lui die ze hadden ingehaald. Ze vliegen van de berg af en met een spreuk dalen ze heel zachtjes naar beneden.
Cécile komt Seth om de nek hangen en ze vindt het geweldig dat Seth zijn spreuk zo goed werkte. Stel je voor dat je te pletter gevallen was! Heb je een vriendje en dan valt hij te pletter voor je ogen, ze kan het zich goed voorstellen.
Later komen Mikhael, Iestyn en Gerailt, een broer van Iestyn, maar die moeten tegen Bleys, Ronardo en Rinaldo. Je ziet meteen dat Bleys zal gaan winnen. Maar tot hun stomme verbazing verliezen ze. Bleys begint er weer over dat het gemeen is want die hebben geoefend. Jeremy zegt dat hij al vaker geraced heeft dus toch al meer oefening.
Het team van Owen, Jayden en Eamon is gevaarlijk bezig, gaan zonder bescherming en roekeloos remmen ze nergens voor. En die winnen dus en dat vinden ze heel normaal. Iedereen vindt dat het team van Mikhael tegen hen moet nog eens. Ook die zijn best roekeloos.
Ze racen allebei de berg af en halen het einde, het team van Owen wint maar toch wordt Mikhaels team gefeliciteerd. Owen vindt het feliciteren toch niet leuk en is meteen weg.
Cécile vindt het uitslovers. Ze vertelt over een film met beertjes in een bos die vechten, daar zijn ook snelle scooters bij en de beertjes zijn erg cute. En Free Willy is ook een leuke film.
Wat eten en drinken en er komt een jongeman bij Seth staan, het is Despil. Hij zag dat Seth een goeie spreuk gedaan had. Hij heeft de versterking gedaan.
Seth biedt hem aan om voor volgend jaar te proberen een echte ijsbaan te maken. Ook Despil zou ook graag een magiër wedstrijd willen zien.

Ellis
Ze krijgt een troef van Julian die perfecter is dan de troef waarmee ze hier is gekomen. Ze moet deze gebruiken. Dat is erg gemakkelijk, even een duwtje en de troef animeert. Julian zegt haar dit een aantal keer te oefenen en na tien keer is het simpel troeven. Robert vraagt wanneer Julian met de lessen wil beginnen. Hij ziet het alleen niet zitten dat Ellis daarvoor Arden in zal moeten en ze krijgt een uitleg over dit woud van Robert. Julian zegt dat het met dat vechten zal worden opgelost. Dan excuseert Julian zich, hij heeft beloofd te gaan racen met twee van zijn dochters. Robert wordt door Blossom en Fionn in een karretje gedirigeerd met hen.
Tijdens het kijken naar de race krijgt Ellis gezelschap van Benedict. Hij doet niet mee, hij is te oud. Hij heeft het over wapens en je kunnen verweren, ze is altijd welkom voor een training zelfverdediging. Hij geeft haar een troef van Robert en zichzelf en deze zijn minder goed dan die van Julian. De troeven heeft hij laten maken, die maakt hij niet zelf. Heeft Ellis in haar Schaduw geen last gehad van vervelende lui? Er gaan geruchten dat er bepaalde groeperingen de werelden rond struinen en kinderen ontvoeren. Nee, daar heeft ze geen last van gehad. Benedict zegt dat ze aanleg heeft voor magie waarschijnlijk, zelf is hij daar niet goed in. Misschien kan ze shapeshiften. Ze zegt van niet.
Hij geeft haar een verrekijker en ze ziet het karretje met Robert, die niet blij is. Ze komen veilig beneden en dat lucht hem op. Dan komen ze bij Ellis staan en er volgt een heel verhaal over sneeuwscooters, schieten en trainen.
Ze maakt kennis met Rowan en Morgaine, kinderen van Fionn. De één is vooral een vechter, de andere magiër.

Mikhael
Elora is blij dat hij bijna had gewonnen, Mikhael vindt Gerailt wel aardig. Elora zegt dat haar vader iedereen, vooral zijn neven en zijn zonen, een beetje opstookt. Maar ze is wel trots op haar vader dat hij heeft gewonnen. Er was niet verteld aan Mikhael dat er bescherming nodig was, hij vermoedt dat men vindt dat Ardenieten zelf alles op mogen lossen.
Hij gaat even oefenen met kogelstoten en hij speelt vals met shapeshiften. Thierry zegt dat Mikhael wel talent heeft. Mikhael begint over mensen vermoorden, dit vindt Thierry hier niet nodig. Mikhael vertelt weer over dat hij een beroep als moordenaar had, Thierry vindt dat boeiend.
