Monday 5 December 2011

11. De Woning in Arden

We zitten in een tamelijk grote eetzaal in een kasteel achtige woonboerderij. De gewonden zijn er niet, maar er zijn wel heel wat mensen aanwezig. Af en toe komen er zomaar mensen binnen die we niet kennen en die zich ook niet eens voorstellen. En soms worden ze wel voorgesteld maar dat blijft dan misschien niet zo hangen.
Twee jonge mensen arriveren, een stevige jongeman die blond is en een vrij tengere donkerharige dame. De jongeman kijkt niet zo blij met al die mensen, de vrouw doet enthousiast tegen mensen die ze kent. Ze noemt zowel Julian als Mandor opa en Arend en Simon als pappa. De jongeman is een stuk rustiger maar begroet ook iedereen.
De tengere dame is vrij lang, heeft groene ogen en wel een vriendelijk gezicht, ze lijkt wel wat op die Morwenna. Ze komt op Seth af en geeft hem een hand. Hoi, jij bent nieuw hier, vreselijk hè dat zegt zeker iedereen. Ze heet Marilynn, een dochter van Faye en James. Rafael, zoon van Connor en Noëmi. Ze kent Connor wel die vindt ze aardig maar Rafael kent hem niet. Ze denkt dat hij die naam verzonnen heeft ofzo. En ze vraagt naar zijn verdere afkomst en dergelijke. Ze draagt zelf wel wat wapens en er hangt wel een geur van honden bij zich. Ze moet zich nog wassen maar ze kwam alleen kennismaken. De jongeman komt ook bij Rafael en stelt zich voor als Jayden. Vraagt ook van wie hij er eentje is. Zijn vader is Arend en zijn moeder is Faye, hij woont hier. En gaat weer verder, is duidelijk niet zo'n prater.
En dan komt Lionel weer bij Seth zitten, druk hier hè? Hij wist niet dat deze familietak zoveel mensen had, allemaal van die bosmensen die maar raak fokken, zou zijn moeder zeggen. En ze ruiken ook wat vreemd. Arend komt erbij zitten en vraagt 'dus je houdt niet van beesten?' En hij zat een heel eind verderop. Seth noemt de vogels als erg irritant, Arend is het er wel mee eens.
Het wordt duidelijk dat Seth iemand is die zich ermee bezig houdt om ondoden op te wekken. Hij vindt het een smerige bezigheid eigenlijk. Magie vindt Arend wel interessant, necromantie minder.
Ze kletsen over de details van allerlei magie, zoals beschermingen en illusies.
Arend heeft in zijn jonge jaren een aantal scholen in de Gouden Cirkel bezocht en doet ook wel wat aan techniek. Hij heeft magie die ook op de natuur gebaseerd is, waar die ondoden niet zo in passen.
Het lijkt Lionel ook wel wat, die necromantie, op Arends vraag naar zijn interesse. Lionel wil graag zelf iets regelen want normaal gesproken bemoeien zijn ouders zich nogal met hem. Arend noemt het vrijkomen van de Logrus en het Patroon als een mogelijkheid om iets met de grote machten te gaan beginnen. Lionel hoeft niet zo nodig gek te worden. Seth ook niet.
Arend ziet de Logrus voor zijn kinderen ook niet zo zitten. Troef kan interessant zijn, zeker in combinatie met magie heeft Arend gehoord.
Connor was vroeger een goeie vriend van Arend, hij vraagt zich af wat Seth met hen van plan is. Die lijkt niet erg enthousiast. Ach, Arend is een zoon van Julian en die weet alles beter en bemoeit zich overal mee. Seth is het met hem eens maar dat vindt Arend dan minder. Arend's moeder is een enorme heks ook en hij grijnst als Lionel zegt dat zijn eigen vrouw toch ook een heks is? Ja, toevallig ook koningin van Chaos. Arend geeft toe dat ze vreemde hobby's heeft, zoals met demonen bezig is. Arend staat weer op en gaat weer weg.
