Tuesday 29 December 2009

99. Shooting games/ de Dageraad/ Gateway

Rhexenor, Iolanthe
Iolanthe vraagt aan hem wat hij tot nog toe heeft geleerd van haar en de Feniks. Hij kan de zaden gebruiken, hij heeft er nog 7 over. Nog steeds, alsof ze niet opgaan. Zij heeft er geen en nu is ze enorm jaloers. Met die zaden kan hij een gebied onder Feniks brengen. Hij kan dan gebruik maken van Feniks powers. Of in gebieden waar heel weinig power is kan hij zichzelf daarmee aan de gang houden.
Hij kan een beetje genezen, maar dat is de botte methode. Hij kan met Feniks bepaalde planten leren herkennen en ze leren te bereiden. Met Feniks kan hij ook wezens beschadigen, maar dat vindt hij niet fijn. Dus alleen met uitzondering. Pak liever een zwaard. Je kunt ze wel beïnvloeden zodat ze jou niet aanvallen, dieren nog beter zelfs. Als je ergens rustig rond loopt, wordt je gewoon niet aangevallen.
Hij heeft geen vragen meer, niet dat hij alles nu weet, maar dat komt vanzelf wel. Hij zal nog merken dat de andere machten niet echt vijandig zijn, hij wordt niet ziek van Logrus of Patroon. Als hij er wel last van hebt, haal dan de vlam van de Feniks voor je. Dat kan een ander dan wel aan je ogen zien. Als hij dat doet werkt Logrus, Patroon of magie niet in zijn buurt. Goede verdediging. Wel erg vermoeiend, het is een zware noodmaatregel. Feniks is sterker dan Patroon of Logrus, maar niet als die twee samen. En ervaren gebruikers in Patroon of Logrus kunnen gewoon winnen, een magiegebruiker in zijn eigen Schaduw ook.
Hij denkt dat hij zichzelf moet trainen. Vlam oproepen, opleiding volgen bij bijvoorbeeld druïden. Hij zou kunnen beginnen met ziekten, verwondingen, giffen of voedsel. Iolanthe is goed in het vinden van dat laatste. Hij heeft daar zijn hoorn al voor. Ja, dat ziet ze, erg interessant. Het is een soort van artefact. Iedereen wil hem hebben, maar Iolanthe niet.
Ze heeft voor hem uitgezocht dat hij een vijand heeft. Dat komt door haar. Hij heeft haar gered en daar was de Spin die op zijn flikker heeft gekregen van het Serpent. De Spin heeft daar Rhexenor de schuld van gegeven. Meer dan Despil schuld heeft vanwege de Feniks.
Als hij iemand tegen komt die wat spinachtig is, moet hij heel erg oppassen. Het nadeel is dat Feniks niet zo goed werkt op de Spin, vandaar dat hij haar ook bewaakte. Ja, hij is zo’n beetje immuun voor Feniks. Hij is trouwens een zij. Volgens Rhexenor bewaakte de Spin een lok haar. Nee, niet helemaal, hij zat niet op te letten. De lok was een part of the deal. De Spin heeft te maken met de zwarte weg, pas ermee op. Despil heeft dat al gemerkt, die maakt nogal eens gebruik van de Zwarte Weg. Despil is een goede tovenaar. De spin kan niet overal tegelijk zijn, een beetje een sukkel, denkt Iolanthe.
Er wordt hem veel succes gewenst. Waar is zij in gespecialiseerd behalve eten? Verschillende smaken eten, Rhexenor! Ze is goed in mensen manipuleren. Achter de schermen kan ze mensen dingen laten doen en dromen sturen. Hij vindt dat niet zo aardig van haar. Oh. Ze is de laatste tijd een beetje aan het hobbyen, niet bezig met de wereld redden. Ze is niet zo ontzettend goed in vechten, ze is beter in Feniks. Benedict heeft ze verslagen met vals spelen. En ze heeft nogal wat tijd gemist vanwege dat vast zitten. Benedict is een beetje een sukkel, als een vrouw ooit naar hem lacht, is hij helemaal van slag. Ze kan zich niet herinneren dat hij ooit lachte. Hij heeft heel erge dingen meegemaakt waar hij blijkbaar niet overheen is gekomen. Vindt Rhexenor haar aardig? Ja, tegen hem wel, maar ze is niet aardig. Ze moordt Huizen uit. Tja, Huis von Draco zijn vampiers. En die van Tandora hebben haar verraden. Vampiers zijn bloeddrinkers van andere mensen, die moeten leeg. Dat is niet goed.
Wat Huis Draco heeft gedaan: ten tijde dat men bezig was met het bouwen van de Logrus hebben ze hun eigen macht gezocht en hun ziel verkocht aan de duivel. William zou ze meteen herkennen als evil. Er zijn er nu niet zoveel meer, ze zal er een paar gemist hebben.
