Wednesday 16 April 2014

43. Graven en Oorlog

Ellis
Sarah zegt een dochter van Deirdre te zijn en is op zoek naar haar voorwerpen. Ellis vindt afkomst niet van belang en noemt de hare niet.
Er volgt een hoop gesteggel, uiteindelijk gaat Ellis even naar huis om een 'dig' spreuk te vinden.

Mikhael
Mikhael stelt voor dat Lorenzo maar een keer in Arden moet trainen, Lorenzo heeft er geen zin in. Mikhael wordt boos om het feit dat Lorenzo niet mee wil doen met een Arden training, Mikhael wil samen trainen. Mikhael probeert Lorenzo uit te dagen het lukt niet. Mikhael begint weer over dat het onzin is wat ze doen, Lorenzo begint weer over dat het wederzijds is. Lorenzo wil ook niet als gijzelaar trainen. Lorenzo wil uiteindelijk wel gevangen worden.
Mikhael loopt uit zicht met Sienna, en overlegt wat ze gaan doen met Lorenzo. Mikhael wil ze voorzien van spullen en eten en zo.
Mikhael wordt getroefd door Elora, ze heeft een besmeurde witte rusting aan en ziet er rood behuild uit. Elora legt huilend uit dat er al heel wat doden zijn gevallen. Mikhael legt uit dat hij wat heeft verslagen. Eamon is dood en Owen lijkt ook dood te zijn, legt Elora uit. Met Mikhael is het goed, iedereen is geëvacueerd. Elora vindt niet dat dit een dom misverstand is, niet als er doden van vallen.
Elora zegt dat Lorenzo hier niets aan kan doen waarschijnlijk. Elora zag ook een horde Clouddancers en Helgrams, de Helgrams lijken gecombineerde legers te hebben met Benedict.
Ze verbreken het contact. Mikhael vertelt aan Lorenzo dat hij voedsel voor gaat maken, en zijn opa zal troeven. Ze conjuren een week of 2 eten voor ze. Sienna en Mikhael gaan weer verder.
Mikhael troeft met Sienna, die zich onzichtbaar maakt voor Jeremy, naar Jeremy. Sienna luistert wel mee. Ze krijgen Jeremy bereikt en Mikhael gaat tekeer tegen Jeremy.
Jeremy wordt aangevallen door Chaos, en heeft Mikhael's hulp eigenlijk wel nodig. Mikhael wil niets er mee te maken hebben, en zegt dat hij Lorenzo heeft gegijzeld. Jeremy wordt geraakt door iets en verbreekt het contact. Mikhael en Sienna overleggen waarom Amber aangevallen wordt.
Sienna legt uit aan Mikhael dat Chaos ook een Gouden Cirkel land gaat aanvallen. Ze gaan weer verder. Steeds meer lijkt er niet te werken. Mikhael stelt zijn spreuken opnieuw weer in. Ze lopen op een moment tegen een soort van rode energie veld aan. Hier moeten we zijn zegt Sienna.

