Saturday 26 March 2011

5. Afspraken

Morwenna vraagt of ze meer kan doen, ze kan niet meer krijgen uit de kaarten. Ze weet niet of ze mee gaat naar Chaos, er moet iemand op de kinderen letten. Zijn er meer dan? Geen antwoord, maar ze kan mensen leren op een paard te rijden en dergelijke. Lucas wil leren paardrijden en schieten vanaf een paard. Owen wil hem dat graag leren.
Lilias vraagt om wat voor soort paard het gaat. Morwenna neemt de drie mee naar buiten, alleen Owen en Julian gaan mee. Buiten staat een enorm paard, groter dan ze eerder gezien hebben. Vals beest, agressief. Dat beest gaat hen dadelijk opvreten.
Daarna komt er een enorme vogel die op Morwenna’s arm gaat zitten. Dat schijnt een valk te zijn. Het beest loert en heeft hele scherpe klauwen. Morwenna heeft een band met haar, het beest doet niets liever dan ogen uitrukken.
Het is een mooi paard, ze heeft het zelf getraind en dergelijke. Het kan vechten en luistert. Het kan hordes vijanden aan. Ze heeft een neef, een broer van Merlijn die Geoffroy heet, een opdringerig mannetje dat zelf een paard heeft gebouwd. Een soort golem? Hij loopt erover op te scheppen, iets dat geen vorm heeft en het is in de vorm van een paard gedwongen. Kan eruit zien als een motorfiets. Hij maakt graag dingen zelf. Daar zijn er meer van. Merlijn bijvoorbeeld. Lucas vindt dat een intrigerend verhaal.
Julian legt wat uit over Morgenstern, van dezelfde kudde als Boudicca. Hij is wat groter, want Boudicca is nog jong. Hij fluit op zijn vingers en uit het niets verschijnt een enorm paard dat ons vuil aankijkt. Nee, ze hoeven niet dood. Daarna de kalveren van honden die graag mee wilden komen. Dat heeft niets te maken met macht. Lucas denkt dat de paarden een eigen wil hebben. Er komt een hond bij hem grommen en kwijlen. Volgens Julian mag hij Remus ook. Het beest gaat naast Lilias zitten, tevreden. Hij heeft een hekel aan shapeshifters, dat is onterecht, zegt Julian. Zijn kleinzoon is een shapeshifter, vrijwel al zijn kleinkinderen zijn shapeshifters. Hij kroelt het beest achter de oren. De vogels zitten nu in de boom. Hij heeft een rusting en een zwaard. In Arden is het gevaarlijk, je hebt ogen in je rug nodig. Hij heeft de beesten een paar 100 jaar nu. Soms verliest hij een hond en dan moet hij een nieuwe trainen. Brand heeft een hekel aan ze. Is bang voor ze. Hij is niet de enige, er zijn er meer. Morwenna vindt dat hij opschept. Lucas is onder de indruk. Lucas vraagt hoe Geoff vormt. Ze hebben geen idee, Geoff is ook verdwenen en daar moeten we het over hebben.
Als zij naar binnen gaan, hebben de drie het gevoel dat ook te moeten. Er wordt weer eten en drinken geserveerd. Mandor neemt dan het woord. Ze hebben iedereen nodig die te vinden is en er moet aandacht worden besteed aan hun training. Ze moeten ook een plaats vinden om zich terug te trekken en te trainen en de vijand aanpakken. Eric vindt het niet zo’n geweldig idee. Hij vroeg zich af of hij tussen de
shapeshifters moet zitten. Eric heeft een wereld, onbekend of Brand er vanaf weet. Lilias zegt dat hun wereld vermoedelijk onbekend is bij Brand. Het was moeilijk om deze te vinden, zegt Merlijn. Hij kwam in papieren iets tegen over een citadel, zodoende dat hij daar uitkwam. Mogelijk heeft daar iemand van hen gezeten, een tiran. Mandor wil weten om welke papieren het gaat. Merlijn vindt dat onzin. Mandor denkt dat Lilias gelijk heeft om die wereld voor te stellen en Merlijn heeft ze van alles beloofd. Eric denkt dat het mogelijk is de boel opnieuw af te sluiten. Merlijn weet niet of het een randwereld is. Lilias stelt voor dat Merlijn zijn kaarten op tafel gooit, Mandor wordt streng. Despil is een halfbroer van allebei en Mandor legt de nadruk op half.
