Saturday 26 March 2011

3. Over de tiran Brand.

Remus
Oberon is erg goed, maar dat kan aan het zwaard liggen. Er staan allemaal mooie tekens op. Hij heeft het zwaard …eh … geleend. Hij weet nu wel hoeveel mensen hij zoekt hier, in totaal drie. Inderdaad uit elk land een zoals hij al dacht. Hij heeft zoveel jaren ervaring en weet heel erg veel en heeft veel kennis opgedaan. Hij vraagt zich af hoe Remus hier verzeild is geraakt. Hij kan zich herinneren toen hij geboren was… nou ja, niet echt. Hij is geen 1000 jaar oud, slechts een paar 100 jaar. Hij heeft geen zoon, hij dacht eerder dat hij zijn opa was. Die heet Oberon. Hij is de wijze tovenaar Merlin. Remus heeft nog nooit van hem gehoord en dat verbaasd Merlin. Jammer ook dat hij nog nooit van Oberon gehoord heeft, want zo had Merlin er niets van. Hij heeft een probleem, misschien is het beter om eerst die mensen te vinden. Remus wil best nu al het geheim weten. Er zijn een paar dingen heel erg mis gegaan en hij heeft het probleem dat nu mensen naar hem op zoek zijn. Oberon is dood en de meeste mensen schrikken van zijn naam. Oberon is dood en was een rotzak. Dit zwaard heeft Merlin van zijn vader geleend, deze zit nu gevangen en het gaat niet goed met hem. Er zitten er meer in de bak. Zijn broer zit bij Chaos in de bak. Er zijn er ook verbannen en ondergedoken. Zijn moeder is ondergedoken. De evil kant van de familie is naar hem op zoek. Merlin zit aan de verliezende good kant. Er was een hele grote oorlog en het leek dat ze aan het winnen waren. Er waren een paar verraders en toen ging het mis. Een heleboel zijn er gevlucht. Een paar opgepakt en na een nepproces in de bak gegooid door koning Brand en koningin Jasra. Twee roodharige mensen die allebei getikt zijn. Koning Swayvill zit in Chaos. Diens vrouw, een kreng, is onlangs vermoord.
Hij concentreert zich en er verschijnt een mooie blokhut. Hij zweet er wel even van. Hij haalt eten uit zijn rugzak en geeft hem brood en kaas te eten. Er is een koninkrijk, de Hoven van Chaos, waar hij is opgegroeid. Zijn moeder had hem voorbestemd als koning en zijn opa was koning van Amber. Er kwam een oorlog, de koning was zoek en Eric was toen koning. Die zit nu ook gevangen. Eric had ruzie met Corwin over wie er koning werd. Het was dat Corwin niet wist dat Merlin er was, anders zou hij het zijn geworden. Veel ruzie, Corwin heeft een poos gevangen gezeten en is ontsnapt. De oorlog kwam, Corwin hielp en ze zijn verraden door de redheads. Bleys en Fiona en Brand. Fiona is knap maar een rotwijf. Jasra is een groter kreng die mensen tegen de muur zet. Er zijn er een paar ontsnapt. Zijn moeder heeft een coup gepleegd in de hoven en is daarvoor iets begonnen met een vies oud ventje. Gramble zit nu in de bak en zijn broer Despil ook. Andere broer, Jurt, is ook ontsnapt. Dat is een eikeltje en een opschepper. Ze hebben dus verloren, Swayvill leeft nog steeds en er is een verbond met redheads. Het is een puinhoop, er wordt geplunderd, vermoord en verkracht. Swayvill is een vieze ouwe vent en moet gewoon dood. Hij weet niet waar hij moet beginnen maar zoekt naar mensen die kunnen helpen. Hij is daar goed in, hij beheerst alle machten en kan dus goed mensen vinden. Zijn macht gebruikt hij maar een beetje, hij moet oppassen. Hij heeft er nog twee gevonden, het zouden een broer en een zus kunnen zijn. Zijn vader en moeder zijn dat niet, hij heeft geen rood haar. gelukkig maar, anders had hij hem dood moeten maken,
De uitzondering is de zoon van Brand, Luke, die wel aardig is. Brand was vroeger ook niet aardig. Remus suggereert dat dat door zijn vrouw komt.
