Sunday 4 December 2011

10. Onderzoek

De legers zijn tot poeder vervallen omdat er geen macht meer achter zit. Een aantal zombies zijn gesneuveld en een heleboel mensen zijn flink gewond.
Ook Seth is verwond. Naar Marek's gevoel heeft hij alleen maar wat schrammen maar hij bloedt uit flink wat wonden. Raoul doet ook stoer, Nicolas gaat even erbij zitten. Gregor loopt stoer rond totdat hij letterlijk omvalt.
Rainier wil Seth's wonden gaan verzorgen maar ziet er zelf ook niet fit uit. Krijgt verband en advies om zich in een echt hospitaal te gaan melden. Dan Gregor en daarna Marek. Arm uit de kom en Raoul mag helpen het terug te trekken. Marek krijgt pijnstiller maar hoeft niet. Raoul heeft ergens een bot beschadiging. Rainier wil eigenlijk het liefst iedereen op een brancard. En geeft advies dat de anderen zich bij een hospitaal melden.
Wij kijken even rond, de troon lijkt nu van hout en Natascha gaat wat gewonden verbinden.
Elora loopt wel even naar buiten om wat deskundigen te gaan halen want met die troon is wel iets van macht. Mikhael gaat Rainier wel even halen want we hebben ook een aantal overgenomen mensen die zijn overgenomen geweest.
Viktor is de troon aan het onderzoeken. Hij ziet iets van een power leiding en via een kristal wordt er iets afgetapt ofzo. We gaan naar boven om alles verder te onderzoeken.
We komen boven aan, de leiding volgend. We treffen daar een groot oranjeachtig kristal met iets dat een soort elektrische vonk lijkt die steeds van vorm verandert.
Marek vindt het niet prettig maar Seth en Mikhael vinden het wel interessant.
Viktor hoeft er niet zo nodig wat meer Barimen bijhalen.
Seth onderzoekt het kristal, is zeer geïnteresseerd. Hij gaat op zoek naar macht en treft helemaal boven dat alziende oog aan dat tussen deze en een andere toren hangt en dat heeft iets met de troon te maken. Waarschijnlijk zit Patroon in die andere toren en Troef ergens onderin deze toren.
Beneden is een ruimte met een aantal kristallen. Blijkbaar is er een oom die veel deed met kristallen deed. Er staan hier troeven in verbinding met de kristallen en daarmee worden troeven verstoord. Blijkbaar. Ronardo heeft dit soort installatie wel eens eerder gezien. Niet iets van moeder, Random hield zich met dit soort dingen bezig, het lijkt op Random's werk. Een afdankertje van Random.
In plaats van af te luisteren functioneert dit systeem eerder om te storen op troef.
Seth gaat op de troon zitten en dat voelt raar. Hij is niet de eigenaar van de troon en de troon weet dat blijkbaar. Seth probeert erachter te komen hoe dat werkt en merkt op dat de dwerg iets om zijn vinger gehad moet hebben.
In de tweede toren liggen ook allemaal spullen.
In een aparte ruimte voelt het best wel beroerd, het is een kapel achtig iets haast. Er hangt ook een enorm schilderij van de Eenhoorn en Marek ziet meteen hoe aardig dat wezen moet zijn.
Natascha is ondertussen lekker aan het 'rondkijken'.
Marek ziet in de kapel dat er een hanger ligt op het altaar en dat pakt hij gewoon en doet het om. Het is verdorie een stuk Patroon. Raoul en Nicolas willen het ook hebben.
Julian en Mandor dwingen Marek om het af te geven. Het lijkt een stuk patroon dat in de pendel gevangen zit. Waarschijnlijk weer die oom Brand die dat mogelijk heeft gemaakt.
Marek neemt het doek van de Eenhoorn mee.
Mikhael zoekt wat rond en neemt een set werpsterren. Marek vindt een prachtige katana die in elk geval magisch geweest is. Raoul gaat nu echt door zijn kuit heen en wordt afgevoerd.
Marek ook magische scheerspullen. Mikhael ook een ninja-to kort zwaard versie.
Mikhael vindt ergens een ring die mogelijk iets kan controleren, met monsters en zo was hij naar op zoek. Ook een toverstaf en wat magische andere ringen om eventueel spreuken in op te slaan.
Seth heeft een soort Find spreuk bedacht en daarmee halt hij een ring naar zich toe, er zit een naam in, Wim. Wat hij wel denkt is dat hij zuiver van het kristal tussen de torens iets kan aftappen. Hij wil dan die ring hebben en opeens krijgt hij een soort vonkje op zijn hand, dat geeft een gevoel van macht. Hij geeft het bolletje de opdracht hem de ring te brengen en hij gaat weg en hij kan het volgen. Het bolletje cirkelt om Natascha heen en probeert in haar neus te gaan.
Seth slikt zo'n bolletje in en dan heeft hij macht. En dan komt Natascha boos binnen zetten. Seth vraagt zich af wat ze met die ring moet?
Intussen arriveren er nog meer mensen, waaronder Simon. Er worden gewonden afgevoerd etc.
Natascha wil onderhandelen over de ring maar Seth doet geen aanbod. Ze geeft Seth een troef van zichzelf, als je me nodig hebt dat weet je me te vinden zegt ze.
Diverse nieuwe mensen komen binnen en lopen nieuwsgierig rond te kijken.
Er komt een jongedame naast Seth staan kijken die tussen de twee torens naar boven het kristal staat te mijmeren hoe hij het kan behouden. Ze vindt het ook erg interessant. Ze denkt dat dit kristal heel mooi lijkt maar misschien niet zo machtig is als bijvoorbeeld dat stukje gevangen Logrus. Ze vindt het gedoe in de kelder met troef bijzonder walgelijk prutswerk. Ze stelt zichzelf voor als Emily en steekt haar hand uit. Wel een stevige hand, het is een knap meisje die wel een wat koel uiterlijk heeft en Seth wat doet denken aan Essilt. Volgens Emily kan iedereen zien dat die Natascha rondloopt met een ingeslikte ring. Ach ja Seth heeft haar gewaarschuwd.
Hij stelt zich ook voor als Rafael en zij zegt dat hij een nieuweling is, ja. Zij was al langer bekend in de familie. Hij zegt dat zijn ouders niet wisten dat hij er was. Zijn moeder zelfs niet eens.
Volgens Emily heeft zijn vader Connor wel een beetje een reputatie met vrouwen. Ze vraagt naar hoe Seth is grootgebracht. Had had nog een broertje daar en is door adoptie ouders opgevoed.
Zij ziet wel iets aan Seth, dat is geen gewone magie. Ze vermoedt dat hij degene is die zombies kan maken. En dat is natuurlijk behoorlijk machtig. Zij voelt ook dat hij iets met demonen kan. Zoiets kunnen dat lijkt hem ook wel iets. Ze vertelt dat ze een paar broers heeft die ook iets met demonen doen. Eentje praat ermee en de andere vindt ze heel normaal.
Seth wilde de troon proberen met die ring erbij, volgens hem kan dat vast geen kwaad. Dat weet zij niet precies. Ook zij vraagt zich wat die dwerg hier precies deed en waarom hier. Seth denkt dat die ring hem die macht ook zou geven, in elk geval interessant om te voorkomen dat dit nog een keer kan gebeuren misschien. Hij is bang dat de anderen hier het niet verder willen uitzoeken, of in elk geval bevreesd zijn voor de gevolgen. Emily stelt voor dat Seth dan het op een akkoordje gooit met Natascha.

