Saturday 6 August 2011

3. Thorvald/ Koningin Feeks/ Schaduwreizen

Marek
Marek is heel wat beloofd wat betreft Amber. Hij is voorgesteld aan koning Jeremy die het oprecht leuk vindt om hem te ontmoeten. Wat eten en drinken? Allebei wel ja.
Jeremy besteld thee en kwartels bij het vriendelijke dienstmeisje dat komt als hij aan het koord trekt Hij informeert naar de reis met Etienne en Oliver. Etienne is zijn oudste zoon en is ook een ontwerper van Zeppelin techniek. Marek wil graag meer uitleg over techniek en Jeremy denkt dat hij dan maar een keer moet meegaan naar zo'n wereld waar dat goed werkt allemaal.
Hier in Amber werkt zowel techniek als magie bijna niet. De meeste van hen zijn dan ook niet zo vaak in Amber, Jeremy zelf ook niet altijd. Ze hebben het even over soorten van magie, zoals conjuration, machtswoorden en oproeping. Jeremy heeft het er niet zo erg op, demonen oproeping.
Marek wil dan wel weten van wie hij er eentje is? Jeremy bekijkt hem en denkt te weten dat Marek wel een Amberiet is. Hij wil het wel uitzoeken, dat doet hij heel graag.
De koning pakt een leren etui uit zijn zak en haalt daar een pak kaarten uit, een Egyptische Tarot.
Ondertussen komt de thee met broodjes en botjes met vlees eraan. Marek begint over het ontbijt van ene Rhexenor die wel twee ossen eet. Jeremy is net als Rhexenor ook een halve Chaosiet. Hij vertelt dat de 72 kaarten door een broer van hem zijn getekend. Hij begint de Tarot te leggen en Marek mag er eentje uit halen. Zijn moeder wordt het eerst bepaald. Dat is geen Amberiet, maar een Chaosiet. Jeremy vraagt of hij ooit iets gemerkt heeft als hij 's morgens wakker wordt? Nee.
De volgende kaart is zijn vader en Jeremy ziet dan dat die wel een Amberiet is. Zo te zien komt Marek dan uit de tak van Gérard, leuk! Jeremy vindt die oom wel heel aardig, maar Gérard is niet de vader van Marek. Jeremy kent twee zonen van Gérard, ene Boromir en Thorvald. Hij legt een kaart en schrikt een beetje. Thorvald is wel de vader van Marek en is getrouwd met een zuster van Jeremy. En die Anna is niet de moeder van Marek. Dat geheim houden gaat niet lukken.
Ach Anna kan wel wat hebben en waarschijnlijk is Marek van lang geleden voordat Thorvald zijn zus Anna ontmoette. Jeremy vindt Thorvald erg sympathiek, is loei sterk en pakt alles aan.
En ja die Tarot die klopt goed. Het zou kunnen dat er iets gebeurd is dat Thorvald niets weet van zijn bestaan. En hoe het komt dat de koning en koningin hem daarginds hebben opgevangen weet Jeremy ook niet. Hij ziet er ook niet uit als een demoon, gewoon een vondeling.
Ja, Jeremy kent veel Amberieten. En hij vindt het erg interessant om koning te zijn en vooral de jongeren zijn erg aardig. Het gedoe met Chaos is best zwaar en ook de onderhandelingen met de gouden cirkel landen zijn zwaar. Veel moet hij zelf doen maar hij kan gelukkig ook veel delegeren.
Binnen de familie zijn afspraken gemaakt over taakverdeling.

