Monday 21 September 2009

93. In de Jungle/ Utrecht

Morwenna
Ze wil uitkomen naast de steencirkel. Deze wereld draait vrij snel en ze staat niet vlak bij een steencirkel, maar in een jungle. Planten, dikke bladeren en tsjirpende krekels. Het is hier vol leven. Ze ziet twee grote gele ogen met smalle pupillen tussen de struiken. Misschien een kat of een slang. Ze hoort een gegrom en het beest komt dichterbij. Ze ziet alleen die ogen, ze wil haar zwaard trekken, maar wordt toch verrast door de gevlekte kat die tegen haar opspringt. Ze heeft haar nagels niet uit en het is een hele oude kat.
Interessant voor Morwenna, nooit een (huis)kattenliefhebster geweest. Hoe ga je om met katten? Ze weet dat dit een reden is dat de kat boos op haar is, ze heeft een band met haar. Morwenna merkt de toefjes op de oren op, dit zal een lynx zijn. Ze heeft een bepaald contact, maar pogingen om dat te verbeteren lukken niet. Ze doet alsof Morwenna dom is, niet onterecht. De kat voelt aan als een mengeling van Patroon en Logrus. Ze wordt wat ongeduldiger. Morwenna rent een stukje, de kat rent mee, Morwenna heeft het idee dat het in de richting komt. Morwenna vraagt of ze mee wil gaan, dat is prima. Vanaf dat moment wordt Morwenna gevolgd door de kat.
Ze lopen door rulle aarde en er kruipen overal beesten. Morwenna komt nooit in de jungle. Er zijn lekker ruikende bloemen en er is een heel klein vogeltje dat snel met de vleugeltjes slaat.
Deze hele wereld heeft sporen van Patroon en Logrus.
Morwenna loopt lukraak een kant op. De jungle is behoorlijk groot en ze is er niet op gekleed. Ze gebruikt haar zwaard als machete en gaat op zoek naar een rivier. Die vindt ze ook, een flinke rivier, er zit van alles in en omheen. Een hertachtig beest wordt in de rivier getrokken door iets groots. Er valt een spin op haar rug. Heel levendig allemaal.
Ze loopt een eindje terug over haar eigen pad en komt bij een overwoekerd beeld. Een meter of drie hoog, vroeger een vrij lichte steensoort, het is een vrouwelijke gestalte. Ze vindt de voet nogal breed, na vrijmaken blijken er nog twee lagere beelden te zijn. Een hondachtige en een vogel. Een ander beeld staat een eind verderop, een mannelijke gestalte, geen dieren aan zijn voet. De beelden zijn 500 jaar, misschien 600 jaar oud. Ze kijken naar waar Morwenna vandaan kwam toen ze hier vanuit het Oerpatroon arriveerde. Beide beelden kijken een andere richting uit. Hun blik kruist waar ze net stond.