Lionel stelt voor dat ze samen ergens iets gaan zoeken, niet bedoeld als samen met homo's dus. Hun ouders moeten het dan maar uitzoeken. Als hij nu Patroon gaat lopen dan kan hij overal heen. Seth zal dan iets uit gaan zoeken met Troef, zodat ze weer kunnen terugkomen.
Lionel wijst wat Troef gebruikers aan, Frans en Simon en Mandor. Despil zou een goeie zijn. Faye is ook erg goed erin. En zijn vader beweert dat ook Julian goed is met troef. Simon is de aardigste denkt Lionel van degenen hierzo.
Lionel gaat dan met iemand over Patroon praten, Arend dan toch maar.
Seth gaat Simon dan opzoeken, die is met een van de jongeren aan het praten en groet als Seth bij hem is. Hij raadt het bier hier aan, dat komt van druïden en is erg goed.
Seth begint over Troef en Simon probeert erachter te komen wat Seth er allemaal mee wil. Simon zelf heeft wat minder verstand van magie alleen. Simon wil hem wel wat dingen leren. Hij raadt hem wel aan om met meerdere mensen te oefenen. Hij kan morgenochtend beginnen. Hij vertelt wat over de basis die erbij hoort, de essentie van de wezens die je wilt tekenen.

Mikhael
Hij vindt het druk, het ruikt frisser, behalve de geur van beesten, het valt hem op dat er jonge kinderen rond rennen, hij maakt kennis met een donker harige vrouw. Ze stelt zich voor als Marilynn, ze ruikt naar beest, en gaat zich zelf wassen. Emily is de vriendin van Elora, ze weten veel van elkaar. Jayden geeft ook een hand aan Mikhael. Mikhael wil met zijn vader praten, maar Elora gaat eerst haar vader halen zodat Mikhael over monsters kan vragen. Mikhael wil niet echt een demoon denkt hij, maar hij wil een soort van schaduw of zo. Mikhael vraagt aan Owen of hij het goed vindt dat Elora en hij samen zijn, dit wist hij niet en na veel discussie vindt Owen het wel goed, ook omdat hij er eentje is van Viktor. Owen vindt Jeremy geen leuk persoon. Owen gaat weg. Mikhael gaat naar Viktor. Viktor dacht het maar een jaar was dat hij Mikhael niet had gezien, Viktor denkt dat hij niet veel kinderen heeft, Viktor vertelt dat hij best oud is, heeft wel wat relaties gehad en ook maar 1 kind.
Hij vertelt dat hij bezig was met poorten naar andere dimensies, Viktor heeft veel projecten gedaan, Viktors vader is weg al lang, Viktor heeft wel wat tijd doorgebracht met zijn vader in een andere realiteit, en toen kwam hij Yasmin tegen, Viktor had een moeilijke tijd voor Mikhael's moeder. Viktor had lang geleden een relatie gehad met Faye, dit was niet echt leuk, ze was te jaloers. En ze had ook een oogje op James, de zoon van Julian. Faye heeft Viktor gedumpt en James en ze vochten over Faye, en toen dumpte ze for real. Mikhael vindt Faye wel aardig, en ze werd gek na de Logrus. Viktor moest medische hulp verlenen aan Faye. Toen kwam Viktor Mikhael's moeder tegen, en die 2 waren iets begonnen, Viktor wou wel een kind, dus dat was Mikhael. Viktor probeerde wel met Yasmin iets, maar dat ging niet zo lekker, Viktor wou alleen een kind van haar, Viktor wist meer van Yasmin dan zij zelf, Viktor wist ook dat Yasmin ziek was, en ook van Mikhael, Mikhael vertelt het verhaal over die ziekte, Viktor is niet zo blij hier mee.

Simon is 1.83m lengte, wat gespierd, heeft blond haar en groene ogen. Hij heeft een tikje scherpe trekken en is erg knap, heeft wel iets sympathieks. Ook bij Simon hangt er wel een wat vage dierenlucht. Simon heeft altijd veel gedaan met Troef want dat vindt hij erg interessant. Frans is bijvoorbeeld erg goed ermee, beter dan hij, maar Mandor, Despil en Gramble ook. Random is ook erg goed, maar klooit teveel. Diens zoon Oliver is er veel beter mee en ook meer serieus.
