Wednesday 7 December 2011

20. Dwalen in Amber/ Greenpeace/ London

Mikhael
Er wordt een barbecue georganiseerd, de bediendes maken dit. Mikhael verveelt zich en wil graag zelf gaan wokken voor het personeel. Eerst begint hij het personeel hier mee vervelen, het personeel helpt hem niet. Mikhael gaat naar Flora en probeert bij haar te slijmen zodat hij voor het personeel kan gaan wokken, dit wil Flora niet en gaat hem ook niet helpen. Mikhael gaat naar de keuken en zoekt een wokpan, deze hebben zij niet. Uiteindelijk gebruikt Mikhael maar een braadpan, het eten wat hij er mee kookt kan er mee door wat hemzelf betreft, hij mist hier een beetje de juiste ingrediënten. Hij geeft het eten aan het personeel dat hem bedankt nadat ze zien dat hij een prins is. Mikhael beweert van niet, maar zij zien dat Mikhael er één van Jeremy moet zijn.
Mikhael gaat en kijkt wat rond in het kasteel Amber. Hij komt een wachter tegen waar hij van wegrent omdat Mikhael niet mee wil met de wachter. Mikhael vindt van alles wat rommel is, het kasteel bestaat uit erg veel stijlen, het lijkt ook alsof hij steeds in een andere plek terecht komt of zoiets. Mikhael vind wel wat magische dingen zoals een kist met goudstukken. Hij neemt wat goudstukken mee, die van een zeemanskist lijken te zijn. Mikhael komt uiteindelijk in een gang waar wat monniken in een rouwstoet achter een baar aanlopen. Ze lijken Mikhael niet te zien. Mikhael komt daarna in een tuin waar een meisje op een schommel zit. Het meisje weet niet wat een kleinzoon is of een vader of een moeder, zij weet wel wat een vader is. Het meisje denkt dat zij Annette heet, haar vader is Oberon. Oberon heeft zichzelf wel eens Jeremy genoemd, zegt het meisje. Vervolgens bevindt Mikhael zich ineens in een moestuin. De moestuin is slecht onderhouden. Mikhael is verbaasd en gaat weer terug.
Hij komt weer in een lege gang waar het heel stil is, Mikhael komt dan in een trainings-zaal met wat neven en ooms van Mikhael. Didier praat Mikhael over wat Mikhael heeft gezien. Didier vertelt Mikhael dat er wel eens mensen vast zitten in kamers en zo waar de deur van verdwijnt. Mikhael vertelt Didier dat hij moet worden her opgevoed, Didier vind zijn oma ook erg vervelend. Oma heeft zo haar lievelingetjes en dat is Didier in ieder geval niet.
Mikhael geeft les in ongewapend vechten. Thierry, Lorenzo, Adrian, Xavier en Wynona en nog wat anderen zoals Adrienne, Denise, Shannon, Nathalie, Priscilla en Dominic. Mikhael traint met ze en ze willen van alles. Hij traint ze vooral in ongewapend.

Seth
Er is een barbecue en het wordt in de rij staan en dan hopen dat je vlees krijgt. Zeker als Gérard in de buurt is want dan krijg je niets.
Seth gaat lekker een boek lezen en voor zijn eten wordt gezorgd. Er komt iemand naast hem zitten, het is Emily. Ze zal niet naar de bekende weg vragen, ze ziet zo dat hij een interessant boek aan het lezen is. Seth weet wel een aantal runen en Emily heeft er duidelijk ook wat verstand van. In zijn thuis schaduw zegt Seth daar is verder niet zoveel qua talen en ook soorten runen dan ook niet. Emily vraagt zich af of Seth daar in die kleine schaduw niet gevangen zat ofzo? Zo heeft hij het nooit gezien want er was altijd wel wat te doen. En ja, hij heeft wel ambities.