Marek was bezig met wapens. Hij hoort dat zijn broer ergens naar een ziekenhuis is gebracht. Nicolas vraagt waar Marek naar zoekt, die wil nog een zwaard dat ook bij hem past. Nicolas heeft een of ander eng zwaard vast maar legt het dan terug. Hij luistert wel naar zijn vader en die vindt dat vast niks. En daar gaat hij dan maar niet tegenin. Marek heeft een leukere vader. Nicolas heeft het over zijn oma die een barbecue gaat organiseren. Marek zwijmelt wat over Flora. Nicolas baalt soms van de cadeaus die ze geeft, onderbroeken en dergelijke.
Etienne is de oudste zoon van Jeremy, Nicolas zijn halfbroer. Zijn vader is inderdaad heel aardig, knikt hij naar Marek. Nicolas is iemand die wel veel nadenkt maar daar andere mensen niet zo mee lastig valt. Hij doet ook liever dan dat hij denkt. Zijn moeder is een beetje overbezorgd. Hij vertelt dat hij heel wat moeite gedaan heeft om hier stiekem mee te kunnen gaan.
Nicolas vindt Marek's moeder Vespera Jesby wel heel erg knap. Marek is een enorme bofferd.
Marek vraagt zich af wat moeders zoal met hun zonen samen doen. Achter een weefgetouw of samen trainen denkt Nicolas. Of naar het strand een dagje.
Nicolas denkt dat Vespera niet naar Marek kijkt alsof ze hem niet aardig vindt.

