Tuesday 6 December 2011

14. Introductie in Amber

Seth
Samen met Lionel en zijn vader Connor is Seth ergens in Nebraska, een staat in de USA. Het is slecht weer. Seth heeft wat ontwerpen gemaakt en laat die zien. De andere twee hebben niet stil gezeten en hebben ook tekeningen gemaakt. Lionel vindt een schietbaan niet zo belangrijk, Connor zelf trouwens ook niet, maar hij komt er mee. Yab Yum erin lijkt Connor wel iets, maar dat is geen goed voorbeeld voor zijn zoon. Wel iets om mensen te kunnen ontvangen.
Connor wil ook een laboratorium, maar denkt dat het anders is als Seth dat wil hebben.
Het valt Lionel wel op dat het hier behoorlijk veel regent. Hij is dat niet gewend, van thuis uit regelen al die patroon gebruikers dat het altijd goed weer is, aldus Connor. Was Lionel nog niet zo opgevallen. Seth wil de ideeën van de anderen samenvoegen in een soort complex.
Lionel vertelt dat zijn moeder het altijd heeft over kooklessen die hij nodig heeft. Seth wil de bedienden wel regelen. Connor's vader kookt zelf ook nooit, hij is ook personeel gewend dus.
Over de garage voor de auto's, een stuk voor de moestuin. Tuinman inhuren.
Lionel denkt met Conjuration van alles te kunnen doen, maar een groot gedeelte kan ook door vaklieden worden gebouwd.
Ze gaan dan hun idee aan een goeie architect laten zien, dan kan die er fatsoenlijke bouwtekeningen van maken. Seth wil een goeie in elk geval. Voor wat Seth van plan is denkt Connor dat die Viktor wel goed is in de dingen. Flora is ook een goeie architect maar Lionel wil haar er niet bij hebben.
Ze raadplegen eerst een lokale architect. Die heeft het over Internet aansluitingen en dergelijke.
Uiteindelijk worden het een aantal keuzes die ze krijgen en voor de speciale zaken stelt Connor voor om er toch familie bij te halen. Van Seth hoeft het niet zo snel.
Maar uiteindelijk wordt er een begin gemaakt met de bouw.
Ze besluiten om in elk geval kleren te gaan kopen om iets te hebben voor op de introductie in Amber. Ze gaan naar een grote mall en gaan flink wat kopen. Het feest is 4 dagen en ze moeten van alles hebben daarvoor, zoals sport- en zwemkleding. Gemakkelijke kleding voor overdag en 's avonds nette kleding. De vraag is waar Seth's voorkeur naar uit gaat.
Connor neemt Lionel en Seth mee.
Seth wil iets als mantels en Lionel wil nette kleding. Flora koopt altijd Lionel's kleding.
Ze gaan dan naar een kleermaker om de kleding voor Seth te laten maken. Die maakt tekeningen.
Een mantel met een soort onderjurk wil Seth wel. Ook Connor laat zoiets maken voor hem, althans voor 1 avond en Lionel wil dat ook.
De kleermaker mompelt iets over drie musketiers en dat wordt dan alvast nog een dag kleding. Ze kopen ook nog wat extra kleding, ondergoed en Connor legt het allemaal uit.