Utrecht. Rhexenor, Ronardo, Fiona, William en Martin
Er zijn mensen die met heel veel lawaai en ruzie langs lopen, ruzie makend met mensen die met andere hoedjes en handen rond lopen. Voetbalsupporters. Fiona zegt dat er films voorkomen waar dat boek Necronomicon in voorkomt. Er zijn boeken over de Call of Ctulhu. Ronardo herinnert zich de ‘Army of Darkness,’ waarin de hoofdrolspeler een gedeelte van de naam vergat. Ze kunnen wel voetbal gaan kijken, stelt Fiona voor. William weet wel iets van een American Football. Rhexenor speelt dat wel eens met Leonidas, maar die is er veel te goed in… Rhexenor laat hem natuurlijk winnen. Martin laat zijn dochter ook winnen. Of hij andere kinderen heeft weet hij niet, dat houdt hij niet zo bij… hij wil er niet verder over praten met Fiona. Hij wil eigenlijk liever naar de coffeeshop.
Kan je ook meedoen met dat voetbal? vraagt Rhexenor. Dat gaat niet. Ze kan het wel regelen, maar dan moet hij het spel kennen. Hij houdt het dan bij kijken. Het is niet de bedoeling dat je op de keeper schiet nee, die moet je niet eerst uitschakelen.
Groepen Hooligans heeft Martin zo hier en daar nog helpen oprichten. Is dat niet een beetje evil, vraagt William. Je gaat toch geen mensen voor niets in elkaar slaan?
William heeft geleerd om nu anders over Chaosieten te denken, ze kunnen het niet helpen dat ze evil zijn. We zouden gewoon koffie drinken en iets over Garnosch vertellen, zegt Fiona gepikeerd. Tijdens haar trainingen is Fiona nooit iets over Dworkin te weten gekomen. Hij was eigenwijs en haar vader was altijd in de buurt. Het was nooit gezellig bij haar thuis. Wie heeft dat ding in dat Patroon gehangen? Morwenna zei iets over Finndo immers? De heren hebben geen flauw idee.
Wat vind je eigenlijk van Utrecht, vraagt Rhexenor aan Fiona. Hij herinnert zich alle friettentjes nog. Ze woont hier, ontmoette Ronardo’s vader en de man is interessant. Dit is één van de meest stevige Schaduwen die er zijn. Haar vermoeden is dat Corwin hier een poos heeft rondgezworven. Dat maakt Schaduwen interessant. Wat ze persoonlijk eigenaardig vindt is dat er geen kinderen van Corwin rond lopen. Wel genoeg ex-vrouwen. Het is alsof hij hier geen kinderen gehad heeft.
Rhexenor vertelt over zijn Schaduw. Die klinkt als speciaal voor hem en zijn vader uitgezocht. Zijn hoorn is ooit bedacht door iemand om legers te eten te kunnen geven. Het zou haar niet verbazen als Bleys het heeft gemaakt. Rhexenor is nogal handig met levensenergie toch? Kan hij ook bomen laten groeien? Zo’n boom als op William’s schild ja. Ze heeft ergens een stekje dat niet zo wil groeien. Als hij eens wil kijken waarom niet? Ze kan zich niet voorstellen dat er maar één Yggdrasil wil zijn.
Er lopen kopietjes van haar rond. Misschien is ze dat nu wel, met Patroon kun je zoiets doen.
Misschien ben je inderdaad een kopietje, zegt Ronardo. Dan ben je nooit terug gekomen van Overschaduw, alleen je kopie. Het Patroon maakt een kopie. Het Patroon helpt je ook. Er zijn andere toegangen naar Overschaduw dan dat domme trapje. Misschien zit Fiona daar nog, daast Ronardo door. Hij gelooft niet dat zij het is? Ze kan hem een draai om zijn oren geven. Ronardo zwamt dat kopietjes heel echt zijn. Misschien is hij er één en nooit terug uit Dark End gekomen, zegt Fiona scherp. Rhexenor zegt dat het te testen is met een zaadje van de Feniks. Hij heeft er eentje, ze kijkt ernaar en geeft het weer terug. Ze kan er wel eentje gebruiken. Ze heeft wel wat Feniksmacht, niet genoeg om een paar van die Yggdrasils te laten groeien. Hij wil best helpen. Ze zal hem eens troeven.
Nu is het project goed beveiligd, dankzij de tips van Ronardo. Ze hebben het over Sinterklaas en er komt er net eentje langs lopen. Martin weet hoe het zit. Chocola op 5 december, vreten met kerst en drugs met nieuwjaar. William’s vrouw vindt het niet netjes om veel te zuipen, hij dus ook niet. Rhexenor’s vrouw houdt er ook niet van. Hoe Moyra daarmee is? Ze heeft het vast nodig om de smaak van het zoute water weg te spoelen. Waarom heb je geen groen haar Martin? Verf je het? vraagt Fiona. Waarom heeft Ronardo dan geen rood haar? Hij heeft gewoon zijn vaders haar. Dan wordt de aandacht op Rhexenor gevestigd, deze is een stuk kleiner en blonder dan enkele jaren eerder. Fiona vindt het lang niet slecht, wat vindt hij ervan om met zijn tante uit te gaan? Met Flora? vraagt Rhexenor hoopvol.
Daar komt ze net aan lopen, vol met boodschappentassen. Ronardo staat onmiddellijk op en snelt toe om te helpen. Wat ontzettend leuk! De neven krijgen smakkerds van tante Flora en er is een hand voor Fiona.
Zo leuk om jullie knullen bij elkaar te zien! Ze voelde daarstraks wat Patroon en zag een vent in een rood pak lopen. Ze woont in de buurt. Ze heeft hier moeten wonen om Corwin in de gaten te houden. Random woont hier soms, Brand is hier wel eens geweest, Julian jaagt hier wel eens, Benedict heeft hier een tijd doorgebracht, iets met schieten. Er wordt hier veel geschoten. Er zijn toch gebieden waar veel wordt geschoten tegen de Hollanders? In het Zuid Brabantse continent. De grootmachten zijn de Grieken en Romeinen, zegt Rhexenor. Ze hebben hier wel Grieks eten. Gezellige eettentjes, gezellig kijken naar het voetballen. Als je seks hebt voor de wedstrijd, kun je winnen. Flora wil Fiona best voorlichten hoe dat gaat.
De vrouwen gaan aan de cappuccino, Martin heeft bier, Rhexenor, totaal niet gehinderd door enige vorm van manieren, haalt kebab uit de hoorn. Martin kijkt naar Flora met een bepaalde blik. Rhexenor lust wel een Pitfiend, okay een Duvel, stelt de ober voor. Fiona zegt tegen Martin dat Random hier iets zoekt. Dan moet dat de moeite zijn. Flora weet dat hij een heel agentschap heeft opgericht hier. Flora heeft er zelf ook één, wat minder opvallend natuurlijk. Ronardo heeft hier steeds het gevoel in de gaten gehouden te worden. In een gebouw tegenover hen zien ze iets blinkends bewegen. Flora lust wel wat bonbons. Ze laat Fiona een leuk topje zien dat ze in de uitverkoop heeft gekocht. En zulke leuke schoenen en rokjes, hele korte. Er wordt gepraat over computerspellen en consoles.

