Thursday 15 March 2012

33. Abel van Arden/ Merlijn van Amber/ Anton Jesby

Seth
Behoorlijke actieve training voor zijn doen, hij krijgt inmiddels wel de indruk dat hij slechts het topje van de ijsberg gezien heeft wat Arden betreft. Emily vertelt dat Arden op heel veel Schaduwen uitkomt, stukjes ervan. En dat haar vader zelfs beweert dat in Arden meerdere realiteiten elkaar raken. Ze weet niet hoe het komt, misschien iets met de oorsprong te maken?
Ze vraagt of er nog iets is dat hij perse gedaan wil hebben voordat hij gaat zoeken? Hij wil wel nog iemand troeven dat hij onderweg gaat. Er kan ook tijdsverschil zitten in hoelang hij weg zal zijn.
Hij kan in het basiskamp wel troeven, ze komen daar aan en ze zijn net aan het eten. De kantine lijkt versierd te zijn. Roze slingers, stickers op de ramen van roze driehoeken. Een enthousiaste jongeman komt naar hem toe en die heet Abel, hij is de broer van Caine. Hij wil Seth iets van roze opspelden maar die hoeft het niet. Abel wil graag eten met zijn neefje, dan kunnen ze ook wat praten. Abel komt bij Seth aan tafel zitten. Seth merkt dat de meeste mannen Abel in de gaten houden, maar Emily vindt het leuk dat hij er is. Ze praten over winkels waar hij zijn overhemd gekocht heeft in dat ene boetiekje in London. Hij vraagt waar Seth zijn kleding koopt? Is wel te zien dat die inderdaad geen smaak heeft.
Abel heeft zelf niet eens in de gaten dat hij over Lydia iets zegt en dat hij Seth waarschuwt dat een ouwe Amberiet in de toekomst mogelijk lastig kan worden. Seth vindt het niet leuk dat Abel alles hardop zegt. En dat hij ook zegt dat hij nu voor Osric gaat hè. Seth schermt de boel af, inclusief Emily en die is er niet zo blij mee. Abel biedt zijn excuses aan en Seth kan hem wel vergeven.
Abel denkt dat Lydia een probleem kan worden omdat ze dingen denkt te weten die niet kloppen en daar gaat ze dan ook vanuit en mee aan de slag. Ze denkt poorten te kunnen maken totdat ze een poort ergens naar maakt waar we er helemaal geen naar toe willen hebben.
Seth vraagt zich af hoe Abel dat allemaal weet, zeker net als Faye en Emily en die vindt Abel alleen maar irritant. Abel vertelt dat hij ruzie had met Oberon en die had een hekel aan hem. En zette hem eeuwenlang is een spiegel vast, de gave die hij sowieso al had, voorzien, is versterkt daardoor.
Seth is meer geïnteresseerd in hoe de gave van Abel werkt. Die denkt dat mogelijk Seth ook een bepaalde gave zou kunnen hebben. Er waren er ooit drie, Caine en hij zijn er twee van.
Seth heeft misschien een aspect van Tir-na n'Oght in zich. Of anders iets van Corwin. Niet zo geweldig want die is altijd extreem verwend door Oberon. En Corwin was ook nog eens het lievelingetje van zijn moeder Faiella. En hij kan Abel niet uitstaan want die denkt dat het besmettelijk is dat iemand homofiel is. En Abel lacht vriendelijk dan naar Corwin en die denkt dan dat hij besmet is.
Als grootvader is Corwin misschien wel geschikt, omdat hij dan op een afstand zit is dat wat veiliger ook. En Abel zelf vindt het ook irritant als iemand zegt dat hij op Oberon lijkt.
Abel weet gewoon eng een heleboel details, iets wat Seth wel fascineert. Caine heeft ook de meer wetenschappelijke benadering net als Seth, maar Abel denkt dat die zijn eigenschappen ver weg gestopt heeft. Bang om op te vallen misschien.
Abel zal zelf gaan nadenken hoe hij het precies doet, dat voorzien, maar wil het dan wel uitleggen. Anders misschien aan Faye of Emily vragen ook? Tja Seth wil Faye in elk geval niets meer vragen. En Emily is nogal jong en weet het misschien niet?