Emily vond dat Seth het goed deed met het volleybal, ze heeft wel gekeken en het was ook een mooi moment dat Seth het atletiek won. Haar neven moeten het altijd verpesten, maar ze lijkt dat niet zo erg vervelend te vinden toch. Ze kunnen redelijk goed met elkaar onderling overweg maar inderdaad minder met die van Jeremy's kant van de familie. Ze zijn het beiden eens dat iedereen hier zich best wel verveelt. Emily schetst een beeld van de heksen in haar familie en zegt dat het wel spannend is dat gedoe. Omdat Seth van Corwin en Caine afkomstig is zou hij eigenlijk zich niet met Emily moeten bemoeien en ook omdat zijn vriendinnetje alweer staat te kijken.
Volgens Emily zou het interessant zijn wat Corwin betreft als Seth het Patroon van Corwin zou lopen, als afstammeling van Caine is dat het Patroon in Tir-na n’Oght en als Prins van Amber het Patroon in de kelder van paleis Amber. Zij als Ardenieten gebruiken ook wel Patroon maar dat werkt er niet altijd, net als magie, Troef en zelfs Logrus. Daardoor worden ze natuurlijk minder lui en gemakkelijk als de andere Amberieten. Arden is altijd wel een uitdaging.
Ze praten eten over heksen en dan gaat Emily ineens weer en dan is daar Cécile ineens jaloers.
Naar aanleiding van Arden vertelt Cécile over het verdwijnen van het regenwoud en het uitsterven van allerlei diersoorten zonder woongebied. Cécile legt uit wat haar allemaal beweegt op dit gebied.
Cécile vraagt of Seth toch geen struisvogel eet hè? Hij wil er wel op letten, dat vindt ze wel leuk van hem en hij krijgt een dikke kus. Ze wil Seth ook eens meenemen naar een zeehonden crèche.
Ze laat wel wat foto's zien van zielig kijkende dieren. Dat zijn ze nou, lief hè! Ze vertelt er van alles over en Seth luistert en stelt vragen. En het gaat blijkbaar allemaal om geld en niemand die iets doet. Seth heeft gehoord dat Cécile's vader er erg goed in is om mensen om te kletsen. Ja, zegt Cécile en zelfs hier in Amber zijn er die dingen aan de hand. Er is zelfs een orca aangespoeld.
Seth stelt voor dat Cécile een dieren bescherming in Amber gaat oprichten.

Ellis
Robert wil zien waar ze woont. Hij stelt voor om eerst een paar dagen Londen te doen. Ze boekt een vlucht naar Londen. Hij vindt vliegtuigen primitief, die toestellen donderen vaak naar beneden. Hij doet zenuwachtig. Tweede klas reizen vindt hij ook niets dus in het toestel vormt hij haar boeking om naar eerste klas. Hij geeft Ellis wat Patroonuitleg, het heeft te maken met waarschijnlijkheid veranderen.
Hij zegt Julian aardig te vinden en vindt het heel vreemd dat de rest van de familie de man niet mag.
Zelf is hij een reiziger door Schaduw. Momenteel bezig met een legeronderdeel in Italië.
Ze vraagt of hij gewoon is opgegroeid bij zijn ouders. Niet echt, zegt hij.

Mikhael
Mikhael merkt op dat ze redelijk goed zijn met een soort van kruisboog, Mikhael probeert ook deze kruisboog, het voelt licht in de hand het is wel makkelijk om in de roos te schieten, Didier vindt dat Mikhael een natuur talent is. Mikhael showt met werpsterren. Lorenzo vindt het goed wat Mikhael doet, Mikhael kan niet in een leger vechten maar meer solo. Mikhael ziet technieken en maakt het zich eigen vertelt hij. Mikhael krijgt ook een kruisboog om te hebben, en wat pijlen. Shannon showt ook wat en zegt dat zij ook bij Benedict heeft getraind, Shannon is erg goed en is erg snel, Mikhael geeft haar een compliment. Shannon vindt van niet, zij vindt dat ze veel te leren heeft. Mikhael traint met hen, met de mannen en vrouwen, ze zijn erg goed om mee te trainen. Mikhael leert hen ook wat moves die hij kent, sommige snappen dit. Rowan kent dat, Shannon weet dit ook. Shannon is 1.75 m, heeft donkerblond haar, is sterk maar slank, heeft weinig boezem.
