Saturday 23 July 2011

1. Het begin

Korte beschrijvingen.

Marek
1.85m, breed gebouwd, kort zwart haar, groene ogen.

Mikhael
1.85m, vrij breed in borstkas en schouders, lang zwart haar, blauwgrijze ogen.

Seth
1.70m, gewoon gebouwd, bruin haar, bruine ogen.

Marek
Hij woont in een Gouden Cirkel land dat Gaiga heet. Timmert aan de weg qua status binnen de GC. Hij is in dienst bij de koning en koningin, zit bij de lijfwacht.
Hij is 's morgens opgestaan en zit aan het ontbijt, ergens bij de kantine van de kazerne. Pap en brood. Wel gezellig maar er zijn natuurlijk altijd een paar chagerijnen die niet uit hun bed kunnen. Sommigen hebben een boze blik en dat komt ook omdat de dames van de kantine zo aardig tegen hem zijn en hem behoorlijk in de watten leggen. De sergeant komt binnen, Marek salueert. Hij wil Marek spreken en wel onder vier ogen.
In zijn kantoor kan hij plaatsnemen. Vraagt hoe het hem bevalt? Ja gaat goed. Wel lekker rustig want iedereen laat hem alleen en vallen hem niet lastig. Vindt de sergeant niet vreemd. Marek vindt de leiding best aardig. De sergeant heeft een opdracht voor hem omdat hij de beste papieren heeft.
Er zijn op dit moment grens geschillen en de ambassadeur van Amber en de kroonprins van Amber komen persoonlijk polshoogte nemen. De ouders van Marek staan niet vermeld in de papieren.
Marek moet ze dan persoonlijk gaan begeleiden. Geen overval, hij moet naar de poort die naar Amber gaat, nou ja die gaat eerst naar een ander GC land. Hij moet maar wat mannen meenemen, mag zijn eigen team samen stellen, nou ja behalve een paar figuren.
Ze verwachten het Amber gezelschap rond de middag, dat kunnen ze net halen.
De kroonprins is zo´n omhoog gevallen ventje, denkt de sergeant.
Marek praat het kroonprins zijn goed, want dat is blijkbaar hier degene met wie hij optrekt. Hij ligt inderdaad alleen niet zo goed bij het koningspaar. Komt doordat hij lastig was als kind.
Hij moet mensen meenemen die hij vertrouwt en goed kunnen vechten.
De sergeant geeft Marek een zegelring om te kunnen laten zien dat hij door de koning is gestuurd.
Marek gaat weg en stelt een team samen van een man of vijf extra. Hij wil ook een extra medic meenemen, die heet Simon Beckett. Die vindt dat het lang geleden is dat hij Marek zag. Hij bezorgt hem wel veel werk met andere mensen die hij in de ziekenboeg brengt.
Simon weet dat de ambassadeur van Amber een vrouw is, dat lijkt hem wel wat. Marek zegt dat hij wel een tikje jaloers is op Simon met al die zusters die hij dagelijks ziet.
En ja Marek helpt Simon wel met inpakken. De zustertjes hier zien Marek graag binnenkomen. Als ze uitleggen dat ze de kroonprins gaan ophalen dan verzuchten de zustertjes. Marek weet niet wie de nieuwe koning van Amber is, dus ook niet de kroonprins. De koning heet Jeremy en de prins heet dan Etienne. Een zustertje heeft een schetsje in de krant van de kroonprins Etienne. Ze vindt hem heel erg knap, precies zo´n charmante man.

Mikhael
Is in de koperen stad en is met stokjes eten, een chinees komt bij hem aan de tafel en zegt dat hij alleen is gekomen, de chinees zegt dat hij ook werkt voor de kost, Mikhael vertrouwt hem niet, en praten over koetjes en kalfjes, hij geeft hem een briefje die na het lezen verkruimelt. Op het briefje stond dat hij de zoon van de burgemeester dood moest maken, de zoon blijkt een vechter te zijn en altiojd omrinkt te zijn met mensen en gaat het meeste om met een Mayling, Mikhael breekt in via het dak maar heeft het alarm af laten gaat, een beeld valt Mikhael aan, het beeld is langzaam maar sterk, Mikheal vlucht, en probeert langs het beeld te komen het lukt hem. Hij vergiftigt Mayling en kleed zich om als Mayling. Mikhael infiltreerd bij het zoontje van de burgemeester en vermoord hem. Hij vlucht, iemand heeft de burgemeester ook nog gestoken, een vrouw leek het. Mikhael is wel verbaast hier van, en heeft haar ook niet meer gezien. De chinees komt weer bij hem zitten en thee drinken, en geeft hem de rest van het geld. De chinees zegt dat er niet meer veel Europeanen zijn en dat Mikhael te goed de Chinese taal spreekt.