Mikhael
Jeremy vertelt dat je pas troeven krijgt tijdens het feest, dat hoort met een ritueel gepaard te gaan. Mikhael denkt dat hij een offer van mensen bedoelt, maar Jeremy bedoelt dat niet, maar Jeremy wil wel een soort van ritueel met de uitreiking. Mikhael wil weten wat ze dan moeten offeren voor het ritueel, Jeremy denkt dat hij wel wat kan doen met dit. Mikhael wil eigenlijk niet komen, maar Jeremy vind het wel belangrijk en hij wil graag iets voor Mikhael doen, zoals hem Logrus leren, ja Mikhael wil wel wat doen een keer. Jeremy vertelt dat hij wel de ouders van Mikhael uitnodigt. Mikhael wil ook dat Elora komt Jeremy vind dit wel prima, hij is helemaal blij dat Mikhael hem opa noemde.
Mikhael geeft de uitnodiging aan zijn vader, die op zich wel wil komen omdat er een ritueel is. Elora komt er aan en geeft Mikhael een zoen. Eamon en ene Geoffroy moeten dood van Mikhael omdat ze zich zo uitsloven. Elora bracht heel veel tijd door met Eamon dus die hoeft niet dood. Mikhael's vader wil hun wel mee nemen voor kleren kopen, Elora vraagt door troef met Emily om te regelen met Caitlin of ze de schoenen van Mikhael en Viktor maakt. Elora vraagt waar ze kleding gaan ontwerpen, dit kan wel bij Elora's huis Emily en Caitlin komen aan de deur om met Elora mee te gaan. Nette kleding en niet al te opvallend.
Emily, de zus van Caitlin, doet in het begin wel wat koeltjes en afstandelijk tegen Mikhael. Caitlin doet enthousiast, praat veel en zij klikt behoorlijk goed met Viktor. Emily gaat hem niet zitten uithoren, Caitlin wel, maar ze heeft wel van die onderonsjes met Elora, veel lachen en dergelijke samen. Emily doet verder wel aardig tegen Mikhael.

Seth
Ze hebben alles met de bouwvakkers geregeld die al aan de slag gegaan zijn, en Seth heeft ook een troef gemaakt van de plaats daar.

Het Introductie Feest in Amber.
Via de uitnodigingen weten we op een bepaald moment dat het tijd is om deze papieren vast te grijpen en die hebben dan een soort troefwerking.
We komen dan uit in het park bij Amber, ook niet met z'n allen tegelijk. De mensen met wie we zijn komen wel tegelijk aan.

Seth, Connor en Lionel komen aan en worden door koning Jeremy ontvangen. Hij heeft ook iets koninklijks en heeft ook iets vriendelijks en warms in zijn ogen. Hij schudt Seth enthousiast de hand, alsof hij het een hele eer van Seth vindt dat hij op zijn feest komt. Seth kent Irsa wel en die is wel blij om Seth weer te zien. Jeremy is wel blij om Connor te zien maar houdt hem wel wat weg van zijn vrouwen. Irsa vraagt hoe het tussen Seth en zijn moeder nu gaat? Beetje moeilijk is dat hè?
Irsa raakte haar vader kwijt op haar tiende en vond hem op latere leeftijd weer terug, was ook lastig.
Seth krijgt een balboekje van Irsa en ze hoopt dat hij een keer met haar zal dansen vanavond.
De andere vrouw van de koning lijkt behoorlijk veel op Irsa, waarschijnlijk een zus van haar. Ze heet Mara. Mara vindt het geweldig dat er nieuwe jongeren zijn opgedoken die ook nog heel Amber hebben gered. Seth stelt zich voor als Rafael, inderdaad een soort engelen naam die niet altijd even aardig wordt omschreven. Mara raadt Seth aan om eens met wat godsdienst mensen te praten, ze wil trouwens ook met hem dansen.
Seth denkt niet dat de beide dames betoverd zijn, ze houden blijkbaar echt van Jeremy.
Er komt ook nog een vrouw hun kant op, ze is vrij klein, 1.62m, lichtbruin haar met een beetje slag erin, hele lichtblauwe ogen en een tikje scherpe trekken in haar gezichtje, ontzettend knap. Cécile is erg enthousiast, stelt zich voor als dochter van Jeremy en Irsa. Ze wil weten van wie Seth er eentje is. Lionel heeft ze al meer als een jaar niet gezien. Ach we kennen elkaar zegt Lionel.
Cécile trekt Seth mee naar een aantal tafels waar drank te krijgen is. Een aantal mensen die er al zijn kijken wel nieuwsgierig. Er staat ook een kleine vrouw waarvan Seth vermoedt dat dit die Flora is, Lionel's moeder en die besluit dat ze Cécile maar even haar gang laat gaan. Cécile noemt Seth een knappe jongen en ze stelt een hele reeks drank voor, iets met koffie wordt het. Doe maar zwart.
Cécile gaat in discussie met de man achter de bediening. Uiteindelijk krijgt Seth zijn koffie.
Het lijkt erop dat Cécile Seth het om de nek vliegen bespaard heeft. Cécile is wel nieuwsgierig naar hem want Lionel heeft niet zoveel vrienden. Cécile is erg enthousiast als Seth vertelt dat hij een zoon van Connor is. Dan is hij dus een kleinzoon van Caine en Cécile vindt dat erg positief.
Caine is inderdaad niet iemand die zich niet zo bemoeit met anderen als Flora dat doet.