Patroon werkt niet meer, dat is gesloopt door Brand. Corwin en Merlin hebben daar iets op gevonden en hebben nu hun eigen Patroon. Hij is onlangs verder op zoek gegaan. Swayvill wil nu met tante Flora trouwen en nu is het dringend. Flora is weerloos en gedwongen om trouw te zweren aan de koning. Ze is ook mooi. Het zal je familie maar zijn. Misschien is Merlin een broer van Remus. Hij heeft daar niet zo’n kijk op. Remus ziet wel iets aan hem, maar wat?
Merlin stelt voor om snel een andere kant op te reizen wat een heel stuk sneller gaat. Een andere kracht die de Logrus heet en hij kan ze zo ergens neer te zetten. Het is heel inspannend om twee mensen tegelijk ergens neer te zetten. Heel vermoeiend, in de zelfde Schaduw gaat wel, hij kan dagen lang op apegapen liggen.

Lucas
Hij is in het ziekenhuis. Ze herinneren zich niets meer, hij vindt dat apart. Hij laat foto’s van allen maken, voor de gevonden mensen. Annie herkent haar dochter onmiddellijk, Katinka haar niet. De doktoren denken dat het geheugen vanzelf terug zal komen. misschien moeten alleen de foto’s worden gepubliceerd. De dokter zegt dat er vaak mensen hier zijn met geheugenverlies. Marylin wil graag met hem trouwen, hij kan haar beschermen toch? Ze begint zielig te huilen als hij zegt haar niet te kennen en hij gaat terug naar het politiebureau. Onderweg had hij alweer het idee bekeken te worden. Hij gaat bij de chief zitten en legt zijn benen op het bureau. Hij wil graag extra werk, mensen afrossen. Ze hebben een opdracht om een rijke kerel te escorteren. Deze wil geld bij de ene bank ophalen en naar de andere brengen. Net een taak voor Lucas.
Vanmiddag rond 1 uur bij Metro City Bank en hij wil naar Gotham City Bank. Lucas vraagt zich af waarom de man dat nu zou willen. Chief heeft geen idee. Het klinkt een beetje als opzet. Chief doet niet mee, want hij hoopt over vijf jaar met pensioen te kunnen. Misschien wordt Lucas dan baas.
Chief stelt voor dat hij mensen mee neem. Hij nodigt er een paar uit. Weet chief zeker dat hij niet mee wil? Ja, dat weet hij. Poten van het bureau en hij krijgt koffie die naar aangebrande sigaren smaakt. De chief wil dan weten waar hij vandaan komt en Lucas vertelt. Erg nuttig, vindt Chief. Ja, die dochter is gevonden. Zo kan Chief dat ook, maar goed gedaan hoor. Lucas vertelt dat alle meisjes hun geheugen kwijt zijn. Oh, daar worden er meer van gevonden. Lucas heeft daar nog nooit last van gehad, hij is voorzichtig. Hij krijgt een bonnetje om de wapens en de rusting te regelen, niet meer dat acht man. En neem Marcello ook mee. Waarom? Chief heeft last van hem. Lucas ook. Chief meer, Marcello schrijft rapporten die Chief dan ook nog moet lezen.
Marcello heeft geen tijd om mee te gaan, laat zich dan bepraten door de baas - gedreigd met ontslag - en vraagt of Brigit ook mee gaat die beneden zit. Nog meer amateurs? Brigit blijkt met wapens en rusting rond te lopen en heeft zin om mensen in elkaar te rossen.
Er worden nog zes anderen uitgezocht. In de armoury worden wat wapens uitgezocht. Marcello is een lijntrekker die zeurt bij ieder onderdeel dat hij aan moet trekken en mee moet nemen. Ze vinden de wapens van Lucas wat elitair.