Seth
Word bij de zoon van zijn meester geroepen, er is een een of ander vogeltje, of het was een vogeltje, en die leverde een briefje aan Seth, waarin de uitnodiging geschreven staat. Seth word netjes ontvangen en begroet de man, de man zegt dat Seth er precies hetzelfde uit als vroeger, er word gezegd dat Seth een macht beheerst die hem dat voordeel geeft, Seth weet niks over een dergelijke macht. Op zijn sterfbed, verteld de man, had zijn vader hem iets verteld, hij vind het hoog tijd om dat aan Seth te vertellen. De man heet Jorik. Jorik verteld dat zijn vader een raadselachtig persoon is, die ring is afkomstig van Seth´s moeder, zijn vader is niet helemaal eerlijk geweest over Seth´s ouders. Hij was Jorik´s hele leven verknalt doordat Seth zo´n goed voorbeeld was. Jorik vraagt of Seth boer Bastiaans kan helpen met zijn vee. Maar, Seth verteld verder, zijn vader was niet helemaal eerlijk over Seth´s ouders, Jorik´s vader was gek op de moeder van Seth, zij is op een dag verdwenen met een ring en een baby, de baby was Seth. Noemi was Seth´s moeder, ze had donker of zwart haar en bruine ogen, schijnbaar een knappe vrouw, ze was erg goed met de doden opruimen. Die rondzwierven zonder meester kon ze heel goed wegkrijgen.
De moeder van Seth was vaak afwezig, als in dat ze een starende blik kreeg.
De boer heeft dus problemen met zijn vee, Seth zal er dan maar even heen gaan, de bediende laat hem uit. Een half uurtje later komt hij bij het boerderij aan, er loopt een dikke vrouw naar hem toe, al het vee heeft rare symptomen, de melk is echt vies en groen. Seth word naar de koe geleid, Betsie heet de koe, het beest ziet er erg ziek uit, de kippen hebben de pip. De hele boerderij lijkt ziek te zijn. Seth onderzoekt de boerderij, er is iets mis bet de put die hier staat, er zit water in de put, het ruikt vrij normaal. Het water word hier echt voor alles gebruikt. Na een detect magic spreuk te doen denkt hij dat de put iets ernstigs heeft. Het water van de put is volgens Seth cursed, er is blijkbaar iets ingevallen. Iedereen gebruikt het water hier en ook de vrouw heeft al iets opgelopen ziet Seth.