Mikhael probeert te leren. Deze lui hebben wel wat meer training gehad dan Mikhael, ze zijn ook wel wat ouder dan Mikhael. Op een gegeven moment komt er iemand om te vertellen dat er weer wordt gedanst, Shannon wil een dans met Mikhael dadelijk. Mikhael neemt een douche en zo, en gaat weer terug naar het feest. Mikhael komt Viktor tegen op de gang, Viktor is er al een aantal dagen niet geweest vertelt hij, Viktor vindt dit feest niet zo geweldig. Mikhael vertelt dat hij heeft getraind en zo. Viktor wil nog even op het feest zijn. Viktor vertelt dat Mikhael na het feest maar Logrus moet gaan lopen, dit vind Mikhael wel goed maar Mikhael wil wel nog even iets doen en misschien met zijn vriendin tegelijk op het Logrus, dit moet hij zelf maar regelen vindt Viktor.
Mikhael wil ook nog een virtuel iets doen met Ronardo en Lorenzo. Viktor denkt dat Mikhael wil trouwen dit wil Mikhael niet. Mikhael vertelt dat Jeremy Mikhael wil heropvoeden, Viktor is hier boos over, en hij gaat hierover met Jeremy over hebben, en trouwens ook met Flora. Elora wordt ten dans gevraagd door Mikhael, Elora is een beetje boos omdat Mikhael er niet was, Mikhael vertelt wat hij heeft lopen doen. Mikhael is boos omdat hij vindt dat het personeel verwaarloosd wordt.
Elora vertelt dat ze in Arden wel eens zomer feesten hebben, waar iedereen een eigen gerecht mee mag brengen. Mikhael gaat door over dat het personeel verwaarloosd wordt. Elora vindt dat Mikhael iets meer met zichzelf moet doen. Mikhael gaat drank voor Elora halen, Mikhael bedankt het personeel enorm, het personeel let hier niet zo op lijkt het.

Seth
Hij probeert Cécile uit te leggen dat hij zelf niet zoveel tijd erin kan stoppen, maar wil haar wel steunen. Ze vraagt of hij dan wel zijn handtekening onder de petitie wil zetten? Natuurlijk.
Hij wil wel adviseur zijn. Geld heeft hij niet echt om bij te dragen. Ze gaat er Otmar bij halen vanwege de boten en rent enthousiast de kamer uit.
Dan gaat Seth naar Lorelei en die is met Jeremy aan het dansen en ze lacht heel hard.
Na de dans komt Viktor ineens Jeremy halen en dan is Seth met Lorelei alleen. Ze geeft hem een hand. Nog een knappe neef ook. Ze kan goed dansen en laat Seth het gevoel van leiden.
Seth wil weten of Jeremy al met haar gesproken heeft over hun relatie? Nee, wel over zijn nieuwste boek. Jeremy zit niet verlegen over woorden. Lorelei vraagt of Seth het beeld van Jeremy in de stad gezien heeft? Nee, hij wil het even niet over hem hebben.
Ze nodigt Seth uit om een keer langs te komen bij haar thuis en ook haar dochter Nadia te leren kennen, die is zeven. Seth biedt zijn vriendschap aan, zodat ze wat afgeleid kan zijn van Jeremy.
Ze zegt dat haar moeder bij haar geboorte is gestorven maar wel bij haar toegewijde vader is is opgegroeid. Haar broers en zusters hebben dat anders meegemaakt, zoals Noëmi.
Ze vraagt wat Seth voor Amber wil gaan doen en die noemt Cochis waar iets met undoden bezig is.
Seth noemt een mogelijkheid van een vaste minnaar, niet zo'n Etienne natuurlijk. Didier vindt ze wel uiterlijk op zijn vader lijken, ze vraagt of Seth geen advies voor haar heeft?
Ze vertelt over ene Abel die onlangs gevonden is en die homofiel is. Lorelei vindt hem geweldig want ze kan met deze man over mannen praten. De ideale man eigenlijk, maar helaas dus.
Ze vraagt of Seth die kerels uit zijn expeditie niet beter kent, zoals Lionel?
Ze spreekt af dat Seth haar een keer kan troeven, ze is ook enthousiast met zijn troef die ze krijgt.