Merlijn vond toevallig… hij aarzelt wat, doet ongemakkelijk. Lilias krijgt het idee dat hij ergens buiten zijn boekje is gegaan.
Hij is bij iemand thuis die toch niet thuis was wezen zoeken. Hij was op zoek naar medestanders en een tikje op zoek gegaan naar die broer van Mandor. De evil broer, Ernest. Het zou mooi zijn als we die terug vonden. Hij heeft vast een hekel en Brand. Geweldig idee, maar niet zo goed, zegt Mandor. Corwin vindt het goed, Mandor zegt dat hij zijn broer niet kent. Dat is gewoon een Sawall, dus evil, zegt Eric. Vrijwel iedereen is het ermee eens. Merlijn kwam papieren tegen van Ernest’s zoon Viktor. Een laboratorium met papieren over hoe hij lijken kon opwekken. Er is een lab in Transylvanie, erg gezellig, interessant. Lucas komt het bekend voor, ene Stein deed ook dat soort dingen. Merlijn vindt dat boeiend, dan moeten ze terug. In de papieren was er een wereld die bestond uit vier stukken met een centrale. Hij vroeg zich af of Viktor daarheen was gegaan. Hij erachteraan, heel moeilijk via via via… ja Mandor, hij had er ook een troef gevonden. Dat was in een ander lab met een ontwerp en een troef. Viktor laat zich niet verslaan. Mogelijk heeft Viktor samen met iemand die wereld ontworpen. Het andere lab was heel anders, meer magisch en er was niemand thuis. Wel wat beveiliging, wat golems en die heeft hij opgeruimd.
Nu hebben we nog de vraag wie ons er neer heeft gezet. Hij denkt dat Viktor er ons heeft neergezet met een Sawalldame. Het was een heksenlab, echt zo’n Sawall. Hij was op zoek naar Ernest. Die is al lang geleden verdwenen. Had teveel vijanden die hem uiteindelijk met hun allen te pakken hebben genomen. Viktor is hem mogelijk gaan zoeken en nu ook verdwenen. Merlijn vond er vrouwelijke dingen. Viktor was een eenzelvig type die rondreisde en last had van zijn vaders vijanden. Mandor heeft een vader, maar is niet van plan om die ouwe klootzak erbij te halen. Merlijn vindt hem aardig, hij heeft hem zelfs geadopteerd. Dara en Gramble zijn nu weer uit elkaar. Mandor heeft ruzie met zijn vader en hoeft hem niet zo nodig te zien. Hij schijnt inmiddels ontsnapt te zijn uit het kasteel volgens de informatiebronnen van Mandor. Wanneer we naar het paleis gaan, zullen we er niet gemakkelijk aankomen. Tegenwoordig kom je op een willekeurige plek uit, alle individuele mensen komen zo uit en het is een groot paleis. Daar is misbruik van gemaakt, daarom zal de coup mislukt zijn. Misschien met een centrale troef? Dat werkt niet. Magie verwerken in troef werkt niet in paleis Chaos. Mandor is aan het testen geweest, misschien dat Gramble meer weet, hij heeft daar toch een tijd gevangen gezeten. Merlijn zal hem dan troeven, maar krijgt hem niet te pakken. Mandor is dat niet van plan. Morwenna fluistert iets in Mandor’s oor, deze gaat weg en komt even later terug met een man die op hem lijkt, maar een stuk jovialer is. Hij ziet meteen dat we familie zijn.