Seth
Hij heeft wat butsen en is vermoeid nu, maar hij heeft twee levens kunnen redden. Jeremy komt naar hem toe en heeft een dokterstas bij zich. Hij vraagt of Seth goed is met Troef en of hij kan helpen een doorgang te maken ermee. Corilaine wordt aangevallen en zijn minnares woont daar en heeft hulp nodig. En hij mist legers en kan niet overal tegelijk zijn ook. Hij stuurt Seth naar Ronardo, die bezig is in een gedeelte van Amber dat minder sterk magisch is, hij is in gezelschap van zijn dochter Leila. Die kent hem wel van het feest. Ze zijn bezig met een doorgang, maar Sand krijgen ze niet te pakken. Ze hebben nu een apparaat van Fiona dat een prototype was dat doorgangen kan maken. De verbeterde versies zijn gestolen trouwens.
Ze laten hem het apparaat zien en het heeft wat problemen. Het lijkt simplistisch nog het meest op een soort vergrootglas. Helaas is Seth zelf ook nooit geweest in Corilaine en een troef erheen zou heel 'stevig' moeten zijn, deze hier is niet goed genoeg. Het apparaat is half magisch en ze zijn bezig om vanuit Amber het werkend te krijgen.
Seth bekijkt de troef, misschien kan hij hem verbeteren. Deze troef is niet af. En hij denkt dat een half technisch apparaat gebruiken in Amber om naar een magisch land te komen niet handig is?
Leila doet de techniek en Ronardo heeft wel wat verstand van magie en ook Troef.
Seth gaat proberen een teleportatie spreuk te verbinden aan de troef.
Ze gaan aan de slag. Ze moeten wel oppassen dat ze niet ergens tussen Schaduw terecht komen.
Het duurt een flinke tijd, maar het samenwerken gaat heel goed. Inmiddels zijn er een aantal van de gewonden verzorgd en wordt er bepaald wie er naar Corilaine zal gaan. Amber mag niet leeg achter blijven natuurlijk. Padraig en Osric, Caine en nog een aantal met goeie vechters zullen gaan en ondertussen moet het drietal de poort blijven afstemmen. Leila is erg enthousiast.
Van Seth hoeft het verder niet, hij wil gaan rusten, leuk om met jullie gewerkt te hebben. Ronardo nodigt Seth uit om een keertje te komen eten.
Seth gaat naar Jeremy, die is nog hier maar had eigenlijk liever mee gegaan naar Corilaine. Hij meldt dat het hun gelukt is. Jeremy vindt dat intrigerend, zijn projecten lukken niet zo goed meestal.
Seth vraagt zich af wie hier achter zit. Jeremy vraagt zich af of hij iets gehoord heeft van de jongeren die erbij waren met die expeditie tegen de Vijand.
Jeremy legt uit dat Chaosieten ook menselijk zijn net als wij, allemaal demonisch van oorsprong. Jeremy is wel verontwaardigd dat er Sawalls bij waren die zijn mooie muur hebben opgeblazen. Hij noemt de naam Julius Sawall die stiekem zou zijn en ze mogen elkaar niet. En Julius heeft ook ruzie met zijn vader en vandaar misschien. Jeremy heeft Bances wel ingelicht en vragen gesteld. Seth denkt dat Bances liegt als hij zegt van niets te weten. Jeremy zegt dat hij mogelijk weer naar Chaos moet om dan alweer orde op zaken te stellen.
De eetzaal is er nog gedeeltelijk en de rune daar werkt niet meer, maar zijn kamer is er nog, intact.
Een groot gedeelte van het paleis is kapot maar zijn kamer is heerlijk fris met brandende haard.
Hij valt in slaap en heeft wel wat dromen over een jeugd die hij nooit gehad heeft.
Dan wordt hij op een moment wakker, hij denkt dat het vrij rustig is hier nu.
Seth gaat op zoek naar eten. Er zijn een aantal barakken opgetrokken tussen de puinhopen en daar is een soort van gaarkeuken. Beetje militaire improvisatie. Hij hoort dat Sand en haar kinderen uit Corilaine geëvacueerd zijn en dat Corilaine gevallen is. Moet terug worden veroverd.
Seth meldt zich bij Jeremy met de mededeling dat hij het paleis wil helpen herbouwen. Jeremy moet de brokstukken laten liggen dat is beter. Jeremy is wel heel blij met het aanbod, hij heeft zelf niet veel tijd maar zijn zoon Roland wil vast en zeker helpen. Maak er maar wat moois van. Hij mompelt dat hij ook een kleinzoon heeft die er goed in is, maar ja. Roland komt met zijn vrouw Megan, die een rossig haar heeft, beiden zijn rustige mensen die zich nog een keertje voorstellen. Roland is blij als Seth zegt een plan te hebben hoe het aan te pakken. Wat Megan betreft mag het ook wat anders worden als het al was.
Megan is een beetje verontwaardigd dat haar voorstel van tafel geveegd wordt door die mannen hier. Ze haalt haar schouders op.
Seth merkt dat het repareren en conjuration veel moeite kost, het is vermoeiend en ze beginnen met de hal van Amber. Roland is behoorlijk sterk, Megan is wat minder sterk.