Mikhael
Mikhael wil nou gewoon naar de feeks maar zijn moeder vindt dit niets, Bances wil niet troeven en loopt naar een cirkel en duikt er in en Mikhael er achteraan, het lijkt alsof hij valt en uitgerekt wordt en ziet allerlei kleuren en hoort gezoem als ze aankomen aan de andere kant zien ze het paleis van Chaos, het heet een 'Way”waar ze net door heen waren. Mikhaels moeder zag er heel even uit als een octopus nadat zij uit de Way kwam. De wachters bij het paleis lijken zeer alert. Binnen het paleis zijn er veel portretten van een slang. Een soort van zuid Aziaat komt hun tegemoet hij zegt dat hij Raneesh heet en wil hun graag helpen, de koningin is nu niet aanwezig, en ze moeten een afspraak maken, de koningin zal er pas overmorgen zijn zegt Raneesh. Bances troeft koningin Feeks en even later zegt hij dat zij er over een paar uur zal zijn. Mikhael wil zich verschonen, Mikhael zit tegen Raneesh te slijmen over hoe moeilijk zijn werk wel niet is. Raneesh beweert dat hij inderdaad veel moet doen op zijn positie, Raneesh rent weg om een man te halen het hoofd van de huishouding en heet Kelder en volgens Bances is hij het hoofd van huis Mason. Huis Mason is blijkbaar heel erg bezig met huishoudelijke zaken. Kelder laat de kamers van hun zien. Bances laat ook wat drinken brengen. Mikhael gaat badderen en schijten en spoelt ook door hij wast zich met zeep en shampoo, hij heeft naderhand veel schuim. Hij trekt daarna mannelijke losse kleding aan, hij doet ook mocassins aan. Er staat een meisje voor de deur die te eten en te drinken komt brengen en de kleding wou gaan wassen, ze bloosde en Mikhael wist niet waarom.

Seth
Is door zijn vader binnengelaten. Seth denkt dat de man verlegen is, hij vraagt Seth of hij wat wil drinken. Seth hoeft niet, de man zelf neemt wel. De man vertelt dat hij de naam lang geleden ooit heeft gehoord. Er is een macht, vertelt de man, een soort initiatie, waar hij aan heeft gedaan, hij is een patroongeest tegengekomen die vertelde dat de man naar ene Seth moest zoeken, de man had nagevraagd naar een 'Seth', maar zonder resultaat. Seth zegt dat een naam veel macht heeft, waar hij vandaan komt is dat overal zo. Iedereen hier is machtig zegt Seth. Connor vertelt dat het met die macht van namen wel meevalt. Connor heeft weinig kinderen, hij weet niet hoe zo´n gesprek zou moeten gaan. De vader hoort zijn kinderen op te voeden, dat is hier niet gebeurd, hij is zelf wel opgevoed, hij is alleen nooit uit het huis getrapt, verteld Connor. Seth vond het normaal dat hij alleen een meester had. Seth vertelt dat hij zijn vader niet miste, hij wist namelijk niet wat hij moest missen, sinds zijn vader er nooit geweest was. Connor weet niet wie Seth´s moeder is.
Connor zegt dat hij het met een aantal vrouwen gedaan heeft. Seth weet niks van zijn moeder, volgens Randal heet de vrouw Noëmi. Connor dacht dat het niet mogelijk was, hij had ooit in een droom een affaire gehad met een meisje die zichzelf zo noemde, het was een jaar of zes geleden. Er is hier een paleis, Tir'na'noct, en daar kwam hij haar tegen, ze probeerde daar ene Corbin te ontlopen en daar had Connor aan mee gedaan. Connor vindt het wel raar. Seth heeft met Randal in dat paleis gelopen. Connor weet niet precies wat er aan de hand is, hij is normaal nooit sloppy.
Hij gaat ook altijd goed na of zijn relaties gevolgen hebben gehad, hij dacht dat het geen werkelijkheid had, zijn relatie met Noëmi bedoelt hij. Rafael vind hij ook wel een mooie naam. Seth is zonder vader en of moeder opgegroeid, hij heeft een mooie ring, nooit een treinbaan gekregen, nooit gevliegerd, wel boeken gelezen. Hij heeft in zijn kindertijd boeken over necromantie gelezen. Seth heeft veel undead in zijn tijd gezien. Connor houdt niet zo van undead, hij vind het een beetje een vieze boel. Hij wil liever dat het hier niet allemaal tot leven komt. Dan worden ze allemaal sterk en dat is lastig. Het word wel even kouder hier in de kamer, het lijkt alsof hier iets aanwezig is ofzo. Corwin weet waarschijnlijk niks over Noëmi, Randal wist er wel wat over. Connor stelt voor dat Seth met hem optrekt, voor een tijdje. Grootouders ontmoeten enzovoorts. Zijn vader is Caine, zijn moeder is Theresa. Connor houd zich bezig met beveiliging, van alles valt onder die categorie, hij zoekt ook dingen uit voor zijn vader, verschillende dingen worden uitgezocht. Zijn vader is admiraal van een vloot, en daar doet Connor ook nog wel eens wat mee. Connor zegt dat zijn familie zich niet bezig houdt met undead, Julian hakt undead in mootjes.