Morwenna
De beelden, Randal en zijzelf zijn daarin toch herkenbaar, ze zijn van marmer. Ze zoekt en vindt een enorme piramide. Heel groot, een beetje overwoekerd, de spits steekt boven de jungle uit. Witte steen en een gouden spits. Stenen platen. Ze vraagt zich af wat ze mist. Patroon. Op deze plaats is het echt afwezig. Ook Logrus is er niet. Er is iets anders, dit is bijzonder. Geen idee wat het is echter. De jungle houdt als het ware op waar de piramide begint. Ze denkt dat de piramide dieper onder de grond doorloopt. Deze lijkt erg op de piramide van Cheops, net zo groot. Iemand heeft dat hier gebouwd. Ze loopt er omheen en vindt iedere keer dezelfde standbeelden. Ze loopt bij een set naar een plaats waar de blikken elkaar kruisen, een eindje van de piramide af waar een soort van meertje is. Ze loopt er naar toe, er komt er een beest uit het water naar me haar gesprongen, het schudt zich uit. Het is een grote otter en deze twittert iets. Ze heeft niet zo’n band met de otter en geen idee wat hij bedoelt. Hij twittert weer, duikt het water in en komt boven met een gouden sleutel die hij voor haar voeten legt.
Volgende set beelden. Daar is een grot, het is er donker. Er gaat een gang naar binnen. Ze gaat linksaf en loopt een beetje rond. Er is een stalactiet en een stalagmiet onder over boven elkaar te zien waar een slang omheen gewikkeld zit. Een enorm beest.
Bij de volgende set is er een bubbelende modderpoel, gloeiend heet. Bij de laatste set is een open plek, dat is waar ze eerder aan kwam.
Ergens bij de piramide is een ingang te zien, een sleutelgat op kniehoogte en een tweetal gaatjes. Ronde gaatjes. Er zou iets ronds in kunnen. Ze draait de sleutel in het sleutelgat rond en voelt niets, er is geen weerstand.
In vroeger tijden werden piramides beveiligd weet ze. Er zit iets hards in, een mechaniek.
Terug naar de grot, waar de slang zich razendsnel weer om de stala windt. Ze vraagt hem om weg te gaan, wat de slang doet. In de stalactiet blijkt een staafje te zitten waar ze hard aan moet trekken. Er gebeurt iets, alsof het een beetje vonkte. Ze voelde het in haar hand.
De modderpoel is te rond en te kunstmatig. Ze gaat erin roeren met een tak. De tak rookt en de modder is heet, ze heeft ook brandwonden op haar hand. In het midden van de poel zit een vierkant stuk steen. Ze conjured een magische handschoen van soepel leer. Zo is de modder nog steeds heet, maar ze kan er een poosje de gehandschoende hand in houden. Er zit iets ronds in het vlak en ze haalt het eruit. Nog een goudkleurig staafje.
Terug naar de ingang. De staafjes in de ronde gaten, sleutel erbij en nu is er weerstand. Ze draait de sleutel linksom en hoort het geluid van steen op steen, naast haar verschijnt er een deur. Er is licht genoeg in de gang, een ronde tunnel die schuin omhoog gaat. Ze komt uit een holle ruimte waar licht vandaan komt. Beneden ziet ze een gat en een ronde trap erlangs. Een aarden plaats. Deze plaats kent ze, daar was ze naar op zoek. Iemand heeft er een piramide omheen gebouwd. Ze wil haar echtgenoot troeven, maar de Troeven voelen allemaal warm aan. Het licht begint zich te vormen en verandert in een soort van gestalte, een vrouwengezicht. Het gezicht komt haar bekend voor.
“Uw troeven zullen hier niet werken. Ik ben de wachter van deze plaats.” Dat is het enige dat het gezicht zegt, wel iedere keer op een andere manier, het lijkt of de stem niet stabiel is. Er is iets mis mee, maar iets dat Morwenna niet kan voelen.
Ze gaat naar buiten. De deur slaat achter haar dicht en ze ziet weer een sleutelgat en twee gaatjes. Bij de piramide werkt het troeven ook niet goed. Ze gaat eerst de voorwerpen weer verzamelen die weer op dezelfde plaats verborgen zijn. Deze keer gaat het staafje gaat gemakkelijk uit de zuil en het prikt niet. Dat is verdacht.

