Sunday 2 November 2008

De Hanger/ Jurt en William

Wat gaat Rhex doen in die 5 weken thuis. Beetje snoeien met zijn zwaard. Hij gaat op bezoek bij Gérard en vrouw. Ze wil met de koets, hij weet een snellere manier. Ja maar, een ritje met het rijtuig is toch veel leuker, vindt ze.
Er is iets geks met de troef van Gérard. Wordt een beetje wazig, ziet een paar ogen en dan pas Gérard.
Morgen vertrekken we. Ze mogen 3 dagen komen logeren. Er wordt heen en weer gepraat tussen vrouwen, het troefcontact wordt steeds verbroken. Eigenlijk willen de mannen wat langer, maar de vrouwen vinden drie dagen heel mooi.
Ze ziet er heel erg naar uit dat hij de koets rijdt, hij had liever een koetsier gehad.
Hij krijgt een troefcontact weer, aan de andere kant is het donker, langzaam wat lichter. Het is Caine. Hij praat heel zachtjes. Hij wil weten hoe het nu zit, we hebben lang genoeg gewacht. Jij had toch dat drakenei? Ja, maar hij is even bezet voor de komende 5 weken. Ik ga hier niet nog 5 weken zitten wachten, zegt Caine. En als jullie niet opschieten, gaat het feest niet door. Heb je al bezoek gehad van die zoon van Finndo? Hij heet Faustilus en ik wil je voor hem waarschuwen. Je hebt hem dus al ontmoet? Dan is het belangrijk dat je me nu doorhaalt.
Caine is geheel in het zwart gekleed en gaat op in de achtergrond, heeft ook een vreemde muts op. Is bijna niet te zien. Hij haalt iets met glazen vlakjes uit zijn zak en loopt om hem heen, mompelt en moppert. Hij haalt een uitschuifbare toverstaf uit zijn zak en roept Expelliarmus! Rhex krijgt een optater en zijn haar en kleding is geschroeid. Ook nog van hem gedroomd? Niet meer doen. Dan lijkt het of hij een deur open doet en weg is Caine.
Dyenne is wat upset. Moppert over zijn kleren.

Ik word wakker in die herberg en heb een goed ontbijt. Dan ga ik naar de keep van de vier werelden. Ik heb gezelschap gekregen van Caine.
Dat is ook zo’n punt waar je steeds uitkomt, zegt hij. Hij wil me waarschuwen voor de ‘zoon’ van Finndo. Faustilus. Ik vertel wat ik heb mee gemaakt. Hij wil er niet teveel over vertellen, hij vermoedt dat het zo’n wezen is. Die wezens hebben geen Amberieten meer vermoord, dat is slecht nieuws. Ik ben dus zo’n Amberiet die het niet zo nauw neemt met de tijd. Hij denkt dat ze het bloed dan gebruikt hebben, dat is hem dus. Fillipien is bezig met een soort jacht, Caine was op zoek naar me. Ze kent hem een beetje, dat doet hij vaker. Hij duikt ineens op en is dan weer weg.

Ronardo is in Cairo in gesprek met zijn moeder op hotelkamer. Hij neemt mijn contact aan.

Ze had hem iets verteld over die kaart. Ze gaat dan weer, hij denkt dat ze ergens binnen deze wereld verplaatst.
In zijn zak vindt hij een Egyptisch oog aan een hangertje, het oog is een soort edelsteen. Hij denkt dat hij het in de sfinx heeft gevonden, misschien achteloos in zijn zak gestopt. Hij legt het op een tafeltje om het vervolgens in zijn zak te vinden. Hij hangt het om, dan komt er rook uit de hanger en er hangt een uitgedroogde schedel in de lucht die hem aan kijkt.
Hij wil dat het kan praten en dan kan hij hem verstaan. Moeilijk hoor, met zo’n uitgedroogde kaak en tong. Ronardo probeert met hem te praten, maar dat gaat niet echt lekker.
Hij krijgt het voor elkaar om het wezen klanken uit te laten stoten en probeert de schedel te leren praten door middel van een LOI cursus. Na een uurtje of wat ligt er een koptelefoon. De schedel is weg. De hanger zit weer in Ronardo’s zak. Dan gaat hij naar beneden naar de balie en vraagt of hij een jaar de kamer kan huren. Hij betaalt voor twee jaar. Hij maakt de kaart af.