De Tandora’s zijn allemaal evil. Ze heeft een gezin gehad, weet hij wat ze daarmee gedaan hebben? Leuk, een gezin van Benedict? Wat gaat hem dat aan, daar gaat ze nu mee. Ze heeft nu genoeg gezegd, daar praten ze nog wel over. Ga nu maar naar huis. Vind je me sexy? Oh ja, je had nog een vraag over dat mens van jou. Je zit er toch mee dat ze oud wordt? Of had ik niet mee moeten luisteren met jouw droom?
Technisch kun je haar hersens in een machine als een soort cyborg doen, beetje onnatuurlijk, het kan. Of haar zo aanmoedigen dat ze heel veel magie studeert en verjongingspreuken leert. Ik kan haar naar Jasra sturen, denkt Rhexenor. Waarom verkoop je haar niet meteen op de markt? Jasra laat je vrouw Gebroken Patroon lopen om te kijken of ze dat overleeft. Stuur haar naar een andere heks. Dara ofzo of Gilva. Hmm, liever Dara. Heb je iets tegen Gilva? Ze is de dochter van de hertog van Hendrake en ze heeft vast aanleg voor Feniks. Merlijn heeft Feniks, maar geen aanleg. Hij krijgt er koppijn van. Hij vindt dat het hem allemaal aan moet komen waaien. Zoon van Corwin, weet vast veel van Patroon, heeft er vast jaren op getraind… zowel Corwin als Merlijn zijn ongeveer even goed in Patroon en dat gebruiken ze om mee vals te spelen. Daar is alles mee gezegd.

Ronardo, Random, Corwin
Alle technische zooi werkt niet meer. Ze zijn bij Corwin in een herberg. Ronardo, Corwin en Random. De manschappen zijn achter gebleven. Corwin was hier al. Ronardo kijkt verbaasd naar Random: je was toch Morwenna aan het troeven? We mochten niet mee naar Brighton, zegt deze bedrukt. Ze is in gevaar, zegt Corwin. Een nare Amberieten eigenschap is dat ze zo vreselijk eigenzinnig is en hij was vroeger ook zo. Corwin jaagt mensen in de herberg weg, hier zitten zij. Corwin is veranderd, legt hij intussen uit, hij hoeft nu geen koning meer te worden en zijn broer hoeft niet meer dood. Eric is nu wel veranderd. Ronardo vindt hem zombieachtig. Corwin zou verwachten dat een zoon van Fiona hele slimme dingen zou zeggen. Corwin heeft gehoord dat Ronardo goed zou kunnen zwammen. Werkt goed, dan worden mensen normaal, denkt Ronardo.
Zombies bestaan niet. Jawel, in Dark End. Wat komen jullie doen? Ze kwamen de poort door en zijn alweer hier, zegt Random. Waarom legt Ronardo het niet even uit? Dat doet hij. Waar zijn jullie mee bezig? Mijn moeder wil niet dat ik iets zeg. Ze vond het al vervelend dat ik Random erbij haalde. En dat terwijl ze me knap vindt en met me naar bed wil, voegt Random eraan toe. Echt waar?
De aanslag. Zijn dat dezelfde lui als van jouw wereld? Daar komen we net vandaan. We hebben samen dingen daar gedaan weet Corwin nog. Zoals de sfinx. Random wil alles weten, Corwin vertelt lekker niets.
Geef wat informatie, dan doe ik dat ook. Hoe heet de organisatie? De Zwarte Hand, zegt Random. Nee, de Heilige Vlam. Van die Allah lui, weet je wel. Ronardo vertelt wat er gebeurd is. En waarom zouden die een aanslag plegen op je vader?
Zijn vader is een uitvinder natuurlijk. Wat is daar natuurlijk aan? Fiona doet dat, waarom gaat ze met iemand die dat ook doet? Dat is iemand die een vrouw als Fiona niet eens kan waarderen! Wat moet ze met die vent, gaat ze nog steeds met hem Ze hebben het vast maar een keer gedaan, je bent toch nog steeds maar enig kind? Corwin probeert te achterhalen waarom die vent nog steeds bij Fiona is. Twee nerds… dan gebeurt er niets. Ben je ook zo’n nerd? Ronardo is dat helemaal niet, vindt Corwin. Spanning, sensatie en avontuur. Niks nerderig. Hij heeft in de loop der eeuwen geleerd om mensen in te leren schatten en Ronardo is totaal anders dan Fiona. Hij is een van de weinige neven van hem die dezelfde smaak heeft in vrouwen als Corwin. Wij drieën hè Random. Groene haren en groene poesjes. Dat soort opmerkingen zijn toch die van mij, zegt Random.
Dus die lui zitten achter je vader aan vanwege die poortentech. Ronardo laat zien wat hij heeft getinkerd. Waarom heb je die detectors beter gemaakt? Werken nu op hele afstanden. En daar ben je trots op? Dat je beter bent dan die lui van de Heilige Vlam? Dat klinkt wel als iets van Caine. Helemaal niet juist, zegt Corwin. Caine is een enorme klootzak, of hij moet een goede reden hebben. Zoals dat je vader iets tegen Amber bezig was. Nee, hij heeft zijn vader niets gevraagd. Mijn vader lag in stukken. Oei, toch niets ernstigs?