Thierry vindt die Arden lui maar raar en niet aardig. Ze zijn achterbaks, ze hebben zijn broers bedreigd en een aantal mensen in hun familie ziek gemaakt en vergiftigd. Mikhael vindt het wat overdreven en vertelt over de muffe kleine kamers die zijn toegewezen aan de Ardenieten. De moraal hier is niet goed.
Thierry vindt dit niet zo boeiend om en zegt dat Mikhael op zijn vader lijkt, gelooft ook steeds dat de Ardenieten een zachte kern hebben en dat soort flauwekul.
Thierry vindt de magie van Mikhael wel goed. Thierry stelt voor om een keer bij hem te komen logeren. Mikhael wil wel een troef van Thierry. Mikhael merkt op dat Thierry goed is in kogelstoten, Thierry is heel zorgvuldig. Normaal wordt Gérard gediskwalificeerd omdat hij te lomp is, maar Gérard doet wel graag mee met alles.
Bijna iedereen doet mee met het kogel stoten, Gérard doet te voorzichtig dus het komt niet erg ver, Mikhael wint, Boromir, Thierry, Thorvalt zijn wel erg goed en Blossom en Brigid van de vrouwen.
Mikhael gaat bij de drankjes staan en dan komt er een zwartharige jongedame naar hem toe. Mikhael kent haar wel, dat is Eloise

Seth
Hij doet ook leuk mee met het kogelstoten en het valt hem ook wel op dat de meeste maar wat doen.
Er verdwijnt ook wel een kogel in het publiek, maar wonder boven wonder gaat er niemand dood.
Cécile moedigt Seth wel flink aan en ze vond hem veel beter dan haar tweelingbroer Thierry. Ze vraagt waar Seth dan wel aan denkt als hij zo'n kogel gooit. Aan runen eigenlijk.
Er komt een kleine blonde vrouw naar Seth toe, het is Flora en ze vindt het erg leuk dat Cécile een vriendje heeft en ze neemt Seth gewoon mee.
Ze eindigen bij de doolhof waar verliefde stelletjes ook vaak komen. Ze gaat lekker naast Seth zitten en ze lijkt hem erg leuk te vinden. Ze vindt het zo leuk van die jongeren die ineens komen opdagen en ze biedt aan dat hij altijd haar om raad kan vragen. Wat wil je weten? Ze komt dicht tegen hem aan zitten, nog iets dichter. Seth begint over Jeremy en zijn vrouwen. En probeert er tussen te krijgen dat hij over Lorelei wil praten.
Flora snapt niet waarom hij over Lorelei begint. Ze is gewoon Jeremy's grootste fan.
Flora noemt Cécile haar leukste kleindochter waar ze wel een beetje een zwak voor heeft.
Seth probeert uit te leggen dat Lorelei dus een probleem heeft vanwege Jeremy. Die haar niet als minnares wil. Flora wil dat wel gaan regelen, maar Seth wil liever een tante die geen slet is. Flora noemt nog een interessante dochter van Corwin, ene Cassiopeia. Flora vindt dat de familie helemaal niet zo sletterig is.
Seth probeert tot Flora te laten doordringen dat zij wel veel invloed op haar zoon heeft. Jeremy moet duidelijk met Lorelei kappen.
Flora wil alles weten over de seks die Seth heeft met Cécile, want alles is bespreekbaar. Van Seth hoeft dat niet zo nodig. Maar hij geeft wel toe dat het tussen hem en Cécile wel klikt. Flora biedt haar hulp aan, Seth kan haar altijd troeven, ze heeft allerlei studies gedaan ook. Seth wil gewoon niet dat zijn tante Lorelei een object is of wordt. En ja Flora vindt het wel een goed idee als Seth zich meer met Lorelei bemoeit. Het kan best, een neefje met zijn tante, wat zou Cécile ervan vinden?
Seth krijgt een troef van Flora van een geweldig leuk winkelcentrum waar je dagenlang kunt winkelen voor de juiste kleding, ze gaat er zelf ook vaak heen en hij moet Cécile dan maar eens meenemen. Ze staat op en geeft Seth een fijne kus en hij weet gewoon dat ze gemakkelijk te krijgen is, ze is erg lekker.