Marek
Het is een gemengd team van mannen en vrouwen: Abel, Celino, Kristobal, Yacintha, Martha en dan natuurlijk Simon. Ze nemen paarden en gaan op weg naar de grenspooort.
Marek heeft het makste paard uit de stal, hij vindt paarden ook erg stinken. Hij wordt nogal door de dames nagekeken en zwaait af en toe terug en dat vinden die dames leuk.
Er staan wachters bij de poort en op het moment dat het groepje aankomt gaan de symbolen op de poort aan en komen er twee mensen doorheen op hele grote paarden. Ze zien er met name duur en erg luxe gekleed uit. Extra duur en goed onderhouden etc.
Het zijn twee mannen, zeer tot teleurstelling van Simon in elk geval. De ene lijkt op die uit de krant. Jongeman met blauwe ogen, donker krullend haar, best breed gebouwd, 1.80m en erg vriendelijk gezicht. Hij stijgt meteen af en komt Marek tegemoet en stelt zich voor als prins Etienne. Is erg tevreden met een escorte. Marek stelt zich ook voor. Etienne stelt een oom van hem voor, die is de ambassadeur. Man van 1.83m, blond halflang haar, blauwe ogen, getrained postuur. Geeft Marek ook een hand, stelt zich voor als Oliver. Oliver bekijkt de ring grondig.
Marek stelt zijn team voor en de amberieten bedanken voor de begeleiding.
Ze willen bij de grens een kijkje gaan nemen, er zouden schermutselingen met een chaos leger zijn? En ze zouden graag onderweg iets eten. Marek kent het hier wel en weet ook de wat luxere herbergen natuurlijk, de dichtstbijzijnde is een half uurtje rijden.
Bij de herberg schrikken ze enorm, vooral van de grote paarden. Oliver geeft als suggestie dat ze zijn paard dan maar wat roskammen ofzo. Marek mag mee naar binnen, Oliver en Etienne zullen betalen. De manschappen gaan aan een andere tafel zitten. Marek let wel goed op in elk geval.
Oliver vraagt of dit gedeelte nog vrij rustig is? Marek zegt van ja maar suggereert dat er mogelijk een moordenaar zou kunnen opereren.
Ze vragen of de rest van het land veel te lijden heeft? Of het een beetje in de doofpot wordt gestopt?
Etienne stelde die laatste vraag en zegt dan dat zij ook erg weinig informatie krijgen steeds en daarom zelf overal langs moeten gaan. Oliver zegt dat Marek iets bekends heeft. Vast familie zegt Etienne, zijn vader zou dat zo zien. Marek zegt dat hij een weeskind is.
Etienne legt uit dat zijn oma ook wel eens weeskinderen opspoort en zoekt. Volgens Etienne luisteren de mensen niet mee hier en doet iets achteloos. Oliver maakt zich over magiers geen zorgen. Ze gaan dat met het grensleger onderzoeken. Het zouden troepen van een oom van hem moeten zijn die niet terug rapporteren. Ze weten op dit moment niet wat er allemaal gebeurd.
Zowel Oliver als Etienne denken dat Marek familie is, misschien een beetje ver weg.
Ze vragen wat Marek van zijn ouders weet. Dat is niet veel anders dan dat ze dood zouden zijn.
En ze vinden het schandalig dat Marek zilver gepoetst heeft en schoon gemaakt. Terwijl zijn nep broer de kroonprins nooit iets hoefde te doen. Lijkt wel een sprookje, assepoester.
Volgens Marek heeft hij geen koninklijk bloed hoor.

Mikhael
De chinees vind dat Mikhael opvalt, Mikhael heeft hier niet echt veel over te zeggen hij gaat het advies te harte nemen, de chinees vraagt of Mikhael misschien een master wilt zijn van een vechtschool, de chinees geeft hem een brief met een adres waar Mikhael bij zonsopgang heen kan. Mikhael loopt de bar uit en gaat kijken of hij iets kan vinden over het meisje, zij blijkt dood te zijn en de mensen vinden dat de Europeanen de oorzaak is van haar ziekte die ze blijkbaar had gekregen. Het meisje is gestikt door iets, Mikhael knipt een stuk van haar haar die hij geeft aan een alchemist die uitzoekt dat het een trip middel is dat er in haar bloed zat, Mikhael zegt dat hij een extra iets kan verdienen als de alchemist die zelf gaat uitzoeken wat haar vermoord heeft. Nadat Mikhael weg gaat en weer naar iemand anders verandert wordt hij achtervolgt hij kan echter niemand vinden, en hij veranderd weer in een andere chinees. Hij gaat een bar binnen en het iets achtervolgt hem weer die als een soort magisch iets lijkt, ze laats zich zien en het blijkt zijn moeder te zijn. Mikhael is verbaast en zijn moeder is verbaast dat zijn vader hem heeft achtergelaten (wat ze zelf ook heeft gedaan) zijn moeder lijk behoorlijk perfect te zijn en heeft donker haar en bruine ogen en is 1.70 m lang, is mooi in postuur en heeft lange benen en is een Europeaan.