Ellis
Ze studeert de spreuk 4 keer. Het maken van een troefschets duurt een uur. Ze troeft naar Sarah, die de boel wil verzwakken. Dat doet ze met plantenzaadjes en water en magie. De snel groeiende wortels zorgen voor een verweking.
Met de laatste spreuk 'dig' komen ze uit in de kamer onder de sfinx. Er komt een tunnel uit in de kamer, de boel is best instabiel.
In de kamer is een kist in het midden. In totaal zijn er 2 kisten, rare vazen, een metalen ding in het midden dat eruit ziet als een vuurstoof. En een stenen beeld van een farao, een wijs man met baard. Chefren, herkent Ellis. Daar is iets mee.
De vuurpot straalt iets uit waardoor de huid gaat prikken. De zwart houten kist heeft symbolen die Ellis eerder heeft gezien, Atlantische symbolen. De kist is magisch verzegeld, dat is de kist met geheimen. Ernaast een kist van wit hout, heel zuiver en met goud beslagen. Koperen ringen, deksel, pootjes, twee engelen. Dat voelt verkeerd. Dit is een machtig wapen. Sarah noemt het de Ark des Verbonds. Ze zoekt haar voorwerp en ze komt bij het beeld uit. Uit de hoofddoek haalt ze een edelsteen die eruit ziet als een kogel. Het effect is dan weg. Ellis gaat onderuit na een poging de zwarte kist aan te raken en komt na een half uur weer bij. De magie is nu wel van de kist af.
De vuurkorf is een reactor, zegt Sarah. Maar goed dat ze niet zwanger is. De reactor is een primitieve, de vazen zijn dan batterijen.

Mikhael
Mikhael kijkt naar het energieveld, het is heel heftig. Mikhael vertelt aan Sienna dat hij een overpowered spreuk heeft die alle magie stopt voor een tijd, maar dat het wel weer terug komt. Sienna gelooft het maar half maar vindt het goed. Mikhael doet een dispel magic. Magie is opgeheven maar er staat een nog een energie veld. Sienna heeft een idee, Sienna stelt om te shape shiften in een soort van demon die van energie houdt. Sienna doet het voor, en Mikhael doet het na. Ze gaan door het energie veld zonder moeite, en het voelt goed. Na dat ze door het rode veld zijn lijkt het alsof ze geen honger meer hebben door al die energie die ze hebben op genomen.
Ze staan op een rood gloeiende wereld, het is niet Mars, beweert Sienna, maar een randwereld. Het is niet de wereld die Mikhael in zijn droom had gezien. Logrus is hier niet, troef niet, maar spreuken werken heel goed. Mikhael doet een spreuk find magic power source, hij vind de machtigste plek. Sienna pakt een spiegel en kijkt er in, en dan laat ze zien wat er in de spiegel te zien is. Op de spiegel is een soort van nederzetting te zien, het lijkt een aantal paddenstoelen op mekaar te zijn. Ze lopen naar de plek. Soms zien ze een soort van hovercrafts en soms wat mensen maar ze gaan steeds uit de buurt, de mensen lijken hier ook gemuteerd te zijn.
Op een gegeven moment worden ze aangevallen door voertuigen en van alles en nog wat. Sienna begint meteen agressief te casten, Mikhael cast wat op zich zelf en ze vechten. Een half uur later hebben ze iedereen dood. Mikhael summoned een ogre en een wizard eye. Ze komen bij het fort en de 2 summons werden gedispeld.
Meteen wordt er op Mikhael geschoten, Mikhael duikt weg en komt bij in een soort van rustgevende tuin. Mikhael word bijna gecharmd als het ware, maar Mikhael probeert zich er tegen verzetten. Mikhael doet een aantal agressieve spreuken die goed werken.
Lakim wordt er op uitgestuurd door Mikhael. Ze lopen naar binnen. Ze vinden de vijand, Sienna probeert de man te steken. De man teleporteert weg. Ze vinden hem weer er ze vermoorden hem met z'n tweeën.
Er is wel een soort van bol naast die man. Mikhael doet een detect op de bol. Even later komt Mikhael weer bij. Mikhael denkt dat die man in de bol nu zit, Sienna denkt van niet. Mikhael doet weer zo'n bron zoek spreuk. Mikhael merkt dat de bol in verbinding met iets staat, ondergronds. Het voelt geweldig aan maar ook heel fout, een soort van zelfstandige macht die wel wat op Ghostwheel lijkt. Ze gaan naar beneden. Het is donker maar het wordt verlicht door een beeld wat lijkt op Bleys/Brand. Mikhael en Sienna doen van alles op het beeld, het is uitputtend. Ze krijgen uit eindelijk het beeld kapot, de explosie is enorm heftig, Mikhael en Sienna worden ook weg geslingerd. Mikhael ligt een beetje in stukjes. Mikhael is moe, en gaat slapen, terwijl Lakim de wacht houdt.