Simon vond het knutselwerk van Random daarginds om te janken zo slecht. Hij wil ook wat meer weten van Seth zelf. Die kent zijn ouders niet, hij is bij een meester opgegroeid. Van Connor heeft Simon wel eens gehoord. Schijnt iemand te zijn die uit is op andermans vrouwen, zei Arend wel eens. Maar Simon heeft hem wel eens ontmoet en vond hem wel aardig.
Die meester heeft Seth magie geleerd en vooral in de richting van dooie mensen die daar rond bleven lopen. Aparte manier van leven, vindt Simon. Hij is zelf ook zonder ouders opgegroeid. Hij heeft een aantal jaren bij zijn moeder gewoond en is destijds als drie/vierjarig kind ontvoerd door een organisatie die tests deden met bijzondere kinderen. Daar kwam hij in een andere schaduw in een eng tehuis terecht. Toen hij een jaar of tien was is hij ontsnapt, hij hoorde dat ze besloten om een aantal test kinderen te gaan doden. Hij is zijn moeder gaan zoeken met behulp van een apparaat om zich te verplaatsen maar hij kwam in de verkeerde schaduw. Zijn moeder is een gewoon mens en zijn vader Julian wist niet dat hij er was. Later is Simon na het opgroeien in een Foster gezin een dierenkliniek begonnen en gevonden door Faye en Julian.
Simon vertelt dat hij met dieren kan praten, dat schijnt een gave te zijn. Owen is er ook wel goed mee, maar anders dan hij. Nee, hij gebruikt er geen magie bij, Owen trouwens ook niet. Het talent komt uit de familie van zijn moeder, haar vader was de beroemde doctor Doolittle en de combinatie van die familie met Julian heeft mogelijk die gave opgeleverd.
Simon is met Faye getrouwd en vertelt dat zij erg goed is met Troef. Zij is dan minder goed met magie dan Arend. Simon's zoon David is wel goed met zowel Demonen als Magie. Daarna neemt Simon vriendelijk afscheid en gaat weer met iemand anders praten.
Seth besluit om naar zijn kamer te gaan en handelt wat zaken af. De kamer is netjes en schoon.
De macht in zijn hoofd uitzoeken hoe het werkt, het moet worden aangepast eerst aan deze schaduw. Met de macht erachter wordt het aanpassen van andere magie veel sneller.
En de spreuken zijn wat beter (en zo te merken is de macht wel wat verslavend). Dat gaat lekker.
Seth oefent met wat eenvoudige spreuken. Hij wordt wel moe maar dat is ook de onbekendheid. Ook zijn powerwords zijn sterker met deze macht erachter.
Hij probeert ook iets met Conjuration en dat gaat sneller dan normaal, iets van twee keer zo snel. En dat in dit redelijk magie-neutrale gebied. Ja die Despil heeft vast ook iets dergelijks bereikt.
Seth gaat er ook over mediteren om meer over die macht in hem uit te kunnen vinden. De macht ondersteunt een aantal soorten magie heel goed. En ook zijn necromantische magie en wie weet ondersteunt het ook bij de magie rond het oproepen van demonen. Je moet de macht wel goed in de hand houden want het wil graag zelf de baas spelen. En dat lukt hem wel goed. Seth wordt wel heel erg moe daarna.

Mikhael
De naam is Hongaars. Mikhael kan magie en shape shiften heel erg snel, onder druk verandert Mikhael vanzelf, hij is dus niet helemaal genezen. Viktor gaat hierover nog eens met Bances praten, Viktor heeft hier wel verstand van, Mikhael vraagt waarom Viktor niet verteld heeft over Amber enzo. Viktor wist niet zo wat hij moest vertellen voor de veiligheid, Mikhael vindt dit niet leuk, Viktor heeft wat met Elora, Mikhael vindt het jammer dat Julian en die Mandor zo arrogant zijn, Viktor is het volkomen eens met hem.