Utrecht. Rhexenor, Ronardo, Fiona, Flora, William en Martin
Flora wil iets gaan doen met Ronardo, deze zegt dat ze met Fiona aan het praten zijn. Flora vindt het zo leuk dat ze ook met hen kan kletsen. Ze hebben toen toch maar met zijn allen de troon van Chaos gered. En ze komen niet bij haar op bezoek, hoe groot zijn de kinderen nu? Ronardo heeft er veel hè. Helemaal niet, vindt hij.
Flora heeft wel eens gehoord dat Amberieten niet vruchtbaar zouden zijn, het valt wel mee als ze naar de tweede generatie kijkt. Ze denkt dat vruchtbaarheid iets was waar Oberon mee klooide. Geen van de kinderen van Amberieten zijn verwekt in Amber, niet één. Het verwekken is interessant, in Amber kun je geen kinderen maken. Ronardo heeft het nog nooit geprobeerd. Hij gaat geen kinderen met Moyra meer maken. Hij zou een minnares kunnen nemen, zegt Flora. Wil je geen andere vrouw? Daar heeft hij wel aan gedacht, maar zo is het goed. Flora snapt het niet, er is zoveel keus en dan heb je die Moyra! Ronardo heeft gekozen. Als prins van Amber hoef je niet te kiezen, vindt Flora.
Ook Rhexenor heeft gekozen. Tja… Flora zegt niets. Hoewel? Misschien weet zij iets dat hij niet weet. Wil je niet iets kopen nog? vraagt Fiona nu het gesprek net interessant begint te worden.
“Wil je me weg hebben?”
“We hadden het over voetbal.”
Ze kan hen goede zitplaatsen bezorgen, Flora heeft kaartjes van de VIPloge, ook van FC Utrecht ja. En achteraf is er een meeting met de spelers.
Rhexenor zegt dat hij zijn maag voelt. Ah, om de hoek zit een hele goede Franse Bistro, weet Flora. Rhexenor de Barbaar wil friet. De bistro is uitstekend, ze schenken goede wijn, dringt Flora aan. Rhexenor haalt een goede fles wijn uit de hoorn. Een Griekse uiteraard. Ronardo en William willen graag mee naar de bistro. De grootte van de porties zijn heel behoorlijk, zegt Flora. Fiona wil geen Frans eten, maar ook geen Mac. Frans eten heeft veel stijl… Fiona wil niet. Flora wil dan wel naar de Chinees, zucht, iedereen gaat altijd naar de Chinees. Fiona vindt dat leuk. Goede wijn hebben ze daar niet, weten zowel zij als Flora.
Ze gaan naar de Green Dragon. Een tafel voor zes en er volgt een hoop gezeur over waar de tafel moet zijn. Ze hebben een buffet, Flora bestelt van de kaart, William en Ronardo ook. Martin graait alle stokjes saté uit de bak en doet een wedstrijd met Rhexenor wie het hardst kan stapelen. Ronardo en Flora harrewarren over goede wijn. Despil en Jurt zijn ook van die beesten, moppert Flora. Merlijn gaat nog wel. Mandor is de enige van die broers met manieren. Merlijn staart altijd naar andere vrouwen. Als zij met Despil uit is, staart hij alleen naar haar. Dan trekt ze iets leuks aan.
Ronardo en Rhexenor willen niets vertellen over waar ze mee bezig zijn.
Is het nieuwe Huis niets voor hen? Nee, daar zitten allemaal gestrande lui. Rhexenor mag kiezen of hij van Amber of Hendrake is, Ronardo niet echt. William heeft zitten denken aan het nieuwe Huis, maar er zitten wat veel Chaosieten. Martin heeft er ook aan gedacht, met Chaosieten kan hij goed overweg. Ronardo is van zichzelf, vindt hij en woont in Kashfa. Hij heeft geen mening over Huis Elysium. Hij vindt al die Huizen onzin. Dat is politiek, zegt Flora. Ronardo vindt het stom, Rhexenor interessant. Hoe heet je landgoed? Gewoon landgoed. Geen naam dus. Die mensen hebben dus geen achternaam. Je had het toch Ravensburg genoemd? Oh ja… daar had Moyra het over. Ronardo is dus het Hoofd van Huis Ravensburg.
Rhexenor’s landgoed heet Infernos. Flora hemelt Frans sprekende minnaars op, dat klinkt toch beter dan wanneer een Duitser of Hollander je de liefde verklaard. Fiona begint over leuke jongens die geen schema kunnen lezen. Flora heeft allerlei nationaliteiten in haar team. Waarom heb je het altijd over mannen? Het is dat of over de familie praten… Laten we dan over de familie praten. Flora heeft het gevoel dat er eentje mist, het nichtje ja. Zij zijn het team dat zich ergens mee bezig hield toch? Het is niet interessant, zeggen de neven. Jullie ouderen houden je je er toch niet mee bezig. Het Patroon is veranderd, merkt Flora op. Dat is bijzaak, zegt Ronardo. Ja, daar is iets gebeurd, het is nu anders. Ze hebben geen idee wat.