Mikhael
Mikhael komt aan in de tuin met zijn club, die worden opgewacht door de koning die zich vereert voelt dat hij opa wordt genoemd. Jeremy stelt zijn echtgenotes voor, eerst Mara die wel knap is die Mikhael de hand schudt, Mara schud Elora koeltjes de hand, en Irsa reageert ook koeltjes op Elora, ze mogen haar ouders niet zo en Elora vind deze reactie wel grappig.
Irsa vraagt of Mikhael een vraag heeft, Mikhael zegt dat hij daar niet iets over mag vragen dus Elora zegt is het waar dat je een van velen bent. Irsa vind het niet echt geweldig, die Elora, en probeert haar weg te sturen, Mikhael zegt dat Jeremy blijkbaar geen slavinnen heeft, dus Irsa wil dat Mikhael ook weg gaat. Daarna komen ze binnen en Flora omhelst en kust Mikhael en Mikhael is meteen verlegen en kan bijna zijn naam niet zeggen. Elora sleept Mikhael weg omdat ze behoorlijk jaloers is, Mikhael is nog dromerig over Flora zijn overgroot oma ze is zo schoon en ruikt lekker, hij hoort Elora niet. Uiteindelijk krijgt ze Mikhael overtuigt dat het toch een beetje vies is dat ze iedereen aflebbert.
Elora rent dan naar Eamon en omhelst hem en David behoorlijk, Mikhael kijkt jaloers toe.

Seth
Cécile neemt Seth mee aan de arm door het paleis om hem zijn kamer te wijzen. De stijl van het paleis is behoorlijk verschillend overal. Hier zijn speciale gastenverblijven en Seth's kamer heeft om te beginnen een dure deur voor prins Rafael. Cécile geeft Seth de sleutel voor zijn kamer.
Nou, moet je niet kijken? Hij opent de deur en er is een hele grote kamer. Staat een enorm hemelbed, daar zouden wel vijf mensen in kunnen. Wat je maar wilt, zoveel mensen kun je hier ontvangen, maar in principe is de kamer voor Seth alleen. Er zijn wel wat regels over netjes gedrag en dergelijke. Zoals dat je niet in de rij mag gaan staan voor Lorelei, de dochter van Corwin waar de mannen in de rij voor gaan staan. En anders tante Meredith, ook al een tante van Seth. Of haar oma proberen, maar Cécile raadt dat af. Athena is ook een makkelijke vrouw, een tante van Cécile.
Er is ook een enorme badkamer met een hoop magie. Alles gaat vanzelf, je moet alleen de geur in het water doen, alleen voor de luie prins Harry wordt dat automatisch geregeld. Dit is magie die specifiek voor deze kamer is gemaakt. Jeremy heeft dat geregeld, de vader van Cécile. En ook prins Bleys en mogelijk ook prinses Fiona maar dat weet ze niet zeker. Cécile wijst op de boeken in de kast, ze vermoedt dat Flora het ingeregeld heeft, want er staan allerlei boeken van dezelfde schrijver, ene Jeremy D'Ambrose. Er staat ook een magisch boek en een medisch werk van hem.
Cécile raadt Seth aan om straks heel erg verrast te doen als hij z'n welkoms geschenk krijgt. Haar vader is heel erg aardig, maar haar oma doet alleen alsof hij god zelf is haast. Cécile noemt op dat Jeremy erg goed is met van alles, zoals Patroon en Logrus, heel erg goed is met magie, kan zelfs wonden genezen als enige Amberiet.
Seth kan wel Resurrection, vertelt hij. Cécile vraagt zich af of ze dan nog wel een ziel hebben, en of er verschil is tussen dieren en mensen met die spreuk. Ze is wel geïnteresseerd in of Seth magie kan en die zegt dat hij er wel goed in is. Conjuration kan Cécile ook, maar ook Sorcery.
Cécile laat zien dat deze kamer ook uitkomt op een binnentuin. Er zijn boven ook een aantal kamers te zien met een balkon. Cécile vertelt dat ze andere kamers zonder balkon zijn gereserveerd voor de Julian tak, waar over en weer ruzie mee is steeds. Iets over vergiftiging van Jeremy vroeger eens.
De Julian tak krijgt gewoon de kleine kamers.
Cécile kan Seth van alles over de familie vertellen, maar ze heeft dat allemaal natuurlijk maar vanuit één kant. Cécile wil Seth wel begeleiden, vraagt of hij in het bijzonder iemand wil ontmoeten? Bleys dan? Ja dat is goed.