Viktor vraagt wat hij met Elora wil, Mikhael weet het niet, maar vindt het allemaal nog steeds een beetje vies, Mikhael vraagt wat je moet doen als je meerdere vrouwen leuk vind, dumpen vindt Viktor. Viktor lijkt het trouwens nog steeds niet leuk te vinden van Faye en hem.
Duivels moet je het over hebben met Mandor of ene Marcus Antonius. Viktor kan Logrus, magie en techniek, conjuration enzo. Mikhael lijkt Logrus ergens wel leuk behalve van het gek worden, hij wil nog wat met magie doen, een beest wil hij nog, Viktor kan heel erg veel met magie en techniek, Mikhael kan nou wel wat met sniper rifles, Viktor stelt voor dat je wat magie er bij moet plakken, zo dat snipen beter wordt.
Mikhael vraagt of hij in iets kan veranderen waardoor hij kan reizen, Viktor denkt van niet. Mikhael is van plan om beter te worden en met Elora op te trekken, Owen is raar over meisjes. Viktor vond het raar dat Owen een vrouw had en kinderen. Mikhael begint over dat er in de bronzen stad de hospitaal een vieze vrouw was die zich nooit waste.
Viktor denkt dat Caitlin hem wat vindt, maar Mikhael denkt zij al met iemand iets heeft. Mikhael is jaloers.

Seth
Seth is lekker gaan slapen en heeft een prettige, droomloze nacht. Hij wordt weer wakker en er is de lucht van ontbijt, vers gebakken spul.
Hij past eerst zijn mantel en ring aan en gaat dan onder de douche en na het aankleden naar beneden. Hij wordt vriendelijk begroet door een aantal mensen en kan eten gaan pakken en gaat dan bij Simon zitten. Faye, Caitlin en David zijn nu ook weer aanwezig.
David maakt wat grapjes met Seth. Na het eten zal Simon hem wel mee nemen, Seth vraagt aan Simon over spiegel magie. Faye weet er veel meer over, ze legt er wel wat over uit. Het is complex en niet iedereen doet er hetzelfde mee. In Rebma doen ze er ook wat mee en Faye heeft het zichzelf geleerd. Faye noemt Frans als zijnde ook een expert op het gebied van spiegels, met name dan in combinatie met troef, wat Faye dan ook weer heeft.
En nee hier zijn geen Rebma lui. Dat zijn trouwens geen vissen, maar mensen die aangepast onder water leven in een stad en zichzelf graag subtiele magiërs noemen. Moet je een keer hebben meegemaakt, zegt Faye. Ze zijn nogal los van zeden ook, mocht je dat interessant vinden. Weet Seth niet of hij dat iets vindt. Simon vertelt aan Faye dat hij Seth gaat lesgeven op troef gebied.
Ze gaan naar een aparte zithoek en Simon laat een aantal troeven aan Seth zien die hij mag bekijken zonder ze te activeren. Wat hem opvalt is dat ze behoorlijk gedetailleerd zijn. Dat zijn zo'n kunstwerken dat er veel tijd in zal gaan zitten om ze te maken. Simon zegt dat over het algemeen iemand's eerste troef wel een maand kan kosten om te maken. Simon zet een beker neer en vraagt of Seth die wil gaan tekenen. Niet eens een speciaal stuk papier en ook een gewoon potloodje.
Simon is helemaal niet snel tevreden, hij keurt alles steeds af. Opnieuw.
Op het einde van de ochtend zegt Simon dat het er op begint te lijken. Simon legt uit dat ze zelf hier het eten bereiden en geen personeel hebben. Seth biedt aan wat personeel voor hem te regelen maar dat hoeft niet van ze. Ze hebben wel personeel in paleis Chaos maar hier niet. Maar ze zitten hier midden in Arden en dat wordt dan ook lastig. En iedereen draagt zijn steentje bij van de familie. En als ze echt geen zin hebben gebruiken ze wel Logrus of Conjuration.