Dat komt wel weer goed, al kan Henry blijvend invalide blijven. Beschadigde hersens zijn niet zo erg, hij houdt er vast een tik aan over, kan hem dan niet meer omhoog krijgen. Dat soort dingen is moeilijk, dat wordt een lijdensweg voor je moeder, iemand moet haar troosten, Corwin zal Fiona eens troeven.
Ze hebben dus een gate naar hier, dan hebben ze een basis en nog een gate. Goed dat je dat apparaatje in elkaar generd hebt, kunnen we een gate vinden.
En wat heeft Morwenna hiermee te maken? Er zitten allemaal lui achter haar aan. Ze is hier met dat rotkind, te jong, niets mee te beginnen Oh, die witharige. Zo’n stug kind, daar zit de Julian kant heel zwaar in. Het is maar de vraag of Morwenna wel een dochter van Julian is en ze gaat met Mandor. Daar heeft Corwin over nagedacht. Dat klopt niet. Een dochter van hem zou dat nooit doen, Julian heeft dat beïnvloedt. Morwenna heeft het gedaan om Julian dwars te zitten.
Nou, Mandor gaat wel, zegt Random. Nee, dat is een vieze demoon. Julian is best goed bezig, blijft veel in Arden. Vroeger had hij een hekel aan Julian, maar Corwin is veranderd. Julian is bezig met de goede zaak. Ronardo moppert dat Caine ons de schuld gaf van die space battles. Random en Corwin vinden dat hij gelijk had. Als kinderen van Amberieten had je dat aan je ouders moeten laten weten.
Ronardo vertelt over die planeet en over de oude ruines. Je had toch iets bij je toen? Heel veel power toch? Ze moeten een nieuwe regel instellen dat de kinderen het vragen als ze Patroon willen lopen, vindt Corwin. Martin vind dat niet leuk, zegt Random. Je hebt toch ruzie met Martin? En wanneer heb jij Merlijn voor het laatst gezien?
Achmed en al die lui zitten ook achter Morwenna aan, er zijn een paar pogingen gedaan haar te vermoorden. Deze zijn verijdeld door Corwin en een ander mens. Op deze wereld zitten Mac Donald institute en dat zit hier nog niet zo lang en ze weten niet veel. Die van Flora zijn gezien en er is een groepering die informatie probeerde te verkopen voor een te hoge prijs. En dan van die Dageraad lui en de Zoekers van het Licht. Geen idee van wie en waar ze mee bezig waren, iedereen zoekt hier iets, dus wij ook, zei ooit zo’n Zoeker tegen Corwin.
Het is interessant als Ronardo Morwenna zou troeven. Haar broer zit ergens in Liverpool. Ronardo troeft liever naar Flora. Heeft hij iets met haar? Morwenna wordt achterna gezeten, niet Flora. Waarom troeft Corwin zelf niet naar Morwenna? Vervelend mens, ze wilde niet samen reizen. Ze spreekt nooit met me, troeft me nooit. Ronardo heeft ook geen contact met haar en is ook nooit met haar naar bed geweest. Random was erbij, zelfs Bleys. Wat deed die hier eigenlijk? Ronardo, troef naar Morwenna om te vragen waarom ze Bleys erbij haalde.

Morwenna, Essilt
Ze hebben een zwarte handspiegel. Ze gaan weer monstertjes nemen van dit lijk en er wordt getest. Het resultaat is snel bekend, het lijk is geen familie. Leuk een tombe onder het huis, vindt Essilt. Dit is een kapelletje waar iets mee is.
Ze gaan weer naar boven, deur wordt gesloten, de plantenbak op zijn plaats geschoven. De spiegel is nogal zwart, en voelt massief aan. Essilt geeft Morwenna een doekje om het op te poetsen. Het spiegelvlak blijft zwart, op het zilver zijn lijntjes te zien, tekst op de achterkant. ‘Het donker is mijn weg’ staat er in Latijn. De lijntjes doen Morwenna heel erg denken aan Patroon, maar dat is het niet. De lijnen van Patroon hebben een doolhofachtig effect en hier zitten winding paths. Er is een lijntje dat ze zou kunnen volgen en een heleboel aftakkingen. Het doet een beetje denken aan de piramide. Ze moet de spiegel recht voor me houden als ze de hoofdlijn gaat volgen. Zodra ze eraan begint, zuigt het haar mee en kan ze niet meer terug. Ze staat in een lange gang met zijgangen, geestelijk gezien dan. Ze loopt de lange gang tot aan het einde, komt dan uit de trance terug en hoort een geknetter, klinkt trager dan dat van Patroon. Er ontstaat een zwak licht uit de spiegelkant en tegen de muur tegenover Morwenna staat een ovaal van 2 meter hoog. Ze heeft een tikje hoofdpijn en ze is helemaal moe. Het voelt bekend, ze heeft eerder een zwart vlak gezien en meegemaakt, meestal kun je er doorheen. Dit ovaal weerkaatst geen licht, de muur zit daar niet. Essilt zegt dat Morwenna erg bleek ziet. Morwenna wil die doorgang gaan proberen. Gaat Essilt dan mee of liever terug naar huis? Bedoelt Morwenna soms of Essilt bang is? Natuurlijk gaat ze mee.