Bleys, Caine en Fiona hebben interesse in onze zaak en toevallig heeft Flora wel vaak geholpen. Ze heeft Morwenna geholpen, heeft ze dat niet gezegd? Ze kent Morwenna beter dan de neven dus.
Er wordt gepraat over de boeken, Flora heeft occulte interesses. Corwin heeft dat verteld, weet een neef. Rhexenor vertelt nu iets meer over de boeken, Ronardo vult aan. Dat ze die kunnen voelen is een macht die ze gekregen hebben.
Oh ja, er was toch een Deep One die in een tempel vast zat, herinnert Flora zich. William kijkt schuldig. Brand vertelt nooit wat, die speelt altijd het spel. Dat is helemaal niet leuk. Flora is vaak bezig met shoppen, thee drinken en mannen.
De neven zijn bezig met interessantere dingen. Haar organisatie heeft Ronardo wel eens gered. Daar weet hij niets van. Ze heeft ook op hem gelet toen hij alleen was, er zijn aanslagen op hem gepleegd die ze heeft voorkomen. Fiona moest hier dringend weg. Flora houdt de familie in de gaten. Ze probeert hen bij elkaar te houden. Sand en Delwin gingen gewoon weg, Dalt laat zich niet betrekken, op Coral heeft ze geen grip. Het is haar wel gelukt grip op de familie te houden. Ze weet alle kinderen van haar broers en zussen, ze is altijd bereikbaar. Ze wil weten wat er met Patroon veranderd is, ze is zo’n beetje de Hoeder van één van de Patronen. Dat en dat Patroon in de kelder zijn veranderd. Niemand vertelt haar iets. Ze vinden het allemaal leuk om het voor zichzelf te houden. Corwin, Brand, Caine en Eric spelen het spel ook, ergerlijk gewoon. Julian doet niet mee aan het spel, Gérard speelt zijn eigen spel, Benedict interesseert het niet. Random soms wel en soms niet. Hij is gewoon een zeikerd, tegen zijn eigen kinderen zeker. Een bemoeial, hij weet alles beter. Martin praat mee, Random probeert hem zijn dochter af te pakken. Hij heeft niet zo op zijn dochter gelet en die voedt hij samen op met haar moeder. Ze redt zich wel, ze loopt niet in zeven sloten tegelijk. Hoe zou Ronardo het vinden als zijn vader dat doet. Niet erg. Random denkt ook nog dat hij grappig is. De dames vinden Random erg grappig, Martin niet. Hij heeft nog liever Droppa. Die vindt Rhexenor ook grappig. Fiona en Flora vinden Llewella niet aardig, maar ze moet neutraal zijn. Rhexenor vindt vrijwel iedereen aardig, zelfs Brand. Ronardo is het met hem eens. Flora vermoedt dat Brand achter het gedoe met die poorten zit. Zo lang als ze daar al last van hebben. Fiona is er mee bezig geweest, Bleys en Eric ook en het lukt ze niet om ze te openen.
Was Fiona erbij toen er iets met het Patroon gebeurde, wil Flora weten. Ze wist toch dat er iets niet goed was met het Patroon. Oberon heeft het niet afgemaakt. Het verklaart dat Dworkin nog steeds niet normaal was toen het ‘gerepareerd’ was.
Dworkin is nu weer normaal. Flora trachtte eerst Dworkin te vinden, dat is niet gelukt.
Het is dus gerepareerd. Heeft Coral het gerepareerd? Uiteindelijk vertellen ze iets over de broer van Dworkin en ze waren erbij ja. Hij heeft dat gedaan zonder juweel. Ongelooflijk.
Flora heeft wat dingen gezien die ze niet kon verklaren, maar dat leek geen dwerg. Er liep iemand in Tir-na Nog’th. Hij begon haar uit te lachen en had een gek accent. Hij had geen voorspellingen en verdween weer.
Ze vertellen over de afgeknepen bron versie. Wat weet Fiona ervan? Er was vast iets voor Patroon en Logrus, het zijn vast stukjes van de bron. Dworkin zei daar heel weinig over.
Ze vertellen van het hart van de machine en het juweel en praatjes van Brand. Ze vertellen toch een paar dingen. Flora heeft er nooit iets van gehoord, Fiona een beetje. Logrus en Patroon zouden een project zijn en zijn bijna tegelijkertijd gebouwd. De Abyss groeit niet, zegt Flora en dat is nooit geweest. De Abyss loopt niet alleen bij Chaos, maar ook door Rebma. En dwars door Arden.

