Thursday 15 March 2012

34. Merlijn's toren/ Emily/ Verloofd

Mikhael
Mikhael probeert Merlijn te ontwapenen waardoor hij wordt aangevallen door een raar slangetje. Mikhael doet een aantal dispel magics waardoor Merlijn uitgeschakeld lijkt.
Julian troeft Mikhael en stuurt Arthur door en James. Arthur neemt alle spullen af van Merlijn, James gaat bezig met iedereen vast te zetten. De wond van Mikhael zal van zelf genezen en er lijkt geen gif gebruikt te zijn, het gaat trouwens wel goed met Elora.
James weet niet wat al die lui hier doen en haalt Faye door. Arthur zegt dat Merlijn zijn vader is, wat hij niet zo geweldig lijkt te vinden. Mikhael merkt op dat Emilio er ook was maar ineens verdwenen was. Mikhael vertelt waar ze mee bezig waren en dat Merlijn met een schedel leek te klooien. Faye vertelt dat ze wel al die spullen terug wil die gejat zijn van deze schaduw, het gaat om het principe. Mikhael laat weten dat Elora zwanger is waardoor Faye erg blij lijkt te zijn. Faye vindt het wel goed nieuws want ze hebben ook slecht nieuws gehad, namelijk dat Iestyn zwaar gewond is geraakt en dus in het ziekenhuis ligt.
Jurt wordt apart genomen door Mikhael, die vraagt om uitleg van Jurt, Jurt vertelt dat hij Merlijn aan het helpen was. Mikhael legt uit dat die botten van hem zijn, oh zegt Jurt dit wist ik niet, dan moet je ze halen in die andere kamer, Mikhael legt uit dat de poort is verdwenen, oh zegt Jurt. Ja Merlijn had die poort gemaakt. Jurt beweert dat hij gewoon een zoon is van Gramble is en niet van Corwin. Jurt kan volgens zichzelf heel goed toveren. Het lukt hem om licht stralen te maken uit Mikhael's mond wat Jurt probeert te dispellen wat ook niet lukt. In plaats van een dispel creëert hij monsters. Mikhael slaat de monsters in elkaar en Faye komt binnen met een echte dispel die wel werkt.
Faye laat Jurt weg gaan met Merlijn zijn slangetje. Mikhael vertelt dat Jurt eigenlijk van niets weet, Mikhael stelt voor om Julian en Mandor er bij te halen en het met Merlijn er over te hebben.
Hij troeft naar Julian die hem, James, Arthur en de gevangenen doorhaalt. Hij komt bij Julian en Imelda thuis, waar Elora op het moment verzorgd wordt. Mikhael is wel blij om haar te zien. Het gaat wel goed met haar en ze moet drankjes drinken die haar goed doen. Julian vind het weer typisch Merlijn.

Seth
Hij staat bij een hutje, Emily ligt op de grond. Ze ziet wit en ze voelt koud aan, alsof ze levenskracht kwijt is. In haar nek ziet het een beetje rood. Bij Seth prikt het ook een beetje. De paarden zijn niet blij en de vogel die loert is ook niet prettig.
Hij onderzoekt Emily, het is of haar warmte uit haar is gezogen. Dat is iets dat undead doen... normaal gaan mensen dan dood. Hij heeft er iets over zien staan in het Heilige Boek. De vogel wordt er onrustig van en Seth zelf ook. Het boek geeft licht, het heeft wel iets irritants.
Seth bladert wat en ziet iets over de warmte van de liefde. Knuffelen en kussen zou helpen, iets om iemand geven ook om op die manier warmte te geven. Onzin, denkt Seth en bladert verder op zoek naar een bloedritueel. Ook staat er een bless in.
Het boek staat vol over liefde, de ware en de warmte, het is een echt goodie boek. Hij kijkt naar het paard dat niet van plan lijkt te zijn om haar te kussen.
Hij draint liever zichzelf om haar die warmte te geven. Dat gaat lang duren, een spreuk ontwikkelen kost een paar weken. Erg interessant, maar misschien gaat ze dood intussen. Dan het knuffelen maar. Vindt hij haar leuk? Het gaat wel. Ze is niet zijn love interest. Hij kust haar en dan doet ze haar ogen open, wat doet hij nu! Ze rilt, gaat tegen hem aan zitten met het hoofd op zijn schouder. Ze is echt koud. Het rillen gaat over en ze bedankt hem. Hij legt uit dat hij nog niet kan drainen. Moest hij veel weerzin overwinnen om haar te knuffelen? Hij laat het boek zien, dat geeft ook warmte, zegt ze. Lekker warm en dat werkt hier gewoon?