Het plan wordt opgeschort tot later. Onder andere omdat Morwenna erg moe is en ook om te kijken of die doorgang gewoon blijft. Morwenna heeft de spiegel gewoon weer in de zak van haar jurk.
Ze kunnen in de stad gaan eten. Morwenna zegt dat ze Mandor en Owen voor het eten wil vragen. Moet zij weten, zolang het Corwin maar niet is. Essilt houdt niet van de manier waarop hij naar haar kijkt en hoe hij over haar praat. Als hij vervelend wordt, laat het dan weten, zegt Morwenna. Essilt haalt haar schouders op, dan stampt ze hem voor zijn ballen.
Vanuit de tuin, op weg naar de stad, troeft Morwenna. Het naar Mandor troeven duurt even, het voelt een beetje raar alsof het wordt weg gedrukt. Mandor stelt de verbinding wat bij, maar weet meteen te vertellen dat de storing wordt veroorzaakt door iets dat Morwenna bij zich heeft. Hij merkt ook meteen op dat ze erg moe is en maakt zich wat zorgen. Natuurlijk komen hij en Owen door.
Ze wordt omhelst door Owen en later ook door Mandor. De twee begroeten Essilt wat meer afstandelijk: leuk om je weer te zien, Essilt. Ja.
Owen heeft honger en zegt dat Mandor een slechte gastheer is. De ergste vermoeidheid is weg, het heeft Morwenna iets gekost.
In de stad gaan ze eten in de Red Lion. Mandor kijkt de kant op waar het huis is en merkt op dat er in de verre omtrek te merken is dat er een gate is. Morwenna vertelt wat er gebeurd is tijdens het lopen. Dus ze weet niet waar deze heen gaat? Interessant. Dat kunnen mam en ik samen wel af, bitst Essilt. Het kan gevaarlijk zijn aan de andere kant, zegt Mandor. Bovendien vindt hij dat echt intrigerend. De beestenbende moet dan zeker ook mee, moppert Essilt. Owen zegt verontwaardigd dat hij op last van pappa geen dieren mee heeft genomen.
Mandor kijkt Essilt doordringend aan. Jij bent met Owen mee, zegt deze, nog steeds geërgerd. We vormen ook nog zoiets als een gezin, zegt Morwenna tegen haar. Dan kan het gebeuren dat pappa zomaar ergens mee naar toe gaat.
Mandor heeft iets uitgezocht over degene die hun kamers heeft doorzocht. Eentje is in deze stad. Heel raar bloed, niet van een Chaosiet en Amberiet en een ratjetoe. Morwenna weet iets van bloedgroepen, Mandor legt uit dat alles wat je kunt verzinnen erin zat. Morwenna vertelt over de ontmoeting met Celia. Boeiend, vindt Mandor. Moet ze dood? Nee, die hoeft nog niet dood. De spiegel is de oorzaak dat het gemakkelijk is om van deze wereld gates te bouwen, vermoeden ze beiden. Knap dat zij dat aan de gang krijgt, vindt hij, nu loopt ze met een zeer gevaarlijk voorwerp op zak rond. Ze kan het altijd aan Huis Sawall schenken, maar vertel dit niet aan Merlijn. Essilt reageert op de naam Merlijn, merkt Morwenna op. Niemand was van plan om hem iets te vertellen.

Rhexenor, Flora, Bleys, Leonidas
Hij troeft naar Flora. Ze kijkt verbaasd. Ben ik te laat? Voor wat? Voor dat met die basis. Daar is ze allang niet meer. Die zijn nog steeds bezig, de basis is veroverd maar daar was ze niet bij. Je zou toch op Leonidas passen? Die heeft ze meegenomen naar wat andere leuke dingen en Leo zit nu gewoon bij haar. Hij is naar Gérard geweest, met Bleys mee op een missie voor de Geheime Dienst en ze is nu bij Bleys. Wil je ook naar Bleys? Ja, hij wil Leonidas wel even zien. Maar natuurlijk, ben je klaar met die bitch? Ze haalt hem door en kijkt wat misprijzend naar zijn kleding. Wil hij eerst in bad? Ze gaat Bleys halen die net binnenkomt met Leonidas, surfboard en zwembroek. Hoe gaat het pap? Heel veel geleerd! Hoor je een stem in je hoofd dan? Nee, over die macht geleerd. Jij hebt veel geschoten hè? Nee nee, nou ja…
Rhexenor krijgt een kamer toegewezen met sauna, bubbelbad en een eigen pornokanaal en als hij op die ene knop drukt, zijn er altijd mensen bereid om zijn rug te schrobben.
Rhex gaat onder de douche en drukt op het knopje. Er komt een dame binnen. Een mooie vrouw natuurlijk. Of zijn rug gewassen kan worden? Er zijn meer plaatsen waar ze beter bij kan dan hij en zakt door haar knieën. Wil hij geschrobd of gelikt? Alleen geschrobd. Ze gaat bloot bij hem onder de douche staan om zijn rug te schrobben en ze drukt de borsten tegen hem aan. Daarna krijgt hij de schrobber, ze loopt de douche uit en laat zichzelf droog waaien. Mooie dame.