Flora loopt rustig de doolhof met Seth uit, ze horen hier en daar wat geluiden en gehijg. Flora stelt voor dat ze Seth wat dingen kan leren die Cécile ook leuk zou vinden. Wat Seth betreft mag Flora best met Cécile praten als ze maar niet zegt dat het van Seth komt. Ze komen dan samen de doolhof uit.
Er is weer eten en iedereen staat nu de paarden te bekijken.

Ellis
Robert doet mee met kogelstoten, hij doet dat nooit. Morgaine vind dat Gérard dom doet. Ze is erg te spreken over haar vader en Ellis zegt dat iedereen hier positief is over de ouders. Ouderdom maakt mensen beschermend, zegt Morgaine. Vroeger verstopten ze hun kinderen vanwege opa Oberon.
Haar moeder is magiër, haar vader patroongebruiker. Ze heeft de aanleg van moeder en vader. Ze doet een brede studie, gericht op magie gemakkelijker mee te kunnen nemen.
Haar moeder is er niet, ze is geen Amberiet en is het vergeten waarschijnlijk. Morgaine zelf interesseert zich niet voor jongens en daarom moet ze mee. Ze moet onder de mensen komen, maar veel jongens zijn zo… ze is wel eens met een tovenaarsleerling gegaan die ouder werd. Haar vader is erg aardig, maar zou de vrouwen met rust moeten laten.
Ouderen vinden magie niets, ze zijn lui, zegt Morgaine. Patroon doet alles, dat heeft zij ook.
Iemand heeft het kogelstoten gewonnen en hij is bang voor felicitaties.
Robert wil dat Ellis mee gaat doen met paardrijden, dat doet ze niet. Hij biedt haar dan te drinken aan. Er komen paardenraces.
Ellis wordt opgescoopt door Flora die haar mee neemt. Ja, haar kamer is naar de zin. Ja, heel apart dat Robert een dochter heeft. Flora is altijd te troeven, Ellis kan altijd bij haar terecht voor adviezen over haar kleding. Saai hè, die paardenraces. Vooral wanneer de uitslovers hun eigen race gaan doen. Vogels temmen ze ook nog.
Ellis wordt afgeleverd bij een jongeman. 1.79 meter lang, wit haar, lichtbruine ogen en tenger. Hij doet verlegen en geeft haar een rode wijn. Dat is middagwijn. Rainier is hij en hij heeft zich hier bezig gehouden met mensen verplegen, Ja, hij studeert al heel lang voor dokter. Hij is een zoon van Jeremy, die zo aardig is en hem wegwijs heeft gemaakt in het vak. Jeremy probeert mensen zichzelf te laten zien. Rainier is één van de jonge helden. Ze vraagt of hij andere interesses heeft, behalve zieken en gewonden. Ja, die heeft hij. Hij vraagt waar ze vandaan komt en ze vertelt dat ze in Nieuw Zeeland woont. Ze krijgt een troef van hem, degelijk gemaakt, meer richting Julian’s troef.

Mikhael
Eloise heeft een kistje in haar handen, ze wil Mikhael een hand geven. Mikhael is verlegen. Eloise biedt het kistje aan Mikhael omdat hij een van de helden was. Mikhael doet niet aan paardrijden omdat hij niet rijk is. Van de opbrengst van één zo’n paard kan een familie een heel jaar leven.
Mikhael vertelt dat hij arm leeft. Eloise vind dit niet nodig omdat er altijd plek is bij haar vader thuis. Mikhael vertelt dat hij al bij Elora woont. Dit vind Eloise niet zo nodig, hij hoeft zich echt niet zo te verlagen. Ze denkt dat het ook goed als hij bij hen thuis komt wonen, dat vindt Jacob wel goed. Tenslotte is Mikhael haar neef.
Eloise vind haar vader enorm aardig. Ze wil Mikhael beter leren kennen, want ze vindt een neefje hebben erg leuk, zegt ze. Eloise vraagt of er al een baby onderweg is bij Elora en hem. Hier wordt Mikhael rood door en verteld dat hun relatie niet ver genoeg hiervoor is.
Mikhael vertelt dat hij wat stukken uit het boek al heeft gelezen, gedichten. Dit vind Eloise erg leuk. Ze stelt Mikhael voor aan haar man Jacob. Hij heeft groene ogen, is 1.77meter lang en heeft donkerblond haar.