Ze vindt het heel lief van hem dat hij haar heeft gered, hij krijgt een kus en ze staat wankelend op. Hij raadt haar aan in het vervolg niet meer naar lieve meisjes toe te lopen.
Seth denkt dat het hier niet helemaal voorbij is, het is niet echt pluis. Het huisje is redelijk stevig, een soort houthakkershutje. Hij vindt er een aantal heel oude lijken, botten. De mensen zijn er allemaal vermoord, een man en een vrouw en een kind. Het huis is geplunderd en de mensen zijn niet begraven. Dat is een enorm drama geweest. Er was iets met het meisje, nu heeft hij iets gedaan dat het teniet heeft gedaan. Hij loopt rond met het boek en zolang hij dat bij zich heeft, is het hier goed.
De botten worden begraven, hij spreekt een zegening uit uit het boek, de omgeving verandert. Hij heeft de kwade macht die er hing vernietigd met de Sunburst. Die mensen waren niet eens rijk. Emily vraagt of hij dit vaker doet.
Ze gaan weer op weg, in een ander gebied gaan ze wat eten. Er zitten wel wilde dieren, zegt ze. Ze gaan uit de wind zitten, de vogel houdt een andere vogel in de gaten.
Emily legt uit dat ze een droom binnen leek te stappen die niet echt was en toen kuste hij haar. Hij legt uit van de sunburst, hij ziet ook een beetje rood.
Ineens komen ze in ander gebied, dat is niet waar ze wilde zijn en ze kunnen niet terug. Achter zich is een rotswand, voor zich uit een weiland met zwarte kevers die bezig zijn het kadaver van een groot beest op te eten. Een aantal kevers kan er niet bij, maar zien hen.
Seth stuurt er een aantal messen op af, die komen er niet door al trachten ze de zwakke plek te vinden. Emily hakt er op een in met haar magische zwaard, er komt niets door. Seth doet een shower of meteors nadat hij Emily heeft gewaarschuwd. Vijf minuten later is het hele weitje geplaveid met stenen. Het weitje staat in brand en een kever heeft het overleefd. Emily is het van zich af aan het houden met haar zwaard, Seth stuurt de magische messen af op de zwakke plekken. Het helpt maar matig. Na een aantal minuten vindt Emily de zwakke plek en dat helpt. Emily wil haar zwaard weer terug en wrikt een poosje. Dan heeft ze dat weer terug.

Ellis
Anton geeft haar een troef van een draaiorgel, hij wil niet dat ze zelf een troef van hem maakt. Ze moet hem erin willen zien. Ze concentreert zich, denkt aan hem en ineens ziet ze hem in troefcontact. Hij legt uit dat blokkeren niet altijd even geweldig gaat en er zijn familieleden die hun troeven kwijt raken. Er is een risico toch dat iemand troeven van je maakt, er is een beveiliging die je om je heen op kunt trekken, dat ze geen hoogte van je kunnen krijgen. Hij heeft meegemaakt dat mensen door troef heen werden getrokken. Hij probeert poorten te maken naar Schaduwen waar hij heen zou willen troeven. Niemand weet hoe Troef precies werkt. Je kunt contact maken met iemand die niet wil of subtiel contact maken en dan nachtmerries sturen. Gewone mensen kunnen ook troeven maken of op technische wijze troef gebruiken. Dat heeft te maken met contact tussen Schaduwen.
Zijn troef heeft een Serpent op de achterkant. Het serpent bestaat echt, dat is een godheid. De eenhoorn ook. Jesby heeft geen tijd voor het godsdienstaspect. Amberieten of Chaosieten komt Anton wel eens tegen. Drugs moet Ellis vermijden. Ze zal de controle verliezen en dat geeft verschuivingen in een Schaduw. Onvrijwillig drugsgebruik komt helaas voor, dat is hem eens gebeurd. Er is een Amberiet die veel drugs gebruikt, Martin is een huurling die betaald wordt in verdovende middelen.