Daarna wordt ze gevraagd door Lionel om mee te dansen. Seth wordt dan gevraagd door een dame de Leia heet. Ze zit normaal bij de wacht hier, ze is een dochter van Dalt, wijst hem aan. Zij heeft gemerkt dat ze een aantal mensen helemaal niet kent en Seth heeft haar niet eens ten dans gevraagd. Ze is nieuwsgierig naar Seth en accepteert niet het 'beetje van dit en dat' antwoord. Ze vindt het interessant als Seth vertelt over necromantie. Ze vertelt dat ze zich gespecialiseerd heeft op vechten met iets dat 'The Force' genoemd wordt, dat is verwant aan telekinese zeg maar. Sommigen zeggen dat het gewoon Patroon is maar zij denkt toch dat het anders is.

Ellis
Robert legt dingen uit over Patroon, hij weet echter niet veel. Het toestel landt, er zijn problemen geweest die over zijn gegaan. Ellis merkt dat de band met Luna beter is dan eerder.
Robert schudt de ponden uit zijn zak voor de taxirit naar het Indiase restaurant, Ellis betaalt het eten naderhand met haar creditcard. Hij wil de kaart bekijken, ze merkt iets. Inderdaad heeft hij nu haar rekening gespekt. Met Patroon kun je alles regelen.
Ze gaan naar de musical Oliver Twist, daarna boeken ze een hotel, luxe kamers.
Tijdens het ontbijt vertelt Robert dat hij is opgegroeid bij zijn moeder omdat zijn bestaan onbekend was bij zijn vader. Zijn moeder was strijdster uit politieke noodzaak en heette Jeanne. Hij is geboren en opgegroeid in Frankrijk en hij was een ongelukje. Inderdaad is hij een zoon van Joan of Arc. Men heeft hem gedwongen toe te kijken toen ze op de brandstapel ging, Robert was het symbool voor haar zonde. Hij moest ook dood en toen dook zijn vader op.
Robert is meestal in Schaduw en soms in Amber. Zijn vader vindt dat hij plichten heeft in Amber. Robert had Ellis geen rotjeugd gegund. Hij had een goede relatie met haar moeder. Er zijn meer nieuwelingen in Amber die hun ouders niet hebben gekend. Benedict is erg streng, goed in alles en er valt niet met hem te leven. Ellis noemt de twee goede familietakken aldus de koning en zijn moeder: die van Flora en die van Benedict. Zit waarheid in, vindt Robert. Fiona verwaarloost kinderen die geen Ronardo heten, Brand is een monster en de kinderen van Bleys moeten perfect zijn. Gérard doet dom en is een vreselijke drammer, Random interesseert zich alleen voor zijn eigen grappen, Eric is verschrikkelijk somber en Corwin weet zelfs niet dat hij kinderen heeft als ze voor zijn neus staan. Deirdre is veel te fanatiek, Llewella te bloot en te vrij.

Mikhael
Mikhael vindt het wel leuk om getraind te hebben, Mikhael heeft het met Elora er over dat ze Logrus gaan lopen. Elora vindt het goed om met Mikhael tegelijk in de Logrus te gaan. Ze wil dat zo snel mogelijk gaan doen, want er is iets. Ze gaat hem nu alleen niet vertellen wat, er is voor alles een tijd en een plaats.
Mikhael vraagt Shannon ten dans. Mikhael vertelt haar dat hij is opgegroeid in China, bij de keizer. Mikhael heeft wat opleidingen gehad, en toen ging zijn moeder ineens weg, en toen gingen ze weg daar en toen op Mikhael's 15de ging zijn vader weg. Mikhael heeft als een assasin getraind sinds toen, Shannon vindt dit leuk. Ze vindt Mikhael's afkomst erg leuk, hij stamt van een aantal interessante mensen af, boeiende familietakken.
Mikhael is het hier niet mee eens, Sand en Fiona vinden Mikhael blijkbaar niets. Shannon vindt Fiona niet zo geweldig inderdaad, haar vader is echter zeer over Fiona te spreken. Shannon heeft een zoon die vijf is. De jongen heet Jonathan, Etienne is zijn vader. Ze is een poos met Etienne samen geweest omdat hun wederzijdse vaders het goed voor hen vonden dat ze eens wat vastigheid zouden hebben. Toen was Shannon het ermee eens, ze was nogal verliefd op Etienne. Maar Etienne is geen man voor vastigheid en Shannon niet iemand die graag haar man deelt met tig anderen.