Seth
Het vervelende is wel dat er steeds mensen in de weg lopen. Verder gaat het wel. Seth probeert het in elk geval in de oorspronkelijke staat te krijgen want hij denkt dat dit het snelste gaat.
Komt ook 's middags zijn vader tegen, die er vreselijk uit ziet. Megan is het eerst moe en stelt dan voor om toch maar wat te gaan eten. Connor schuift aan bij het eten, hij had Seth niet verwacht. Die had ook liever niet meegedaan aan dit bloedbad hier. Connor was een beveiliging aan het controleren en werd toen onder vuur genomen. Seth vertelt dat hij aan het herstellen is hier. Connor vraagt waarom hij dat doet, hij vraagt zich af waarom Jeremy het niet allemaal zelf doet.
Leila komt erbij zitten en vraagt of ze ergens mee kan helpen misschien? Kun je Conjuren? Nee, ze is beter in technische zaken en Troef. Hij doet iets met ondoden hè? Ja, nu niet handig.
Ze zit te denken dat er meteen een technisch systeem in Amber kan worden ingebouwd door haar.
Ze heeft het over een intercom en waterleiding. En vloerverwarming over hier en een doorgeef systeem in de muren. Ze wordt steeds enthousiaster. Gewoon dat Amber uit de sfeer van de middeleeuwen komt, zo van kijk dan hebben we ook een modern paleis. Zou dat niet geweldig zijn als wij dat samen realiseren? Seth zegt dat Jeremy het moet bepalen en Leila gaat het meteen vragen. Ja dat mag, komt ze enthousiast terug. Leila denkt gewoon mee, het hele paleis herbouwen meteen lijkt haar wel wat. Megan protesteert voorzichtig en Seth ziet het niet echt zitten.
Ze gaan verder, nadat Megan en Roland een beetje ruzie gemaakt hebben en ook weer bijgelegd.
Jeremy komt later op de dag even langs en zegt dat het er goed uitziet, alleen die eenhoorns zijn het net niet, vindt hij. Roland zucht, zijn vader moet niet zeuren.
Seth vraagt ook naar de schade ergens anders, bijvoorbeeld in Amber stad. De eigen bevolking heeft Amber stad zelf geplunderd want de chaos legers zijn daar niet eens geweest.
Na een dag heeft Seth wel een idee hoelang het allemaal gaan duren, zijn schatting is dat het alles bij elkaar wel een maand zal gaan duren met Roland en Megan samen.
Roland kan zijn broers en zussen wel vragen om mee te helpen, hij vraagt zich wel af waarom die stomme Sand nu niet meehelpt? Nee, Seth kent niemand die kan meehelpen, zegt hij. Nou ja hij kan Lionel natuurlijk wel vragen. Die wil ook graag meedoen.