Remus stelt zich voor, wat gaaf , een shapeshifter. Lilias vindt hij een mooie naam, daar moeten ze het onderling nog over hebben. Lucas George. Gramble beweert mensenkennis te hebben in tegenstelling tot de andere aanwezigen. Beweert dan dat ze alledrie shapeshifters zijn. Pech voor Eric! Dus je bent die jonge mensen ook nog iets verschuldigd. Dara is er niet bijgehaald. Gelukkig maar. Dat is zijn ex, laat dat duidelijk wezen! Ze is sterk, heeft veel bondgenoten en het leek toen een goede samenwerking. Mandor is verstoord over het feit dat Gramble er is.
Merlijn legt uit wat we weten van het paleis. Deze plaats is nu nog even veilig.
Het paleis is tegen hen opgezet. Hij denkt een plek te hebben die Swayvill niet onder controle heeft, vlakbij de Logrus. Eric doet chagrijnig, Gramble vindt dat hij een hekel aan hen heeft. Hij is zo lang dood geweest… hij heeft toch een shapeshiftende schoonzoon? Mandor is boos dat Gramble steeds weer over dat onderwerp begint.
Van daaruit een weg moeten ze zich door het paleis een weg banen, een lange rit. De junk Martin kan helpen in geval we delen van het paleis op willen blazen. Gramble weet waar die lui zijn die zijn verdwenen. Iemand (Swayvill) heeft Brand op een idee gebracht om van mensen af te komen. Die dumpen ze in de Abyss, een bodemloze put. Het leek erop alsof Brand precies wist wat ze zouden gaan doen. Ze pleegden de coup, Swayvill wachtte ze op. Eric heeft zijn laatste krachten verspild om legers tegen te houden, is in coma geraakt en werd wakker in de cel. Corwin is verraden door Bleys die hem in de rug aanviel. Brand en Fiona hebben hen met zware magie ingemaakt en de legers van Chaos. Brand had toen Deirdre en Caine aan zijn zij. Brand had een soort demonen bij zich.
Brand is als de dood voor de Abyss en wil er niet in de buurt komen, zegt Gramble. Morwenna heeft wat kijk op zaken, ze denkt dat Brand informatie heeft gekregen over wat er te gebeuren stond. Ze heeft wel eens gedroomd dat Corwin net op tijd kwam om te redden en Bleys en Fiona over liepen. Caine heeft Brand in de Abyss geschoten. Ze was toen nog een kind. Dat is al een jaar of 50 geleden gebeurd. Ze hebben rond gezworven in Schaduw, zegt Mandor. Gramble is gevangen genomen, ontsnapt, weer gevangen genomen. Het lukte hem niet om Despil eruit te halen, die wordt zwaar bewaakt en onbekend waarom. Hij is een heel goede magiër en heeft veel dingen uitgezocht.
Julian is degene die de oorzaak is dat men niet iedereen heeft gevonden, Brand komt Arden niet binnen. Af en toe zitten er dingen achter hen aan, zoals fire angels. Van Brand. Jurt is de enige die iets afweet van de Abyss. Hij is allang niet meer gezien. Merlijn heeft woorden gehad met Jurt en heeft hem weg gestuurd. Er wordt geadviseerd dat Corwin eens met hem moet praten, hij is echt de zoon van Corwin. Waar is Geoff? Onbekend.
Hij vermoedt dat Brand ze snel in de Abyss weet te werken. Weet niet hoe. Hij heeft iets waardoor hij ze snel weg krijgt. Hoe hij aan de voorkennis komt is Gramble een raadsel. Viktor is zijn kleinzoon, Gramble’s grote trots. Hij is lang geleden naar Ernest gaan zoeken, dat heeft Gramble ook gedaan. Anders dan duidelijke sporen van zijn dood, zelfs een lijk, is er niets gevonden.
Over Swayvill: hij zag er tijdens de coup slecht uit en leed aan een curse die hij niet had moeten overleven. Dat had Eric gedaan, wanneer hij dood was gegaan, zou Swayvill ook zijn gegaan. Eric is ook niet dood, maar dat maakt voor de curse niets uit. Gramble vermoedt dat Brand dat gedaan heeft, het is niet goed achteraf te doen. Waarschijnlijk ook voorkennis.