Morwenna
Ze heeft de sleutels weer en troeft een eindje van de piramide vandaan naar Mandor. Ze haalt hem door en er wordt eerst stevig gezoend voordat ze hem vertelt wat ze hier doet. De beelden van haar vindt hij geweldig.
Dan troeft ze Julian en brengt hem het verzoek over om zonder beesten… eh… dieren hier te komen. Mandor is er ook. Oh, mag hij dan zijn demonenzwaard wel mee nemen? Hij laat zich doorhalen, roept onmiddellijk ‘aha, demonen!’ als hij zijn schoonzoon ziet, die dat niet echt kan waarderen. Dan geven ze elkaar een hand, Julian vraagt hoe het er mee is.
Ook hij wordt ingelicht, hij vindt het een beetje een rare jungle, alsof het versneld is opgebouwd. Fiona wordt getroefd die in een eethuis zit. Ze zal vragen of iemand in haar gezelschap belangstelling heeft om mee te gaan en zal zo terug troeven.

Utrecht. Rhexenor, Ronardo, Fiona, Flora, William en Martin
Fiona vertelt over het toefcontact, iemand zin om mee te gaan? Morwenna is in een jungle. Flora is in alle staten, haar junglekleding ligt thuis. Was er iemand bij? Fiona denkt Julian gezien te hebben. Flora holt naar de toiletten en als ze terug keert ziet ze er anders uit, ze heeft een ander pakje aan.