Mikhael
Mikhael vraagt of zij het ook wel eens hebben dat ze zo agressief zijn dat ze alles door midden willen hakken. Ja, zegt Owen. Eigenlijk altijd, dit moet je een beetje onderdrukken.
Owen zegt dat hij ten dans is gevraagd door Lucia en Faye, nou dat is ook niet veel zegt Mikhael. Owen kan wel dansen, maar dan met zijn eigen familie.
Sommige mensen, in China, konden in het huis hun onderkomen niet te betalen dus gingen ze met zo'n vieze dikke vrouw naar bed, de hospita.
Owen vraagt of Mikhael een Arden training wil. Nee, zegt Mikhael, het is daar toch vies? Owen vindt het jammer. Lucia heeft ook de basistraining Arden niet gedaan, ze heeft wel eens een survival training gedaan. Owen denkt dat ze maar wat kletst over het feit dat Faye hen naar de verkeerde kant had gestuurd.
Owen legt uit dat Arden levende stukken wereld is, en dat je van het ene naar het andere schaduw kan stappen. Owen vindt het onverwachte leuk aan Arden. Mikhael merkt op dat Owen een gevaarlijke baan heeft, Lucia beweert dat ze heel wat gedaan heeft voor Arden.
Mikhael wil de basistraining gaan doen wanneer Lucia deze gaat doen. Lucia zegt dat ze dit goed vindt, maar lijkt niet op korte termijn van plan te zijn een training te gaan doen. Owen vertelt dat ze wel eens verdwaald waren in Arden door een verschuiving. Hij had toen Morwenna, zijn moeder, mee genomen die toen zwanger was, hierdoor was Mandor behoorlijk boos.
Lucia lijkt het nog steeds niet leuk te vinden dat Elora ooit is meegesleurd om een Ardentraining te doen. Lucia maakt een grap over Mikhael die knap is, waardoor Mikhael erg verlegen wordt. Elora vindt het erg fijn dat Lucia ze uit de bak heeft gehaald. Owen wil eigenlijk mee met Elora en Mikhael maar dit wil Lucia niet. Mikhael en Elora willen ook niet dat Owen beesten van hem mee stuurt en die demoon mag hij ook bij zich houden.
Mikhael en Elora gaan uiteindelijk weg op weg naar de office van Marian Huffel. Na lang wachten in de wachtkamer komt ze eindelijk er aan. Ze heeft groene ogen sproetjes, oranje haar en ze lijkt wat ouder dan ze eigenlijk is. Elora legt uit aan Huffel wat het probleem is, Huffel doet alsof ze niets weet maar ze weet wel wat er is gebeurd met de botten. Huffel houdt zich bezig met vondsten van oude dingen. Mikhael vraagt zich af hoe ze iets met die beschermingen had gedaan, volgens Huffel was er geen beveiliging of bescherming, en het leek alsof het slecht was weg gewerkt.

Ellis
Iestyn blijft rillen, er treedt geen verbetering op. Ellis belt een ambulance, wat later is deze ter plekke. In de ambulance gaan ze aan het werk met een infuus en injecties en een thermische deken. Iestyn gaat ineens heel hard achteruit ondanks dat het ambulancepersoneel steeds iets anders probeert. Ze luisteren niet naar Ellis die ze probeert te vertellen dat Iestyn zwaar allergisch is. Uiteindelijk mept ze het personeel bewusteloos en verwijdert het infuus bij Iestyn. De bestuurder is gealarmeerd door het bewusteloze personeel en zorgt ervoor dat ze gezelschap gaan krijgen van politie. Voor de politie is gearriveerd, troeft Ellis met Iestyn terug naar haar huis.
Daar troeft ze Morwenna. Deze is zeer bezorgd, komt door en neemt Iestyn mee via een troef. Niet veel later laat Ellis de politie binnen die op zoek zijn naar de verdwenen patiënt, ze wordt zelfs van moord beschuldigd. Met wat praten en Patroongebruik raakt de politie wat in de war en vertrekken.