Viktor had een relatie met een andere Sawall, een Hortensia, een tante van Gramble. Geen idee wat ze met hem had. Hij is een zoon van Ernest en Fiona. Viktor zou risico’s lopen, maar heeft ongemoeid rond kunnen lopen. Misschien dat Fiona daarom met Brand is? Hij heeft gehoord van Fiona’s reddingspoging. Hij snapt niet waarom. Het was ook raar dat ze met Brand mee deed, ze interesseerde zich niet voor politiek. En ze is knap. Van Bleys is het ook vreemd. Dalt is goed te gebruiken vanwege zijn legers. In Schaduw zijn ze op te duiken, waarschijnlijk wacht Brand hen daar op. Hij weet zelfs waar hij heen gevlucht is en daar stuurde hij die vuurengelen op af, een soort demonen. Deze plaats is moeilijk te bereiken, wordt niet langer meer beveiligd. Mandor gaat Merlijn niet vertellen waar hij vandaan komt. Er zijn meer kinderen en kleinkinderen van iedereen verdwenen, ook een dochter van Merlijn. Julia dus ook. Ze hebben te maken ook met Swayvill en deze heeft te maken met een aantal gevaarlijke Logrusgebruikers die achter hem staan. Een tiran eerste klas. In de laatste 50 jaar is hij harder geworden. Benedicts legers zijn allemaal weg en Chaoslegers zijn bereid hem te helpen. Mensen uit Amber willen niet helpen.
Chaoslegers zijn er nog steeds.
Ze weten niet zeker of er een nieuw patroon is gemaakt. Er is iets in de kelder, zegt Merlijn en het voelde er niet prettig. Dat is geen Patroon, zeggen Eric en Corwin. Dan is dat van Corwin het enige dat over is en dat is te lopen als men dat wil. Hij heeft ook een wachter bij het Patroon, Brand komt er niet. Dat weet hij zeker. Het Oerpatroon is anders ook bewaakt geweest en toch vernietigd. Uitleg Oerpatroon volgt. Er zijn echo’s, eentje in Amber, eentje in de lucht en eentje in Rebma. Het origineel is vernietigd en Corwin heeft een nieuw gemaakt. Dat weet hij, zegt Gramble. Brand heeft Oberon vermoord tijdens de reparatie en met diens bloed het patroon gebrast. Oberon was zo’n aardige man… dat wordt tegengesproken door de anderen. Corwin legt iets uit over de goede plannen van Oberon en dat hij niets weet over de grote plannen van Oberon. Brand moet dood. Een hoop gekissebis tussen de broers Corwin en Eric.
Het plan van Mandor is inderdaad om Despil uit het paleis te halen. Misschien weet Despil iets over de Abyss en anders met Jurt. Wel moet de ruzie met Merlijn dan worden bijgelegd. Merlijn legt nog maar eens uit hoe irritant het is dat Jurt hem steeds aanvalt. Corwin heeft nooit iets met de moeder van Jurt gehad. Jawel, dat is Dara. Ze kan het met Eric hebben gedaan, deze is verontwaardigd. Hij herkent shapeshifters meteen. Corwin ook, Dara is anders. Een hartelijke vrouw, zegt Corwin. Martelen doet ze uit hobby, zegt Merlijn. Vervolgens is er een hoop geklets over de al dan niet kookkunst van Dara.
Mandor vraagt om de papieren, Merlijn overhandigt deze. Een complete kaart van waar de drie wonen. Twee continenten, dat in het midden is in vier stukken gehakt. Lucas geeft uitleg over het bewoonde gedeelte. Dan de jungle van T-rexen. Kolonie van magiërs in het onherbergzame deel. Misschien zijn daar ook nog mensen van hen. Lucas wil de citadel ontruimen. Merlijn is voor, dan is meteen de belofte aan Remus ingelost die iets wilde doen aan de rivier. Mandor is enthousiast over de mogelijkheid van demonen en een gate. Merlijn beweert het raadsel van de rivier op te hebben willen lossen en bla bla bla.