Hij is niet erg blij met het feit dat Iestyn er een is van Morwenna en Mandor. Mandor is gevaarlijk, een intrigant die mensen tegen elkaar uitspeelt en mensen uit de weg ruimt om zijn doel te bereiken. Hij heeft iets te maken met demonen ook en is een wraakzuchtig iemand. Sawall is een politieke kliek die niemand ontziet om hun doel te bereiken. Als er iets vervelends gaande is gaat het om Sawalls. Ze hebben vele vijanden, zijn gejaagd geweest, maar ze zijn er nog. De vader van de ouder Gramble is verdwenen en men hoopt dat hij dood is. Oberon is vreselijk figuur, deze heeft zich overal mee bemoeid.

Mikhael
Mikhael kust Elora. Mikhael vertelt dat hij een neutralise poison probeerde, maar dat het niet leek te werken, Elora vindt dit niet gek. Julian vertelt dat bij Amberieten healing en dat soort spreuken niet lijken te werken, alleen de koning Jeremy lijkt dit soort dingen te kunnen en dat hij het ook niemand lijkt te kunnen aan te leren.
Elora heeft slaapgif voor dat vrouwtje gebruikt. Mikhael vertelt over hoe hij iedereen heeft uitgeschakeld, volgens Imelda en Julian is Jurt als de dood voor zijn moeder. Jurt was geadopteerd door Gramble, maar nu is hij officieel geen zoon van Gramble meer sinds de scheiding van zijn ouders. Jurt is echter nog steeds loyaal aan Gramble en wil niet geloven dat Corwin zijn vader is.
Jullian gaat met Mandor praten over Merlijn. Mikhael vertelt over dat Gilva dat ze zo gilt en zo en dat hij haar de mond heeft gesnoerd met een vieze zakdoek en de Logrus. Imelda en Elora vinden Gilva niet erg geweldig.
Mandor wordt uiteindelijk ook door gehaald. Mandor en de rest gaan naar een kamer met Merlijn, Mandor is erg boos op Merlijn. Merlijn doet alsof hij van niets weet, Arthur doet lelijk tegen Merlijn, Merlijn doet net alsof hij iets samen wil doen met Arthur ineens, dit wil hij niet. Merlijn doet alsof hij van niets weet over hoe hij hier kwam, iedereen kijkt hem boos aan. Merlijn legt uit wat ze in deze schaduw aan het doen waren: Merlijn heeft hier bepaalde middelen voor gehad van iemand anders.
Mandor kijkt door de troeven van Merlijn er zitten heel veel naakte troeven in, onder andere van Mandor's vrouw en hun dochters. Hij vernietigt deze, Merlijn is hier erg boos over.
Mandor vindt de troef waar hij Merlijn iets had in een toren. Mikhael bedreigt Merlijn met stukken van hem af te hakken, hierdoor vertelt Merlijn dat hij een toren heeft met zijn spullen en zo, dat een geheime lab van hem is met een machine van hem. Mandor wil eigenlijk dat Merlijn verbannen wordt en bijna niemand stemt daar op tegen behalve Mikhael, van hem hoeft het niet.
Arthur en James willen wel mee naar de toren, Imelda wil nog wel wat doen aan Gilva. Elora en Mikhael gaan met hun metgezellen naar de toren.

Seth
Emily vertelt hem dat er van die rugschilden goede stukken rusting en schilden te maken zijn. De meeste zijn nu verknald, de laatste wordt uitgeschraapt. Deze kevers komen niet zo heel veel voor. Dit was trouwens weer een verschuiving, dit is de tweede keer vandaag.
Ze hebben niet afgesproken wat ze doen als hij verdwaalt. Wat doet hij als hij alleen is? Daar is over gesproken. Op het moment hij haar kwijt raakt, blijven staan. Niet gaan zoeken. Anders is hij niet meer terug te vinden.
Een patrouille is natuurlijk anders dan een expeditie, ze moeten nu een plek zoeken voor de nacht. Als hij niet met haar wil overnachten had hij beter oom Abel mee kunnen nemen. Deze weet alleen de weg niet zo door Arden. Emily vindt hem aardig, hij heeft veel verstand van dingen al zegt hij ook dingen die hij niet behoort te weten. Hij flapt er ook dingen over haar uit.
Wat heeft hij eigenlijk met die vriendin gedaan? Hij heeft haar gedumpt. Ze is heel goed in bed. Hij heeft het dus wel met haar gedaan. Ze passen zeker niet echt bij elkaar. Cecile past niet zo in zijn toekomstvisie. Dus ze is uit aardigheid gedumpt?
Zou Emily een kans maken? Ze zit veel in Arden en hij gaat daar er niet constant rond lopen, probeert hij de boot af te houden. Haar zus Morwenna doet dat ook, haar man vrijwel nooit, zegt Emily. En haar schoonzus gaat vrijwel nooit naar Arden, haar mannen wel. Dat zegt dus niets.