De jungle
Morwenna haalt iedereen door rechtstreeks vanuit de Chinees, Ronardo weet nog net te betalen. Ze vinden Morwenna er wat verfomfaaid uitzien. En er is een kat die wel aardig is, denkt Rhexenor. Het is een junglelynx, zegt Julian en legt uit wat dat is. Intussen omhelst Flora Mandor, ze vindt het zo leuk hem te zien! Hoe is het met de kinderen? Morwenna kijkt met argusogen toe, ook al weet ze dat haar tante dit met opzet doet.
Fiona zegt dat er hier iets hangt dat haar aan Heiron power doet denken. Morwenna geeft een kleurige beschrijving van de jungle, haar kennis over de dieren die ze gezien heeft blijkt niet geweldig groot te zijn en Julian kijkt geërgerd.
Deze wereld lijkt apart. Een combinatie van Logrus en iets smerigs, merkt Mandor op. Morwenna vertelt degenen die het nog niet weten hoe hier één en ander is ontstaan. Men vindt het andere beeld inderdaad op Randal lijken, al is hij op dit moment nog wat jonger.
Fiona en Flora zijn nogal… boos. Morwenna heeft Oberon naar zich toegehaald in een verleden, zodat Oberon toen alles wist van de Toekomst. Tja. Er gebeurt niets als de naam Oberon wordt uitgesproken. Jurt! roept Rhexenor. Er gebeurt weer niets, maar Mandor kijkt hem verstoord aan.
Nee, we hoeven er niet meer mensen bij. Llewella zeker niet, zeggen de dochters van Oberon. William en Rhexenor vinden dat toch een leuk idee. Fiona denkt dat Bleys dit interessant zou vinden. Morwenna is niet van plan om iedereen hierbij te gaan halen. Intussen bespreken Rhexenor en Flora het zonnen Frankrijk en zwemmen in zee, naakt natuurlijk.
Er hangt magie, ziet Ronardo, er hangt een hele cirkel omheen. Waar hij staat is het ook magisch.

Lizet

Quotes:

“Je ziet gele ogen met ovalen pupillen. Van een kat of een slang.” -- GM
“Ik hou het goed in de gaten.” -- Morwenna
“Je hoort gegrom.” -- GM
“Ah! Dit is gelukkig geen slang!” -- Morwenna

“In de spelregels van voetbal is opgenomen dat spelers van het ene team de spelers van het andere team niet naar het leven mogen staan. Alleen het publiek is toegestaan om bloed te trekken.” -- Fiona
“Hmm, dan kan ik dus beter toeschouwer zijn.” -- Rhexenor

“Jij en Moyra hebben vier kinderen, dat is best veel!” -- Flora
“Dat is niet veel.” -- Ronardo
“Is het de bedoeling dat er nog meer bij gaan komen?” -- Flora
“Ik ga geen kinderen meer maken met Moyra.” -- Ronardo

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!