We hebben haast. Die lui moeten zijn opgeknapt, Julian wil ze wel helpen met een smerig drankje. Dara mee is een goed idee. Voor Merlijn hoeft het niet. Hij tracht Dara te bereiken, Mandor doet dat dan. Terug met Dara. 1.80 meter lang, bruin haar, bruine ogen, getraind postuur. Ze ziet er jonger uit dan Merlijn. Rusting met punten en paarsig, puntige laarzen en niet symmetrisch. Er wordt enthousiast handen geschud en leuke namen en bla. Ze is net als Lucas een soort Helgram en kan goed vechten. Lilias, mooie naam. Van wie ze er eentje is? Een mengeling, zegt Lilias. Zij is Hendrake Helgram en Amber. Haar zonen vinden meisjes van goede komaf leuk. Ze heeft een heleboel zonen. Remus is misschien van Benedict. En ook Amblerash. Ze wil wat drinken, dat wordt geregeld door Mandor. Corwin wordt om de nek gevlogen door Dara. Remus komt meteen aan met de vraag over wie Jurt heeft gesired. Dara zegt tegen Corwin dat Jurt van hem is, zij is inderdaad Madeleine. Was best leuk toch? Niet leuk met shapeshift. Merlijn is niet blij met het feit dat Jurt zijn volle broer is.
Logrus is trouwens veranderd, niet meer helemaal lekker. Ze heeft getracht er iets aan te veranderen en dat is een tikje mislukt. Met Patroon. Patroon werkt nog wel. Het zal dan Corwin’s Patroon zijn, dat heeft ze ook wel eens gelopen. Van de wachter mocht dat met Corwin’s toestemming. Martin kent haar wel… nu weet iedereen dat de wachter Martin is.
Wat geleuter over Julia en Jurt, happy family. De Despil bevrijding wordt dan uitgelegd.
Dara ruikt een vieze lucht van buiten, er stinkt iets. Dan weet ze wat. De valk komt voorbij fladderen.
Jurt wordt erbij gehaald, deze is blij tot hij broer en moeder zit. Ze houden afstand.
Ze gaan morgenochtend vertrekken, dus hier overnachten. Gramble vindt het overnachten niets, maar zal een maaltijd regelen. De logees krijgen een kamer gewezen.

Lucas
Lucas gaat naar Merlijn die zijn excuses aanbiedt voor dat gedoe met zijn broer de baby. Lucas wil graag iets leren over sorcery. Bijna iedereen zijn hier slechte tovenaars, behalve Eric en Gramble. Ze gaan aan tafel zitten. Er worden testjes gedaan, Lucas zou dat kunnen leren. Hij begint met wat elementmagie. Voor theorie moet hij eigenlijk naar school. Merlijn wordt ook gevraagd om te helpen met shapeshift. Owen is er ook redelijk mee, die is er goed in. Remus ook trouwens. Er worden hem oefeningen bijgebracht. Eentje om kalm te blijven en eentje die te doen is als shapeshift niet goed lukt en geleidelijk je lichaam veranderen. En dan een oefening waarbij je je wonden gemakkelijk kunt sluiten. Begin met kalm worden, iedere shapeshifter heeft 3 vormen. Menselijk, oervorm is demoon, een soort overlevingsmode. Merlijn had vroeger woedeaanvallen en dan was alles kort en klein en het personeel dood. Alsof je een weerwolf bent. De derde is een diervorm, misschien is Lucas een paard. Merlijn noemt hem serieus, lijkt best op Eric. Broer Caine is ook zo serieus. Kost een avond aan oefenen.