Rhex is naar de kapper geweest en heeft schone kleren aan. Dan gaat hij naar het koetsiersbedrijf. Hij heeft wel een dagje om te leren koetsieren.
Er is een man die hem van alles komt uitleggen, hij leert dat er bij ieder span paarden 1 de baas is. En in feite moet je die leiden, dan kun je ze allemaal leiden. Na een uur of twee vindt Rhexenor het aardig saai, vraagt zich af wanneer ze bij het schieten komen.
Hij betaalt netjes voor de lessen en krijgt een zweep kado. Onderweg naar huis komt hij voorbij een tempel van de eenhoorn.
Als hij thuis is, troeft hij Gérard. Dat het anderhalve dag duurt eer ze er zijn. Gewoon over de weg rechtdoor, krijgt hij uitgelegd.
Gérard is nog bezig met de voorbereiding, nog aan het bekijken hoe groot het net moet zijn.
Dyenne zit te wachten, ze maakt zich druk over haar kleding, want Gérards vrouw ziet er altijd tiptop uit. Kun jij niet wat regelen?
Hij vertelt dat hij en Gérard hebben gepland te gaan vissen. Hij stuurt haar straks naar Dara, die knapt je wel op. Ja maar, dat is een heel eng mens.
Er is genoeg te eten en te drinken. Ze blijft maar babbelen over kleding.
Dan troeft hij naar Dara. Hee Rhexenor! Ik zie iets aan je, je hebt je haar anders! Hij vertelt over Caines bezoek. Hij vertelt over Dyenne. Ze kan wel wat laten maken.

William getroefd. Of ik zin heb mee te eten. Hij verbreekt de verbinding zeer beslist. Rhexenor kan niet, moet trouwen.
Ik troef Caine. Is even heel vreemd, alsof de troef even niet wil werken, maar dan toch. We spreken af voor morgen Amber tijd. Ik deel dit ook mee aan Ronardo.

William haalt me door, we komen in een kleine stal. Dan in een herberg, vrij gezellig. We bestellen nog wat eten. Hij heeft nieuwe spreuken ontwikkeld, van zijn geheugen is er nog maar weinig terug. Er is iets gebeurd waardoor hij dat echt kwijt is. Omdat hij nog steeds denkt dat alle Chaosieten gevaarlijk zijn, besluit ik hem kennis te laten maken met Jurt. Deze is in een pyjama met bloemetjes, maar zal zo komen.

Jurt komt binnen, ik had wel eens mogen zeggen dat dit geen techno wereld was. Wat is dat voor spreuk, die je daarnet deed, vraagt hij William, die curse. Doet mijn broer ook altijd. En nou doe je dat weer, een Death Ray nog wel. Dat is een automatische verdediging, legt William uit. Doe dat nooit op mijn oudste broer, dan ben je dood, waarschuwt Jurt. Van wie ben jij er eentje, vraag je dan. Jurt is een zoon van Dara, inderdaad de koningin van evil. Ze lopen wat rond, demonstreren elkaar wat van hun kunnen en betalen de herbergier voor alle schade. Allemaal ongelukjes. Jurt vertelt dat dit zijn normale leven is, hij loopt rond en betaalt. Hij vertelt wat over de Hoven, over hoe jochies worden gestraft. Er zitten hele absurde dingen bij. Dara vertelt nooit wat ze nu weer heeft geregeld. De andere Chaosieten worden kwaad als hij die auto-verdediging doet, waarschuwt hij William. Tot besluit wordt er een desintergrate gedaan en er zit een gat in het plafond. Waar blijft de pudding, vraagt het tweetal zich af.

Ronardo experimenteert met hoofdje dat nu een beetje kan praten. Zit al 1000den jaren in de hanger, vond de taal die hij net heeft geleerd moeilijk. Ronardo zegt dat we naar een vulkaan gaan, de schedel herinnert zich dat het iets heet was. Oh, is Egypte een land? Hij herkent niets van de map. Alleen de Nijl herinnert hij zich. Hij legt uit wat denken is. Het hoofd denkt dat hij dat kan, nu al. Wie ben je eigenlijk? Uitleg over kleur. Dan probeert hij te laten lezen in verschillende handschriften. Hij likt met zijn tong over de kaart, een enorm slijmspoor. Dan wijst Ronardo aan wat hij bedoelt. De Nijl herkent hij, maar het land er omheen zou groen moeten zijn.

Hij kan leren lezen, maar is beter met tekeningen en oud Egyptisch. Daarna worden we getroefd door Caine.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!