Ze gaan naar de bank, een vent heeft twee ridders bij zich met harnassen en zwaarden bij zich. Ze hebben een kar bij zich met paarden. De man gaat de bank binnen, even later komen ze terug met twee kisten die op de kar worden gezet. Dan moeten ze wat straten door en natuurlijk worden ze overvallen. Het begint met een pijlenregen en Lucas zoekt dekking achter de kar, er wordt echter uit alle gebouwen geschoten. Snipen gaat lastig worden. Hij gaat dan een gebouw binnen. De paarden zijn dood, de rijke vent ligt onder de kar te bibberen. Een oude man en vrouw zitten vast gebonden. Hij trekt zijn zwaarden, stormt de trap op, een vent met boog staat op een slaapkamer. Hij neemt een duik, steekt dat zwaard door hem heen, vent is dood. Dan zoekt hij de andere vijf op, buiten zijn er mensen aan het vechten. Hij maakt een vent af, door een volgend raam ziet hij ruwe types en mensen die een kist weg slepen. Een van hen is zijn benen kwijt dankzij Brigit.

Lilias
Bestudeert de boom die niet in bloei staat. Witte takken met kleine zijtakjes met daaraan drie kleine groene blaadjes. De onderkant is recht, de boom is zeker 20 meter hoog. Hier en daar kleine felgekleurde vogeltjes die vrolijk zijn. Magische vogels die melodieus de boom toe zingen. Er hangt hier een heleboel magie. Studeren werkt beter. Lilias mediteert en weet dat ze binnen 15 seconden 10 passen naar voren moet doen. Zo gedaan en een vogeltje laat een takje vallen waar iets mee is. Lilias pakt het op, gaat weer op een bankje zitten en doezelt wat Ze krijgt een visioen. Ze zit in de cel, stevige zware deur met tralies ervoor, strozak, vieze ton, kom water, bureautje en een kruk en schrijfspullen. 5 bij 5, er brandt een olielampje, beetje koud zoals altijd, het eten is slecht. Ze bestudeert haar bloederige vingers, haar nagels zijn aangegroeid, ze voelt zich nog een beetje koortsig.
Lilias wordt wakker en gaat naar de herberg. Na de maaltijd gaat ze naar haar kamer, weet dat ze bekeken wordt. Het takje is zwaar magisch nu en warm. Er is iemand op weg naar haar toe. Ze vertrekt onmiddellijk en vuurt onderweg haar magie nog af op een stel ongure lui. Dan komt ze bij een dorpje met een waterput waar iets mee is, er staan mensen ach en wee te roepen. De toverput had gezond water en is nu leeg. Ze doet een detect magic op de put. Inderdaad een magische put, iets voelt niet lekker aan, cursed. Ze hoort dat de timmerman ruzie heeft met de smid.
Lilias laat zich in de put zakken, deze is een meter of 5 diep. Daar ligt een lijk, een kale vent met een leren schort en een ingeslagen schedel. Dit is de timmerman. De curse blijft hangen nadat het lijk is opgetakeld.

Remus
Merlin legt een hand op zijn schouder en begint zich te concentreren en het kost heel veel moeite. Er begint iets machtigs en er gaat iets verschrikkelijk mis. Merlin heeft moeite om iets onder controle te houden, dan voelt hij een enorme ruk en wordt dan aan een touw gesleurd en gaat overal dwars door heen, door muren en bergen zeg maar. Het reist lekker snel. Adem wordt afgesneden en ineens houdt het op, waarschijnlijk heeft het niet langer dan een paar uur geduurd.
Ze staan in een dorpje er is een lijk naast de put, de bevolking is aan het discussiëren met een knappe dame en Merlin zegt dat die het moet zijn. Die dooie zal het niet zijn.

Remus, Lilias
Lilias voelt de tak heet worden en dan staan er 2 lui uit het niets, alsof er iets verkeerd ging. Eentje heeft het moeilijk en de andere is verbaasd. Eentje heeft veel magische zooi bij zich, compleet met spreuken.
Ze gaat echter verder met haar onderzoek, ook al probeert Remus haar wijs te maken dat ze niet is wie ze denkt te zijn en dat ze andere ouders heeft. Hij denkt dat ze niet slim is.
Lilias wil eerst praten met die mensen, Merlin stelt voor eerst wat te gaan eten met Remus. Het gesprek van de dag is het lijk in de waterput en dat ze geen water hebben. Ze krijgen eten en drinken. De smid heeft mogelijk de timmerman vermoord. Dat mens is zo gek om de put in te gaan, tovenaressen zijn nergens bang voor. De dame had het over een curse, volgens Merlin is dat mogelijk. De timmerman en de smid hadden vaak ruzie.