Ellis
Sarah haalt de plant weg en de tunnel weg. De zwart houten kist gaat niet mee. Er wordt een muur geconjuurd om de reactor en de Ark aan het zicht te onttrekken. In de nieuwe ruimte komt een oud uitziende tombe van Chefren en wat muurschilderingen. Ellis is dood en doodmoe. Het gebrek aan lucht helpt niet echt.
Ellis troeft ze dan naar buiten en er wordt afscheid genomen. Sarah vertrekt door middel van troef.
Ellis troeft met de beesten naar huis en kan dan niet anders meer doen dan zich op bed te laten vallen, zo ontzettend moe is ze.
Als ze naar de wc gaat, blijkt haar urine oranje te zijn. Hopelijk heeft haar zwangerschap niets te lijden gehad van de straling. Ze herinnert zich gedroomd te hebben, iets belangrijks, maar heeft geen idee wat.
Ze eet zich te pletter, vooral veel zout en valt weer voor uren in slaap.
Als ze weer wakker is, wordt ze getroefd door Iestyn die in het ziekenhuis ligt. Ja, dat bevriezingsgedoe is behandeld, maar hij is zwaar gewond geraakt toen hij met Owen mee ging. Hij haalt haar door. Nu pas ziet ze dat hij vreselijk toegetakeld is, om zich heen zijn er meerdere Ardenieten die er zo aan toe zijn.
Het kan erger, verzekert Iestyn haar. Veel erger. Arden is in oorlog met Amber en wat Chaoshuizen. Hij heeft zelf te maken gehad met een aantal Clouddancers, verder zijn er gevechten geweest met verschillende pelotons van Benedict, Corwin, Helgram en nog wat anderen.

Mikhael
Na een tijd komt Mikhael wel weer bij, ze conjuren wat eten. Normaal is het niet zo erg als het nu was, verteld Sienna. Sienna lijkt het niet erg leuk te vinden dat ze Mikhael echt nodig had en dat ze het dus niet alleen kon doen.
Juvines Drax was de machtige magiër die hier achter zat. Sienna denkt dat het beeld een soort van godheid beeld is die Chaosieten aanbidden, er zijn ook andere huizen met andere Amberieten als god. De man gebruikte zijn macht om het beeld meer macht te geven, en dat hij de macht onder controle had. Sienna denkt dat de man dood is, of in ieder geval vernietigt. Er is niets te zien, er is alleen puin en zwart geblakerde rommel. Het enigste wat er is een soort van bol wat in de grond ligt, het focus van het vorige bol.
Mikhael doet die spreuk weer met die macht bronnen opspoort, alle machtbronnen zijn verzwakt zegt Mikhael.
Ze conjuren weer wat eten en dan gaan ze naar buiten, maar wel zo langzaam mogelijk. Ze gebruiken teleportatie om weer buiten te komen. Ze komen buiten aan, de hele nederzetting is helemaal ontploft, er is ook niemand meer. Mikhael wil niet meer rond kijken, ze gaan weer naar buiten. Het energieveld is een beetje kapot, Mikhael verandert weer in die energie demon, wat wel vermoeiend is. Het is wel goed als ze er doorheen gaan.
Ze gaan weer terug naar huis, met zo veel mogelijk herbergen. Mikhael en Sienna bespreken over wat er is gebeurt tussen Amber en Arden, en dat Eamon misschien wel dood is. Uiteindelijk troeven ze Elora, die Mikhael doorhaalt met Sienna. Ze komen uit in het fort van Arden. Hier wordt iedereen ook verpleegd die niet meer in het ziekenhuis hoeft te liggen en verder is iedereen van die ene Schaduw geëvacueerd.
Mikhael meldt dat Amber ook is aangevallen, ze lijken er beiden niets om te geven, Elora vindt het zelfs leuk. Eamon is niet dood maar is ernstig gewond, hij ligt nog in coma. Er is niemand van de familie dood. Er zijn een aantal mensen heel erg gewond. Elora heeft niet echt gevochten, maar een projectje met haar moeder en Imelda gedaan. Ze heeft een soort van gevangenis van die plek waar Lorenzo is gevangen genomen gemaakt.
Mikhael gaat bij Julian zitten. Mikhael wil met Lorenzo een Arden training doen, Julian weet het niet zo, en vraagt of Mikhael dit wel zeker weet. Julian heeft niet zo'n zin in het trainen van elke soldaat van Lorenzo, dit hoeft ook niet zegt Mikhael. Mikhael begint weer over dat hij zo zielig is met het feit dat hij er steeds tussen zit. Julian vindt dat hij het allemaal zelf mag weten, als hij wil kiezen, doet hij dat en anders niet. Mikhael begint weer dat hij het allemaal vervelend vindt. Mikhael denkt dat het een goed idee is om de monsters van Arden los te laten naar Amber toe, Julian doet dit niet.
Benedict zijn kinderen zijn inderdaad door Julian vermoord ja zegt hij. Ellis heeft ook een Arden training gedaan, Mikhael is verontwaardigd.