Ellis loopt dan wat doelloos door het huis, ruimt wat op en dergelijke. Na een uurtje wordt ze getroefd door Randal die haar doorhaalt naar het ziekenhuis waar Iestyn nu is. Hij beweert dat Iestyn en Ellis verloofd zijn, dat was toch vlak na die onderkoeling? Ellis weet van niets.
Het valt haar op dat Randal bekend is bij alle ziekenhuispersoneel, maar meer als patiënt. Randal is minder blij met dit soort bekendheid.
Ze wordt door Randal meegenomen naar een koffiekamer waar Morwenna en Bryana zijn die haar duidelijk schuldig vinden. Bryana wil precies weten wat er is gebeurd, dat is van belang, vindt ze. Ellis zegt dat Iestyn in een ijsblok heeft gestaan. Randal reageert een tikje jaloers, dat heeft hij nog niet gehad. Hij legt wel uit hoe vervelend het is om iedere keer bijna dood te gaan en begint opnieuw over de verloving van Ellis en Iestyn. Bryana wil ook daar alles van weten en wordt dan de kamer mee uitgenomen door Morwenna.
Randal brengt Ellis naar de kamer van Iestyn en voor ze de kamer binnen gaan legt hij een arm om Ellis' middel. Iestyn zit rechtop in bed, is blij om Ellis te zien, maar niet blij met die arm van Randal. Ellis vliegt op Iestyn toe en omhelst hem. Randal verlaat de kamer zodat ze even alleen zijn. Iestyn zegt dat Ellis eigenlijk alles al had gedaan wat er gedaan moest worden in zijn geval, dat ze hier alleen de effecten van de medicatie zoveel mogelijk teniet hebben gedaan.
Ze blijven niet lang alleen, moeder, zus en broer zijn al snel weer terug. Morwenna vertelt dat dit niet de eerste keer is dat Iestyn hier ligt, hij had als kind wel eens rare capriolen en hij liep zo zo wat verwondingen op. Heeft Ellis dat ook gehad in haar jeugd? Niet helemaal, haar ongelukken werden haar aangedaan door anderen. Morwenna wil erop doorvragen, maar Ellis praat er overheen door te zeggen dat ze een paar verkeerde beslissingen heeft genomen waardoor Iestyn hier nu is. Iestyn zegt dat dat niet waar is, als hij alleen was geweest... volgens Morwenna heeft ze Iestyn juist gered.
Mandor komt binnen met de jongste kinderen en krijgt te horen wat er is gebeurd. Hij legt Ellis uit dat niet alleen Iestyn slecht reageert op medicatie, maar dat dat voor alle Chaosieten en Amberieten geldt. Dit ziekenhuis hebben ze zorgvuldig uitgezocht, hier weten ze hen te behandelen.
Dan wordt hij streng tegen Iestyn en zegt dat dit zijn schuld is, hij had Ellis van tevoren moeten inlichten. Iestyn wordt gedwee en zegt tegen zijn vader dat hij in het vervolg beter zal oppassen en dat dit niet meer zal gebeuren.
Uiteindelijk vertrekt het gezin, Ellis blijft bij Iestyn. Hij zegt dat hij dan maar beter kan toegeven aan zijn vader, anders krijgt hij een stel demonen mee de volgende keer.
Er komt een verpleegster binnen die Iestyn erg leuk vindt en probeert om Ellis weg te krijgen. Iestyn zegt tegen de verpleegster dat Ellis zijn verloofde is en dat er een bed moet worden bijgeplaatst, ze blijft. De verpleegster is niet blij, maar het wordt wel zo geregeld.
Vlak nadat het tweede bed is geplaatst, komen Owen en Lucia binnen met wat kinderen en even later Faye, Simon en Arend met ook al een aantal kinderen. Zo gaat dat blijkbaar binnen grote families.
Als ze eindelijk allemaal weg zijn, is Iestyn doodmoe en gaat slapen.

Seth
Abel biedt Seth aan dat hij hem altijd om advies kan vragen, tenslotte is hij zijn neefje. Hij lijkt het erg leuk te vinden dat Seth zijn neefje is, geeft hem een stevige hand en wandelt weer weg.