De waard en waardin zijn nieuwsgierig naar de vreemdelingen. Ze zijn van ver weg, welkom in het mooie land, hopen dat het bevalt, dit is Iternia en hij ziet er heel anders uit, andere kleding. De man is veel kleuriger gekleed met een witte muts omdat hij kalend is. Remus komt uit Avalon, er wonen elfen en druïden. Er wordt wat gepraat over elfenprinsessen. Elfen komen hier niet vaak, terwijl de witte boom in de hoofdstad magisch is. Die moeten ze een keertje omhakken. Waarom geen takken eraf halen, kruisboogpijlen ervan maken… Merlin en Remus hebben spannende plannen en de herbergier is daar niet blij mee. Remus tracht ze een beetje uit te dagen. Er wordt een hoop geleuterd over eikels, blaadjes en herfst. Merlin heeft het over olifanten, daar hebben ze hier niet zo van gehoord. Remus heeft er wel eens van gehoord, kleine bosolifanten. Hier hebben ze dwergen en die drinken veel bier. Merlin noemt Baldr’s gate.
Lilias praat even met Willem. Ze gaan naar de smid, die is dicht. Er is niemand thuis. Hij is gevlucht dus schuldig. De leerling van de timmerman is het zoontje van de smid, de hamer is bebloed. Bij de timmerman zijn er inderdaad bloedsporen. Er is ook een leerling, Jantje. Er komt een dorpsondervraging, eerst met het kind. De timmerman was toch een viezerik. Het joch moest zijn broek laten zakken. Dat wilde het jochie niet. Hij is toen geslagen, zijn vader kwam binnen, ze hebben ruzie gemaakt en vader is snel weg gegaan nadat hij gemept was. De timmerman bewoog niet meer. Het blijkt dat een ander joch ook zijn broek moest laten zakken. De smid wordt erbij gehaald vanuit een ander dorp.
Lilias gaat dan naar de herberg en stelt zich voor aan de vreemdelingen. Ze waren op zoek. Kwamen elkaar tegen in Mordaver. IJzeren paleis vanwege Muerto. Op zoek naar mensen. Kan zijn dat er een aantal familieleden kinderen verstopt hebben en dat Lilias een pleegkind is. Ze gelooft het niet zo, ook al wordt er uitgelegd dat er geklooid kan zijn met zowel haar geheugen als dat van haar adoptief ouders.
Merlin is de zoon van prins Corwin van Amber. Familie van machtige mensen die voor kort oorlog hadden met Hoven van Chaos. Hij is ook zoon van Dara. Opgegroeid in de Hoven. Amber heeft de oorlog gewonnen dankzij verraad van drie van Amber. De huidige koning is gemeen, hij is op zoek gegaan naar kinderen van zijn broers en zussen. Koning Brand voert een schrikbewind. Merlin’s moeder heeft met een bondgenoot een coup getracht te plegen en hij wordt nu ook gezocht. Hij is op zoek naar medestanders.

Lucas
Hij is aan het knokken. Hij sniped een paar lui die met de kist aan het slepen zijn, iemand van achter steekt een mes in Lucas. Brigit lijkt ook gewond te zijn, Lucas redt haar ook. Er komen uiteindelijk wat agenten aan. Dus iedereen moet naar het ziekenhuis, hij wordt goed behandeld. De schatten van die kerel met die kisten zijn wel veilig aan gekomen. Marcello heeft veel verwondingen aan zijn been en kan dus nooit meer lopen. Lucas krijgt een boek te lezen. En ineens staat er een man in zijn kamer. Merlin dus met zijn donkere kleren, Lucas denkt dat hij een vampier is. Merlin zegt dat hij voor Lucas is en hij heeft Lucas gezocht. Hij stelt zich voor als Merlin, en Lucas heeft van Merlin gehoord. Merlin is hier blij om. Merlin wil met Lucas praten, hij vraagt Lucas of hij iets gemerkt heeft aan zichzelf, zoals sneller zijn dan anderen, sterker, beter, slimmer en of hij sneller geneest. Merlin zegt dat hij van ver komt, en hij heeft een probleem. Hij wil het overgenomen land terug nemen voor zijn vader. Merlin zegt dat Lucas niet zijn echte ouders kent. Hij vertelt Lucas het verhaal dat hij de andere 2 lui heeft gevonden. Lucas gelooft het niet zo allemaal, en hij vind de naam Brand raar en vindt het raar dat zijn vader nep is en hij gelooft niet dat hij een moeder heeft.