Marek
Jeremy heeft het over zijn neef Rinaldo die het altijd over kosten noch moeite sparen heeft. Zelf heeft hij niet iets met handel maar kan wel goed vechten. Dat heeft hij van zijn oudste oom Benedict geleerd. Hij vertelt dat die met handicap nog 600 man verslaat met een luciferhoutje. Zelf heeft hij een paar jaar bij Benedict getraind. Die is zo'n 2000 jaar oud. Marek gelooft dat niet. Jeremy's vader is nóg ouder, die heet Gramble. Zijn moeder is Flora, de mooiste vrouw van het universum, zegt hij trots. En Amberieten zien er gewoon niet ouder uit.
Jeremy denkt dat Thorvald niet boos zal zijn als hij hoort dat hij een zoon heeft. Marek kan natuurlijk ook altijd nog blijken uit de Random tak te komen. Hopelijk niet.
Jeremy vertelt dat uit zijn eigen gezin bijna iedereen goed kan vechten, inclusief zijn vrouw Irsa. Troeven kan Marek krijgen als hij wordt geïntroduceerd in de familie. Met vlagen duiken er ineens een stel nieuwelingen op en dan organiseren ze zo'n introductie. Zijn moeder organiseert dat graag.
Met zijn eigen kinderen is dat een probleem bij die vijand want die hebben allemaal Patroon gedaan. Ze zijn daardoor allemaal bekend bij de vijand en die speelt daar op in. Marek is gelukkig nog niet zover. Ze hebben wel geprobeerd er iets aan te doen en daar vielen wel wat slachtoffers bij en toen kwamen ze erachter dat de vijand ze altijd een stap voor was steeds.
Jeremy is zelf heel erg goed in Patroon en kan er wel een beetje omheen werken. Je moet heel erg goed zijn anders is het niet handig om nu Patroon te leren.
Jeremy kan Marek gewoon naar Thorvald toe brengen. Niet met Troef maar op een andere manier. Thorvald woont in dezelfde thuis schaduw als waar Jeremy met zijn gezin woont.
Jeremy vertelt dat zijn vader Gramble heel aardig is en hem altijd probeert te helpen.
Als ze zijn uitgegeten dan vraagt Jeremy of hij meekomt. Hij loopt naar een schilderij met een tekening van een huis. Jeremy mompelt iets, Marek voelt magie en daarna loopt Jeremy er dwars doorheen. Marek aarzelt en Jeremy roept 'he kom je nog?' Het is een doorgang.
Jeremy vertelt dat zijn vader met dat magische schilderij geholpen heeft. Maar dat mag Marek niet verder vertellen natuurlijk. Dit huis (Pemberly) is door Flora geregeld voor Jeremy en zijn vrouw.
Boven hun hoofd klinkt geronk en daar vliegt een grote sigaar, een Zeppelin, soort ballon.
Ze lopen naar het huis en een oude, wat gezette, dame vliegt Jeremy om de nek. Hallo Bess, ik had je al gemist. Ze komt straks met het week menu. Irsa is nog niet thuis geweest.
In het huis staan allemaal dure spullen, past allemaal uitstekend in de stijl van het huis.
Jeremy loopt naar een hoornvormig apparaat en draait nummer 6 en dan vraagt hij naar Thorvald.
Nee, neem Anna maar niet mee, er is hier iemand die je beslist moet zien.