Seth eet even af en dan troeft hij naar Connor. Die is blij verrast. Hé! Connor herkent de Arden rusting meteen en is een beetje verontwaardigd. Wat Seth betreft kan Connor dus niet mee omdat hij niet de training gedaan heeft. Connor denkt dat Seth een Ardeniet wil worden maar dat was niet de bedoeling. Hij moest de training volgen om mee te kunnen en dat zal met Connor niet zo zijn. Die vindt het leuk dat Seth hem mee wil hebben.
Seth zal het gaan vragen aan Emily. Die vindt Abel wel aardig, maar ze vond het niet zo leuk om buitengesloten te worden, Seth zegt sorry. Hij vraagt dan of zijn vader mee kan, die heeft wel een militaire training gekregen en wat Emily betreft moet Connor toch trainen hier eerst. Zo'n Lionel heeft hier niet getraind, die heeft gewoon teveel vooroordeel.
Ze bespreken wie allemaal wel en niet kan meegaan. Morwenna maar niet vanwege Mandor. Maar die Mandor schijnt dus ooit een Arden training gevolgd te hebben en Julian en Mandor kennen elkaar wel degelijk al heel lang. Die hebben wat kennis uitgewisseld ooit.
Dan troeft Seth naar zijn moeder, dat duurt wat langer want ze heeft het blijkbaar niet door. Noëmi neemt na een uur de troef pas aan. Seth legt uit dat ze eerder had kunnen aannemen. Hij zegt dat hij hij een poosje weg zal zijn maar wil niet over de troef zeggen wat dan. En zich ook niet laten doorhalen. Zij heeft geprobeerd hem te bereiken eerder maar dat is niet gelukt. Seth legt uit waarom hij er zo vreemd uitziet en ze waarschuwt hem dat hij voorzichtig moet zijn, denk aan de oude druïden want het zijn moordenaars.
De koning zei laatst ook zoiets over met hoofden gooien. Misschien krijgt Seth zand in de ogen gestrooid door die lui, je weet het maar nooit.
Ze vertelt dat de koning ermee gaat stoppen en de troon aan iemand anders overdragen en dan zichzelf tot keizer wil laten uitroepen. En dan kan hij zowel Amber als Chaos onder controle houden.
Noëmi stelt voor dat als Seth toch een betere troef wil maken hij maar een soort huiskamer ervan maakt, kunnen ze gezellig koffie drinken tijdens het troef contact gesprek. Ze nemen afscheid.
Seth meldt aan Emily dat ze kunnen gaan en ze schuift hem nog een mok koffie onder zijn neus. Het afscheid nemen was kort? Geen vriendinnetje ofzo? Neuj.
Ze overnachten hier eerst nog. Die Abel overnacht hier ook en heeft een bed apart en iedereen gaat zover mogelijk van hem weg liggen. Hij krijgt alle ruimte maar er wordt flink over hem gefluisterd.
Abel wenst Seth 's morgens een succesvolle tocht, want hij is al vroeg wakker. Hij denkt dat Osric in elk geval niet van deze tijd is, Finndo is dood natuurlijk maar hou er rekening mee dat ze van de oude stempel zijn.
Seth vertrekt met Emily, allebei te paard en Seth in het spoor van Emily. Hij merkt dat ze zich concentreert en ze laten al snel het kamp achter zich. Ze komen langs een rivier van waaruit ze bekeken worden. Af een toe is er een vangarm die eruit komt en struiken die je grijpen.
Dan is er ineens een overgang, een bos zo ziet het eruit, met een boerderijtje en het is hier niet pluis.
Alle magie is weg. Bij het boerderijtje staat een klein meisje van een jaar of drie met een popje in haar hand. Ze kijkt blij en zegt iets maar dat kunnen ze niet horen. Het meisje maakt een gebaar, kijkt afwachtend.
Seth concentreert zich en kan dan wel een languages spreuk misschien. Het meisje vraagt naar haar pappa en mamma. Ze is haar vader en moeder kwijt, ze begint te huilen, ze is zo alleen.