Merlin legt uit over zijn macht, geen teleport maar Logrus. Hij komt hulp vragen. Lucas kan wel snel wonden dicht laten trekken en mensen afrossen. Merlin vertelt over de andere mensen die hij heeft ontmoet. Hij kan hem mee nemen en kan hem helpen met zijn verwondingen door er iets overheen te gieten. Hij heeft niet veel tijd doordat de familie op zoek is. Lucas is wat wantrouwend. Merlin biedt hem een training aan, hij kan hem helpen met zijn vampierprobleem. Hij wil graag eens naar de ijzeren citadel. De andere jongen wilde er ook heen. Merlin wil helpen. Lucas stelt voor om dan beide tronen te heroveren. Een man naar elkaars hart. Zweepslagen doet de huidige koning aan en dat is Merlin niet van plan. Brand met zijn gluiperige gezicht en ja, op de foto ziet hij er zo uit. Echt een pestventje, dat soort herkent Lucas meteen. Eigenlijk wil Lucas mee en Merlin schetst wat. Merlin showt ook nog zijn machtige zwaard, uitstekend tegen vampiers. Lucas showt zijn kruisboog. Wat is er gebeurd dat de stad zo crimineel is? In Mordaver heeft een engerd gezeten, mogelijk en familielid. Die rode is gek, hij heeft alles gesloopt en verraden. De oude koning van Chaos zit er nog steeds en de roodharigen heulen met hem samen. Hij laat een mooie tante zien die gedwongen gaat worden om met Swayvill te trouwen. Ze is mooi, zegt Lucas. Hij weet niet hoe oud hij precies is. Leuk om mee te gaan. Nee, nee geen andere mensen mee, hooguit wat spullen. Gewone mensen gaan vaak snel dood. Allen Lucas dus. Hij pakt een flesje groen bubbelend spul, Merlin gebruikt een beetje. Het brandt en het wordt koud en bubbelt en weg pijn en de wond is dicht. Een oom maakte dat soort dingen en heeft zich terug getrokken in het woud. In jaren niet gezien. De oom wil geen druïde genoemd worden. Kleed je aan, er is een dame bij en doe je rusting aan. Lucas ervaart voor het eerst de sensatie van Troef. Dat heet troeven, Merlin is daar heel goed in. Hij is één van de meest veelzijdige mensen in de familie. En gewoon goed. Ze gaan dan een herberg binnen en gaan naar ons toe.

Remus, Lucas, Lilias
In de herberg stelt iedereen zich aan elkaar voor en er wordt meer eten besteld. Merlin zegt snel weg te moeten, ze gaan hem snel vinden. Nee, paarden kunnen niet mee, ze gaan echt weg van deze wereld. Lilias zegt dat ze dan iets voor haar paard moet regelen, Merlin doet de waterput. Lilias verkoopt het paard voor goud.
De smid biedt zijn excuses aan aan de put en er stroomt weer water. Dan tracht Merlin de herbergier te overtuigen van het feit dat hij betaald heeft en dat lukt. Lilias vindt het niets en betaalt de herbergier echt. Ze gaan dan de herberg uit, hij pakt kaarten uit zijn broekzak en er staan landschapjes op. Hij klooit er wat mee en pakt er een van een zwart kasteel op de bergtop in de middle of nowhere. De omgeving verandert en ze staan bij een kasteel. Ze gaan er snel naar binnen, de deur gaat open na een gesproken woord en achter hen weer dicht. Het is goed beveiligd. Een kasteel van Corwin, ze zitten er niet 100% veilig.