Seth
Seth vraagt hoe de put vol loopt, blijkbaar door grondwater. Seth vind dat vervelend, als je iets eruit haalt dan kan het er niet zo eenvoudig meer in. Seth conjured bakken en doet het water daarin, op de bodem van de put ligt het geraamte van een man met een staf. Seth haalt hem met een haak omhoog. Het skelet heeft een mantel en een staf, er is iets met die voorwerpen aan de hand. Seth stopt de dingen in een container, in een zak. Seth maakt het water schoon met een remove curse spreuk, dat doet hij met de hele omgeving, en de vrouw, en de man, alles waar dat water is geweest word van de curse verlost. Seth is een beetje moe van de spreuk geworden. De beesten die nog 5 poten hebben worden afgeslacht en het lijk word door Seth begraven. De maan komt tevoorschijn, en Seth ziet iets, een poosje later komt er een man naar hem toelopen. Het is een jonge man, waarschijnlijk iemand die verjongingsspreuken gebruikt. De man doet een magische spreuk om met Seth te kunnen praten. Seth vind het vreemd dat de man de taal niet spreekt, deze wereld is namelijk heel klein. Seth verteld dat hij necromantie interessant vind, en hij is er goed in. De jonge man is een minuut of 20 geleden gearriveerd, Seth verteld dat de grond hier keihard gecursed is, en dat er steeds maar weer lijken opstaan. Ze hebben er een hoop tegen gedaan maar er is niks wat voorgoed werkt. Seth word door de man gevraagd of hij er niet moe van word, maar volgens Seth is deze wereld gewoon zo gemaakt, de man heet Randal, hij zoekt familieleden. Seth en Randal gaan naar een herberg, hij vind het hier erg gezellig. Seth verteld over de lastige onder hen die dood zijn.
Seth neemt Randal mee naar een bar, ze gaan daar wat drinken en eten. Randall zegt dat Seth niks weet over zichzelf, de Hoven zeggen Seth niks, maar, Randal belooft meer te vertellen.

Marek
Wat Marek betreft is Amber nogal ver weg, hij weet er niet zoveel van. De amberieten zijn niet als de meeste mensen, dat weet hij wel. En dat hij eventueel familie zou zijn dat kan misschien wel.
Op de suggestie van Oliver wil Marek wel hebben uitgezocht of hij eventueel familie is. Oliver zegt dat het niet altijd positief is, je kunt erachter komen dat je vader Random is bijvoorbeeld. Dat zegt Marek niks. Etienne zegt dat de Amberieten wel goed zijn, in magie zijn ze meestal niet zo goed maar ze zien het als handigheidjes. Marek zegt dat hij wel wat met magie kan maar hij kan wel goed vechten, hij is er alleen nog niet zolang mee bezig. En volgens Etienne hoeft Marek zich niet in te houden zoals bij zijn collega´s. Etienne heeft zelfs bij Benedict getrained, Marek reageert er niet op.
Ze hebben het over een snelle methode om te ontdekken of hij familie is, het patroon op gooien. Marek concludeert hieruit dat ze aan borduren doen of iets dergelijks.
Ze willen hem onderweg wel wat vertellen want hij weet echt helemaal niks.
Ze reizen verder. Marek begint te vermoeden dat die Etienne inderdaad goed kan vechten. Die Oliver waarschijnlijk niet zo goed.
Etienne vertelt dat dit echte Amber paarden zijn, die zijn niet voor iedereen bedoeld.
Amber zou het middelpunt van het universum zijn, zegt Etienne gekscherend. Hij vertelt wat over het koninkrijk Amber. De koninklijke familie is anders en schijnt door ene koning Oberon te zijn gesticht. Ja Marek heeft de naam wel eens gehoord uit een boek van Shakespere. Etienne zal dat eens aan zijn zus vragen dan, die interesseert dat wel. Etienne legt uit dat Oberon destijds zijn familie aan een sterke macht gebonden heeft, die heet Patroon en daarmee kun je dingen bereiken.
Iemand weet dat pas als hij ermee te maken krijgt, niet als je geboren bent. Etienne is er wel mee opgegroeid en zijn vader kan er zo achter komen of Marek familie is.
Ze zijn inderdaad Frans, dat heeft te maken met de wereld waar zijn vader de koning, Jeremy, is opgegroeid. Ze noemen dergelijke werelden Schaduwen, daar zijn er ontelbaar veel van.
Het is inderdaad een grote familie die van Amber, allemaal met een bepaalde macht en ook nog redelijk onsterfelijk. En nee als hij honderd is dan zal Etienne nog steeds er jong uitzien. Oliver is bijvoorbeeld al zestig jaar oud. En hij gebruikt geen magie en ziet eruit als twintig.
En Etienne heeft een opa van 2300 jaar oud die eruit ziet als 25.
En voor hun familie is dat heel natuurlijk toch echt wel Marek.