Micky heeft rond lopen kijken, hij heeft hier en daar een paar trinkets opgepakt, hij vermaakt zich voor een tijdje en loopt dan naar buiten om te kijken wat andere mensen bezighoudt, Mike zoekt zijn vader op, die met Mandor aan het discussiëren was, ze gaan hier de boel uitschakelen, maar Mikhael vind dat er eerst onderzocht moet worden naar wat er hier gaande was. Het troef gedeelte is al opgelost volgens Mandor, maar er moet nog van alles uitgezocht worden... Het is een kwestie van vernietigen, zo kan niemand het opnieuw opbouwen. Er was een duivel die hielp met het overbruggen van een heleboel macht transfusies. De ring zit misschien nog wel gebonden aan de duivel.
Victor en Mandor vinden het ergens wel grappig dat Natasha misschien een probleem heeft.
Iedereen word bij elkaar geroepen, we maken kennis met een paar nieuwe mensen. Er zijn nog steeds geen Barimen bijgehaald, meestal komen die zelf gewoon maar dit keer dus niet.
Niet veel later staat Suhuy hier, hij stelt zich voor, hij ziet eruit als een dwerg, hij is knapper dan dat lijk van toen net, Suhuy vindt het wel gezellig hier, voordat hij uitleg geeft wil hij eerst kennis maken met iedereen, Seth stelt zich voor als Rafael, hij komt ook bij Marek, en Mikhael, Mikhael stelt zich voor, Suhuy mag hem ook Mike noemen, in ruil voor de privilege om Suhuy Sui te kunnen noemen. Het evil mannetje van de toren heette Tar-Atanamir, hij is een beetje het zwarte schaap van de familie, hij heeft het wel goed gedaan vind Suhuy. Mandor wil weten hoe het gevangen is. Het zou toch op moeten vallen als iemand met een reuzachtig kristal op de Logrus komt? Blijkbaar heeft Suhuy niet goed opgelet. Suhuy vind zichzelf niet lollig, hij is dood serieus, hij verdenkt ergens Dara wel, die heeft ook wel interesse in de Logrus. Dara krijgt de schuld van alles, de meeste mensen komen de Logrus in, worden gek, en dan blijven ze een tijdje weg. Er zijn mensen die vaak terug komen, een of andere Jesby bijvoorbeeld... Rolovians, en Marcus, of Margrit's moeder, wel een knappe vrouw. Geen van hen is met een oranje kristal de Logrus opgestapt, wel een keer met een grote handtas. Margrit’ moeder is verdwenen, door haar eigen Logrus gebruik. Het lijkt Suhuy erg logisch allemaal. Suhuy doet nooit iets met duivels, vroeger, verteld Mandor, werd er erg veel gehobby'd met duivels enzovoorts, dat heeft Mandor een beetje verboden. Er zit de macht van een duivel in een ring, wordt verteld. Margrit zal een keer met haar moeder gaan praten. Er moet is wat onderzocht worden over haar.
Eerst moet de ring hier onderzocht worden, je raakt waarschijnlijk aan de ring verslaafd als je hem omdoet, we gaan naar de troonzaal, en Seth doet de ring om, hij vind dit fantastisch, hij heeft nu gewoon de macht, hij heeft wel een paar mensen die hij onder controle kan zetten indien hij dat wenst, er zijn hier ook ongelovige die hij zou kunnen manipuleren. Hij kan van alles op deze troon doen, Seth heeft iemand in een kooi gestopt, hij word er meteen uitgehaald, hij gebruikte zomaar patroon, die jonge man is JJ, een zoon van Random, hij vind het eigenlijk wel grappig.
Niet iedereen is hier blij mee, nu weet hij wel hoe het werkt, de boosdoener pakte de restjes van de machten die gebruikt werden, de kristal die Seth nu gebruikt heeft een soort van power boostend effect. De Tar-Atanamir heeft waarschijnlijk hulp gekregen van Brand, er zijn nog zoveel kooien die niet in gebruik zijn, Seth zou een heel leger op kunnen bouwen, hij merkt dat deze mensen zijn leger hebben afgeslacht. Seth zoekt eventjes rond, hij merkt dat er niks gemist is. Seth doet de ring af, dat gaat met moeite maar het lukt uiteindelijk wel. Tar-Atanamir stond misschien zelf ook onder invloed. Emily is een ring expert, zij denkt dat de duivel en de vorige eigenaar van de ring beide een grote rol spelen in de macht van de ring in kwestie. Hij was behoorlijk afgeleid ook. We gooien de ring in de vulkaan die hier in de buurt zit. De rest van de zooi kan in de Logrus gesmeten worden. Dworkin word er bijgehaald, hij herkent het stukje meteen als het pendel van Brand, hij stopt het in zijn zak en is even later weer weg, Suhuy zelf gaat even later ook weg. Seth legt de ring bij de rest van de items, Natasha word gesleepd door Mikhael. De voorwerpen worden in een doek gebonden en Mandor begint met Logrus te klooien, even later is het allemaal weg, in de toren ligt een hele hoop magische troep. Een aantal mensen loopt ernaartoe en kijkt rond voor items, er is hier geen trollenpoeder, helaas.