Ze staan in een ridderhal. Ouderwets met wielen met kaarsen. Er is een grote lange tafel. Een oude man komt naar hen toe en spreekt Merlin aan met ‘meester’. Ze krijgen iets te drinken aangeboden. Er zijn zo’n 100 soorten thee, er is koffie en bier. Lilias wil thee, de mannen bier. De man verdwijnt en is binnen een minuut terug met wat ze hebben besteld. De man heeft geen Logrus vertelt Merlin. Corwin heeft niemand in dienst die dat heeft. Corwin heeft alleen Patroon. Logrus en Patroon zijn tegengestelde machten en Merlin heeft ze allebei. Zijn vader is een hele goede vechter, echt de beste. Ze kunnen hier een kamer krijgen, ze zitten hier veilig. Merlin is niet opgegroeid met vader vanwege de oorlog. Zijn vader is een aardige man. Zijn moeder vindt zijn vader best leuk.
Merlin verzamelt troef en allerlei andere zaken. Lilias kent het principe van troef. Lucas heeft een pager. Hij krijgt een troef van Merlin. Lucas probeert het meteen. Hij voelt wel iets, heel even en dan is het weg. Lilias krijgt ook een troef, ze concentreert zich en kijkt door een raam. Merlin legt uit dat er met troef bijna geen tijd voorbij gaat. Remus bekijkt het kasteel, hij is wat onder de indruk.
Iedereen wil weten wie de mogelijke ouders zijn, ook mogelijke Chaos ouders. Dit is een eenzaam kasteel, je kunt hier geen vrouwen ontvangen, legt Merlin uit. Corwin neemt ze meestal alleen mee om… er is een renbaan en trainingszaal en een kast vol spellen. Thee, koffie en bier zijn hier uitstekend. Zijn vader heeft er verstand van. Als je echt familie bent maakt bier je niet dommer.
Merlin begint schetsen van zijn verse neven en nicht te maken en vertelt intussen over Amber op een berg met het Patroon in de kelder. Lucas is verbaasd over de multitasking en vraagt hem of hij een vrouw is. Merlin legt uit dat dit als belediging opgevat kan worden en kan leiden tot een duel, iets wat zijn moeder graag aanging. Lucas denkt dat hij wel in Chaos wil wonen om wat mensen af te rossen… Merlin is vaak afgerost en hij nam ze achteraf te grazen. Lucas wil graag het zwaard zien, Merlin zegt dat hij mag kijken, maar niet aanraken. Hij legt het op tafel, er bewegen dingen op en er zijn stukjes Patroon in het zwaard. Inderdaad een machtig zwaard.
Hier in het kasteel is een schilderij dat een grote troef is en dan kom je uit in Amber. Niet gebruiken dus. Lucas wil graag als eerste weten wie zijn ouders zijn. Merlin pakt Lucas’ schets. Hij staat er stoer op, met een kruisboog, er zijn regenwolken. In het zwart gekleed staat hij op een dak. Dan gaat Merlin schudden, dan pakt hij andere kaarten. Hij laat Lucas pakken, het gaat om het karakter. Er ligt een eenhoorn en een serpent, dat blijkt voor hen allemaal te gelden. Een Chaos en een Amber ouder dus.
Misschien zijn ze broers of zus, hij gaat trachten om te kijken wie de Amber ouder is. Dat hoeft niet te kloppen, het gaat vaker mis. Lucas mag eerst. Hij probeert eerst de tak en daar wordt een vertegenwoordiger van gekozen. Daar ligt Corwin, uit de tak van vader. Dat is interessant.
Corwin ligt er dan ook bij Lilias, Osric bij Remus. Het kunnen 3 personen zijn. Lucas pakt dan afwisselend Eric of Caine, diverse malen. Bij Remus is het Benedict, een goede vechter die verbannen is. De Osric tak klopt. Nog een keer en nog eens en het blijft Benedict. Remus’ druïdenvader lijkt totaal niet op Benedict. Lilias trekt Deirdre er tussenuit. Deirdre zit in de bak. Eric ook. Caine moest trouw zweren aan Brand en is toen verdwenen.