Owen neemt hem mee om te trainen op de schietbaan. Hij wilde leren paardrijden? Dat zal Owen hem leren, hij is er wel goed in. Je kunt niet voor alles shapeshift gebruiken, dat is niet netjes. Het is niet fatsoenlijk om je demoonzijn in het openbaar te tonen. Gramble is een huichelaar en een klootzak. Het scheelt verwondingen, shapeshift.

Remus
Remus gaat ook al naar Merlijn. hij wil iets doen met een bewegende armour, een soort van golem. Natuurlijk is het Merlijn die er veel verstand van heeft. Anders moet hij eens met Eric, Gramble of Mandor praten.
Dus wordt het Eric die een sigaar zit te roken en somber voor zich uitkijkt. Hij legt uit wat hij wil, een soort compagnon. Een constructie, Remus noemt het uniek. Het leeft niet, het loopt rond. Eric noemt het een soort robot. Verstand van techniek en magie, Remus heeft geheel niets met magie. Dan raadt Eric aan een soort van robot te laten ontwerpen, hij heeft anders geen feeling met de magie van de golem. Je moet iets begrijpen voor je er macht in stopt. Eric ziet veel problemen, hij raadt Remus aan magie te leren. Heeft namelijk ook al niets met Patroon. Eric wil graag helpen en les geven in robottechnieken. Het gaat om een wandelende armour, is goed te pantseren. Leuk, gaan we doen. als het een magische moet worden, moet hij magie leren. Magie is saai ja, techniek kan het ook zijn. Eric maakt een begin om hem dat allebei te leren en tracht hem wat uit te leggen. Het wordt dan techniek, Eric merkt op dat Remus magie vervelend vindt. Hij loopt trouwens met een technisch wapen rond. Dit is in het geheel niet magisch.

Lilias
Ze vraagt Jurt naar zijn vriendin en deze is al lang weg. Hij heeft gevangen gezeten door Swayvill. Hij weet niet precies hoe hij is ontsnapt. Door de muur gelopen, dat is niet echt moeilijk. Jurt stottert vreselijk.

Lucas
Magie gaat niet hard voor Lucas, maar hij heeft wel een bepaalde aanleg en kan tegen het einde van de middag een vlammetje uit zijn vinger laten komen. De oefeningen worden voor het slapen gaan gedaan.
Owen heeft ook bewegende doelen en dat maakt het leuk. Hij merkt dat zijn bolts bijsturen, dat verwondert Owen. Dat is iets dat zijn kruisboog doet. Owen heeft dat wel eens met kegelen en dan gaat dat net mis en toch net niet. Er zit dus iets (van Patroon?) in zijn kruisboog. Owen legt iets uit over magische kogels, hij kent iemand met een pistool met ontploffende kogels, dat is een soort oom. Al die lui zijn verdwenen, niet fijn als ze in de Abyss liggen. Alleen Jurt weet daar iets van. Owen weet niet of er bekenden in liggen, hij kent nogal veel mensen. De meeste verdienen het erin te liggen, ze brengen hun paarden nooit terug. Die laten ze dan achter in Schaduw, je hebt er ook die ze dood laten gaan. Er is er eentje… nou ja, die is nu verdwenen. Wel een joviale gast, zoon van Deirdre en vervelend met paarden.
Brand houdt niet van paarden. Hij heeft ze er doorheen gedraaid en krijgt geen paarden meer. Die komen normaal uit Arden… laat hij ze maar komen halen. Hij zal Arden toch een keer binnenvallen met Chaosieten, de Ardenieten zijn niet onkwetsbaar. Het is ergerlijk dat hij dingen aan ziet komen. Arden is waarschijnlijk niet goed voorspelbaar. Zijn moeder had achter zijn geheim moeten komen. Randal is bezig dat uit te zoeken. Randal wordt erbij geroepen, hij is bezig met een onderzoek. Hij heeft ontdekt dat Brand kan reizen door dingen heen waar anderen niet door kunnen reizen. Door vlakken. Hij kan dat ook een beetje, is aan het uitzoeken of hij dwars kan zitten. Daar heeft hij iets voor nodig, Morwenna zou hem een ring geven, maar dat is nooit gebeurd. Hij weet ook dat hij het mist… er is vreselijk geklooid. Zijn moeder heeft dat gevoel ook, maar verder niemand. Hij vindt het uit en pakt hem dan aan. Eens loopt hij tegen de lamp. Owen zegt dat hij gepakt wordt, is hem ook eens overkomen, hij is betoverd geweest. Dat was omdat Brand dacht dat Owen Randal was. Mandor was toen woedend op Brand.