Een eind verderop zijn er schietgeluiden te horen. Rhex gaat onder de douche vandaan en trekt iets hips aan.
In een grote woonkamer zijn ze met helmen op aan het schieten. Leo wordt vierde, Rhex derde. Flora heeft twee keer zoveel punten als Rhex en Bleys wint met drie keer zoveel.
Rhexenor zoekt naar mindere goden online en dan wint hij. Tegen Leo kan hij maar met heel veel moeite winnen of gelijkspelen. Rhexenor zegt dat dit zijn eerste potje was en nu moe is.
Er komt een grote barbecue. Hoe is het met mam? Met Dyenne? Nee, daar kom ik niet vandaan. Is het misschien uit tussen jou en mam? Natuurlijk niet . Tante Flora en ome Bleys hebben bijna nooit ruzie. Dyenne en Rhexenor ook niet. Bleys zegt dat hij en Flora niet getrouwd zijn. Rhexenor excuseert zich dat hij ergens anders met zijn hoofd zit. Je hebt het knopje gebruikt, begrijpt Bleys. Ze kan goed ruggen schrobben hè. Ik mag dat niet ome Bleys en hij heeft het pornokanaal ook gedisabled, roept Leonidas. Hij is toch pas 12? Of is het 13. Leo weet heus wel wat porno is. Je mag niet totdat je 21 bent, zegt Rhexenor streng. En je moeder weet niet wat het is. Wat niet weet, wat niet deert. Niet dat ik het ooit gekeken heb…
Ook niet nodig met zo’n knopje. Bleys vindt porno best smakeloos. Waarom biedt je het dan aan aan je gasten, vraagt Flora. Sommige van zijn gasten zijn getrouwd, maar ze mogen best porno gaan kijken.
Laten we Dyenne uitnodigen, bedenkt Rhexenor en hij troeft haar. Waar is hij al die tijd? Dat heb ik je verteld in je droom… oh was jij dat? Ik droomde van Odysseus…
Wat doet Leonidas bij Bleys? Ze wordt uitgenodigd voor de barbecue. Ze wil de kinderen niet mee nemen. Wat doe je er dan mee, vraagt Rhexenor. Verbreek de verbinding, gebiedt ze.
Ze ziet er later piekfijn uit en krijgt de rimpels niet goed weg. Dat kan met magie, zegt hij. Oh, het zijn er dus echt veel.. heb het er met Dara over, adviseert hij. Nou, vooruit dan. Je bent toch goed met magie? Nee, daar is ze niet zo goed mee. Ze kan een vuurballetje. Ze moet oefenen, vindt hij. Het wordt nooit beter, dat zei Dara ook. Het studeren lukt Dyenne gewoon niet. Ze is nergens goed in, maar kan serveren. Ze is niet een supermens,ze is geeneens demoon. Ze vindt hem leuk en ze geeft hem wat dikke zoenen. Hebben ze hier geen bed? Kun je me dat even laten zien? Hij laat haar de kamer zien en ze trekt haar jurk uit. Zijn onderbroek is dan ook uit. Ze heeft hem gemist. Na de seks gaan ze weer douchen en dan naar de barbecue.
Flora knikt begrijpend, Bleys doet of hij het niet ziet en Leo kijkt niet begrijpend. Hij vergelijkt Dyenne met Flora. Er is genoeg te eten, kilo’s vlees, krokodillen en struisvogeleieren.
Rhexenor barbecuet mee. Hij loopt met een bord vol vlees en ziet Dyenne in druk gesprek met Flora over rimpels, Bleys wil gaan volleyen en het personeel komt aan in bikini.
Rhexenor laat zien hoe goed hij is. Hij en Leonidas winnen gewoon van Bleys die een team vormt met personeelsleden. Deze wil dan revanche met de drie redheads in zijn team. Dan worden zij ingemaakt. De dienstertjes van Bleys laten de bh’tjes los schieten en dan worden ze minder erg ingemaakt.
De dames hebben niet in de gaten hoe de wedstrijdjes zijn verlopen. Natuurlijk heeft Bleys geen Patroon gebruikt, maar wel zijn drie redheads. Kon je niet tegen je verlies? Leo en jij spelen vals, zegt hij tegen Rhexenor. Heb je shapeshift gebruikt? Flora wil wel vertellen aan Dyenne hoe zij Leo en Rhex heeft ingemaakt op de schietbaan. Geen ervaring, zegt Rhexenor. Nee, hij heeft nooit computerspellen met Ronardo gespeeld, dat waren Morwenna en Ronardo. Dat gelooft niemand.