Ze vertelt dat haar vader Fionn heet, Mikhael vertelt dat Fionn wel eens in Japan is geweest of zo. Shannon vindt haar vader wel aardig, meestal veel bezig met zijn kinderen, maar als er een project was, zagen haar ouders hun kinderen niet meer staan. Dit was ook zo bij Mikhael thuis. Mikhael vindt dat Shannon boft. Shannon is opgegroeid in een magische wereld, oosters maar ook Arabisch. Shannon heeft wel broers en zussen, Morgaine, Steven en Rowan, al is de laatste een halfbroer die ze alleen af en toe heeft gezien.
Mikhael heeft geen broers en zussen, dit vindt hij wel eenzaam. Shannon kan zich dit niet zo voorstellen. Shannon is wel eens naar school geweest, maar dit ging niet zo enorm goed. Mikhael heeft alleen lopen trainen en zo, en hij heeft ook de lezingen van de Wijze Confusius heeft gevolgd. Deze gingen over bescheidenheid en nederigheid en zo, dit vond hij interessant. Mikhael vindt Chinezen vies, en hij vertelt dat hij daarom niet zo met aanraken en zo doet. Shannon vindt het leuk wat Mikhael heeft verteld en zij wil eens over die lezingen hebben, ze vond het dansen ook leuk.
Er komt een andere dame op hem af die Nathalie heet, en zij wil ook wel dansen. Mikhael vertelt weer over zijn achtergrond. Nathalie heeft in ruimteschepen gewoond en dat ze dat nu wel mist. Mikhael lijkt dit fascinerend en dat hij wil wel eens mee met Nathalie. Ze vertelt dat er ook aliens zijn en zo dat ze er niet helemaal menselijk uitzien. Ze vindt het ook enorm ouderwets hier, Natalie wil ook dat Mikhael haar een keer troeft. Mikhael wil een martial arts school op gaan zetten en hij vertelt dat hij een andere opvoeding volgens Jeremy nodig heeft.
Nathalie schrikt van het feit dat Mikhael een moordenaar is. Ze is een dochter van Jeremy en Mara. Mara heeft een hekel aan Sand, dit vind Mikhael wel interessant. Hier wil Nathalie niet in betrokken worden. Nathalie vraagt of hij al met een directe oom heeft gepraat.

Seth
Leia vraagt hoe het Seth bevalt, de familie? Wel groot. En nee hij vindt het niet te opdringerig dat hij wordt gevraagd door dames. Zij vindt het prettig als het niet altijd dezelfde lui zijn.
Dan wordt ze weer ten dans gevraagd door iemand anders, Etienne.
Seth gaat even aan Bleys wat vragen. Die is druk met dansen en dan gaat Seth naar Caine. Hij heeft wel een vraag, Bleys is nu bezig maar hij heeft allerlei vragen over Troef, en ja Caine is niet een beetje goed in Troef. Seth heeft bedacht of je hele dingen, een spreuk effect bijvoorbeeld, in een Troef kan stoppen en dat eruit halen dan? Een storm bijvoorbeeld.
Caine is zelf niet zo goed in magie, maar noemt Despil als iemand die goed is in Troef en magie allebei. Hij is zelf erg goed in beveiligingen. De troeven uit de set zijn de meeste door Fiona gemaakt en een paar van Ronardo. Er zitten er ook een paar van Random tussen, gewoon af en toe gebruiken en dan opletten wat je zegt. Caine vindt het wel prima dat hem niet gevraagd is om die sets te maken, hij heeft het druk maar niet voor Seth natuurlijk. Hij wil hem wel basis vaardigheid bijbrengen, maar Seth heeft eerst afgesproken met Bleys. Ach waarom niet eerst door Caine en dan later naar Bleys? Ja dat is goed. Caine geeft Seth een betere troef van zichzelf, die moet Seth dan maar vergelijken met die door Fiona getekend is. Die van haar is wat slordiger, niet helemaal af en ook geen beveiligingen erin. Als hij dat tegen Caine vertelt dan knikt Caine wel, hij is wel trots.
