Wednesday 9 September 2009

88. Koninklijk Paleis in Chaos


Reconstructie
Vanwege een domme actie van de logschrijfster is het werkelijke log verloren gegaan.
Noot: deze sessie was vrij kort, maar eventuele aanvullingen op het log zijn welkom!

Verder met de slag om het paleis van Chaos, er zijn meerdere gevechten met Dalts mensen, allen van die ‘Odos’. Er worden enorme wapens opgebouwd, alsof Dalt verwacht dat er een ware invasie plaats zal gaan vinden.

Rhexenor gaat met Ardan bezig naar de troonzaal waar hij als een held ontvangen wordt door Jonas/ Jason. Rhexenor wordt gezien als hun grote voorbeeld, als de Chaosiet die het opnam tegen de ouderen en gewoon is getrouwd met de vrouw die hij wilde, een dienstmeisje nog wel. Bovendien heeft hij eerder de jongeren van Chaos geholpen doordat hij Mayna heeft gered. En zelfs nu komt hij Chaos helpen? Rhexenor zegt dat hij het hier niet mee eens kan zijn, wat Jason erg teleurstellend vindt. Als Rhexenor niet met hun mee kan doen, hoepelt hij maar op! Dat er mensen als Julian en Mandor meedoen aan het offensief maakt koning Jason een beetje bleker, aan de andere kant vindt hij het geweldig dat die ouwe lui dus hulp van Amber hebben ingeroepen. En waar denken ze zich mee te bemoeien? Er is immers altijd om de troon van Chaos gevochten!

Onderweg test Flora een wapen, iedereen loopt brandwonden op vanwege het vlammenwerper effect.

Ronardo, Despil, Jurt, Nicolas en William zijn op tijd om het groepje van Flora, Ditweiler Amblerash, Mandor en Morwenna te hulp te komen. Samen gaan ze verder. Morwenna stuur Fillipien vooruit om te verkennen. Niet erg handig, de valk heeft erg veel last van een gasaanval en weet maar net terug te keren. Zo dan maar niet.
Door middel van Patroon vinden Morwenna en Flora samen een kastje dat vol blijkt te liggen met handgranaten. Op die manier lukt het ze toch om een weg te banen naar de troonzaal door de steeds weer wegstromende troepen van Dalt heen.
In de troonzaal wordt er gevochten, de Negen hebben inmiddels steun gekregen van troepen van Caine. Er wordt verderop in het paleis vreselijk veel geschoten en er zijn ontploffingen te horen.
Ronardo gebruikt de Macht tegen Hardan met de witte riem. Hij staat dan in een arena, slechts gekleed in een lendendoekje, tegenover Hardan die hetzelfde draagt. Op de lege tribune zit een manspersoon die met belangstelling het gevecht volgt. Ronardo past wat tactieken van Benedict toe en wint na een korte strijd. Dan staan hij en Hardan weer in de troonzaal, Hardan is zijn riem kwijt.

Rhexenor is met Ardan richting Logrus gegaan. Hij komt bij een speeltuin en gaat daar spelen, hij weet dat zijn moeder ergens verderop met een paar dames zit te praten. Hij ruziet wat met kinderen op de glijbaan, het jochie met de paarse schoenen is zijn mamma kwijt. Rhexenor wil hem helpen, maar zijn eigen mamma lijkt hem niet te horen. Als Rhexje dat tegen het jochie wil zeggen, is deze verdwenen. Hij hoort wel iemand roepen of hij ‘eruit’ wil komen. Dat blijkt Ardan te zijn, Rhexenor leek wel onder invloed te zijn, waarschijnlijk die van de Logrus. Natuurlijk is er geen speeltuin.
Wel zien ze even verderop een man in het paars bezig met Suhuy (vastgebonden en wel) om te brengen. De man, Radius, was bezig zijn eigen plannen te volvoeren en wil Rhexenor en Ardan kwijt. Anders zou hij Suhuy ter plekke om brengen, maar als het tweetal nu vertrekt, kan het zijn dat Suhuy in leven blijft.
Prima, zegt Rhexenor, draait zich om en loopt weg, een stomverbaasde Ardan achter hem aan. Wil hij zomaar Suhuy laten ombrengen? Rhexenor haalt zijn schouders op, wat kan hem die domme dwerg schelen! Als hij denkt dat de aandacht van Radius verslapt is, laadt hij vliegensvlug het Rebma kanon met een Fenikszaadje, draait zich om en beschiet Radius die hier niet op bedacht is. In één keer raak. Radius valt op de grond en er begint een plant uit hem te groeien die binnen de kortste keren een grote boom is met een paarse bast.
Suhuy wordt bevrijdt, maar deze is niet erg dankbaar. Zo’n Feniksboom vlak bij de Logrus…. Rhexenor vertelt over de fake Chaosiet die Radius blijkbaar was.
Er zou een klein probleempje kunnen zijn, meldt Rhexenor ook, heeft Suhuy die bom al gezien die in deze grot staat? Die zal gaan ontploffen. Geen probleem, denkt Suhuy. Hij maakt een gebaar en de bom is verdwenen. Gewoon in de Logrus met zoiets. Dan haalt Suhuy Dworkin erbij die enthousiast is om Rhexenor te zien.