Heb je nog met Morwenna gesproken? Bleys maakt zich ook al zorgen. Troef haar eens. Ze is weer bezig met iets en doet weer alles alleen. Ze is gelukkig niet zijn dochter, dat mens heeft geen verstand van kleding. Waar gaat het nu over, informeert Flora. Wat is er aan de hand met Morwenna? En hoe is het met William en zijn nieuwe vrouw? Oh ja, weet je wel hoe de de bitch Morwenna tegen de vrouw van William gedaan heeft? Flora vindt dit interessant. Dyenne snapt het niet helemaal, tegen haar is Morwenna eigenlijk wel aardig. Mandor heeft een slechte invloed op haar, weten ze dan. Die vrouw van William heeft een oogje op Mandor, denkt Flora. Misschien hebben ze iets gehad en een kind en daarom doet Morwenna lullig. Ja, ze hebben die andere bitchfight wel gezien tijdens die verloving. Als Rhexenor haar nu even troeft? Hij niet, anders stalkt hij haar. Rhexenor vroeg om hulp, maar ze was bezig. Als Bleys gaat troeven, klinkt het zo nieuwsgierig, vindt hij. Flora wil dat best doen, maar zal niets vertellen als ze iets hoort.

Ronardo, Random, Corwin
Hij vraagt Corwin om informatie. Hij is bezig. Er zit hier een groepering die allerlei poorten aan het maken is. Hij weet niet welke groepering. Ze kunnen het samen oplossen, zegt Ronardo. Dit zijn geen Arabieren.
Na de maaltijd regelt Corwin paarden en na een uur of twee rijden komen ze bij een groot veld waar een steencirkel staat. Ook is er een paardenkar waar mensen bezig zijn een machine op te bouwen in die cirkel. Het apparaat reageert hier allerlei kanten uit, er zitten hier nogal wat poorten en eentje is nogal sterk waar het apparaat van uitslaat.
Ze staan te kijken en ineens komen er allemaal lui uit het gras die op die lui beginnen in te hakken op de bouwers. Dit zijn wel Arabieren. Ze bemoeien zich en schakelen de Arabieren uit met hun donderbussen en pistolen. Er wordt wat gekreund en gekermd, ze rijden erheen en kunnen wat gewonden helpen. Ze worden verbonden en dan verschijnt er een dame uit het niets.
Ze heeft halflang bruinzwart haar, scherpe neus etc. Celia. Zwarte laarzen en zwarte broek. Ze kijkt erg verbaasd en loopt naar één van die mensen die kermend op de grond ligt en geneest hem in één keer. Het voelt als magie, maar dan raar en sterk. Ze zet armen aan…
De doden verdampen na een kunstgreep van haar. Hier is er één tracker.
Corwin is iemand’s arm aan het dichtnaaien, Ronardo geeft de dame uitleg. Deze zijn van de Heilige Vlam, dat is jullie vijand, zegt ze. En jij bent Ronardo, weet ze. Aangenaam, zij is Celia. Hij kent haar niet, maar haar vader wel. Hij heeft met hem gesproken op Dark End. Inderdaad is haar vader behoorlijk geschift. Dit zijn mensen die voor haar werken, De Dageraad.
De Arabieren komen van diverse werelden en vallen haar mensen aan die poorten bouwen om hen te helpen. Wij hebben het probleem dat Amber geïsoleerd is. Poorten bouwen naar Amber lukt niet, maar wel van lagere schaduwen naar de Gouden Cirkel. Zo helpt ze ook Amber. Het is gemakkelijker om van daar een poort te maken naar een lagere Schaduw. Ze heeft Eric niet gesproken, maar met poorten is Eric bezig, zegt Ronardo. Waarom is hij niet bezig met de poorten? Hij is al bezig met de Heilige Vlam lui. Daar kan ze bij helpen. We werken toch allemaal aan dezelfde zaak, aldus haar vader.
Zij heeft pas met Morwenna gesproken, die heeft haar de deur gewezen en wilde niet met haar samenwerken. Toch niet zo’n Brand verhaal? verzucht Ronardo. Van hem houdt ze ook al niet. Haar medewerkers hebben haar kamer doorzocht want ze werd afgeluisterd. Ze wilde helpen.
Het komt allemaal door Mandor, zegt Ronardo, al is dat een aardige kerel. Wie is dat? Morwenna’s man en echtgenoot. Gekocht? Nee, getrouwd. Een ceremonie en dan ben je verbonden. Moet ik haar helpen. Hij probeert het begrip huwelijk uit te leggen. En ze ook geen slaaf? Het komt door hem toch? Is ze betoverd? Zou ze daar vanaf willen? Ja, alles rondom dat huwelijk is nogal raar, maar Ronardo weet zo niet of ze er vanaf wil.
Er is toch maar één oorlog echt gevaarlijk, vindt Celia. Hoezo oorlog tussen de Hoven en Amber ooit?
Corwin wil graag voorgesteld worden aan de dame met smaak en haar eigen organisatie. Ronardo stelt haar voor als Celia, ze is er niet zoeen, maar een onbekende derde macht. Ze kunnen wel wat gaan eten, zegt Corwin, hij heeft heel wat te bespreken met de dame. Ronardo heeft al een vrouw. Hij is nog vrijgezel. Ze kijkt geïnteresseerd naar Corwin, wil je met me naar bed? Nee, eerst wat eten en samen uit. Je bedoelt iets anders? Wel eens van gehoord? Dat is behoorlijk smerig, vloeistoffen uitwisselen. Nee, het is gezellig en je leert elkaar beter kennen. Random vindt het vermakelijk dat de dame Corwin niet mag.