Mikhael
Yasmin wordt begroet door Mikhael, die er erg blij uit ziet. Mikhael vertelt dat het inhalen van zijn jeugd niet zo nodig is, Mikhael schaamt zich daar voor, en ze hoeft niet te doen alsof ze iemand anders was. Yasmin is een beetje verontwaardigt dat Viktor zo slijmt tegen Caitlin, ze vond Etienne wel leuk maar dat bleek haar halfbroer te zijn. Mikhael merkt op dat Flora zo schoon is. Jeremy heeft het te druk voor Yasmin zegt ze vol vooroordeel, Yasmin vind James wel knap die met Julian mee was. Mikhael vertelt dat hij al iemand heeft, en dus niet zo veel gezeik krijgt, behalve dat ze de rebellen zijn van amber en chaos. Yasmin zegt dat Mikhael iedereen aardig vind en Faye vindt hij ook al aardig. Dit vind Yasmin wel raar. Viktor had blijkbaar ook iets met Faye, maar dit vind Yasmin maar een zwam verhaal. Mikhael zegt dat hij het irritant vind dat zijn moeder het over relaties heeft met andere mannen, Yasmin vindt dit grappig.

Seth
Cécile neemt Seth dan mee aan de arm. Er zijn een aantal mensen aan het praten en hij ziet ook een of andere man die het hoogste woord voert, het is een geweldig avontuur waarover hij het heeft, iets met surfen en dankzij hem ging het allemaal goed. Er wordt ademloos door het publiek naar geluisterd. Hij heeft rood haar en een baardje, ziet eruit als een hele rijke edelman.
Cécile loopt naar de man toe en tikt hem op de schouder 'oom Bleys'? Hij wil liever dat ze hem geen oom noemt, dan voelt hij zich zo oud. Het lijkt Bleys wel leuk om vanavond met Cécile te dansen. Ze geeft hem haar balboekje. Voor zijn liefste nichtje schrijft Bleys er wel drie dansen in.
Dan richt Bleys zijn blik op Seth, hij ziet meteen dat Seth een bijzonder intelligente jongeman is. Bleys wordt verteld dat Seth geïnteresseerd is in de magie die hij in Amber gedaan heeft. Hij vertelt dat het een uitdaging voor hem was om dit allemaal uit te zoeken. Jarenlange studie en daarmee samenhangende Troef, wat hij ook aan Seth allemaal ziet. Bleys is diep onder de indruk want de laatste jaren was het met talent wat dun gezaaid. Cécile uitgezonderd natuurlijk he.
Er zijn ook gewoon van die ouderen die gewoon naast hun schoenen lopen en denken dat ze alles wel kunnen en weten. Bleys wil Seth wel een beetje begeleiden in de zoektocht naar kennis omtrent het paleis van Amber. Hij geeft alvast een persoonlijk gesigneerde troef van hemzelf aan Cécile en Seth. Hij pakt een speciaal pennetje en signeert de troeven. Ook dat is jarenlange studie maar Bleys is uiteraard bereid om zijn leermeester te worden. Eén leermeester, één goede is wel voldoende.
Weet je wat, zodra deze introductie voorbij is dan komen jullie gewoon bij me logeren? Dat lijkt Seth wel wat ja. En Cécile vindt het een geweldig aanbod ook.
Bleys legt uit dat het best triest gesteld is met de familie op dit moment. Hij wil Seth even voorstellen aan zijn dochter Neala. Een blonde jongedame die keurig netjes gekleed is, uiterlijk wel veel op Bleys lijkt, ze heeft lichtgrijze ogen en is 1.67m. Ze komt erbij en stelt zich voor als Neala, dochter van Bleys en Stéphanie. Seth stelt zich voor als Rafael, van Connor en Noëmi.
Neala begrijpt er helemaal niets van wat haar vader bedoelt met een afspraak op het strandhuis. Ze wil wel een keer op de koffie komen. En het lijkt ook haar erg leuk als Seth een keer wil dansen met haar. Cécile lijkt dat minder te vinden. Twee dansen met Neala.
Bleys is wel trots op zijn dochter maar ze moet nog wel veel leren.