Hij gaat de eerste jaren zijn tijd indelen om niet teveel onderbroken te worden. Hij doet het niet om zichzelf. Misschien ook omdat hij het leuk vond, maar niet alleen maar. Hij heeft de liefde afgezworen denkt ze. Dat heeft ze lang geleden ook gedaan, nu heeft ze er wat spijt van. De jongens vinden haar nu oud en zien haar niet staan. Er is er geen een die haar leuk vindt.
Amberieten zijn oud, vindt hij. Haar vader is een van de jongsten, zegt ze. Benedict is stokoud. Mandor is ook oud, diens vader nog veel ouder. Imelda is ook behoorlijk oud. Niet dat Seth Emily jong vindt...
Ze is nog geen Chaosieten of Amberieten van 10.000 jaar tegen gekomen, dus misschien worden ze niet zo oud.
Als zij nu zegt dat ze hem leuk vindt, zal hij daar over 1000 jaar iets mee kunnen doen. Kan hij iets van loog conjuren? Dat doet hij dan wel en ze giet het over de kaal geschraapte schilden. Ze doet erna wat water over en dan hebben ze schone schilden die op het paard worden gebonden.
Ze gaan dan weer en rijden allemaal stukken woud door, vechten een keer met vogels in waar de messen echt goed tegen werken.
Dan komen ze bij de ruïnes van een oude wachttoren, daar gaan ze overnachten. Er is een halve kamer, ze kunnen daar de tent ook opzetten. Dan hebben ze meer ruimte, hij hoeft niet bij haar in de slaapzak.
Ze trekt haar laarzen uit, houdt haar gesokte voeten onder zijn neus en hij doet een clean. Ze sprokkelt hout voor het vuur, hij geeft zijn dolken de opdracht de boel te bewaken zodat de slangen hen vannacht niet opzoeken wanneer het vuur uitgaat.
Emily kookt een flinke pan soep van noedels, groente en vlees. Het smaakt uitstekend.
Ze is ook iets van 100 jaar oud, ze is veel tijd kwijt geraakt ooit. Het voelt voor haar aan als een rare droom waarin ze op zoek was naar haar ouders. Ze is nog niet zo lang bij haar vader weer, heeft nu een jaar of tien ervaring in Arden. Julian is er een paar honderd jaar mee bezig en het woud heeft nog steeds geheimen voor hem.
Ze vindt het dapper dat hij toch die basistraining heeft gedaan, er zijn er genoeg die dat niet zouden doen. Leuk om met hem mee te gaan, hij is heel anders dan zijn opa's. Misschien lijkt hij wel wat op Caine. Van zijn vader weet ze dat hij een ontzettende flierefluiter is. Niet zo, zegt hij. Is Connor op zoek naar een vrouw? Zijn moeder kent ze niet. Emily bemoeit zich niet met Amber en Amber kent haar ook niet, ze wordt gezien als het bosmeisje.
Ze vraagt of er iets met de toren is? Nee, zegt hij. Dat dacht ze al, er zitten hier alleen maar slangen. Dit is geen plaats om in je eentje rond te gaan banjeren. Slangen bijten en dan krijg je gif en grote slangen wurgen je, rusting of niet. Je kunt dan niets meer. Ze heeft haar dieren dan nog en hij heeft zijn messen en demoon. Emily is niet dol op demonen.
Hij studeert wat en gaat dan slapen, Emily kijkt rond en komt terug met dode slangen die ze voor de volgende dag prepareert.
De slaapzakken zijn erg goed, met kussen en droog en warm genoeg. Speciale Ardenzakken.

Ellis
Ze vertelt waarom ze hier in het ziekenhuis zijn. Hij begint een shapeshift uitleg. Patroon is te vast, de reden waarom Amberieten dat niet kunnen. Er zijn oefeningen die Ellis zou kunnen doen, hij denkt dat ze aanleg heeft. Oefeningen om haar lengte en vorm aanpassen. Er zijn er die veranderen in dieren, mensen of shapeshift zien als hulpmiddel. Anton heeft wel eens gevangen gezeten, maar dankzij shapeshift heeft hij zichzelf kunnen bevrijden. Zijn ouders hebben hem geleerd ermee om te gaan.
De oervorm is demonisch. Onstabiele kinderen worden omgebracht, maar dat komt niet zo voor binnen Hogere Chaosfamilies.