Mikhael
heeft thee met sandwiches en nog wat andere dingen, en hij vreet alles op, op een of andere manier denk Mikhael dat hij wordt begluurt, Mikhael denkt dat het magisch is en zegt dat hij het merkt. Hij hoort gegiebel en ineens houd het begluren op. Mikhael gaat de gang op en klaagt tegen ene Alfred dat hij begluurd werd, Alfred zegt dat hij maar een klacht moet indienen bij de koningin. Raneesh komt Mikhael op de gang tegen en zegt dat hij verwacht wordt bij de koningin. Ze lopen een grote kamer binnen waar een dame met zwart haar zit met, 1,73 tenger grijze ogen koele blik netjes en schoon. Mikhael buigt voor Faye zij vindt dit niet nodig, ze laat koffie bezorgen. Ze doet magie, Bances zegt dat Mikhael een klein probleem heeft, Faye zegt dat ze wel de vader van Mikhael kent. Mikhael en Bances vertellen over het shapeshift probleem van Mikhael. Faye stuurt iedereen behalve Mikhael de kamer uit. Faye verteld doet bescherming magie, Faye vraagt over hoe lang hij zijn moeder kent hij zegt tot zijn 12de. Faye zegt dat hij de kleinzoon is van Ernest Sawal en dit vind ze interessant. De oma van Faye kan ook niet haar vorm goed vast houden, en dit mag niet iedereen weten, maar zij heeft een aantal ongelukken gehad waardoor ze onstabiel werd dus het zou kunnen zijn dat Mikhael wel genezen kan worden. Mikhael vertelt over hoe hij ziek was. Faye waarschuwt Mikhael dat als je teveel veranderd dat je dat je zelf niet meer bent na een tijd en dus van alles vergeet. Mikhael merkt op dat hij ook geen magie heeft, maar Faye zegt dat dit normaal is en niet aan zijn probleem ligt. Faye stelt voor dat ze eerst de rapporten van Mikhael gaat door kijken en aan haar oma gaat vragen voor advies. Faye vraagt of Mikhael een moordenaar is en hierop zegt hij blij ja!

Seth
Wil zijn familie ontmoeten, Connor's familie. Connor zegt dat ze het beste wat kunnen reizen, en dan gaan teleporten, met een magische teleport kan je niet tussen schaduwen reizen.
Seth heeft een teleport spreuk, maar, daar heb je weinig aan. Je moet een spreuk aanpassen op dezelfde wereld waar je in bent, en dan kan je niet eens die wereld uitkomen. Als je magie met andere machten combineert dan kan je wel tussen werelden reizen, in principe dan. Op sommige plaatsen is het heel makkelijk de wereld uit te komen. Seth vraagt zich af hoe ze moeten reizen, Connor legt uit dat Seth paardrijden moet leren, Seth vind paarden vies ruiken, Seth verplaatste zichzelf door te teleporten of te lopen, Connor heeft als enige optie om te paard te gaan. Seth wil wel achterop bij Connor. Seth zal een prins zijn als Connor hem officieel erkend, eerst, zal Connor de vrouw kunnen zoeken. Seth heeft haar nooit gezien, hij kent haar dus absoluut niet, Randal kent die vrouw wel. Seth denkt niet dat hij met de zoektocht mee kan helpen, Connor denkt dat dat niet het geval is. Connor wil haar niet echt zoeken, hij kent haar niet echt. Connor heeft geen interesse in Noëmi. Connor zal Seth gewoon meenemen, Seth vind drinken, dansen, gokken etcetera allemaal tijdverspilling. Connor verteld over neef Martin, die in zijn leven voornamelijk drinkt en feest. Seth vind dat een saai idee, Seth word meegenomen door kasteel Amber, hij word wel achtervolgd, Connor zegt dat hij liever een knap meisje ziet dan een vieze zombie. Connor vind het moeilijk om voor te stellen dat Seth een zoon van hem is, en verwant aan Corwin, hij vraagt zich af of Seth niet gewoon verwant is aan een andere oom van hem. Seth denkt dat deze mensen geen magie hebben, dus dat ze geen gevaar vormen, ze hebben nog steeds oren en ogen. Connor legt uit dat zijn vader enorm voorzichtig is. De staljongen buigt voor Connor maar kan hem zijn geliefde paard niet aanbieden. Connor wil nu dan wel een ander paard, dat zwarte daar. De staljongen haast zich en komt even later naar buiten met een enorm paard. Seth vraagt zich af hoe je daar ooit op moet zitten, de staljongen zou graag hebben dat de paarden worden terug gebracht. Seth vind het vreemd dat ze geen recall device in die paarden installeren, waarom vangen die mensen geen nieuwe paarden? vraagt Connor zich af. Connor neemt dat paard wel mee, en hij heeft toestemming van de koning. Seth zit achter zijn vader op het paard. Ze gaan de berg af, ze gaan harder en harder. Ineens zijn ze ergens anders, Connor zit zich te concentreren, hij lijkt zoekend ofzo, ja dit is schaduw reizen zegt Connor, hij wil het zo kort mogelijk doen maar het is niet helemaal veilig. Seth's magie is weer weg. Je magie valt uit als je ergens anders uitkomt, Seth stelt voor dat hij een gat maakt waar je doorheen loopt, er zijn wel mogelijkheden om dat te doen, zegt Connor, maar dat is ook niet veilig. Ze nemen bij een herberg een kamer van de nacht, Connor legt uit dat hij patroon heeft lopen gebruiken. Hij zegt dat je met behulp van patroon tussen werelden kan reizen, het is veiliger dan troef. Seth vraagt zich af wat troef is, met troef kan je of naar iemand toe gaan of naar een andere plaats gaan, er is veel ingegrepen en geklooid met troef dus het is absoluut niet veilig. Met snelheid kan je patroonreizen makkelijker maken.