Jacob stelt hun dochter Susannah voor aan Mikhael. Susannah is 1 jaar en het lijkt alsof ze Mikhael wel aardig vindt. Hij wordt ook voor gesteld aan een mannetje van 3, dat is hun zoon Fabian, een spontaan kind dat graag wil vechten en mee had willen doen aan het kogelstoten. Mikhael leert wat moves aan het mannetje. Mikhael krijgt het kistje en wat zoenen van Eloise, er zit een gouden bokaal in en een medaille. Eloise vindt haar vader geweldig en Jacob is dat zat, zegt dat ze op moet houden over de vele kwaliteiten van zijn schoonvader, hoe aardig de man ook is. Dit vind Eloise zielig en ze gaat bij Jacob plakken. Dit vindt Mikhael wat te veel en hij gaat naar zijn kamer om die dingen en het kistje op te bergen.
Mikhael gaat daarna naar Jeremy toe, die met een arm om Coral heen geslagen staat. Coral is erg enthousiast over Mikhael maar wordt weg gestuurd. Als Coral eindelijk weg is, vertelt Jeremy dat zij een soort van minnares is. Mikhael trekt een vies gezicht, Mikhael vertelt dat je er ziektes wat kan krijgen. Jeremy vindt dit wel vies en vertelt dat hem dat eens is overkomen, heksen hebben dit wel eens gedaan tegen hem.
Mikhael bedankt Jeremy voor het kistje, Jeremy wuift dit weg. Mikhael wil weten of hij die troeven set kan krijgen want hij heeft nu alleen troeven van Ardenieten. Dit vindt Jeremy niet zo leuk, dat was niet de afspraak. Mikhael vertelt ook dat hij graag wil dat hij iets aan de kamers doet van die Arden lui, die zijn muffig. Jeremy zegt dat het er niet zoveel toe doet, de Ardenieten gaan immers altijd naar huis voor de nacht… waardoor er een discussie volgt over oorzaak en gevolg. Uiteindelijk zegt Jeremy toe er eens naar te kijken. Dan neemt hij Mikhael mee naar zijn werk kamer en geeft hem een volledige troeven set.

Seth
Er is een uitgebreid middagmaal met muzikanten die door het publiek heen lopen. Het geeft een bepaalde sfeer en niet iedereen valt het zelfs maar op. Seth vindt het wel passend en leuk.
Er zijn de gewone paardenraces met wel hele goeie paarden. Wordt gewonnen door Corwin. Seth complimenteert hem en Corwin zegt dat hij graag paard rijdt en ook jaagt. Vroeger hadden ze betere paarden maar de laatste jaren is het allemaal minder geworden. De familie Chartriss levert nu de paarden, was vroeger anders. Paarden zijn nodig als je door Schaduw wilt reizen.
Corwin vertelt over Patroon en ook dat hij zelf een eigen Patroon heeft, zegt hij trots. Mocht Seth ooit interesse hebben dan mag hij dat speciale Patroon lopen. Noëmi moet nog, maar Geoff en Merlijn bijvoorbeeld zijn er goed mee. Al zijn kinderen hebben dat Patroon gelopen.
Dat van Noëmi daar zal Corwin die Julian nog voor te grazen nemen. Ja, Seth vindt Julian ook wel arrogant. Corwin vertelt dat de witte wijn van Bayles erg slecht is, kattepis, maar de rode wijn is perfect. Corwin vraagt wat Seth er tot nu toe van vindt? Oh daar gaan die uitslovers, zullen we even het paleis in gaan? (Julian en de Arden mensen op hele grote paarden). Of Seth het Patroon wil zien? Nog niet? Wat zijn dan je plannen? Ja een toren bouwen met Connor en Lionel. Corwin snapt niet wat een dochter van hem in eentje van Caine ziet, maar goed. Dan vertelt Seth dat hij troef leert van Bleys en Corwin noemt die een betrouwbaar iemand. Seth vertelt dat er in de GC een land is waar iets mis is, Cochis. Ja daar is Corwin wel eens geweest in zijn jonge jaren. Daar was een koning met een heleboel dochters en daar is hij toen gevangen gezet geweest ook.
Corwin is erg geïnteresseerd in zombies, vooral hele legers ervan en hij zou graag daarbij hulp van Seth krijgen. Corwin is de enige die eigenlijk serieus bezig is met problemen aanpakken van Amber. Corwin vindt Dara erg leuk. Hij gaat wel eens bij haar op de koffie. Ze is de moeder van Merlijn en Seth zegt ook van zijn moeder maar Corwin gelooft dat niet zo, dat Dara ook die Mechteld was, de moeder van Noëmi. Chaosieten ruikt Corwin op kilometers afstand, hij vindt Dara gewoon een lief meisje. Seth oppert de mogelijkheid dat Dara aan het roleplayen was.