Mikhael neemt een werpsterren set mee, nog een dan, verder neemt hij ook een paar ringen mee. De items worden ingeladen in een soort oneindige zak, alle items worden daarin geflikkerd en meegenomen, ondertussen zijn Julian en Ronardo met een troef poort bezig, Seth en Mikhael willen allebei een kooi mee, alle kristallen worden ook meegenomen, Ronardo wil ook wel een kooi, we gaan uiteindelijk allemaal door de troefpoort heen, Mandor blaast de wereld op.

We komen uit in een kasteeltje in een bosrijk gebied. In de verte liggen wat boerderijtjes en er zijn ook wat van die monsters buiten, van die grote vogels, honden en paarden. Julian vertelt dat deze plaats vlakbij het centrum van Arden ligt. We kunnen hier blijven om te rusten en eventueel dingen aan de weet te komen. We krijgen hier allemaal kamers toegewezen. Diverse mensen arriveren hier extra om te komen koken en dergelijke. We kunnen blijven en wat eten en napraten of weg gaan. Eigen keuze in elk geval.
We hebben allemaal wel flinke trek en er is al een eerste gang van soep met brood.
Margrit komt ook weer terug. Ze vertelt dat haar moeder Annemarie verdwenen is nadat ze destijds Logrus heeft gedaan, ze hebben naar haar gezocht maar niet gevonden. Zij zelf heeft haar uiteindelijk weten te vinden. Iedereen nam aan dat Annemarie dusdanig gek was dat ze daardoor onvindbaar was. Wel is bekend dat ze iets te vroeg de Logrus in ging, een beetje gepusht door een vriendelijke roodharige man die haar van alles heeft beloofd en haar een kristal gegeven heeft dat ze moest openstellen zodra ze de Logrus in ging. Hij zou haar dan opvangen bij een goed ziekenhuis en die belofte is hij niet nagekomen, Margrit heeft een oom erbij gehaald om dit uit te vinden.
Wel heeft die roodharige man haar opgevangen en ergens steeds verplaatst als ze weer helder werd.
Ronardo zegt dat hij Brand een keer is tegengekomen en dat die waarschijnlijk niet meer in de Abbyss ligt. Ronardo zegt dat hij het niet weet wie Brand eruit gehaald heeft, maar geeft dan toe dat hij gehoord heeft dat Dara dat gedaan heeft. Ronardo heeft Brand liever te vriend zegt hij.
Men denkt nu dat Brand mogelijk heeft meegeholpen om zelf die macht in handen te krijgen.
Er wordt wat uitgelegd over de Abyss.
Despil vertelt over zijn jongste broertje Jurt.
Er wordt ook uitgelegd wie de 'redheads' zijn en dergelijke.
In elk geval werken Logrus en Troef en Patroon weer.
Er wordt verteld dat we hier buiten niet zomaar moeten gaan rondlopen zonder begeleiding.

No comments:

Post a Comment

Iets toe te voegen of op te merken? Graag!