Emily vindt het zielig en stapt naar het meisje toe. Ook Seth vindt het zielig. Het meisje begint te groeien en het popje blijkt een groot mes te zijn. De dolken van Seth weten niet goed waar ze heen moeten, vliegen door het meisje heen. Emily staat nu helemaal verstard, terwijl de spookachtige gedaante van het meisje alleen maar groeit.
Seth doet een Sunburst spreuk terwijl hij een beklemmende koude voelt opkomen en daarnaast beseft hij dat hij zich aan het overgeven aan het spook is. Een geweldige lichtflits en dan verdwijnt de schaduw.

Mikhael
Mikhael vraagt waarom ze hun botten heeft meegenomen. Omdat alles wat niet van de wereld is ingenomen moet worden, legt ze uit. Ze hebben al eerder zoiets als dit gevonden en de mensen alhier zijn niet aan dergelijke openbaringen toe.
Mikhael wil wel weten of ze misschien kunnen meedoen. Dit kan zegt ze. Alles gaat naar het museum Smitsonian in New York.
Huffel legt uit dat ze alles onderzoeken dat ze vinden en dan terug geven aan de vinder. Mikhael merkt op dat niet zoveel mensen alles terug krijgen van die spullen. Dit komt omdat ze geen interesse meer hebben meestal. Wat een onzin vind Mikhael. Mikhael vraagt nog eens over hoe ze interesse hadden in die botten, dit kon niet volgens hem. Ze zegt dat ze wel zeker interesse hadden in die botten en dat alles open en bloot lag.
Huffel biedt hen een check aan van 1000 dollar voor gemaakte onkosten. Mikhael vindt dit omkoperij en Elora ook. Huffel beweert dat dit niet is voor omkoperij, dan zou het bedrag veel hoger zijn geweest.
Elora vindt het wat weinig geld eigenlijk, ze hebben dan ook nog een schadeclaim.
Huffel zegt dat Mikhael en Elora mee kunnen rijden naar het museum in de middag.
Elora en Mikhael gaan naar hun hotel. In hun hotel kamer is Elora bezig met concentreren, Mikhael zoekt naar afluister apparatuur maar hij vindt niets. Elora vertelt dan dat die Huffel is verdwenen en heeft getroefd naar Merlijn. Wat toevallig... Elora troeft naar haar moeder en even later heeft ze een troef die in de buurt uitkomt van Smitsonians, Lucia is er eens geweest.
Mikhael betovert Elora en zichzelf zodat ze er een beetje anders er uitzien. Als ze aankomen met troef zien ze dat het gebouw omringt is door politie enzo, er is blijkbaar ingebroken.
Mikhael cast een spreuk dat ze minder opvallen. Elora gebruikt Logrus om de kamer te vinden met alle artefacten, ze vinden de vertrekken en deze zijn ergens anders gesitueerd dan de ruimtes waarin er met een ontploffing een doorgang is gemaakt en waarop nu iedereen geconcentreerd is.
In die vertrekken ziet Elora Merlijn, ene Emilio, die Marian Huffel die Merlijn's dochter blijkbaar is en door hem Saritha wordt genoemd. Dan is Jurt er nog. De botten zijn al weg, maar ook allerlei andere artefacten.
Elora en Mikhael gaan op ze af. Mikhael pakt eerst Merlijn, Jurt is wat moeilijker omdat hij een enorm zwaard heeft en niet met magie of andere machten aan te pakken is.
Mikhael gebruikt alleen zijn vuisten voor Jurt. Sarita wordt uitgeschakeld door Elora, Elora is erg gewond door een gifdolk. Dan is er een luid gegil te horen en door het portaal komt een jonge vrouw hollen. Kort blond haar, een asymetrsiche rusting aan en een groot getand zwaard.
Ze steekt Mikhael in zijn been en Mikhael zet haar vast door middel van Logrus wat goed werkt. Elora en Mikhael hebben gewonnen, Emilio is al eerder verdwenen door middel van troef.
Merlijn is uitgeschakeld. Elora troeft naar Julian omdat ze dus gewond is en verdwijnt. Mikhael maakt iedereen vast door middel van touwen, Gilva lijkt dit niet leuk te vinden.