Mikhael
Mikhael heeft thee ingeschonken, Mikhael wil weten waarom zijn moeder verdween, dit kwam omdat haar opa was overleden en haar vader had haar nodig. Zijn moeder legt uit dat er meer werelden bestaan die schadowen heten, Mikhael gelooft dit niet zo, Mikhael vader heeft enorm veel toneel gespeeld volgens zijn moeder. Zijn moeder viel het op dat Mikhael zo onstabiel is dit komt omdat hij 2 maanden ziek was. Mikhael zegt dat hij in een moneken klooster was verpleegt die hij ook nog kort en klein heeft geslagen, dit boeit haar niet zo, Mikhael´s moeder verteld dat er wel meer mensen zijn die kunnen ´ shapeshiften. Mikhael´s moeder probeert iets over een energy bal uit te leggen dit snapt Mikhael niet, nu zegt dat ze van heel heel ver komt en die mensen die daar wonen zijn slimmer machtiger en sterker ze zijn misschien ook niet mensen, ze kunnen met magie omgaan en andere machten, en een andere groep heeft ook wat gecreert wat macht bevat en die 2 machten kregen ruzie en die 2 machten hadden ook nog een magisch wezen. De ene macht kreeg het voormekaar om een stabiele mense voorm te behouden, en de ander minder. Mikhael hoort blijkbaar bij de minder vaste voorm van mens van moeders kant, en een amberiet van vaders kant. De oorlog is nu wel over

Seth
Seth is in gesprek met Randal, Randal wil wel vertellen over wat hij hier doet, hij vertelt dat hij optreed als vertegenwoordiger van de hoven van Chaos en Amber. Amber is dus minder goed geregeld als Chaos. Randal reist door werelden zonder gebruik te maken van de bekende gangbare machten, er zijn een oneindig aantal werelden, dit is er een van. De werelden worden schaduwen genoemd, sommige lijken heel erg op elkaar. Seth vind dat schaduw gedoe een beetje vaag en onzinnig, dat met werelden snapt hij wel.
Randal verteld dat de ´hoven´ hulp nodig heeft, er is van alles aan de hand, en de jongere generatie is nodig om in te grijpen. De oudere generatie gebruikt allerlei machten voor van alles, dingen veranderen, comminucatie, manipulatie etcetera. Het probleem, volgens Randal, is dat de machten die gebruikt worden iemand steeds sterker maken. Hij word dus steeds machtiger en hij probeert de ´hoven´te vergiftigen. De persoon in kwestie weet alles over iedereen. Het is zeker niet een normale vent. Er zijn mensen die er dingen over hebben uitgezocht, maar, daar kan Seth pas meer over horen als hij meegaat met Randall. Seth probeert de afkomst van Randal achterna te gaan, hij lijkt het principe van Amber en Chaos niet helemaal te vatten. Er zijn volgens Randal dus allemaal machtige wezens die geen macht hebben tegen de vijand. Er worden nou mensen op uitgestuurd om er iets tegen te doen. Seth vertelt over zijn ouders, hij heeft een mooie moeder vertelt hij, ze had bruin haar, ze heet Noemi. Randal heeft over een Noemi gehoord, ze is onlangs gevonden, ze zat ergens vast, Randal zegt dat de wereld waar zij op vast zat vol zat met ondood, zij moest ze verslaan. Randal zegt dat hij heel erg veel ooms en tantes heeft, zijn oom ´Corwin heeft dus een dochter die Noemi heet, Eric had haar vast gezet.
Corwin en Eric hebben vaak ruzie gehad, Eric hoorde van Noemi´s bestaan en had haar opgezocht, toen zette hij haar op een wereld die veel op Amber leek, en daar waren mensen die veel problemen hadden met een evil Corwin, en zo is zij dus opgegroeid, geïndoctrineerd tegen Corwin.
Seth weet niks over zijn vader, Randal vertelt dat Seth met hem mee mag gaan, en Seth vind dat goed. Randal wil nog wel een drankje. Seth kijkt er raar tegenaan wanneer Randal hem op de schouder klopt, maar, deze vertelt dat er bij hem in de familie op andere manieren ruzie gemaakt word, maar, daar zal Seth wel mee om leren gaan. Wanneer Randal naar buiten loopt volgt Seth hem, er is blijkbaar een trap naar boven verschenen in de maneschijn.