Hij is niet de opa die vindt dat zijn kleinkinderen elke zondag op de koffie moeten komen, maar hij vindt het wel leuk om hem af en toe te zien.
Ze hebben het over Dara en haar zombies. Caine vraagt dan hoe het zit met Patroon lopen? Seth vertelt over dat van Corwin. Caine heeft meer binding met Tir-na n’Oght, maar hij wil niet Connor overslaan want dat is natuurlijk de vader van Seth. Over transport systemen naar de kelder is er die Harry daarginds, die had ook een soort idee. Ach, de enige die heel vaak iets met Patroon doet is Jeremy, maar mogelijk komt het patroon gewoon naar hem toe in plaats van andersom.
Caine vraagt of Seth ook een muziekinstrument bespeelt? Nee, niet echt. Hij heeft wel voor ondoden geleerd zodat hij die dat kan laten doen. Caine speelt ook geen instrument. Maar hij weet soms ook niet precies wat hij allemaal aan zijn kleinzoon moet vragen. Hij heeft zelf ook geen echte hobby’s.
Caine vraagt zich af of Seth een vaste relatie heeft met Cécile? Nee, nog geen vaste plannen. En of Seth al met zijn dochters gedanst heeft? Leanie of Denise? Hij stelt Seth voor aan Denise.
Denise lijkt uiterlijk erg veel op Caine, een soort vrouwelijke versie van hem. Ze lacht vriendelijk naar Seth en stelt zich voor als zijn tante. Ze heeft begrepen dat Seth al zijn tantes wil leren kennen, zoals Lorelei die Seth een beetje zielig noemt en daar is Denise het mee eens. Seth vertelt erover dat Jeremy die Lorelei geen kans geeft en dat is wat sneu. Denise is tegelijkertijd met Jeremy's kinderen opgegroeid en kent hem erg goed, maar meer als een oom want ze heeft niks met hem verder.
Denise vindt het geweldig dat de flierefluiter Connor nu plotseling een zoon heeft. Ze vraagt zich af waarom Seth niet van vechten houdt en wat hij dan doet? Tja hij heeft een demoon en ook een leger van ondoden die voor hem vechten. Hij heeft geen wapen anders dan verder zijn spreuken. Denise stelt voor dat Seth haar binnenkort een keer troeft en dan kunnen ze het over een wapen voor hem hebben, niet over trainingen. Seth probeert uit te leggen dat de meeste wapens erg onhandig zijn en dat is ze helemaal met hem eens. Hij vertelt over zijn Bone Dragon en dat vindt ze ehh, interessant.

Ellis
Robert heeft een hekel aan gekibbel. Hij kan opschieten met zijn broer en zus en de aardige kinderen van Fionn. Hij heeft gisteren beslist meer aan familie te gaan doen vanwege Ellis. Hij beklaagt haar dat ze verder geen directe familie heeft, maar bij meer vage familieleden kan ze vast iets leren over magie en kaartjes. Hoeft niet zo, zegt ze.
Ze gaan met de metro naar madame Tussaud. Hij vindt de militairen het meest interessant, zij bekijkt meer de componisten. Hij vertelt over Djengiz Kahn die driftig was.
Tijdens de koffie zegt hij graag bezig te zijn met ruimteschepen, wapens en space marines. Hij vertelt over mooie en lelijke schepen. Hij bestuurt shuttles en helikopters.
Ze gaan boeken kijken en daarna naar een winkel met muziekinstrumenten. De winkelman probeert Ellis zigeunerinstrumenten aan te smeren, ze heeft meer met snaarinstrumenten. Robert kan goed piano spelen. Hij staat erop dat ze een contrabas uitzoekt die dan naar Nieuw Zeeland verzonden zal worden. Er wordt ook een banjo aan de bestelling toegevoegd, voor Robert?
Voor het eten checkt ze haar bankrekening, ze heeft een prijs gewonnen van tien miljoen dollar.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!