Ellis
Iestyn valt in slaapt, Ellis luistert naar muziek en leest intussen wat. Ze wordt getroefd door een onbekende man. Lang lichtblond haar dat hij draagt in de stijl van Lucius Malfoy, hij draagt ook een dergelijke tovenaarsmantel. Hij is alleen veel jonger en knapper dan Lucius Malfoy. Blauwe ogen, tenger van bouw en 1.75 meter lang, een ovaal, wat smal gezicht. Hij heeft iets sympathieks.
Hij wil haar graag spreken, niet over troef. Hij zal haar later terug troeven. Bij het wegvallen van het contact merkt ze dat hij een bijzonder goede troever is.
Ze gaat naar de koffiekamer waar op dit tijdstip niemand is. Daar wordt ze weer getroefd en ze haalt de man door, die zich voorstelt als Anton Jesby, haar opa dus. Ze haalt koffie met melk voor hem en koffie zwart voor zichzelf.
Anton legt uit dat hij gehoord heeft dat Ellis gevonden is. Hij heeft totaal geen contact met zijn dochter, maar hij wil het niet nog eens laten gebeuren dat die van Helgram hem buiten bepaalde zaken houden.
Svedlana is zijn dochter, niet helemaal vechtersbaas, maar toch best veel. Anton heeft talent op gebied van troef, dat is iets dat Ellis alleen maar van hem kan hebben. Anton noemt zichzelf geen echte tovenaar, hij vindt zichzelf een reizende onderzoeker van vooral magische zaken.
Indertijd was hij bezig met een onderzoek voor Huis Jesby toen ze werden overvallen door Huis Helgram. Hij is gegijzeld in ruil voor betalingen. In die tijd is hij verliefd geworden op een bewaker, Natasja. Natasja is nogal kort aangebrand, weet wat ze wil en haar interesse gaat uitsluitend naar wapens en vechten. Hij dacht dat ze hem echter ook leuk vond. Maar niet echt dus. Hij is uitgekocht, ze wilde geen vervolgafspraken met hem en vertelde niet dat ze zwanger was.
Natasja minacht magiërs en heeft ook haar dochter tegen magiërs gericht, hoewel deze wel iets met magie heeft. Svedlana heeft trouwens ook nooit moeite gedaan om hem te leren kennen of ooit zelfs maar op te zoeken. Oh ja, moeder Natasja heeft zeker een troef van hem.
Hij denkt dat Ellis een enorm probleem heeft, er zit een enorm gat tussen haar verdwijning en weer gevonden worden, dat is niet ideaal om een band met je ouders op te bouwen, zeker niet omdat ze nogal militair ingesteld zijn. Eigenlijk is haar afkomst erg militaristisch, Anton vindt het erg apart dat Ellis is zoals ze is... meer als hij.
Anton onderzoekt momenteel lynchpins, iemand heeft dat mechanisme bedacht en hij is aan het onderzoeken of het anders kan. Hij reist graag, is nooit ergens heel lang. Techniek boeit hem niet zo. Hij maakt er gebruik van, maar hoeft niet te weten hoe het werkt. Hij houdt ook niet van vechten, heeft echt wel eens iets geleerd op dat gebied, maar gebruikt liever magie.
Jesby is een familie van individuen met een grote mond die zich graag begraven in hun werk en politiek.
Ellis vraagt hoe hij haar kan troeven terwijl hij haar niet kent. Er volgt een nogal ingewikkeld verhaal, waaruit ze kan opmaken dat hij van Benedict (!?) heeft gehoord dat ze opgedoken was en dat hij via de koning van Amber door diens broer Despil een troef heeft laten tekenen.
Anton zou Ellis beter willen leren kennen, hij weet niets van haar. Ze kan met hem meereizen en hij kan haar dingen leren over magie en troef. Hij vertelt dat hij poorten kan vinden en openen en daar dan een troef van maakt. Ze vertelt dat zijn dochter dan blijkbaar het poorttalent van hem heeft, ze kan ze dan ook maken. Alleen dat met troef kan Svedlana zeker niet. Anton is dan wel trots op de dochter en dat ze zwak is met troef wist hij al.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!