Seth vraagt zich af of ze niet gewoon betere dingen te doen hebben? En wie dit verzonnen heeft? Tja volgens Simon is het altijd zo geweest. En ja wat Simon betreft vindt hoeven het niet zo nodig demonen of ondoden te zijn, al lost het wel het jaloezie probleem op inderdaad.
We redden ons wel, zegt Simon. Hij waardeert de bezorgdheid en het aanbod van Seth wel.

Mikhael
zoekt Elora op ze gaan bij Emily zitten. Mikhael vertelt dat zijn vader en moeder uit elkaar waren en dat zijn vader dus gevangen was dus, Emily vraagt of het een leuke verrassing was, op zich wel zegt Mikhael.
Mikhael vertelt weer wat hij in China deed vooral, Mikhael vond moorden wel leuk, Emily vindt praten niet echt geweldig. Mikhael weet niets van muziek, Emily is een beetje artistiek. Emily heeft geen zin om te praten en gaat haar bed op zoeken. Elora en Emily praten over jongens en over hoe het avontuur was, Emily mocht niet mee omdat er al teveel mensen mee gingen.
Elora en Mikhael gaan buiten wandelen, omdat Elora hem mee neemt vallen de beesten buiten niet aan. Elora heeft geen interesse in dieren en zo, maar ze heeft interesse in middeltjes en stofjes, Mikhael ook. Essilt heeft veel verstand van rituelen en zo, ze heeft toen ze 11 was Jeremy bijna dood gemaakt, dit vond hij niet echt leuk. Elora duidelijk wel.
Mikhael vindt Iestyn niet leuk want hij slooft zich uit. Dat is niet zo, vindt Elora. Randal is zo. Elora vindt het wel vervelend dat Caitlin steeds het onderwerp van gesprek is van Mikhael. Elora wil wel met Mikhael naar haar huis en geeft hem een zoen, Elora denkt dat Mikhael de ware is.
Mikhael denkt dat hij een beetje de baby is van de familie. Mikhael denkt dat hij op Owen lijkt. Marilynn stinkt vind Mikhael, maar zij is wel erg aardig volgens Elora en ze heeft heeel veeeel honden, ze is vaak in Arden, Mikhael vind de vecht techniek wel mooi van de Julian tak, Mikhael vind Julian arrogant. Owen is niet zo vind Mikhael, hij wel vervelend in andere opzichten.

Seth
Seth stopt ermee voor vandaag en na de middag komt Lionel bij hem en vertelt dat hij even Patroon zal gaan lopen straks. Hij zal een lekker duistere plaats gaan zoeken voor Seth. Alleen die heeft nog geen troef van zichzelf. Ze vragen aan Simon of die een schets van Seth kan maken. Die schets kan Lionel een keer of drie gebruiken. Seth wenst Lionel succes.
Er komt een meisje met lichtbruin haar en goudbruine ogen ook. Ze heet Bryana en stelt zich enthousiast voor. Lionel gaapt en vraagt waar zij vandaan komt? Ze is een dochter van Morwenna en Mandor. Ja daar kan zij niks aan doen. Ze denkt dat Lionel en Seth een stel nieuwelingen zijn, dat ze samen een huis gaan zoeken heeft ze gehoord. Je moet niet denken dat we homo's zijn zegt Lionel verontwaardigd. En Bryana lacht. Haar oom Arend heeft blijkbaar iets losgelaten.
Seth heeft het erover dat Mandor en Julian wel wat arrogant zijn en dat vindt Bryana niet zo leuk en uiteindelijk gaat ze een beetje boos weg. Simon denkt dat Lionel en Seth daar geen vriendin gemaakt hebben mee. Simon legt uit dat iedereen wel een beetje arrogant kan zijn. Misschien vindt straks Seth hem ook wel arrogant.
En veel mensen zijn hier in principe wel arrogant maar niet iedereen doet ook zo.