Een sterk Amber en Chaos is in het belang van de strijd tegen de vijand, zegt Celia. Interessant hoor, schatje, zegt Corwin. Ronardo tracht haar uit te leggen waarom Corwin een crush voor haar heeft. Zij is een vrouw en hij legt haar de lichamelijke kenmerken uit. Ze snapt al die lichamelijke details niet.
Corwin heeft zich niet misdragen. Jullie doen raar. Er zijn twee soorten mensen. Hij legt haar de vrouwelijke en mannelijke vorm uit. Ja, er was haar al iets opgevallen. Ze weet veel van mutaties, haar vader weet er veel van. Ronardo kan dat ook. Is biologisch een ander soort logisch? Van levende wezens, niet van undead enzo.
Haar vader heeft er iets over verteld, maar dat was onnavolgbaar. Ze heeft dus haar eigen power gebruikt. Dat ding is nog geen gate, pas als ze er macht in stopt. Daarom was ze hier en er was alweer een overval geweest. Dat is geen gate, dat lijkt meer een verwarming, vinden de heren van Amber. Het is verkeerd, niet af en raar. Je loopt de sloop binnen en je vind een gate.
Een kunstwerk van een idioot. Laat eens zien dan, zegt hij. Het is niet af, zegt ze. Ze geeft de gewonde mensen in een vreemde taal opdracht en ze gaan weer hameren en schroeven. Zij knikt goedkeurend.
Ze zijn een poos bezig. Je moet volkomen geschift zijn om dit te maken, zegt Random. Alle gates worden aangevallen, zegt Celia.

Morwenna, Essilt, Owen, Mandor
Het eten was goed, Morwenna complimenteert het personeel van de Red Lion en betaalt de rekening. Ze krijgen koffie aangeboden van het huis, kom nog eens terug. Na de koffie gaan ze terug naar het kusthuis. Die gate is erg storend, merkt Mandor op.
Er wordt besloten dat ze allemaal de gate doorgaan. Morwenna eerst en stapt vervolgens weer binnen in de kamer en ziet een verbaasd kijkende Owen, Mandor en Essilt . Ze is een paar seconden weg geweest. Is er ergens een gebruiksaanwijzing, vraagt Essilt. Weet niet, het huis is nog niet grondig doorzocht. Die gate is nogal
sterk, merkt Mandor opnieuw op. Trekt nogal de aandacht. Je bouwt een gate vanuit die spiegel, iemand moet hier goed in zijn. Deze is niet zomaar weg te halen. Morwenna gaat het toch proberen en concentreert zich op het eindpunt van de lijn in de spiegel. Ze voelt iets geks gebeuren, weer dat langzame geknetter en het zwarte vlak verdwijnt. Dit was simpel, ze is er niet moe van. Ze overhandigt de spiegel aan Mandor om te onderzoeken en de spiegel begint te vonken. Het is beveiligd, moppert hij en geeft de spiegel weer terug. Essilt is hoogst geïnteresseerd nu en steekt een hand uit. Ze kan zonder problemen de spiegel aanpakken en Owen even later ook. Het is niet eerlijk, roept Mandor. We moeten maar weer gaan Owen!
Owen vindt het hier wel leuk om even te blijven eigenlijk. Jullie kunnen hier overnachten, stelt Morwenna voor. Het zal ook niet, pap en man willen weer seks, zegt Essilt. Mandor kijkt Essilt boos aan, je gaat te ver jongedame. Ik ben al weg, moppert ze. Owen rent achter haar aan. Ze stommelen boven rond en zoeken een kamer uit. Owen zegt dat hij geen gele kamer wil, Essilt vindt dat hij verwijfd doet. Mandor en Morwenna beginnen met zoenen en gaan dat uitbreiden op een slaapkamer. Ze zijn nog maar net bezig in bed als Owen en Essilt binnen komen zetten. Owen is nog steeds op zoek naar een kamer. Ze haasten zich weg en hun ouders gaan hun gang.
Een poos later gaan ze in nieuwe kleren weer naar beneden. Mandor heeft zin in koffie. Die is er niet, conjuren kost veel tijd voor het echtpaar dat daar nog steeds niet echt goed in is. Bovendien is Logrus veel sneller en niet veel later is er een uitgebreide koffietafel. Mandor roept de kinderen er weer bij. Owen heeft een kamer kunnen kiezen en Essilt was hem de rest van het huis laten zien.