Er is dus een eindgevecht in de troonzaal. Jason kondigt aan het hele paleis op te blazen, de jongeren willen ook rechten en blabla.
Morwenna biedt aan om te praten in een neutrale omgeving. Waarom bemoeien zij zich eigenlijk met deze zaak? Omdat er al genoeg oorlog is geweest, Morwenna denkt niet dat deze bezetting positief is voor zowel Amber als Chaos. Mandor zegt dat Huis Elysium neutraal is, dus dat daar mogelijkheden zijn. Of dit nieuwe huis ook leden aanneemt? Eh… het is net een paar uur oud.
Jason blijft overhellen naar opblazen met alles en iedereen erin, maar zijn vrienden hebben minder veel zin om een dergelijke martelaarsdood te sterven. Er komt een overleg tussen hen, Dalt is daar ook bij.
Het overleg wordt door Ronardo, met behulp van de Macht, afgeluisterd. Het nieuwe Huis is nieuws voor ze. Het grootste deel voelt er toch niet veel voor om opgeblazen te worden met het paleis maar willen weg van hun eigen Huis dat vol ouwe zeikerds zit. Dalt gaat zich niet aansluiten en zal de overal geplaatste bommen onschadelijk maken en zijn manschappen en wapens mee nemen. Hij vraagt wel of iedereen zijn mond wil houden over de betrokkenheid van Ronardo’s vader bij het maken van de wapens (dit stukje vertelt Ronardo niet door aan de anderen)
De rest besluit om zich aan te sluiten bij Elysium, en komen terug om dat te vertellen. Dan verschijnen ook Rhexenor, Ardan, Suhuy en Dworkin in de troonzaal. Rhexenor vertelt over het lot van Radius. Omdat het eigenlijk niet kan dat de Feniks op een dergelijk gemakkelijke manier een echte Amberiet of Chaosiet om te brengen, is de conclusie dat deze Radius niet ‘echt’ was. De insluiper misschien? Hoeveel zijn er nog meer? En waarom die voorliefde voor paars?
Dworkin en Duhuy kondigen aan dat er een nieuw Huis is en dat ze beiden achter de beslissing van het Serpent en de Eenhoorn staan. De militante jongeren begrijpen niet helemaal wat er wordt bedoeld, ze zullen later uitleg krijgen.
Mandor en Morwenna troeven met de jongeren naar het kasteel in Elysium. Morwenna brengt de snikkende Lavina (liefdesverdriet vanwege Dalt) bij de Mason’s. De anderen gaan in discussie met Mandor die ze uitlegt dat er nog geen regels zijn, ze zijn vrij om iets te bedenken. Morwenna en hij blijven de baas echter. Ze hoeven niet bang te zijn voor gedwongen huwelijken overigens.

Rhexenor troeft naar Gérard die op een stoeltje aan een parachute in de lucht zweeft. Hij en zijn mannen zijn klaar om op het paleis te landen. Hij is dus niet op de hoogte is van het feit dat alles is afgelopen en troeft naar een broer om dat te controleren. Daarna haalt hij Rhexenor door, roept zijn manschappen terug en gaat daarna met zijn neef het probleem met de poorten onderzoeken.

Ronardo gaat naar zijn landhuis, hij wil van de Macht af. De Macht verandert de ring zodanig dat Ronardo hem later zal kunnen vinden. Ronardo troeft dan naar Moyra en vertelt haar ervan af te zijn, dat heeft hij voor haar gedaan. Zij is gelukkig, er wordt meteen naar Shakira gekeken die als bijnaam ‘Bolleke’ heeft. Ze heeft inmiddels wat groenig dons op haar hoofd en is erg blij haar vader te zien. Er worden voorbereidingen getroffen voor de bruiloft. Moyra troeft Morwenna en stelt voor om de feesten gezamenlijk te houden. Dat is een idee, dan zijn ze er meteen vanaf. Morwenna mag dan ook de maid of honour zijn.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!