Zijn ouders leven nog, ze hadden geen tijd voor broers en zussen voor Anton. Een neef en nicht Jesby en een kind samen vonden ze interessant. Hij heeft geen contact met zijn ouders, ze hadden nooit aandacht voor hem. Hij heeft geen andere kinderen buiten Svedlana, die hem niet wil kennen. Anton is nooit tegen de goede vrouw aangelopen. Er is een Amberiet die hij tegen zou willen komen, Florimel. Ellis vindt het dan toch nodig om hem te vertellen dat Florimel zeer veel mannen 'tegenkomt.' Dat wist hij niet en hij vindt dat niet echt geweldig.
Hij geeft Ellis een boekje met een gebloemde kaft.

Mikhael
Waar ze uitkomen is het spookachtig en donker. Elora heeft een light op haar zwaard en Mikhael maakt een light bolletje.
Mikhael verandert in James, James en Elora vinden dit niet zo leuk. Ze praten over wie hun ouders zijn en wie het meeste schrik aandoet. James houdt van beesten koken. Arthur's moeder heet Selena, een dochter van Julian.
Mikhael merkt dat er veel magie is, ze komen bij een deur waarop Mikhael een knock op doet en waardoor de deur open gaat. Door de deur heen worden ze bekogeld met magic missles, die doen niet veel schade en niemand lijkt er veel last van te hebben. In Merlijn's lab lijkt verder niets beveiligd te zijn. In het lab is van alles en nog wat, een rommeltje waar hij mee bezig lijkt te zijn met onderzoeken. Arthur vind zijn vader niets, en houd niet van het feit dat Merlijn ambities heeft. Ze gaan opzoek naar een soort van transporter, ze weten niet precies naar wat ze moeten zoeken.
Mikhael zoekt naar wapens die Merlijn verzamelt, schietwapens en zwaarden enzo. Mikhael vindt een zat gun, Arthur legt uit hoe ze werken en Mikhael neemt er een mee. Ze vinden een Goa'uld die Mikhael dood slaat, blijkbaar hebben ze wat tegen die dingen.
Uiteindelijk vinden ze een soort van portaal, Arthur denkt dat het prototype hier van bij Fiona is, het is erg gevaarlijk omdat elke dumbo elke schaduw binnen kan komen. Het portaal lijkt magisch en technisch te zijn. James en Elora zijn met het apparaat bezig. Arthur en Mikhael zoeken naar spullen, ze vinden een sarcofaag waar mee je kan genezen zegt Arthur, het haalt alle slechte dingen naar boven van je zelf als je het gebruikt. Arthur legt uit dat Merlijn wel iets te maken heeft met Goa'uld, Arthur legt uit dat ze ook bezig waren met een project waarbij ze een soort van gif wilden toebrengen. Arthur legt uit dat Merlijn een computer heeft gemaakt die Ghostwheel heet die Merlijn heeft overgenomen omdat het te veel macht van hem heeft gekregen.

Seth
Ze gaan slapen en hij heeft een vreemde droom. Hij loopt op blote voeten door het gras in een bergachtige omgeving. Hij loopt in een weiland met een paarse milka koe. Hij loopt er lichtvoetig langs, het ruikt lekker en er zijn bloemetjes en bijtjes.
Dan staat hij oog in oog met een grote brede kerel die hem aankijkt. Seth voelt zich tien jaar en wordt wat bang van hem. Hij is boos en weet niet waarom en Seth rent hard weg. De man achtervolgt hem niet en hij komt bij een blokhut. Die kent hij en hij verstopt zich er.
Dan hoort hij de voetstappen, hoort gerinkel van een rusting en de deur knalt open. Seth wordt wakker. Het is nog donker en het vuur wordt opgerakeld. Het was maar een droom.
Hij valt weer in slaap en is weer terug in de blokhut, aangezien hij er net niet was heeft de kerel hem gemist. Hij bekijkt de hut, een schaapherdershut. Tafeltje krukken en ijzeren haard. De man is nergens te zien. Verderop lopen er geiten in de wei. Hij kent ze allemaal bij naam, die zijn van hem. Geen idee waarom hij hier is. Hij eet en slaapt en 's ochtends wordt hij pas om 7 uur wakker. Emily vindt het lief zoals hij slaapt. Wat riep hij over Bertha? En Daisy? Seth doet ontwijkend. Heeft hij naar gedroomd? Dat zou kunnen. Ze droomt wel eens naar en weet dat altijd nog.