Marek
Onderweg krijgt Marek het gevoel dat ze ergens worden opgewacht en stopt. Hij voelt het dat eer iets te gebeuren staat. Hij stelt voor om door te rijden maar alert te blijven. Dat doen ze.
Na een minuut of tien is er een bocht in de weg en in de bosrijke omgeving springen er lui tevoorschijn die roepen dat ze zich moeten overgeven. Marek probeert het nog met praten en Etienne is enthousiast. Marek sprint van zijn paard voordat ze die verwonden.
De anderen komen ook van hun paard af en Marek trekt zijn zwaard. Etienne stormt naar voren en begint om zich heen te hakken, hij is erg goed. Oliver vindt vechten niet leuk maar stuurt wel vuurballen op de tegenstanders af. De tegenstanders vinden het vechten tegen Amberieten juist interessant. De tegenstander van Marek heeft een asymmetrisch uitziende rusting en kan goed vechten. Een ervaren tegenstander. Marek loopt wel wat klappen op maar win wel.
Etienne en Oliver hebben wel wat tegenstanders uitgeschakeld en de rest van de vijand is gevlucht.
Oliver zegt dat de rest verdwenen is door troef, iets wat Marek niets zegt.
Deze aanvoerder is een Hendrake en volgens Marek kan dat niet want dat zijn demonen die babies eten en vrouwen verkrachten en dergelijke.
Etienne zegt dat er best waarheid in steekt en Oliver zegt van niet. Etienne's opa Eric heeft behoorlijk tegen ze gevochten anders. Marek heeft het over goede mensen met hun hart op de juiste plaats die ervoor zorgen dat zo'n oorlog gewonnen wordt.
Volgens Oliver zijn deze tegenstanders hier afkomstig uit de Hoven van Chaos en van verschillende families. Dit is ook het probleem wat aan de grens speelt.
De slachtoffers worden begraven en hun spullen gaan dan naar de koning van Amber, die moet dan maar zien wat er mee moet gebeuren. Oliver zegt dat zijn vader de voormalige koning van Amber is, misschien is hij net zo'n koninklijk als Marek zou kunnen zijn.
Simon gaat eindelijk ook eens aan de slag, beetje laat.
Daarna rijden ze door naar het grensgebied, waar eenheden van ene Caine zouden zijn die ze willen spreken. Overnachten in herberg en daarna naar de grens. Er is een kampement waar vooral Etienne vriendelijk wordt ontvangen, wat gevangenen worden ondervraagd.
Ze noemen alweer Troef en nu wil Marek toch wel weten wat ze ermee bedoelen.
Oliver geeft een kaart van zichzelf aan Marek. Hij legt uit hoe het zou moeten werken.
Op het kaartje, waar ook magie in zit blijkbaar, ziet Marek Oliver over een brugje lopen en lopen.

Mikhael
Mikhael is in de war en snapt soms niet wat en waar zijn moeder het over heeft, vader en moeder werden verlieft en krijgen een kind wat leuk was, Mikhael vermoed dat zijn moeder niet een wetenschappelijke adviseur was, in amber/chaos is het erger dan hier in China qua moorden en verraad en zo. En kinderen van worden meestal vermoord door concurrenten, zijn moeder beweerd dat zij Mikhael zocht al een tijd en blijkbaar is zijn vader ook al een tijd verdwenen, Mikhael's moeder verteld dat ze een grootvader had die Swefel heten zijn zoon was haar vader, Jasmin is de naam van Mikhael's moeder en de vader van Jasmin heeft een zooi kinderen gehad, de famillie van Mikhael is best wel hoog in aanzien. Jasmin verteld dat ze niet weet wie haar moeder precies is behalve dat ze Cent heet als 1 honderdste, Victor is een kleinzoon van Gramble Sawal, de vader van Mikhael heet dus Victor. Mikhael zegt dat er dus 2 families zijn die oorlog hadden en konings hadden gewisselt. De vader van Mikhael is blijkbaar gewoon verdwenen zonder dat ze het wist. Mikhael zegt dat hij rijk is en dat hij het best goed heeft, Jasmin bied aan om Mikhael mee te nemen. Mikhael wil best mee met haar en bied haar aan om naar zijn en zijn vaders woonplek te kijken. Mikhael zegt dat hij goed kan vechten, Banses de vader van Jasmin zal dit interessant zal vinden. Jasmin wil Mikhael dingen gaan leren, ze zegt dat ze wel ongeduldig is, Jasmin is van Amblerash waar ze naar toe gaan om naar Mikhael te kijken om te kijken of ze wat kunnen doen aan dat vorm verandering gedoe. Jasmin doet haar arm om Mikhael heen terwijl ze op 2 meter afstand zit dit vind Mikhael wel raar en cool.