Marilynn komt erbij zitten, ze stinkt niet meer en heeft het over arrogante mensen. Ze vraagt wat Seth allemaal doet in het dagelijks leven? Wil je niet weten, zegt Simon. Marilynn vertelt dat ze het wel hebben opgelost en vraagt wat Nicolas er dan bij deed, mocht hij wel mee van zijn moeder?
Mary heeft ook gehoord dat er een soort uitreiking van medailles gaat komen. Vast wel iets officieels en dat gaat Faye dan bij Jeremy neerleggen en die kan dat in Amber dan gaan doen.
Seth vindt medailles niet interessant. Lionel wel en volgens Mary vindt Nicolas dat ook. Gregor bijvoorbeeld kan haast niet wachten. Mary gaat weer weg en Seth vraagt zich af of ze allemaal zo vervelend zijn. Nu is Simon geërgerd, want Marilynn is wel zijn dochter.
Ze gaan die middag weer verder met troef oefenen. Duurt ook weer zeer lang, deur tekenen.
Maar Seth is volhardend. Simon vindt dat wel goed.
's Avonds is er weer een maaltijd en inmiddels zijn er minder mensen aanwezig. Langzaam maar zeker vertrekken er steeds meer mensen. Seth krijgt een zogenaamd Arden troevenset. Faye zit er bijvoorbeeld in, Simon, Arend, Julian, Imelda (Julian's vrouw), Mandor, Morwenna, Frans, Margrit (zijn vrouw), Marylinn, Caitlin, Elora, twee Emily's, David, Essilt, Iestyn, Owen, Lucia (zijn vrouw), Bryana, Randal, Jayden, Eamon, Auryn en Katey (zusje van Elora).

Mikhael
wil met Elora naar bed, het is een ruime kamer, Mikhael gaat met Elora onder de douche. Volgende ochtend wast Mikhael zich weer, Mikhael kleedt Elora aan.
Beneden is er veel te eten, David en Caitlin zijn nog wat bleekjes, maar wel aanwezig. Mikhael vraagt aan hen hoe het gaat. Mikhael vertelt dat ze veel magie items mee hadden genomen. Het gaat ook goed met Faye, de vader van Faye is ook opgedoken.
Mikhael gaat weer naar Elora en vertelt dat hij heeft verteld dat ze spullen hadden, Elora zegt dat niemand ooit iets geeft om loot. Er komt een jongen van 13 die Lasse heet bij hen zitten. Broer van Katey. Connal is een andere broer en Katey is haar zus. Lasse vind Chinees eten kei lekker en zijn moeder is goed in koken, bij de buren. Mikhael kan ook koken. Lasse wil ook moordenaar worden, en dat moet Mikhael hem leren. Mikhael vind het broertje wel leuk, Elora vindt het ook wel okay. Mikhael wil met Elora naar huis, Mikhael gaat iedereen gedag zeggen, Mikhael krijgt ook een deck troeven. De moeder van Elora lijkt wel aardig maar het kan ook niet zo zijn.
Elora neemt Mikhael mee naar een grote bungalow. Best wel modern, het is best wel gewoontjes, Elora loopt met Mikhael naar de achterdeur, het is redelijk weer, het heeft allemaal zachte kleuren en het is schoon, met magie of zo, de woonkamer heeft een grote bank en een moderne TV met lcd scherm en veel boeken vooral over paleontologie, fossielen en zo. Er is een ruime keuken met alles er op en eraan, er moet wel wat gewinkeld worden. Mikhael wil daar wel met met Elora wonen. Elora is veel met fossielen bezig. Elora zegt dat ze in Montana wonen in Amerika. Jordan om precies te zijn, vanwege Hell Creek. Het zegt Mikhael niets en ze vertelt hem dat hier een vindplaats is van allerlei fossielen uit verschillende periodes. Als kind is ze hier eens geweest, toen ze met de familie door de Noordelijke Staten van Amerika trokken. Ze zijn hier een aantal dagen gebleven en Elora is later steeds weer terug gegaan en ze heeft zich hier uiteindelijk gevestigd.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!