Corwin vertelt dat hij zijn memoires heeft geschreven en die zijn erg leuk, moet Seth ook eens lezen. En zijn ome Merlijn is ook bezig met een boek. Corwin vraagt of Seth een vriendin heeft? Ja Cécile. Seth mag haar altijd meebrengen, ze ziet er leuk uit en kan zich kleden, een pittig ding. Seth wil niet dat Cécile dan de enige vrouw is, nou ja zegt Corwin ik heb vaak vrouwen om me heen en die kunnen dan onderling wat borduren en kletsen.
Corwin neemt Seth mee naar zijn eigen superdeluxe kamer. Seth krijgt een bundel boeken van Corwin, het eerste deel is getiteld Negen Prinsen van Amber. Zijn de memoires van Corwin.
Corwin snapt maar niet dat zo'n Jeremy koning is geworden, hij vindt hem niet zo'n goeie. Hij vindt zichzelf wel geschikt, maar toen Eric doodging verviel zijn belangstelling. Corwin heeft het erg druk, hij is wel eens koning geweest van Avalon in Schaduw ergens.
Dan neemt Corwin Seth weer mee terug naar buiten, de paardenraces zijn voorbij en Julian won alweer, Emily (dochter van Julian) en Owen zijn respectievelijk tweede en derde. Seth complimenteert haar en ze zegt dat het voor het eerst is dat ze zo hoog eindigt. Meestal zijn dat Arend en Morwenna. Die enorme paarden zijn normaal voor hun. Een sterke metgezel.
Emily vraagt hoe het met hem gaat, eigenlijk wel goed. Met haar ook goed, ze had wel verwacht dat Seth haar dan nog wel ten dans zou vragen. Er was iets met boekjes, nou ja Seth ziet haar niet als muurbloempje. Hij wil straks wel meedoen met waterpolo.
Ze spreken schande van het gedrag van diverse mensen in het zwembad.
Emily vraagt wie Seth dan het knapste vindt van alle vrouwen? Llewella? Nee niet echt.
Ze zegt dat ze in Arden wel eens zwemmen. Maar water toveren in Arden lukt niet goed.
Seth mag wel in het waterpolo team van Emily, Elora, Katey, Bryana, Seth en Connal.
Ze winnen niet, want dat is ene Bleys met zijn team, Rinaldo, Ronardo, Apollo, Coral en Leanie.
Het tweede team is dat van Llewella, Sean etc.

Ellis
Met belangstelling kijkt ze naar het paardrijden, met name naar het maatje te grote vogels, prachtige vogels. Ze krijgt ze niet getekend. Verschillende vogels en een uil, een buizerd. Het is een stukje machtsvertoon. Honden hebben ze ook. Geen gewone honden, allemaal andere types. Een valk landt bij haar op een paal. Heeft een scherpe bek en klauwen. Het zijn geen vriendelijke paarden. Morwenna stijgt af, de valk is Fillipien waar ze een band mee heeft. Deze familie is bereid om te helpen. Ellis heeft een valk, een metgezel die Luna heet. Morwenna geeft haar een troef van zichzelf. Ze zegt niet op andere troeven te reageren.
Amberieten zijn slordig met hun paarden. Een gewoon paard kan de stress niet aan van Schaduwreizen, dus daar werden speciale paarden voor getraind. Maar die paarden lieten ze overal achter of gewoon doodgaan. Owen, haar zoon, spoort ze dan op, maar inmiddels leveren ze geen paarden meer aan Amber.
Sommigen van hen hebben katten, Owen is goed met dieren en een broer van haar ook. Morwenna reist ook veel, ze denkt dat Ellis misschien talent heeft voor Patroon.
Robert komt aanlopen en stelt voor om het Patroon te gaan bekijken in plaats van de zwemwedstrijden. Ze dalen af naar de kelders naar het paleis, trap na trap. Ze komen in een zaal die blauw verlicht is, de wanden en de vloer zijn van een zwarte steen. Het Patroon ziet eruit als een simpel doolhof en knettert, vonkt en maakt lawaai. Het zweeft als het ware een beetje boven de vloer.
Het voelt verwant aan magiebronnen die Ellis wel eens heeft meegemaakt en het heeft iets bekends en verwelkomends. Robert vindt het fascinerend, zegt het een keer te hebben gelopen. Hij zegt dat je erdoor wordt bekeken. Hoe dan ook, het voelt als een sterke aanwezigheid.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!