Marek
Jeremy vraagt Marek of hij Thorvald alleen wil spreken of met hem erbij? Maakt Marek niet zo uit en dan blijft Jeremy er graag bij. Dan gaan ze gezellig in de tuinkamer zitten.
Er wordt dan daar opnieuw thee en koffie gebracht en weer eten. De Victoria sandwiches zijn erg lekker. En ja Jeremy traint heel veel en heeft daarom vaak honger. Niet al zijn tijd gaat in staats zaken zitten, hij wil ook graag bezig zijn met legers en schrijft nog boeken naast bezig met zijn familie te zijn. En hij bemoeit zich graag met veel dingen, grijnst hij.
Marek vertelt dat hij ook wel belangstelling had voor het werk van de koning maar werd dan weggestuurd want hij was een lastig kind. Marek vertelt over zijn jeugd.
Er komt ondertussen een bloedmooie jonge vrouw binnen, ze is 1.62m lang, lichtbruin haar, vrij stijl, heel lichtblauwe ogen en tengere bouw en alles in de juiste vormen. Mooie kleding. Ze komt vrolijk binnen en vliegt Jeremy om de nek, hé pap! Ze heet Cécile en begroet Marek enthousiast.
Cécile wordt enthousiast als ze hoort dat Marek een zoon van Thorvald is en ze wil er graag bij blijven als Thorvald straks komt. Jeremy wist niet dat Cécile thuis was. Moest jij niet je taken doen? Nee hoor, allang klaar pap. Zeker door je broer of zus laten doen? Nee hoor. En Jeremy heeft alweer een knappe jongen mee gebracht. Cécile wil wel de hobbies van Marek weten. Hij kan wel magie. Oh, wat interessant en wat is je favoriete spreuk en waar heb je die geleerd en waarom? Cécile begint uit te leggen dat je een spellstore item kunt maken en daar 12 spreuken in stoppen, als Marek vertelt van die ene spreuk die hij in zijn hoofd heeft. Cécile vertelt over de broer van Jeremy, die Despil heet en die heel veel van spreuken weet. De andere broer is een beetje een droogkloot.
Cécile rent naar het aangekondigde bezoek, Thorvald moet je komen kijken wie er is!
Jeremy doet verontschuldigend, Cécile lijkt op zijn moeder Flora.
Cécile trekt iemand mee naar binnen: 1.82m, grote brede en gespierde bouw, donkerbruin haar en blauwe ogen. Sympathiek gezicht en Marek heeft meteen het gevoel dat hij hem kent. Hij kijkt stomverbaasd naar Marek. Hej. Is dat alles, vraag Cécile. Hij ziet meteen dat Marek zijn zoon is.
Cécile vertelt alles en de rest zit er wat beteuterd bij. En ineens noemt ze Thorvald een oom.