Essilt vindt de komst van haar vader en broer minder, vooral omdat ze duidelijk erg geïnteresseerd zijn in de gates die door de spiegel worden gemaakt en graag bij dit onderzoek betrokken willen worden. Mam en ik zijn samen bezig, jij komt erbij en weet alles dan beter omdat je duizenden jaren ouder ben dan ik, zegt ze tegen Mandor. Ik ben geen duizenden jaren… ach, laat ook maar, verzucht hij. Je zeurt. Morwenna zegt tegen Essilt dat Mandor en zij wel getrouwd zijn en het dan wel eens leuk vinden om met elkaar wat dingen te ondernemen. Essilt vindt het waardeloos, dit is niet wat zij wilde. Zij is samen met mam en hoe eerder Mandor en Owen weer weg zijn, hoe liever het haar is. Voordat Morwenna en Mandor iets kunnen zeggen gaat ze uit zichzelf naar haar kamer.
Owen blijft nog even koffie drinken. Hij heeft veel geleerd, de afgelopen tijd, zegt hij tegen Morwenna. Ze vraagt wat precies en hij zwijgt, ook na wat pushen van haar kant. Mandor knikt goedkeurend, zo doe je dat zoon. Aan niemand iets vertellen.
Mandor is nog niet volledig opgeknapt. Zijn zus is iets beter, doch nog steeds bewusteloos. De lichaamstekenen zijn iets beter en ze zal binnenkort bijkomen. Ze is in goede handen er is een manier om hersenen te prikkelen om te dromen en de spieren aan te sturen en die behandeling heeft ze nu.
Owen vertrekt naar boven.
Mandor vertelt dat hij van die genante oefeningen heeft gekregen, hij moet zijn buitenkant hard maken en geschubd en zijn ingewanden van plaats laten verwisselen. Dat is voor hem niet erg gemakkelijk en toen hij daar mee bezig was, kwam Owen ineens binnen. Hij was blij verraast: kun jij dat ook, pap? Deze zoon heeft er een handje van om op de verkeerde momenten binnen te zetten, dat was vroeger al. Mandor’s lichaam herstelt goed, hij is wat sneller vermoeid nog steeds. Misschien moet hij gaan trainen bij Benedict, grapt hij. Misschien hou je het langer vol dan ik, grijnst Morwenna.
Ze praten over wat te doen met de spiegel. Morwenna zegt dat ze snel op zoek wil naar Lorrayne, ze wil met Gramble gaan praten ook. Mandor heeft niet veel op met die ouwe, maar denkt dat dat heel zinvol kan zijn, vooral omdat Gramble de enige is die iets afweet van Lorrayne. Zelfs de familie van Amber weet weinig tot niets van haar.
Ze praten over het sluiten van de poorten naar Amber. Wie dat ook heeft gedaan, het voorwerp dat Morwenna nu heeft zullen ze niet leuk gaan vinden, denkt Mandor. De vraag is wie erachter zitten. Eric zou dat kunnen, Caine en misschien Brand of Fiona. Morwenna wil daarover nog eens praten met Caine. Goed, maar dan graag zonder hem. Hij mag die man niet. Morwenna weet dat het wederzijds is. De dochter van Caine mag hij wel, die doet het goed in Elysium.
Mandor vertelt dat hij Owen leert om te gaan met demonen en hij heeft echt talent. Nadeeltje is dat Owen probeert ze te begrijpen en met ze te praten. Je moet de baas zijn en ze opdrachten geven, zegt Mandor dan en dan heeft Owen opmerkingen over zielige zeehondenoogjes, hij is zijn moeder kwijt en dergelijke. Dat is precies wat ze ook willen. En ja, het is al een keer mis gegaan. Kwam hij toevallig achter. Als het Randal was geweest, zou het huis zijn afgebrand en zou hij in het ziekenhuis hebben gelegen en de demoon zou voortvluchtig zijn. Zo niet Owen. Die heeft hem zelf terug gehaald, bij zijn nekvel gegrepen en hem weer terug in de cirkel gegooid. Hij is totaal niet bang en dat zou hij beter wel kunnen zijn. Owen praat met alle demonen, ze zijn begonnen met de mindere demonen uiteraard.
Voor hen is het ook bedtijd. Ze moeten zelf het bed voorzien van nieuwe lakens, er is hier geen personeel. Mandor wil er best een paar demonen plaatsen. Morwenna vraagt hem hoe het met de andere kinderen is. Mandor wordt wat verlegen, hij heeft geen tijd gehad om ze te troeven. Zij ook niet echt, dat moeten ze dan nu maar gaan doen.

Rhexenor
Blijft overnachten bij Bleys. Flora is getroefd door Corwin met een vraag over een wereld waar allerlei geheime agenten rond rennen. Kun je daar iets gaan helpen? Het heeft niet zo’n haast, wel binnen een paar dagen graag. En troef dan naar haar. Ze heeft een organisatie, Fleur d‘Orange. Natuurlijk gaat ze mee. Leuk, samenwerken.
Rhexenor gaat eerst met Dyenne naar huis. Leo blijft wat langer bij Bleys.

We krijgen kado’s de volgende sessie. Van plan.

Quotes:

“Ik heb mijn vader niet gevraagd waar hij mee bezig was. Hij lag in stukken.” -- Ronardo
“Oei! Toch niets ernstigs?” -- Corwin

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!