Seth
Tijdens de werkzaamheden hoort Seth ook wel de laatste nieuwtjes. De strijd tegen Arden heeft langer geduurd dan gedacht. Corwin vertelt dat de Ardenieten ontzettend vals aan het spelen zijn geweest. Seth interesseert dat niet, hij wil liever de stand van zaken van zijn toren weten. Na een week of twee repareren en conjuren komt Jeremy bij Seth en die heeft een aantal papieren af voor Seth, ontwerpen voor de toren. Hij heeft er speciaal op gestudeerd in een snelle Schaduw.
Seth vraagt of de tekeningen op die van hem zijn gebaseerd? Ehh, ja. Uniek project, vindt Jeremy. Hij heeft hier en daar wat aangepast voor Seth. Geeft hem de tekeningen en die mag Seth houden.
Het is niet een radicaal Jeremy ontwerp, hij heeft goed rekening gehouden met Seth's wensen.
Jeremy informeert hoe of het gaat met Seth en daarna gaat hij weer weg. Seth toont de tekeningen aan Lionel en Connor en die vinden het er ook goed uitzien. Connor is inmiddels een stuk beter.
Connor wil wel leren Conjuren van Seth. Ja hij heeft wel eens magie gedaan maar is beter in techniek. Seth wil het hem wel leren, kan meteen praktisch ook want daar is hij toch mee bezig.
Wat Connor betreft gaat het allemaal veel en veel te snel. Seth probeert het uit te leggen. Hij neemt iets technisch conjuren als voorbeeld, bijvoorbeeld een auto of een schroevendraaier. Na een enorme inspanning ligt er dan iets als een spijker. Connor vindt het geweldig maar zweet als een gek. En dan verdwijnt de spijker en Connor is niet blij.
Ze gaan wel mee naar de toren die ze aan het bouwen zijn, want Amber is lastig in te conjuren.
Hij wil een hele auto conjuren maar doe eerst een wiel ofzo. Ligt er een wieltje van een fietsje. En dat verdwijnt niet. Tja Connor heeft wel de theorie gehad over conjuration maar dat soort dingen als ergens anders vandaan halen dat stond er niet in. Een boek uit de bib van Amber, voor dummies.
Seth stelt voor dat Connor gewoon wat vaker oefent. Connor bekijkt de tekeningen van Jeremy nog eens en wat hem opvalt is dat er nergens een wc is. Jeremy is die vergeten.
Ze passen de tekeningen aan en 's avonds gaan ze eten met zijn drietjes.
Connor probeert de volgende dag een tafel te conjuren. Met wat hulp van zijn zoon lukt het dan wel.
Seth denkt dat zijn vader wel aanleg heeft ,maar wel erg technisch denkt. Hij wil ook uiteindelijk een echte auto conjuren, dat is zijn grote droom.
Seth laat zien dat hij een soort spreukje heeft om kleding te wisselen, schoon te worden en lekker te ruiken. Heel praktisch, zo hoef je nooit meer in bad. Connor heeft wel een clean en die gebruikt hij meestal op vieze wc's, daar heeft hij blijkbaar iets mee, wc's.
Ze hebben trouwens ook nog geen ondergrondse garage voor al die auto's die Connor wil gaan conjuren. Discussie met de voorman over de garage en de daarvoor nodige aanbouw.
Het lukt Connor ook een speelgoed autootje te conjuren, maar zijn zoon is er al te oud voor.






No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!