Dan vraagt ze of Marek wel van dieren houdt? Hij wel maar de dieren zelf niet. Cécile vertelt dat ze een nieuwe kat hebben en die zet ze meteen op Marek zijn schoot. Dit is Tommy. Die blijft braaf op de schoot van Marek liggen. Ze vertelt dat ze een schildpad heeft, vogels en ratten.
Ben je wel eens in Hawaï geweest, nou wij wel. Jeremy neemt haar mee om te gaan wandelen met een rotsmoes over een gestrande walvis. En de stilte keert weer.
Thorvald verontschuldigt zich wel en Marek vindt haar erg knap wel. Marek vertelt dat hij altijd dacht dat zijn ouders dood waren. En nu heeft hij ineens een vader en misschien zelfs een moeder. Een Chaosiet zegt Marek maar Thorvald vindt dat niet waarschijnlijk.
Thorvald denkt het zeker te weten dat Marek zijn zoon is. En Chaosiet meisje daar gelooft hij niet in. En hij weet dan niet wie Marek's moeder wel is. Maar zijn vrouw Anna is heel aardig en ze hebben een zoon Raoul die steeds zeurt over een broer of zus en nu is dat meteen geregeld.
Marek vertelt van zijn interesse in vechten en Thorvald heeft dat ook, hier op dit eiland trainen ze behoorlijk veel. Jeremy is ook een goeie vechter en van alle markten thuis. Die Benedict heeft hier ook een zomerhuisje. De verhalen die over hem verteld worden zijn wat overdreven maar hij is wel erg goed. Thorvald vindt hem niet aardig is het opzicht van lachen. Hij is heel serieus.
Marek vertelt over zijn jeugd in Gaiga, zoals de knusse bezemkast en het helpen van het personeel en Thorvald besluit om hem mee te nemen naar zijn huis en aan Anna voor te stellen. Hij zal ondertussen wat gaan regelen, zoals een koninkrijk gaan vernietigen ergens. Thorvald lijkt ergens boos over te zijn. Marek begrijpt er niks van. Ondertussen mijmert Thorvald erover of hij zijn vader zal meenemen of niet.
Ze lopen ondertussen naar het huis van Thorvald en die vertelt dat het hier altijd mooi weer is en dat het 's nachts dan wel regent. Verderop is een mooi wit landhuis met zo'n witte zuilengalerij.

Mikhael
Wil wel met zijn oma praten, Sawall is wel vies van shape shiften zegt Faye. Mikhael zegt dat hij wiskunde en magie heeft gestudeerd maar dat hij magie alleen soms gebruikt. Sawall is niet zo blij met mensen die shape shiften voor hun ogen, maar dat vraagt Faye zich af. Faye gaat er over hebben met zijn oma, Faye verteld dat de Hoven wordt gemanipuleerd door iets of iemand buiten Amber en Chaos en hij kan alle machten. Het lijkt iets te maken te hebben met een Avatar van een Serpent en Eenhoorn. Faye vertelt dat je de magie moet vast zetten aan een wereld waar je bent en dat is een linchpin, Mikhael zegt dat zijn moeder het ook over had, de vijand heeft geen Magie of lijkt hier slecht tegen bestand tegen te zijn. Het of hij lijkt geen shapeshift te zijn, en omdat Mikhael niet bij Patroon of Logrus zit, ziet hij jou niet zo. Faye zegt dat ze Mikheal een eind met een troef kan brengen naar de vijand. Faye zegt dat ze meer van de vijand weet dan dat ze vertelt. Faye zegt dat er een aantal mensen verdwenen zijn vanwege troef. Mikhael merkt op dat iedereen schoon is, Faye zegt dat de Chaosieten schoon zijn op zich zelf. Mikhael vertelt over hoe vies de koperen stad is. Mikhael lijk rondreizen wel leuk, Faye vraagt hoe zijn vader er uit ziet en dat laat Mikhael zien door te shapeshifen naar zijn vader, Mikhael zegt dat hij het fijn lijkt om zich ergens thuis te voelen. Mikhael vond het raar om zijn moeder weer eens te zien. Mikhael zegt dat iemand hem had begluurd, Faye dat het haar dochter en zusje zou zijn van 10. Faye geeft een veilige troef van haar zelf. Een dame is 1.76 dun als een plank lang zwart haar, grijs blauwe ogen, blanke huid. Ze heet Caitlin en ze claimt dat ze een nicht is van hem, Faye zegt dat ze dochter is van haar. De kleine van 10 heten Morag en Kristina. Kate lijkt wat voor hem te hebben.