Seth
Seth loopt op een trap achter Randal aan. Terwijl hij op de trap loopt ziet Seth dat er boven hem een soort spookachtige stad ontstaat. Grote stad en lijkt wel levend maar hij ziet niemand. Randal loopt zelfverzekerd door de stad en negeert de grote gebouwen die volgens hem steeds anders kunnen zijn. Het is een soort reflectie van een stad en daarmee kun je klooien en dan kom je steeds ergens anders uit, wel interessant maar voor je het weet zit je er een aantal jaren en dan kom je terug voor je bent weg gegaan. Het zijn hier geen geesten maar een soort afspiegelingen van mensen.
Ze lopen naar een paleis dat in de verte staat. De gebouwen zijn spookachtig en werpen een andere schaduw dan dat zou moeten en als hij er voorbij loopt dan is er achter hem een andere vorm.
Seth loopt bijvoorbeeld langs een kerkhof en daar loopt niemand rond, geen doden. Randal ziet iets anders dan Seth, hij ziet een meertje.
Seth zegt dat Randal hem wel Skeletor kan noemen. Dat vindt Randal duidelijk een domme naam, als uit een slecht toneelstuk. Randal is zo door zijn ouders genoemd. Seth wil zijn naam liever geheim houden want dat gebruiken ze vaak en dan wordt je weer gecursed. Ja dat is ook lastig.
Tja noem me dan maar Rafael. Goed dan, zucht.
Waar of Seth dan heen wil gaan? Randal kan hem niet rechtstreeks erheen meenemen want hij weet niet hoe dat moet gaan.
Ze lopen het paleis binnen en Randal doet iets om Seth's middel en dat is geen magie. Ze moeten zeker weten dat ze bij elkaar blijven. Randal waarschuwt dat men hier een soort geesten kan tegenkomen en die moet Seth dan maar negeren.
Seth ziet dat er een knappe dame met donker haar aan komt gelopen en ze lijkt een priesteres te zijn qua kleding. Die dame ziet Randal ook en die gaat hij even gedag zeggen in een taal die Seth niet kent. De dame zou een soort voormoeder van Randal zijn en zij schijnt hem niet te zien. Het duurt een onbepaald rare tijd. Bij Seth zelf staat ineens een jongeman die zegt dat hij hem niet kent. Hij stelt zich voor als Random. Seth moet familie zijn anders zou hij niet familie zijn. Random denkt dat Seth een kind van hem is. Hij probeert uit te leggen wat voor soort geest hij is, een patroongeest.
Nou ja Seth is niet zo blij met die ontbrekende vaderlijke aandacht en Random zegt dan dat hij zelf dan maar een vader moet gaan zoeken.
Een dame met kastanjebruin haar die bijzonder mooi is loopt naar Seth toe. Ze heet Flora en helaas ziet Randal haar hier nooit. Ze vraagt wat hij hier komt doen en ze zegt dat hij het niet moet geloven wat haar broer heeft gezegd, zij heeft er wel kijk op.
De tijd lijkt hier vreemd te gaan en dan ineens staan ze bij een water basin. Ze moeten daar maar doorheen want dat is veiliger dan Het Patroon. Randal legt uit dat patroon een macht is die je kunt doorlopen om tussen werelden te kunnen reizen. Teleporteren tussen werelden daar zijn wel mensen mee bezig maar dat gaat nog niet lekker. Aan de kant van Randal's moeder zijn ze er mee bezig.
Zal moeilijk zijn voor Seth want hij is niet met dat soort begrippen als Schaduw opgegroeid.
Randal probeert uit te leggen dat ze door een soort portaal zullen gaan en dat Seth dan niet iets moet bedenken maar gewoon concentreren op wat hij ziet. Randal is zelf wel bekend met magische termen maar zijn zus of broer zijn er beter mee.
Op een gegeven moment doemen de contouren van een hal op in het water basin. Dit was geen magie en zonder nat te zijn geworden staat Seth nu in die hal.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!