Remus
Remus krijgt les van Eric, wat basisdingen. Hij zou naar een school moeten ook. Zo’n ding bouwen kost veel tijd. Eric moet nog troeven maken, die heeft hij nu niet bij zich. Wanneer ze de expeditie naar paleis Chaos overleven, hebben ze meer tijd met elkaar. Hij kan proberen zijn eigen troevendeck terug te vinden en loopt naar buiten.
Remus gaat naar Jurt, hij krijgt een hand. Aparte naam, de helft van Romulus. Jurt vertelt hem dit verhaal. Remus zegt dat hij door panters is opgevoed. Geweldig dat hij van Benedict is, dat had Jurt ook willen zijn. helaas is hij van Gramble. Remus legt hem uit dat hij van Corwin is, Jurt gelooft dat niet, hij is sprekend Gramble. Hij is niet blij met Remus’ opmerking dat hij op Merlijn lijkt. Dara is niet aardig. Niet vanwege de martelingen, maar omdat ze niet aardig doet tegen hem. Hij was haar lievelingszoon, deed alles wat ze vroeg en werd gedumpt. Af en toe duiken er verloren kinderen op die weer verdwijnen. Remus zegt dat ze Jurt erbij hebben gehaald op zijn voorspraak. Merlijn vindt dat hij zijn vriendin heeft ingepikt, terwijl ze allang zijn vriendin niet meer is.
Jurt is als kind in de Abyss gevallen, van het balkon. Ze hebben hem erin geduwd, zijn twee broers. Hij is er weer uitgeklommen, hij weet niet hoe dat kan. Hij is naar huis gegaan, het huis waarin hij toen woonde zweeft boven de Abyss.
De mensen die er nu in zitten zijn niet op die manier gevallen. Hij weet dat er mensen zijn, hij komt vaker in de Abyss. De Abyss is een groot gat, de tijd stopt daar. Hij wil er dan gewoon uit, niet te omschrijven hoe hem dat lukt. Ja, ook via de trap. Remus vraagt zich af of hij de mensen daar kan helpen. Hij weet niet precies waar ze zijn. Er zitten wezens in de Abyss die niet blij zijn met al die mensen, maar kunnen ze er niet uitwerken, er is geen tijd en zoiets als teleport werkt niet. De natives hebben iemand nodig om de anderen eruit te werken. Ze kennen hem daar wel. Sommige zijn aardig, sommige niet. Sommige zijn stom, net hondjes. Er zit ook iets groots, iets ergs, een ding, gewoon groot, als een heleboel olifanten.


Lilias
Ze gaat naar haar kamer om spreuken te bestuderen. Ze kijkt naar buiten en ziet dat er meer paarden zijn inmiddels.
Iestyn komt haar gezelschap houden en helpt haar met spreuken. Een botte dispel magic wordt overgenomen. Dan een shield. Hij heeft iets in lagen. Ze moet eigen varianten leren, hij heeft wat geleerd in Rebma. Ze moet haar eigen stijl ontwikkelen. Opa Gramble is goed in magie. Iestyn legt daarop iets uit over demonen en contracten.
Randal klopt aan, is niet blij met de aanwezigheid van Iestyn. Ze zijn net bezig met magie. Randal heeft meer teleport en telekinese en speed en andere praktische zaken, bijvoorbeeld een dimension door. Lilias wordt door hen uitgenodigd om bij hen thuis magieboeken te komen lezen, ze zal dan eerst een training Arden moeten gaan doen.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!