Mikhael
Mikhael gaat dan naar Sand toe, neemt afscheid van Yasmin. Terwijl hij richting Sand loopt komt er een dame naast hem lopen. Ze is 1.73m lang, heeft lang witblond haar en van die ijsblauwe ogen, ze is vrij tenger. Marissa, dochter van Julian en Imelda. Ze vindt hem één van de meest beleefde jongens die ze ooit heeft ontmoet.
Hij aarzelt en dan realiseert ze zich dat ze zich wat opdringt. Hij zegt haar dat hij nog iemand wil spreken eerst en dan terug zal komen.
Hij loopt dan naar Sand. Die neemt hem wat koeltjes op en neemt hem mee want ze wil hem inderdaad spreken. Hij komt dan op een soort werkkamer. Wat thee. Sand sluit dan de kamer geluiddicht af. Ze heeft hem gadegeslagen en ziet wel dat hij nu weer wat beter is. Ging de vorige keer wel wat stroef. Ze noemt Jeremy wel aardig maar wel jammer dat hij alle vrouwen leuk vindt. Mikhael noemt wel wat hij allemaal zoal doet.
Ze wil hem inderdaad spreken. Hij krijgt een potje van haar en ze zou nog wat voor hem uitzoeken. Haar broer heeft Yasmin ooit een medicijn toegediend wat haar cellen zou dwingen om stabiel te blijven. Hij heeft er zeer veel moeite voor gedaan, zit zelfs wat aard Patroon macht in. Delwin is er goed in, dat weet bijna niemand. Het medicijn is samengesteld uit virussen van verschillende schaduwen. En natuurlijk heeft hij een aantal testen gedaan en hij zei dat het gewoon werkte. Mikhael krijgt dat dan mee om het verder te onderzoeken.
Ze is behoorlijk negatief over de Julian tak en dergelijke, hij vindt het vervelend. Blijkbaar vinden zij en Jeremy dat er iets aan Mikhael gedaan moet worden qua opvoeding en bijstelling. Hij is blij dat ik weer weg kan gaan.

Ze zien dat er een podium is opgericht en Florimel, Mikhael's overgrootmoeder, vraagt om stilte en de aandacht. Ze heet ons namens de koning en koninginnen hartelijk welkom. Het staat in het teken van de sportiviteit en aan iedereen is er gedacht. Er zijn spelen bedacht met een knipoog naar de Olympische Spelen (uitleg erbij wat dat is). Iedereen heeft zijn welkomstdrankje gehad en iedereen krijgt een cadeautje om welkom te heten als familie en vanavond gaan de mensen geëerd worden die Amber hebben gered. Er wordt wat gemompeld, dat hoeft niet zo van een aantal mensen.
Iedereen kan met vragen bij Florimel terecht. Mara en Irsa en Florimel hebben alles geregeld. Of anders met vragen bij de koning, familievragen ook bij Florimel.
En voor de kamers kunnen we terecht bij de dames plus Cécile en Isabelle.
Dan krijgen we allemaal iets uitgereikt. Seth krijgt een programma boekje van de komende dagen, morgenochtend vroeg is er het begin van het toernooi, de halve marathon. Vragen hierover bij Bleys. En een boek aangeboden en dat is een gesigneerd exemplaar van een soort detective roman die heet 'ik wil je niet'. Is persoonlijk getekend voor Rafael zelf. Die bedankt Jeremy daarvoor en die vertelt wel hoe dat boek hem veel tijd en inspanning gekost heeft.
Mikhael krijgt een gedichtenbundel met gedichten voor elk moment. Jaartal erin is 20 van de koning Jeremy. Het is in Thari dus hij kan het lezen. Er is ook iets mee, iets speciaals.