Merlin haalt om te bewijzen dat het principe van de kaarten klopt zijn ouder eruit en dat is Osric…
De chaoskaarten hebben weinig kans. Er zijn twee kinderen van Brand bekend en ze hebben beide rood haar, een meisje en een jongen en alleen de jongen is aardig.
Van diverse families in Chaos heeft Merlin een troef. Remus uitkomst is de meest betrouwbare, hij is waarschijnlijk van Huis Amblerash. Swayvill is een Amblerash en een etter. Ene Bances heeft wel aardige dochters, het Huis is een beetje technisch.
Wat Lucas betreft: Rhodiën is een mogelijkheid, dat zijn diplomaten, saai, spioneren en brengen boodschappen rond. Ze hebben wat magiërs ook en vechters. Merlin is officieel van Twee zonen van zijn moeder zijn geen vechters. Zijn moeder is een tikje teleurgesteld. Jurt kan redelijk vechten. Dat is het kleine broertje met een hekel aan hem. Despil is van een ouwe vent, die ziet er niet uit. Zijn moeder valt nogal op Corwin. Er zijn een paar mensen die gaan helpen, hij verwacht niet zoveel van Jurt.
Lilias is mogelijk een Jesby of Sawall, misschien zelfs uit beide families. Tovenaars.
Caine is goed op de hoogte en duikt steeds weer onverwacht op. Hij is twee keer dood verklaard en een geheimzinnig man die zijn kinderen goed beschermt, dat geldt ook voor Eric. Die Schaduw was behoorlijk afgeschermd. Hij weet niet hoe ze er komen. Benedict is een lange man die er streng uitziet. De troef is warm, dus hij is niet te bereiken. Troeven naar de cellen gaat ook niet en Caine is niet te troeven.
Hoe is Benedict te contacteren? Of hoe zijn die lui uit de cellen te krijgen? Julian is buiten Amber, Lllewella woont onder water en komt er ook niet meer buiten. Rebmanen worden als vuil behandelt. Arden is niet veilig want je wordt er opgevreten. Julian heeft verstand van wouden, hij is een gemene vent met allemaal monsters. Hij heeft ruzie met Corwin en mag Merlin niet.
Rebma is niet bezet, wel zwaar bewaakt. Troeven worden afgeschermd. Julian is een stugge vent. Merlin werkt samen met Dalt en Coral, een mooie tante waar hij een soort van relatie mee heeft. Ze is één van de jongsten van de familie. Ze is niet zo sterk. Dalt heeft iets tegen de familie Amber, ook tegen Brand en vooral tegen Bleys. Hij heeft veel troepen. Brand heeft zus Fiona en broer Bleys aan zijn kant staan. Een goede vechter en een goede magiër. Er is trouw gezworen door Gérard, deze is meestal op zee. Brand heeft gedwongen dat Flora en Random hem ook trouw zworen. Merlin laat hen de familieplaatjes zien.
Er zijn veel troepen van Chaos gestationeerd in Amber. Zijn moeder Dara is ondergronds en op de vlucht en wel sterk. Er is een verdrag aangegaan met familie Sawall en de hele familie wordt nu overal gezocht en er zijn er een aantal vermoord. Swayvill heeft de schurft aan hen. Verder kent Merlin nog wat individuele mensen. Een stiefbroer Mandor is ook op de vlucht en sterk, hij kan demonen oproepen. Ze hebben de demoon gestuurd naar de vrouw van Swayvill en die is dood. Merlin’s vriendin Julia wordt opgejaagd. Kinderen worden opgespoord en omgebracht. Oberon is vermoedelijk door Brand vermoord, het Patroon van Amber is vernietigd.
Ze moeten eerst uitrusten, Merlin is moe. Dan erachter komen hoe de toestand nu is, de lui die in de cel zitten kunnen ieder moment worden omgebracht. Nu worden ze gepest.
Op de eerste verdieping krijgen ze ieder een grote kamer met een enorm bed en het ruikt fris. Compleet met badkamer en douche.



‘Ik wil mensen kunnen afrossen.’ -- Lucas
‘Zou hij een zoon zijn van Benedict?’ -- Rutger

‘Neem je team mee.’ -- Chief
‘Het is zondag, ze hebben vrij…’ -- Lucas

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!