Ze heeft koffie en eten en soep van gisteren. Fijn dat hij zo actief meehelpt, zou hij eten voor vanmiddag kunnen conjuren? Dat kan verdwijnen, vertelt hij. Jammer.
De tenten worden afgebroken en ze gaan verder. Hij heeft het idee steeds dieper Arden in te gaan. Er zijn meerdere gevechten, ze moeten elkaar redden en dat soort dingen. Hij is vaak zijn magie kwijt of ze dolken doen het ineens niet meer.
Dan komen ze bij een kale plek, afgebrand en een heuvel verderop met een grijs stenen gebouw. Emily moppert, dit is een modern ding, een bunker. Ze heeft er een hekel aan. Dit soort dingen zijn vaak automatisch. Ze gooit een steen en vanuit het gebouw gaat iets aan, steen verpulvert.
Magie werkt hier maar een beetje, de dolken willen niet lekker. Ergens komt een vogel vandaan die wordt weg gezapt. Emily roept haar eigen vogel bij zich en ze kunnen niet echt helemaal om het gebouw heen. Emily gooit af en toe om na te gaan waar het triggert en het komt steeds dichterbij.
Seth heeft hier geen ervaring mee. Hij kan troeven. Ze geeft hem een troef van een vent, dat is er een van Arden die van techniek weet. Als hij er in slaagt hem door te halen, zou dat mooi zijn.
Hij ziet een man in een uniform, geen Arden uniform. Hij is groot, blond, een blozend iemand die Peter heet. Seth troeft Emily zodat ze mee kan kijken. Het duurt heel lang, Seth geeft het bijna op als Peter tot leven komt. Hee, Emily en dinges... eh Rafael. Dan weet je dat. Emily legt uit dat ze hem nodig hebben. Hij laat zich doorhalen en dat kost heel veel moeite. Peter was vroeger van Amblerash en nu van Arden. Dan weet je dat. Rafael zegt even te gaan liggen, Peter maakt de koffer open en haalt er een karretje met wieltjes uit. Dat rijdt de heuvel op en het wordt afgeschoten. De conclusie is dat er een wapen in de koepel zit. Peter puzzelt, haalt een computer uit de koffer. Dan moet Simone erbij gehaald worden. Peter redt het niet met troeven. Of Patricia. Seth krijgt twee troeven van leuke dames. Ronde blonde vrouw of kastanjekleurige sportieve lange vrouw. De ene doet explosieven en de andere wapens. Ze zijn geen van beiden goed in troef, Natasja wel. Hij doet dan de zware wapens, Simone dus. Peter zal hem helpen, dan weet je dat.

Ellis
Anton wacht af tot ze hem troeft. Hij verdwijnt met een hand in zijn zak, Mandor heeft Ellis gewaarschuwd dat er mensen zijn die dat kunnen. In haar hand heeft ze een spreukenboekje met magische rijmpjes zoals een colour of een 3D bouwkaart en dergelijke. Kleine dingetjes te toveren. Gereedschap. Repair. En repair plus. Lijmspreuk. Werkt vanuit het boek. Of repeat op muziekinstrument als begeleiding. Nuttige zaken dus, een ratjetoe van verzamelde spreuken. Het boek steekt gemakkelijk weg en is een stuk kleiner dan.
Ze gaat slapen en al vroeg worden ze wakker vanwege de ziekenhuistijden. Ellis helpt Iestyn onder de douche, hij heeft wat stukken zwart verkleurde huid.
Na het ontbijt krijgt Iestyn zijn ontslag en ze troeven naar zijn huis in de sombere Schaduw. Hij stelt haar voor om te verloven, hij denkt dat zijn zus binnenkort terug is en daarom vraagt hij Ellis nu.
Ze gaan naar boven om dat te vieren en zijn net klaar als er wordt aangebeld. Iestyn is totaal niet mobiel, dus Ellis doet open. Daar is Essilt die haar ijskoud aankijkt. Wat doet zij hier en hoezo is Iestyn boven? Deze roept dat hij wat langzamer is en dat dit niet is wat ze denkt. Dan hobbelt hij de trap af. Wanneer hij de keuken binnenkomt is Essilt bezorgd en hij legt het ongelukje met het ijsblok uit. Er wordt omarmd en ja, ze is weer normaal. Waarom is hij haar niet komen halen? Hij wist wel dat ze vrij zou komen...
Ellis zet en schenkt koffie. Essilt heeft wel eens betere koffie gehad en is niet erg blij.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!