Yasmin staat met een roman 'Karins rozen'. Mikhael vraagt haar om het potje met virus aan Bances te geven. Ook zij kan niet troeven vanuit hier en gaat boos ergens verhaal halen.

Seth vraagt aan Cécile of ze iemand kent die veel verstand heeft van gebouwen? Zij denkt dat hij het toch bij Fiona moet zoeken of anders haar vader Jeremy. Die heeft toch overal verstand van.
Seth gaat hem opzoeken en vindt hem lachend en pratend met een jongedame. Hij stelt Rafael voor aan Rachel, die is blond, lang haar, groenige ogen, tikje stevige bouw, 1.66m lang en die is wel blij om hem te zien. Zij is een van de minnaressen van Jeremy en ze hebben samen een aantal kinderen, ze noemt er vijf. Seth wil Jeremy even persoonlijk spreken, die neemt hem mee.
Hij doet moeite om Seth chocolademelk te geven en een goeie stoel. Seth vertelt over zijn project, zijn bijna 3 kilometer hoge toren. Nog hoger dan de Eiffeltoren, merkt Jeremy op.
Seth wil weten hoe zo'n gebouw te maken is? Jeremy denkt dat het met behulp van patroon en conjuration heel goed mogelijk is en ook de beste materialen gebruiken. Hij biedt aan om wat tekeningen te maken, Seth laat die van hem zien.
Jeremy maakt een opmerking dat hij een cursus ergens voor zal gaan volgen. Als hij hoort dat Lionel ook mee doet dan vindt hij dat heel goed voor zijn broer. Jeremy zal de tekeningen bewaren en klopt Seth op de schouder en dan kunnen ze weer naar buiten.
Intussen gaat iedereen aan tafel en Seth krijgt allerlei dames om zich heen.
Seth zit dan tegenover Cécile, naast hem zitten links een kleine dame 1.59m lang, tenger, bleke huid, schouderlengte rood haar net als Bleys, felgroene ogen, lijkt wel wat op Fiona maar dat is ze niet, netjes gekleed met goeie combinatie, Valeria. Ze vraagt van wie Seth er eentje is. Zij is van Fiona en Jeremy. Ze heeft laatst gevraagd aan Lionel om Seth een keer te mogen ontmoeten maar die heeft zeker niets gezegd? Aan de rechterkant zit een dame van 1.75m lang, typische amber bouw, ze heeft rossig blond haar, blauwe ogen, netjes gekleed maar niet zelf bedacht, stelt zich voor als Leila. Ze is een dochter van Ronardo en ene Leani. Ze wijst ze aan. Ze is de jongste dochter en zit daardoor in een wat vervelende positie. Ronardo is een zoon van Fiona en ene Henry. Leani is een dochter van Caine en die is dan een soort tante van Seth dus en een of andere Rebmaanse is Leani's moeder.
Ook Leila vindt het erg leuk om hem te ontmoeten.

Mikhael loopt naar Marissa en biedt zijn verontschuldigingen aan, wil nu wel iets drinken. Haar zus Emily is nogal over hem te spreken want hij heeft de vijand vermoord hè.
Ze kletsen wat en hij blijkt aan tafel naast Marissa te zitten en aan de andere kant zit Elora. Hij vraagt haar of het nou nodig was om die David zo om zijn nek te vliegen? Tegenover hem zit Bryana.
Marissa gaat bij haar moeder vragen over iets met maag en darm problemen, dit naar aanleiding van opmerkingen van Mikhael over die vergiftiging eerst.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!