Seth
Seth is bij zijn pappa, ze gaan eten, slapen, volgende dag gaan ze verder. Ze zijn nu aan het schaduw reizen, zegt Connor, het probleem is dat je op elke nieuwe plek je spreuken soort van kwijt raakt. Het is altijd handig om een voorwerp te hebben waar je jou spreken op kan slaan. Connor verteld hoe lynchpins gebruikt moeten worden. Connor denkt dat Seth een goede magiër is, hij denkt dat Seth met dat aanpassen geen problemen zal hebben, er zijn zelfs mensen die er haast geen tijd voor nodig hebben, ze werken zowat langs de lynchpins heen. Connor kent wel een paar mensen die meer van magie weten, hij heeft het wel gestudeerd maar het heeft niet zijn volle interesse, hij heeft het misschien wel van zijn moeder dan, denkt Connor. Maar Seth is blijkbaar heel ver met magie gegaan, zelf is Connor meer geïnteresseerd in techniek zegt Connor, dat is meer iets van wielen enzo zegt Seth. Connor had een vriend die heel veel doet met magie, als zodanig heeft Connor meegestudeerd maar vond het niet echt interessant. Voor de rest vind Connor het patroon wel interessant, maar op het moment kan je daar beter geen gebruik van maken. Connor maakt ook wel gebruik van troef, maar dat gaat wel een beetje moeizaam, hij doet niks met demonen. Er is een tak in de familie, de Julian tak, die doet veel met demonen.
Seth wilde misschien wel wat demonologie leren. Seth zegt dat necromantie een beetje lijkt op demonologie. Connor vind het allemaal niet zo geweldig, Seth wilde misschien wel bij Randal zijn vader les nemen. Hij wil alleen maar wat van hem leren, maar zijn kinderen kunnen het natuurlijk minder goed als Mandor zelf. Reign is de wereld waar Seth is opgegroeid, op een dag hoorde hij dat het Reign heette... Connor vraagt naar Seth's plannen, nadat Seth zijn familie ontmoet heeft wil hij zijn moeder opzoeken. Connor en Seth gaan op weg, na een paar dagen komen ze ergens waar er niet veel magie aanwezig is. Er is wel iets met techniek aanwezig volgens Connor, er rijden koetsen zonder paarden, er vliegen dingen door de lucht. Ze stappen in een auto, de auto start en begint te rijden, er loopt geen paard voor, en er is geen magie, maar toch rijdt het! Ze gaan over een lange zwarte baan, ze rijden opeens zo hard dat ze weer in een andere schaduw uitkomen. Ze reizen nog een nacht of 2-3 verder, uiteindelijk stoppen ze bij een heel hoog gebouw, het is een flatgebouw, en bovenin woont Connor. Connor woont hier omdat hij niet zo'n behoefte heeft aan een enorm landhuis, personeel enzovoorts maakt alles ook weer lastiger, ze gaan in een soort hokje, een 'lift' en dan gaan ze naar boven. Uiteindelijk komen ze zijn appartement binnen. Het is hier nog redelijk groot. Seth mag zijn eigen kamer uitkiezen, Seth word van alles uitgelegd, hij krijgt voor het allereerst beelden te zien op de 'televisie', de keuken wordt uitgelegd, noem maar op!
Connor kookt eigenlijk nooit, conjuren kan hij niet. Ze gaan een film kijken, Army of the dead, Seth vind het een domme film, het hoofdkarakter is een enorme dombo. Seth heeft niet veel uit een Necronomicon geleerd. Connor trekt een vies gezicht, hij heeft bericht van de koning gekregen, nou ja, van een Logrus gebruiker (Gramble) ze kunnen het Logrus zelf niet gebruiken. Connor vind het Logrus nadelig, je moet er van vorm voor kunnen veranderen, je moet ook toestaan dat je psychisch helemaal gek word en je hebt geluk als je er overheen komt. Er word gevraagd of Seth niet kan helpen zijn moeder te bevrijden.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!